Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο  L.V.F.

Δεν ξέρω κατά πόσον, φίλοι αγαπημένοι του Θεόδοτού μας, το πήρατε χαμπάρι κάτω στη γλυκειά Πατρίδα, αλλά παραμονές του Δεκαπενταύγουστου το δημοκρατικό μας πολίτευμα προσέφερε, σε παγκόσμια κλίμακα πια, και νέα απόδειξη του πνευματικού/ διανοητικού επιπέδου των εκλεκτών στελεχών του. Κορυφαίος κυβερνητικός παράγων, που «περιοδεύει» στην εκλογική του περιφέρεια, για να διαπιστώσει κατά πόσον υπάρχουν ακόμα διανοητικώς ελλιπείς, ικανοί να πιστέψουν όσα αυτός κι οι όμοιοί του συνεχίζουν να «υπόσχονται», είπε (εάν άκουσα σωστά και εφόσον ορθώς μεταδόθηκε) το εξής καταπληκτικό και ανεπανάληπτο:
         
Περάσαμε πολύ δύσκολα. Αλλά με τη βοήθεια της Παναγιάς θα έχουμε ακόμα χειρότερα!

Με λίγα λόγια, το άτομον δεν είναι σε θέση να πει δυο σωστές κουβέντες σε Νέα Ελληνικά. Και πώς να είναι δηλαδή; Σε αστεία «σχολή»  αμερικανικού πανεπιστήμιου έχει «σπουδάσει» ο ενλόγω, φαιδρά πράγματα έμαθε κατά τα έτη των «σπουδών» του  και... αυτά έμαθε, αυτά λέει. 

          Θέλω, τώρα, να σας παρακαλέσω να μην αρχίσετε τις δικαιολογίες του τύπου: Εννοούσε ότι... κ.λπ., κ.λπ.  Ξέρω πολύ καλά τι εννοούσε ο κοινοβουλευτικός/δημοκρατικός ανήρ. Το θέμα δεν ήταν τι εννοούσε (αν και αυτό έχει σημασία, διότι, εάν αυτός και ο συρφερτός που τον περιβάλλει πιστεύει στην Παναγιά και στον Χριστό, τότε εγώ είμαι ο  15ος Δαλάι-Λάμα). Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί αυτός κι οι όμοιοί του να «εκφωνήσουν» μία απλή φράση σε σωστά Ελληνικά. 

          Το φαινόμενο, φίλοι και φίλες του Θεόδοτου, δεν είναι μεμονωμένο. Δεν θυμάστε τον Γιωργάκη που δεν μπορούσε ν’ανάψει ένα κερί στην εκκλησιά; Δεν θυμάστε τον Σημίτη τι ανοησίες εξαπέλυε κάθε τόσο; Δεν βλέπετε τον Τσίπρα πού δεν μπορεί (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) να εξηγήσει γιατί λέγεται «Τσίπρας» και από πού κι ως πού βρέθηκε να είναι επίδοξος πρωθυπουργός; Δεν θυμάστε τον Γεράσιμο Αρσένη που κάθε τόσο έλεγε και κοπανούσε «ο Νόμος-Πλαίσιος» κι ο «Νόμος-Πλαίσιος»; Δεν θυμάστε τον Τσοχατζόπουλο που συμβούλευε τις γριούλες να μπαίνουνε κάθε μέρα στο... ίντερνετ, να βλέπουν πού είναι τα μαρούλια μια δεκάρα φτηνότερα και να μην πηγαίνουν στη λαϊκή της γειτονιάς τους, στην πλατεία Αττικής π.χ., αλλά στο... Μενίδι να πούμε, γιατί εκεί θα έβρισκαν τα ραδίκια σε «καλή τιμή»; 

Τα ξεχάσατε όλ’αυτά; Εάν ναι, τότε είσαστε άξιοι της τύχης σας. Και το λέω δυνατά αυτό το «άξιοι της τύχης σας», διότι όχι δεν μπορείτε, αλλά δεν θέλετε να καταλάβετε. Και δεν θέλετε να καταλάβετε ότι οι Αμερικανοϊουδαίοι σας έχουν παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα σε κοινωνικά αποβράσματα και πνευματικά κατακάθια. Εσείς όμως τους ανέχεστε. Δικαίωμά σας... αλλά δεν έχετε δικαίωμα, εφόσον τους ανέχεστε, να κλαίγεστε κιόλας και να ξεφουρνίζετε τις γνωστές ανοησίες για τη «χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και δημιούργησε τον πολιτισμό». Αφού πράγματι η Ελλάδα δημιούργησε τον πολιτισμό, πώς και γιατί ανέχεστε όχι τον θίασο, γιατί ο θίασος χρειάζεται και πνευματικό επίπεδο και καλή διοίκηση, αλλά τα βάρβαρα μπουλούκια που αλωνίζουν πάνω στον σβέρκο σας και στο μέλλον των παιδιών σας;

          Τελοσπάντων. Εγώ πάντως πιστεύω και στην Παναγιά και στον Χριστό και σας εύχομαι, εδώ, από τη Γαλλία, Χρόνια Πολλά.


3 σχόλια:

  1. Κατέθεσε δεκάλογο προτάσεων για απορύθμιση της βιούμενης παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μασωνικά κατακάθια και αποβράσματα του πολιτικού βίου της χώρας έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την φυσική εξόντωση των Ψευδελλήνων-Μαλακοελλήνων. Ο παρτάκιας καλοπερασάκιας μαλακοέλλην δεν θέλει να αφουγκραστεί την πραγματικότητα και μοιραίως θα οδηγηθεί σε αφανισμό. Δεν επιθυμεί να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων και να γίνει κύριος της τύχης του και της σωτηρίας του. Προσβάλλεται η Θρησκεία του, η Γλώσσα του και ο Πολιτισμός του. Δυστυχώς, ο παρατεταμένος εθνικός μεταπολιτευτικός αυνανισμός έχει παρακμάσει τον εγκέφαλό του και δεν θέλει να καταλάβει ότι για να εκδιώξει τους γύπες που είναι έτοιμοι να καταφάνε τις σάρκες τού ιδίου και των οικείων του πλέον πρέπει να μιλήσουν τα όπλα. Διά των όπλων θα απελευθερωθεί η Πατρίς. Ας αναλάβουμε από εδώ και μπρος τις ευθύνες μας και ας πάψουμε να λέμε ότι δεν ξέρουμε δεν είδαμε δεν ακούσαμε...Καλή Ανάσταση και Καλή Λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπράβο, ρε Ιωάννη. Γεια στο στόμα σου!
    Ευστάθιος Κυριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή