Κυριακή 28 Απριλίου 2013

H ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔA


Πρόσφατα το μπλογκ ενεπλάκει σε μια ανούσια συζήτηση περί της γενετικής καταγωγής ενός αρχαίου ήρωα καθώς και κατ' επέκταση στην ατελείωτη συζήτηση για την καταγωγή των Ελλήνων. Το επίμαχο άρθρο που αναφερόταν στο θέμα αφαιρέθηκε από το μπλογκ και εκ των υστέρων συμπεράναμε πως δεν έπρεπε να δημοσιευθεί ποτέ καθώς α) ενίσχυε τα χαρακτηριστικά του Δεξιού χώρου με τα οποία βρισκόμαστε σε άμεση ρήξη (ανόητη προγονολατρεία, εμμονές σε ανούσια και δύσκολα αποδείξιμα γενετικά ζητήματα κλπ), και β) διότι βρίσκουμε ιδιαίτερα κουραστικό να διαβάζουμε κατηγορίες περί κρυπτο-ιουδαϊσμού επειδή διαφωνούμε με τα συμπεράσματα και κυρίως τη μεθοδολογία διαφόρων ιστοριοδιφών. Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας επί του θέματος λοιπόν δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο που θεωρούμε πως βάζει τα πράγματα στη θέση τους μια και καλή. Το παρόν άρθρο (αναγκαστικά μακροσκελές) θεωρούμε πως θα πρέπει να διαβαστεί σε συνδυασμό με το προηγούμενο άρθρο του μπλογκ μας: Αριστεροί Εθνικιστές και η Δεξιά της Παράδοσης ώστε ο αναγνώστης να έχει μια πληρέστερη αντίληψη του θέματος. 

Γράφει ο Alex Synodinos

Ο Δευκαλίων και η Πύρρα
Το ζήτημα της φυλετικής καταγωγής των συγχρόνων Ελλήνων και η σχέση τους με τους αρχαίους είναι κάτι που απασχολεί τον σύγχρονο ελληνισμό από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Η πίστη στην άμεση καταγωγή μας από τους αρχαίους Έλληνες μαζί με την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία αποτέλεσαν τους δύο πυλώνες της εθνικής μας ταυτότητας. Για αυτό και όποια επίθεση ενάντια στον έναν από τους δύο ανέκαθεν αντιμετωπιζόταν από τους συντηρητικούς ανθρώπους, που παραδοσιακά υπήρξαν αυτό που ονομάζουμε «παλαιά δεξιά», ως ένα είδος ιεροσυλίας (και ως ένα σημείο η αντίδραση αυτή ήταν δικαιολογημένη). 

Στο παρακάτω κείμενο θα προσπαθήσω να εξηγήσω πως το θέμα αυτό (ασχέτως ποιά ειναι η απάντηση του) ελάχιστη σημασία έχει πλέον και η διαρκής αναμόχλευση του εξυπηρετεί μόνο τον εγκλωβισμό της Δεξιάς σκέψης σε αβλαβή προς το σύστημα μοτίβα και δράσεις.

Πριν ξεκινήσω την ανάλυση μου να πω πως προσωπικά πιστεύω πως φυλετική σχέση του σύγχρονου ελληνικού πληθυσμού με του αρχαίου υπάρχει σε κάποιο βαθμό. Δεν θεωρώ πως είμαστε όλοι απόγονοι του Λεωνίδα και του Αλέξανδρου αλλά βρίσκω και εξίσου, εάν όχι περισσότερο, αστεία την αντίληψη πως οι σύγχρονοι Έλληνες είναι αποκλειστικά συνοθήλευμα Σλάβων και Αλβανών όπως προσπαθεί να παρουσιάσει η Αριστερά. Λες και δηλαδή οι γηγενεις Έλληνες κάποια στιγμή εξαερώθηκαν και την θέση τους κατέλαβαν άλλοι πληθυσμοί. 

Υπάρχουν γενετικές μελέτες που δείχνουν πως το ελληνικό στοιχείο είναι φυλετικά υπαρκτό στα περισσότερα (όχι όμως και σε όλα) γεωγραφικά μέρη της Ελλάδας, στα παράλια της Μικράς Ασίας, στους πληθυσμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας αλλά και στη Κάτω Ιταλία και Σικελία. Όσοι τώρα «καίγονται» τόσο για αυτό το θέμα υπάρχει και το διεθνής εμβέλειας ανθρωπολογικό μπλογκ Dienekes οπου θα βρουν τις όποιες απαντήσεις επιθυμούν και τις γενετικές μελέτες στις οποίες αναφέρομαι.

Όμως όλα αυτά δεν έχουν απολύτως καμμία σημασία στις μέρες μας...



Ελληνικό έθνος υπάρχει και έχει δικαίωμα στο να διατηρήσει την συνέχιση του, ασχέτως της όποιας φυλετικής καταγωγής του.

Ο σύγχρονος ελληνικός πληθυσμός, παρά τα στραβά του (και ειναι πολλά) αποτελεί ένα συμπαγές έθνος. Μπορεί φυλετικά το έθνος αυτό να επηρεάστηκε στην ιστορία του από διάφορες φυλετικές υποομάδες  (στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται εντός της ινδοευρωπαικής-λευκής φυλετικής οικογένειας) αλλά μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά πολιτισμού, γλώσσας, θρησκείας (ή αν θέλετε θρησκευτικών συνηθειών & πρακτικών καθώς πολλές αρχαίες πρακτικές μεταδόθηκαν στη χριστιανική θρησκεία), κοινή πορεία και κοινά συμφέροντα.  Είτε κάποιος είναι Κεφαλλονίτης (όπως ο συνεργάτης μας Α.Γιαννάς), είτε είναι Αρκάς (όπως ο άλλος συνεργάτης μας Δ.Μιχαλόπουλος) ή το επώνυμο του προδίδει απώτερη βυζαντινή καταγωγή (η περίπτωση του γράφοντος) τα συμφέροντα  που έχουν μεταξύ τους οι πληθυσμοί που κατοικούν στις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας είναι ίδια καθότι αποτελούμε το ίδιο έθνος. Όλοι μας (ασχέτως αν αρκετοί σύγχρονοι Έλληνες είναι αδύνατον να κατανοήσουν τα συμφέροντα τους) έχουμε το μέγιστο συμφέρον να διατηρήσουμε τον ελληνικό χαρακτήρα της Ελλάδος σε εθνοφυλετικό και πολιτισμικό επίπεδο. Να διατηρήσουμε δηλαδή ένα περιβάλλον φυλετικής ομοιογένειας, ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας, εθνικής ασφάλειας και οικονομικής ευμάρειας, ως τα απαραίτητα συστατικά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ύπαρξη μας.


Κ.Παπαρρηγόπουλος
Το επιχείρημα της αριστεράς πως το ελληνικό έθνος είναι κατασκευασμένο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν θα είχε ακόμα κι αν ίσχυε (που δεν ισχύει όπως θα εξηγήσω παρακάτω). Από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί ένα έθνος, και αυτό μάλιστα κατάφερε να δημιουργήσει ένα έθνος-κράτος, έχει προφανώς αναπτύξει τα δικά του συμφέροντα και δεν υπάρχει κανενός είδους «ηθικής επιταγής» ότι θα πρέπει να διαλυθεί επειδη «κατασκευάστηκε» στο παρελθόν. Εάν οι Έλληνες είχαν αποφασίσει, για όποιον λόγο, να αποσυνθέσουν την εθνική τους ταυτότητα, να απεμπολήσουν τα εθνικά τους δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών τους να μεγαλώσουν σε ένα ελληνικό περιβάλλον, αυτό θα ήταν παρανοϊκό ως ιδέα, αλλά σεβαστό. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και το ότι το πρεσβεύει ως θέση η Αριστερά με το επιχείρημα πως «τα έθνη είναι κατασκευασμένα και άρα θα πρέπει να διαλυθούν» δεν αποτελεί επιχείρημα σοβαρότερο από το αντίστοιχο επιχείρημα πως κάποιος θα πρέπει να γκρεμίσει το σπίτι του, που παρέχει στέγη και ασφάλεια σε αυτόν και την οικογένεια του, διότι δεν το είχε από αμνημονέυτων χρόνων αλλά το έχτισε ο ίδιος ή ο παππούς του.

Έπειτα η θεωρία της Αριστεράς πως το ελληνικό έθνος αυτοδημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα είναι παντελώς βλακώδης και μια βασική αντίληψη της ιστορίας λύνει αυτό το ζήτημα. Ο εθνικισμος, ως δηλαδή η ιδέα που πρεσβεύει πως το έθνος αποτελεί την κύρια μορφή οργάνωσης μιας βιολογικής ομάδας, μπορεί να κέρδισε έδαφος εκείνη τη περίοδο. Αλλά τα έθνη προϋπήρχαν. Προ του 19ου αιώνα στην Ελλάδα μιλάγαμε ελληνικά, είχαμε τις ίδιες συνήθειες, τις ίδιες αντιλήψεις, την ίδια θρησκεία και τις ίδιες παραδόσεις. Συνεπώς η μαγιά για τη δημιουργία μιας συλλογικής αντίληψης σε εθνικό επίπεδο υπήρχε ήδη. Το έθνος αυτό μπορεί στη πορεία του να υπέστει κάποιες μεταλλάξεις στη ταυτότητα του χαρακτήρα του (έχω εντοπίσει κυρίως θετικές προσωπικά), αλλά αυτό ειναι φυσική ιστορική διαδικασία.


Πώς η ατέρμονη συζήτηση για την καταγωγή των Νεοελλήνων βλάπτει την Δεξιά και ναρκοθετεί την επιβίωση μας ως εθνική οντότητα.


 Καταρχάς θα πρέπει να αντιληφθούμε, πως όταν κάποιος παίρνει σε μια συζήτηση μια απόλυτη θέση, όσο κι αν αυτη δείχνει λογική (πχ «όλες οι Ελληνίδες ειναι παλαβές», «είμαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων», «η κατανάλωση κρέατος κάνει κακό στην υγεία» κλπ) αρκεί η άλλη πλευρά να αναφέρει μόνο μία περίπτωση που δεν θα υποπίπτει σε αυτόν τον κανόνα για να ισοπεδώσει το επιχείρημα μας. Ειδικά στο θέμα της καταγωγής των Ελλήνων από τους αρχαίους, η Αριστερά (η οποία για όσους ακόμα δεν το έχουν καταλάβει απότελεί τον κύριο εχθρό του ελληνικού έθνους σήμερα και είναι απείρως επικινδυνότερη από Τουρκους, Σκοπιανούς και Σιωνιστές μαζί) έχει πληθώρα στοιχείων για να αποδείξει πως η απόλυτη θέση περί άμεσης και ολικής καταγωγής μας από τους αρχαίους είναι μάλλον αβάσιμη. 

Διότι αγαπητοί μου όταν το χωριό σου λέγεται Ζελέχοβα και το αυθεντικό όνομα της περιοχής που γεννήθηκες λέγεται Τζίμοβα ή έχει άλλο σλαβικό τοπωνύμιο. Δημιουργούνται εύλογες αμφιβολίες. Και δεν μιλάμε τώρα για κάποια περιοχή της Ελλάδος με δευτερεύουσα σημασία, μιλάμε για τη Πελοπόννησο, κοιτίδα του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τη περιοχή που άρχισε η Επανάσταση του 21. Χωρίς τους Πελοποννήσιους δεν θα υπήρχε ελληνικό κράτος σήμερα.


Η "επιστήμη" της δακτυλολογίας: από τα "διαμάντια" του ελληνοκεντρικού νετ
Η τακτική του να εμμένουμε στην θέση πως έχουμε δικαίωμα ύπαρξης ως έθνος και δικαίωμα σε έθνος-κράτος επειδή είμαστε απόγονοι των αρχαίων είναι ιδιαίτερα προβληματική για τους εξής λόγους. Α) Συμφέρει την Αριστερά και τους εχθρούς της Ελλάδος διότι εύκολα αποδεικνύουν πως ενδέχεται και να μην είμαστε, όχι τουλάχιστον στο βαθμό που λέμε. Για την ακρίβεια θα έλεγα πως οι αριστεροί σπάνε και πλάκα με όλα αυτά καθότι με αυτό το τρόπο ακυρώνουν και οτιδήποτε έχουμε να προτείνουμε ως Δεξιά και στα υπόλοιπα θέματα και Β) Έχει οδηγήσει την Δεξιά στη χώρα μας σε λάνθασμένη κατεύθυνση. Ως μπλογκ ψάχνουμε να βρούμε έναν, ΕΝΑΝ (!) Έλληνα οικονομολόγο Δεξιό που να έχει κάνει μια έρευνα πάνω σε εναλλακτικά συστήματα οικονομίας (πχ barter market, distributism κλπ) ή σε banking reform. Ε λοιπόν δεν μας βρισκεται ούτε ένας τέτοιος. Ψάχνουμε για έναν, ΕΝΑΝ(!) ιστορικό με ειδίκευση στη μεσαιωνική ιστορία που να μας πει αναλυτικά για τις μεσαιωνικές συντεχνίες και την λειτουργία τους, ένα μοντέλο που με θαυμάσιο τρόπο υιοθέτησε ο Ιταλικός Φασισμός και οδήγησε την Ιταλία σε ευημερία και οικονομική άνθιση. Όλο το ελληνικό πατριωτικό δίκτυο ασχολείται με γενετικές μελέτες, με κόκκαλα ηρώων, με το αν ήταν οι Τεγεάτες πιο γενναίοι από τους Σπαρτιάτες στις Πλαταιές, με«μελέτες» για το πως τα δάχτυλα των ποδιών δείχνουν την φυλετική σου καταγωγή κλπ κλπ. Ως αποτέλεσμα χάνουμε το παιχνίδι απέναντι στην Αριστερά, είτε αυτή εκφράζεται ως φιλελευθερος καπιταλισμός, είτε ως μαρξισμός, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της οικονομίστικης, υλιστικής αντίληψης του ανθρώπου που εκπροσωπεί η νεωτερικότητα. Και όταν χάνουμε το παιχνίδι απέναντι στην Αριστερά οι συνέπειες δεν είναι μια απλή ήττα, αλλά η βιολογική εξαφάνιση μας και ένα μέλλον για τα παιδιά μας που θα είναι χειρότερο από την οθωμανική σκλαβιά.

Και ενώ ο πατριωτικός χώρος ασχολiόταν με το DNA σκελετών...
Η χώρα αγαπητοί μου καταστρέφεται από τις φιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, δέχεται εισβολή και εποικισμό από βίαιους και ιδιαίτερα εχθρικούς προς εμάς αλλόφυλους, η παιδεία μας αντί να δημιουργεί σκεπτόμενους Έλληνες φτιάχνει μαρξίζοντες μαζάνθρωπους χωρίς κριτική σκέψη, η υψηλή κουλτούρα (high culture) μας δίνει τη θέση της σε φρικτά υποπροϊόντα (μπιτοσκυλάδικα, ρεμπέτικα, απομιμήσεις της μουσικής των μαύρων κλπ)  και το μέλλον μας διακρίνει όχι απλά μαύρο αλλά και με ξεκάθαρη ημερομηνία λήξης. Η εμμονή μας λοιπόν στο αν είμαστε απόγονοι των αρχαίων, για το αν ο Κάδμος δεν ήταν Φοίνικας αλλά γενετικά 100% Έλληνας και ένα σωρό άλλες τέτοιες ανοησίες θυμίζουν τους μοναχούς στο Βυζάντιο που ενώ όλα έδειχναν ότι η Πόλη θα έπεφτε αυτοί ασχολιόντουσαν με το αν οι άγγελοι έχουν φύλο...


Κάποιοι θεωρούν πως αν αποδεχθούμε ότι όντως δεν είμαστε πλήρως απόγονοι των αρχαίων αυτό θα αδυνατίσει το επιχείρημα μας έναντι των ανθελληνικών δυνάμεων (κυρίως της μαρξιστικής Αριστεράς). Αν και έπρεπε να είναι ήδη κατανοητό πως αυτό δεν θα συμβεί, επιτρέψτε μου να σας πω και το εξης. Οι αριστεροί εκ φύσεως δεν ειναι ιδιαίτερα ευφυείς ως άτομα, στη πραγματικότητα το rank and file τους (διότι η ηγεσία είναι άλλη περίπτωση και δεν είναι και καν απώτερης ελληνικής καταγωγής) αποτελείτε από ιδιαίτερα χαζούς και αδαείς ανθρώπους (στην Ελλάδα δε ακριβώς λόγω του χαμηλού μέσου IQ έχουμε και τόσο μεγάλα ποσοστά μαρξιστικής αριστεράς). Ακολουθούν όμως μια συγκεκριμένη μέθοδο στις συζητήσεις η οποία ειναι δοκιμασμένη και πετυχαίνει αφού και εμείς παίζουμε το παιχνίδι τους. Θα τους πούμε οτι δεν πρέπει να έρχονται μετανάστες στη χώρα και πως είμαστε έθνος ανάδελφο και με 4000 χρόνια ιστορίας στον τόπο και θα στρέψουν την συζήτηση στο φυλετικό και θα σας φέρουν 4-5 καραμπινάτα παραδείγματα του ότι δεν είμαστε 100% απόγονοι των αρχαίων. Κόψτε τους αυτή την αλληλουχία σκέψης λέγοντας τα όσα ανέφερα σε αυτό το άρθρο και θα τους δείτε να βραχυκυκλώνουν. Πιστέψτε με το θέαμα ειναι ιδιαίτερα απολαυστικό. Επειδή δε δεν ειναι και όλοι συνειδητοί ανθέλληνες ενδέχεται κιολας να πείσετε και κανέναν από αυτούς.


Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Κατά πρώτον να σταματήσουμε αυτό το ατέρμονο και ανούσιο θέμα της φυλετικής καταγωγής μας. Όταν ο άλλος δεν έχει δουλεία για αυτόν και το παιδί του δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με το DNA του Κάδμου. Και αν τον πείσουμε πως πρέπει να ασχοληθεί με αυτό στη κατάσταση που βρίσκεται τότε πρακτικά ναρκοθετούμε την επιβίωση του και τον οδηγούμε σε ένα μονοπάτι διανοητικού αυνανισμού και εθνικού μαζοχισμού. Ως Δεξιοί οφείλουμε να παρουσιάσουμε οικονομική και κοινωνική πρόταση η οποία θα δίνει διέξοδο στη κρίση που δημιουργουν το φιλελευθερο και το μαρξιστικό παρακλάδι της αριστεράς. Εάν δεν στρέψουμε τη Δεξιά σκέψη προς αυτή τη κατεύθυνση και δεν την απεγκλωβίσουμε από τις εμμονές με τα φυλετικά τότε χάσαμε το παιχνίδι και μαζί με εμάς το έχασε και η Ελλάδα και το ελληνικό έθνος.




36 σχόλια:

  1. Μήπως είσαι εβραίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από καθαρή περιέργεια πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα από αυτά που έγραψα στο άρθρο;

      Διαγραφή
    2. μα δεν εχει σχεση με το αρθρο! μαλλον σας εχει δει με παντοφλες στην παραλια...ΧΑΧΑΧΑ

      πολυ ωραιο αρθρο που βαζει καποια πραγματα στην σωστη τους διασταση.
      να συνεισφερω κι εγω κατι απο τις δικες μου μελετες για ενα τριτευον ζητημα
      οι διαστασεις των δακτυλων και οι σχεσεις του καθενος με τα διπλανα του
      δειχνει καποιες ιδιοσυγκρασιακες τασεις ενος ανθρωπινου οργανισμου
      σε σχεση με την λειτουργια των εσωτερικων του οργανων και δεν
      μπορουμε να εξαγουμε συμπερασματα για την φυλετικη καταγωγη.

      Διαγραφή
  2. απο τα καλυτερα αρθρα που εχω διαβασει. τωρα βεβαια δεν θελω να ειμαι και εντελως απαισιοδοξος οτι δεν υπαρχει ουτε ενας "ελληνας οικονομολόγος..." ουτε ενας "ιστορικός...". το θεμα ειναι οτι καπου θα υπαρχει (ισως μπορει να αναζητηθει απο διδακτορικες εργασιες σε καποιο πανεπιστημιο της δυσης, αλλα ειναι πιθανον τωρα εαν εχει επιστρεψει στην ελλαδα να κανει ντελιβερι - πιτσες κτλ.) αλλα παραμενει το ερωτημα πως θα βρεθει αλλα και οταν βρεθει να του δοθει η ευκαιρια να ανθισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Πελοπόννησος έδιωξε τις ορδές του Ιμπραήμ και κατελήφθη... ειρηνικώς από τους γύφτους("ρομά" τους λένε τώρα..αργότερα θα τους μετονομάσουν ίσως σε..ρωμιούς) των οποίων η "πολιτιστική" "κουλτούρα" άρχισε να κυριέυει την Ελλάδα από το '81 της "αλλαγής" και μετά.Γελάω στη σκέψη ότι το πρόβλημα για κάποιους είναι τα σλαβικά ή αρβανίτικα τοπωνύμια και οικογενειακά επίθετα.Βγείτε λίγο από τα όρια της πρωτεύουσας και πηγαίνετε μια βόλτα Ηλεία και Μεσσηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστός ο προηγούμενος "Ανώνυμος".
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστό το άρθρο. Όλο το νόημά του εσωκλείεται στην φράση ενός από τους θεμελιωτές του ελληνικού εθνικισμού, του Ίωνα Δραγούμη (αν και προσωπικά διαφωνώ σε πολλά απ' όσα έλεγε), "η φυλή η ελληνική, όσο και να ανακατώθηκε με άλλες φυλές, δεν έχασε το εγώ της και γι' αυτό έμεινε ελληνικό έθνος από τον παμπάλαιο καιρό ίσαμε σήμερα".
    Και έχει μεγάλη σημασία, όπως επισημαίνεται στο άρθρο, ότι μπολιαστήκαμε με αίμα συγγενικό, είτε σλαβικό είτε αρβανίτικο, είτε φραγκικό, είτε βενετσιάνικο. Σαφώς κι έγινε και κάποιο ανακάτεμα με μη ινδοευρωπαϊκά φύλα της Ανατολής, αλλά ο Έλληνας έμεινε άριος. Δύστυχως όμως η άρια/ινδοευρωπαϊκή καταγωγή του δεν μετεξελίχθηκε και σε άρια/ευγενή στάση ζωής. Η Ελλάδα υποφέρει απ' τον άκρατο οριενταλισμό της και την συνακόλουθη απέχθεια προς τους συγγενείς μας Δυτικο\Βορειοευρωπαίους. Αυτός ο παραλογισμός καλλιεργείται εξίσου απ' την Αριστερά αλλά και την νεοελλαδική "δεξιά". Δυστυχώς.

    Όσο για την "επιστήμη" της δακτυλολογίας, η αλήθεια είναι ότι και οι ίδιοι οι επιστήμονες δέχονται αυτή τον διαχωρισμό. Όταν το δεύτερο δάχτυλο προεξέχει, η επιστήμη μιλάει για morton's toe ή greek foot. Βέβαια αυτό δεν έχει τόσο σχέση με την καταγωγή όσο με την αισθητική. Ονομαστηκέ ελληνικό πόδι επειδή στην αρχαία ελλαδα αυτο το χαρακτηριστικό προσέδιδε ομορφιά. Αυτή η αντίληψη πέρασε και στην Αναγέννηση. Το ενδιαφέρον είναι ότι και σε κέλτικα ευρήματα συναντάμε τον ίδιο τύπο ποδιού ως δείγμα καλαισθησίας. Αν συνυπολογίσουμε ότι αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίζεται κυρίως σε λευκούς πληθυσμούς, όπως είχα διαβάσει κάπου χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την εγκυρότητα της πηγής, ίσως να πρόκειται για ένα κατεξοχήν άριο χαρακτηριστικό.
    http://aryanism.net/culture/aesthetics/human-beauty/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για δοκίμασε να μεταχειριστείς ανθρώπους της Δύσης σαν ομοεθνείς και θα έχεις όση επιτυχία να σε δεχτούν για δικό τους όση επιτυχία έχουν και οι αριστεριστές όταν μεταχειρίζονται πακιστανούς σαν ομοταξικούς, δηλαδή καμία.

    Γιατί τις ομάδες των ανθρώπων δεν τις φτιάχνεις εσύ όπως θέλεις, αλλά υπάρχουν από μόνες τους, τις ορίζει η γλώσσα και δευτερευόντως η θρησκεία και τα ήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To έχουμε δοκιμάσει και λειτουργεί θαυμάσια.

      Εγώ θα σου πρότεινα να ξεφύγεις από την ρωμεϊκη, αντιευρωπαϊκή νοοτροπία σου (προφανώς καρπός της αέναης ανάγνωσης των «πονημάτων» μορφών τύπου Ζουράρις, Μεταλληνός, Καραμπελιάς κλπ) και καλό θα είναι να κάνεις και κανένα ταξίδι στο εξωτερικό. Εμείς πάντως μπορώ να σε διαβεβαιώσω συνεργαζόμαστε άριστα με ομοιδεάτες από το εξωτερικό (σε αντίθεση με τους εγχώριους του πατριωτικού χώρου που έχουμε ακόμα και βασικά προβλήματα επικοινωνίας). Μάλιστα ακριβώς επειδή είμαστε Έλληνες υπάρχει και μια παραπάνω συμπάθεια που δείχνουν, κάτι το οποίο μας εξέπληξε, αλλά ειναι κατανοητό αν κάποιος αντιληφθεί πως ένας υπερασπιστής του Δυτικού Πολιτισμού δεν μπορεί παρά να είναι και λάτρης του Ελληνικού.

      Πάνω από τη γλώσσα και το αίμα αυτή τη στιγμή είναι οι ιδέες. Με έναν Γερμανό ή Αμερικάνο ή Ρώσο εθνικιστή έχουμε απείρως περισσότερα κοινά από ότι με κάποιον ΣΥΡΙΖΑΙΟ που μπορεί να έχουμε και συγγένεια αίματος.
      Υπό το φώς της συμφιλίωσης Γάλλων και Γερμανών εθνικιστών, η τριτοκοσμική εθνικιστική κουλτούρα που εκπροσωπείς μόνο ως κωμικοτραγική μπορεί να ερμηνευθεί.

      Φρόντισε να ξεμπερδέψεις τα πράγματα στο κεφάλι σου. Ο παλίος εθνικισμός πέθανε, ο μόνος αποδεκτός σήμερα πρέπει να είναι αυτός που συνενώνει τα ευρωπαϊκά έθνη σε μια κοινή πορεία και σε κοινή δράση ενάντια στις δυνάμεις της αποσύνθεσης και της σήψης που απειλούν όλα τα ευρωπαϊκά έθνη το ίδιο. Δεν είπε κανείς πως πρέπει να χαθούν οι εθνικές ιδιαιτερότητες εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά εάν ξαναφήσουμε αυτές τις ιδιαιτερότητες να γίνουν πεδία αντιπαράθεσης ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

      Διαγραφή
    2. και συμπλήρωμα

      Η αντιστοιχία που κάνεις είναι παντελώς λανθασμένη. Οι αριστεροί έχουν πρόβλημα με τους πακιστανούς διότι προσπαθούν να τους περάσουν μια μαρξιστική αντίληψη ταυτότητας, που ασφαλώς οι πακιστανοί δεν επιθυμούν καθώς η δική τους ταυτότητα είναι εθνοθρησκευτική.

      Το δικό μας μοντέλο επαφής με τους αλλοεθνής ομοιδεάτες μας βασίζεται στις κοινές ιδέες, στη κοινή ταυτότητα (ως ευρωπαικής καταγωγής άτομα) και στα κοινά συμφέροντα. Και λειτουργεί μιά χαρά.
      Δεν θα πείσουμε τον νεοφιλελεύθερο Γερμανό ή Βρετανό πως έχουμε κοινή πορεία, αλλά δεν μας ενδιέφερει κιολας να πείσουμε νεοφιλελεύθερους έτσι κι αλλίως. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι θα έχουν και πρόβλημα να ταυτιστούν ακόμα και με άτομα του έθνους τους καθότι το μόνο πράγμα που αναγνωρίζουν είναι η οικονομική επιφάνεια και είναι εκ φύσεως ατομικιστές.

      Διαγραφή
    3. Είναι σωστά (εν μέρει) τα όσα απαντάς στον φίλο παραπάνω. Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Παρατήτρησα ότι οι "υπερασπιστές" του Δυτικού Πολιτισμού αλλά και όσοι είναι "λάτρεις" του Ελληνικού είναι ελάχιστοι και πληρούν μιά βασική προϋπόθεση : είναι άνθρωποι με παιδεία αλλά και με μόρφωση άνω του μετρίου. Οι υπόλοιποι είναι όχλος, μαζάνθρωποι. Η εμπειρία τους για την Ελλάδα είναι ό,τι μαθαίνουν από τις τηλεοράσεις...Μου θυμίζουν τους "δικούς" μας τσιφτετέλληνες. Δεν είναι απαραίτητα "νεοφιλελεύθερων" τάσεων. Δεν έχουν μιά δική τους διαμορφωμένη στιβαρή πολιτική άποψη μιάς και αυτή είναι προϊόν προπαγάνδας από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.

      Διαγραφή
    4. Οι άνθρωποι με δυνατότητα διαμόρφωσης πολιτικής άποψης πέρα από αυτής που τους επιβάλουν τα ΜΜΕ ειναι γύρω στο 5%. Έχουμε ένα άρθρο σχετικό που θα μπει λογικά μετά το Πάσχα.

      Διαγραφή
    5. Ἐγὼ θὰ ρωτήσω γιατί νὰ ἐνωθοῦμε μὲ ἄλλους ἐθνικιστές, Γάλλους, Γερμανοὺς κ.ο.κ; Ὑπάρχει κάτι ποῦ δὲν

      βλέπουμε καὶ ἂν ναὶ ἐξηγήσετε το. Καὶ κάτι ἀκόμη, γιατί τὰ πονήματα Καραμπελιά, Ζουράρι (δὲν τὰ ἔχω

      διαβάσει) θεωροῦνται μπὰς κλὰς κατὰ τὴν ἄποψή σου; Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ συνδέει κατὰ τὴν γνώμη σου, ἀφοῦ

      τὸ ὑπερασπίζεσαι, ὅλους τοὺς ἐθνικιστὲς τῆς Εὐρώπης, μήπως τὸ ἐργᾶτες ὁλου τοῦ κόσμου ἑνωθεῖτε;

      Ἐγὼ εἶμαι τῆς θέσης, ἡ ὁποία εἶναι οὐτοπικὴ καθὼς δὲν ὑπάρχουν σὲ πλειονότητα ἡγέτες, μάχιμοι καὶ Πατριῶτες

      ποὺ θὰ βλέπουν μόνον τὴν Πατρίδα σὰν κάτι Ἱερὸ καὶ ἀνέγχιχτο, εἶμαι λοιπὸν ἐπὶ τῆς ἐπιβολῆς ἱσχυροῦ

      στρατιωτικοῦ νόμου μὲ στρατὸ πανέτοιμο κάθε στιγμή, ἐπιστροφὴ στὸ ἐθνικὸ νόμισμα, καὶ ἄμεσα ξεκίνημα

      τῆς βιομηχανικῆς παραγωγῆς. Ὅποιος θέλει νὰ ἀνοίξῃ ἐργοστάσιο ἢ βιοτεχνία ἄμεση χρηματοδότηση

      χωρὶς τόκο καὶ ἐὰν ἀποδειχτῇ λαμόγιο μιὰ σφαίρα καὶ συνεχίζει ὁ ἐπόμενος. Τὴν σημερινὴ χούντα

      τὴν νικᾶς μόνο μὲ ὅπλα οὔτε μἐ διαδηλώσεις, οὔτε μὲ τὰ site, οὔτε πολὺ περισσότερο μὲ προσφυγὴ στὶς κάλπες. Αὐτὰ

      εἶναι γιὰ τοὺς χαζούς, τοὺς ἀπαίδευτους καὶ τοὺς δημοσιογράφους.


      Διαγραφή
    6. @dimiki
      Eχουμε εξηγήσει και σε άρθρα μας εδώ αλλά και σε σχόλια απαντήσεις για πιό λόγο ο αγώνας θα πρέπει να είναι πανευρωπαικός και γιατί επιτέλους θα πρέπει να ξεφύγουμε από τους βλακώδεις μικροεθνικισμούς και μικροκρατισμούς του παρελθόντος. Προφανώς για να ρωτάς σημαίνει πως δεν κατάλαβες τι γράφουμε. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εάν σου ξαναματαεπαναλάβω τους λόγους θα καταλάβεις; Προσωπικα αμφιβάλλω.
      Θα προσπαθήσω όμως να στο κάνω λίγο πιό πεζό και κατανοητό. Γιατί ο Wellington συνεργάστηκε με τον Blucher στο Waterloo; Γιατί είχαν κοινά συμφέροντα και κοινό εχθρό και από την συνεργασία είχαν να κερδίσουν και όχι να χάσουν. Και τελικά κέρδισαν.

      οι Ζουραρομεταλληνοκαραμπελιάδες εκφράζουν και πρεσβεύουν έναν τριτοκοσμικό "πατριωτισμό" (στη περίπτωση δε του Μεταλληνού ούτε καν πατριωτισμός δεν είναι αυτό που υποστηρίζει...) με έντονη αντιευρωπαική ρητορία. Με τις παρούσες συνθήκες δημιουργούν σύγχυση και η ζημιά που κάνουν είναι αντίστοιχη ή και χειρότερη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

      Τα άλλα που γράφεις είναι ενδιαφέροντα μόνο που αν πραγματικά τα πιστεύεις δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και να γράφεις ανώνυμα σχόλια σε sites όπως το δικό μας (που όπως μας λες τα θεωρείς άχρηστα) αλλά με το όπλο στο βουνό.

      Το γιατί βρίσκεσαι σε αυτή τη σύγχυση θέσεων και πράξεων καλό θα είναι να αναρωτηθείς.

      Διαγραφή
    7. Μπορεῖ νὰ μὴν ἔχω καταλάβει τὰ ὅσα γράφεις ἢ νὰ μὴν θέλω νὰ καταλάβῳ, διαλέγοντας ἔτσι ἕναν πιὸ ἐπιθετικὸ

      προσδιορισμό. Γιὰ νὰ ξεκινήσῳ ἀπὸ τὸ τελευταῖο, ἂν καὶ τὴν στρατιωτική μου θητεία τὴν ἔχω ἐκπληρώσει

      δὲν θὰ μποροῦσα νὰ κρατάῳ ὅπλο γιατὶ πολὺ ἁπλὰ δὲν εἶμαι στρατιωτικός. Μὴν μπερδέυῃς τὸ συμμοριτοπόλεμο

      μὲ τὴν ἐκκαθάριση τῆς χῶρας ἀπὸ δειλοὺς καὶ προδότες. Ἐπειδὴ μπορεῖ νὰ ἔχῃς ζήσει λίγο ἢ καὶ

      καθόλου στὸ ἐξωτερικό, καὶ ἐγὼ κατὰ ῾τύχη῾ εἶμαι ἕνας μετανάστης, τί κοινὸ ὑπάρχει μεταξὺ ἑνὸς Ὸλλανδοῦ,

      Αὐστριακοῦ, Γάλλου κ.ο.κ μὲ ἕναν Ἕλληνα; Πολλὲς ἢ καμία; Τώρα ἂν μποῦμε στὴν παγίδα ποὺ νοερὰ σκέφτεσαι

      γιὰ μικροεθνικισμοὺς καὶ τριτοκοσμικὸ πατριωτισμὸ τότε θὰ σοῦ συνιστοῦσα νὰ ξαναδιαβάσῃς

      τὰ ἀπομνημονεύματα τοῦ Κολοκοτρώνη. Προτιμῶ ἕνας μικροεθνικιστὴς Ἕλληνας παρὰ ἕνας Εὐρωπαῖος

      Μεγαλοεπαναστάτης. Ὅσο γιὰ τοὺς Συριζαίους ποὺ ἀναφέρεσαι καὶ τὴν ζημιά ποὺ κάνουν ἂν τὴν θεωρεῖς

      λιγότερη ἀπὸ τὴν ἀντίστοιχη τῶν Καραμπελιά, Ζουράρι μᾶλλον ἡ σύγχυση τῶν θέσεων ἔχει νὰ κάνῃ

      μὲ τὸ ὅτι εἶσαι ἑνὸς εὐρωπαϊκοῦ ξεσηκωμοῦ μὲ σύνθημα ἕναν ἀριστερὸ φονταμενταλισμό. Ὅσο γιὰ τὸ Βατερλώ,

      μᾶλλον θὰ πρέπει νὰ τὸ ξαναδεῖς ὰπὸ μιὰν διαφορετικὴ ἄποψη. Ποιός κέρδισε μὲ ἀντάλλαγμα τί;

      Τὸ ἀνώνυμο ποὺ ἀναφέρεις νομίζω ὅτι μπορεῖ νὰ ἰσχύῃ καὶ γιὰ σένα. Ἕνα ὄνομα καὶ ἕνα ἐπίθετο δὲν σημαίνει

      ὅτι σὲ κάνουν ὲπώνυμο σὲ μία ἱστοσελίδα. Γιὰ νὰ κρίνῃς, πρέπει νὰ μελετᾷς ὅμοια γεγονότα καὶ καταστάσεις.

      Διαγραφή
    8. Ας τα δούμε αναλυτικά

      1. Το παράδειγμα με το Βατερλώ στο έφερα για να αντιληφθείς πως κοινά συμφέροντα μπορούν να σημαίνουν και κοινούς αγώνες. Εσύ ασφαλώς αντί να καταλάβεις αυτό το απλό το πήγες αλλού... Απλά μου επιβεβαιώνεις πως η όλη ιδέα του διαλόγου με πολιτικά αντίθετα άτομα (ναι ως τέτοιο σε αναγνωρίζω) είναι παντελώς άστοχη και χάσιμο χρόνου.

      2. Το κοινό που έχουμε με έναν Ολλανδό και που εσύ δεν κατανοείς είναι πως είμαστε και οι δύο φορείς του ευρωπαικού πολιτισμού, οι δυνάμεις που μας εχθρεύονται είναι κοινές και μας αντιμετωπίζουν ως εννιαίο εχθρό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινά προβλήματα που μας δημιουργούν οι εχθροί μας, όπως η λαθρομετανάστευση, η υπογεννητικότητα κλπ. Ακόμα κι αν όντως δεν είχαμε κανένα κοινό με τους άλλους Ευρωπαίους υπό τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε να το εφεύρουμε.

      3. Η θέση που προβάλλουμε προς μια ενοποίηση των ευρωπαικών εθνικιστών με βάσει φυλετικά και ιδεολογικά κριτήρια χαρακτηρίζεται από εσένα αριστερισμός και μάλιστα φονταμενταλιστικός.Μάλλον το σχιζοφρενές των όσων λες είναι αδύνατο να το κατανοήσεις.

      4. Ο «πατριωτισμός» που εκπροσωπείς κατά καιρούς παίρνει διάφορα πρόσωπα, σήμερα εκφράζεται ως αντιγερμανισμός (βλ. η Μέρκελ συνεχίζει το έργο του Χίτλερ, οι Γερμανοί μας μισούν κλπ), είτε ως αντιδυτικισμός (υποπροιόν της ρωμέικης υποκουλτούρας που πλασάρει η επίσημη εκκλησία και οι λάτρεις του Γεννάδιου-Σχολάριου), είτε ακόμα και με παντελώς ανούσιες προσπάθειες που για δεκαετίες εγκλώβισαν τον εθνικό χώρο όπως το να «αποδείξετε» πως οι Έλληνες δεν είναι ινδοευρωπαίοι αλλά «αυτόχθονες» (λες και έχει καμμία σημασία...) είναι ο πολιτικά ορθός πατριωτισμός που μπορεί μεν να μην τον εγκρίνει απόλυτα το σύστημα αλλά τον ανέχεται καθότι αποβλακώνει και αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Οι κατέχοντες την εξουσία γνωρίζουν πως να εκμηδενίσουν το πατριωτικό αίσθημα τελείως δε γίνεται, οπότε προτιμούν τις αβλαβείς εκφράσεις του, όπως αυτή που δηλαδή εκπροσωπείς εσύ. Ας γεμίζει η Ευρώπη λαθρομετανάστες, αλλά ας ασχοληθούμε εμείς με το DNA του Κάδμου.

      5. Το θετικό με τη περίπτωση σας είναι πως αντικειμενικά ακόμα και λεφτά να σας ρίξει το σύστημα είστε εκ φύσεως αδαείς και βλάκες και κυρίως αμόρφωτοι. Για αυτό και πρακτικά εάν ποτέ τα πράγματα καλυτερέψουν δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσουμε για εσας. Επίσης οι περισσότεροι από εσάς εκπροσωπούν μια γενιά ανθρώπων που ηλικιακά είναι με το ένα πόδι στο τάφο, οπότε ποιος νοιάζεται τι λέτε και τι κάνετε; Κανείς.

      5. Όταν έγραψες για τις εκτελέσεις και τις ένοπλες συγκρούσεις νόμισα προς στιγμήν ότι ήσουν υπερ κάποιου είδους ένοπλης πάλης. Οπότε και εξέφρασα την απορία μου γιατί γράφεις στο δίκτυο και δεν βρίσκεσαι ήδη στο βουνό. Αλλά η περίπτωση σου είναι ακόμα πιο κωμική. Εσύ ειλικρινά πιστεύεις πως θα γίνει κάποιου είδους εξέγερσης από τις ένοπλες δυνάμεις μάλλον μας τρολλάρεις οπότε δεν θα δώσω απάντηση στο πόσο ηλίθιο είναι να πιστεύει κάποιος κάτι τέτοιο.

      Εν κατακλείδι, είναι ξεκάθαρο πως ο Θεόδοτος δεν είναι για εσένα, θα πρότεινα να επιστρέψεις στον Στόχο ή σε άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες όπου θα διαβάσεις για τον ελληνικό πολιτισμό που πάει 5.000.000 χρόνια πίσω, για τους νταβραντισμένους αξιωματικούς «μας» που αναπάσα στιγμή θα μπουν στην Κωνσταντινούπολη (ενώ η Ομόνοια είναι υπό κατάληψη λαθρο), για την έρημο Τάκλα Μακάν, τα υπερόπλα Μπέβατρον και Μέιζερ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

      Διαγραφή
    9. Βλέπω μία ἐπιθετικότητα στὶς ἐκφράσεις σου καὶ δηλώνει τὸ εἶδος ἐκεῖνο

      τῆς ἐπιβολῆς τῆς ἄποψης σὲ κάποιον ποὺ ἐκφράζει κάτι διαφορετικὸ ἀπ᾽ αὐτὸ

      ποὺ γράφεις. Θὰ ξεκινήσῳ ἀπὸ τὸ τελευταῖο καὶ πάλι. Κατ᾽ἀρχὴν δὲν ἔχω ἀρκετὸ

      χρόνο γιὰ νὰ ἀσχολοῦμαι μὲ τὶς ἱστοσελίδες, μιὰ καὶ ἡ τύχη τὰ ἔφερε ἔτσι ποὺ

      ὅταν κάνεις μία δουλειὰ καὶ δὲν γνωρίζῃς ἂν θὰ ἐπιστρέψῃς στὴν πατρίδα πάλι, ἡ ἐνασχόληση με τὶς

      ἱστοσελίδες φαντάζει ὅπως ὅταν εἶσαι στὴν ἔρημο καὶ τρελλαἰνεσαι γιὰ νερὸ

      καὶ ξαφνικὰ κάποιος νὰ σοῦ μιλάει γιὰ γρήγορα αὐτοκίνητα καὶ βραδιὲς κρεπάλης.

      Ἐγὼ δὲν ἀνάφερα τίποτα οὔτε γιὰ νταβραντισμένους ἀξιωματικούς,

      οὔτε γιὰ Κωνσταντινούπολη, ἀλλὰ οὔτε καὶ γιὰ ὑπερόπλα. Δὲν διαβάζω ἐφημερίδες

      καὶ δὲν βλέπω τηλεόραση. Προτρέχεις καὶ βγάζεις συμπεράσματα ἀφοῦ

      πιστεύῃς ὅ,τι κάποιος ποὺ γράφει κάτι ποὺ δὲν εἶναι ταυτόσημο μὲ τὶς

      ἀπόψεις σου δὲν εἶναι καὶ λογικός. Αὐτὴ ἡ συμπεριφορὰ μᾶλλον θυμίζει Γκέμπελς.

      Δεύτερον ὅταν ἔγραψα γιὰ στρατιωτικοὺς

      ἔγραψα τρεῖς συγκεκριμένες λέξεις καὶ χαρακτήρισα τὴν ἄποψή μου οὐτοπικὴ ἐξηγώντας τὸ γιατί.

      Ἄρα δὲν διαβάζεται καλὰ τὰ σχόλια τῶν ἐπισκεπτῶν τῆς ἱστοσελίδας. Ρίξτε μία ματιὰ πιὸ πάνω στὰ

      γραφόμενά μου.

      Τρίτον, τὸ ἀδαεῖς καὶ βλᾶκες στὰ ἐπιστρέφω διότι δὲν ὑπάρχει λόγος

      κάποιος νὰ χάνῃ τὸν χρόνο του γιὰ νὰ σχολιάσῃ φράσεις ποὺ χρησιμοποιοῦν

      οἱ ξερόλες.

      Δὲν ἐκπροσωπῶ τὴν γενιά μου, καὶ οὔτε πιστεύω ποτὲ ὅ,τι ὁ κόσμος

      ἀλλάζει μέσα ἀπὸ πονήματα, δημοσιεύσεις κειμένων, καὶ φιλοσοφικῶν

      ἐρευνῶν. Αὐτὰ ἔπονται μετὰ τὰ γεγονότα. Σοῦ συνηστῶ νὰ ξαναδιαβάσῃς

      τὰ ἀπομνημονεύματα τοῦ Κολοκοτρώνη. Ἂν θεωρεῖς τὸν Κολοκοτρώνη ᾽νταβραντισμένο᾽

      κατὰ τὴν δική σου ἔννοια, μᾶλλον τότε κάτι ἄλλο συμβαίνει μὲ ἐσᾶς.

      Θεωρεῖς ὅ,τι μὲ τὸν Ὀλλανδὸ μᾶς ἑνώνει ὁ κοινὸς εὐρωπαϊκὸς πολιτισμός,

      καὶ ὅ,τι καὶ τίποτα νὰ μὴν μᾶς ἑνώνει μὲ τὰ προβλήματα ποὺ ἀντιμετωπίζουμε σήμερα

      θὰ ἔπρεπε νὰ ἐφεύρουμε κάτι κοινό. Αὐτὸ πότε θὰ γίνῃ σύντομα ἢ τὸν ἐπόμενο αἰώνα;

      Ἔχεις τὴν ἐντύπωση ὅτι οἱ λαοὶ τῆς Εὐρώπης θὰ ἀσχοληθοῦν μὲ τὴν δική μας ὑπογεννητικότητα,

      λαθρομετανάστευση κ.ο.κ ὅταν ἡ δική τους ζωὴ εἶναι, ἔτσι ὅπως εἶναι, ρυθμισμένη. Ἔχουν τὴν δουλειά τους (ἀνεργία

      6-8%) ὄχι ἀνεργία 2.000.000 ὅπως ἐμεῖς, παράγουν προϊόντα ἔστω καὶ μισὰ ἀπ᾽ὅτι πρῶτα, ἔχουν

      νὰ μποῦν σὲ διαμᾶχες μερικοὶ ἀπὸ αὐτοὺς καὶ πάνω ἀπὸ 200 χρόνια. Ἐξήγησέ μου μὲ πρακτικὸ

      τρόπο πῶς θὰ γίνῃ αὐτὴ ἡ κινητοποίηση; Μὲ ποιούς καὶ πότε, ὅταν θὰ ἔχῃ ἐξαφανιστῇ ἡ μισἠ

      Ἑλλάδα; Ὁ ἐχθρὸς εἶναι ἕνας, οἱ Χαζαροεβραῖοι ἢ Ἑβραῖοι ἢ ὅπως διαφορετικὰ τοὺς

      ὀνομάσετε. Ἐπίσης θεωρεῖς ἀβλαβεῖς τὶς πατριωτικὲς ἐκφράσεις μου γιὰ τὸ

      σύστημα, ναὶ εἶναι ἀβλαβεῖς τὴν στιγμὴ ποὺ δὲν ὑπάρχουν Πατριῶτες στρατιωτικοί,

      ἐγὼ δὲν ἔχω τὴν μεγαλοϊδέα ὅτι ὁ κόσμος θὰ ξεσηκωθῇ ἢ θὰ μορφωθῇ μέσα ὰπὸ τὰ σχόλια καὶ

      τὶς ἀναλύσεις τοῦ διαδικτύου. Γιὰ ἐσένα ποιά εἶναι ἡ λύση γιὰ τοὺς λαθρομετανᾶστες;

      Καὶ κάτι ἄλλο, τί πολιτικὸ σύστημα νομίζεις ὅτι μπορεῖ νὰ διχειρειστῇ μιὰ κατάσταση

      σὰν τὴν σημερινή; Τελευταῖα θὰ ἤθελα νὰ πῶ νὰ μὴν ἐκφράζεσαι ὺποθετικὰ

      γιὰ κάποιον ἐπειδὴ νομίζεις, πιστεύης, φαντάζεσαι ὅτι ἐκπροσωπεῖ κάτι καὶ ἀνήκει κάπου.

      Ἴσως γιὰ ἐσένα πρέπει νὰ ἐφεύρῃς κάποιον ποὺ νὰ χαρακτηρίζεται ὰπὸ ἀντιγερμανισμό,

      ὑποκουλτούρα καὶ ὅλα τὰ συναφή.










      Διαγραφή
    10. Aυτό είναι το τελευταίο σου μήνυμα που δημοσιεύεται εδώ καθώς δεν βρίσκω λόγο να χάνω το χρόνο μου μαζί σου, ειδικά δε όταν δηλώνεις συνειδητά πως όχι απλά δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφω, αλλά δεν θες και να καταλάβεις.

      Επιβεβαιώνεις απλά ότι οι άνθρωποι της γενίας σου είναι παντελώς άχρηστοι σε όποιον αγώνα κάνουμε, για την ακρίβεια είναι μάλλον και εμπόδια με τις ανόητες, μικροχωριατίστικες και παρωχημένες ιδέες που εκπροσωπείτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καθήσετε στη γωνιά σας και να σιωπήσετε. Τρόποι βέβαια να βοηθήσετε υπάρχουν, αλλά αποκλείεται και να στους έλεγα να τους εφάρμοζες.
      Ότι κάνατε το κάνατε, διαλύσατε την Ελλάδα πλήρως (είτε συνειδητά ψηφίζοντας Καραμανλή και Παπαντρέα, είτε ασυνείδητα αφήνοντας του πασόκους και αριστερούς να διαλύσουν τα πάντα και με εσάς να κοιτάτε την καταστροφή της χώρας βουβοί). Κάποιοι ακόμα πιο δειλοί όπως εσύ φύγατε και στο εξωτερικό και από εκεί κάνετε σήμερα υψηλή κριτική. Λοιπόν τράβα ξέδωσε κάπου αλλού.

      Επιμένεις να ρωτάς τι κοινό έχουμε με τους Ολλανδούς και ως αντεπιχείρημα θέτεις ανόητα ερωτήματα του τύπου «εχουν μικρότερη ανεργία από εμάς, γιατί να νοιαστούν για τη δική μας;». Είπα και πριν οτι προφανώς σου λείπουν οι διανοητικές ικανότητες για να αντιληφθείς τι λέω. Κοινή πορεία δεν θα χαράξεις με τον νεοφιλελευθερο ή αριστερό Ολλανδό που βλέπει τη χώρα του να καταστρέφεται και σφυρίζει αδιάφορα. Κοινή πορεία θα χαράξεις με τον Ολλανδό που νοιάζεται για την πατρίδα του, νοιάζεται για την Ευρώπη και αντιλαμβάνεται πως είμαστε όλοι μέλη της κοινής ευρωπαικής οικογένειας. Εγώ τέτοιους ξέρω αρκετούς, πολλούς νεοέλληνες με αντίστοιχες θέσεις δεν ξέρω.

      Είσαι βαθύτατα μπερδεμένος σχετικά με το χαρακτήρα και τη πολιτική θέση του Θεόδοτου. Εάν νομίζεις πως είμαστε ένα μπλογκ που επιθυμεί να σώσει τη παρούσα κατάσταση και να κρατήσει δέσμια την Ελλάδα στους ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ για 40 χρόνια έχεις πέσει έξω. Προσωπικά θα προτιμούσα μια σοβαρότατη εθνική καταστροφή εάν αυτό σήμαινε δυνατότητα εθνικής αναγέννησης από μια ευημερία με τους ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στο κεφάλι μας.

      Όχι τα άπομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη μου είναι αδιάφορο να τα διαβάσω ως οτιδήποτε άλλο πέρα από ένα ενδιαφέρον ιστορικό κείμενο. Δεν αποτελούν κανενός είδους εγχειριδίου για πολιτική ή άλλη δράση καθότι ο αγώνας του ήταν σε παντελώς διαφορετική βάση από την δικό μας. Μια γκραβούρα του κοσμεί ακόμα έναν τοίχο στο σπίτι μου αλλά ως εκεί. Η θέση σου ότι τα απομνημονεύματα του θα πρέπει να θεωρηθούν ως κάτι παραπάνω είναι δείγμα της πηγαίας ανοησίας που είναι σήμα κατατεθέν της όψης του πατριωτικού χώρου που εκπροσωπείς και ασφαλώς της γενιάς σου.

      Διαγραφή
  7. Μια δημόσια συζήτηση επί του θέματος, θα βοηθούσε στην δημιουργία τριβής και αποβολή αγκυλώσεων. Για άλλη μια φορά εύγε στον Θεόδοτο!!! STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο, ρε Θεόδοτε, για την απάντηση στον τύπο με το Βατερλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κακό με τους Ελληναράδες είναι ότι αν δεν ανήκουν στους εβραιοτροσκιστές ανταρσυοσυριζοπασόκονεοδημοκράτες, ανήκουν οι περισσότεροι σε έναν πατριωτικό χώρο που έχει δημιουργηθεί από cia και μοσάντ. Αυτά μου τα έλεγε ο ξάδελφός μου(μισοιρλανδός εθνικιστής νότιος, και θύμα του φυλετικού πολέμου στις Η.Π.Α) που ήταν επικεφαλής σε επίλεκτη μονάδα της υπερδύναμης, και υπασπιστής πολλών υψηλόβαθμων, και ο πατέρας του αντιστράτηγος(το κορυφαίο είναι ότι πρίν 15 χρόνια όταν ήμουν γυμνάσιο, ο ξάδελφος μου έλεγε για το σχέδιο ενός εβραιομογγολοιαπωνέζου μασώνου να εξαφανίσει τους λευκούς της Ευρώπης και να φέρει νέγρους και τον κοίταζα σαν ούφο, τελικά ο Θεόδοτος το έβγαλε στο ελλαδιστάν σε άρθρο, ήταν το σχέδιο του Καλέργη). Έτσι την περίοδο της κυριαρχίας του εβραιοπαπανδρέα άρχισαν να βγαίνουν θεωρίες ότι είμαστε οι εκλεκτοί έψιλον που κατάγονται από τον Σείριο και άλλα τέτοια ευτράπελα. Το ίδιο ακριβώς πιστεύουν οι εβραίοι, οι νέγροι και οι τούρκοι των δικών τους εθνικιστικών ομάδων. Έτσι δεν πρέπει να παραξενεύεσαι Θεόδοτε για την βλακεία που τους δέρνει. Το βλέπουνε και μόνοι τους οι συντάκτες του ιστολογίου, ότι οι νεοέλληνες εθνικιστές έχουν μαύρα μεσάνυχτα στα ανθρωπολογικά, γεωπολιτικά, πολιτικά, κ.α., και το χειρότερο βαριούνται να διαβάσουν και να μάθουν και κάτι σοβαρό, πιστεύοντας ότι τα ξέρουν όλα.
    Son Of Odin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Son of Odin

      όπως ακριβώς τα λες ειναι. Είμαστε απίστευτα πίσω από πλευράς πολιτικής σκέψης και ενημέρωσης και η ευθύνη πέφτει στους διάφορους "μεγάλους" του χώρου που αντί να καλλιεργήσουν σκέψη και πολιτική συνείδηση καλλιέργησαν αστείες προγονολατρείες.

      Eτοιμάζεται ένα άρθρο από τον Alex για τις παθήσεις του εθνικιστικού-πατριωτικού χώρου στην Ελλάδα. Θα παρουσιασθεί σύντομα.

      Διαγραφή
  10. Οι παθήσεις δεν χωρούν σε άρθρο.Θέλουν εγκυκλοπαίδεια...

    STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλή η δουλειά που έκανε ο Synodinos ….. περιεκτικό και με ουσία το άρθρο .... σε κάποιες απο τις πάμπολλες συζητήσεις που έχω συμμετάσχει, έχω εκφράσει τμηματικά τις παραπάνω απόψεις ... λέω τμηματικά διότι ο αρθρογράφος πέραν του κύριου πυρήνα του άρθρου φέρνει και άλλα θέματα, όπου εκφράζει θέση με επιχειρήματα και παραδείγματα, που σε χρονικά διαφορετικές περιστάσεις έχω κάνει και εγώ αντίστοιχες τοποθετήσεις .....

    μόλις πριν δύο μέρες σε συζήτηση στο δίκτυο σχετικά με την εκπαίδευση, σε blog φίλου μου, τους μίλησα για τον επιδερμικό και προσποιητό πόνο, που όλοι εκφράζουν για τις εξετάσεις των νέων .... για την μάταιη ελπίδα σε σχέση με την επιστημονική και πολιτισμική ¨παίδευση¨ τους, στα Ελληνικά ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτήρια, που δεν είναι χώροι παραγωγής νόησης αλλά άντρα εκφυλισμού και άκρατου σκοταδισμού, μιας και δεν διαθέτουν ¨δασκάλους¨ αλλά πνευματικά ανάπηρα υποκείμενα, μειωμένης ηθικής υπόστασης και ανύπαρκτων αρετών .....

    σε τέτοιες σφηκοφωλιές αγωνιών αυτοί, της γενιάς του πολυτεχνείου να σπρώξουν τους νεότερους ..... λες και θα χάσουν αυτοί οι νέοι το κελεπούρι .....

    τέλος πάντων αυτά είναι θέματα άλλης συζήτησης ..... εάν και τελικά τέμνουν το θέμα του άρθρου, διότι εάν κάτι εκφράζει το κείμενο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι η δυνατότητα του ανθρώπου να σκέφτεται απροκατάληπτα ......

    καλή δουλειά και ωραία συγκέντρωση ιδεών .....

    GEODETIS ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @GEODETIS

      Χαίρομαι που το άρθρο βοήθησε στην όλη επιχειρηματολογία και ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

      Διαγραφή
  12. Ἔχω κουραστεῖ νὰ βλέπῳ Ἕλληνες νὰ τσακώνονται γιὰ τὸ ἂν ἡ Ἑλλὰς θὰ πρέπει νὰ ἀνήκῃ στὴν Δύση («εὐρωπαϊκὴ οἰκογένεια») ἢ τὴν Ἀνατολή. Προσωπικὰ ἡ Ἑλλάς δὲν πρέπει νὰ ἀνήκῃ σὲ κανένα παρὰ μόνο σὲ αὐτοὺς ποὺ φέρουν ταυτόχρονα καὶ τὸ αἷμα καὶ τὸ πνεῦμα της. Συμπαθεῖς, δὲν λέω, οἱ φιλέλληνες, ἀλλὰ δὲν εἶναι Ἕλληνες. Καὶ μισητοὶ οἱ Γραικύλοι Ἕλληνες ποὺ προκαλοῦν χειρότερη ζημιὰ στὸ ἔθνος ἀπὸ τοὺς δεδηλωμένους ἐχθρούς του. Δηλαδή, Ἕλληνας γιὰ νὰ εἶσαι πρέπει καὶ νὰ γεννηθῇς ἔτσι καὶ νὰ κρατᾷς μέσα σου τὸν ἑλληνικὸ πολιτισμό. Αὐτὸ ποὺ λέει λχ ἡ ΧΑ δὲν μὲ καλύπτει. Ἕλληνας καὶ γεννιέσαι καὶ γίνεσαι.
    Τώρα, ὅση σχέση ἔχουμε ὡς ἔθνος μὲ τοὺς Δυτικοὺς καὶ δὴ τοὺς Βορείους, ἄλλη τόση σχέση ἔχουμε μὲ τοὺς Ἀσιάτες. Ἔχω ζήσει στὴν Εὐρώπη χρόνια, ἔχω Ευρωπαία γυναίκα, τὸ μόνο ποὺ μπορῶ νὰ πῷ μὲ βεβαιότητα εἶναι ὅτι ὑπάρχει πολιτιστικὴ ἀσυμβατότητα μεταξὺ ἡμῶν καὶ αὐτῶν, τουλάχιστον μὲ λαοὺς ποὺ κατοικοῦν ἀπὸ τὸ Μιλάνο καὶ βορειότερα. Ἂν μιλοῦμε γιὰ τοὺς Μεσογειακοὺς εὐρωπαϊκοὺς λαοὺς -πλὴν Σλαύων καὶ Σκιπέριων-, δηλαδὴ τοὺς Ἰταλοὺς καὶ τοὺς Ἴβηρες ἐκεῖ ὑπάρχουν πολλὲς ὁμοιότητες (θὰ ἔλεγα πάρα πολλὲς στὸν ψυχισμὸ μὲ τοὺς Πορτογάλους), ἀλλὰ οἱ διαφορὲς εἶναι ἐπίσης ἔντονες.
    Συμφωνῶ μὲ τὸν προλαλήσαντα dimiki (ἕνα τεράστιο εὖγε γιὰ τὴν χρήση τοῦ πολυτονικοῦ καὶ τῆς σωστῆς ἑλληνικῆς-δὲν εἶναι μόνο οἱ τόνοι καὶ τὰ πνεύματα…), στὶς χῶρες τῆς Εὐρώπης καὶ ἰδίως τῆς βορείου Εὐρώπης, οἱ ἄνθρωποι δὲν ἔχουν κοινὰ προβλήματα, δὲν ἔχουν κοινὲς ἀνησυχίες μὲ μᾶς καὶ σὲ τελικὴ ἀνάλυση τὸ 99.99% τοῦ πληθυσμοῦ τους δὲν ἔχει καὶ οὔτε νιώθει νὰ ἔχῃ κάτι κοινὸ μὲ τοὺς Ἕλληνες. Μᾶς βλέπουν ὡς τόπο διακοπῶν καὶ μόνο καὶ κάποιοι ἐλάχιστοι σὰν τὴν χώρα τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων. Οἰ ἄνθρωποι ἔχουν ἐκπληκτικὴ ἀμορφωσιὰ σὲ θέματα βαθύτερης, ἀλλὰ καὶ γενικῆς παιδείας, λχ θεολογίας, θρησκείας, γεωγραφίας, ἱστορίας, λαογραφίας, λαϊκῆς τέχνης καὶ κάποιοι ἐλάχιστοι δίνουν δὲ καὶ μαθήματα ὀρθότητος γιὰ τὸ τί εἶναι ἑλληνικὸς πολιτισμὸς καὶ τί ὄχι (οἱ κλασικὲς ἀρλοῦμπες περὶ φοινικικοῦ ἀλφαβήτου κι ἄλλα ὅμορφα…). Τὸ κακὸ εἶναι ὅτι στὴν λούμπα πέφτουν πολλοὶ ἀπὸ ἐμᾶς καὶ καταντοῦμε νὰ δαιμονοποιοῦμε περιόδους ἔνδοξες τῆς ἑλληνικῆς ἱστορίας (ἴσως ὄχι τόσο ἔνδοξες ὅσο ἡ Ἀρχαία, ἀλλὰ σὲ κάθε περίπτωση ἔνδοξες καὶ λαμπρές) ὅπως ἡ περίοδος τῆς Ρωμανίας καὶ γενικῶς νὰ βλέπουμε τὴν Ἑλλάδα μας μὲ δυτικὰ …γυαλιά. Μὲ συγχωρεῖτε, ἀλλὰ αὐτὸ τὸ στερεοτυπικῶς ἐμετικὸ ποὺ ἔχω βαρεθεῖ νὰ ἀκούῳ «ὑπάρχουν καθηγητὲς στὴν Γερμανία ποὺ ξέρουν καλλίτερα τὴν ἀρχαῖα ἑλληνικὴ ἀπὸ ὅλους τοὺς Ἕλληνες» εἶναι ἐκτὸς πραγματικότητος. Οἱ «φιλέλληνες» αὐτοὶ θὰ μιλοῦσαν τὴν ἑλληνικὴ μὲ τὴν κατάπτυστη Ἑρασμιακὴ προφορά. Ὅσο δὲ γιὰ τὴν ἴδια τὴν γλώσσα, δὲν θὰ τὴν κατελάμβαναν ποτέ σὲ βάθος, διότι ἡ γλώσσα στὴν πραγματικότητα εἶναι μία καὶ ὄχι ἀρχαία, κοινή, καθαρεύουσα καὶ δημοτική (σᾶς παραπέμπω στὸ ἐξώφυλλο τοῦ λεξικοῦ τοῦ Δημητράκου). Ὅταν θὲς λχ νὰ μελετήσῃς τὴν μουσικὴ τοῦ Φρεσκομπάλντι καὶ τῶν μουσικῶν τοῦ 1600 μΧ θὰ πρέπει νὰ πᾷς βῆμα-βῆμα ἀπὸ τὸ σήμερα στὸ τότε καὶ ὄχι νὰ «προσγειωθῇς» στὸ 1600 παίζοντας στεγνὰ τὶς παρτιτοῦρες τοῦ 1600. Τὸ ἴδιο καὶ μὲ τὴν γλώσσα. Γιὰ νὰ πᾷς στὸν Αἰσχύλο, πρέπει νὰ λιώσῃς στὸν Παπαδιαμάντη, τὸν Παλαμᾶ καὶ τὸν Καβάφη πρῶτα γιὰ νὰ μὴν ἀναφέρω τοὺς λογίους τῆς Ρωμανίας ἢ ἀκόμη τὰ ἴδια τὰ δημοτικὰ τραγούδια. Αὐτοὶ ποὺ ἰσχυρίζονται ὅτι μὲ τοὺς Εὐρωπαίους εἴμαστε πολιτισμικῶς συγγενεῖς εἶναι μᾶλλον ἀστοιχείωτοι. Δὲν εἶναι ἡ γλώσσα μόνο, δὲν εἶναι ἡ θρησκεία μόνο. Εἶναι ὁ τρόπος ζωῆς μας, ἡ λατρεία μας γιὰ τὸν οἶνον καὶ τὸ λάδι, εἶναι τὰ 9/8 τοῦ ζεϊμπέκικου ἢ τοῦ ἀντικρυστοῦ, τὰ 7/8 τοῦ Καλαματιανοῦ, εἶναι ὁ πλάγιος ἦχος τοῦ δευτέρου, εἶναι οἱ ἁγιογραφίες, ἡ μαγειρική μας καὶ πολὺ περισσότερο ἡ ἀξία τοῦ καλοῦ φαγητοῦ στὴν σύσφιξη τῶν φιλικῶν καὶ οἰκογενειακῶν δεσμῶν, εἶναι ἡ ἀγάπη γιὰ τὴν θάλασσα καὶ ἡ μελαγχολία τῆς ξενιτιᾶς, εἶναι ἡ ἰδιαίτερη σχέση τοῦ Ἕλληνα μὲ τὴν παράδοσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νὰ ξεχάσουμε τὸ 1940; Ἑλληνολάτρης -καὶ καλὰ- ἦτονε ὁ Χίτλερ, ἀλλὰ τὸ γένος τῶν Ἑλλήνων τὸ ρήμαξε. «Φιλέλλην» ἦτονε κι ὁ Τσώρτσιλ καὶ ἔβαλε τὴν χερούκλα του νὰ σφαχτοῦμε σὰν τὰ γαλιὰ… Ποιός; Ὁ Τσώρτσιλ, ὁ «σύμμαχος» ποὺ κάποτε μαζύ του πολεμούσαμε τὸν κοινὸν ἐχθρὸν… Αὐτὸς ποὺ ἔδωσε στολὴ καὶ ὅπλο στοὺς γερμανοτσολιάδες, τοὺς μέχρι πρότινος ἐχθρούς του, γιὰ νὰ σφάζῃ Ἕλληνες (σημείωση: δὲν εἶμαι κομμουνιστής, οὔτε κἄν ἀριστερός. Ὁ ἐμφύλιος ἦταν μία ντροπιαστικὴ σελίδα γιὰ τὸ γένος μας, τεράστια εὐθύνη γιὰ τὴν διεξαγωγὴ τοῦ ὁποίου εἶχον οἱ ἀγαπητοί μας «σύμμαχοι», κομμουνιστὲς καὶ Δυτικοί). Νὰ πᾶμε στὴν Μικρασιατικὴ καταστροφή; Νὰ πᾶμε πιὸ πίσω, στὸ ρόλο τῆς Εὐρώπης στὸν ἀπελευθερωτικὸ ἀγώνα; Στὰ χρόνια τῶν Σταυροφοριῶν; Στὶς λεηλασίες στὰ χρόνια τῆς Ρωμανίας; Λέω Ρωμανίας καὶ ὄχι Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας, διότι αὐτὸς ὁ ἄκυρος ὅρος ἦταν ἐπινόηση Γερμανῶν «πεφωτισμένων» καθηγητῶν ποὺ ξέρουν τὴν ἱστορία -ὡς Εὐρωπαῖοι ποὺ εἶναι- καλλίτερα ἀπὸ μᾶς! Ὄχι παῖδες, μακρυὰ κι ἀγαπημένοι. Εἴμαστε Ἕλληνες, εἶναι Εὐρωπαῖοι. Εἴδαμε πόσο μᾶς στήριξαν καὶ στὸ ζήτημα τῆς ὀνομασίας τῶν Σκοπίων. Εἶναι ντροπή ποὺ ἡ εὐρωπαϊκὴ διανόηση (ὑπάρχει;) δὲν εἶχε ποτὲ τὸ θάρρος καὶ τὴν γνώση νὰ ξευτελίσῃ τοὺς Βαρδάριους σὲ μία μέρα. Ποιοί Εὐρωπαίοι φιλέλληνες; Ποῦ εἶναι κρυμμένοι; Στὴν Ἀγγλία ἂν πῇς «the greek way» ἐννοεῖς ξεκάθαρα τὸ πρωκτικό (ὀθωμανικό), μέγιστη προσβολὴ γιὰ ἕναν λαό. Ἂν ἀφήσῃς ὑπόνοια ἀμφισβήτησης γιὰ τὸ κράτος δικαίου τοῦ Ἰσραὴλ σὲ ἔχουνε μπουζουριάσει γιὰ ἀντισημητισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι την έκπληξη του μέσου Γερμανού 18αρη στρατιώτη ερχόμενος στην Ηπειρωτική Ελλάδα, διδαγμένος στο σχολείο του να πιστεύει οτι στην συγχρονη Ελλάδα ζεί και προοδεύει μια ανώτερη φυλή υπερανθρώπων και με ιδιαίτερη εντρύφηση στην κλασσική γραμματεία, αντ'αυτού είδε έναν μεγάλο εσμό απο παράσιτα, τριτοκοσμικούς αγροίκους και γύφτους, που έψαχναν κάθε ευκαιρία να πλήξουν τον διπλανό τους Συνέλληνα (πληροφοριακά μεγάλες ευθύνες για τον λιμό της Αθήνας που απέκρυπταν τις σοδειές τους). Ο ίδιος τριτοκοσμικός γύφτος, που απο έναν Γιαννόπουλο, έναν Παλαμά και έναν Σικελιανό, κατάντησαν την Ιδεα και την Κοσμοθεωρία του Πατριωτισμού, να την εξυμνούν ο... Νότης και ο Πλούταρχος (όχι ο αρχαίος).

      Ο ίδιος τριτοκοσμικός γύφτος που κλαίει βλέποντας ενα ντοκιμαντέρ για τους 300 "μάρτυρες" του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, δίχως να ξέρει το τί και το πώς των γεγονότων, δίχως να ενθυμείται οτι αυτοί οι νέκροι καταδικάστηκαν πρωταρχικά από γνήσιους εκπροσώπους του Ελληναρισμού. Βέβαια ρίχνει την κουτσουκέλα του, για τους "κακούς Άγγλους" που μας έφεραν τον εμφύλιο (αληθες σε μια φαση, και ομολογουμενο απο τους ίδιους), αλλα επιπροσθέτως θεωρεί μαγκιά τον φόρο αίματος που πλήρωσε ο Ελληνας διαχρονικά για το Αγγλικό Στέμμα.

      Εν τέλει, είναι ξεφτίλα κάποιος που ισχυρίζεται οτι είναι ο "μοναδικός" και ο "ανώτερος", να επιζητεί την αποδοχή και την υποστήριξη τρίτων (που πλην τους θεωρεί και...κατώτερους) για την εκπληρωση των στόχων του...

      ΥΓ Ο Περικλης Γιαννόπουλος έλεγε οτι οι συγκαιρινοί του Έλληνες είναι οι χειρότεροι Ελληνες όλων των εποχών. Απορώ ποια θα ήταν η κρίση του για του σημερινούς...

      Διαγραφή
  14. Κλείνοντας, γιὰ νὰ μὴν παρεξηγηθῷ, τὸ γεγονὸς ὅτι ὁρισμένοι ἐξ Ἀνατολῆς ἀπολίτιστοι λαοί, ὅπως οἱ Ἄραβες καὶ ἀκόμη περισσότερο οἱ πλέον ἀπολίτιστοι τοῦ πλανήτου Τοῦρκοι, ἔκλεψαν στοιχεῖα ἀπὸ τὸν δικό μας πολιτισμό, δὲν σημαίνει ὅτι εἴμαστε Ἀνατολίτες. Ἀλλιῶς χορεύεται τὸ γνήσιο ζεϊμπέκικο καὶ τὸ γνήσιο τσιφτετέλι ποὺ παρὰ τὶς ὀνομασίες τους εἶναι ἑλληνικότατα κι ἀλλιῶς τὰ χορεύουν οἱ Τοῦρκοι. Βεβαίως, ὁ τρόπος ποὺ χορεύουν οἱ νέο-Ἕλληνες αὐτοὺς τοὺς χοροὺς ἀπὸ τὸ '80 καὶ μετὰ παραπέμπει περισσότερο στὸ γύφτικο κακέκτυπον παρὰ στὸ γνήσιο, ἀλλὰ τέλος πάντων εἶναι ἄλλη ἱστορία αὐτή. Ὅταν ὁ Ἕλλην θὰ συνειδητοποιήσει τὴν ὑπεροχὴ καὶ τὴν μοναδικότητα τοῦ πνευματικοῦ του πολιτισμοῦ, ὅταν θὰ πάψῃ νὰ νιώθῃ ἐπαίτης καὶ νὰ παρακαλῇ γιὰ συμμαχίες πνευματικοῦ/πολιτισμικοῦ ἐπιπέδου, τότε θὰ μπορέσει νὰ σταθῇ στὰ πόδια του, διότι μονιασμένος μὲ τὸν συνέλληνα καὶ κοινωνὸς τοῦ ἑλληνικοῦ Λόγου δὲν ἔχει νὰ φοβηθῇ στὴν τελικὴ κανέναν ^$#ϗ.
    Ἡ Ἑλλάδα ὀφείλει νὰ συνειδητοποιήσῃ τὴν ἀνωτερότητα τοῦ πολιτισμοῦ της καὶ νὰ μὴν κυττάζῃ συμπλεγματικῶς τὴν Δύση (πολιτισμὸς δὲν εἶναι μόνο τεχνολογία), νὰ μὴν θεωρῇ ὅτι προέρχεται ἀπὸ ἐκεῖ ὡς de facto ἀνώτερο κι ἀπὸ 'κεῖ καὶ πέρα νὰ προστατέψῃ τὰ ἀνατολικά της σύνορα ἀπὸ τὴν ὀθωμανικὴ ἀπειλὴ καὶ τὶς ὀρδὲς τῶν ἰσλαμιστῶν λαθρομεταναστῶν.

    Στάθης Συρμακέζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Στάθης Συρμακέζης

      1. Ναι η δυτική ευρώπη είναι ΚΑΙ πολιτισμικά ανώτερη από την Ελλάδα τους τελευταίους αιώνες. Εάν κάποιος δεν το βλέπει αυτό ειναι απλά διανοητικά ηλίθιος ή έχει παρωπίδες. Το ότι οι βάσεις του δυτικού πολιτισμού άρχισαν στην Ελλάδα δεν αλλάζει το γεγονός πως η σύγχρονη Ελλάδα (ειδικά απο 1974 και έπειτα) δεν παράγει κανενός είδους σοβαρής κουλτούρας πλέον. Σαφώς σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο αριστερός οδοστρωτήρας που ισοπέδωσε τα πάντα επιβάλοντας τη δική του "κουλτούρα" ως την επίσημη.

      2. Η θεωρία για το φοινικικό αλφάβητο ειναι η κυρίαρχη. Δε μένει παρά σε όσους δεν την αποδέχονται να αποδείξουν το αντίθετο.

      3. Γνωρίζεις πως προφερόταν η ελληνική γλώσσα την κλασσική εποχή για να κρίνεις εάν η ερασμιακή προφορά είναι σωστή ή λάθος ; Προφανώς όχι.

      4. Η θέση που εκφράζεις πως δεν αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους ευρωπαίους είναι τουλάχιστον γελοία. Έχει ήδη γραφτεί σε άλλο σχόλιο εδώ ποιά ειναι αυτά τα προβλήματα.

      5. Τα τσιφτετέλια (που μάλιστα δηλώνεις πως είναι και απώτερης ελληνικής καταγωγής) χάρισμα σου, μονο θερμή παράκληση μην τις λες και παραέξω αυτές τις θεωρίες και γινόμαστε και εμείς οι υπόλοιποι ρόμπα...Ακόμα κι αν τα τσιφτετέλια ήταν όντως ελληνικός χορός (ευτυχώς δεν ειναι), νομίζω πως είναι από τα πράγματα που θα πρέπει να αποκρύβαμε συνειδητά.

      Διαγραφή
    2. συνεχεια

      6. Οι ομοιότητες στη θρησκευτική λατρεία (μιλάω για προχριστιανική Ευρώπη), κάτι που εκφράζει την ίδια τη ψυχοσύνθεση του ατόμου, μεταξύ των Ευρωπαίων δείχνουν πως μιλάμε για το ίδιο τύπου ανθρώπου. Εάν αυτό δεν το κατανοείς τότε ο μόνος αστοιχείωτος εισαι εσύ. Αυτά περί λαδιού και κρασιού (αλήθεια έχεις πάει ποτέ Ιταλία και Γαλλία;) και τα περί σίσφιξης σχέσεων με το καλό φαγητό (επαναλαμβάνω Ιταλία και Γαλλία έχεις πάει;) τα αφήνω στην άκρη καθώς είναι αστειότητες.

      7. Τωρα για την ιδιαίτερη σχέση του Έλληνα με τη παράδοση του, το ίδιο ισχύει και για τους άλλους Ευρωπαίους λίγο πολύ (λιγότερο για τους Βρετανούς περισσότερο για τους Σλάβους κλπ). Μαλιστα θα έλεγα πως από το 1974 και έπειτα οι Έλληνες υστερούν ιδιαίτερα σε αυτό το τομέα....

      8. Οι πολεμικές συγκρούσεις που σχετίζονται με τις διαφορές συμφερόντων είναι άσχετες με την όποια συμπάθεια μπορεί να τρέφει κάποιος για τον εκάστοτε λαό. Είμαι πεπεισμένος πως οι γερμανοί πιλότοι που βομβάρδιζαν το Λονδίνο ουδέποτε θα έλεγαν κάτι αρνητικό για τον Σαίξπηρ. Αλλά αυτά δεν παίζουν σημασία σε τέτοιου είδους συγκρούσεις. Τα όσα γράφεις είναι προέκταση της κωμικοτραγικής νεοελληνικής αντίληψης πως επειδή διομισι χιλιετίες πριν παρουσιάσθηκε ένας πολιτισμός εδώ που αποτέλεσε τη βάση του δυτικού οι Έλληνες πρέπει να έχουν κάποιου είδους προνόμια. Αυτό το σκεπτικό οδηγεί σε λογικές τύπου "πληρώνετε μας γιατι σας κατεβάσαμε από τα δέντρα".

      9. Πριν συνειδητοποιήσει ο Έλληνας την ανωτερότητα του πολιτισμού του όπως λες ας συνειδητοποιήσει ότι έγινε ο περίγελος της Ευρώπης και του κόσμου και για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο αυτός. Είτε ενεργά(ψηφίζοντας πασοκ, νδ, κκε, συριζα) είτε παθητικά (αφήνοντας τους συριζοπασόκους να διαλύσουν τη χώρα)

      10. Αναμασάς την τυπική νεοελληνική ανοησία πως για τον εμφύλιο έχουν ευθύνη οι Άγγλοι. Ουδέποτε βρήκα κάποιον να μου εξηγήσει που το στηρίζει αυτό (έστω κάποια ένδειξη) και ουδέποτε βρήκα και κάποιον να μου παρουσιάσει ένα λογικό επιχείρημα γιατί οι Άγγλοι να επιθυμούν κάτι τέτοιο. Το κοντυνότερο σε "επιχείρημα" που ακούω είναι πως μας μισούν. Για τον εμφύλιο την ευθύνη την φέρει το ΚΚΕ και ψυχοπαθείς όπως ο Ζαχαριάδης. Τα υπόλοιπα ειναι αρλούμπες στα πλαίσια της περιβόητης "εθνικής συμφιλίωσης" που ουσιαστικά σημαίνει την συνέχιση και διαιώνιση της αριστερής κυριαρχίας σε όλους τους τομείς της ζωής της χώρας. Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

      11. Τα περι Ρωμανίας μου θυμίζουν Μεταλληνό, Σχολάριο, Κολλυβάδες και όλο το κακό συναπάντημα και επειδή μόλις είχα το δείπνο μου θα μου επιτρέψεις να τα αφήσω ασχολίαστα για ευνόητους λόγους...

      ΥΓ Το κείμενο σου μου αποδεικνύει μια θέση που έχω διαμορφώσει εδώ και αρκετό καιρό. Όλοι εσείς οι άνθρωποι άνω των 50 (μή σου πω και 40) ζείτε απλά σε άλλη εποχή και πρακτικά δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα στο χώρο πέρα από τετριμμένες και χιλιοειπωμένες ατάκες περί μεγαλείων του ελληνικου πολιτισμού κλπ. Δεν έχετε καμία απολύτως επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η Ευρώπη σα γεωγραφικός και πολιτιστικός χώρος και κρίνοντας και από τα όσα πράξατε όλα αυτά τα χρόνια, αμφιβάλω αν είχατε και ποτέ επαφή με τη πραγματικότητα γύρω σας. Θα με ρωτήσεις ασφαλώς γιατί τα λέω αυτά. Διότι το δίλλημα για την πορεία του ελληνισμού προς δύση ή ανατολή δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν και μάλιστα ειναι και αστείο να τίθεται με τα γεωπολιτικά δεδομένα που υπάρχουν εδώ και αιώνες. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε πολιτιστικά επιχειρήματα (ακόμα και αυτά τζούφια ειναι) σε ένα ζήτημα καθαρά στρατηγικό και πολιτικό αποδεικνύει τη προαναφερθείσα θέση μου. Εν κατακλείδι, οφείλουμε να κινηθούμε χωρίς εσάς, και είναι αδιάφορο είτε θα ακολουθήσετε είτε όχι. Προσωπικά θα προτιμούσα να μην ακολουθήσετε καν κιολας καθότι μονο πρόβληματα θα δημιουργήτε συνέχεια.


      Διαγραφή
  15. @Συρμακέζης

    Βρίσκεσαι σε παραλήρημα και επειδή το μπλογκ δεν ενδεικνυεται για ψυχανάλυση θα πρέπει να απευθυνθείς κάπου αλλου.

    ΥΓ Απλά πληροφοριακά, κανείς μας δεν ζει ΒΠ
    ΥΓ2 "μανταμσουσουδίστικη" (κορυφαίο! ακόμα γελάω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι ο 30 Απριλίου 2013 - 11:23 μ.μ. Κάτοικος Αγγλίας για 18 χρόνια μέχρι πρόσφατα, έπεσες έξω στην υπόθεση ότι δεν έχω ταξιδέψει στην Ευρώπη να δω αυτά που είδες εσύ. Όπως έξω έπεσες και στις άλλες υποθέσεις σου περί εκπροσώπησης κάποιας εθνικιστικής ομάδας.

    Πολύ δυσεύρετοι είναι αυτοί που τοποθετείς ως ομοεθνείς σου στην Αγγλία. Αντίθετα, αν υπάρχει κάποιο κοινό εθνικό χαρακτηριστικό στους αγγλοσάξονες αυτό είναι η αντιπάθεια προς την ηπειρωτική Ευρώπη. Την περιφρόνησή τους προς τους νεοέλληνες την καταλαβαίνω, αλλά την αντιπάθεια προς ότι εκπροσωπεί η Ευρώπη ποτέ δεν βρήκα ικανοποιητικές απαντήσεις γιατί.

    Τι έγινε αυτό το άρθρο που μας υποσχέθηκες για το 5% των ανθρώπων με δυνατότητα διαμόρφωσης πολιτικής άποψης πέρα από αυτής που τους επιβάλουν τα ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπει εν καιρώ, επί του παρόντος έχουμε άλλα θέματα να παρουσιασθούν.
      Αλλα ως προς τι η πρεμούρα; Αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα σου πέφτω έξω σε όλα, περιμένεις να σε διαφωτίσω σε πιό πολύπλοκα θέματα;

      Επί της ουσία τώρα, κάνε κάμια βόλτα από το BNP άκου τι έχει να πει ο Griffin για Ελλάδα και Κύπρο και εν συνεχεία μας ξαναλές. Aν 18 χρόνια δεν τον άκουσες ποτέ μάλλον δεν πρέπει να πολυασχολήσε με το θέμα και τον χώρο.

      Διαγραφή
  17. Προς τον Ανώνυμος11 Ιουνίου 2013 - 1:50 π.μ./30 Απριλίου 2013 - 11:23 μ.μ

    Το τελευταίο σου μήνυμα δεν πρόκειται δημοσιευθεί καθότι αποδίδεις πράγματα σε εμένα που ουδέποτε ανέφερα και είναι προιόν της φαντασίας σου και πάνω σε αυτά χτίζεις ολόκληρες υποθέσεις και "επιχειρήματα". Όταν θα αποκτήσεις την ελάχιστη αξιοπρέπεια να μην καταφεύγεις σε τέτοιες τακτικές, ξαναέλα. Μέχρι τότε θα παραμένεις "αδημοσιεύτος" παρέα με τους υπόλοιπους "αδημοσιευτους" που γράφουν βλακώδη σχόλια και τους αριστερούς που μας βρίζουν. Ίσως εκεί να είναι και η θέση που σου αρμόζει βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή