Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

TO ΟΝΟΜΑ ΩΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΣΑΣ ΝΑ «ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ»


Γράφει ο Ευστάθιος Κυριώτης

Όπως έχουνε πια όλοι καταλάβει, ιδίως οι αναγνώστες των τεσσάρων τευχών της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (Το Βήμα, Τα Νέα, Η Καθημερινή και Ελευθεροτυπία), σε λίγο θα έχουμε εκλογές στη δημοκρατική μας χώρα. Για να δούμε όμως, μία προς μία, τις δημοκρατικές προσωπικότητες που θέλουν την ψήφο του Ελληνικού Λαού, ώστε να τον πατήσουν τελείως, να τον αποτελειώσουν έτσι, που να μην του μείνει (του Λαού) ούτε ανάσα. Εντάξει; Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

    1. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
K.Mητσοτάκης
Αυτός, παρά την ηλικία του, εξακολουθεί να ρυθμίζει πολλές καταστάσεις. Έχει εδώ και δυο χρόνια όμως αποδειχτεί ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι ιουδαϊκής καταγωγής. Βρέθηκε συγκεκριμένα έγγραφο στο οποίο πρόγονός της αναγράφεται με δύο ονόματα, το Μωρίς, δηλαδή Μωυσής, και ένα χριστιανικό, όπως κάνανε πολλοί Ιουδαίοι οι οποίοι μεταπηδούσαν στον Χριστιανισμό, για να μην ξεχνάνε την ιουδαϊκή καταγωγή τους και να είναι διακριτοί από τους ομοίους τους.(Γεωργίου Γ. Αϋφαντή, Ο ιστορικός εμπαιγμός..., σελ. 63-66. Για την αντικατάταση του ονόματος Μωυσής από το  Μωρίς, βλ. Χρονικά. Όργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος, τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 1998, σελ. 6.)
 

    2. Ευάγγελος Βενιζέλος
Ε.Βενιζέλος
Ο Μητσοτάκης πρέπει να αφήσει διάδοχο στη διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα. Η κόρη του φαίνεται ότι δεν μπορεί να αναλάβει πλήρως αυτόν τον ρόλο. Επίσης δεν μπορεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (γιος της αδελφής του κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες). Έτσι, όπως παλιά η οικογένεια Μητσοτάκη είχε σε βαθμό καθοριστικό προωθήσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο (Δ. Μιχαλόπουλου, Ο Εθνικός Διχασμός. Η άλλη διάσταση, Πελασγός 2012, σελ. 33), στη σημερινή εποχή  έχει οπωσδήποτε βοηθήσει και  τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η αναζήτηση μαρτυριών από πρώην συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ίσως έφερνε στο φως σχετικά στοιχεία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...
    Αυτός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι που καθιέρωσε τον όρο «Θεσσαλονίκη, η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» (Χρονικά του Κ.Ι.Σ., τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1998, σελ. 15), και αυτή η «κίνησή» του διασφάλισε την πολιτική του άνοδο. Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή, διότι τα πράγματα είναι τελείως ξεκαθαρισμένα. Το όνομα Βενιζέλος είναι εβραϊκό (Δημήτρη Μιχαλόπουλου, Ο Εθνικός Διχασμός. Η άλλη διάσταση, Πελασγός 2012, σελ. 33). Σύμφωνα βέβαια με αμερικανικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο (αλλά και κατά πώς λέει η αγγλική Wikipedia) αυτός ο Βενιζέλος, ο Ευάγγελος, δεν λεγόταν Βενιζέλος αλλά Τούρκογλου (Türkoğlu) και ονομάστηκε Βενιζέλος, γιατί θαύμαζε   το εθνοσωτήριο έργο του Βενιζέλου Α΄.  Εγώ δεν ξέρω, τι να σας πω, ούτε στα οικογενειακά των Μητσοτάκηδων είμαι ούτε στα των Βενιζέλων. Ένα ξέρω: Τούρκογλου=γιος του Τούρκου. Πώς θέλετε λοιπόν να λέγεται ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Βενιζέλος; Είναι εβραϊκό. Τούρκογλου; Είναι αυτό που δηλώνει. Μπορείτε λοιπόν να τον ψηφίσετε, ο Θεόδοτος ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να παρακωλύσει το δημοκρατικό σας δικαίωμα της ψήφου, αλλά κανένας από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να πει πως «δεν ήξερε τι ψήφιζε» και τα λοιπά.


    3. Αντώνης Σαμαράς.
Α.Σαμαράς
 Τα είπαμε: ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα και του Στέφανου Δέλτα (προσοχή: Στέφανος Δέλτα και όχι Δέλτας, ελπίζω πως το πιάσατε το υπονοούμενο), ιδρυτή του (αμερικανικού) Κολλεγίου Αθηνών. Τον υποστηρίζουν τώρα τα Ψυχάρια του Δ.Ο.Λ. με σπαραχτικές «προσφορές» για το πατριωτικό έργο της γιαγιάς του. Κι αυτόν μπορείτε να τον ψηφίσετε, εφόσον είσαστε «δεξιοί» και ο παππούς σας ψήφιζε Ε.Ρ.Ε., αλλά να μην λέτε μετά ότι δεν ξέρατε τη σχέση του Σαμαρά με το Αμερικανικό Κολλέγιο ή (μετά τις βιβλιοπαρουσιάσεις που έχουν γίνει στον Θεόδοτο) την καθοριστικής σημασίας συμβολή του αμερικανικού κατεστημένου στην επικράτηση και γιγάντωση του κομμουνισμού. Ο Α. Σαμαράς άλλωστε υπήρξε ειλικρινής: με τον Γιωργάκη Παπανδρέου σπούδαζε στο Harvard και μάλιστα μένανε στο ίδιο δωμάτιο. Μήπως νομίζετε ότι αυτά είναι τυχαία ή ότι δεν έχουν επιπτώσεις;
    
 
    4. Γιωργάκης Παπανδρέου.
 Εγγονός της Σοφίας Μινέϊκο (από τον πατέρα του) και διαπρεπούς Ιεχωβά των Η.Π.Α. από τη μητέρα του. Όλα τα άλλα περιττεύουν.

    5. Φώτης Κουβέλης.
 Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές είναι ο δικηγόρος του Κ.Ι.Σ. (Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου).

    6. Στέφανος Μάνος.  

Σ.Μάνος
 Η μητέρα του ήταν της οικογένειας Allatini (μπισκότα Αλλατίνη που λέγανε στην Ελλάδα παλιότερα), δηλαδή κόρη μεγάλης ιουδαϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Δεν το κρύβει άλλωστε, καμαρώνει και γι’αυτό έχει μονίμως το ύφος του πωλούντος τοις μετρητοίς (που λέγανε και οι γιαγιάδες μας).


    7. Αλέκα Παπαρήγα:
Α.Παπαρήγα
 Τα παιδιά της σπουδάσανε στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Είμαι σίγουρος ότι στους αναγνώστες του Θεόδοτου δεν υπάρχει κάποιος idiot που θα έκανε την –τελείως βλακώδη- ερώτηση: «Μα καλά, αφού είναι κομμουνίστρια, πώς έστελνε τα παιδιά της σε αμερικανικό σχολείο;»
    Τα οικονομικά του Κ.Κ.Ε. βέβαια είναι τελείως ανθηρά. Οι κομμουνιστές (τα στελέχη, όχι ο «λαός») μπορεί και να είναι μεταξύ των πολύ λίγων που σήμερα δεν υποφέρουν στην Ελλάδα. Πώς εξηγείται αυτό; Να έχουμε καπιταλισμό που «δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται» κατά πώς λέει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ναι, ναι, αυτός, που εκ του ασφαλούς καθυβρίζει τον κ. Δ. Μιχαλόπουλο) κι από την άλλη να ζει και να βασιλεύει (οικονομικώς) το Κ.Κ.Ε., ε, αυτό ψάξτε να το βρείτε μόνοι σας... Άνθρωποι είμαστε κι εμείς του Θεόδοτου, δεν μπορούμε να τα λύνουμε κι όλα τα μυστήρια που συμβαίνουνε στη δημοκρατική μας πατρίδα! 
  Να σας δείξουμε όμως και τη σωστή κατεύθυνση. Όπως θα έχετε παρατηρήσει (ακόμη και σεις που συνεχίζετε να διαβάζετε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), όλοι όσοι προωθούνται από το Κ.Κ.Ε. στις «καπιταλιστικές επιχειρήσεις» πήζουνε στο χρήμα. Π. χ. ο Γερμανός: στο Κ.Κ.Ε. ήταν και απλωθεί σε όλα τα Βαλκάνια. Άλλο παράδειγμα: οι δημοσιογράφοι των καθεστωτικών καναλιών (η Τρέμη, ο άλλος με το μουστάκι, δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του κ.ά.) Κι άλλο παράδειγμα: η σχεδόν μονοπώληση των κρατικών εκτυπώσεων από επιχειρήσεις που ανήκουνε σε ανθρώπους που «περάσανε» από το Κ.Κ.Ε.
Ξέροντας βέβαια το τεύχος Α΄ της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (κοινώς: Το Βήμα του Δ.Ο.Λ.) ότι ακόμα και δημοκρατικών πεποιθήσεων Έλληνες μπορεί να αναρωτηθούν: «Μα καλά, πώς γίνεται και στην καπιταλιστική αγορά αλωνίζουν οι κομμουνιστές;» είχε βιαστεί να δώσει την απάντηση: «Είναι πολύ έξυπνοι και προσαρμόστηκαν στο καπιταλιστικό περιβάλλον».
    Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε τέτοιου τύπου «εξηγήσεις», τότε έχουν απόλυτο δίκιο όσοι ισχυρίζονται πως το I.Q. των σημερινών Ελλήνων πάει να γίνει από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη. 

    8. Γιάννης Ραγκούσης.
Γ.Ραγκούσης
  Άλλος ένας που θέλει «να πάει η Ελλάδα μπροστά». Η δική του Ελλάδα βέβαια. Διότι όπως από καιρού έχει εξηγήσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, το  επώνυμο Ραγκούσης αποτελεί περικομμένο τύπο του επώνυμου Σαραγκούσης, για το οποίο δεν υπάρχει καμία, μα καμία, μα απολύτως καμία αμφιβολία ότι είναι ιουδαϊκό και δηλώνει καταγωγή από τη Σαραγόσα της Ισπανίας. (Χρονικά του Κ.Ι.Σ., τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 1990, σελ. 6). Άλλη μια περίπτωση δηλαδή Ιουδαίων της Ισπανίας που εγκαταστάθηκαν στις Κυκλάδες, διότι αυτές κάποτε, στη διάρκεια του 17ου αιώνα,  παραχωρήθηκαν στον Ιωσήφ Νάζη, Ιουδαίο τραπεζίτη της Κωνσταντινούπολης, Ρότσιλντ της εποχής του,  ως προσωπική του κτήση. (Σχετικά με τη δύναμη του Ιωσήφ Νάζη, Ιουδαίου από την Πορτογαλία, και τον παραλληλισμό του με τους Ρότσιλντ, βλ. Δημητρίου Πασχάλη, Ιστορία της Νήσου Άνδρου , σελ. 167). Και μετά τον θάνατο του Ιωσήφ Νάζη όμως (που πριν τα βρει με τους Τούρκους είχε το δήθεν χριστιανικό όνομα Jozo Miquez) οι Κυκλάδες είχαν μεγάλη αυτονομία και αυτό ευνοούσε την εκεί εγκατάσταση Ιουδαίων που είχαν διωχτεί από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο «δούκας των Κυκλάδων» Ιωσήφ Νάζης υποκίνησε την κατάληψη της Κύπρου από τους Τούρκους το 1570 και, θέλοντας να ιδρύσει εκεί ιουδαϊκό βασίλειο, είχε αυτοτιτλοφορηθεί και «βασιλεύς της Κύπρου». (Δ. Πασχάλη, Ιστορία της Νήσου Άνδρου, σελ. 172).

    9. Δημήτρης Αβραμόπουλος
Δ.Αβραμόπουλος
Το όνομα αποτελεί «πελοποννησιακή» εκδοχή της φράσης «γιος του Αβραάμ». «Αβραάμ» στα εβραϊκά σημαίνει «πατέρας λαού». Είναι ο γενάρχης των Εβραίων (και των  Ιουδαίων φυσικά). Από πού κι ως πού Πελοποννήσιος άνθρωπος, «Ελληναράς» μάλιστα, να έχει πρόγονο που να ονομάζεται Αβραάμ; Έχετε ακούσει εσείς ποτέ σας σε χριστιανική εκκλησία να λένε «βαπτίζεται ο δούλος του Θεού Αβραάμ»; Αν έχετε ακούσει, πέστε μού το, να το μάθω κι εγώ.

 
                                                                                  * * *
Δεν σας τους είπα όλους, βέβαια! Έχουνε μείνει αρκετοί και για κάποιους θα βρείτε ερμηνείες του ονόματός τους σε παλιότερες αναρτήσεις του Θεόδοτου. Άλλωστε θα επανέλθουμε...
    Προς το παρόν όμως ένα έχει μεγάλη σημασία. Να καταλάβετε επιτέλους σεις, ο Λαός: Ποια είναι η Ελλάδα που αυτοί θέλουνε εσείς να στηρίξετε - με τις δικές σας και μόνο,εννοείται, θυσίες!

Μιάς και τελειώσαμε με τον κ. Αβραμόπουλο. Δείτε και ένα δημοσίευμα με τις δραστηριότητες του την εποχή που ήταν Δημαρχος Αθηνών. 


12 σχόλια:

  1. Θεόδοτος μακράν το καλύτερο πολιτικό-ιστορικό blog. Αλλά μακάρι να ανέβαιναν πιο συχνά άρθρα (ας πούμε ένα κάθε μέρα). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστούμε για τα καλά λόγια. Εάν βρούμε περισσότερους αρθρογράφους θα βάζουμε συχνότερα. Επί του παρόντος λόγω της εκδήλωσης της 29ης Απριλίου τα πράγματα έχουν κάπως στενέψει από πλευράς χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Γίνεται να βιντεοσκοπηθεί η εκδήλωση της 29ης Απριλίου για όσους δεν μπορέσουν ή δεν μπορούν να παρεβρεθούν ?

      Διαγραφή
    3. Από την πλευρά μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τις κύριες ομιλίες όμως θα τις δημοσιεύσουμε εδώ, εντός της ερχόμενης βδομάδας.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΩΝ ΑΡΘΡΩΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H διατήρηση/συντήρηση του μπλογκ δεν κοστίζει τίποτα. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα οικονομικής ενίσχυσης. Άλλα και να υπήρχε τέτοιο ζήτημα, δεν θα ζητούσαμε δωρεές διότι όπως πάντα θα έδιναν κάποιοι από το υστέρημα τους και αυτοί που τα χρήματα τους περισσεύουν θα "κοιτούσαν αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα" όπως γίνεται πάντα...

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ??????????????

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σας, καθώς και για το εν λόγω άρθρο(και όχι μόνον...).Συγχαρητήρια επίσης, για το υψηλό επίπεδο τόσο των αρθρογράφων, αλλά και του μπλογκ γενικότερα(συμπεριλαμβανομένου και του επιπέδου των σχολίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κινούνται όλα γύρω από τα χρήματα. Οι νέοι σε μεγάλο ποσοστό είναι ανιστόρητοι τελειώνοντας τα σχολεία... Πρέπει επιτέλους όποιοι έχουν την γνώση να την δώσουν απλόχερα, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Διαγγελέα, το θέμα είναι εάν έχουν ενδιαφέρον να μάθουν και αν δεν έχουν καταστραφεί εγκεφαλικά από τις μαρξίζουσες ανοησίες που φροντίζουν να τους βάζουν στο κεφάλι οι "εκπαιδευτικοί" από μικρή ηλικία (σκέψου ποιός ελέγχει συνδικαλιστικά την ΟΛΜΕ...).
      Μια μικρή επαφή που είχα με φοιτητές πολιτικών επιστημών στο παρελθόν ειλικρινά με τρόμαξε, μιλάμε για τελειόφοιτους με ολοκληρωτική άγνοια σε βασικά ζητήματα διεθνών σχέσεων πχ η διαφορά classical realism από neorealism. Oι περισσότεροι δεν ειναι ανίκανοι να φτιάξουν ένα κείμενο με σωστές παραγράφους, ο γραπτός τους λόγος είναι όπως ο προφορικός, μια ατελείωτη σειρά ασύνδετων προτάσεων....

      Διαγραφή