Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

Κουρασμένος λοιπόν ο πολίτης, τις χειμωνιάτικες βραδιές επιστρέφει στο σπίτι του, και η πιο εύκολη διασκέδαση που έχει εκείνη την στιγμή είναι η τηλεόραση. Κάθεται στην πολυθρόνα του, την ανοίγει, και αρχίζει το πρόγραμμα, ή αλλιώς, η ''ακτινοβόληση'' των νοητικών και ψυχολογικών μορφών-παραστάσεων του συστήματος.
Σατυρικοί-σάτυροι, θα προσπαθούν να σας κάνουν να γελάσετε, μεταφέροντας προς τα έξω τον γελοίο και χυδαίο εσωτερικό τους κόσμο. Τις διάφορες ηλιθιότητες που θα σκαρφίζονται για να σας προκαλούν το χαχανητό, θα τις ονομάζουν ''Αριστοφανικές'', έτσι ώστε η χαζομάρα να έχει και ένα περιτύλιγμα κουλτούρας.
Μετά, έχουν σειρά τα καθημερινά σήριαλ, τα οποία θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας πείσουν, ότι μία οικογένεια είναι μοντέρνα, μόνον εάν ανάμεσα στα μέλη της υπάρχουν και άτομα "εναλλακτικής σεξουαλικότητας" και μόνο αν το παιδί είναι "απελευθερωμένο" βρίζοντας τον πατέρα του …
Πιο αργά να και οι πολιτικές συζητήσεις: θα παρελαύνουν διάφοροι ''σωτήρες'' οι οποίοι μετά μανίας θα θέλουν να ''σώσουν'' όλους εσάς. Τόσοι ''σωτήρες'' δεν είχαν εμφανιστεί ούτε στην Ιουδαία στην προ Χριστού εποχή. Αυτοί οι ''σωτήρες'' λοιπόν, θα θέτουν πολύ σημαντικά ερωτήματα: το φίδι γέννησε το αυγό ή το αυγό το φίδι; Είναι σωστό να λέμε «νίκας τοις Βασιλεύσι» ή «νίκας τοις ευσεβέσι»; Θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο και το ΠΑΣΟΚ με τον εαυτό του; Πως θα αναπτυχθεί η …ανάπτυξη; Και θα συνεχίζουν έτσι μέχρι αργά το βράδυ.

Εκει θα ακούσετε και αναλύσεις επί αναλύσεων και για το πλέον ασήμαντο θέμα. Τι είπε ο τάδε υφυπουργός για το τάδε θέμα που όμως ο υπουργός το διέψευσε, αλλά 'πηγαδάκια' εντός του υπουργείου βεβαιώνουν πως η δήλωση έγινε, αλλά τελικά δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις, όμως κάποιοι στα τηλεπαράθυρα έχουν άλλη άποψη και θα πρέπει να σας την πουν. Φωστήρες των οικονομικών (από αυτούς που σώζουν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια) θα σας αναλύσουν για το αν μια μείωση 0.2% στην ανεργία ενδέχεται να επιδράσει αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα και το πως θα αντιδράσουν οι αγορές.
Τα δελτία δεν υπάρχουν για να σας ενημερώνουν, υπάρχουν για να σας αποβλακώνουν κατακλύζοντας σας με απίθανες πληροφορίες ώστε να μην σκέφτεστε και για να σας διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα περνώντας τη μέσα από τα φίλτρα του συστήματος.
Και για τους άνεργους και τις νοικοκυρές υπάρχει πάντα και η πρωινή ζώνη: όπου γηρασμένες και νεότερες, παραμορφωμένες από τη συλικόνη, τηλεπαρουσιάστριες προσκαλούν άλλες παραμορφωμένες από τη συλικόνη ηθοποιούς, σταρλετίτσες, εκκολαπτόμενες και εν ενεργεία βίζιτες, τραγουδίστριες κλπ για να συζητήσουν τα σεξουαλικά τους μπροστά στο φακό.

Βάλτε ένα τέλος σε όλα αυτά! Σώστε την αξιοπρέπεια σας!
Υπάρχουν άλλοι τρόποι γρήγορης και άμεσης διασκέδασης:
Α)Αν διαθέτετε την οικονομική ευχέρεια βάλτε συνδρομητική τηλεόραση.
Β)Μπορείτε επίσης να προμηθεύεστε ταινίες, είτε νοικιάζοντας τες είτε κατεβάζοντας τες από το διαδίκτυο. Προτιμήστε ταινίες και σειρές από τις δεκαετίες του 50 και του 60, όταν η παρακμή, οι ψυχικά άρρωστοι και οι πάσεις φύσεως παλαβοί κρατιούνταν ακόμα εκτός μικρής και μεγάλης οθόνης. Αρκετές από αυτές είναι και στο youtube ελεύθερα διαθέσιμες από τις ίδιες τις εταιρίες και τα δίκτυα που τις παρήγαγαν.
Γ) Καλέστε φίλους στο σπίτι να τα πείτε.
Δ) Υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών για όλα τα γούστα, όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, από τη Μονόπολη μέχρι ιδιαίτερα πολύπλοκα παιχνίδια στρατηγικής και διπλωματίας (π.χ. 1, 2, 3) τα οποία μπορείτε να παίξετε με τους φίλους σας. Θα σας διδάξουν ιστορία, πολιτική, αγγλικά (ή κάποια άλλη γλώσσα) και θα οξύνουν την κρίση και τη σκέψη σας.
Δ) Το καλύτερο από όλα: μην κλείνεστε μέσα.
Όσον αφορά τα παιδιά σας, ούτε για αστείο μην τα αφήνετε μπροστά στην τηλεόραση, εάν δεν μπορείτε να τα πείσετε να βρουν άλλα χόμπι, καλύτερα να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή ή στο PlayStation. Είναι πολύ προτιμότερο το παιδί σας να χάνεται σε φανταστικούς κόσμους παίζοντας AD&D ή WoW από το να διαστρέφεται το μυαλό του και η συνείδηση του βλέποντας σύγχρονα σήριαλ και ειδικά της ελληνικής τηλεόρασης.
Δυστυχώς εκεί έχουμε φθάσει, και τα χειρότερα έπονται…
Πολιτισμός, Ήθος, Ουσία : τρείς έννοιες που χάνονται από τον τόπο που τις γέννησε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου