Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Γράφει  ο  Ελευθέριος  Αναστασιάδης


Σε προηγούμενο άρθρο μας σκιαγραφήσαμε την Ουσία του κόμματος της ΝΔ. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο για την Ουσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Κάθε κόμμα και κάθε ιδεολογία έχουν μία φαινομενική όψη η οποία αποτελείται από «στολίσματα» και «περισπασμούς του νοός».


Τα «στολίσματα» είναι οι διάφορες γενικόλογες αναφορές για την «κοινωνική δικαιοσύνη», τα «δικαιώματα των εργατών», την « ισότητα» κλπ.


Οι «περισπασμοί  του  νοός» είναι οι εκλαϊκευμένες θεωρίες περί της «προόδου»,  της  «ελευθερίας», της «αξίας της διαφορετικότητας» κλπ.


Για να ανιχνεύσουμε λοιπόν την Ουσία ενός κόμματος πρέπει να διαπεράσουμε το τοίχος αυτών των φαινομενικών στοιχείων του και να δούμε ποιος είναι ο υπαρξιακός- οντολογικός πυρήνας της ιδεολογίας και των πρακτικών του .


Αναλύοντας  λοιπόν τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διακρίνουμε καμία τάση του για προσπάθεια Μεταμόρφωσης του ανθρώπου, δηλαδή για ένα πέρασμα από τη φυσιοκρατική-ενστικτώδη δομή της ανθρώπινης φύσης σε μία ανώτερη πνευματική κατάσταση, η οποία μπορεί να πραγματωθεί με τον έλεγχο των ενστίκτων που επιζητούν την απόλαυση και την επικέντρωση των νοητικών λειτουργιών σε μη υλικούς στόχους : μεταφυσική, σφυρηλάτηση  χαρακτήρα, ιεραρχική αντίληψη της κοινωνίας, θυσιαστική μείωση του Εγώ, κλπ. Έτσι, μη υπαρχόντων αυτών των κινήτρων στην κοσμοθεωρητική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο κίνητρο που απομένει είναι η αναζήτηση της ηδονής. Ακριβώς αυτή είναι ή Ουσία του ΣΥΡΙΖΑ: Η  ΗΔΟΝΗ. Η  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΗ ΗΔΟΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (=οικονομική, καταναλωτική, αισθησιακή, παρορμητική, σεξουαλική, Εγωική ικανοποίηση ). 

Πως όμως συνδέεται αυτή Ουσία του ΣΥΡΙΖΑ με τις αποδομητικές του ενέργειες και την αντι-παραδοσιακή θεώρηση του κόσμου και της κοινωνίας; Η  ηδονική αντιμετώπιση της ζωής επιφέρει πάντα την αύξηση της εντροπίας ενός συστήματος, δηλαδή, αυξάνει το βαθμό αταξίας των εσωτερικών του στοιχείων διότι δημιουργεί πνευματική και φυσική χαλαρότητα. Για την μείωση της αταξίας πρέπει να επιτελεστεί έργο και το έργο είναι πάντα επώδυνο. Παραδείγματα: η  εγκράτεια των ενστίκτων, η θυσία για την πατρίδα, ή επίπονη εργασία, η υπακοή σε ανωτέρους, όλα αυτά πηγαίνουν ενάντια στην ενστικτώδη δομή που επιζητεί την ηδονή και τον ελάχιστο μόχθο. Να λοιπόν γιατί αυτό το πολιτικό μόρφωμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο για κάθε κοινωνία που θέλει να συνεχίσει να ακoλουθεί το μονοπάτι που χάραξε ο Κλασσικός Ελληνικός και Χριστιανικός πολιτισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποδομήσει (ότι απέμεινε από αυτόν) σε χρόνο dt  διότι τον βλέπει σαν το ύψιστο εμπόδιο στην  αέναη επιδίωξη του για την  απόλαυση  της  καθαρά  υλικής  ηδονής.


Τα πράγματα μάλιστα γίνονται ακόμη χειρότερα, για τον λόγο ότι σε αυτού του είδους τα κόμματα βρίσκουν καταφύγιο και πεδίο δόξης λαμπρό, όλοι εκείνοι που λόγω ιδιοσυγκρασίας, έχουν μία ροπή στις παραβατικές ή ανώμαλες όψεις της ηδονής, με αποτέλεσμα το μίσος όχι μόνον για όποιους θέλουν να βάλουν ένα φρένο στην υλικές απολαύσεις, αλλά και για ότι τους υπενθυμίζει την ανώμαλη και παραβατική τους στάση. Έτσι, επιζητούν την χωρίς όρια ανατροπή κάθε πολιτικού και κοινωνικού μοντέλου που βασίζεται στις άξιες του χιλιόχρονου Δυτικού πολιτισμού.


Ασφαλώς θα διερωτηθείτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνον αυτό ή συνδέεται και με άλλες καταστάσεις  που  εκπορεύονται από υπερεθνικές δυνάμεις και λόμπι που επιζητούν την αποδόμηση του Δυτικού πολιτισμού όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ή ακόμη και με τον απόηχο θρησκευτικών αιρέσεων του παρελθόντος που αναβιώνουν με νέες μορφές και με πολιτικό-ιδεολογικά επικαλύμματα; Φυσικά και έχει σχέση με όλα αυτά, αλλά όχι συνειδητά, μια που η συνειδητή ένταξη σε αυτούς τους «κύκλους» απαιτεί νοητικές και ψυχικές ικανότητες που τα στελέχη αυτού του κόμματος δεν διαθέτουν. Οι προαναφερθείσες απόκρυφες δυνάμεις απλώς χρησιμοποιούν  τέτοιου είδους  κομματα και τα προωθούν εμμέσως για να επιτελέσουν τα ανομολόγητα σχέδια τους. 

Γι’ αυτές τις δυνάμεις και τις σχέσεις τους με τη Νέα αριστερά έχουμε μιλήσει σε άλλο άρθρο μας

9 σχόλια:

 1. νεο-εαμοβουλγαροι πλουτοκρατες ειναι (κατα το νεο-ναζι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιες είναι οι νοητικές και ψυχικές ικανότητες που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτουν για ένταξη σε «κύκλους» των υπερεθνικών δυνάμεων και λόμπυ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν διαβάσετε το άρθρο Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (NEW LEFT) , θα καταλάβετε τι εννοώ όταν λέω ότι δεν έχουν τις ικανότητες που ορισμένοι "κύκλοι" απαιτούν.

   Διαγραφή
 3. Φίλε ανώνυμε δεν έχουν την 'προτεσταντική' αγγλοσαξονική σκληράδα των τεχνοκρατών τύπου Στουρνάρα και γι αυτό δεν επιλέγονται. Πιο συγκεκριμένα σαν λέξεις σκέψου το Οργανωτικός- συγκεντρωτικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η περιρρέουσα αυτού ατμόσφαιρα για εμένα, είναι μάλλον ένας κόσμος, που εάν ήξερα πως θα επικρατήσει (τα κατάφερε στην ουσία εδώ και δεκαετίες, γενικώς...), θα ήμουν περισσότερο καφενόβιος, καλυπτικά ενταγμένος και θα εκοπίαζα πολύ λιγώτερο στην ζωή μου για τα ίδια στην ουσία τωρινά πράγματα, μεταφέροντας έξυπνα βάρος στους ώμους άλλων. Ο ίδιος περίπου ορισμός φυσικά ισχύει και για την μήτρα του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην επανέλθω προσεχώς.
  Στο ΚΚΕ θα δυσκολέψουν τα πράγματα για να βρεθή άκρη... για δε την ΧΑ θα καούν οι υπολογιστικές συνάψεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ένας άεθνος συρφετός από φελαχοποιημένα παράσιτα είναι που, όπως όλα τα παράσιτα, αν κυριαρχήσουν στο σώμα της Ελλάδος μετά το θάνατό της θα εξαλειφθούν και αυτοί. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα υπάρξουν τα κατάλληλα αντισώματα για να προλάβουν το κακό.

  Πίνδαρος Μακεδών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν ξερω να σου πω ποια ειναι η ουσια του συριζα, της νδ ή καποιου αλλου κομματος μπορω ομως να σας πω την ουσια του νεοελληνα ή hommus neo-graekous europealis. Ειναι ενας φαντασμενος μικροαστος ονειρο του να διαταζει και να μην διαταζεται, αλλα για εργασια επιλεγει τη ''σιγουρια'' του δημοσιου τομεα για να κανει ανεξοδη κριτικη. Του αρεσει να του γαργαλουνε τα αυτια οι εγχωριοι και ξενοι δυναστες του περι ''ενδοξου και ηρωικου παρελθοντος'' αν και ο ιδιος για να ειναι ''μοντερνος'' το παιζει και λιγο αναρχικος και λιγο αριστερος και λιγο σοσιαλιστης και λιγο φιλελευθερος. Ειναι ισχυρογνωμων εγωιστης και αγυριστο κεφαλιπου του αρεσει η ιδεα της ελευθεριας και της δημοκρατιας οταν ομως ερχεται η ωρα να ''διαλεξει'', δημοκρατικα βεβαια γιατι απεχθανεται τη βια, ποιος θα τον κυβερνησει επιλεγει γιατρους, δικηγορους, δημοσιογραφους, ηθοποιους, γονους και γενικα οποιον μπορει καλυτερα να του χαιδεψει τα αυτια. Για τον διπλανο του δεν νοιαζεται παρα μονο αν πλησιασει η φωτια και στο δικο του σπιτι. Αυτος ειναι ο νεο-ελληνας με λιγες, πολυ λιγες δυστυχως εξαιρεσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ καλή ανάλυση.
  Δημήτριος Τσεργίνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ30 Οκτωβρίου 2013 - 8:18 μ.μ.

  ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΤΣΙΚΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ..... ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή