Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Β΄



Γράφει ο Δημήτριος Τσεργίνης


Είναι πολύς καιρός αφότου έγραψα το πρώτο μέρος αυτού του –ας το πούμε έτσι- δοκίμιου. Με άλλα λόγια, καθυστέρησα πολύ να δώσω συνέχεια σε ό,τι είχα αρχικώς πει. Και τούτο, διότι ήθελα να επικρατήσει κατά πρώτο λόγο κατάσταση νηφαλιότητας στο μπλογκ και, κατά δεύτερο, να μάθω περισσότερα, για όσα θέματα θεωρώ κρίσιμα, ακριβώς από σας, τους αναγνώστες μας. 

 Σας εκπλήσσει αυτό; Κακώς! Όλοι μας γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι  και, όπως λέει και ένας φίλος του Θεόδοτου, κάθε χρόνο ο σωστός άνθρωπος εκπλήσσεται με το πόσο ανόητος υπήρξε τον προηγούμενο. Έτσι κι εγώ τώρα… θα σας παρουσιάσω σκέψεις  που έχουνε ωριμάσει αυτές τις ώρες, τώρα, υπό τις τωρινές συνθήκες· και επειδή τίποτα δεν είναι τέλειο σε αυτόν τον κόσμο, προτείνω αυτά που τώρα θα σας πω να συζητηθούν – ιδίως από τους νεότερους και πάντοτε, βέβαια, στα πλαίσια της δεοντολογίας που έχει θεσπιστεί από τη  διεύθυνση του μπλογκ.

       Έχοντας λοιπόν αυτά υπόψη μας, μπορούμε να αρχίσουμε.

1. Το κυρίως πρόβλημα

 Το κύριο ή, μάλλον, θεμελιακό πρόβλημα της Ελλάδας και, ευρύτερα, της σημερινής Ευρώπης είναι η γενικώς η δημοκρατία και ειδικότερα η κοινοβουλευτική της μορφή. Ο κοινοβουλευτισμός, πράγματι, στηρίζεται στη διαφθορά και, στην ουσία, αποκλειστικώς  σε αυτήν. Εάν, κατά συνέπεια, δεν καταργηθεί ο κοινοβουλευτική δημοκρατία, η διαφθορά δεν πρόκειται να εξαλειφθεί ποτέ. 

 Ελπίζω, κατά συνέπεια, ότι οι αναγνώστες του Θεόδοτου είναι αρκετά ευφυείς, ώστε να διαισθάνονται ότι όλη αυτή η φασαρία γύρω από τον Παπακωνσταντίνου και όλους τους άλλους της «Λίστας Λαγκάρντ» δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά. Θα γίνεται, με λίγα λόγια, σαματάς για ένα διάστημα, ο κουρασμένος και λυωμένος από τις φροντίδες μέσος άνθρωπος θα «εκτονωθεί» διαβάζοντας τις εφημερίδες και τα «σπαρακτικά» δελτία ειδήσεων των καθεστωτικών ΜΜΕ και, μετά μόλις το κοινοβουλευτικό σύστημα πειστεί πως η κοινή γνώμη βρίσκεται σε κατάσταση κορεσμού, μεγάλη σιωπή θα τυλίξει τα πάντα.

Μήπως έπαθε τίποτα ο Χριστοφοράκος, ο Σημίτης, ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο αδελφός του Νίκος και όλοι άλλοι; Έπαθαν τίποτα οι πανεπιστημιακοί «καθηγητές» που διέλυσαν την Ελληνική μας Παιδεία και τώρα εναγωνίως ψάχνουνε να βρουν τι άλλο υπάρχει για να το διαλύσουν; Όχι βέβαια! Μέχρι και βουλευτές έγιναν! Και για να πειστούν και οι περισσότερο δύσπιστοι, σας πληροφορώ ότι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος π.χ. (μη μου πείτε πως τον ξεχάσατε) διάγει πολυτελώς στο Ψυχικό με αστυνομικούς να τον… φυλάνε!

 Η κεντρική ιδέα; Η διαφθορά είναι σαρξ εκ της σαρκός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εάν δεν ξεριζωθεί λοιπόν αυτή η «δημοκρατία» η διαφθορά θα ζει και θα βασιλεύει και οι διεφθαρμένοι θα αλωνίζουνε.

2. Τα επί μέρους προβλήματα

 Αρχή σοφία ονομάτων επίστασις, λέγανε οι Αρχαίοι Έλληνες. Αυτό, στα νέα Ελληνικά, σημαίνει ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν ορισμένες καταστάσεις. Και οι καταστάσεις αυτές ή, μάλλον, οι έννοιες είναι οι εξής:

 α) Εθνική ενότητα: Το είπαμε και το ξαναλέμε· η «εθνική ενότητα» είναι πάντοτε σε όφελος αυτών που βρίσκονται στην εξουσία. Το πρώτο καθήκον, κατά συνέπεια, εκείνων που θέλουνε να δώσουν τέλος στην εξουσία όσων, κατά τη δεδομένη στιγμή, βρίσκονται στην εξουσία είναι να μην ακούν τα κελεύσματα «περί εθνικής ενότητας».

 Έχει προ πολλού αποδειχτεί, άλλωστε, ότι η έννοια του «Έθνους» είναι δημιούργημα όχι της Δεξιάς αλλά της Αριστεράς – η οποία Αριστερά, εξυπακούεται, την εφαρμόζει, αφού πρώτα εξοντώσει όλους τους αντιπάλους της. «Ελληνικός Στρατός» ήταν ο ΕΛΑΣ και «εθνικό χαρακτήρα» είχε το ΕΑΜ· και όλοι ξέρουνε το τι έγινε το 1944. Ο Στάλιν, επιπλέον, εφάρμοσε την αρχή της εθνικής ενότητας και, χάρη στην ενότητα αυτήν, μπόρεσε να νικήσει τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Στάλιν όμως έκανε εμπράκτως λόγο για εθνική ενότητα, αφού πρώτα εξόντωσε 25.000.000 Ρώσους και Ουκρανούς αγρότες, οι οποίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να δεχτούν την εκβιομηχάνιση της χώρας, και αφού από το 1917 και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1930 είχε αποκλείσει τους «αστούς», δηλαδή τους δυνάμει εχθρούς της νέας κατάστασης, από οποιαδήποτε όχι μόνο πολιτική αλλά και πολιτιστική ή και μορφωτική δραστηριότητα. Με άλλα λόγια, σκότωσε τους χωρικούς και άφησε να σβήσουνε μέσα στην απραξία, την αθλιότητα και τη σιωπή όλους τους άλλους που μπορούσαν να απειλήσουν το καθεστώς της Σοβιετικής Ρωσίας. Και αφού τα έκανε αυτά, εφάρμοσε πλήρως την αρχή της «εθνικής ενότητας» και νίκησε την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.

 Θέλετε να δείτε, τώρα, τις συνέπειες της «εθνικής ενότητας», όπως άκριτα την εφαρμόζει η Δεξιά; Αναλογιστείτε πώς πέθανε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Νικόλαος Μακαρέζος, πώς ζει και τι ακούει ο Στυλιανός Παττακός και κυρίως πού βρίσκεται ο Νικόλαος Δερτιλής, υπόδειγμα σωστού και περήφανου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού. «Εθνική ενότητα» δεν θέλανε; Ε, να πώς τελειώσανε και τελειώνουν… Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και νουν νοήτω (όπως θα έλεγαν οι κκ. Δ. Μιχαλόπουλος και Α. Γιαννάς).

 Και κάτι τελευταίο: Στην πλευρά της Δεξιάς μόνο ο Φράνκο εφάρμοσε την «εθνική ενότητα» και πέθανε ειρηνικά και τιμημένος, αφού πρώτα όμως εξόντωσε εκατοντάδες χιλιάδες αριστερούς (δημοκράτες, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες και γενικώς όλα τα φιλελεύθερα και δημοκρατικά παρακλάδια του μαρξισμού). Έκανε, με άλλα λόγια, στην Ισπανία ό,τι περίπου και ο Στάλιν στη Ρωσία: Έθεσε το μόνο λογικό θεμέλιο της εθνικής ενότητας, δηλαδή την εξόντωση του αντιπάλου. Και οφείλει κανείς στο σημείο αυτό να έχει πάντοτε στο μυαλό του αυτό που πρώτος είχε διαπιστώσει ο Μέττερνιχ, καθώς προσπαθούσε να εξοντώσει τον δικό μας, τον Ιωάννη Καποδίστρια: «Ο άλλος, δηλαδή ο αντίπαλος, μας ενοχλεί όχι για ό,τι κάνει αλλά για αυτό που είναι.»

 Είχε δίκιο ο Μέττερνιχ: Το τι κάνει κανείς είναι θέμα χαρακτήρα και παιδείας. Το πότε θα το κάνει είναι θέμα απλής συγκυρίας. Ο διεφθαρμένος, δηλαδή ο πονηρός όπως έλεγαν οι Αρχαίοι, εάν ακόμα δεν έχει κάτι κακό, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει βρει την ευκαιρία. Καλύτερα δεν είναι να τον προλάβουμε; Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί. Γιατί να τον περιμένουμε να δράσει – και μάλιστα στην κατάλληλη για αυτόν στιγμή; 

 Εσείς δηλαδή πιστεύετε πως ο Σημίτης, ο Γιωργάκης, το σύνολο της τωρινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο Παπακωνσταντίνου και όλες οι άλλες δημοκρατικές προσωπικότητες, εάν τους δοθεί η ευκαιρία δεν θα ξανακάνουν αυτά που έκαναν στο παρελθόν – και κατέστρεψαν και εμάς και την Πατρίδα μας; 

 Εάν έχετε τέτοια άποψη, μη συνεχίσετε, σας παρακαλώ,  να με διαβάζετε, γιατί δεν έχει νόημα: Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς/Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα κ.λπ., κ.λπ.

 β) Οι θεσμοί: Όποιος κάνει λόγο για «σεβασμό των θεσμών» απλώς κοροϊδεύει τους αφελείς ή, μάλλον, ψάχνει να βρει τα πολύ μεγάλα κορόιδα. Δεν υπάρχουν θεσμοί· υπάρχουν απλώς άνθρωποι. Και οφείλω εδώ να πω κάτι που μου είχε πει ένας παλιός φίλος του Θεόδοτου: «Ένα σύνταγμα δεν παραβιάστηκε ποτέ: εκείνο που ποτέ δεν γράφτηκε, δηλαδή το αγγλικό. Και μία συμμαχία δεν καταπατήθηκε ποτέ: εκείνη που ποτέ δεν υπογράφτηκε, δηλαδή η αγγλο-αμερικανική.» 

 Για να το πούμε διαφορετικά, ας θυμηθούμε μια αρχή που πρώτος διατύπωσε ο Πλάτων, στην Πολιτεία του, εάν δεν κάνω λάθος: «Όσο περισσότεροι νόμοι υπάρχουν, τόσο περισσότερο ευνοείται η παρανομία.» Ας πάρουμε π.χ. τον τωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο (γιατί Κάρολος και όχι Θανάσης ή Παναγιώτης π.χ.;) Παπούλια. Ο κ. Σπύρος Χατζάρας τον έχει κατηγορήσει για πλαστογραφία, ο κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος τον συγκαταλέγει στους βασικούς υπεύθυνους για την καταβαράθρωση του Βορειοηπειρωτικού, κανείς δεν ξέρει με σαφήνεια την καταγωγή του και την οικογενειακή του κατάσταση και, επιπλέον, έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (αμετανόητος πασόκος αυτός) από τον Κωστάκη Καραμανλή της ΝΔ, η οποία ΝΔ –δήθεν- ήθελε να «ξαναφτιάξει» το Κράτος που είχε διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Εάν κάποιος, τώρα, σας πει ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς και ιδίως τον «ύψιστο πολιτειακό άρχοντα», ε… τα συμπεράσματα δικά σας. Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους άλλους παράγοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς, διότι κατά το μαστρο-Νικολό και τα κοπέλια του ή, εάν αυτό προτιμάτε, το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Και οι λίγες εξαιρέσεις (που σίγουρα υπάρχουνε) απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

 γ) Η Εκκλησία: Και πάλι κάποιος συνεργάτης του Θεόδοτου έχει γράψει κάπου ότι η Εκκλησία σταθερώς συνεργάζεται όχι με όσους αγαπούν τον Χριστό αλλά με τους εχθρούς Του. Η κατάσταση στην οποία έχουμε σήμερα περιέλθει ποτέ της δεν θα είχε παγιωθεί, εάν η Εκκλησία είχε κουνήσει το μικρό της δακτυλάκι. Και πάλι νομίζω οι κκ. Μιχαλόπουλος και Χατζάρας είχαν πει, σε τηλεοπτική εκπομπή τους, ότι, εάν η Εκκλησία είχε κηρύξει εαυτήν εν διωγμώ και έκανε όχι τίποτα το φοβερό και τρομερό αλλά κάτι απλούστατο, να έκλεινε τις εκκλησίες 2-3 Κυριακές και να έβαζε τις καμπάνες να χτυπάνε πένθιμα, το ΠΑΣΟΚ και οι παραφυάδες του θα είχαν τελειώσει προ πολλού.

 Δεν το έκανε όμως! Και η άρνηση αυτή είναι προϊόν συνειδητής στάσης. Η Εκκλησία θέλει το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα αυτά τα κόμματα  συνεπάγονται. 

 Θέλετε αποδείξεις; Βεβαίως – και να τες:  Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος έχει βάλει στην… Ορθόδοξη Ακαδημία του Βόλου να διδάσκει ο… Αντώνης Λιάκος! Ο τωρινός Μακαριώτατός μας, ο κ. Ιερώνυμος, συναγελάζεται με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο προηγούμενος Μακαριώτατος μάζεψε τις υπογραφές για το δημοψήφισμα που ήταν να γίνει για την αναγραφή ή μη του θρησκεύματος στις ταυτότητες και τις έδωσε… μόνο ο Θεός και η ψυχή του ξέρουν πού. (Φυσικά δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ.) Ο προ-προηγούμενος επίσης Μακαριώτατος μια χαρά υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Μητροπολίτης στην Τήνο ανεκήρυξε μπροστά στην Εκκλησία της Μεγαλόχαρης τη… Δήμητρα Λιάνη «Αυγούστα» (τίτλο που είχε μόνο η σύζυγος των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων), τα κατορθώματα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, φίλο του Νίκου Αλεβιζάτου, είναι γνωστά, ο Αρχιεπίσκοπος της Ιεράς Μονής Σινά ανεχόταν τα σε βάρος της Εκκλησίας «καλαμπούρια» του Ευάγγελου Βενιζέλου κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.

 Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στις ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες της εκκλησιαστικής ιεραρχίας κληρικοί που να είναι όχι απλώς Ορθόδοξοι αλλά και Χριστιανοί. Γι’αυτό μία είναι η λύση του εκκλησιαστικού μας προβλήματος: Χωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Και αυτό πρέπει να γίνει από δεξιά κυβέρνηση, γιατί, εάν γίνει από δημοκρατικο-φιλελευθερο-αριστερή τότε, η Εκκλησία θα μεταβληθεί σε στήριγμα του δημοκρατικού/μαρξιστικού καθεστώτος, έχοντας παράλληλα (για τους αφελείς, που παντού και πάντοτε αποτελούν πλειοψηφία) το «φωτοστέφανο» του «μάρτυρα». Αυτό έγινε στη Ρωσία αλλά και στην Ελλάδα επί Τουρκοκρατίας.

 Νομίζετε σεις ότι τυχαία αφορίστηκε από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και σκοτώθηκε από τους καλόγερους ο αδελφός του, ο Γιάννης; 

 Όχι βέβαια! Γιατί δεν αφορίστηκαν π.χ. οι διάφοροι υλιστές που –όπως απέδειξε ο κ. Δ. Μιχαλόπουλος- επέβαλαν τον υλισμό και προσπάθησαν να φέρουν τον Καλβινισμό στα Βαλκάνια πολύ πριν από τη Γαλλική Επανάσταση; Τυχαίος –ξαναρωτάω!- ο αφορισμός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη; Όχι βέβαια.

 Εδώ όμως πρέπει να κλείσω για σήμερα. Στο επόμενο μέρος του δοκιμίου μου θα ασχοληθούμε με το άλλο «στήριγμα του Έθνους», τον Ελληνικό Στρατό, και βεβαίως με την τουρκική απειλή.

19 σχόλια:

  1. Κύριε Τσεργίνη γράψατε ότι:Εάν η Εκκλησία είχε κηρύξει εαυτήν εν διωγμώ και έκανε όχι τίποτα το φοβερό και τρομερό αλλά κάτι απλούστατο, να έκλεινε τις εκκλησίες 2-3 Κυριακές και να έβαζε τις καμπάνες να χτυπάνε πένθιμα, το ΠΑΣΟΚ και οι παραφυάδες του θα είχαν τελειώσει προ πολλού.Συμφωνώ, αλλά μόνον εαν η Εκκλησία είχε έναν διαφορετικό λαό, για παράδειγμα τον Ισλανδικό.Κάτι πολύ σοβαρό έχουμε πάθει ως λαός, δεν ξέρω ακριβώς τι και πως να το ορίσω, και πάντως, αυτο το κάτι είχε αρχίσει πριν ακόμη έλθει στην εξουσία το Πασοκ.Νομίζω ότι απλώς μετά βρήκε την ευκαιρία να εκδηλωθεί ανοιχτά.Διαισθάνομαι, ότι ο Παπαδόπουλος μάλλον έκανε την δικτατορία, όχι τόσο εξαιτίας της τότε πολιτικής κατάστασης,αλλά γιατί έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο τον λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμένα προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνα το άρθρο του κ.Τσεργίνη. Είναι τραγικά γελοίο να ομιλούν για "εθνική ενότητα" όλοι αυτοί που έχουν στη ατζέντα τους την καταστροφή των εθνών. Στο θέμα του χωρισμού εκκλησίας-κράτους ,που έθιξε ο κ.Τσεργίνης, δεν είμαι οπαδός του "κοσμικού κράτους" της γαλλικής επανάστασης αλλά η ελλαδική εκκλησία και το "οικουμενικό" πατριαρχείο" έχουν παίξει ένα σκοτεινό ρόλο.
    Ο μακαριστός Σεραφείμ ήταν σαν την μαγιονέζα που πάει με όλα ,από την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου έως τις κυβερνήσεις του σοσιαλ-ληστή Ανδρέα Παπανδρέου. Ο μακαριστός Χριστόδουλος (που αν και μίλαγε για κουσούρια οι κακές γλώσσες λένε ότι άνηκε εις την μειονότητα του 10%) ήταν "κολλητός" με τους περιούσιους. Ο τωρινός ο Ιερώνυμος υποστηρίζει ανοικτά την αριστερά. Το Οικουμενικό πατριαρχείο είναι κάτι σαν υποσταθμός της CIA. Οπότε ναι στην παρούσα φάση μέχρι η "εκκλησία" να γίνει Εκκλησία πρέπει να υπάρξει χωρισμός από ένα δικό μας καθεστώς.
    ΥΓ νομίζω ότι αυτό το κείμενο θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις (κάποιοι του "χώρου" θα αφρίζουν) άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία.
    Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η εξουσία είναι και το πόπολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να έχετε δίκιο.
    Δ. Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι στην Κωνσταντινούπολη για ένα και μόνο λόγο: Για μη πάρει την πρωτοκαθεδρία της Ορθοδοξίας το Πατριαρχείο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών - κάτι που είναι απολύτως λογικό. Άρα ναι, το Πατριαρχείο Κων/πόλεως είναι υποκατάστημα της CIA. Όσο για την ελλαδική Εκκλησία πράγματι παίζει ένα πολύ σκοτεινό ρόλο. Η περιβόητη "Χρυσοπηγή", με τους "γέροντες", τους "πνευματικούς" και τα "πνευματικά τέκνα" ήταν διαβρωμένη από Μοσάντ. Το αστείο είναι ότι το λέγανε οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και τα εδώ τσιράκια τους, αλλά δεν τους πιστεύανε, διότι -λέγανε- ότι αυτά είναι "λάσπη κατά της Αγίας Εκκλησίας μας". Άρα ναι, και το πόπολο έχει τεράστια ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:

    1) ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ
    2) ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ
    3) ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
    4) ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΘΥΔΡΥΣΕΩΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.
    ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oλα αυτά σίγουρα δεν γίνονται με δημοκρατία τη στιγμή που η πλειοψηφία του πληθυσμού ψηφίζει αριστερά κόμματα και έχει δεχθεί 40 χρόνια αριστερής πλύσης εγκεφάλου.

      ΥΓ Δεν υπάρχει λόγος να γράφεις με κεφαλαία.

      Διαγραφή
    2. "Αν με τις εκλογές άλλαζαν τα πράγματα τότε θα ήταν παράνομες"!
      Αναρχικό θα πουν κάποιοι ,όμως είναι η αλήθεια!
      Και κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό "η βία είναι η μαμμή της ιστορίας" ή όπως λέμε εμείς "η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί"!
      Τώρα να μιλάμε για "αποφυγή αιματοχυσίας" "εθνική ενότητα" τη στιγμή που κάποιοι Τσατσόπουλοι μιλάνε για 4ους γύρους , είναι σαν να λέμε σφάξε με αγά μου να αγιάσω!

      Διαγραφή
  6. Εγώ πάλι είμαι ενάντια στην συμμετοχή της Εκκλησίας στα κοινά. Η Εκκλησία θα πρέπει να αποκτήσει καθαρά θρησκευτικό ρόλο και να περιθωριοποιηθεί. Σε μια εθνικιστική πολιτεία την εξουσία της ασκούν οι πολιτικοί ηγέτες και όχι οι παπάδες. Ο Ιωάννης Μεταξάς για παράδειγμα, δεν επέτρεψε ποτέ την παρέμβαση της Εκκλησίας στα του κράτους. Μια Φασιστική πολιτεία δεν μπορεί να έχει ως κομμάτι του μηχανισμού της, μια Εκκλησία που καταδικάζει τον εθνοφυλετισμό ως αίρεση και στηρίζει τον κάθε αλλόφυλο στο όνομα της πίστης. Αν και άθεος δεν βρίσκομαι απέναντι στην Ορθόδοξη πίστη, αλλά φανατικά απέναντι στην Εκκλησία και τον κακώς νοούμενο, μηχανισμό της.
    Σε ότι αφορά τα περί δημοκρατίας και ανάληψης της εξουσίας με δημοκρατικά μέσα, θα με συγχωρέσουν ορισμένοι μα αυτά είναι αστεία.Εθνικισμός (φυλετικός) και δημοκρατία είναι ένα σχήμα οξύμωρο καθώς ανέκαθεν οι διδαχές των δημοκρατών συγκρούστηκαν με τις διδασκαλίες των εθνικιστών.

    Stlv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1) Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με δημοκρατία, όπως αποδυκνείει η ιστορία (βλέπε Αδόλφο)
    2) Η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν είναι δεδομένη υπερ ενός καταρρέοντος καθεστώτος. Μπορούμε να γίνουμε πλειοψηφία και να Νικήσουμε.
    3) Αν αποτύχουμε δηλ. αν ο λαός δεν μας ακολουθήσει, πάει να πει ότι οι Έλληνες δεν αξίζει να υπάρχουμε και πολύ καλώς πρόκειται να εξαφανιστούμε από την ιστορία. Όμως δεν θα αποτύχουμε διότι υπάρχουν αποφασισμένοι αγωνιστές. Χρειάζεται μόνον ενότητα. Για να δικαιώσουμε τον Αριστοτέλη που είπε πως αν οι Έλληνες είναι ενωμένοι θα κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.
    4) Με τους τσατσόπουλους θα ξεμπερδέψουμε αργότερα. Όταν πάρουμε την εξουσία. Τότε τους προδότες οι ψηφοφόροι τους θα τους εγκαταλείψουν και θα πληρώσουν όπως τους αξίζει. Τότε θα υπάρξει ο 4ος και τελικός γύρος. (τελική λύση)

    ΥΓ: Τι σας ενοχλούν τα κεφαλαία; Καλαίσθητα είναι. Οι αρχαίοι με κεφαλαία έγραφαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Χίτλερ είχε να κάνει με μια τελείως διαφορετική κατάσταση από αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Δεν χρειαζόταν να πείσει τους Γερμανους πως πρέπει να σώσουν την πατρίδα τους και τη φυλή τους. Σήμερα στην Ελλάδα η πλειοψηφία του πληθυσμού πρακτικά δεν ενδιαφέρεται για αυτά. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι απλά να αποκαταστήσει την πλαστή ευημερία που υπήρχε μέχρι το 2010.
      Επίσης για να γίνουν όλα αυτά που αναφέρεις προϋποθέτουν κάποιο κόμμα, ξέρεις κάποιο που να τηρεί τις προύποθέσεις; Το ΛΑ.Ο.Σ. έκανε μια προσπάθεια αλλά απότυχε χάρη στις ακατανόητες πολιτικές επιλογές του αρχηγού του. Η ΧΑ δείχνει μέρα τη μέρα όλο και πιό ξεκάθαρα πως αποτελεί μια μορφή ελεγχόμενης αντιπολίτευσης.

      ΥΓ Μου είναι αδιάφορο πως γράφανε οι αρχαίοι. Τα κεφαλαία δίνουν την εντύπωση πως κάποιος "φωνάζει" ή προσπαθεί να επιβληθεί σε μία συζήτηση γράφοντας με αυτά.

      Διαγραφή
  8. Πριν πάρουμε την εξουσία, πριν ανατρέψουμε το σύστημα από τα μέσα, τα έξω και τα πλάγια, θα πρέπει να αρχίσουμε να υπάρχουμε. Να υπάρχουμε ως κινημα με πολιτική βάθους και όχι ως ψηφοφόροι του κάθε Καρατζαφέρη.Κίνημα με πολιτικές θέσεις στηριγμένες στον Φυλετισμό και όχι δημοκρατικές παπαριές, τις οποίες πιπιλίζουν διάφοροι εθνικισταράδες, φοβούμενοι μην τους αποκαλέσουν...Φασίστες! Και για να γίνουμε κίνημα πολιτικό, θα πρέπει να αποκτήσουμε συγκροτημένες ιδεολογικές απόψεις.Και ιδεολογία δεν είναι να χειροκροτάμε την μια μέρα την χούντα, την άλλη την ΕΠΕΝ, την άλλη τον Φυρερ και την παράλλη την ΠΕΑΝ.Οφείλουμε να μπούμε στο πνεύμα του 21 αιώνα και να γίνουμε πρωτοπόροι. Τώρα το εάν οι Έλληνες αξίζει να ζήσουν, είναι μια γενικολογία και μόνο.Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είμαστε τίποτα παρά πέρα από ένα κομμάτι των Ευρωπαίων. Φυλετικά,γεωπολιτικά, πολιτιστικά κλπ. Οι ''Έλληνες'' και ο κάθε λαος δεν επιβιώνει επειδή υπάρχει ή οχι, πολιτική επιτυχία της τάδε ή της δείνα πολιτικής δύναμης. Επιβιώνει αν είναι ανθεκτικό στις κακουχίες των αιώνων και αν μπορεί να ανανεώνεται στο πέρασμα της ιστορίας.
    Υγ:Oι αρχαίοι δεν είχαν laptop.

    STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστές παρατηρήσεις, STLV. Εάν θες να διαμορφώσεις αυτές τις σκέψεις σε μορφή κειμένου και να τις αναπτύξεις περαιτέρω, εδώ είμαστε για να τις δημοσιεύσουμε.

      Διαγραφή
  9. Για να πρωταγωνιστησει ενας λαος στο ιστορικο γιγνεσθαι πρεπει να ειναι κομιστης ενος πνευματικου μηνυματος, ενος πολιτισμου που να περιστρεφεται γυρω απο μια κεντρικη ιδεα. Οι αρχαιοι Ελληνες γιναν κομιστες ενος τετοιου μηνυματος στα περατα της οικουμενης με τον Αλεξανδρο της δρασης που ομως εμπνεοταν απο τον Αριστοτελη της θεωριας. Οι μεσαιωνικοι Ελληνες μετα τον 9ο αιωνα επικρατησαν στο Βυζαντιο των Αρμενιων λογω της ελληνικης τους παιδειας και γιναν παλι θεματοφυλακες ενος παγκοσμιου μηνυματος, του Χριστιανισμου με ελληνικο ενδυμα (παλι ο Αριστοτελης ηταν ο μεγαλος πρωταγωνιστης). Σημερα για να πετυχουμε μια αναταση σαν εθνος δεν αρκει να εχουμε κινητρα μονο πολιτικα, η πολιτικη αν δεν θελουμε να ειμαστε χυδαιοι υλιστες και υλοζωιστες οφειλει να υπηρετει το πνευμα και την ιδεα. Ποια ειναι η κεντρικη πνευματικη ιδεα γυρω απο την οποια πρεπει να συσπειρωθει ο Ελληνισμος ωστε να ξανααποκτησει οραμα; Οι Εβραιοι που επικρατουν αυτη τη στιγμη σε συμμαχια με μια αγγλοσαξωνικη Ελιτ εχουν προταση, την παγκοσμια κυβερνηση που θα βασιστει στην πλατωνικη πολιτεια με μονη διαφορα οτι η Ελιτ δεν θα ειναι Φιλοσοφοι αλλα Χρηματιστες και Τραπεζιτες. Απεναντι σ' αυτη την αποθεωση της χυδαιοτητας, ως κατασταλαγμα χυδαιου υλισμου (ολα αναγονται στο χρημα, καταληγουν στο χρημα και λατρευουν το χρημα) ποια πρεπει να ειναι η απαντηση του Ελληνισμου; Οχι βεβαια το βολεμα στο δημοσιο και η αναρριχηση στα κλιμακια εκεινα που παιρνουν τις μεγαλες μιζες απο τους ξενους νταβατζηδες. Μια τετοια σταση ζωης ντυμενη μαλιστα με αριστεροστροφη προβια ηταν η μεγαλυτερη υβρις που διαπραξαμε ποτε. Μας οδηγουσε σε εναν πνευματικο θανατο τετοιο που ηταν σαφως χειροτερος απο το καμουτσικι των Τραπεζιτων που τωρα μεσω της ανεχειας μας αφυπνιζει στην πραγματικοτητα. Ας δουμε λοιπον αν τωρα που αρχιζουμε να ξυπναμε μπορουμε να εχουμε απαντηση και αντιπροταση σε ολα αυτα. Δεν αρκει η τυφλη δραση, χρειαζεται η ιδεα που εμπνεει. Βεβαια και η ιδεα δεν εντοπιζεται απο την ομφαλοσκοπηση αλλα απο την τριβη με τη δραση και την εμπειρια. Γι' αυτο χρειαζομαστε ενα κινημα με αντινεοταξικα χαρακτηριστικα που θα πρεπει σταδιακα να βρει το δρομο και τις θεσεις του.

    Μιχάλης Κονταξής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Κονταξή κατά την άποψη μου η ιδέα την οποία θα χρειαστούμε είναι η επιβίωση. Η αριθμητική επιβίωση των Ελλήνων και όλων των Ευρωπαίων, απέναντι από τις ορδές του Ισλάμ το οποίο αγγίζει αριθμητικά εξωφρενικά νούμερα και αργά η γρήγορα θα οδηγήσει τους Ευρωπαίους σε άβολη θέση. Σε ότι αφορά το κοσμικό μήνυμα το οποίο λέτε, δεν γνωρίζω αν όντως χρειάζεται κάτι τέτοιο. Οι Η.Π.Α πρωταγωνιστούν δίχως να πρεσβεύουν την Πλατωνική πολιτεία ή κάτι φιλοσοφικό. Επικρατούν διότι διαθέτουν τα μέσα ευημερίας και τις συνθήκες ανάπτυξης (δεν τους απειλεί με εισβολή ούτε το μεξικό ούτε ο καναδάς) που χρειάστηκαν για να οικοδομήσουν τις Πόλεις τους, την τεχνολογία τους, την κουλτούρα τους και τον χαρακτήρα τους. Εμείς είχαμε πόλεμο μέχρι και πρίν μερικές δεκαετίες, μας απειλούν οι μισοί γείτονες, είμαστε ανίσχυροι στρατιωτικά και υπό τον φόβο μη μας πουν αντιδημοκράτες, επιτρέψαν σε απατεώνες να μας κάνουν ότι θέλουν.

    Κύριε Κονταξή, αν κρίνω από τα γραφόμενα σας (άρα και τις γνώσεις σας), ξέρετε πολύ καλά, πως η μάζα έλκεται από την ύλη. Οι πολίτες μιας πολιτείας στην πλειοψηφία τους πάντα θα είναι υλιστές,ίσως μια μερίδα να μπορεί να είναι Μη-υλιστές, όχι όμως και αντί-υλιστές. Σε αντίθεση με έναν πυρήνα πολιτικό,ιδεολογικό,στρατιωτικό ο οποίος θα άρχει και θα είναι εκ πεποιθήσεως αντιυλιστικός. Δεν μπορούμε να πείσουμε τον μεσοαστό να μην πάρει εορτοδάνειο, μπορούμε όμως να απαγορεύσουμε την έκδοση εορτοδανείων. Ελπίζω πως αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω. Σαφώς μεγάλη συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει από εδώ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Θεόδοτου!

    STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο φίλτατος stlv νομίζω τα είπε σωστά, η Λευκή Φυλή στην Ευρώπη ,αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Υπάρχει ένα ,σε εξέλιξη ,σχέδιο γενοκτονίας του Λευκού Ανθρώπου. Ο αντιρατσισμός που προωθείται τόσο έντεχνα στην ουσία είναι αντι-λευκός ρατσισμός. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι είτε ηλίθιος είτε ρουφιάνος!!! Το πρόβλημα εκτός της υπογεννητικότητας των Ευρωπαίων είναι και η έλλειψη μαχητικού και πολεμικού πνεύματος.
    Λόγω της αντιρατσιστικής υστερίας και της πολιτικής ορθότητας έχει καλλιεργηθεί ένα αίσθημα ενοχής στους λευκούς οι οποίοι θεωρούν ότι οι έγχρωμοι μετανάστες είναι θύματα των Ευρωπαίων (της αποικιοκρατίας και του "ιμπεριαλισμού" ) γι'αυτό θεωρούν υποχρέωση τους να τους βοηθήσουν.
    Και μια προσωπική διαπίστωση , τα παιδιά των μεταναστών ασχολούνται με πυγμαχία και πολεμικές τέχνες τα ελληνόπουλα στη μεγάλη πλειοψηφία με σπαταλούν τον χρόνο τους στα social media και σε games στον υπολογιστή. Ειδικά η νέα γενιά έχει γίνει πολύ μαλθακή.
    Πρώτα λοιπόν πρέπει να εξασφαλίσουμε την επιβίωση μας απέναντι στις ορδές του ΣΑΛΑΦΙΣΤΙΚΟΥ Ισλάμ και μετά ας μιλήσουμε για εβολιανά και πλατωνικά πρότυπα.
    Δεν είχα ποτέ σε μεγάλη υπόληψη το αμερικάνικο WP κίνημα (με ενοχλεί η έλλειψη πνευματικότητας που το διακρίνει) αλλά συμφωνώ με τις 14 λέξεις του μακαρίτη David Lane (We must secure the existance of our people and a future for white children)!
    ΥΓ εκτός από την αναρχοαριστερή antifa υπάρχει και η "γαλανόλευκη" antifa δλδ οι κάθε λογής αστοί πατριώτες και εθνικόφρονες που ακόμα πιστεύουν στο "η εθνικόφρων Ελλάς πολέμησε τον κόκκινο και τον μαύρο φασισμό". Είναι μάλλον οι ίδιοι κρετίνοι που πιστεύουν ότι η συμμαχία (νεο)Ελλάδας-Ισραήλ θα μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. STLV ειπε...
    Οι Η.Π.Α πρωταγωνιστούν δίχως να πρεσβεύουν την Πλατωνική πολιτεία ή κάτι φιλοσοφικό.


    Οι ΗΠΑ λενε πως πρεσβευουν τη δημοκρατια και τα ανθρωπινα δικαιωματα ηδη απο την εποχη της Διακηρυξης των Δικαιωματων του Ανθρωπου του Τζεφερσον (ανεξαρτητα αν ο Τζεφερσον ειχε κατι δεκαδες μαυρες σαν σκλαβες). Γενικοτερα στην ιστορια τους λανσαρισαν την εικονα της χωρας οπου βασιλευει μεν ο καπιταλισμος αλλα με ανθρωπινο προσωπο και αστικες ελευθεριες. Αρα δεν εξαιρουνται απο την ιστορικη αναγκαιοτητα να εχει καθε εθνος μια ηγεμονικη ιδεολογια που να συσπειρωνεται γυρω απο ενα ιδεατο προταγμα. Συμφωνω για την επιβιωση σαν πρωτη αναγκαιοτητα του Ελληνισμου αυτη τη στιγμη. Αλλα χρειαζομαστε και μια πιο επιθετικη ιδεα γυρω απο την οποια να χτισουμε ενα μανιφεστο που να δικαιολογει και το γιατι της επιβιωσης του Ελληνισμου σε μια κοινωνια που ο καθενας μεχρι προτινος κοιτουσε μονο την παρτη του. Συμφωνω επισης οτι τετοιες κουβεντες μονο απο κοντα μπορουν να ολοκληρωθουν.

    Μιχάλης Κονταξής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν θελησουν οι Έλληνες να δωσουν δημοκρατικά την εξουσία στο εθνικιστικό κίνημα, που σήμερα εκπροσωπείται πολιτικά από την Χρυσή Αυγή, δεν γίνεται τίποτε. Εκτιμω ότι η επανάστασις μιας εθνικιστικής ελίτ σήμερα αποτελεί ουτοπία. Κυρίως διότι τέτοια ελίτ δεν υπάρχει. Γιατί αν υπήρχε θα είχε φανατικούς οπαδούς, οργάνωση, κινηματική δομή. Οι διάφορες απόψεις που εκφέρονται στο διαδίκτυο καλές είναι αλλά με πορδές αβγά δεν βάφονται. Ούτε και με ατέλειωτες συζητήσεις περί τα "υπό της γής και ουρανία". Η Χρυσή Αυγή με καθαρό φυλετικό και παραδοσιακό λόγο σήκωσε σημαία, βγήκε μπροστά και με αγώνες σε όλα τα επίπεδα σήμερα είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα. Αυριο πιθανόν να είναι το δεύτερο και μεθαύριο ίσως το πρώτο. Αν πάρουμε την εξουσία δημοκρατικά θα έχουμε ντε φάκτο την υποστήριξη ή την ανοχή της μάζας και τότε υπάρχουν ελπίδες να φέρουμε την αλλαγή, πρώτα στο ήθος και μετά στο πολίτευμα. Εσείς λέτε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα με την κατάργηση της δημοκρατίας; Από ποιον; Τον στρατό; Ούτε για αστείο. Από άλλους, ποιους; Δεν υπάρχουν. Αλλά κι αν βρεθούν κάποιοι να πάρουν τα όπλα θα ηττηθούν καθόσον δεν θα είχαν την δύναμη να επικρατήσουν και ο εθνικισμός δεν θα ξανασήκωνε κεφάλι ποτέ ξανά. Γι' αυτό είναι ώρα να ενωθούμε όλοι και να αγωνιστούμε υπέρ της πολιτικής επικράτησης της Χρυσής Αυγής. Μιλάω συγκεκριμένα και όχι γενικά. Οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι και η λευκή φυλή γενικότερα θα έχουν την τύχη που τους αξίζει αν δεν συνέλθουν πριν είναι πού αργά. Δια ταύτα, αγαπητοί μου μην μένετε αργοί περιμένοντας την δημιουργία του ιδανικού κινήματος, με τον ιδανικό αρχηγό και την ιδανική φιλοσοφία. Οι γύφτοι, οι τούρκοι, οι αράπηδες και οι εβραίοι τους χορούς θα στήσουν με βιολιά και με ζουρνάδες στο κουφάρι της Ελλάδος κι εμείς ακόμη θα φιλοσοφούμε μετά πολύς μαλακίας δυστυχώς. Τελειώνουμε. Λαχταρήστε!
    Πίνδαρος Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα ίδια ακούγαμε και όταν το ΛΑΟΣ ήταν "στα πραγματα", πως θα πρέπει να το στηρίξουμε ως τη μόνη φωνή του εθνικισμού ασχέτως τις όποιες διαφωνίες μας.
      Τελικά το ΛΑΟΣ όχι απλά πρόδωσε τον εθνικιστικό χώρο αλλά και τον εξευτέλισε πλήρως.
      Η ΧΑ οφείλει να αποδείξει πως όντως είναι αντισυστημικό κόμμα και όχι απλά μια ακόμα μαριονέτα που παίζει τον ρόλο του "κακού ακροδεξιού" στο κοινοβουλευτικό σώου. Μέχρι να συμβεί αυτό, ο σκεπτικισμός είναι η σωστότερη στάση.

      Διαγραφή
  14. Κύριε Κονταξή, ΜΑΚΑΡΙ τέτοιες συζητήσεις,απόψεις και ιδέες, να αποτελούσαν τον κανόνα στον εθνικιστικό χώρο. Μπράβο στον Θεόδοτο!

    STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή