Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ''ΑΡΙΣΤΟ"ΚΡΑΤΙΑΣ

          
Γράφει ο  Ελευθέριος  Αναστασιάδης

Πολύ παλιά, για να ανήκεις στην ελίτ που εξουσιάζει έπρεπε να έχεις αριστοκρατική καταγωγή, δηλαδή να προέρχεσαι από μία κοινωνική τάξη με ανώτερα βιολογικά και πνευματικά χαρακτηριστικά. Αργότερα, μέλος της εξουσιαστικής ελίτ μπορούσε να γίνει ο πολίτης με υψηλή μόρφωση και με ικανότητες στην πολιτική τέχνη. Έπειτα, μέτοχοι  αυτής  της ελίτ άρχισαν να γίνονται και οι κατέχοντες μεγάλη οικονομική δύναμη.

Σήμερα έχουμε φθάσει σε ένα άλλο στάδιο: για να είσαι μέλος της ελίτ πρέπει να έχεις μία από τις τρεις ακόλουθες ιδιότητες, ή ακόμη καλύτερα και τις τρεις: Να είσαι  βλάξ, πουλημένος και...με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες... Πως μπορούμε να καταλάβουμε εάν κάποιος έχει αυτές τις ιδιότητες; Είναι εύκολο:  από  το  λεξιλόγιο του.


Ο ΒΛΑΞ: Όταν ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός, ο συγγραφέας, η εκάστοτε τηλεπαρουσιάστρια, ο επιστήμονας, εντάσσει στο λεξιλόγιο του λέξεις όπως 'ξενοφοβία' και 'ομοφοβία', τότε σίγουρα πρόκειται περί ηλιθίου. Εδώ δεν θα εξετάσουμε την ετυμολογία αυτών των λέξεων, από την οποία προκύπτει ότι στερούνται λογικής έννοιας, αλλά θα αναλύσουμε αυτό που υπονοούν αυτοί που τις εφηύραν. Ας αρχίσουμε με τον  όρο 'ξενοφοβία': 

Α) Εσείς γνωρίζετε κάποιον που φοβάται τους Λουξεμβούργιους, τους Ιταλούς, τους Βέλγους, τους Γερμανούς, τους Ελβετούς, τους Ιρλανδούς, τους Ιάπωνες; Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν. Αντίθετα γνωρίζω πολλούς που φοβούνται τους Αλβανούς, τους Πακιστανούς, τους Αφγανούς. Άρα δεν πρόκειται για 'ξενοφοβία' (ένας γενικός όρος), αλλά για μία συγκεκριμένη φοβία, δηλαδή, για αλβανοφοβία, πακιστανοφοβία, αφγανοφοβία. (Όσον αφορά το ζήτημα το πως δημιουργήθηκαν και υπάρχουν αυτές οι συγκεκριμένες φοβίες, δεν νομίζω ότι χρίζει ιδιαίτερης εξέτασης, ρωτήστε όλους τους σφαγμένους, βιασμένους και κακοποιημένους από 'αλλοδαπά στοιχεία', να σας πουν.) 

Β) "Πρέπει να καταπολεμηθεί η ξενοφοβία!": αυτή η φράση είναι η επιτομή της αμορφωσιάς και της επιστημονικής άγνοιας! Απορώ δε πως οι «ακαδημαϊκοί μας», όταν ακούνε αυτή την φράση δεν εξεγείρονται! Ο κάθε βιολόγος και ανθρωπολόγος γνωρίζει ότι, η καχυποψία και η  επιφυλακτικότητα για τον ξένο και το ξένο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές από τις δικές μας, που εισβάλει στην  εδαφική μας επικράτεια ή περιβάλλον, είναι αντιδράσεις γενετικά προκαθορισμένες τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους, ακριβώς όπως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ή η σεξουαλική έλξη. Όταν λοιπόν κάποιος λέει να  «καταπολεμήσουμε τη ξενοφοβία», είναι σαν να λέει ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε  ένα  βασικό  ένστικτο του ανθρώπου γενετικά προκαθορισμένο! (Όσοι θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτά τα θέματα υπάρχει ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον επιστημονικός κλάδος ονόματι Human Ethology με πληθώρα αναλυτικών εργασιών του Irenaus Eibl-Eibesfeldt )

Και τώρα ερχόμαστε στην λέξη 'ομοφοβία': Και πάλι, εσείς γνωρίζετε κανέναν που μόλις δει έναν γκέι, τα κάνει επάνω του; που το βάζει στα πόδια και τρέχει να κρυφθεί; που παθαίνει κρίση πανικού; Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν. Αντίθετα, γνωρίζω πολλούς που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ένα είδος ανωμαλίας, και απλώς δε θα ήθελαν τα παιδιά τους να έχουν για παράδειγμα ανθρώπους με αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ξέρετε υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ομοφυλόφιλων (και δεν εννοώ τις 'κραγμένες' των καναλιών και των gay parades) που επίσης βρίσκουν ιδιαίτερα απεχθείς τις συμπεριφορές των 'κουδουνισμένων' που μας πλασάρουν τα κανάλια. Και σε μεγάλο βαθμό έχουν τις ίδιες σκέψεις που αναφέρουμε εδώ. Θα ήταν χρήσιμο να πούμε επίσης πως ακόμα και οι πλέον σεξουαλικά πουριτανοί λίγο θα προβληματίζονταν για το τι κάνει ο γείτονας τους και αν προτιμά άνδρες ή γυναίκες στο κρεβάτι του, εάν αυτό το έπραττε με το διακριτικό τρόπο που γινέται από τη πλειοψηφία των ατόμων (και των ομοφυλοφίλων εδώ και χιλιετίες). Όταν όμως χρησιμοποιείται ο όρος 'ομοφοβικός' ο στόχος είναι η αποδοχή των πλέον ακραίων συμπεριφορών των ομοφυλοφίλων.

Προκύπτει λοιπόν ότι τους ανθρώπους που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ανωμαλία και κακό παράδειγμα, κάποιοι τους βάφτισαν 'ομοφοβικούς', δηλαδή ανθρώπους με ψυχολογικό πρόβλημα. Κατά συνέπεια, για να μην θεωρείσαι ότι έχεις ψυχολογικό πρόβλημα, πρέπει να θεωρείς κάθε έκφανση του gay lifestyle κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και θεμιτό. Άρα, και πάλι μαθηματικά, προκύπτει ότι ο όρος 'ομοφοβία' καθιερώθηκε για να σπρώξει τους ανθρώπους να θεωρούν όλες αυτές τις συμπεριφορές ως κάτι το αποδεκτό. Όταν λοιπόν κάποιος δεν μπορεί να κάνει αυτούς τους απλούς λογικούς συνειρμούς, σημαίνει ότι πρόκειται περί ηλιθίου.


Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ: Αυτή η περίπτωση είναι η πιο διαδεδομένη. Είναι ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός, ο διανοούμενος, που ενώ γνωρίζει πολύ καλά σε τι αποσκοπούν οι παραπάνω όροι, τους αποδέχεται, διότι έχει πουλήσει τον εαυτό του στη 'Νέα Τάξη Πραγμάτων' που δημιούργησε ο 'αρχετυπικός τοκογλύφος' , στην 'Νέα Τάξη Πραγμάτων' που «εἷς ἐκ τῶν μαθητῶν», αυτός που γεννήθηκε υπό τον αστερισμό του σκορπιού, πριν κρεμαστεί, σηματοδότησε. Φωνάζει, κραυγάζει, ωρύεται: ΄ξενοφοβικοί', 'ομοφοβικοί', 'αυγά του φιδιού', λέει η …οχιά η ίδια....


Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ 'ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ' (Σ.Ι.): Ο Σ.Ι. με αυτή την κατάσταση απλώς χαίρεται! Σκέπτεται και με το δίκιο του: Πάνε οι καιροί που έπρεπε να κρύβω τις πράξεις μου μέσα στο σπίτι μου. Τώρα έγινα υπουργός, δήμαρχος, έγινα εξώφυλλο σε περιοδικά, με διαφημίζουν οι μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες στον κόσμο, είμαι η νέα μόδα, κυριαρχώ στην τηλεόραση, οι νομοθέτες με προστατεύουν, μα τι λέω; εγώ είμαι που πλέον νομοθετώ! Χαίρομαι επίσης, λέει ο Σ.Ι., και με τα νέα εξωτικά κορμιά που εισβάλουν στην πατρίδα μου, τα μαύρα, μελαμψά σώματα, τα στιβαρά πρωτόγονα μπράτσα από τις ασιατικές στέπες, τι όργιο!, τι χαρά! τι χρώματα!, τι γιορτή των εθνών!

Η παλαιά αριστοκρατία, όπως γνωρίζουμε, είχε πανέμορφα, γεμάτα συμβολισμούς οικόσημα. Πάνε αυτά, έγιναν σκόνη που την πείρε ο άνεμος. Τώρα το οικόσημο της νέας ελίτ, είναι αυτό που ακολουθεί:
   

11 σχόλια:

 1. Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζε:

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας, κ Αναστασιάδη.

  Έχω παρατηρήσει πάντως ότι στις απαρχές της δημοκρατίας ισχύει μετριοκρατία, οι μέτριοι κρατούν και εν τέλει αφότου διώξουν όλους τους καλύτερούς τους, με την όποια έννοια από τη πολιτική δύναμη, ξεκινάει η χειριστοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπράβο στον αρθρογράφο που έγραψε ένα τέτοιο κείμενο σε αντίθεση, του τελευταίου νόμου περί εχθρικού λόγου ..... ενός νόμου που δεν υπερασπίζετε παρά τα υπερκέρδη ορισμένης κλίκας ... γνωστής στην ομήγυρη .....

  δεν θα βάλουμε τραγουδάκι διότι ο σνομπισμός του διαχειριστή είναι καινοφανής ....

  θα κάνουμε ωστόσο ένα ακόμη σχόλιο .... θα είναι δυνατή η όποια ανάρτηση μετά την αναθεώρηση του Ν. 927/1979 ή όχι ...... εδώ σε θέλω ......

  GEODETIS......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο όρος 'καλό γούστο' ταιριάζει περισσότερο από το 'σνομπισμός'.

   Διαγραφή
 3. Edo stin Amerike i diafori antidrastiki echoune kykloforissi ton oro 'heterophobia' ke ton oro 'androphobia' me capoio success. Einai ke ta dyo corroideutica vevaia ke ekneurizoune tous modatous.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΜΟΠΑΡΑΝΟΙΟΦΟΒΙΑ
  αν φοβάστε τους ομοπαρανοϊκούς...γενικά την παράνοια όλοι οι λογικοί την φοβούνται, οπότε και οι ομοπαρανοϊκοί είναι αντικείμενο φόβου...Πως να μην φοβάμαι τον Νώντα, που με μούσι φόρεσε φούστα και θέλει να έχει και παιδί;;;;
  Κουράγιο ΘΕΟΔΟΤΕ, ότι ανεβαίνει ....κατεβαίνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό όμως που θα έπρεπε να φοβάται ο κάθε σώφρων άνθρωπος, όσοι απέμειναν σώφρωνες, είναι η Αυνανοφοβία. Αυτή είναι η μεγάλη μάστιγα του νεοελληνικού λαού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζεν:

   Αγαπητέ κ. Ανώνυμε και κ Αναστασιάδη.

   Θα έπρεπε σε αυτό το σχόλιο να προσθέσω, όπως και στο άρθρο ότι ο αυτοερωτισμός, που έχει προωθηθεί ως εθνικό μας σπορ, έχοντάς μας αναγάγει στο υπό-εξαφάνιση είδος του Homo Masturbatus χωρίς να επιτευχθεί στην Ελλάδα, λόγω αποκλεισμού μας από το κόσμο το κρίσιμο έτος 1968 λόγω χούντας, η επιβολή της επανάστασης των ηθών του ελεύθερου έρωτα και των ενσώματων προσποιητών του σεραφίτους και της σεραφίτα, καθώς ακόμα και αυτούς που θεωρούν πως έχουν τη δύναμη Ινδού θεού, να αλλάζει φύλο όποτε του καπνίσει να καπνίσει "χόρτο", έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος μείωσης της σκέψης και άμβλυνσης της ηθικής. Αυτό ήταν η υπερβολική προώθηση ενδοπαλμιαίας παλινδρόμησης, ως ερωτικής, ηθικής και φυσικής αυτοολοκλήρωσης. Όπως οι ωμοφάγοι με το σωτήριο βαθύ τους κλείσμα (δεν άντεχα ειρωνευόμενος να μην το βάλω) έτσι και σε εμάς οι επαναστάτες των οπισθίων και όσοι θελουν να επιβάλλουν την διεύρυνση των οριζόντων με τη διόγκωση του αποχωρητηρίου επέβαλαν τον αυτοερωτισμό και αποφάσισαν να τον κάνουν πραγματικά υψηλή τέχνη, ώστε ο νεοέλλην να έχει κάποια ασχολία να τον κρατά σε ύπνο τον λαό που πιο πολύ λατρεύει τον Αυνάν από το Θεό και έχει βρεί το ορωσκόπιου του ανθρώπου που με θεϊκή εντολή έπρεπε να δώσει παιδιά στον αδερφό του αφότου αυτός βέβαια αποδήμησε από τον μάταιο τούτο κόσμο, και μόνο το ορωσκόπιο ακούν με προσήλωση μέγα. Καθώς οι αυτοαναπαραγούμενοι κάνουν ότι μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν είτε σωματικά είτε ψυχικά, τα πάντα ρέουν προς φαιδρά, και αυτοί ακόμα αυτοεξηπηρετούνται.

   Αυτά... προς το παρόν έβγαλα όλη μου τη χολή ενός μήνα.

   Διαγραφή
 6. ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ19 Αυγούστου 2014 - 9:53 μ.μ.

  Το ως ανω σχολιο μου εχει ως nickname εναν αστεισμο δηκτικου χαρακτηρος αναφερομενο ευθεως στο """εθνικο""" προσωνυμιο των λεγομενων νεοελληνων το οποιο ακους συνεχως παντου αφου αποτελει το ημισυ των εκφερομενων εξ αυτων λεξεων,προφανως αυτο ειναι κατανοητο απο τους συναναγνωστες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και για αυτό το λόγο και δεν δημοσιεύτηκε.

   ό,τι έχουμε να πούμε μπορούμε να το πουμε με ωραίο τρόπο χωρίς ύβρεις και καφενειακές εκφράσεις.

   Διαγραφή
  2. ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΡΩΜΑΕΙ20 Αυγούστου 2014 - 3:38 μ.μ.

   Κατανοητον και δεκτον.Απλως ηθελα να επισημανω την αναγκαιοτητα να εστιασουμε στην ριζα του προβληματος,δηλαδη της επικρατησεως του εχθρου/λερναιας υδρας με τα παραγωγα/φυσικα επακολουθα του ητοι ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,δημοκρατια/φιλελευθερισμος,μαρξισμος/κουμουνισμος,αναρχια/αριστερισμος,φεμινισμος και βεβαιως για να μην ξεχνιομαστε μουσουλμανισμος(επισης εβραικο εκτρωμα).
   Αυτο εγινε μονο αφου ο εχθρος επεβαλε τον πνευματικο(με οτι αυτο συνεπαγεται εκτος απο πνευματικο δηλαδη) αυνανισμο.
   Αμεση σχεση εχει και το σκιτσο το οποιο δημοσιευετε στην αρχη του παροντος κειμενου σας με την ευστοχη φραση:Ask me about my lobotomy.

   Διαγραφή
 7. ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΦΟΒΙΑ,ΑΛΒΑΝΟΦΟΒΙΑ,ΑΦΓΑΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΦΟΒΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή