Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ;

 
Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

κεμαλικός εθνικισμός
Θα αρχίσω αμέσως με ένα παράδειγμα: Ένα από το πιο γνωστά εθνικιστικά κινήματα του 20ού αιώνα ποιό ήταν; Αυτό των Κεμαλιστών. Όμως, όπως όλοι γνωρίζουν, ουδεμία σχέση είχε με την παραδοσιακή Δεξιά κοσμοαντίληψη. Ήταν, μάλιστα, ακριβώς το αντίθετο: Μία ιουδαϊκή γνωστική δικτατορία, η οποία κτύπησε με κάθε τρόπο όλες τις παραδοσιακές δομές της Τουρκίας, από τη θρησκεία και τα έθιμα μέχρι και τη γλώσσα. Ένα πράγμα καλλιέργησε μόνον : την εθνική υπηρηφάνεια, τις θεωρίες για την φυλετική ανωτερότητα του τουρκικού λαού κ.λπ. 

 Άλλο παράδειγμα  είναι ο λεγόμενος φιλελεύθερος εθνικισμός  που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη μετά την Γαλλική επανάσταση. Έχουμε επίσης, τον ‹‹αποστολικό››  Αγγλικό εθνικισμό του 19ου-αρχές 20ού αιώνα  με τον  Cecil Rhodes , τυχοδιώκτη, πολιτικό,  αποικιοκράτη στην Αφρική, οποίος μαζί με την αφρόκρεμα της Αγγλικής κοινωνίας, όπως τον γνωστό ιστορικό  Arnold J. Toynbee και φυσικά τον λόρδο Rothschild, έφτιαξαν την  οργάνωση της Στρογγυλής Τραπέζης (The Round Table), η οποία είχε ως σκοπό όχι μόνο τη διατήρηση των βρεταννικών αποικιών αλλά και την προώθηση του «ανώτερου Αγγλικού πνεύματος στον κόσμο». (Αυτή η οργάνωση εξέδιδε και μία εφημερίδα με το ίδιο όνομα, που βγαίνει ακόμη και σήμερα, προσαρμοσμένη, εξυπακούεται, στα σύγχρονα  δεδομένα με τίτλο The Round Table: The Commonwealth Journal of International Affairs)

Cecil Rhodes, σατυρική εικονογράφηση
 Και τέλος, έχουμε και την περίπτωση του Σιωνιστικού  εθνικισμού. Μήπως όλοι αυτοί οι εθνικισμοί έχουν σχέση με την παραδοσιακή Δεξιά; Φυσικά και όχι. Ένας πραγματικά παραδοσιακός  Δεξιός (αν και εγκλιματισμένος στην αστική δημοκρατία), όπως ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκωλ, το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να απελευθερώσει την Αλγερία που μέχρι τότε ήταν Γαλλική αποικία, λέγοντας την φράση: «Δεν είναι επαρχιώτες ούτε κάτοικοι του Λανγκντόκ, είναι Άραβες και δεν θα ενσωματωθούν ποτέ». Ερχόμαστε λοιπόν στον πυρήνα του θέματός μας, δηλαδή ποια είναι η σχέση της παραδοσιακής Δεξιάς με τον Εθνικισμό. Πρώτα όμως, ας δούμε τι σημαίνει αυτός ο όρος. Εθνικισμός σημαίνει ότι ένα έθνος αποφασίζει να ζήσει, με βάση τους ακόλουθους κανόνες: Α) Διατηρώντας την φυλετική του ομοιογένεια και υπερασπίζοντας την ακεραιότητα των εδαφών στα οποία ζει. Β) Επιλέγοντας να έχει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα,  η οποία χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες αρχές και δεν επιθυμεί να ενσωματωθεί με άλλες εθνότητες ή μέσα σε παγκοσμιοποιημένα μορφώματα. 

Πέραν όλων αυτών, ο εθνικισμός, έχει να διαλέξει εάν θα σέβεται την αυτοδιάθεση των άλλων εθνών ή όπως στα παραδείγματα που προαναφέραμε, θα θέλει να  καθυποτάσσει τα άλλα έθνη στις δικές του αρχές. Η παραδοσιακή Δεξιά λοιπόν, μπορεί και οφείλει να ταυτίζεται με έναν εθνικισμό ο οποίος: 1) Θα χαρακτηρίζεται από μία ταυτότητα που θα περιέχει αρχές υψηλών  πολιτιστικών, πνευματικών, και θρησκευτικών αξιών και, ταυτόχρονα, θα διακατέχεται από τον σεβασμό της αυτοδιάθεσης των άλλων εθνών.(Εννοείται εκείνων των εθνών που δεν θα επιβουλεύονται ή κατέχουν εδάφη που  δεν τους ανήκουν.) Αυτές τις υψηλές αξίες δεν θα τις υπερασπίζεται, επειδή είναι δικό του δημιούργημα, αλλά γιατί πιστεύει στην αλήθεια τους. Γι’ αυτό το λόγο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να ενστερνιστεί ξένες αρχές, εάν αυτό το θεωρεί ωφέλιμο. Για παράδειγμα, οι Έλληνες υιοθέτησαν μία ανατολική θρησκεία (τον Χριστιανισμό), οι Ρωμαίοι πήραν την φιλοσοφία και την τέχνη των Ελλήνων, οι Ρώσοι πήραν την Ορθοδοξία από το Βυζάντιο κλπ. Με απλά λόγια, η παραδοσιακή Δεξιά δεν μπορεί να έχει σχέση με ένα εθνικισμό, ο οποίος στοχεύει μόνον στην λατρεία του εθνικού Εγώ, στην ναρκισσιστική αναδίπλωση καθώς και στην κυριαρχία επί των άλλων. Ένας τέτοιου είδους εθνικισμός,  είναι σίγουρο ότι πάντα θα παίζει το παιγνίδι των αντί-παραδοσιακών δυνάμεων .



Σημειώσεις :

Α)Για την αναλυτική παρουσίαση της γένεσης του Τουρκικού εθνικισμού βλέπε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο: Οι εμπνευστές του Τουρκικού Εθνικισμού

Β)Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση της Στρογγυλής Τραπέζης (The Round Table) εδώ







20 σχόλια:

  1. ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΑ ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ)ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ-ΑΝΤΙΑΡΙΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ. ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΕΞΙΟΥ. ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΝΩ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. ΚΑΤΑΛΗΓΩ. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ. ΤΑ ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΕΡΒΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

    ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως θα διάβασες, δεν γράψαμε απλώς Δεξιά, αλλά Παραδοσιακή Δεξιά.Η παράδοση είναι από την φύση της δεξιά, ανεξαρτήτως από το πως κατάντησε σήμερα ο όρος αυτός.Για μια εμβάθυνση του θέματος εδώ : http://theodotus.blogspot.gr/2011/12/blog-post_09.html.
    Τώρα όσον αφορά την παράδοση και τι εννοεί ο καθένας με αυτό τον όρο είναι μεγάλη συζήτηση.Πάντως, εάν θέλεις να εμβαθύνεις στην πραγματική σημασία του όρου σε παραπέμπω στα έργα του Rene Guenon αλλά με ταυτόχρονη ανάγνωση του άρθρου http://theodotus.blogspot.gr/2012/03/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαναστάτης αριστερός; "Άψογος!" (Αυτά μόνο εδώ γίνονται και είναι θέμα μάλλον ψυχολόγου παρά πολιτικού.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε έθνος μπορεί να υπερηφανεύεται για διαφορετικά παραδοσιακά επιτεύγματα που κινούνται μεταξύ, ωμής εξουσιαστικής "βίας", διαχρονικής ευφυούς "διακυβέρνησης" και οικοδόμησης πρωτοτύπων αρχών και αξιών που χρησιμοποιούνται ανά τους αιώνας των αιώνων, ως σωτήριες μεθοδοι διαβίωσης των πληθυσμών τους.
    Αυτά που "εξέπεμψε" διαχρονικά ο τόπος μας σπανίως υιοθετήθηκαν από τους σύγχρονους ταγούς του και έτσι προέκυψε ο παρών εκφυλισμός.
    Όμως υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ παραδοσιακότερο για εμάς, που τεχνηέντως εκφυλίζεται και δολίως υποβαθμίζεται, προκειμένου να διακοπή η σχέση των κατοίκων με το τρισχιλιετές, έστω και έμμεσα, πνευματικό παρελθόν τους.
    Κάποιος είπε...Εάν θέλεις να εξαφανίσεις οριστικά ένα έθνος αφάνισε την γλώσσα του και έτσι θα το ρίψεις στην λήθη της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΗ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ. ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΠΡΟΕΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΝΟΙΕς ΠΡΟΆΝΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟ 1789 ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ Η ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. ΑΡΑ Η ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗς ΚΑΘΕΣΤΥΚΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΝΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ. ΔΙΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΔΗΛ. ΜΗ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΡΡΩΣΘΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To σχόλιο σου για κάποιο λόγο εμφανίσθηκε ως "spam", δεν ξέρω αν ειναι τα κεφαλαία που διαρκώς χρησιμοποιείς, αλλά καλύτερα να αρχίσεις να γράφεις κανονικά, τα κεφαλαία κουράζουν.
      Όσον αφορά τα υπόλοιπα ειναι ξεκάθαρο πως δεν έχεις κανενός είδους επαφή με αυτά που αποκαλούμε New Right, Traditionalism και Δεξιά φιλοσοφική σκέψη και αντίληψη. Για αυτό το λόγο έχεις και αυτή η κατανόηση του διπόλου αριστερά-δεξιά πάντα μέσα από αριστερή οπτική (κυριαρχή στην Ελλάδα). Δεξιά σημαίνει οργανική, ιεραρχική κοινωνία, όχι φιλελευθερισμός (δηλαδή το παιδί της γαλλικής επανάστασης) ούτε συντήρηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων. Άλλο Παράδοση, άλλο συντηρητισμός.

      Κατά τη γνώμη μου ο Μαρίνης έχει μπερδέψει κάπως κάποια πράγματα αλλά από τους "αρχαιόθρησκους" ξεχωρίζει, καμία σχέση με τις γελοίες φιγούρες αναρχοκομμουνιστών αρλουμπολόγων που γράφουν βιβλία επι βιβλίων επί παντός επιστητού και έχουν διαστρεβλώσει την αρχαία θρησκεία ερμηνεύοντας την με άξονα τον μαρξιστικό υλισμό...

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβάνω διάβασε αυτά τα άρθρα: http://theodotus.blogspot.gr/2011/12/blog-post_09.html
      http://theodotus.blogspot.gr/2012/03/blog-post_14.html

      Διαγραφή
  6. Αντιπαρεχόμενος τα κατηγορήματα σας περί μη γνώσης της "newright" επισημαίνω τα εξής. Όταν μιλάτε για νέα δεξιά προφανώς θα πρέπει να αναφέρεστε στον Αλαίν ντε Μπενουά. Αν ονομάζετε την ιεραρχία-αντιισοπεδωτισμό της παράδοσης, δεξιά αντίληψη, ή ακριβέστερα νέα δεξιά, όπως ο Αλαίν ντε Μπενουά, εντάξει. Αυτό όμως αφορά ένα ρεύμα σκέψης που βρισκεται μόνο μέσα στα βιβλία και όχι στην πραγματική ζωή. Αυτοί που άυτοαποκαλούνται δεξιοί δεν βγήκαν ποτέ να πουν ότι πιστεύουν σε κάποια ιεραρχία ή στην φυλετική συνέχεια. Διότι δεξιά στην Ελλάδα και παγκοσμίως σήμερα θεωρείται ο λεγόμενος συντηρητικός πολιτικός χώρος και ο φιλελευθερισμός-καπιταλισμός. Ουδέποτε αυτοπροσδιοριζόμενος ως δεξιός πολιτικός χώρος υιοθέτησε τις ιδέες ιεραρχίας-οργανικής κοινωνικής ενότητας. Αυτά τα υποστήριξε ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός κατά το μεσοπόλεμο. Ποιος όμως φασίστας ή πολύ περισσότερο εθνικοσοσιαλιστής είπε πως είναι δεξιός; Να μην ξεχναμε από που ξεκίνησαν αυτά τα κινήματα. Από τον αριστερό ριζοσπαστισμό. Με αυτά δεν υιοθετώ τις απόψεις ορισμένων αριστερών όπως θέλουν να αυτοχαρακτηρίζονται εθνικιστών. Δεν πιστεύω πως η παραδοσιακή ενατένιση του κόσμου, η Αρία κοσμοθεωρία και αντίληψη χωράει σε τέτοια καλούπια. Οι αξίες της παράδοσης είναι συγκεκριμένες. Αίμα, φυλή, Ιεραρχία,προγονολατρεία, εθνική παράδοση, εθνική ενότητα, εθνικός πολιτισμός, Δικαιοσύνη, αριστοκρατία. Για μένα: "Δεν υπαρχει αριστερά δεν υπάρχει δεξιά, μόνο κόκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά", όπως έλεγε ένα παλιό σύνθημα του ΕΝ.Ε.Κ. Ωστόσο θεωρώ ότι οι όροι δεξιά-αριστερά περιγράφουν περισσότερο από πολιτικές ιδέες βασικούς ψυχολογικούς τύπους. Αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί είναι συνήθως άτομα που αναζητούν την ασφάλεια των καθιερωμένων. Από την άλλη μεριά οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αριστεροί είναι άτομα που εμφορούνται από τυχοδιωκτισμό και ξεσηκώνονται για να αλλάξουν το κατεστημένο. Και στους δύο τύπους υπάρχουν στοιχεία Άρια και αντί-άρια. Το κίνητρο του καθενός κρίνει τι είναι. Σήμερα όμως οι άνθρωποι που επιθυμούμε την επανελλήνιση και την επιστροφή στην γνήσια παράδοση της φυλής μας δεν μπορεί παρά να ανήκουμε στο επαναστατικό στρατόπεδο. Η ψυχολογία μας δηλαδή είναι υπό το πρίσμα αυτό αριστερή. Γι' αυτό έγραψα ότι σήμερα είμαστε πιο κοντά σε αυτό που λέμε αριστερά.

    Τέλος πρέπει να ξεκαθαρίσετε δυο πράγματα. 1) την θέση σας περί φυλής ως κοινότητα αίματος. Είναι η παράδοση κατά την γνώμη σας φυλετική ή όχι; 2) Θεωρείτε ότι ο χριστιανισμός και οι αξίες του είναι συμβατές με τον παραδοσιακό εθνοφυλετισμό; Συμφωνείτε με τον πατριάρχη βαρθολομαίο και την χριστιανική εκκλησία που καταδικάζει τον εθνοφυλετισμό;

    Πίνδαρος Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Η Νέα Δεξιά δεν αυτοπεριορίζεται στο GRECE και στον Benoist και αν αναφερόμουν στη γαλλική Νέα Δεξιά δεν θα έγραφα τον τίτλο στα αγγλικά...Υπάρχει μεγάλος αριθμός δεξιών διανοητων που βρίσκονται εκτός γαλλικού κόσμου πχ Sunic, O'Meara, Bowden, MacDonald, Βolton κλπ Σε αυτούς κυρίως αναφερόμουν.
      2. Φασισμός και εθνικοσοσιαλισμός είναι εντός δεξιάς αντίληψης καθώς δημιουργούν ιεραρχικές- οργανικές κοινωνίες. Το καθολικό συντηρητικό κίνημα που βρισκόταν σε διάσταση με το NSDAP εξίσου πίστευε σε οργανική και ιεραρχική κοινωνία.
      3. Έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι η ερμηνεία που δίνουμε στις έννοιες Δεξιά και Αριστερά γίνονται μέσα από την Δεξιά οπτική και το έχουμε εξηγήσει επαρκώς.
      4. Προ της εποχής του εξισοτισμού υπήρχε ιεραρχική κοινωνία οργανωμένη είτε σε κάστες είτε σε μεσαιωνικές συντεχνίες κλπ. Αυτές οι κοινωνίες ήταν δεξιές με την ερμηνεία της Δεξιάς που δίνει η Δεξιά.
      5. Τα περί " δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά μονο κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά..." είναι γελοιότητες και εκτός τόπου και χρόνου, καταδεικνύουν δε πλήρη έλλειψη αντίληψης της αριστερής ιδεολογίας/ψυχολογίας. Οι αριστεροί δεν αποδέχονται ούτε αίμα, ούτε φυλή, ούτε εθνική ενότητα, μόνο κοινωνικές τάξεις. Συνεπώς το σύνθημα αυτό είναι παντελώς άκυρο και ασφαλώς αστείο μέχρι αηδίας. Το αντίστοιχο θα ήταν ένας αριστερός να προσπαθεί να πείσει έναν εθνικιστή Έλληνα εργάτη ότι έχει πιό πολλά κοινά με έναν μπαγκλαντεσιανό εργάτη από ότι με έναν Έλληνα υπάλληλο. Προσωπική θέση: θεωρώ τον Σέρβο ή Ιταλό ή Βρετανό εθνικιστή πιό κοντά μου από τον εκάστοτε αριστερό νεοελληνέζο.
      6. Δεν έχουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι, οι θέσεις μας παρουσιάζονται από εδώ. όποιος διαβάζει το μπλογκ προσεκτικά έχει και επαρκή αντίληψη των θέσεων μας. Όσον αφορά το θέμα της φυλής υπάρχει η καθαρά βιολογική διάσταση (υιοθετημένη από τον εθνικοσοσιαλισμό) αλλά και αυτή που αποδεχόταν και ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά στις φυλές (Evola, Spengler κλπ). Η δεύτερη με βρίσκει πιό σύμφωνο σε προσωπικό επίπεδο.
      7. Δεν έχω ακούσει ιερείς να καταδικάζουν τον εθνοφυλετισμό (δεν αμφιβάλλω πως το κάνουν όμως) ακούω όμως συνεχώς τους εκπροσώπους των "αρχαιοθρήσκων" να καταδικάζουν οτιδήποτε έχει σχέση με βιολογική υπόσταση του ελλ. έθνους. Ο Μαρίνης ίσως είναι εξαίρεση.
      Όπως και να έχει βέβαια το λεγόμενο "αρχαιόθρησκο κίνημα" ήταν ένα κακόγουστο ανέκδοτο. Έχει πλέον ξεφουσκώσει καθότι αλώθηκε από αλλόφυλους (ο νοών νοείτω), ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και συναφείς καρναβάλους. Η πλειοψηφία τους δε δεν ήταν ΚΑΝ παγανιστές-πιστοί της αρχαίας θρησκείας, αντι-χριστιανοί άθεοι αυτοπαρουσιαζόμενοι ως "επικούριοι", ανθέλληνες τροτσκιστές, άτομα που διέστρεψαν την αρχαία θρησκεία ορίζοντας την μέσα από τον διαλεκτικό υλισμό και διάφοροι με ψυχικές και διανοητικές παθήσεις.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Πίνδαρε μερικές παρατηρήσεις: Φαίνεται ότι δεν ταξιδεύεις στην Ελλάδα.Αν το έκανες , μάλλον τα περι εθνοφυλετισμού θα σου φαινόταν αστεία...Μην με κάνεις να πω πράγματα που δεν πρέπει...Τώρα όσον αφορά τον χριστιανισμό σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια:Σήμερα όλοι οι λαοί που εσύ αποκαλείς άριους είναι χριστιανοί.Εκτός και αν νομίζεις ότι οι Γερμανοί πιστεύουν στον Οντίν και στην Βαλχάλλα ... Τελειώνοντας, να ξέρεις ότι μία βασική αρχή της Δεξιάς , είναι να κάνει το αίμα ...πνεύμα.Διαφορετικά θα ανοίγαμε μικροβιολογικό εργαστήριο για αναλύσεις αίματος και θα μοιράζαμε πιστοποιητικά καθαρότητας.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Πίνδαρε από τη Μακεδονία,
    Τα όσα γράφετε μου θυμίζουν ελαφρώς το "Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Τα είπα κι εγώ, τα είπε και ο κ. Λάσκαρης, τα είπε και ο κ. Γιαννάς, αλλά σεις κι οι όμοιοί σας... δεν βαριέσαι... "το γουδί, το γουδοχέρι" που έλεγε κι η δική μου η γιαγιά από τον τιμημένο Μοριά. Μετά μου αρέσει που υπάρχουν διάφοροι που απορούν κιόλας: "Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει τέτοια ποσοστά;" "Πώς ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ;" "Πώς στάθηκε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια;" και άλλα τέτοια, γραφικά και ανόητα. Εδώ ο κόσμος καίγεται, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο "εθνοφυλετισμός" σας μάρανε.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1) Τους δεξιούς διανοητές που αναφέρεις, όντως δεν τους ξέρω. Σεβαστά τα διανοήματά τους αλλά δικαιούμαι να έχω δική μου άποψη. Η επίκληση στην αυθεντία τους δεν με συγκινεί.
    2) Ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός ιστορικά δεν προέκυψαν από δεξιές πολιτικές παρατάξεις. Η τότε δεξιά ήταν πολιτικός αντίπαλος των κινημάτων αυτών. Το ίδιο και η αριστερά. Τώρα εσείς δίνεται άλλο νόημα στον όρο δεξιά. Αν όμως δεξιά θέλετε να σημαίνει εθνικοσοσιαλισμός-φασισμός και γενικότερα οργανική και ιεραρχική κοινωνία, τότε προφανώς δεν αναφέρεστε στο 90% των σημερινών δεξιών.
    3) Εσείς δίνετε στον όρο δεξιά τον δικό σας ορισμό και τον δέχομαι. Εγώ μίλησα για την δεξιά-αριστερά ως κλίμακα ψυχολογικών τύπων ανθρώπων. Και τόνισα ότι παραδοσιακά στοιχεία υπάρχουν εντεύθεν.
    4) Ελπίζω το όραμά της δεξιάς σας να μην είναι να επιστρέψουμε στο μεσαίωνα και να έχουμε κανέναν μπέη πάνω από το κεφάλι μας.
    5) Ελπίζω να μην είσαι το ίδιο κοντά με κανένα τούρκο ή αλβανό εθνικιστή. Ο εθνικισμός απορρίπτει τον διαχωρισμό των Ελλήνων σε δεξιούς και αριστερούς. Το νόημα του συνθήματος είναι ότι αγωνιζόμαστε για την επίτευξη της εθνικής ενότητας δια της διαλύσεως των αυταπατών της διεθνιστικής αριστεράς και της ψευτοπατριωτικής δεξιάς. (δεν μιλάω για την δεξιά που έχεις στο μυαλό σου αλλά για την υπαρκτή). Όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε υπό την σημαία της εθνικής μας παράδοσης απαλλασσόμενοι από ιδεοληψίες.
    6) Για να βγει κάποιο νόημα. Εσείς οι "δεξιοί" τι λέτε ότι πρέπει οι Έλληνες να παραμείνουμε μια ομοιογενής λευκή φυλή με τον ιδιαίτερο πολιτισμό της ή δέχεστε ως Έλληνα, ισότιμο με εσάς, και τον γύφτο μετέχοντα της ελληνικής- και δεξιάς σας, προσθέτω,- παιδείας; Ένας νέγρος είναι αποδεκτός ως Έλληνας, ναι ή όχι; Είστε με τον αστυφύλακα ή με τον χωροφύλακα;
    7) Η επίσημος θέσις της Ορθοδόξου εκκλησίας, εκφρασθείσα και με οικουμενική σύνοδο το 1872, είναι ότι ο εθνοφυλετισμός και ο εθνικισμός αποτελούν αίρεση. Σε αυτό μια χαρά φαίνεται να συμφωνούν με τους συριζοαρχαιόθρησκους που λέτε κι εσείς. Διαβάστε: http://talantoblog.blogspot.gr/2011/11/blog-post_05.html. Ιδίως ο Βαρθολομαίος το λέει καθαρά : "Απορρίπτομεν πάσαν μορφήν εθνικιστικών, φυλετικών, θρησκευτικών, κοινωνικών η άλλων διακρίσεων..." (βλέπε http://www.parembasis.gr/2006/06_02_17.htm).
    8) Αρχαιοελληνιστής και συριζαίος όντως δεν γίνεται και αυτοί που πρεσβεύουν τέτοιες ιδέες έχουν τρικυμία εν κρανίω. Έχω πάει πολλές φορές στα "προμήθεια" που οργανώνουν στον Όλυμπο. Πλην λίγων τέτοιων, παλαβών, σας πληροφορώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αρχαιόθρησκων είναι εθνικιστές και φυλετιστές. Οι καλοί πάντως χριστιανοί δεν μπορεί να είναι "δεξιοί" και φυλετιστές γιατί τους το απαγορεύει η εκκλησία!

    Ο 06:54 τα λέει έξω από τα δόντια. Δεν πιστεύει στην φυλή. Η "δεξιά" λέει κάνει το αίμα πνεύμα. Άρα η "δεξιά" σας προφανώς δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με τους τριτοκοσμικούς αλλόφυλους που αλλοιώνουν την εθνολογική σύσταση της Ελλάδος, αφού σε λίγα χρόνια θα μιλάνε ελληνικά, θα πάνε σε ελληνικό σχολείο να κοινωνήσουν της ημετέρας παιδείας, θα βαπτιστούν και χριστιανοί κάποιοι από αυτούς, θα γίνουν και "δεξιοί", μια χαρά...

    Κ ΤΣΕΡΓΙΝΗ δεν ξέρω που με τοποθετείτε αλλά πιστέψτε με δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και πάνω από όλα με την "δεξιά" Νέα Δημοκρατία την οποία θεωρώ πολύ χειρότερη για το Έθνος από τους άλλους διότι οι άλλοι φανερά το πολεμούν ενώ αυτοί το υποσκάπτουν ύπουλα. Τέλος αν η "δεξιά" που πρεσβεύετε τάσσεται κατά της φυλετικής και πολιτιστικής καθαρότητας του Έλληνος σας δηλώνω ότι σε τίποτε δεν σας ξεχωρίζω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Με τιμή
    ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H συζήτηση φοβάμαι κάνει κύκλους...

      Εν συντομία

      α) Δεν είναι όλοι όσοι γράφουν στον Θεόδοτο θρησκευόμενοι ή ορθόδοξοι.
      β) Η θέση της εκκλησίας και του Βαρθολομαίου για τον εθνοφυλετισμό μας είναι παντελώς αδιάφορη.
      γ) Ο εθνικισμός για να υπάρχει προυποθέτει έθνος Ελλήνων που στο σύνολο του πιστεύει πως ανοίκει σε ένα συμπαγές έθνος και έχει αυτή την ταυτότητα (δηλ την εθνική) πάνω από κάθε άλλη. Οι αριστεροί δεν πιστεύουν στην έννοια του έθνους, αλλά στις "κοινωνικές τάξεις" συνεπώς τι ακριβώς συζητάμε δεν αντιλαμβάνομαι...
      δ) Το ΥΣΕΕ και οι συναφείς "αρχαιόθρησκοι" είναι ακροαριστεροί ιδεολογικά και μέχρι πρότεινος πολιτικά συνέπλεαν με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟ ΥΣΕΕ για χρόνια υπήρξε ο κύριος φορέας των "αρχαιόθρησκων". Εάν σας έβγαλε κακό όνομα δεν φταίει κανείς άλλος πλυν εσάς που τους αφήνατε να σας εξευτελίζουν.
      ε) Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχαιόθρησκων (και όχι μόνο οι του ΥΣΕΕ) θεωρεί το έθνος όχι φυλετικό ζήτημα αλλά πολιτισμικό, για αυτό και μεταξύ τους αυτοαποκαλούνται Έλληνες και τους χριστιανούς συγγενείς τους τους αποκαλούν Ρωμιούς, Ιουδαιοχριστιανούς κλπ. Σε απλά ελληνικά αν το παιδί γίνει παγανιστής είναι Έλληνας ενώ οι χριστιανοί γονείς του, είναι ρωμιοί...Μιλάμε για ιδεολογικοθρησκευτικό ΧΑΟΣ....
      στ') Η ιδεολογική καταγωγή μερίδας μελών του ιταλικού φασιστικού κόμματος και του NSDAP δεν λέει απολύτως τίποτα. Κρίνουμε τις ιδεολογίες και τα πολιτικά συστήματα με τον απώτερο σκοπό τους και την κοινωνία που δημιουργούν. Ναι στη Γερμανία υπήρχαν πάνω από μία Δεξιές παρατάξεις, το NSDAP ήταν μια εξ αυτών, οι χαλυβδόκρανοι και το πολιτικό τους κίνημα μια άλλη, το καθολικό συντηρητικό κίνημα ακόμα μία, οι εκπρόσωποι της συντηρητικής επανάστασης επίσης μία κλπ κλπ.
      ζ) Ο χριστιανισμός είναι θρησκεία που με τον καιρώ πήρε εθνικά χαρακτηριστικά και για αυτό συνδέθηκε με τα έθνη τόσο έντονα. Στη Γερμανία επί Χίτλερ οι διάφορες προτεσταντικές εκκλησίες είχαν αλλάξει εξ ολοκλήρου κάποια δόγματα τους ώστε να προσαρμοστούν στην κυρίαρχη ιδεολογία της εποχής, πχ δεν αναγνώριζαν την βάπτιση Εβραίων σε χριστιανούς καθώς το βάπτισμα δεν θεωρούσαν πως αλλάζει τη φυλή.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Πίνδαρε μην βλέπεις τα πράγματα επιφανειακά. Η αίρεση του εθνοφυλετισμού όπως την βλέπει η εκκλησία έχει να κάνει με θέματα μεταφυσικής οντολογίας και όχι με θέματα εθνικής ταυτότητας. Εξάλλου πολλοί ιεράρχες έχουν επανειλημμένως μιλήσει για τον κίνδυνο που δημιουργεί η αθρόα προσέλευση μεταναστών.
      Ουδέποτε η εκκλησία ήταν διεθνιστική με την αριστερή έννοια του όρου. Κάνω το αίμα πνεύμα, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν αναφερόταν στους ξένους, αλλά σε πολλούς συντοπίτες μας, γιατί όχι και σε σένα, που μέσα στα γονίδιά τους δεν έχουν μόνον αρχαιοελληνικό DNA αλλά και DNA διαφόρων άλλων φυλών που πέρασαν από αυτόν εδώ τον τόπο. Εκτός και εάν έχεις κάνεις ανάλυση DNA. Φαντάζομαι αν στο μέλλον κάνεις μια τέτοια ανάλυση και αποδειχθεί ότι έχεις και τμήματα DNA, ας πούμε αλβανικά, να μην πάθεις ψυχολογικό σοκ. Ελπίζω να είσαι προετοιμασμένος γιαυτό έχοντας κάνει το Αίμα... ΠΝΕΥΜΑ. Και κάτι άλλο: Πρέπει να ξέρεις ότι στην αρχαία Αθήνα οι σκλάβοι ήταν πολλοί περισσότεροι από τους Αθηναίους πολίτες .Υπάρχει και η περίπτωση λοιπόν να κατάγεσαι από σκλάβο. Τώρα όσον αφορά το θέμα της θρησκείας καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να μελετήσεις σε βάθος, το άρθρο με τον τίτλο : ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; .Και εάν μου επιτρέπεις μια τελευταία συμβουλή : Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι εάν διάβαζες Πλάτωνα και Αριστοτέλη και όχι αυτούς που τους ερμηνεύουν, τότε θα συμφωνούσαμε σε πάρα πολλά.

      Διαγραφή
    3. Ο εκκλησιαστικός ορισμός του Εθνοφυλετισμού : «η εν τω αυτώ τόπω συγκρότησις ιδίων φυλετικών Εκκλησιών, πάντας μέν τους ομοφύλους αποδεχομένων, πάντας δε τους ετεροφύλους αποκλειουσών και υπό μόνον ομοφύλων ποιμένων διοικουμένων».Όπως βλέπεις αυτό ουδεμία σχέση έχει με την αποδοχή ξένων μεταναστών σε μία χώρα.Η εκκλησία κανένα ρόλο δεν είχε σε κάτι που είναι καθαρά πολιτική υπόθεση.Ούτε θυμάμαι ποτέ η εκκλησία να κάλεσε μετανάστες στην Ελλάδα.Αυτοί που τους κρατούν εδώ είναι... <> που τους νοικιάζουν σπίτια και τους δίνουν δουλειές.

      Διαγραφή
    4. 7) Η επίσημος θέσις της Ορθοδόξου εκκλησίας, εκφρασθείσα και με οικουμενική σύνοδο το 1872, είναι ότι ο εθνοφυλετισμός και ο εθνικισμός αποτελούν αίρεση."

      Ἔχεις προσθέσει καί τόν "ἑθνικισμό". Γιατί τό κάνεις αύτό καί διαστρεβλώνεις τά πάντα;

      Διαγραφή
  9. Κύριε Πίνδαρε από τη Μακεδονία,
    Παρ'όλο που πραγματικά η συζήτηση κάνει κύκλους, σπεύδω να σας απαντήσω. Όχι, ο Φασισμός και ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν ήταν αριστερά κινήματα και δεν μπορώ να καταλάβω από πού μπορεί να βγαίνει τέτοιο συμπέρασμα. Ίσως επειδή για σας ό,τι είναι επαναστατικό είναι και αριστερό. Στην πραγματικότητα, εντελώς το αντίθετο συμβαίνει: μόνο ό,τι είναι δεξιό είναι και επαναστατικό. Στον Εθνικοσιαλισμό επιπλέον τίποτα δεν ήταν αιρετό, ενώ στο Μπολσεβικό κόμμα όλα τα αξιώματα και οι θέσεις ήταν αιρετές, δηλαδή προέκυπταν από ψηφοφορία.
    Πράγματι, από την άλλη πλευρά, το μεγάλο πρόβλημα πάνω στο οποίο σκοντάφτει η Δεξιά είναι εκείνο της διαδοχής. Πώς δηλαδή ένα δεξιό καθεστώς δεν θα εκφυλιστεί σε υποταγή σε είδος κληρονομικής αριστοκρατίας με μπέηδες, αγάδες κ.λπ. Εδώ υπάρχει απάντηση, η οποία άλλωστε υπάρχει και στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα και η οποία δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί στην Ευρώπη λόγω των γεγονότων του 1945. Θα αναλυθεί ευρύτερα στον Θεόδοτο.
    Όσον, τώρα, αφορά στην εθνική ενότητα, προσωπικώς την αντιμετωπίζω με πολύ μεγάλο σκεπτικισμό. Και πάλι η απάντηση βρίσκεται στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα. Όπου υπάρχουν πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί, δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ενότητα. Εγώ -και πάλι σε προσωπικό επίπεδο- θεωρώ προσβολή μου να θεωρούμαι "ομογενής" του Τσοχατζόπουλου, του Σημίτη, του Λαλιώτη, των συριζέων και των άλλων δημοκρατών. Εάν σεις, επειδή αυτοί είναι "Έλληνες" ή Έλληνες (ό,τι προτιμάτε) τους θεωρείτε δικούς σας, το πρόβλημα είναι δικό σας και δεν υπάρχει καμία απολύτως θέληση αυτό το πρόβλημα να το φορτωθεί και πάλι το κοινωνικό σύνολο.
    Όχι, δεν πιστεύω ότι η γνώση των ελληνικών μπορεί να αποτελέσει μοναδικό κριτήριο για την απονομή της ελληνικής υπηκοότητας. Σημαντικοί παράγοντες είναι η θρησκεία και η βίωση της Ιστορίας.
    Εν κατακλείδι, τέλος, πιστεύω ότι η Δεξιά πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της, γιατί αλλιώς θα πάθει ό,τι έπαθε ο Ιταλικός Φασισμός το 1943, ο Γερμανικός Εθνικοσιαλισμός το 1945 και ό,τι δεν έπαθε ο Ρωσικός Κομμουνισμός το 1941.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1) Από ότι φαίνεται θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Από όλα όσα διαφωνούμε σημαντικό είναι ένα. Η θέση περί φυλής. Είναι ολοφάνερο ότι για εσάς η σημασία της φυλής-καταγωγής είναι αμελητέα. Άρα αν υποθέσουμε ότι οι γηγενείς Έλληνες εξαφανίζονται για λόγους υπογεννητικότητας και ο πληθυσμός τους, μελλοντικά, αντικατασταθεί από ασιάτες ή νέγρους "μετέχοντες της ελληνικής παιδείας" δεν τρέχει κάτι, ιδίως αν είναι και δεξιοί, οπότε με τους Συριζαίους αρχαιόθρησκους τα ίδια λέτε. Όσο για τον Τσοχατζόπουλο και κάθε κλέφτη, δεν θα πω ότι δεν είναι Έλλην αλλά ούτε ότι είναι και "δικός μου". Είναι φυσικό να υπάρχουν Έλληνες κλέφτες αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουν την ιδιότητα του Έλληνος. Επίσης υπάρχουν, δυστυχώς, Έλληνες που αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον εθνισμό τους από τους εμφορούμενους από παραδοσιακές αντιλήψεις. Χρέος μας είναι να τους αφυπνήσουμε και όχι να τους αποκλείσουμε. Όσο για το τεστ DNA δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω. Ξέρω ότι σίγουρα, αν και δεν διεκδικώ την απόλυτη λευκή καθαρότητα, δεν θα με βγάλει μαύρο, κίτρινο ή ασιάτη. Θα με βγάλει κατά πάσα πιθανότητα μεσογειακό λευκό όπως φαντάζομαι είσαι κι εσύ. Αυτό το αίμα πιστεύω ότι πρέπει να διασωθεί.

    Τέλος Κύριε Τσεργίνη, δεν είπα ότι ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός ήταν αριστερά κινήματα, είπα ότι ξεκίνησαν από την αριστερά παράταξη, από αριστερούς. Αντίθετα από τις τάξεις της πραγματικής δεξιάς, όχι αυτής που βρίσκεται στον χώρο των πλατωνικών ιδεών, επαναστάσεις γίνονται σπανίως. Τώρα για την πολιτεία του Πλάτωνα, τι να σας πω, έχει ορισμένες καλές ιδέες και άλλες που κατά την γνώμη μου τυγχάνουν ουτοπικές. Αλλά πως θα λυθεί το ζήτημα της αποδοχής της ηγεσίας των "κρεισσόνων" και ποιος θα κρίνει το ποιοι θα είναι αυτοί διαχρονικά δεν προκύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως είναι δυνατόν ένας νέος άνθρωπος να έχει εμμονές. Φίλε μου που το είδες ότι η σημασία της καταγωγής για εμάς είναι αμελητέα; Από που προκύπτει από τα γραφόμενά μας; Μήπως είπαμε ότι καλώς έχει γεμίσει η Ελλάδα από μετανάστες; Είναι καταπληκτικό! Και εγώ θα μπορούσα να πω ότι για σένα το Πνεύμα είναι αμελητέα υπόθεση. Ο πραγματικός επαναστάτης δεν έχει εμμονές, δεν ακολουθεί ιδεολογίες, αλλά ψάχνει , ερευνά, εμβαθύνει. Συγκρούεται ακόμη και με τον ίδιο τον εαυτό του. Κάποιες καλές ιδέες η Πολιτεία του Πλάτωνα; Φίλε μου τι λες; Η Πολιτεία του Πλάτωνα κρύβει τέτοιο φιλοσοφικό και μεταφυσικό βάθος που δεν θα έφθαναν 100 τόμοι για να στο αναλύσω. Λοιπόν, έχει υπόψη σου και κάτι άλλο : η φυλή χωρίς εντατική και σταθερή πνευματική καλλιέργεια εκφυλίζεται, μπορεί να χάσει ακόμα και τα βιολογικά της χαρακτηριστικά. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δεν διαβάζετε μεγάλους και καταξιωμένους παγκοσμίως επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την αρχαιότητα, όπως ο Werner Jaeger , ο Walter Friedrich Otto και επίσης δεν διαβάζετε τα ίδια τα κείμενα των Ελλήνων φιλοσόφων, αλλά κάποιους Έλληνες ερμηνευτές της αρχαιότητας που δεν τους ξέρει ούτε η μάννα τους. Και φυσικά, δεν επιτρέπεται να μην γνωρίζεται και την θρησκεία των άλλων προγόνων σας , δηλαδή των Βυζαντινών, εκτός και εάν αυτοί δεν ήταν προγονοί σας. Πέστε μου ένα κείμενο Ορθόδοξης μυστικής Θεολογίας που έχετε μελετήσει.

      Διαγραφή
  11. Προκύπτει από τα εξής γραφόμενά σας :

    O 6:54 μ.μ. γράφει:
    "... Φαίνεται ότι δεν ταξιδεύεις στην Ελλάδα. Αν το έκανες, μάλλον τα περι εθνοφυλετισμού θα σου φαινόταν αστεία... Μην με κάνεις να πω πράγματα που δεν πρέπει... Τελειώνοντας, να ξέρεις ότι μία βασική αρχή της Δεξιάς, είναι να κάνει το αίμα ...πνεύμα.Διαφορετικά θα ανοίγαμε μικροβιολογικό εργαστήριο για αναλύσεις αίματος και θα μοιράζαμε πιστοποιητικά καθαρότητας.."
    Ο Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2012 7:05 μ.μ. λέει:
    "..... Κάνω το αίμα πνεύμα, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν αναφερόταν στους ξένους, αλλά σε πολλούς συντοπίτες μας, γιατί όχι και σε σένα, που μέσα στα γονίδιά τους δεν έχουν μόνον αρχαιοελληνικό DNA αλλά και DNA διαφόρων άλλων φυλών που πέρασαν από αυτόν εδώ τον τόπο. Εκτός και εάν έχεις κάνεις ανάλυση DNA. Φαντάζομαι αν στο μέλλον κάνεις μια τέτοια ανάλυση και αποδειχθεί ότι έχεις και τμήματα DNA, ας πούμε αλβανικά, να μην πάθεις ψυχολογικό σοκ. Ελπίζω να είσαι προετοιμασμένος γιαυτό έχοντας κάνει το Αίμα... ΠΝΕΥΜΑ..."
    Επομένως δικαιολογημένα ερωτώ αν θα κάνετε το αίμα πνεύμα και με τους Πακιστανούς λαθρομετανάστες. Αν θα τους ελληνοποιήσετε ρε παιδί μου δια του πνεύματός σας.

    Για την πολιτεία του Πλάτωνα, δεν ξέρω αν θα μπορούσατε να γράψετε 100 τόμους ανάλυσης, σίγουρα έχουν γραφεί περισσότεροι, πάντως δεν την διάβασα από σχολιαστή και έχω την γνώμη που σας προανέφερα. Πιστεύω ότι αποτελεί ουτοπία.

    Μην με κουράζετε άλλο με επικλήσεις σε αυθεντίες. Αφήστε που αντιφάσκετε γιατί με εγκαλείτε ότι διαβάζω κάποιους Έλληνες ερμηνευτές και όχι τους αρχαίους. Που βγάλατε το συμπέρασμα ποιους διαβάζω δεν μπορω να καταλάβω.

    Κείμενο μυστικής ορθόδοξης θεολογίας δεν έχω διαβάσει όντως. Διάβασα όμως της φανερής ήτοι την "αγία γραφή" , το "Ιερόν πηδάλιον", του Μεγάλου Αθανασίου το "κατά Ελλήνων" και διάφορα άλλα που δοξάζουν τον Ιαχωβά, τον Αβραάμ, τον Ιακώβ και τον λαό του Ισραήλ γενικότερα. Αλλά χόρτασα και δεν θέλω άλλο.
    Όσο για την θρησκεία των προγόνων μου να είστε βέβαιος ότι δεν ήταν η θρησκεία της ορθόδοξης θεολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή