Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.

Γράφει  ο  Ιωάννης Αυξεντίου

Όταν κάποιος ανοίγει ένα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο ιστορίας ή κοινωνιολογίας, μένει έκπληκτος για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα: κατά πρώτο, ποτέ δεν ανιχνεύουν μέσα στην ιστορία μία συνειδητή θέληση που επιδιώκει να διαφθείρει  πνευματικά τον άνθρωπο. Κάτι όμως που το είχε επισημάνει ο πρώτος Ακαδημαϊκός, ο Πλάτωνας. Τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα ερμηνεύονται ως απλές συγκρούσεις οικονομικών συμφροντων ή εξουσίας, καθώς και συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών ιδεών και φιλοσοφικών αντιλήψεων. Κατά δεύτερο, τα διάφορα ρεύματα, στον τομέα της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της οικονομίας, της τέχνης, της ψυχολογίας, ερμηνεύονται πάντα ως προϊόντα των κοινωνικών διεργασιών και του νοητικού αυθόρμητου στοχασμού. Η συνωμοσία που αποσκοπεί συνειδητά να μεταβάλλει την φυσική ροή των πραγμάτων, αποκλείεται εντελώς από το πεδίο ερμηνείας αυτών των πανεπιστημιακών μελετών.


Και όμως, αυτός ο τρόπος ερμηνείας διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα : για παράδειγμα, δεν είναι πολύς καιρός που αποκαλύφθηκε ότι η CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) προώθησε κοινωνικά το ρεύμα της μοντέρνας τέχνης Χωρίς αυτή την κρυφή βοήθεια, αυτό το ρεύμα τέχνης στην Αμερική  θα παρέμενε ως ενασχόληση μιας ασήμαντης ιδιόμορφης μειονότητας καλλιτεχνών. Να λοιπόν πως η δημιουργία ενός κοινωνικού φαινόμενου, οφείλεται στην συνειδητή επέμβαση σκοτεινών κύκλων, δηλαδή συνωμοτών.

Η ίδια λαθεμένη μέθοδος ανάλυσης εφαρμόζεται και στην πολιτική επιστήμη, για παράδειγμα, στις μελέτες που αφορούν το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης: όλοι οι αναλυτές ασχολούνται αποκλειστικά με το να βρουν καλυτέρους τρόπους δημοκρατικής έκφρασης, την πιο ικανοποιητική διευθέτηση των αντικρουόμενων συμφερόντων, την αποδοτικότερη λειτουργία των θεσμών κλπ. Κανέναν δεν τον απασχολεί το θέμα πως είναι  δυνατή η αγαθή λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος και των δημοκρατικών κοινωνιών, όταν μέσα σε αυτές υπάρχουν  ισχυρές ομάδες πού συνειδητά επιδιώκουν την πνευματική διαφθορά των ανθρώπων. Ομάδες που ακολουθούν στρατηγικές, μεθόδους, τεχνικές.

Αυτή η κατάσταση του Ακαδημαϊσμού  οφείλεται σε δύο αίτια:
 Α) Στην  πεποίθηση  ότι τα κοινωνικά γεγονότα ακολουθούν μόνον  μία μηχανιστική λειτουργία, δηλαδή ιδέες ή συμφέροντα  που συγκρούονται και αλληλεπιδρούν, φυσικές ανθρώπινες τάσεις που εκδηλώνονται με τον ένα ή άλλο τρόπο κλπ. 
Β) Όμως το πιο σημαντικό αίτιο είναι  η  απουσία της ίδιας της έννοιας της πνευματικής διαφθοράς από τα μυαλά των επιστημόνων: τι σημαίνει πνευματική διαφθορά; Τι είναι  κακό; όλα είναι υποκειμενικά. «Τί  ἐστιν ἀλήθεια;» όπως  θα έλεγε ο σύγχρονος Πιλάτος των πανεπιστήμιων. 

Έτσι, το θέαμα  μιας γενειοφόρου ύπαρξης  που δεν είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, δεν εμπίπτει στην κατηγορία του κακού, της πνευματικής διαφθοράς, είναι απλώς μία «άλλη εκδοχή ύπαρξης.»
Αυτός είναι ο λόγος που μισήθηκε τόσο πολύ ο Μεσαίωνας: εκείνη την εποχή είχαν την σαφή αντίληψη για το πνεύμα του κακού που δρα μέσα στην ιστορία, ο επιστήμονας του μεσαίωνα έπρεπε πρώτα από όλα να μπορεί να διακρίνει τις ενέργειες αυτού του πνεύματος, και να  τις καταδικάζει .

Τι είναι ο Shabbetai Zevi για τον ακαδημαϊκό; Απλά ένας ψευδομεσσίας, δηλαδή ένας άνθρωπος με ψυχολογικές ψευδαισθήσεις. Και ο Jacob Frank (για τον οποίο έχουμε αναφερθει σε παλαιό άρθρο του Θεόδοτου); ένας ιδιόμορφος μεσσιανιστής με επαναστατικές ιδέες. Μέχρι εκεί φθάνει ο ακαδημαϊσμός. Πέραν αυτών των περιγραφικών κατηγοριών δεν μπορεί να δει ή δεν θέλει να δει.
William Blake, "To φάντασμα ενός ψύλλου"

Όλοι γνωρίζουν τον άγγλο ποιητή και ζωγράφο William Blake (οπαδός ενός μυστηριακού γνωστικισμού), του οποίου το έργο είχε μεγάλη επίδραση στην κουλτούρα εκείνης της εποχής. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ζωγραφικό έργο του που έχει ως τίτλο: «Το φάντασμα ενός ψύλλου». Πρόκειται για την απεικόνιση μίας τερατώδους οντότητας που κρατά  ένα δοχείο με ανθρώπινο αίμα. Αυτό το ζωγραφικό έργο, σε μία πανεπιστημιακή αίθουσα ή σε ένα βιβλίο ορθολογικής ερμηνείας καλλιτεχνικών έργων, θα αναλυόταν ως: «μία συμβολική δημιουργία που αντλεί υλικό από τα βάθη του ασυνειδήτου κλπ, κλπ» .Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σχέση με την αλήθεια: Ο William Blake ήταν πνευματιστής και έβλεπε αυτά τα  εωσφορικά σκοτεινά  όντα  στην πραγματικότητα, όπως  ο  ίδιος  είχε  ομολογήσει.

Η  έννοια του  πνεύματος  του  κακού,  πρώτα εξαφανίστηκε από τις ακαδημίες  και  μετά  από  την κοινωνία. Χωρίς τον υποκειμενισμό και το υλιστικό πνεύμα , θα ήταν αδύνατη  η  εδραίωση του πνεύματος του κακού.





12 σχόλια:

  1. Θεσπέσιο. Πραγματικά λείπει η διάκριση των πνευμάτων στις μέρες μας. Γενικότερα, λείπει παντελώς το πνεύμα της Εκκλησίας από την κοινωνία μας. Ό,τι προτείνει η Εκκλησία είναι οπισθοδρομικό, επειδή είναι πνευματικό. Επικρατεί η αριστερά, ο γνωστικισμός και όλες οι σατανικές αιρέσεις. Και το κακό είναι ότι αυτές επιβραβεύονται κιόλας από άγνοια, διότι θεωρούνται προοδευτικές από τον κόσμο.

    Είναι πνευματικός ο πόλεμος και πλέον όχι και τόσο αόρατος. Ορατότατος είναι. Στη ρύθμιση των μυαλών παίζεται όλη η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και από την σημερινή φρικτή πραγματικότητα της ρύθμισης των μυαλών του μεγαλύτερου τμήματος του Λαού φαίνεται ότι το πετυχαίνουν. να δούμε αν θα υπάρξει γρήγορα ξύπνημα του μη μολυσμένου και ανθεκτικού τμήματος του Λαού!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά χάρηκα, που υπάρχουν άνθρωποι και σήμερα που να σκέφτονται υγιώς. Που διακρίνουν το σκοπό και το πνεύμα πίσω από αυτά που κάποιος λέει. Με αυτόν τον τρόπο μόνο θα χτυπηθεί η αριστερά της σχετικοποίησης των πάντων και της αποδόμησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεχνάμε : η οργάνωση AVAAZ για την οποία ο Θεόδοτος έχει δημοσιεύσει άρθρο, θέλει να δοθεί στην Ελλάδα το Νόμπελ επειδή δέχεται όλους τους μετανάστες : με άλλα λόγια ο Σόρος βραβεύει την Ελλάδα...



      Διαγραφή
    2. Φυσικά όμως να πούμε, ότι με Σαμαρά πέρυσι είχαμε 70.000 μετανάστες οι οποί είχαν χώρα διέλευσης την Ελλάδα. Το 2015 το κοντέρ εφτασε τους 700.000. Για αυτό την ευθύνη έχει η κυβέρνηση του Τσίπρα και φυσικά όσοι έβριζαν με μανία την κυβέρνηση του Σαμαρά, επειδή δε τους άρεζε και επειδή ψήφιζε μνημόνια. Ε άμα δε σας άρεζε η κυβέρνηση του Σαμαρά, φάτε τώρα ανοιχτά σύνορα και ένα εκατομμύριο μετανάστες, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, συν χειρότερο μνημόνιο και φόρους, και ηρεμήστε.

      Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλες οι πολιτικές ίδιες.

      Διαγραφή
    3. Και τώρα αρχίζει το τρολάρισμα στην ΑΒΑΑΖ....Μπείτε γραφτείτε και ψηφίστε ψήφισμα προς ΟΗΕ
      Οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες να πάρουν άσυλο στο Ισραήλ
      https://secure.avaaz.org/el/petition/OHE_OI_MOYSOYLMANOI_PROSFYGES_NA_PAROYN_ASYLO_STO_ISRAIL/

      Διαγραφή
  3. Θεόδοτε ο jacob Frank δεν ήταν στην ουσία η διάδοχη κατάσταση μετά το ψευδομεσσιανικό κίνημα του Shabbetai Zevi ; καθώς ο Zevi αναγκάστηκε να περάσει στις σκιές και την απόκρυψη(υπόγεια δράση ως οι λεγόμενοι Ντονμέδες, όπου οι δράση τους εξαπλώθηκε σε όλα τα βαλκάνια και ειδικότερα σε εμπορικές πόλεις, όπως και η Καστοριά κλπ), μετά από την απειλή εξόντωσης του σουλτάνου Μεχμέτ IV; …… έχω βρει μεγάλη βιβλιογραφία και για τους δύο στο https://archive.org/index.php .....
    Σχετικά με την ουσία του άρθρου θέλω να συμπληρώσω ότι, για εμένα δεν μπορεί ο ακαδημαϊκός ή δάσκαλος, να εγκαταλείψει δια οποιονδήποτε λόγο (ηθελημένο ή μη) την ηθική που εκπορεύεται από το φυσικό δίκαιο ….. δεν μπορεί ο άνθρωπος που επιθυμεί να γαλουχήσει τους νέους να μην διακατέχετε ο ίδιος από την ηθική του φυσικού δίκαιου …. εάν εμφιλοχωρείτε από τέτοιες αντιλήψεις, ανατροπής και εκμηδένισης του ¨φυσικού δικαίου¨ τότε είναι ανίκανος και επικίνδυνος για την νεολαία, διότι διαστρέφει την φυσική τάξη προωθώντας αλλότριες ιδέες σε βάρος της αλήθειας ….. αν και είμαι πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός δεν θα μετονομάσω το ¨φυσικό δίκαιο¨ σε Θεϊκό Δίκαιο, δεν το κάνω διότι πιστεύω ότι και τα άλλα θρησκευτικά δόγματα μπορούν να δουν και να αναλύσουν τον κόσμο εκ της λογικής των πραγμάτων ….
    πέρα από την προσωπική μου ενασχόληση με την φιλοσοφία και ειδικότερα του ¨Δικαίου¨(λόγω επαγγελματικής ιδιότητας) δεν έχω κάνει σπουδές σε αυτή, ωστόσο ως μηχανολόγος των αυτοματισμών, βλέπω πάντα τον κόσμο μου με το πνεύμα της επιστημονικής παρατήρησης, ώστε να βγάζω συμπεράσματα επί επαναλαμβανόμενων μετρήσιμων δοκιμών …… η φυσική ήταν πάντα ο πρώτος μου έρωτας, που ποτέ δεν με πρόδωσε …..

    καλή χρονιά σε όλους …. και υπομονή μέχρι η Ελληνική κοινωνία να ωριμάσει βλέποντας τον βρομερό κοινοβουλευτισμό, ξανά γυμνό …… κάντε όλοι οι συναθροιζόμενοι εδώ τον κόπο ανάγκη και αποδημήστε τον διεφθαρμένο κοινοβουλευτισμό στον κύκλο των ανθρώπων που σας ακούν …..

    GEODETIS …. η Δεξιά δεν έχει ουσιαστική πολιτική έκφραση στην Ελλάδα ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι θα γα... την ευρώπη δεν είναι πλέον σχήμα λόγου http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/293413/sexoualikes-epitheseis-kai-sti-zyrichi-tin-paramoni-tis-protochronias

      Διαγραφή
  4. εγώ ρε κουμπάρε είμαι ¨Δεξιός¨ οι φιλελεύθεροι για εμένα είναι τουλάχιστον αιρετικοί, εάν όχι διαβολείς .... δεν έχω καμία συμπάθεια για τους φιλελεύθερους ... τους θεωρώ εάν όχι προδότες τουλάχιστον κωλόπαιδα .... οι φιλελεύθεροι είναι οι λεπροί της Νέας Τάξης Πραγμάτων .... είναι η ασθένεια και όχι η υγεία της κοινωνίας ....

    GEODETIS ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΕΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΑΝΑΛΥΣΗ

    ΠΑΣΥΑ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=etXSKsU5q7Y

    https://youtu.be/etXSKsU5q7Y

    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΦΙΛΕΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ

    Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1845 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή