Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ...

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου


Οι παλιότεροι θα θυμούνται ασφαλώς αυτό το διαφημιστικό σλόγκαν. Μου ήλθε αυθόρμητα στο μυαλό, παρατηρώντας αυτήν την εκστρατεία 'αγάπης και στοργής' προς όλα και όλους, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια: αγάπη για τους μετανάστες, στοργή για τους γκέι, κατανόηση για τους φυλακισμένους εγκληματίες, αγάπη για τον διαφορετικό, προστασία για τα 'ανθρώπινα δικαιώματα' κλπ. Βρε παιδί μου νομίζεις ότι ήλθε  ήδη  ο παράδεισος επί της γης, και οι ουράνιοι άγγελοι συγχωρούν, αγαπούν, και προστατεύουν τους πάντες! Ακόμη και στο διαδίκτυο μπορεί να πέσει κάποιος πάνω σε ιστοσελίδες με φραγή, διότι «προπαγανδίζουν το μίσος». Μίσος; Θεέ και Κύριε, τι έγραψα; αυτή πλέον δεν είναι απλώς μία απαγορευμένη λέξη, είναι ένα απαγορευμένο συναίσθημα. Πάει και τελείωσε: δεν επιτρέπεται να μισείς. Στις τηλεοράσεις, στις εφημερίδες, στο διαδίκτυο, παντού μία φράση ακούγεται σε όλες τις γλώσσες:  DO NOT  HATE

Καλλιτέχνες κάνουν καμπάνιες κατά του ΜΙΣΟΥΣ, τηλεοπτικά σποτς μας ενημερώνουν για το πόσο μπορεί να βλάψει τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας το να πούμε κάτι που εκλαμβάνεται ως ΜΙΣΟΣ. Πολυεθνικές εταιρείες έχουν δρακόντειους νόμους για οτιδήποτε ενδέχεται να εκληφθεί από οποιονδήποτε ως ΜΙΣΟΣ. Σειρές στη τηλεόραση έχουν άμεσα και έμμεσα μηνύματα για να καταπολεμήσουν το ΜΙΣΟΣ. Οτιδήποτε σήμερα είναι κατά της κυρίαρχης αντίληψης, οτιδήποτε εκφράζει κριτική σε αυτή, οτιδήποτε ακόμα εκφράζει και απλό και καλοπροαίρετο σκεπτικισμό απέναντι στα καθημερινά κηρύγματα 'αγάπης' προς το διαφορετικό από τα ΜΜΕ, οτιδήποτε κάνει κριτική, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, στις κοινωνικές και εθνοτικές ομάδες, που έχει πάρει υπό τις πτερούγες του το σύστημα αποτελεί ΜΙΣΟΣ. 

Οι ομάδες αυτές είναι τα θύματα τα οποία βρίσκονται σε μια διαρκή κατάσταση θυματοποίησης και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να πληγωθούν και να βιώσουν το ΜΙΣΟΣ εναντίον τους....και παρόλο που βαπτίζονται ως τα διαρκή θύματα, την ίδια στιγμή απολαμβάνουν την υποστήριξη όλου του κρατικού μηχανισμού, των ΜΜΕ, όλων των ΜΚΟ και όλων των διεθνών οργανισμών.

Βρισκόμαστε σε πόλεμο με το ΜΙΣΟΣ μας λένε, όπως πριν καιρό μας έλεγαν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο όχι με την τρομοκρατία αλλά με τον ΤΡΟΜΟ. 

Βέβαια, σε όλα αυτά υπάρχει μια μικρή αλλά ουσιώδης λεπτομέρεια: αν ψάξετε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την εκστρατεία 'αγάπης και στοργής', θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για τους πιο μεγάλους σφαγείς της ανθρωπότητας, για τους πιο ποταπούς και ψυχικά ανώμαλους ανθρώπους. Για τους ανθρώπους που παρήγαγαν μια ιδεολογία υπεύθυνη για εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς σε λιγότερο από έναν αιώνα εφαρμογής της και επιμένουν σε αυτή βάζοντας της κάθε φορά ένα παραλλαγμένο προσωπείο ώστε να συνεχισθεί η σφαγή επ’ αόριστον. Εν ολίγοις, αυτοί που έχουν ως κύριο και βασικό συναίσθημα το μίσος, καθοδηγούν μία παγκόσμια εκστρατεία ….'αγάπης'.

Από  την  άλλη όμως, δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά να κρύψουν, πίσω από  αυτά τα ευγενή συναισθήματα που προβάλουν προς τα έξω, το μίσος τους για κάποια ιδιαίτερα πράγματα. Είναι που λένε θέλει η.... αλλά η χαρά δεν την αφήνει...Για παράδειγμα, όταν ακούνε ότι ένας λαός δεν θέλει να ανακατευθεί με άλλους ξένους λαούς, τότε τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, οι βολβοί των ματιών εξογκώνονται, και αφροί βγαίνουν από το στόμα. Η επόμενη κίνηση τους είναι να στείλουν βομβαρδιστικά για να ρίξουν βόμβες διασποράς σε κατοικημένες περιοχές για να αποτραπεί....το ΜΙΣΟΣ και να κυριαρχήσει η αγάπη...

Όταν ακούνε ότι ένας ιερέας ή ένας δήμαρχος δεν δέχεται άτομα του ιδίου φύλου, θέλουν να τον πατήσουν κάτω, να τον εξορίσουν, να τον αφανίσουν από το πρόσωπο της γης. Όταν απελευθερώνουν τα ναρκωτικά και οι άνθρωποι τους αντιστέκονται, θέλουν να τους θάψουν κάτω από τη γη. 

Δεν μπορείς να ξεφύγεις από την εκστρατεία της αγάπης, δεν μπορείς ούτε καν να την αγνοήσεις και απλά να συνεχίσεις με τη ζωή σου, για την οποιαδήποτε άρνηση κάποιου να συμμετάσχει στις εκάστοτε επιδείξεις αγάπης, υπάρχουν ειδικά στρατόπεδα 'επαναπρογραμματισμού' στα οποία θα σταλείς για να 'θεραπευθείς' από το ΜΙΣΟΣ.  

Εκστρατεία ενάντια στο ΜΙΣΟΣ λοιπόν.


Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν για την εποχή μας, πως στον 21ο αιώνα το μίσος προέλαυνε με εμπροσθοφυλακή  την αγάπη....

3 σχόλια:

 1. Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζεν:

  Να συγχαρώ για το εξαίσιο άρθρο τον αρθρογράφο: κ. Ιωάννη Αυξεντίου.
  Είναι πάντως διαπιστευμένο το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της αγάπης
  θέλουν μόνο να διαδίδουν δημοκρατία, ελευθερία και αγάπη στον κόσμο.
  Επίσης θέλουν να καταπολεμούν όλα τα υπολοίματα των ανελεύθερων,
  των μισαλόδοξων και των αντιδημοκρατών, υπερασπίζοντας πάντα το
  δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, που ακριβώς αυτό αυτά τα
  καθάρματα, οπισθοδρόμησης χρησιμοποιούν για να δηλητηριάσουν
  τη νεολαία και να εκφράσουν τις αντιλαϊκές τους πεποιθήσεις!

  Ένα είναι το μόνο γνωστό: ότι ζούμε σε εποχή όπου η τρέλα κυριατχεί
  και η υποκρισία των ελεύθερων, θιασωτών της "αγάπης" ξεχειλίζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πράγματι πολύ ὡραῖο ἄρθρο .

  Ὅμως μὲ τρόμαξες κύριε Αὐξεντίου.

  Λές νὰ καταλήξω σὲ στρατόπεδο "ἐπαναπρογραμματισμοῦ",μιὰ ποὺ ἔχω ἀποφασίσει νὰ διάγω τὸ ὑπόλοιπον τῆς

  ζωῆς μου ἀγνοώντας τοῦ τὶ γίνεται γύρω μου,ὥστε νὰ διατηρήσω τὴν πνευματικὴ καὶ ψυχικὴ μου ὑγεία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς τον "ψυχολογικα ευαισθητο" αριστερο "διανοούμενο". Σου υπόσχομαι πως αν ξαναγράψεις το μήνυμά σου χωρίς τόσο τραγικά ορθογραφικά λάθη, θα στο δημοσιεύσω. Το MS word εχει autocorrect, oπότε μπορείς να γράφεις εκεί πρώτα τα μηνύματά σου, να εντοπίζει και διορθώνει τα λάθη και μετά να τα στέλνεις εδώ. Στην κατάσταση που είναι το μήνυμα που έστειλες, για λόγους αισθητικής και ορθογραφίας είναι αδύνατο να δημοσιευτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή