Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου


Ιταλία, δεκαετία 1970
Οι πολιτικοί αναλυτές και οι ιστορικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη στην Ιταλία την δεκαετία του 1970: Με την βοήθεια νατοϊκών και σιωνιστικών μυστικών υπηρεσιών, η τρομοκρατία άνθησε και  η χώρα έφτασε στα  πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, με  απώτερο σκοπό η Ιταλία να μην αλλάξει γεωπολιτικό στρατόπεδο. Δηλαδή, να μην παραβιαστεί ο κανόνας της «ισορροπίας μεταξύ των αντίθετων δυνάμεων» που επί πολλά χρόνια είχε επιβάλλει στον κόσμο το Προτεσταντικό-σιωνιστικό establishment. 

Βέβαια αυτές οι εποχές πέρασαν, αλλά οι μέθοδοι έλεγχου των κοινωνιών δεν αλλάζουν. Στις ημέρες μας η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνον μέσα σε ένα κυκλώνα οικονομικών δυσχερειών αλλά και στην αρχή, για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, πολύ σημαντικών ανακατατάξεων στο πολιτικό σκηνικό, με την σχεδόν εξαφάνιση κάποιων κομμάτων και την ταυτόχρονη εμφάνιση σχηματισμών, που όπως οι ίδιοι δηλώνουν, είναι αντισυστημικοί, δηλαδή θέτουν τον εαυτό τους εκτός του καθιερωμένου δυτικού αστικού-πολυπολιτισμικού μοντέλου. Εν τω μεταξύ, σε όλη την Ευρώπη παρατηρείται μία άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων ή άλλων σχηματισμών που εναντιώνονται στο προαναφερθέν πολυπολιτισμικό μοντέλο. 

Όλα αυτά δημιουργούν μία ένταση σε όλους  εκείνους τους κύκλους που επιθυμούν  το σύστημα να συνεχίσει να υπάρχει ως έχει, και κατά συνέπεια, να συνεχιστεί και η εφαρμογή των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης και της μετάλλαξης των δυτικών κοινωνιών. Εν ολίγοις, ο στόχος κάθε τρομοκρατικής ενέργειας είναι ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Ο φοβισμένος πολίτης, σχεδόν αντανακλαστικά, ζητά καταφύγιο σε αυτό που ήδη γνωρίζει, αν και μπορεί να το σιχαίνεται, σε αυτό που του διασφαλίζει, έστω και φαντασιακά, την ηρεμία του αύριο. Με άλλα λόγια ξαναγυρίζει στο…''μαντρί''. 

Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι βάλθηκαν  να δημιουργήσουν στην  Ελλάδα ένα σκηνικό έντασης, ενόψει κρίσιμων αποφάσεων τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και σε αυτό των πολιτικών εξελίξεων. Εξάλλου οι συνταγές είναι παλιές και επιτυχημένες: «διαίρει και βασίλευε», «αποπροσανατόλιζε», «φόβιζε» .

8 σχόλια:

  1. Ον γαρ οι Θεοί φιλούσιν, αποθνήσκει νέος ,μεν,αλλά καιρός για κινηματική πολιτική λογική και όχι ανοησίες.

    STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα με το γενικόλογο αόριστο της ανάλυσης του άρθρου, καθώς έτσι αφήνεται να εννοηθεί πως ο Συριζα είναι και αυτός μία από τις απρόοπτες εξελίξεις που προέκυψαν από την οικονομική κρίση. για τους υπολογισμούς διαφόρων κύκλων. Αντιθέτως είναι πιο συμβατός με τις διεθνείς εξελίξεις, πολυπολιτισμικότητα, πολυφυλετισμός, αντιδυτικισμός, αντιχριστιανισμός, φιλόμουσουλμανισμός, όπως εκφράζονται από την τρέχουσα κεντροαριστερά των δυτικών χωρών, σε σχέση ειδικά με τα ΠΑΣΟΚ και έστω παραπλανητικά συνθήματα περί αριστερού "πατριωτισμού" που είχε τουλάχιστον παλαιότερα. Ήταν απάτη αλλά υπήρχαν έστω ως συνθήματα και υπήρχε και κόσμος που τα πίστευε. Τώρα θα πάνε με σκυμμένο κεφάλι καταπίνοντας νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών, φιλοοθωμανισμούς οι πρώην αριστεροί πατριώτες. Δεν θα εκπλαγώ αν κάποτε αποκαλυφθεί ότι η πτώση του ΠΑΣΟΚ ήταν πρακτικά συνειδητή και οργανωμένη απόσυρση και αντικατάσταση με ένα πιο μοντέρνο κεντροαριστερό πόλο του δικομματικού "¨δημοκρατικού" παιχνιδιού. Για να μη μασάμε τα λόγια μας η μόνη πολιτική εξέλιξη που φαίνεται εκτός σχεδιασμών και ελέγχου είναι αυτή της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mακάρι να ήταν τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα όπως τα περιγράφεις. Φοβάμαι όμως πως δεν είναι.

      Διαγραφή
  3. Κυριοι,

    Ουτε τη δολοφονια του Φυσσα την εκανε η ΧΑ (ο Ρουπακιας ηταν "φυτεμενος", ουτε τη χθεσινοβραδυνη διπλη δολοφονια καποιοι αργοσχολοι αναρχοαυτονομοι των εξαρχειων. Ηταν ο ιδιος καραγκιοζοπαιχτης πισω και απο τα δυο γεγονοτα (Μυστικη υπηρεσια). Η δολοφονια χθες βραδυ ηταν επαγγελματικη, απο ξενους εκτελεστες (πρακτορες) που ηδη ειναι εκτος Ελλαδος κατα την ταπεινη μου αποψη. Αν ψαξουν προσκτικα τις αναχωρησεις χθες βραδυ απο το Ελ. Βενιζελος ισως βρουν clues.

    Το σκηνιικο της δολοφονιας ειχε στηθει με σειρα παρεμβασεων του "καταζητουμενου" Μαζιωτη και δαιμονοποιηση της ΧΑ και αφοπλισμο της και αρση της οποιας προστασιας ειχε απο το επισημο κρατος. Πιστευω οτι ο καταλυτης ειναι η εμπλοκη Καρχιμακη (δηλ. ΓΑΠ, δηλ. του Αμερικανικου παραγοντα) στη αποπειρα δολοφονιας Καραμανλη. Οι Αμερικανοι εστειλαν αυτο το ματωμενο γραμμα στην κυβερνηση (σας θυμιζει το 2008 ετσι δεν ειναι?) και για αυτο ολοι οι κυβερνητικοι εμφανιζονται στις τηλεορασεις σαν χεσμενοι. Ξερουν οτι οι πολιτικες μερες τους ειναι μετρημενες. Οι υδρογονανθρακες θα ανηκουν παντα στους Αμερικανους και δεν προκειται να αποτιμηθουν σε ευρω. Ειπα και ελαλησα και αμαρτιαν ουκ εχω.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν το ζητούμενο σε μια πολιτεία είναι το συμφέρον των περισσοτέρων και η πρακτική εξασφάλιση αυτού (μέσα και από την γνώση της αθροιστικής ιστορικής εμπειρίας), τότε...
    Είτε δομείται μια μικρή κλειστή κοινωνία ισοτίμων εταίρων (Ομοίων) που συναποφασίζουν στα μικρά και τα μεγάλα πέριξ στρογγυλής τραπέζης.
    Είτε οι Πατέρες του έθνους (τρόπος ειπείν) μιας πολύ ευρύτερης συνομοταξίας ομόκεντρων κύκλων συμφερόντων, με την ευκαιρία μιας μεγάλης κρίσεως (παλιά ήταν η αφορμή ανεξαρτησίας ή και η έξοδος από έναν πόλεμο), απολαύουν της ομόθυμης εμπιστοσύνης των διαφόρων κοινωνικών και υποεθνικών στρωμάτων -λόγω της επιτυχούς επέμβασής τους- να συντάξουν έναν αμετακίνητο συνταγματικό χάρτη, που θα επιλαμβάνεται εμφανώς των προβλημάτων που απετέλεσαν τα αίτια της όποιας καταστροφικής πορείας επιλύοντας αυτά οριστικά.
    Επειδή μάλιστα οι προηγούμενες γενεές δεν είναι ορθό να δεσμεύουν απολύτως τις επόμενες, με τους σύγχρονους δραματικούς ρυθμούς αλλαγών που υφιστάμεθα (κυρίως από την αχαλίνωτη πλέον τεχνολογία και τις καταλυτικές επιπτώσεις της), θα πρέπει να προβλέπεται αλλαγή συνταγματικών ζωτικών θέσεων με βάση προοπτική διάρκειας γεφυρώσεως χρόνου γενεάς (πχ προτείνεται μια μεταβολή σήμερα που πρέπει να επιβεβαιωθή και πάλιν μετά από αρκετά χρόνια για να ισχύσει).
    Όλα αυτά συντελούν στην σταθερότητα και την ομοιογένεια του συστήματος, που εάν πρέπει να αλλάζει κάπου, το κάνει μιμούμενο τους φυσιολογικούς ρυθμούς βιολογικών μεταβολών της πάνσοφης φύσης.
    Προσωπικά πάντως έχω πλέον την εκ χρόνου πεποίθηση, πως οι μικρές εκλεκτικές "κοινότητες" (σε ένα σύστημα ευρύτερων ασφαλειών βέβαια... εννοείται), είναι ο πλέον λειτουργικός και παραδειγματικός τρόπος για να επιτευχθή η κατά το δυνατόν κοινωνικοπολιτική τελειότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω ενα πραγμα ξερω, η ΠΑΣΟΚΑΡΑ εκανε παλι το θαυμα της ενεργοποιωντας τους παρακρατικους της κυκλους ακομα μια φορα (παλια μου τεχνη κοσκινο) με σκοπο να μαντρωσει τον φοβισμενο αστικο και μικροαστικο κοσμο στον χωρο του ''δημοκρατικου κεντρου''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνω απολυτα με τον ''Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2013 -6:34''. αυτη και μονο ειναι η αληθεια. ολο το ανταρτικο πολης μαζι με τα καψιματα της αθηνας τα κινουσε, και τα κινει το πασοκ. βεβαια τα τελευταια χρονια λογω της πτωχευσης του πασοκ σταματησαν τα αναρχοκαψιματα της αθηνας επειδη σταματησε και το χαρτζηλικωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά τα άτομα ( οι εκτελεστές) αλήτες είναι. Δεν έχουν καμία κρυστάλλινη ιδεολογική κατεύθυνση. Μέσα στον υπόκοσμο μεγάλωσαν. Ναρκώ-φεστιβάλ, ναρκωτικά, διαλυμένες οικογένειες και παρανομία. Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία άλλαξε εδώ και πολλά χρόνια και το περιθώριο έγινε μόδα....επιβλήθηκε. Μου έκανε εντύπωση ο εκτελεστής. Μιλάμε για χτικιάρη ποτισμένο με μίσος. Λούμπεν Προλεταριάτο είναι το ακραίο Προλεταριάτο και απαρτίζεται από κατακάθια της κοινωνίας. Κατά παραγγελία ζουν...κανονικός βόθρος που τον συναντάς σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ( σήψη της μεταπολίτευσης) και σε πορείες κομμάτων.........Ο φασισμός των κτηνών. Αν βάλουμε και τους εκδότες της μεταπολίτευσης καταλαβαίνει κανείς γιατί ο βόθρος έχει φίλους....τοκογλύφοι, μαστροποί, φονιάδες και κλέφτες δεν έχουν διαφορές...

    Οι άτυχοι νέοι που εκτελέστηκαν δεν ήταν λούμπεν προλετάριοι σαν τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά! Παιδιά χαιδεμένα από σπίτι ήταν που ήθελαν ως ευκαιρία να δουν πως είναι να βρίσκεσαι σε ένα "λαικό" κόμμα. Παιδιά που το σάπιο καθεστώς τους έκλεψε τα όνειρα. Αυτό είναι που σε στεναχωρεί. Για αυτό και τρόμαξαν και δεν αντέδρασαν με τους πυροβολισμούς. Το κτήνος όμως που πυροβολούσε ήταν λούμπεν προλεταριάτο. Ήταν αποφασισμένο και τυφλωμένο. Δεν έβλεπε άνθρωπο αλλά στόχο. Γνώριζε την ύπαρξη καμερών. Περίμενε το σκοτάδι για να χτυπήσει και να χαθεί. Λίγο μεταπολίτευση και τανκς, λίγο Πολυτεχνείο, λίγο φασισμός και το λούμπεν παίρνει φωτιά στην Ελλάδα της καθυστέρας. Με λίγα λόγια;; Μακριά από κόμματα......και ειδικά τώρα. Tα περισσότερα ελληνόπουλα σήμερα έχουν άγνοια από λούμπεν προλεταριάτο. Είναι παιδιά χαϊδεμένα που τα παρασέρνουν μαλάκες.



    Λούμπεν προλεταριάτο: Είναι μαρξιστικός όρος που περιγράφει το τμήμα του προλεταριάτου που λόγω της πλήρους εξαθλίωσής του βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο και δεν έχει αναπτύξει ταξική συνείδηση. Μιλάμε για τον αστοιχείωτο, τον απολίτιστο, τον βάρβαρο. Τον συναντάς σχεδόν παντού.



    Δεν διαφέρει σε τίποτε το λούμπεν των διαδηλώσεων από τον συνάδερφό του θρησκόληπτο υπερπατριώτη…. δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν φοιτητή περιθωριοποιημένο με τάσεις μεγαλομανίας. Δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν λάθρο…δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν συνδικαλιστή η από έναν πολιτικό αριβίστα που παριστάνει τον δημοκράτη. Τα ίδια πράγματα. Στόχος ;; Το τζάμπα μεροκάματο. Ο πλούτος. Βία, μπουνιές, κλωτσιές, ληστείες, κάψιμο κτηρίων, ναρκωτικά, μαστροπεία και δολοφονίες. Ο κανόνας είναι ένας. Μην μιλάς και κάνε αυτό που πρέπει....Το έγκλημα του χρηματιστηρίου, η τραπεζική ασυδοσία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα πλαστά πτυχία στο δημόσιο, τα τούβλα στα πανεπιστήμια, το ξεπούλημα και οι μίζες είναι όλα μια αλυσίδα της λούμπεν συμμορίας….




    Tι περίμενε ο Έλληνας;; Να βγουν οι λούμπεν προλετάριοι της μεταπολίτευσης να καταδικάσουν το έγκλημα;; Σοβαρά μιλάμε;; To 80% των Ελληνικών Πανεπιστημίων αποτελείται από λούμπεν. Λάθρο αλβανούς και ότι να ναι. Τα ίδια έχουμε και στους καθηγητές. Τα ίδια και στο παπαδαριό. Τα ίδια σε όλα τα κόμματα. Παντού περιθώριο. Σήψη και παρακμή. Η νέα γενιά πάει χαμένη. Tα Media;; Ας το αφήσουμε καλύτερα.... Εδώ, ετοιμάζονται για μια νέα μεταπολίτευση

    Μία μικρή χώρα γεμάτη σκατά...

    dust

    σχολιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή