Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες από το περιβάλλον μέσα από διαφορετικά  κανάλια: από την όραση, την ακοή, την γεύση, την αφή. Χωρίς αυτές τις πληροφορίες δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον τόσο περίπλοκο αλλά και επικίνδυνο. Αυτή η ικανότητα λήψης πληροφοριών δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, εξαρτάται από το βαθμό ευαισθησίας των οργάνων που λαμβάνουν τις πληροφορίες. Επίσης αυτή η ικανότητα δεν είναι στατική αλλά επιδέχεται καλυτέρευση ή και χειροτέρευση.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή η ικανότητα δεν εξαρτάται μόνον από την άσκηση αυτών των οργάνων και της προσοχής, αλλά και από την εσωτερική καλλιέργεια του ατόμου, από την κουλτούρα του (σκεφτείτε για παράδειγμα τα μουσικά ακούσματα, γενικότερα τις αισθητικές προτιμήσεις).

Ας έλθουμε λοιπόν στο θέμα μας: την όραση και την νοητική και ψυχολογική επεξεργασία των πληροφοριών που παίρνουμε μέσω αυτής. Ειδικά όταν επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους, αυτό με το οποίο πρώτα ερχόμαστε σε 'επαφή' είναι η Μορφή τους. Η ομιλία μπορεί να ψεύδεται, η Μορφή ποτέ. Η ομιλία είναι η έκφραση νοημάτων τα οποία επεξεργάζεται με όποιον τρόπο θέλει το νοητικό. Αντίθετα η μορφή δεν μπορεί να τεθεί υπό επεξεργασία. Είναι αυτή που είναι. Παρόλα αυτά, εξαιτίας ίσως πολιτισμικών αιτιών, δεν δίνουμε την σημασία που θα έπρεπε στην Μορφή των ανθρώπων και στηρίζουμε την άντληση πληροφοριών από αυτούς στον προφορικό λόγο.

Βέβαια, στο λαϊκό λεξιλόγιο υπάρχουν γνωστές εκφράσεις που μαρτυρούν ότι αυτή η αντίληψη της σημασίας των Μορφών, υπάρχει έστω και σε λανθάνουσα κατάσταση (πχ. 'βρωμόφατσα', 'παλιόφατσα', 'μούτρο' κλπ). Να θυμηθούμε επίσης και την αρχαία ελληνική παροιμία  «οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή». Φυσικά εδώ δεν αναφερόμαστε στους κανόνες που καθορίζουν την ωραιότητα ή μη ενός προσώπου, ουδεμία σχέση έχουν αυτοί (οι κανόνες) με το θέμα μας. Μιλάμε για εκείνο το 'πληροφοριακό πακέτο' που μας παρέχουν τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου και η έκφρασή τους. Αυτό το 'πληροφοριακό πακέτο' περιλαμβάνει: βαθμό ευφυΐας, ευγένεια ή αγένεια, αλαζονεία ή ταπεινότητα, ειλικρίνεια ή υποκρισία, ευαισθησία ή αναισθησία, εκλεπτυσμό ή χοντράδα, κλπ. Αν λοιπόν οι πολίτες είχαν καλλιέργεια και ευαισθησία δεν θα επέλεγαν ποτέ έναν πολιτικό με αρνητικά χαρακτηριστικά  μορφής, ακόμη και αν τους έλεγε τα πιο ωραία λόγια, ακόμη και εάν ταυτιζόταν πλήρως με την ιδεολογία την οποία  πιστεύουν.

Δυστυχώς όμως, παρατηρούμε ότι οι λαϊκές μάζες ουδεμία αντίληψη των μορφών έχουν, ή τουλάχιστον δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία σε αυτές. Αυτό το γεγονός είναι ένα από τα πολλά αποτελέσματα της μη καλλιέργειας του λαού, του απλοποιημένου τρόπου με τον οποίο έχει συνηθίσει να αντλεί πληροφορίες από το περιβάλλον, και την ολοένα και πιο πεζή αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

Είπαμε προηγουμένως ότι η αντιληπτική ικανότητα με την οποία κατανοούμε το νόημα που ενυπάρχει στις Μορφές, βρίσκεται σε λανθάνουσα ή ενστικτώδη κατάσταση στους περισσότερους ανθρώπους. Η εκλέπτυνση του εσωτερικού κόσμου μας και η ανεμπόδιστη, από νοητικούς ή ψυχολογικούς φραγμούς, ροή πληροφοριών από το εξωτερικό περιβάλλον προς εμάς, μπορεί να οδηγήσει στην συνειδητή και εκλεπτυσμένη  χρήση αυτής της ικανότητας, ιδιαίτερα όταν  πρέπει  να επιλέξουμε έναν πολιτικό ηγέτη.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα είχαν έννοια εάν ζούσαμε σε μία χώρα στην οποία το πολιτικό σκηνικό προσέφερε κάποιες επιλογές. Εδώ τι  και ποιόν να επιλέξει κανείς; Το πολιτικό περιβάλλον μας αποτελείται μόνον από τις εξής κατηγορίες:

Α) Πολιτικοί απατεώνες (εξαιρετικού ταλέντου).
Β) Επαγγελματίες της πολιτικής  διαχείρισης (η πολιτική ως επάγγελμα).
Γ) Ψυχοπαθείς με όραμα.
Δ) Ψυχοπαθείς χωρίς όραμα.
E) Αριστεροπαθείς.
Ξέχασα: έχουμε και τους πωλητές…συμπληρωμάτων διατροφής, χαϊμαλιών, βιβλίων, τους  τηλε-ιεροκήρυκες κλπ.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!


Σημειώσεις:
Για την αυστηρά επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου παραθέτουμε εδώ μερικές βασικές πηγές:

16 σχόλια:

  1. Παράκληση: Ο Θεός να βάλη το χέρι Του!
    και όχι Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι στη διακριτική ευχέρεια του αρθρογράφου αυτό.

      Διαγραφή
    2. Ή ακόμα: Παράκλησις:Ο Θεός να βάληι το χέρι Του (το ι στο βάλη είναι η υπογεγραμμένη)

      Διαγραφή
  2. Αυτή τη στιγμή,τα δύο δημοφιλέστερα βίντεο στο ελληνικό youtube δείχνουν τη σφοδρή εμφύλια σύγκρουση νοοτροπιών και ιδεολογιών που μαίνεται στην Ελλάδα.
    Από τη μια η Μιχαλολιάκου και από την άλλη η Συνατσάκη,από τη μια ο εθνικισμός και από την άλλη ο μαρξισμός και ο φιλελευθερισμός,από τη μια οι δυνάμεις της Παράδοσης και από την άλλη οι δυνάμεις της Αποδόμησης,από τη μια οι υποστηρικτές της εθνικής και χριστιανικής κοινωνίας και από την άλλη οι υποστηρικτές της πολυπολιτισμικής και ομοφυλοφιλικής κοινωνίας,από τη μια η Χρυσή Αυγή και από την άλλη όλοι οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου είτε σου είναι παντελώς ακατανόητο είτε μισητό, που γι'αυτό προσπαθείς να παραχώσεις με αυθαίρετες ταυτοποιήσεις και γελοίες κατηγοριοποιήσεις! Οι άνθρωποι δεν ταξινομούνται και διακρίνονται σε όποιες κατηγορίες κατά το τι ισχυρίζονται (κι εγώ μπορώ να λέω πως είμαι Ινδιάνος...) αλλά κατά το τι πράττουν, τι εκπέμπουν, τι αποπνέει η ύπαρξή τους, η ζωή τους, Η ΜΟΡΦΗ τους!!! Τόσο ελληνική και τόσο αληθινή που είναι αυτή η αρχή, και που εύστοχα το παρόν άρθρο ανασύρει στο φως της συνείδησης, έρχεσαι με το αληθινά κακόγουστο κατά τις αισθητικές κι ουσιαστικές υποδείξεις του δογματικού μάλλον τύπου σχόλιό σου να τσαλαπατήσεις! Αυτό κατάλαβες λοιπόν από το άρθρο;
      ΚΡΙΜΑ γι'αυτόν τον τόσο θεότυφλο και κακόγουστο όχλο των ημερών μας. Αλλοίμονο λοιπόν αν έμεινε στην δυναστεία και την οικογενειακή μπίζνα Μιχαλολιάκου να στηριχτεί η ... Παράδοση! ΕΛΕΟΣ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Κοίτα,εγώ έκανα ένα σχόλιο με βάση την επικαιρότητα.Ένα σχόλιο το οποίο ο Θεόδοτος ενέκρινε και το οποίο σχετίζεται με θεματική του.
      Εσύ από την πλευρά σου,ως σάρκα από την σάρκα της άξεστης πλέμπας, με το συντακτικά αλλοπρόσαλλο σχόλιό σου, αντί να προσπαθήσεις να αποδομήσεις με επιχειρήματα,δηλαδή με λογικούς συλλογισμούς την άποψή μου,επιτίθεσαι σε μένα.
      Αυτό που έγραψα είναι ότι η εκ πρώτης όψεως παιδιάστικη "αντιπαράθεση" Μιχαλολιάκου-Συνατσάκη αντανακλά το νέο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας,τον διχασμό μεταξύ των υποστηρικτών της εθνικής και χριστιανικής κοινωνίας κι εκείνων της πολυπολιτισμικής και ομοφυλοφιλικής κοινωνίας.
      Όπως λες,εσύ μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι είσαι Ινδιάνος κι εγώ μπορεί να ισχυριστώ ότι είσαι αμοιβάδα,αλλά στο σχόλιό μου πουθενά δε γράφω ότι οι άνθρωποι "ταξινομούνται σε κατηγορίες" με βάση το τι ισχυρίζονται.Οι άνθρωποι διακρίνονται σε ιδεολογικό επίπεδο με βάση την κοσμοθεωρία τους.Αυτό είπα.Και η κοσμοθεωρία ενός ανθρώπου τον οδηγεί και σε συγκεκριμένες πράξεις.
      Όσο για την Χρυσή Αυγή,σου απαντάει ο ίδιος ο Θεόδοτος στο άρθρο του:Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΥ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
      στο οποίο γραάει:"Μόνη εμφανής εξαίρεση υπήρξε ο Λαϊκός Σύνδεσμος της Χρυσής Αυγής που αποτελεί μάλλον το μόνο εκφραστή δεξιών και εθνικιστικών θέσεων στο παρόν πολιτικό τοπίο".Άρα,τα ρέστα ζήτα τα από τον Θεόδοτο κι όχι από μένα.
      Συνεπώς,ο ο μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας είσαι μάλλον εσύ κακομοίρη.

      Διαγραφή
    3. Χαρακτηριστικό της Πλέμπας είναι η επηρμένη αλλοπροσαλλοσύνη. Σου απήντησα με βάση την αντίληψη ακριβώς της αξίας της αισθητικής, της διαισθήσεως, της ουσίας του καθενός ατόμου και του πώς αυτή αντανακλάται στην μορφή, τον λόγο, τον βίο κ.λπ., που ήταν και η κεντρική κατεύθυνση του σχολιαζομένου άρθρου. Τούτο δεν σου φάνηκε καθόλου λογικό επιχείρημα - και υπό αυστηρά έννοια πράγματι δεν είναι λογικό επιχείρημα, δηλ. επιχείρημα τυπικής λογικής, είναι ουσιαστικό επιχείρημα, αναφερόμενο στην ουσία. Είναι επίσης ίδιον της Πλέμπας, σημειωτέον, να θεοποιεί και να φαντάζεται πως στηρίζεται την "λογική"...
      Αφ΄ετέρου μου εξαπολύεις ένα μανιασμένο υβρεολόγιο, λέγοντάς μου ταυτόχρονα πως εγώ τάχα σου επιτίθεμαι προσωπικά (τα κείμενα είν΄ εδώ, ας συγκρίνει ο καθένας...) λόγω ένδειας "λογικών επιχειρημάτων": όπως τα δικά σου επί παραδείγματι; Που είναι αφ΄ενός η (αληθινά τελείως χρυσαυγίτικου τύπου) λάσπη και διαστρέβλωση, το ακατάσχετο (και άσχετο!) υβρεολόγιο και, τέλος, το συγκλονιστικό σου επιχείρημα πως "ο Θεόδοτος" σε μιάν αποστροφή (που επίσης δέχθηκε σκληρή κριτική) είπε κάποτε πως, όπως ο Trump στις ΗΠΑ, η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα εκπροσώπησε κάτι αντίθετο προς την πολιτική ορθότητα: Και λοιπόν;
      Συντριπτικά τα ... "λογικά" επιχειρήματά σου, με διέλυσες!
      Και τώρα, προτού μου αραδιάσεις το νέο σου υβρεολόγιο, μπορείς να ξαναδιαβάσεις το πρώτο μου σχόλιο (στο οποίο και "απαντάς"), αν τυχόν μπορεί να υπήρχε πιθανότητα να το κατανοήσεις αυτήν την φορά! Αν, όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σου, έχεις δυσχέρεια με το συντακτικό της ελληνικής, καλό θα είναι να ασχοληθείς λιγάκι με την μάθηση, αντί να διασπείρεις διαδικτυακώς την αμφίβολη σοφία σου...
      Πράγμα που δεν πιστεύω, δυστυχώς. Η διαφορά της φανατισμένης ημιμάθειας από την εντελή αγραμματοσύνη είναι η εγωπαθής δοκησισοφία της πρώτης, η οποία και μετέρχεται λογιοφανή αλλά διάτρητα "επιχειρήματα" και "διακρίσεις", ικανά μόνον να επηρεάσουν άτομα του δικού τους επιπέδου και της δικής τους εσωτερικής/νοητικής αναρχίας (που σήμερα αποτελούν την πλειονότητα) - ενώ ο αγράμματος συνήθως είναι ταπεινός και κρατάει τ' αυτιά του ανοιχτά. Περαστικά...

      Διαγραφή
    4. ΣΥΝΕΧΙΖΩ την απάντησή μου προς τον Ανώνυμο 13 Φεβρουαρίου 2017 - 2:23 π.μ. και 16 Φεβρουαρίου 2017 - 11:17 μ.μ. (είμαι ο Ανώνυμος14 Φεβρουαρίου 2017 - 1:42 π.μ.):
      Μιάς και περί λογικής και διακρίσεως (που πάντως εξικνείται πολύ βαθύτερα της λογικής ως τέτοιας) ο λόγος, ο ως άνω σχολιαστής και δεινός υβριστής μου έχει εμφανές πρόβλημα όχι μόνον Διακρίσεως αλλά και στενής λογικής - γράφει λοιπόν:
      "στο σχόλιό μου πουθενά δε γράφω ότι οι άνθρωποι "ταξινομούνται σε κατηγορίες" με βάση το τι ισχυρίζονται."
      Δεν το γράφεις βεβαίως έτσι, όμως το θεωρείς αυτονόητο και το χρησιμοποιείς, προκειμένου προφανώς να ακυρώσεις τις εμφανείς συνέπειες μιας βαθύτερης κι ουσιαστικώτερης ενοράσεως κι εναισθήσεως, όπως αυτή που εξαίρεται στο άρθρο, για την ταξινόμηση της συγκεκριμένης Οικογενείας (και της οικογενειακής της επιχειρήσεως).
      Τελείς όμως εν πλήρει συγχύσει! Γι' αυτό κι εν συνεχεία εκπλήσσεις με εντυπωσιακό αυτογκόλ, γράφοντας ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που μόλις ισχυρίστηκες πως "πουθενά δεν γράφεις":
      "Οι άνθρωποι διακρίνονται σε ιδεολογικό επίπεδο με βάση την κοσμοθεωρία τους.Αυτό είπα.Και η κοσμοθεωρία ενός ανθρώπου τον οδηγεί και σε συγκεκριμένες πράξεις."
      Μα ακριβώς ΕΔΩ είναι η αρχική μας διαφωνία - και η ουσιαστική σου ριζική διαφωνία με το άρθρο επίσης, που αδυνατείς ν' αντιληφθείς! Μιλάς για διάκριση σε επίπεδο ιδεολογίας και κοσμοθεωρίας, η οποία οδηγεί σε συγκεκριμένες πράξεις, άρα, υπαινίσσεσαι, σωστή ιδεολογία οδηγεί σε σωστές πράξεις, άρα οι πράξεις αυτων που λειτουργείς ως συνήγορος είναι σωστές! ... διότι βρίσκονται "στην σωστή πλευρά"!
      Τι ωραία που έζεψες τό άλογο πίσω από το κάρρο, με την τετράγωνη κι ανόργανη νηπιώδη "λογική" σου!
      Ακριβώς όμως οι ΠΡΑΞΕΙΣ, οι ΜΟΡΦΕΣ τους, η αισθητική τους, το όλο πλαίσιο υπάρξεώς τους και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ τους, αποκαλύπτουν το τί πραγματικά τους υποκινεί, τι ποιότητες ενσωματώνουν κι αντανακλούν, με τι κίνητρα ενεργούν κ.ο.κ. - ΟΧΙ ανάποδα!
      Δεν έχει σημασία τελικώς το τι ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ και προβάλλουν πως τάχα εκπροσωπούν, πράγμα άλλωστε που για την ΧΑ μεταβάλλεται ανά διετία, ανά εξάμηνο, ανά εβδομάδα - κατά την βουλή των ανέμων και της στιγμής!
      Όσο για το αν νομίζεις πως είμαι αμοιβάδα, προφανώς εννοείς κατά την νοημοσύνη, τουλάχιστον η αμοιβάδα κι η γνώση της είναι οργανική, γι' αυτό και φτάνει και περισσεύει για να συντρίψει την επίχρυση πλαστικούρα σου εις τα εξ ών συνετέθη!
      Η ΧΑ δεν βρίσκεται στην σωστή πλευρά, διότι ΔΕΝ εκπροσωπεί καμμιάν αληθινή Ιδέα, παρά μόνον εμπορεύεται, ευτελίζει, υποβαθμίζει (κατά τις ποιότητες και το επίπεδο υπάρξεως της κεντρικής κλίκας) και διαστρέφει Ιδέες για ιδιοτελείς σκοπιμότητες της Οικογενείας. Τούτο δεν αποτελεί καθόλου στήριξη των Ιδεών αλλά τον πιο ύπουλο πόλεμο εναντίον τους, διευκολύνοντας απροσδόκητα τους δεδηλωμένους και λυσσασμένους εχθρούς της Πατρίδος και της Παραδόσεως, κατ' ουσίαν. Η ΧΑ λέει "Πατρίς, θρησκεία", καθώς γράφεις - αλλά μόνον για να καταλήξει στο τρίτο και σπουδαιότερο: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!
      Γκέγκε;

      Διαγραφή
    5. Αυτη η άσκοπη αντιπαράθεση λήγει εδώ.

      Διαγραφή
  3. Εαν συμπεριληφθούν και οι νευρώσεις των πολιτικών προσώπων τότε γίνονται ακόμα χειρότερα τα πράγματα σε σχέση με τις φάτσες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν οι άνθρωποι είχαμε τις ικανότητες που θα θέλατε , τα αφεντικά των εικονιζόμενων θα καταργούσαν τις εκλογές.

    Παρόλα αυτά ειδικά οι Ελληνες νομίζουμε πως είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε. Από την εποχή του εθνάρχη βενιζέλου στις αρχές του 19ου αιώνα η δεξιά πολιτική πολεμιέται χωρίς έλεος από τους σήμερα ονομαζόμενους δεξιούς. Πόσοι Ελληνες το γνωρίζουν αυτό;

    Μετά τον Β.Π.Π. ο πόλεμος εναντίον της δεξιάς εντάθηκε σε όλην την Ευρώπη με το πρόσχημα του αντιφασισμού αντιναζισμού. Στην Ελλάδα πιστεύουμε ακριβώς το αντίθετο , πως πολεμήθηκε η αριστερά. Ποίος ξέρει στην Ελλάδα πως ο Ιωαννίδης φυλάκισε τον Πλεύρη του Κ4Α, υποστηρικτή του Μεταξά. Πόσοι Ελληνες τα γνωρίζουν αυτά; Ποίοι μας τα λένε;

    Ιδίως όμως μετά την επταετία , η δικτατορία του προλεταριάτου πήρε κανονικά σάρκα και οστά. Όχι όπως στις πρώην κομμουνιστικές χώρες με τα φρικιαστικά εγκλήματα που διέπραξαν οι κομμουνιστές (ήρωες στην Ελλάδα , για να συμβεί αυτή η αντιστροφή …θέλει πολύ χρήμα και προπαγάνδα…) αλλά παρόλα αυτά δεν φτάσαμε δημοκρατικά (ελεύθερα) οι Ελληνες να επιλέγουμε τους εικονιζομένους. Οποιος αντιδρούσε , δεξιός πραγματικός Ελληνας Χριστιανός ορθόδοξος , εξαφανιζόταν …δημοκρατικά. Με "δούρειο ίππο" μας κατέλαβαν...με πραγματικό πόλεμο δεν το κατάφερναν ποτέ!
    Η αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων – όχι απλή αλλοίωση αλλά τα πάνω κάτω - η πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί οι Ελληνες δεν πρέπει να έχει προηγούμενο σε κανέναν άλλο έθνος με δημοκρατικό καθεστώς , δημοκρατικό έστω όπως είναι στην δυτική Ευρώπη. Πιστεύω πως οποιοδήποτε άλλο εθνος θα είχε λυγίσει , εμείς ακόμα αντέχουμε και αυτό το αποδίδω μόνο και μόνο στην έμφυτη βαθιά ριζωμένη Χριστιανική ορθόδοξη πίστη μας , έστω και εάν δεν φαίνεται πια από τις πράξεις μας και στην βοήθεια της Παναγίας μας.

    Δεν γνωρίζω εάν έχετε κάποιο άρθρο στον ιστότοπό σας που να δείχνει τις διώξεις των δεξιών από την εποχή και των δύο εθναρχών. Θα βοηθούσε πάρα πολύ να καταλάβουμε πως φτάσαμε εως την “ ελεύθερη” επιλογή μόνο αριστερών , των εικονιζομένων και λοιπών μη εμφανιζομένων στο κάδρο ….
    Η Ελλάδα μας φαίνεται πως επιλέχτηκε ως το παγκόσμιο πρώτο πείραμα για την μετάβαση από την αστικού τύπου δημοκρατία στην σοβιετική. Υποδειλώνεται και στο όνομα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ούτε αυτό το λέει κανείς πλην… το Of the record αλλά και πάλι δεν θέλουμε να το πιστέψουμε παρόλο που είναι πια ολοφάνερο…επειδή δεν κυβέρνησε το ΚΚΕ. Αυτό δεν το έχω βρεί γραμμένο σε κανέναν ιστότοπο. Εάν το έχετε επισημάνει και δεν έχω δει το άρθρο σας , ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Αυτό είχε συμφωνήσει και ο Τσόρτσιλ με τον Στάλιν. Μετάβαση στον κομμουνισμό χωρίς την δικτατορία του προλεταριάτου, τα εκατομμύρια των εγκλημάτων δηλαδή.

    Εύχομαι να βρεθεί κάποιος που ξέρει να γράφει και να γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις όπως εσείς …μήπως ακόμα και εάν δεν καταφέρουμε να επιλέγουμε με βάση
    οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή
    απορρίψουμε τους εικονιζομένους και μη, στην βάση του :
    πές μου τον φίλο σου να σου πως ποιος είσαι!
    Είναι δυνατόν ΔΕΞΙΟΙ να έχουν μέσα στα κόμματα τους αριστερούς και μαλιστα σκληρούς αμετανόητους κομμουνιστές; Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να αρχίσουμε να ξυπνάμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 13 Φεβρουαρίου 2017 - 7:04 μ.μ. Είναι αριστεροί αμφότεροι στα κόμματα, φιλελεύθεροι του οικονομικού φιλελευθερισμού και του ελευθεριασμού και αριστεροί επίσης του ελευθεριασμού που τους ενώνει ο διεθνιστικός καπιταλισμός, η πίστωση και τα δάνεια που ρίχνουν οι "αγορές" για το σύστημα τους, χρεώνοντας τα Έθνη, και η μοιρασμένη εξαπάτηση των μεσαίων οικονομικών διαστρωματώσεων και του ιδιωτικού τομέα από τους δήθεν υπερασπιστές φιλελεύθερους και των χαμηλότερων διαστρωματώσεων και του μη παραγωγικού κομματικοκρατικού τομέα από τους αριστερούς. Οι μεν φιλελεύθεροι θέλουν να αντικαταστήσουν τον μεσαίο και μικρομεσαίο ιδιωτικό τομέα με πολυεθνικές και τα ξεπουλήματα ενώ χρειάζονται και λαθρομετανάστες, οι δε αριστεροί προστατεύουν τους μελλοντικούς αλλοδαπούς φθηνούς εργάτες στα πλαίσια "εργατικού προλαιτάριου" και κλείνουν τις ιδιωτικές πατριωτικές εταιρίες όπως άλλωστε έκανε και ο "εθνάρχης" Καραμανλής, ο φιλελεύθερος απεσταλμένος του Ανόβερου και της Γαλλίας. Οι εγχώριοι φιλελεύθεροι νομιμοποίησαν εξάλλου και την γνωστή μπίχλα.

      Διαγραφή
  5. @Ανώνυμος13 Φεβρουαρίου 2017 - 7:04 μ.μ.

    Και η δικτατορία του προλεταριάτου επί το έργον;

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ... (ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ)

    Η ελληνική Αριστερά είναι βαθιά \"βουτηγμένη\" στον βούρκο της τρομοκρατίας.
    ...
    http://attikanea.blogspot.gr/2017/02/blog-post_678.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα συμφωνήσω, γιατί κυρίως έχει αυτά τα πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή