Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣΆρθρο του Maurizio Blondet   
Μετάφραση: Θεόδωρος Λάσκαρης

Το πρώτο κέντρο για την επιστημονική δημιουργία συλλογικών ψυχικών καταστάσεων και μαζικών υποβολών, διαμέσου των οποίων μπορεί να εξασκηθεί έλεγχος πάνω στο νου, υπήρξε η Σχολή της Φρανκφούρτης. Αυτοί οι εβραϊκής καταγωγής φιλόσοφοι, φαινομενικά μαρξιστές, που είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ όπου κατέλαβαν σπουδαίες πανεπιστημιακές καθέδρες, έθεσαν τον ακόλουθο προβληματισμό:  «πως  μπορεί να καταπνιγεί ακόμη και μέσα στις ψυχές κάθε αναβίωση του “φασισμού και του αντισημιτισμού”;». Διότι, όπως αναγνώρισαν ο Theodor Adorno και ο Max Horkeimer στο δοκίμιο–έρευνα, The Αuthoritarian Personality, ο “φασισμός” και ο “αντισημιτισμός” είναι φαινόμενα σχεδόν “φυσικά” σε μία κοινωνία όπως εκείνης της ευρωπαϊκής της τότε εποχής. Mιας κοινωνίας δηλαδή παραδοσιακής, πατριαρχικής, που βασιζόταν στην οικογένεια και στην ιεραρχική και ηθική τάξη. 

Υποστήριξαν λοιπόν, πως σε μια τέτοια κοινωνία, οι ομόφυλοι τους δεν θα ήταν ποτέ ασφαλείς, οπότε χρειαζόταν (όπως  συμπέρανε ο  Kurt Lewin, ο ψυχίατρος που μετά θα ήταν ένα από τα μυαλά του Ινστιτούτου Tavistock του Λονδίνου) να αρχίσει μία επανεκπαίδευση των μαζών, να ετοιμαστεί ο κόσμος ώστε να φτιαχθεί μία παγκόσμια κοινωνία πολυεθνική και χωρίς σύνορα. Παράλληλα, να εγχυθεί μία σεξουαλική επανάσταση μέσα στις ψυχές, η οποία θα έκανε να γεννηθεί ο Νέος Άνθρωπος, ο “αντι-αυταρχικός”, ο οποίος θα εναντιωνόταν στην αυταρχική προσωπικότητα. Οι δε σεξουαλικά απελευθερωμένοι (επίσης απελευθερωμένοι από τη φυλή, την οικογένεια, το έθνος και τη θρησκεία) θα αποτελούσαν την αυθόρμητη “αντιφασιστική” ψυχο-αστυνομία.  


Theodor Adorno
Γι’ αυτό το σκοπό, αμέσως μετά τον πόλεμο, η American Jewish Committee χρηματοδότησε τα συνέδρια Macy όπου κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις ψυχιάτρων, διαφημιστών, μελετητών των γνωσιακών επιστημών, νέο-μαρξιστών φιλοσόφων καθώς και όλη η Σχολή της Φρανκφούρτης. Ο  Theodor Adorno  χρησιμοποίησε χιλιάδες συνεντεύξεις  που είχαν γίνει από  τους  FrenkelBrunswik, Levinson και Sanford σε Αμερικάνους πολίτες, για να εντοπίσει τις υποτιθέμενες βαθιές τάσεις των συνεντευξιαζόμενων προς το “φασισμό” και τον “αντισημιτισμό”. Η ρίζα του αντισημιτικού κακού προσδιορίστηκε από αυτούς στον αυταρχικό χαρακτήρα της αμερικανικής οικογένειας. Το πρόβλημα εντοπιζόταν στην πίστη του αμερικανικού λαού στο μονοθεϊσμό και στον εθνοκεντρισμό του. Ο Adorno κατέληγε: «Είναι προφανές ότι η μετατροπή της δυνητικά φασιστικής νοητικής δομής δεν μπορεί να συντελεστεί μόνον με ψυχολογικά μέσα: είναι ένα έργο που μπορεί να παρομοιαστεί με την εξάλειψη της νεύρωσης ή της παραβατικότητας ή του εθνικισμού (sic!): αυτά είναι προϊόντα της ολικής οργάνωσης της κοινωνίας και μπορούν να αλλάξουν μόνον εάν αλλάξει η κοινωνία.».

Επομένως, χρειαζόταν να αλλάξει όλη η κοινωνία, να ανατραπεί εκ βάθρων η συλλογική της κουλτούρα. Με ποιο τρόπο; «Αφού ο φασισμός μοχλεύει δυνατές συγκινήσεις, η δημοκρατική προπαγάνδα δεν πρέπει να περιοριστεί στον ορθολογισμό. Ο έρως ανήκει στη δημοκρατία. Οπότε, δεν χρειάζεται να πεισθεί η κοινωνία να προτιμήσει την δημοκρατία με ορθολογικά επιχειρήματα, αλλά να ερωτικοποιηθεί, να απαλλαγεί από τα ταμπού». Τα επόμενα πενήντα χρόνια, η Σχολή της Φρανκφούρτης, μαζί με τους άλλους συντρόφους της αφιερώθηκε στην καταστροφή του λεγόμενου “αυταρχικού  παραδείγματος”, που θεωρεί τον άνθρωπο εικόνα του Θεού, και κατά συνέπεια στην καταστροφή της αγιότητάς του οικογενειακού πυρήνα και της ανωτερότητας της μορφής του έθνους-κράτους. Μεταμόρφωσε την αμερικανική κουλτούρα σύμφωνα με ένα σχήμα διεστραμμένα ερωτικό, με την αποθέωση της ικανοποίησης των ενστίκτων και τη διαμόρφωση της κουλτούρας του ψυχεδελισμού. 

Αυτή η κριτική μας δεν αποτελεί κάποια ηθικιστική υπερβολή. Ο Theodor Adorno, ως διακεκριμένος μουσικολόγος, συνηγόρησε υπέρ μιας νέας μουσικής, της οποίας η λειτουργία θα ήταν να καθιστά τον κόσμο παράφρονα και τρελό, όπου το άτομο «θα δοκιμάζει το ίδιο τη διάσπασή του». Θέλησε δηλαδή να προσδιορίσει την παραφροσύνη ως την αληθινή υγεία, καθώς μόνο αυτή ήταν κάτι υγιές σε μία άρρωστη (από φασισμό και νεκροφιλία) κοινωνία. Με αυτό, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να απηχεί την εμμονή ενός άλλου μέλους της σχολής, του Erich Fromm, ενός σεξομανή, γιού ραβίνου (εξάλλου όλη η ομάδα είχε κάνει ταλμουδικές μελέτες), ο οποίος στο έργο του Τhe Anatomy of Human Destructiveness (H ανατομία της ανθρώπινης καταστροφικότητας) είχε διαγνώσει από την πλευρά του πως: «η νεκροφιλία είναι η τυπική διαστροφή του “φασιστικού μυαλού”». Είναι μία ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί με το σεξ, τα ναρκωτικά και το ροκ εντ ρολ.
 
Ενώ η Σχολή της Φρανκφούρτης και τα συνέδρια Macys είχαν μία θεσμική και ακαδημαϊκή  χροιά, ο Εβραίο-Γερμανός ψυχίατρος Wilhelm Reich, προσέλαβε ένα διαφορετικό ρόλο, αυτό του “αντισυστημικού επαναστάτη”. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για έναν κανονικό πράκτορα του νέο-γνωστικισμού με σημαντικότατη αντι-παραδοσιακή δράση, η οποία στόχευε ιδιαίτερα τις νέες γενιές. Με τα βιβλία του, όπως Η Σεξουαλική Επανάσταση, Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού, Η Δολοφονία του Χριστού κλπ. δημιούργησε ένα ολόκληρο κίνημα ανατροπής των ηθών με νέο-γνωστικά χαρακτηριστικά. Είχε δε την πονηρή έμπνευση να δώσει  υλικό-ενεργειακή υπόσταση στο γνωστικό Πλήρωμα αντικαθιστώντας το με μία φανταστική “θεοποιημένη” ενέργεια, την “οργόνη”, η οποία ήταν,  σύμφωνα με τις θεωρίες του, η “θεραπευτική ενέργεια του σύμπαντος”.

Η πολιτιστική επανάσταση, ο μύθος της σεξουαλικής απελευθέρωσης και η σχετική ψυχική μόλυνση των αδύναμων μυαλών, το κίνημα του ’68 -γεννημένο όχι τυχαία στο Berkeley – προέρχονται από τα προαναφερθέντα κέντρα και προσωπικότητες. Είναι αυτή η ομάδα που μετά τον πόλεμο φυλάκισε τον ποιητή Ezra Pound και πρότεινε τη φυσική του εξόντωση, διότι όπως έλεγαν ήταν «μια αθεράπευτη αυταρχική προσωπικότητα». 

Είναι αναγκαίο να πούμε, ότι τα αποτελέσματα και οι τεχνικές που επινοήθηκαν από τη Σχολή εναντίον της “προκατάληψης” υιοθετήθηκαν για ψυχοπολιτικούς σκοπούς από τις μεγαλύτερες οργανώσεις κατασκοπείας και αντικατασκοπείας ώστε να ωθήσουν ολόκληρους λαούς να δεχθούν ή να απορρίψουν συγκεκριμένες “αξίες”.  Αναφερόμαστε φυσικά στις Άγγλο-αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε για τη λονδρέζικη πλευρά της μεγάλης επιχείρησης που παρήγαγε στις δυτικές μάζες τη γνωστή “αλλαγή του παραδείγματος. Θα αναφέρουμε τις συνεδριάσεις του Macy, που μετά τον πόλεμο αφιερώθηκαν στη δημιουργία μιας επιστημονικής τεχνικής ικανής να «προβλέπει, να οργανώνει και να καθορίζει τις ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές». Σε αυτές συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός Ιουδαίων ερευνητών, όπως ο Arturo Rosenblueth, ο Norbert Wiener, ο  Paul Lazarsfled, ο Kurt Lewin και ο Roman Jakobson, αποφασισμένων, όπως και οι συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ, να εξαλείψουν την “αυταρχική προσωπικότητα”. Για να κατανοηθεί η σημασία των αποτελεσμάτων τους, φθάνει να πούμε οτι ο Noam Chomsky τα χρησιμοποιεί στις θεωρίες του πάνω στη γλωσσολογία.  Ας μην ξεχνάμε, πως όποιος κυριαρχεί επί της γλώσσας, όποιος γίνεται ο δάσκαλος του δημόσιου λόγου, κυριαρχεί επί ολόκληρων των κοινωνιών. Όπως δηλαδή γίνεται σήμερα με την “πολιτική ορθότητα”.

Μεταξύ των εκπροσώπων των συνεδρίων Macy, ξεχώριζε ο Kurt Zadok Lewin, ο συνιδρυτής της ψυχολογίας της Gestalt, εφευρέτης των “δυναμικών της ομάδας” και μελετητής της “συλλογικής νοοτροπίας υπό την επήρεια του στρες”. Το έργο του άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στο Ινστιτούτο Tavistock του Λονδίνου. Αυτό το ενδιαφέρον ινστιτούτο, εν μέρει ψυχιατρική κλινική και εν μέρει σώμα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, ιδρύθηκε και διευθύνθηκε επί μακρόν από τον dr. John Rawling Rees, ψυχίατρο με το βαθμό του ταξιάρχου. Εκεί, μεταξύ των άλλων, μελετήθηκαν και οι όψεις του ψυχολογικού πολέμου. Το 1945, ο ταξίαρχος Rees, στο βιβλίο του The shaping of Psychiatry by War, πρότεινε πως μέθοδοι ανάλογες με εκείνες που εφαρμόστηκαν στον πόλεμο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, στην περίοδο της ειρήνης, για τον κοινωνικό έλεγχο.  Από το  1947,  ο ταξίαρχος Rees έκανε καριέρα στον οργανισμό του ΟΗΕ, όπου δημιούργησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και συνεργάστηκε με  τον Sir Julian Huxley, που τότε ήταν επικεφαλής της Unesco. 

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται η Εταιρεία για την Νοητική Υγεία, καθοδηγούμενη από τον δρ. Abraham Weinberg, έναν άνθρωπο του Tavistock. Η εταιρεία αυτή επικέντρωσε την προσοχή της και στους Παλαιστίνιους της Γάζας, τραυματισμένους από τις αγριότητες του κατακτητή και συμπέρανε πως: «Τουλάχιστον εκατό χιλιάδες παλαιστίνιοι της Γάζας, το 10% του πληθυσμού, έχουν περάσει από τις ισραηλινές φυλακές και έχουν υποστεί βασανιστήρια. Πολλά δε από τα θύματα είναι παιδιά, δεδομένου ότι ο  ισραηλινός νόμος θεωρεί ενήλικο όποιον είναι πάνω από 12 ετών. Κατά συνέπεια, πολλοί από αυτούς, παρουσιάζουν σημάδια νοητικών αλλοιώσεων: αλαλία, αϋπνία, ξεσπάσματα και απρόκλητη βία κατά των μελών της οικογένειας». Το προαναφερθέν πρόγραμμα για τη νοητική υγεία στη Γάζα δημιουργήθηκε από έναν κλάδο του Tavistock σε συνεργασία με την Israel Psychoanalytic Association και χρηματοδοτείται από τις αμερικανικές και αγγλικές κυβερνήσεις. Επισήμως, έχει ως σκοπό να «αντιμετωπίσει τα ψυχικά προβλήματα των τραυματισμένων παιδιών της Ιντιφάντα (1987) και την αποκατάσταση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και θυμάτων βασανιστηρίων».  Όμως όχι για να τους θεραπεύσει… 

Όπως γράφει ο δρ. Jerrold Post, στο Bulletin of Political Psychology, αυτά τα τραύματα μπορούν να είναι “usefully mined”, δηλαδή να αξιοποιηθούν επωφελώς, όπως όταν σκάβουμε σε ένα ορυχείο ακατέργαστων αλλά πολύτιμων υλικών. Για ποιο σκοπό άραγε; Έχω ήδη περιγράψει σε ένα παλαιό μου άρθρο, πως η ισραηλινή ψυχιατρική δημιούργησε τη Hamas, ως ένα “τρελό” κίνημα, ανορθολογικά εξτρεμιστικό, για να αποδυναμώσει την PLO του Αραφάτ, που προχωρούσε πολύ στην ειρηνευτική διαδικασία και που την οποία το Ισραήλ δεν μπορούσε να απορρίψει γιατί θα δυσφημιζόταν παγκοσμίως. Ήταν τότε που γεννήθηκε το είδος του ισλαμιστή τρομοκράτη βομβιστή αυτοκτονίας, πλασμένο από την ισραηλινή ψυχιατρική και δίνοντας έτσι τη δικαιολογία για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις  και να σφίξει ο κλοιός γύρω από τη Γάζα. 
 
Sidney Gottlieb
Τέλος, δεν μένει παρά να αναφερθούμε, εν συντομία, στο μυστικό και παράνομο πρόγραμμα νοητικού ελέγχου της CIA, υπό την ονομασία MK-Ultra. Αυτό προτάθηκε από το τότε νούμερο 2 της CIA, τον James Angleton που υιοθέτησε την ιδέα του Sidney Gottlieb, ο οποίος, ως επικεφαλής του χημικού τμήματος της  υπηρεσίας, κέρδισε σύντομα τη φήμη του “μαύρου μάγου” και του δόκτορα των “βρώμικων τεχνασμάτων” (“Black Sorcerer”, “Dirty Trickster.”). Παρασκεύαζε δηλητήρια και πειραματιζόταν με ψυχοτρόπες ουσίες ικανές να επιτυγχάνουν το νοητικό έλεγχο και να κάνουν τους ανθρώπους να δέχονται οτιδήποτε πράγμα. Γι’ αυτό το σκοπό, έδωσε LSD, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, σε Αμερικανούς βετεράνους του πολέμου με ψυχικές διαταραχές. Πειραματίστηκε ακόμη και με παραισθησιογόνα μανιτάρια από τη Νότια Αμερική. Στη δεκαετία του ’60 πρότεινε στον Eisenhower να βρει κάποιον που θα πλησίαζε τον Φιντέλ Κάστρο και θα έριχνε θάλλιο μέσα στα παπούτσια του, κάτι που θα τον έκανε να χάσει τη γενειάδά του…  

Το πρόγραμμα MK Ultra αποκαλύφθηκε και έτσι προκλήθηκε ένα δημόσιο σκάνδαλο, κατόπιν του οποίου (φαινομενικά) το πρόγραμμα σταμάτησε. Εάν φυσικά είναι δυνατόν  να πιστέψουμε  ότι  ένα σύνολο πολύτιμων δεξιοτήτων, τεχνικών ψυχικού ελέγχου, ψυχοτρόπων ουσιών και μεθόδων ανάκρισης, μπορεί να “πάει χαμένο”. Η εμφάνιση περιοδικών μοναχικών δολοφόνων και τελευταίως, ανισόρροπων περιθωριακών που ξαφνικά γίνονται ισλαμιστές καμικάζι, αφήνει κάποιες υπόνοιες ως προς το εάν εγκαταλείφθηκαν αυτές οι μέθοδοι…


Σημειώσεις:

Όλα όσα περιγράψαμε, καταδεικνύουν την αδυναμία του αστικού δημοκρατικού συστήματος να προστατέψει τις κοινωνίες από τη δράση ομάδων και λόμπι, τα οποία δεν επιφέρουν ανατροπές με τα όπλα ή τις εξεγέρσεις, αλλά μόνο με την αλλαγή των κοινωνικών ηθών και δομών, διαμέσου της χρήσης ψυχολογικών και νοητικών μεθόδων. Έχοντας βέβαια την υποστήριξη από τεράστια οικονομικά κεφάλαια. Αποδεικνύεται επίσης, πόσο δίκιο είχε ο Πλάτωνας όταν απέρριπτε τη δημοκρατία ως ανίκανη να προστατέψει τον ανθρώπινο ψυχισμό  από τις αρνητικές επιδράσεις και στην Πολιτεία υποστήριζε τη λογοκρισία, την επιτήρηση όλων των ομαδικών δραστηριοτήτων και ακόμη και τον έλεγχο των μουσικών ακουσμάτων.

11 σχόλια:

 1. ΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΟΡΝΟ, ΜΑΡΚΟΥΖΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
  ΕΠΙΚΡΑΤΗΣH ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !
  ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ - ΑΦΡΟΑΜΕ-
  ΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
  ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ. ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! H ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ
  ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50, ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΙΑ
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,
  ΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, ΝΕΟ ΚΥΜΑ, ΕΛΑΦΡΟΛΑΪΚΟ, ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
  Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ.
  ΕΙΝΑΙ, ΑΚΟΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ, ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ
  ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.
  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΣΟ
  ΠΟΛΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομιζω πως θα βρεις πολλους εδώ που συμφωνουν πως το ρεμπέτικο ειναι μεγαλούργημα... Σίγουρα πάντως η Ελλάδα δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για τους 'παγκοσμιοποιητές'. Είναι μια ασύμαντη κουκκίδα στο χάρτη που συν όλα τα άλλα ψηφίζει συνειδητά την αυτοκαταστροφή της εδώ και δεκαετίες...

   Διαγραφή
  2. Απορώ με αυτούς που αρέσκονται να ακούν την τουρκοανατολίτικη μουσική των ρεμπέτικων,των μπουζουκιών και ντεφιών.Αν ο Πέτρος Βλαστός είχε πει πως "ο Ρωμιός είναι Άριος πλημμυρισμένος με σημητικό αίμα", δεν είχε και τόσο άδικο.Και δεν θα λείψουν βέβαια οι "αποδείξεις" περί "ελληνικής" καταγωγής του μπουζουκιού,παρόμοιες με εκείνες τις πεποιθήσεις περί καταγωγής των Ελλήνων από τον...αρχάνθρωπο των Πετραλώνων...Μην απορείτε που σκόπιμα συνδέω τις δύο,φαινομενικά,άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις.Διότι οι υποστηρικτές γελοίων θεωριών όπως του αρχανθρώπου είναι οι ίδιοι που τη "βρίσκουν" με Ζαμπέτα και Καζαντζίδη (και την αθίγγανη Πάολα), υποστηρίζοντας την "ελληνική μουσική". Είναι οι ίδιοι που περιμένουν το ρωσικό κόμμα του " ξανθού γένους" και αυτοί που κατα φαντασίαν θεωρούν ότι η σύγχρονη Ελλάς, αποτελεί τεράστιο εμπόδιο(εδώ γελάμε)για τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών,,εβραίων, Σιωνιστών,όπως θέλετε ονομάστε τους.Η Ελλάς πλέον δεν βάλλεται από καμία σκοτεινή δύναμη,αφού δυστυχώς η ίδια έχει καταστεί προπύργιο αυτής της σκοτεινής δύναμης. Ίσως υπερβάλλω σε σχέση με τη λέξη "προπύργιο", αφού όπως λέει και ο Θεόδοτος πιο πάνω,η Ελλάς πλέον,πράγματι είναι ένας κόκκος άμμου,σε μια τεράστια παραλία (ποιητική παράφραση της κουκίδας!)
   Εν τέλει και εν ολίγοις,οι θεωρίες περί ομάδας Ε και τα βιβλία του Λιακοπούλου και λοιπών ελλαδέμπορων,έχουν κάνει τεράστιο κακό σε αρκετούς συμπολίτες μας,των οποίων η καλή πίστη και η αγάπη προς την Ελλάδα, βεβαίως και δεν αμφισβητείται.Κάθε άλλο.Απλά βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο που η φιλοπατρία,ο πατριωτισμός ,τείνει να γίνει ζητωπατριωτισμός και η κατάσταση αντί να περιβάλλεται από ένα σοβαρό ιδεολογικό πρόσημο,καταντάει γραφική.
   Υ.Γ.Αγαπητοί σχολιαστές, γιατί γράφετε με κεφαλαία;Αφενός μεν φαίνεται σαν να μας φωνάζετε και να δείχνετε θυμωμένοι,αφετέρου δε,δεν είναι ωραίο στο μάτι,το να γράφετε με κεφαλαία.
   Γεώργιος Μανιάτης

   Διαγραφή
  3. Ποίος είναι ο θωδοράκης;
   Στον τύπο με το σακίδιο αναφέρεσθε;
   Τον υπάλληλο υποβολέα των κομμουνιστών;

   Διαγραφή
 2. ΠΑΣΥΑ - ALTER ΙΟΥΝΙΟΣ 2006 - ΤΟ "ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ" ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ - 04

  ΤΟ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ" - [ΠΑ.ΣΥ.Α.] - www.pa-sy-a.gr ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

  https://youtu.be/sLs3ejN0xS8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ"
   Φασιστικό το λέτε και εσείς; οτιδήποτε κακό είναι φασιστικό;
   Εκατομμύρια φορές χειρότερος είναι ο κομμουνισμός, Δεν πέφτουμε έτσι ΟΛΟΙ στην παγίδα της νέας τάξης που οτιδήποτε κακό είναι κατ'ανάγκη φασιστικό;
   τον φασισμό τον συνδέοουν με την δεξιά και ετσι χτυπούν κατευθείαν στον στόχο τους. Την δεξιά κοσμοθεώρηση.
   Οι αριστεροί φασίστες ανεβάζουν τους κομμουνιστές συριζαίους φασίστες τους κατεβάζουν. Και όταν τους ρωτήσεις γιατί το κα΄νουν και δεν τους λένε κομμουνιστές, η απάντηση είναι ...είσαι φασίστας.
   Τόσο καλά...

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΕΛΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΡΑΤΤΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
   ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΑΒΙΣΤΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ Η ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΘ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗΤΡΟΓΑΜΗΔΕΣ ΜΕ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΙ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ
   ΥΠΟΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ
   ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

   Διαγραφή
 3. ZIONIST ISRAEL CRIME - ARMED ISRAELIS JAILING PALESTINIAN CHILDRENS

  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

  https://youtu.be/2-Qq_nwAM3A

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "ΠΡΟΒΟΛΕΥΣ"

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00008 ] [ 2015.03.29 00:00 ]

  ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ 3-ΧΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΤΟ 2008 ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΜΒΑΣ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ - Ο.Η.Ε. ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

  FARAH 3 ΕΤΩΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣΦΟΡΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΜΟΛΥΒΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ

  (Ακολουθήστε τα κάτωθι Links για να δείτε τα αποδεικτικά στοιχεία και τα σχετικά δημοσιεύματα. Υπενθυμίζουμε ότι για να δείτε τις αποδεικτικές φωτογραφίες στα σχετικά δημοσιεύματα χρειάζεται να έχετε πολύ γερά νεύρα.)

  http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/03/29/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-03-29_00-00.htm#plohgos_03

  http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/03/29/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-03-29_00-00_x800x_z960z.htm

  http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/03/29/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-03-29_00-00_x800x_z960z.jpg

  http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/03/29/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-03-29_00-00_x800x_z960z.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή