Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΡΑΝΤΙΣΙΟΝΑΛΙΣΜΟΣ


Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζεν:

Η στέψη του ιππότη
Είναι σαφές ότι η αριστερά κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, ελπίζω αυτό να είναι κατανοητό πλέον σε αυτή τη χώρα και πέραν των αναγνωστών του Θεοδότου. Αυτό το κατάφερε επιβάλλοντας δύο πολιτικά ρεύματα, με διαφορετικές βέβαια εκφράσεις κάθε φορά. Αυτά τα δύο είναι ο ριζοσπαστισμός και ο προοδευτισμός. Αντιστοίχως πρόκειται για την ιδεολογία των αριστερών «μπράβων» και «επαναστατών» και την ιδεολογία της «διανόησης», της «τέχνης» και της «πολιτικής».

Η πρώτη κάνει τη βίαιη και συχνά και ένοπλη μορφή αγώνα και «συμμορφώνει» αυτούς που δε παίρνουν από λόγια, αλλά νομικά τίποτα δε μπορεί να γίνει εναντίον της, καθώς χαίρει σε μεγάλο βαθμό ασυλίας και ασφαλώς της στήριξης των ΜΜΕ. Θυμηθείτε απλά ότι επί 24 χρόνια η 17Ν σκότωνε και η αστυνομία και οι «μυστικές» υπηρεσίες της χώρας διαρκώς…την «ακουμπούσαν»… αλλά ποτέ δεν την έπιαναν, ταυτόχρονα οι εφημερίδες δημοσίευαν τις ανακοινώσεις τις οργάνωσεις, δημοσιογράφοι βρίσκονταν σε διάλογο με την 17Ν για θέματα ιδεολογίας και μεθόδου χρήσης της βίας κλπ. Ή σκεφτείτε την ασυλία που απολαμβάνει η αριστερά εδώ και δεκαετίες στο να καίει την Αθήνα, να καταλαμβάνει κτίρια, να επιτίθεται βίαια και με δολοφονικές διαθέσεις σε οποιονδήποτε διαφωνεί με τις ιδεοληψίες της (και όταν αποτυγχάνει να το πράξει αυτό οι αριστεροί να παρουσιάζονται από τα κανάλια ως «τα αθώα θύματα επίθεσης φασιστών»).


Η δεύτερη φροντίζει να ορίζει το δημόσιο λόγο & διάλογο, να συγγράφει τους νόμους που προωθούν τις ιδέες της και που προστατεύουν τα συμφέροντά της, καθώς και να προστατεύει και να επιτρέπει τη λειτουργία των πρώτων, δηλαδή του βίαιου και εγκληματικού κομματιού της αριστεράς.

Ο κοσμος της αριστεράς: παράνοια
και ασοβαρότητα 
Μέσα σε λιγότερο από δύο αιώνες αυτές οι θέσεις έχουν καταφέρει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κόσμος τα πάντα γύρω του. Το φαινόμενο δε αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό στην Ευρώπη.

Εδώ λοιπόν θα ήθελα να παρουσιάσω την εναλλακτική στην παραπάνω κατάσταση που οδηγεί μαθηματικά προς την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Τραντισιοναλισμός είναι ο δεξιός προοδευτισμός, η μόνη πιθανή πολιτική λύση έναντι της αριστερής κυριαρχίας.

Ως λύση θα φέρει την αριστερά και τους αριστερούς σε θέση παρόμοια με την οποία έχει φέρει τη δεξιά και τους δεξιούς (με την πυθαγόρεια έννοια δηλ. των σωστών, των ενάρετων και των ορθών) σήμερα ο προοδευτισμός. Όσο για τους ασυμμόρφωτους θα υπάρχει ο αντιδραστισμός, δηλαδή ο δεξιός ριζοσπαστισμός, αντιδραστισμός γιατί θα αντιδρά στην εναντίωση των παραδόσεων. Θα δημιουργήσει έτσι ένα παρόμοιο σύστημα το οποίο θα οδηγήσει στην επιστροφή των παλαιών ηθών ώστε να μπορέσει να ξαναφέρει σε ισχύ παραδοσιακά καθεστώτα (μοναρχία, αριστοκρατία), η μεγαλύτερη δε επιτυχία του θα έρθει τη μέρα που θα είναι πλέον αχρείαστος και θα αυτοκαταργηθεί.

Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι και ο Τραντισιοναλισμός και τα παραφερνάλια του θα είναι και αυτά προϊόντα του νεωτερισμού, επειδή θα επιζητούν την κατάργησή του.

Γιατί είναι όμως η μόνη λύση πολιτικά; Διότι τίποτα δεν είναι πρόθυμο να μη δεχθεί τα βασικά πιστεύω της αριστεράς, ακόμα χειρότερα τα περισσότερα δεξιά πιστεύω στη σημερινή εποχή είναι πιστεύω αριστερά, κάπως παλαιότερα όμως που απλά τώρα μας φαίνονται δεξιά. Επί αυτού στο Θεόδοτο έχουμε γράψει ξανά, διαβάστε πχ το άρθρο με τίτλο: Το κλειδί για την κατανόηση της πολιτικήςπραγματικότητας και ειδικά την τελευταία παράγραφο του.

εικόνα του κόσμου της παράδοσης.
Για παράδειγμα, το ιπποτικό πνεύμα δεν υπάρχει, το θρησκευτικό δεν υπάρχει ή είναι εξαιρετικά αδύναμο, η έννοια του σεβασμού είναι δυσνόητη στο σύγχρονο άνθρωπο όπως και αυτή της αυτοθυσίας και της ιεραρχίας. Η ταυτότητα του μέσου ανθρώπου είναι αβέβαιη και άρα αδύναμη. Η ανάγκη του να συμμετάσχει στα κοινά περιορίζεται μόνο στην ανάγκη του να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους. Η λίστα των παθήσεων των σύγχρονων ανθρώπων θα είναι πολύ μεγάλη άμα συνεχιστεί. 

Η χείριστη πάθηση είναι όμως ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πως πάσχουν από κάτι. Σα ζώα γεμίζουν τις κοιλιές τους, όπως θα έλεγε ο Πλάτων άμα ζούσε σήμερα, και με αυθάδεια συγχαίρουν και επαινούν τους εαυτούς τους που οδηγούνται στην άβυσσο, θαυμάζοντας, όπως είχε πει ο Φουκουγιάμα, από το δωμάτιο τους την ευρύτητα του νου τους και την ανεκτικότητά τους. Το πρόβλημα είναι πως η αδιαφορία της μεσαίας τάξης για τα πάντα, πλην της καθαριότητας, που περιέγραφε ο Έρμαν Έσσε, έχει προχωρήσει. Ουσιαστικά, ο μέσος άνθρωπος έχει αποκτήσει τα ήθη του νεωτερισμού και άρα πως είναι δυνατόν να γίνει παραδοσιακός με τη θέλησή του; Αντικειμενικά λοιπόν, πρέπει να επιβληθούν τα παραδοσιακά ήθη όπως επιβλήθηκαν τα αριστερά. 

Η προσευχή πριν τη μάχη. 
Ο Tραντισιοναλισμός μη δεχόμενος τις αλήθειες του νεωτερισμού, τις οποίες κατανοεί ως προϊόντα άρρωστων εγκεφάλων, μπορεί να στραφεί εναντίον τους με ρητορική που θα αποφεύγει τα λάθη των σύγχρονων. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο επίτευγμα τραντισιοναλιστικού κόμματος θα ήταν η κατάργηση της βουλής και η επανίδρυση άγιας βασιλείας, με βασιλιά αναγνωριζόμενο από το Θεό. Αλλιώς η δημιουργία πνευματικής αριστοκρατίας στα παραδοσιακά πρότυπα, αναγνωριζόμενη από το Θεό επίσης. Θα το κάνει κανονικά με σταθερά βήματα όπου οι αυτοκαταστροφικές υποτιθέμενες ελευθερίες του ατόμου θα αφαιρούνται σταδιακά ώστε να μπορεί να υπάρχει ταυτότητα μέσα στους λαούς. Πρέπει όμως να θυμάται κανείς ότι και ο τραντισιοναλισμός είναι προϊόν του νεωτερισμού, γιατί θέλει την επιστροφή στην παράδοση ή τη δημιουργία νέας, γιατί η παλιά ή μέρος της έχει χαθεί. Για αυτό είναι ο δεξιός προοδευτισμός που προωθεί τη παράδοση και τη τάξη.


Θα μου πείτε δεν υπάρχει άλλη λύση; Όχι δεν υπάρχει. Όπως η αριστερά έθεσε τη δεξιά εκτός εικόνας έτσι πρέπει να γίνει και με αυτήν. Όπως αυτή κυνήγησε και κυνηγάει όσους της αντιστέκονται, το ίδιο πρέπει να κάνει και η δεξιά. Η διαφορά είναι η εξής: η αριστερά καταστρέφει, είναι το μόνο που μπορεί και ξέρει να κάνει. Η δεξιά μπορεί και να δημιουργεί, αυτή έκανε τους μεγάλους πολιτισμούς του παρελθόντος: Αρχαίο Ελληνικό, Βυζαντινό, Ρώσσικο, Γερμανικό, Γαλλικό, Βρετανικό αλλά και εκτός Ευρώπης τον Κινέζικο και τον Ιαπωνικό. Η αριστερά από την άλλη γελοιοποιεί και λοιδορεί τους πολιτισμούς αυτούς, ενώ για τους λαούς τους γράφει λίβελλους και κολακεύει μόνο τους εχθρούς του. Επιζητεί τη πλήρη διαγραφή τους και όλα αυτά μόνο και μόνο ώστε ως σωστοί ελευθεριακοί να μπορούν να κάνουν ότι ανωμαλία, πνευματική, σωματική ή νοητική θέλουν. Η εναντίωση στην αριστερά είναι έργο υπέρ του πολιτισμού και της ζωής.

10 σχόλια:

 1. Μια ωραία και εύστοχη παρουσίαση από τον Μυνχάουζεν. Αλλά μάλλον επιστροφή δεν θα υπάρξει, οδεύουμε, ολοταχώς, προς το χάος. Άρα, τα γραφόμενα είναι ωφέλιμα, διότι όπως λέει και το τραγούδι: «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα… » Σε τέτοιες εποχές, αυτό είναι το μόνο εφικτό.(εκτός φυσικά αν προκύψει το θαύμα…)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραίο άρθρο.

  Κάντε έναν «περίπατο» κι από εδώ.

  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Ορκίζομαι» - Ένα σπάνιο πατριωτικό τραγούδι τής Αιγύπτου, από τον θρυλικό Αμπντέλ Χαλίμ Χάφεζ. Εκπληκτικό ! Παρατηρήστε το ύφος και το ήθος τού τραγουδιστού, τον τρόπο με τον οποίο αποδίδει το ποιητικό αυτό κομμάτι. Το πώς το βιώνει και το αισθάνεται. Συγκινητικό...
  http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οντως, η διαμάχη στην Ουκρανία δείχνει ξεκάθαρα πως και οι δύο πλευρές (Ρώσοι & Ουκρανοί) έχουν μαχητικό πνεύμα. Καμμία σχέση με τους αποχαυνωμένους νεοελληνέζους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και οντως στην ουκρανια η ΝΤΠ και το μακρυ της χερι, το ΝΑΤΟ εχει πετυχει με ενα σμπαρο δυο τρυγωνια:
   Εχει βαλει ''απεναντι'' να αλληλοεξοντωθουν οι δυο μεγαλυτεροι εχθροι της: Οι λευκοι εθνικιστες της ουκρανιας και αλλων χωρων της ευρωπης με τους αντιΝΤΠ και ορθοδοξους ρωσσους, Πραγματικα διαβολικο το σχεδιο...

   Διαγραφή
 5. Ωραίο άρθρο. Αναδημοσιεύουμε και σχολιάζουμε.
  http://respublicagr.blogspot.gr/2015/05/blog-post_4.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα επιχειρήσετε να πισωγυρίσετε έτσι την ιστορία;
  Θα κάνετε ένα είδος αντίστροφης γαλλικής επανάστασης... και θα παίρνετε τα κεφάλια αυτών που θέλουν το ''σατανικό νεωτερικό καθεστώς'' και εκκοσμικευμένη κοινωνία;
  Εσείς θα θέλατε να ζείτε σε αυτά που λέτε;Και πώς είστε σίγουροι σε ποια κοινωνική τάξη θα είστε;..πραγματικά η επιστροφή όλων αυτών που λέτε το θεωρώ έναν τρόπο σκέψης και εγχείρημα άκρα αντιδραστικό και πραγματικά ξέρω ότι το έχετε από καμάρι αυτό κιόλας...Επίσης είναι και κάποιες άλλες απορίες...Με την έλευση ,με τον οποιοδήποτε τρόπο,αυτών των καθεστώτων κλπ..θα γίνει μία προσαρμογή και ευθυγράμμιση με την τωρινή τεχνολογική ανάπτυξη ...ή ας πούμε θα απαγορευτούν και οι ''νεωτερικές τεχνολογίες''; ... Είναι κάποια ερωτήματα αυτά ..Είχα ξανά γράψει εδώ κι είχα πει ότι θα επανέλθω κάποια στιγμή με απορίες επί του θέματος,του τραντισιοναλισμού..
  Πραγματικά θα ήθελα να δημοσιεύσετε το σχόλιο μου και να απαντήσετε.Γνωρίζω ότι μας χωρίζουν έτη φωτός και δεν ήρθα εδώ ούτε για κήρυγμα ούτε για να προκαλέσω...αν είχα τέτοιο σκοπό ..ο τόνος μου θα ταν πολύ διαφορετικός..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πρόκειται για πισωγύρισμα της ιστορίας, αλλά για επιδιόρθωση μιας καταστροφικής τροπής που οδηγεί μαθηματικά στην εξάλειψη του δυτικού ανθρώπου και δυτικού πολιτισμού.
   Το πέρασμα από μια κοινωνικοπολιτική κατάσταση σε μια άλλη δεν είναι απαραίτητο να γίνει βίαια. Δεδομένου πως η Δεξιά εκπροσωπεί φυσικές αξίες, που ελλείψει εξωτερικών επιρροών, είναι πηγαίες και έρχονται αρμονικά στο άτομο, με την αφαίρεση των επιρροών αυτών η πλειοψηφία του κόσμου θα επανέλθει στις αξίες αυτές. Με τον ίδιο τρόπο που η σύγχρονη Ρωσία έπειτα από 70 έτη μαρξιστικού καθεστώτος επιστρέφει σε ένα συντηρητικό και πατριαρχικό μοντέλο.
   Ελάχιστοι άνθρωποι στα σοβαρά πιστεύουν τα ‘προοδευτικά’ κηρύγματα πως ‘όλες οι φυλές και οι πολιτισμοί είναι ίσοι’, πως ‘άνδρες και γυναίκες είναι το ίδιο’ πως ‘το φύλο είναι κοινωνικό κατασκεύασμα’ κλπ κλπ. Ωστόσο μέσω της κοινωνικής μηχανικής και group pressure (βλ. ΜΜΕ, εκπαίδευση, εργασιακοί νόμοι κλπ) η συντριπτική πλειοψηφία έχει πειστεί ότι οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι κοινωνικά μη-αποδεκτή και εάν την εκφράσει κινδυνεύει με εξωστρακισμό από την ‘καλή κοινωνία’. Όταν αυτός ο μηχανισμός μπει σε παύση η κοινωνία θα επανέλθει στη φυσική της κατάσταση.
   Σαφέστατα βέβαια ένα είδος ατόμων που εκπροσωπούν την εμπροσθοφυλακή του παρόντος καθεστώτος πχ φεμινίστριες, πάσης φύσης ανώμαλοι, μαρξιστές κλπ, θα είναι σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσουν σε μια φυσιολογική και ιεραρχική κοινωνία, οπότε και είτε θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν είτε απλά θα αποβληθούν από αυτή. Η αποβολή δεν είναι απαραίτητα να είναι και βίαιη, σε αντίθεση με τον υπαρκτό σοσιαλισμο, δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε τα σύνορα. 
   Η κοινωνική τάξη στην οποία θα ανήκει ο καθένας μας θα είναι αυτή στην οποία θα ανήκαμε σε μια φυσική κοινωνία. Η μεγαλομανία είναι ίδιον των αριστερών. Στη Δεξιά θεωρούμε πως ο άνθρωπος βρίσκει την πραγματική του αξία και ευτυχία όταν κάνει αυτό που είναι προορισμένος από τη φύση να κάνει εντός μιας αξιοκρατικής και ιεραρχικής κοινωνίας.
   Όχι δεν θα σταματήσει η τεχνολογική πρόοδος. Ίσα ίσα θα υπάρξει και ραγδαία και καλπάζουσα ανάπτυξη της σε τομείς που έχουν ουσιώδη σημασία (πχ άμυνα, ευγονική, εξερεύνηση του διαστήματος κλπ). Ο λόγος που θα υπάρξει αυτή η ανάπτυξη είναι διότι ένα τεράστιο ποσοστό πόρων θα αποδεσμευθεί από την κοινωνική μηχανική και την πλύση εγκεφάλου (ο μηχανισμός που λέγαμε παραπάνω) στην οποία αναλίσκεται το παρόν καθεστώς και θα κατευθυνθεί στα ουσιώδη. Οι ΗΠΑ αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα, με την εξερεύνηση του διαστήματος σταδιακά να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα ώστε κονδύλια να κατευθυνθούν στο να ικανοποιήσουν τα αριστερά ιδεολογήματα (έπειτα από την κοινωνική πίεση των civil rights) περί ‘ισότητας των φυλών’.

   Διαγραφή