Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΝΑ:''ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ'' ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ & OI EΘΝΟΚΤΟΝΟΙ

Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπων. Σας ακούγεται προφανώς περίεργο, καθώς τα ΜΜΕ σας βομβαρδίζουν διαρκώς με το αντίθετο μηνυμα, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πως είναι ακριβώς η αντίστροφη από aυτή που υποστηρίζει το σύστημα.

Kαι μιας και το συγκεκριμένο άρθρο θα συζητηθεί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως όταν κάποιος αναπαράγει ένα άρθρο από το Θεόδοτο, καλό θα είναι να έχει την ευπρέπεια να αναφέρει από που το πήρε...


''ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ'' ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ   ''ΛΟΒΟΤΟΜΗΣΟΥΝ''         
 
Πηγή: Identità.com
Μετάφραση: Ελευθέριος Αναστασιάδης

Αυτές τις ημέρες δημοσιεύτηκαν δύο ενδιαφέρουσες μελέτες πάνω στην νοημοσύνη και το συσχετισμό της με την λεγόμενη ''φυλετική προκατάληψη''. Ακόμη μία φορά, αποδείχθηκε ότι υπάρχει ένας θετικός συσχετισμός: όσο μειώνεται η νοημοσύνη, τόσο μειώνεται και ο ''ρατσισμός''.

Οι δύο μελέτες για τις οποίες θα μιλήσουμε, ανέλυσαν την επίδραση της ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου-ηλεκτροσόκ χαμηλής έντασης (tDCS [Διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος ]) πάνω στο Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) και στη συμπεριφορά των ατόμων έναντι διαφορετικών προσώπων.

Η πρώτη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Behavioural Brain Research, προσπάθησε να κατανοήσει την επίδραση αυτής  της  tDCS  πάνω στην αύξηση του IQ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ανακαλύφθηκε μία αρνητική επίδραση. Η αρνητική επίδραση ήταν συγκεντρωμένη ιδιαίτερα σε μία από τις μετρήσεις του Δείκτη Νοημοσύνης, εκείνη του αντιληπτικού συλλογισμού.
Ο αντιληπτικός συλλογισμός είναι μία κατηγορία μη λεκτικού ρευστού συλλογισμού, δηλαδή η ικανότητα να σκέπτεσαι λογικά και να εφαρμόζεις την λογική σε νέα προβλήματα, επινοώντας  καινοτόμες λύσεις. Πρόκειται για μία από τις τέσσαρις ομάδες συλλογισμού δοκιμασμένες από την Weschsler Intelligence Scale for Children. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές, αναλύοντας ακόμη πιο λεπτομερώς την κατηγορία του αντιληπτικού συλλογισμού, ανακάλυψαν ότι η αρνητική επίδραση είναι ακόμη πιο ισχυρή σε μία υποκατηγορία του, όπου οι συμμετέχοντες, αφού έβλεπαν δύο ομάδες συμβόλων έπρεπε να κατανοήσουν ποιο ήταν το σύμβολο που έλειπε από την άλλη ομάδα: δεν μπορούσαν να το  βρουν. Αυτό  κρατήστε το στο μυαλό, γιατί θα είναι χρήσιμο στην κατανόηση της επόμενης μελέτης που θα σας  παρουσιάσουμε.

Η μελέτη του Leiden Institute of Brain and  Cognition, δημοσιευμένη στο Brain Stimulation, «Reducing Prejudice Through Brain Stimulation»  έδειξε ότι τα άτομα που υποβλήθηκαν σε tDCS η οποία χορηγήθηκε στο μετωπικό μέρος του εγκεφάλου, εμφανίζουν μία έντονη μείωση της ''φυλετικής προκατάληψης''. Εν ολίγοις: δεν αντιλαμβάνονται διαφορές μεταξύ ατόμων που έχουν διαφορετική φυλετική\εθνική καταγωγή.

Πέραν του ανησυχητικού κινήτρου που οδήγησε σε αυτή τη μελέτη, το οποίο μπορείτε να φανταστείτε (τη δημιουργία ''λοβοτομημένων'' ατόμων, ίσως με τη χρήση μελλοντικών φαρμάκων),οι δύο αυτές μελέτες συνδυαζόμενες μεταξύ τους αποδεικνύουν ότι: όταν η νοημοσύνη μειώνεται, ακολουθεί μία μείωση του λεγόμενου ''ρατσισμού''. Και προσοχή, με τον όρο ''ρατσισμό'' δεν εννοούμε το ''μίσος προς κάποιους'', αλλά την αντίληψη της ύπαρξης ποιοτικών διαφορών.

Θυμηθείτε το αποτέλεσμα της πρώτης μελέτης: βλέποντας δύο ομάδες συμβόλων έπρεπε να κατανοήσουν ποιό ήταν το σύμβολο που έλειπε από την άλλη ομάδα. Ιδού, όποιοι κηρύσσουν την υποδοχή των ξένων είναι ανίκανοι να αναγνωρίσουν το σύμβολο που λείπει. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκονται στην κυβέρνηση. Στα κόμματα. Στην τηλεόραση. Και είναι όλοι, βάσει του πειράματος, ηλίθιοι. 


Καταλήγοντας: ήθελαν να καταλάβουν πως μπορούν να μας κάνουν όλους ''φίλους των μεταναστών'' και ανακάλυψαν ότι ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουν είναι να μας καταστήσουν όλους πιο ηλίθιους.

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να προπαγανδίζουν την ηλεκτρική ''λοβοτόμηση'' στο YouTube  


                         
    OI   ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ
 
Γράφει ο: Ελευθέριος  Αναστασιάδης

Εμείς έχουμε πένθος κάθε φορά που ένα αποβατικό μέσο φορτωμένο με παράνομους μετανάστες, καλύτερα θα ήταν να  ονομάζονται ''εισβολείς'', φθάνει εντός των συνόρων μας. Και το πένθος μετατρέπεται σε έντονο προβληματισμό για τις εικόνες ακτοφυλάκων  που προσπαθούν να διευκολύνουν την εισβολή, για τις τοπικές κοινωνίες που αντί να διαμαρτυρηθούν έντονα, αντιδρούν παθητικά ή ακόμη και επιβοηθητικά.

Και είναι ακόμη πιο προβληματική η αφήγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης για αυτά τα γεγονότα, όταν συμβαίνει ένα ατύχημα και οι παράνομοι πνίγονται στη θάλασσα. Τότε  τα ΜΜΕ προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στην Ευρώπη που δεν είναι αρκετά πρόθυμη να τους υποδεχθεί. Σε κανένα από τα όχι πολύ ευφυή μυαλά των δημοσιογράφων, δεν περνά η ιδέα ότι εδώ, οι μόνοι που φταίνε είναι οι ίδιοι οι παράνομοι: αυτοί είναι που αποφάσισαν να ταξιδέψουν, αυτοί είναι που πλήρωσαν ένα σημαντικό ποσό, αυτοί είναι που αποβιβάστηκαν σε επικίνδυνα σκάφηΑυτοί είναι που αποφάσισαν να παραβιάσουν τους νόμους ξένων χωρών. Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι εκεί που πηγαίνουν δεν είναι καλοδεχούμενοι, ούτε τους επιθυμεί κανένας, αλλά παραβιάζουν τις χώρες μας χρησιμοποιώντας την συμπόνια. Και  λειτουργεί.   
               
Αυτός είναι κόσμος που στο 99% των περιπτώσεων δεν έρχεται εδώ για να ξεφύγει από πολέμους, αλλά για να καλυτερεύσει  την οικονομική του θέση. Θεμιτό γι’ αυτούς, αθέμιτο για εμάς, τους απλούς κατοίκους των χωρών προορισμού, που δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την εισοδό τους στη χώρα μας και που πρέπει να τους συντηρήσουμε μέσω φορολογίας και να υποστούμε τα αναπόφευκτα κοινωνικά ζητήματα που προκαλούνται από τέτοια φαινόμενα. 

Στα φορτία τους οι διακινητές βάζουν πάντα καμιά γυναίκα και μερικά παιδιά: σαν ανθρώπινες ασπίδες. Και οι δημοσιογράφοι είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν το μεγάφωνο της προπαγάνδας των διακινητών: «είναι 300 μετανάστες, μεταξύ τους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά», είναι η τυπική φράση που συνοδεύει κάθε απόβαση. Μέσα ενημέρωσης που είναι συνένοχα αυτής της εισβολής, εξαιτίας του τρόπου που ''δίνουν'' τις ειδήσεις, κρύβοντας κάποιες και μεγαλοποιώντας άλλες.

Τα δράματα, οι πόλεμοι και οι τραγωδίες συμβαίνουν πάντα εξαιτίας της αδυναμίας, ποτέ εξαιτίας της μη ενδοτικότητας. Ρωτήστε το Ισραήλ πόσοι μετανάστες αποβιβάζονται στις ακτές του. Κανένας, διότι γνωρίζουν ότι εκεί ο συναισθηματισμός δεν περνάει. Εκεί σε στέλνουν από όπου ήλθες.

Mέθοδοι θαλάσσιας εισβολής: αριστερά άοπλη, δεξιά ένοπλη

Καταλήγοντας: Για να  αποφεύγονται οι τραγωδίες, οι δικές μας αλλά και  οι δικές τους, ο μόνος σωστός και πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος είναι να στέλνεται πίσω όποιος εισέρχεται στα χωρικά μας ύδατα. 

Σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας, θύματα είναι και αυτοί που πείστηκαν από το διεθνές κεφάλαιο και άλλες δυνάμεις πως στην Ευρώπη τα δέντρα "καρπίζουν ευρώ" και στιβάζονται σε σάπια πλοία για να φθάσουν στη "γη της επαγγελίας".Και εάν οι "ανθρωπιστές" των ΜΜΕ πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτούς τους ανθρώπους καλό θα είναι να αφιερώσουν το χρόνο τους στο πως μπορουν οι χώρες αποστολής μεταναστών να γίνουν λειτουργικές και όχι στο πως θα γίνουν δυσλειτουργικές οι χώρες μετάβασης με την συσσώρευση σε αυτές από παράνομους μετανάστες. 

Δεν πρέπει να υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συμπόνιας που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλουν 24 ώρες το 24ωροΕάν κάποιος παράνομος μετανάστης που ταξιδεύει μέσω θαλάσσης για να εισβάλει παράνομα σε μία χώρα, πνιγεί, καλώς ή κακώς, οι υπεύθυνοι δεν είμαστε εμείς, είναι οι διακινητές, όσοι τον έπεισαν να έρθει, ο ίδιος και  οι  πολιτικοί.

Τα ΜΜΕ λοιπόν χρησιμοποιούν την ευσπλαχνία μας, που είναι ανθρώπινη, εναντίον μας. Με αυτή την έννοια, η ευσπλαχνία γίνεται ένα όπλο μαζικής καταστροφής με το οποίο επιβάλλεται στις δυτικές κοινωνίες η εισβολή. Όταν χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, να σκέφτεστε τις συνέπειες που είχε η παράνομη μετανάστευση στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και σε άλλες μεγαλουπόλεις. Εξουδετερώστε το μηχανισμό  που  τοποθετούν  στις συνειδήσεις σας.

Και φυσικά κανένας ''θεσμικός παράγοντας'' δεν απαντά στο ερώτημα: μία ξένη εισβολή γίνεται μόνον με τα όπλα; δηλαδή αν κάποιοι καταφέρουν να εισβάλουν και να κυριεύσουν κοινωνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, οικονομικά, μία επικράτεια χωρίς την χρήση όπλων, τότε αυτός δεν θεωρείται πόλεμος; δεν θεωρείται κατοχή; δεν είναι η δολοφονία ενός έθνους;


2 σχόλια:

  1. αυτα γινονται σε σοβαρα κρατη οπως η αυστραλια. διαφημιστικα σποτ σε εφημεριδες και καναλια χωρων που ξεκινουν οι λαθρομεταναστες με σκοπο να τους κοπει ο βηχας.
    https://youtu.be/1Ng-ROYrXP8

    ΑπάντησηΔιαγραφή