Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ALEXANDRE KOJEVE, O JEAN MONNET ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου



                                                                     
                                                                   «Θέλουμε να δημιουργήσουμε  ένα  υπερ- 
                                                                             κράτος  χωρίς  ο  κόσμος  να  το αντιληφθεί.»                                      
                                                                                                                                     Jean  Monnet
                                                                                                           
O Jean Monnet στο εξώφυλλο του Time
Πολλοί ήταν αυτοί που συνετέλεσαν στην δημιουργία της "Ευρωπαϊκής οικονομικής Ένωσης", όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόσωπο που  έπαιξε ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο, ήταν ο Jean Monnet (1888 – 1979), ένας άνθρωπος που δεν είχε εκλεγεί από κανένα θεσμό, και άρχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως έμπορος κονιάκ. Μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, αρχίζει να ασχολείται με την πολιτική και το  1919 διορίζεται με την βοήθεια του Georges Clemenceau και του Arthur Balfour ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας στα Ηνωμένα Έθνη. Αργότερα ταξιδεύει στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, και  στην Γαλλία ασχολούμενος με οικονομικές και βιομηχανικές υποθέσεις  που του ανέθεταν οι κυβερνήσεις αυτών των κρατών, και έτσι αρχίζει να αποκτά υψηλές διασυνδέσεις και να επηρεάζει διάφορους παράγοντες του ευρωπαϊκού πολιτικό-οικονομικού establishment. Το 1951 τον προσλαμβάνει το ΝΑΤΟ ως έναν από τους τρείς ''σοφούς'' που ήταν υπεύθυνοι για την εφαρμογή του σχεδίου Marshall. Το 1952 είχε δηλώσει πιο είναι το όνειρο του για το μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών:  «Τα ευρωπαϊκά έθνη θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τον σχηματισμό ενός υπερ-κράτους, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τους λαούς τους. Ο στόχος αυτός θα μπορέσει να επιτευχθεί διαμέσου διαδοχικών βημάτων,  καθένα από τα οποία θα είναι κρυμμένο υπό το πέπλο των οικονομικών στόχων.» Όπως εξάλλου είχε δηλώσει ο στρατηγός Charles de Gaulle, ο σκοπός του Jean Monnet ήταν η δημιουργία ''υπερεθνικών  τεράτων''. Αυτοί που κατά τον Jean  Monnet θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας αυτό το σχέδιο, είναι οι τεχνοκράτες και οι γραφειοκράτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν την νέα ''αριστοκρατία''. Εξάλλου, όπως προαναφέραμε, ο ίδιος ο Jean Monnet δεν έλαβε ποτέ μέρος σε εκλεγμένες κυβερνήσεις, αλλά, όπως γράφει ο François Duchêne: «κρίθηκε ότι κατέχει μία απόκρυφη δύναμη, συνωμοτική, μυστηριώδη, που είναι αυτή του τεχνοκράτη».

                                Ο  ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ  ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
       
O Alexandre Kojève-
Αυτή η δραστηριότητα  και οι ιδέες του Jean  Monnet προέρχονταν μόνον από την δική του βούληση ή υπήρχε ένας ''πνευματικός δάσκαλος'' που τον ενέπνευσε και τον καθοδήγησε; Πράγματι υπήρχε ένας τέτοιος δάσκαλος. Ήταν ο  πιο στενός συνεργάτης  του Jean Monnet, και έπαιξε ένα καθοριστικό ρόλο από τα παρασκήνια, στην ίδρυση του οργανισμού GATT (Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου) καθώς και της "Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας": Ο Alexandre Kojève (Aleksandr Vladimirovič Koževnikov). Γεννήθηκε στην Ρωσία το 1902 από ιουδαίους γονείς και ήταν ανιψιός του επίσης ιουδαίου ζωγράφου (και θεοσοφιστή) Vassily Kandinsky. Μετανάστευσε στην Γερμανία, διότι μετά την επανάσταση του 1917 τον έπιασαν να κάνει μαύρο εμπόριο. Στο Βερολίνο σπουδάζει φιλοσοφία κάνοντας το διδακτορικό του πάνω στον Ρώσο φιλόσοφο και θεολόγο Βλαδίμηρο Σολόβιεφ,  εστιάζοντας το ενδιαφέρον του  πάνω στο γνωστικό σύστημα αυτού του φιλοσόφου, την "Σοφιολογία", στο επίκεντρο της οποίας δεσπόζει  το θεϊκό θηλυκό των γνωστικών, η "Σοφία". Αργότερα ο Alexandre Kojève εγκαθίσταται στην Γαλλία. Εκεί ανάπτυξε μεγάλη δραστηριότητα επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό  το φιλοσοφικό κλίμα αυτής της χώρας την δεκαετία του 1930, δίνοντας σεμινάρια πάνω στην «φαινομενολογία του πνεύματος» του Friedrich Hegel  (οι γνωστικές καταβολές του οποίου έχουν αναλυθεί από πολλούς ερευνητές.) Ο Alexandre Kojève αν  και ποτέ δεν υπήρξε κομμουνιστής, έκανε τον κατάσκοπο υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης για τριάντα χρόνια, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Le Monde το 1999. Όλοι οι βιογράφοι του συμφωνούν ότι ο Alexandre Kojève πίστευε στο "τέλος της ιστορίας" (από αυτόν εμπνεύστηκε ο Fukuyama)  και διακατεχόταν από μία έμμονη ιδέα: Την δημιουργία του «παγκόσμιου  ομοιογενούς  κράτους».

8 σχόλια:

  1. Η Ευρωζώνη (πράγματι χωρίς να γίνεται αυτό αντιληπτό από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων, ακόμη τουλάχιστον), μετατρέπεται όντως σε ένα υπερεθνικό και υπερκρατικό τέρας.

    Η Ευρωζώνη είναι μια ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ένωση 17 διαφορετικών κρατών - μελών.
    Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν 17 διαφορετικές οικονομίες να έχουν ένα ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, πρέπει η νομισματική ένωση να μετατραπεί αναγκαστικά σε ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ένωση (δηλαδή ένα υπουργείο οικονομικών για όλα τα κράτη - μέλη).

    Αυτό όμως με τη σειρά του δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνον αν εξελιχθεί, τελικά, σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ένωση (ένα κράτος, μία ευρωπαϊκή υπερκυβέρνηση).

    Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο με την κατάργηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ αλλά και του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ των κρατών - μελών (συντάγματα, εθνικοί νόμοι να πάνε στον κάλαθο των αχρήστων).
    Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

    Με όργανο λοιπόν το ΝΟΜΙΣΜΑ, με αφορμή την κρίση που ξεκίνησε το 2008, και, με τρόπο αθόρυβο, επιχειρούνται κοσμοϊστορικές αλλαγές όχι απλά χωρίς διάλογο, αλλά χωρίς καν γνωστοποίηση!!
    Είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα της Ιστορίας στο είδος του.

    Για την πραγματοποίησή του όμως, απουσιάζει ένα απαραίτητο συστατικό: δεν υπάρχει ένα "ευρωπαϊκό" έθνος που θα γινόταν η βάση για την ίδρυση ενός τέτοιου ευρωπαϊκού υπερκράτους. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος για να πραγματοποιηθεί, είναι με άνωθεν επιβολή. Με τον βούρδουλα.

    Κι επειδή δεν υπάρχει ένα "ευρωπαϊκό" έθνος, μοιραία η "ευρωπαϊκή ενοποίηση" θα επιχειρηθεί να επιβληθεί από το ισχυρότερο έθνος - κράτος της Ευρώπης, τη Γερμανία, συνεπικουρούμενο από τους δορυφόρους του αλλά και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

    Αν το πείραμα πετύχει (δύσκολο αλλά όχι αδύνατον, δυστυχώς) θα εγκαθιδρυθεί μια πανευρωπαϊκή δικτατορία με αποκρουστικές όψεις που ακόμη δεν μπορούμε να φανταστούμε.

    ΓΡΑΚΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ16 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:01 μ.μ.

      ... ΕΠΕΙΔΗ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"ΓΕΡΜΑΝΙΑ" ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΤΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΚΟΥ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ......

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δια ταυτα ακριβως αυτο ειναι οτι η κατασταση πρεπει να αλλαξει αρδην.

      Διαγραφή
  3. Φραγκος Τεταρτης Σταυροφοριας10 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:01 μ.μ.

    Καταρχην αποσαφηνιζω οτι το περιεργο ομολογουμενως ονομα το επελεξα απλως και μονον για να προκαλεσω τους τουρκογυφτοελληναραδες.Εμεις οι Ελληνες Ευρωπαιοι,δηλαδη εμεις οι Ελληνες επιγονοι της Ελληνικης Ευρωπαικης σκεψεως των μεγαλων Πληθωνα και Βησσαριωνα ευγνωμονουμε τον Θεοδοτο που υπαρχει και αποκτησαμε επιτελους φωνη μεσα στα σκοταδια της τουρκογυφτοανατολιτικης κατοχης που κατατυραννει την Ελλαδα τουλαχιστον απο το 1453 και εντευθεν και παρα την ψευδεπιγραφη επανασταση του 1821.Αυτο που εχω να σας παροτρυνω ειναι να συνεχισετε ακαθεκτοι.Πρεπει ολοι ενωμενοι να πολεμησουμε για να μην γινει η Ελλαδα και η Ευρωπη ολοκληρη πακισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστους να περιμένουν τον μαρμαρωμένο βασιλιά φίλε μου είναι χαμένοι απο χέρι...

      Παναγιώτης-Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    2. Οι γελοιοι υπανθρωποι τουρκογυφτοελληναραδες θα γινουν λιαν συντομως υπηκοοι του νεου δυτικου πακισταν που αναμενεται να ιδρυθει-επισημως γιατι ουσιαστικα εχει ιδρυθει ηδη-στην δυτικη πλευρα του Αιγαιου.Φραγκε Τεταρτης Σταυροφοριας σε χαιρετω.

      Διαγραφή
  4. Αυτόν το χάρτη να μελετήσουν οι φυλετιστές.

    http://admixturemap.paintmychromosomes.com/

    Τυχαίο ότι τα πιο πετυχημένα κράτη είναι αυτά με τις λιγότερες επιμιξίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή