Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

  
 Άρθρο του Don Curzio Nitoglia        
Μετάφραση: Ελευθέριος Αναστασιάδης

Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, η Ευρώπη υπέστη δύο καταστροφικούς πολέμους, ονομαζόμενους παγκόσμιους, αλλά στην πραγματικότητα και ουσιαστικώς προπάντων ευρωπαϊκούς (ιδιαίτερα για τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν πάνω στην παλαιά Ευρώπη). Ο πρώτος από το 1914 έως το 1918 και ο δεύτερος από το 1939 έως το 1945, με ένα διάλειμμα που διήρκησε περίπου είκοσι χρόνια, από το 1919 έως το 1939. Οι δύο πόλεμοι προκάλεσαν, προοδευτικά, μία διαδικασία μιας βαθιάς πνευματικής, ηθικής, καλλιτεχνικής και θρησκευτικής παρακμής της Ευρώπης. Τέλος, υπήρξε και μια τρίτη συμφορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, σύμφωνα με το σχέδιο Kalergi, προκάλεσε την παρακμή των δύο ευρωπαϊκών αγαθών που δεν είχαν κτυπηθεί μέχρι το 1945: α) εκείνο το οικονομικό/κοινωνικό, κάνοντας την Ευρώπη να βυθιστεί σε ένα επίπεδο ανεργίας, φτώχειας και βιομηχανικής πτώχευσης και β) εκείνο της εθνικής ταυτότητας, κατεστραμμένης (ακόμη όχι εντελώς) από μία εισβολή εκατομμυρίων ισλαμιστών προερχόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβία, από την Ασία και την Αφρική, έτοιμων να πυροδοτήσουν την Ευρώπη και να κάνουν να τρέξει νέο αίμα (που ήδη έχει αρχίσει να χύνεται). Λες και δεν έφθανε αυτό που χύθηκε στους δύο παγκόσμιους πολέμους.  

Στο τέλος του 19ου αιώνα, η ισχύς της Ευρώπης είχε φθάσει στην κορυφή της και ήταν περιορισμένη μόνον από τις ΗΠΑ, που ακόμη δεν είχαν αρχίσει να καθοδηγούν την ιστορία τη ανθρωπότητας. Για να αντισταθεί  στην επέλαση των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή, η Ευρώπη θα έπρεπε, ίσως, να είχε ψάξει για συμμαχίες στην Ανατολή, με τη Ρωσία (που δυστυχώς έπεσε στα χέρια του μπολσεβικισμού), στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, που και αυτή έπεσε στα χέρια της Μ. Βρετανίας, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη. Έτσι η Ευρώπη έμεινε απομονωμένη και η βρετανική δύναμη μαζί με την αμερικανική δεν είχαν δυσκολία να κατακτήσουν την πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ηγεμονία σε μία Ευρώπη πολύ μικρή για να αμυνθεί. Η Ευρώπη βρέθηκε σε αδυναμία και δεν μπόρεσε να μείνει ελεύθερη, ανεξάρτητη και πραγματική ευρωπαϊκή, στον πολιτισμό, στα ήθη και στην θρησκεία που είναι η χριστιανική. 

Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος αποφασίστηκε από τη μασονία για να γκρεμίσει τα εναπομείναντα τείχη μιας κεντρικής χριστιανικής αυτοκρατορίας (της Αυστροουγγαρίας) και από τη Μεγάλη Βρετανία για να εξαλείψει έναν επικίνδυνο ανταγωνιστή: τη Γερμανία, η οποία είχε ενοποιηθεί το 1871. Η είσοδος δε στον πόλεμο το 1917 των ΗΠΑ προκάλεσε την ήττα της Γερμανίας και των Κεντρικών Αυτοκρατοριών.

Οι Αγγλοσαξονικές και εβραϊκές ελίτ έχοντας ετοιμάσει τα σχέδια για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, τροφοδότησαν (μυστικά και “αόρατα”) με άφθονο χρήμα το ναζιστικό κόμμα έτσι ώστε να φθάσει στην εξουσία. Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν είναι η εξής: ενισχύω τον αντίπαλο ώστε να νοιώσει ισχυρός και να κάνει το πρώτο κτύπημα. Έτσι και έγινε και η Γερμανία οδηγήθηκε σε πόλεμο με αποτέλεσμα την καταστροφή της ίδιας αλλά και της Ευρώπης και την υποταγή τους στην πολιτική των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης. Η τελευταία ας θυμίσουμε κατάφερε να σταθεί στα πόδια της με τα χρήματα των αγγλοσαξονικών και εβραϊκών ελίτ.


Το αποτέλεσμα των δύο παγκόσμιων\ευρωπαϊκών πολέμων υπήρξε η πλήρης νίκη όχι μόνον στρατιωτική αλλά και οικονομική, πολιτική και πολιτιστική των ΗΠΑ και, εν μέρει, της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτές οι δυνάμεις απέκτησαν την πλήρη ηγεμονία πάνω στην Ευρώπη, η οποία έχασε την ταυτότητα της και ξεκινώντας από το 1990 έχασε και την οικονομική  της  ευημερία. Εν τέλει, οι ΗΠΑ επέβαλλαν την οικονομική, βιομηχανική, πολιτισμική και στρατιωτική ηγεμονία τους. Το ΝΑΤΟ τέθηκε ως μόνιμος οργανισμός άμυνας, υπό την αμερικανική καθοδήγηση. Ο αμερικανικός κινηματογράφος, η μουσική και η λογοτεχνία έγιναν παγκόσμια μοντέλα αναφοράς. Από την άλλη πλευρά, η Σοβιετική Ένωση τροφοδοτούσε και διέχεε την αριστερή κουλτούρα και ιδεολογία. Τέλος, ο νέο-φιλελευθερισμός των Mises και Hayek οδήγησε στον ακραίο πλουτισμό των λίγων και την φτωχοποίηση των πολλών. 

Η τρίτη περίοδος του παγκόσμιου/ευρωπαϊκού πολέμου άρχισε στην Ευρώπη με την κατάληψη της εξουσίας από τη φιλελεύθερη ιδεολογία αμέσως μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου. Η εισαγωγή του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτάχυναν την οικονομική διάλυση της χώρας μας (Σ.τ.Μ. Eννοεί της Ιταλίας, αλλά είναι προφανές πως αντίστοιχα συμπτώματα στην Ελλάδα είναι εμφανέστερα) με έναν εντυπωσιακό τρόπο.   

Το αποτέλεσμα των δύο πρώτων παγκόσμιων\ευρωπαϊκών πολέμων ήταν η καταστροφή της στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος των ευρωπαϊκών εθνών και η απώλεια της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής υπεροχής της δυτικής Ευρώπης.  Η τρίτη ευρωπαϊκή καταστροφή άρχισε την δεκαετία του ’90 και ήταν μία οικονομική και κοινωνική. Θα χρειαστούν δεκαετίες για να υπάρξει ανάκαμψη.

Από όλα αυτά προέκυψε η αποσύνθεση της Ευρώπης και χωρίς κανένας να προσπαθήσει να κάνει κάτι για να τη σταματήσει. Όλα αυτά συνέβησαν λόγω της πρακτικής εφαρμογής των οικονομικών κανόνων της αυστριακής σχολής των Mises και Hayek και βέβαια με την επίδραση των μυστικών εταιρειών ή δικτύων που κρυφά κατευθύνουν τα πάντα.

Το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού, είναι εκείνο της επιστροφής στις παραδοσιακές χριστιανικές κοινωνίες, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Σίγουρα, είναι ανθρωπίνως δύσκολο αλλά στο Θεό όλα είναι δυνατά. Μπορούμε να απορρίψουμε αυτή την επιστροφή αλλά τότε θα τρέξουμε προς την άβυσσο. Οπότε, βρισκόμαστε εμπρός από ένα δίλημμα, ή επιστρέφουμε στην φιλοσοφία της Παράδοσης, στο ρεαλισμό της γνώσης, στη μεταφυσική του Είναι, στη συνεργασία της κοσμικής εξουσίας με την πνευματική ή διαφορετικά οδηγούμαστε στο μηδενιστικό  γκρεμό. 

Η σημερινή Ευρώπη φαίνεται να έχασε την ταυτότητα της, είναι όπως “ένα πήλινο δοχείο ανάμεσα σε δύο σιδερένια δοχεία” (ΗΠΑ/Ισραήλ και Ισλάμ). Δεν μπορεί να ξαναβρεί την ψυχή της και ολισθαίνει αποπροσανατολισμένη μεταξύ της ατλαντικής αμερικανικής δύσης και του ισλαμισμού. 

Ο Ανθρωπισμός, ο Προτεσταντισμός, ο Διαφωτισμός, ο Φιλελευθερισμός, είναι τα μολυσμένα ρεύματα και όχι το ζωντανό νερό της ευρωπαϊκής σκέψης. Η επιστροφή στις πηγές δεν είναι ποτέ αναχρονισμός. Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και θεολόγοι της αρχαιότητας και του μεσαίωνα μας προσφέρουν την αληθινή διδασκαλία για να δράσουμε κατά συνέπεια και να βγούμε από την κρίση που μας περιβάλλει.

7 σχόλια:

  1. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας είχε δηλώσει για απόλυτη χωρίς όρια φιλελευθεροποιημένη παγκοσμιοποίηση, ενώ δεν έκρυψε ποτέ τις πεποιθήσεις του για ένα περισσότερο σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο οικοδόμησης της ελληνικής κοινωνίας.

    https://www.youtube.com/watch?v=l2HQb9ToyMc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να γίνω αριστερός. Να γδέρνω, να μαδάω.

    Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς, αυτό που … πολεμάω!


    Θέλω να γίνω αριστερός. Να παίρνω χορηγίες,

    επιδοτήσεις,αρπαχτές, κονδύλια, αργομισθίες.


    Θέλω να γίνω αριστερός και στη δεξιά μου τσέπη,

    να βάζω όσα ο λαός σε μια ζωή δεν βλέπει.


    Θέλω να γίνω αριστερός, χρυσά να ‘χω κουτάλια

    κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Να έχω ασυλία.

    Θολές παρόλες να πετώ, να γράφω και βιβλία.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Ένα με τους παρίες,

    κοστούμι Αρμάνι να φορώ δίπλα τους στις πορείες.


    Θέλω να γίνω αριστερός, ξερόλας τελοσπάντων,

    κήνσωρ, Ιεροεξεταστής και τιμητής των πάντων.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Μονά-ζυγά δικά μου.

    Ο πιο στυγνός δικτάτορας να ωχριά μπροστά μου.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Να μένω στην Εκάλη.

    Φασίστες, ρατσιστόμουτρα να είναι όλοι οι άλλοι.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Να εισβάλω στη Βουλή.

    Να καταλάβω … έδρανο, να κοιμηθώ πολύ.


    Θέλω να γίνω αριστερός, την ανεργία να σκίσω.

    Δούλους πολλούς, εισαγωγής, τον τόπο να γεμίσω.


    Θέλω να γίνω αριστερός, να σπάσω τα ταμπού.

    Κόκα, παρτούζα κι αστακοί να γίνουν του συρμού.


    Θέλω να γίνω αριστερός για να υμνώ τη φύση.

    Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές, να καλλιεργώ χασίσι.


    Θέλω να γίνω αριστερός και να πουλώ κουλτούρα.

    Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά, ξεράσματα και ούρα.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Να βγάζω και φιρμάνια.

    Να κάθονται όλοι προσοχή στη γκέι περηφάνια.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Να βρίζω τον Χριστό.

    Αλλοδαποί θρησκόληπτοι να μ’ έχουν για αρχηγό.


    Θέλω να γίνω αριστερός, τις εκκλησιές να κλείσω,

    μπούργκες να βλέπω ολόγυρα, πολλά τζαμιά να χτίσω.


    Θέλω να γίνω αριστερός και πολυπολιτισμικός.

    Τις παραδόσεις τού Έλληνα να θάψω δια παντός.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Μοντέρνος, ριζοσπάστης.

    Δανδής και ανανεωτής. Φελλός κι απεργοσπάστης.


    Θέλω να γίνω αριστερός. Να είμαι χιπ και τρέντι.

    Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί, να μ’ έχουν για αφέντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους κοσμοεξουσιαστές. Ρίξτε μια ματιά.
    http://www.global-directions.com/Articles/Business/Globalization1.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως ο Χίτλερ πολέμησε τις τράπεζες
    http://maurosaetos.blogspot.com/2016/02/blog-post_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάθος εβραϊκές ελίτ έχοντας ετοιμάσει τα σχέδια για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, τροφοδότησαν (μυστικά και “αόρατα”) με άφθονο χρήμα το ναζιστικό κόμμα έτσι ώστε να φθάσει στην εξουσία. Η γερμάνια τους ηταν εμπόδιο και ανέβηκε μονής της στην εξουσία και έγινε υπερδύναμη μέσα σε λίγα χρονιά βγάζοντας δικός της νόμισμα μην αναπαράγεται ψέμματα που ούτε βάση εχουν ούτε λογική διαβάστε εδώ ένα άρθρο που το εξηγεί https://www.aetos-apokalypsis.com/2016/09/Adolf-Hitler-nazistikh-germania.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΑΝΤΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΝ"
    Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
    ANDERS BREIVIK - 2083 - Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ
    http://anti-kentauron.blogspot.com/2018/11/anders-breivik-2083.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΠΟΤΙΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ

    «…Ο άνθρωπος έχοντας μετατραπεί σε έρμαιο τών εκπεσόντων, δεν αποτελεί μόνον τροφή τους, αλλά επί πλέον έχοντας αδρανήσει δια τής ατροφίας εις αυτούς η δυνατότητα τής Θεωρίας, καθίσταται και μηχανικό τους εξάρτημα, ως έκθεσα στο παρελθόν. Έχοντες απωλέσει οι εκπεσόντες πλήρως την δυνατότητα προσβάσεως στα πεδία πληροφορίας, αλλοτριώνουν τον άνθρωπο, ώστε να ιδιοποιούνται για αλλότριες προς αυτόν επιδιώξεις την λειτουργία τής επιφύσεώς του…»

    ΕΔΩ:
    http://bostopel.blogspot.com/2018/11/blog-post.html?showComment=1541166464378#c687447444115467915

    ΑπάντησηΔιαγραφή