ανακοίνωση

Τρεις προδοσίες για τη Μακεδονία: 1η) Μία κακή συμφωνία, η συμφωνία των Πρεσπών. 2η) Έστω αυτή η κακή συμφωνία, δεν προβλέπει καμία ρήτρα, καμία ποινή, καμία εγγύηση σε περίπτωση που τα Σκόπια εισέλθουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε και μετά από 5 ή 10 χρόνια αθετήσουν όλους τους όρους της συμφωνίας. Ουδείς θα μπορεί να τα βγάλει από το ΝΑΤΟ και από την Ε.Ε. 3η) Ενώ όλος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος είχε στα χέρια του ένα ‘όπλο’ για να εμποδίσει την υπογραφή της συμφωνίας, δηλαδή ότι δεν προβλέπει εγγυήσεις σε περίπτωση μελλοντικής αθέτησης των συμφωνηθέντων, όχι μόνον δεν χρησιμοποίησαν αυτό το ‘όπλο’, αλλά το αποσιώπησαν. Η απόλυτη κοροϊδία από ένα ολόκληρο σύστημα: το νέο-ελληνικό...

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ

                

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Στην εποχή μας θα πρέπει όλοι, σιγά- σιγά, να αρχίσουμε να προμηθευόμαστε ειδικά γυαλιά, τα οποία θα έχουν φακούς που θα μας προβάλλουν ορθώς τα κοσμικά είδωλα. Και τούτο διότι ζούμε στις ημέρες που επιχειρείται η παραμόρφωση των Αρχετύπων, δηλαδή, η παραμόρφωση των Πλατωνικών Ιδεών, διαμέσου της παραμόρφωσης των κοσμικών ειδώλων τους. Οι Πλατωνικές Ιδέες, τα Αρχέτυπα, είναι οι αιώνιες υπερβατικές Μορφές στις οποίες αντιστοιχούν τα αντικείμενα του αισθητού κόσμου καθώς και οι ηθικές και αισθητικές αξίες. Κάθε τι που υπάρχει στον κόσμο μας είναι το είδωλο ενός ''αιθέριου'', αμετάβλητου, τέλειου και αντικειμενικού Προτύπου. (Στη Χριστιανική  θεολογία μιλάμε για τους “Λόγους των Όντων”, “Ιδέες” ή παραδείγματα [πρότυπα] των όντων, όχι όμως ως αυθύπαρκτες ουσίες [όπως στον Πλάτωνα], αλλά υπό την έννοια των “Aΐδιων Nοήσεων” του Λόγου σύμφωνα με την αγαθή βούλησή Του και σύμφωνα με τον Θείο σκοπό Του.)

Η παραμόρφωση της ίδιας της “Ιδέας” είναι φυσικά αδύνατη. Μόνον εμμέσως μπορεί να γίνει , όταν δηλαδή  παραμορφωθεί το κοσμικό είδωλο της, ή η αντίληψη αυτού του ειδώλου. Είναι ακριβώς αυτό που επιχειρείται στην εποχή μας. Μπορείτε λοιπόν να αντιληφθείτε την κρισιμότητα των καιρών μας.

Το κοσμικό αρχέτυπο του Άρρενος και του Θήλεος. Ξεχάστε το: η “θεωρία του φύλου” (gender theory) λέει ότι η σωματική δομή και μορφή (δηλαδή η γονιδιακή κληρονομιά) δεν ταυτίζεται με το φύλο.

Το κοσμικό αρχέτυπο της ένωσης του Άρρενος μετά του θήλεος. Ξεχάστε το. Τώρα θεωρείται υγιής , θεσμικά νόμιμη, και μη παρεκκλίνουσα η ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων ομοίου φύλου.

Το κοσμικό αρχέτυπο της οικογένειας: Πατέρας (άρρεν)- Μητέρα (θήλυ) = με την ένωση των αντιθέτων γεννιέται το παιδί, το οποίο στην συνέχεια ανατρέφεται βιολογικά και ψυχικά από τους δύο γονείς. Ξεχάστε και αυτό. Η  Ιδέα της οικογένειας  παραμορφώνεται : δύο άνθρωποι του ιδίου φύλου θα μπορούν να μεγαλώνουν παιδιά.(εξάλλου μας το διδάσκει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA κάθε εβδομάδα.)

Το κοσμικό αρχέτυπο  του Ανθρώπου Κυρίαρχου επί της φύσεως. Πάει και αυτό. Δεν δίνουν “δικαιώματα” στα ζώα επειδή τα αγαπούν, αλλά επειδή μισούν τον άνθρωπο. Μισούν την Ιδιαιτερότητα του μέσα στο κοσμικό γίγνεσθαι. Η γάτα  λοιπόν θα μπορεί να σε πάει στο… δικαστήριο γιατί την… τσάντισες.

Το κοσμικό αρχέτυπο των διαφορετικών ανθρωπίνων φυλών με τις διαφορετικές ψυχο-νοητικές ιδιοσυγκρασίες. Τέλος και εδώ. Ανάμειξη των φυλών  έως ότου να επέλθει η πλήρης συγχώνευση μεταξύ τους και να δημιουργηθεί η μία παγκόσμια φυλή.

Το αρχέτυπο του Ωραίου: απαίσια έργα τέχνης, αρχιτεκτονικής, και ενδυματικών συνηθειών κατακλύζουν το οπτικό μας πεδίο.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, δηλαδή τον αλλοιωμένο κόσμο των φυτών και των ζώων, τότε μιλάμε πλέον για μία ολική παραμόρφωση του κοσμικού ειδώλου.

Rene Thom 
Που  θα οδηγήσει αυτή η πορεία; Μα ασφαλώς στην ρήξη μεταξύ του υλικού γίγνεσθαι και  του Κόσμου των ιδεών, οπότε ο  πλανήτης γη θα καταστεί μία ορφανή οντότητα, η οποία στερούμενη την πνοή των Θείων ενεργειών, θα οδηγηθεί στον μαρασμό και την  σήψη. Η "κοσμική συμπάθεια" των Στωικών: Τα διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης  αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω αυτά που γράφει ένας εμπνευσμένος μαθηματικός  με παγκόσμια αναγνώριση για το επιστημονικό έργο του, ο Rene Thom, στο βιβλίο του “Μαθηματικά μοντέλα της Μορφογένεσης”: «Η ιδέα ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν στην φύση υποστάσεις των οποίων η συμπεριφορά θα μιμούνταν-αν και υπερβαίνοντάς την-τη νοημοσύνη μας, αποτρέποντας έτσι την υλοποίηση των καλλίτερα καταστρωμένων σχεδίων μας, μία τέτοια ιδέα δεν μπορεί παρά να προκαλεί σε εμάς  μία αληθινή δυσφορία. Εδώ δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε την ύπαρξη "εξωγήινων" που ίσως μας κυριαρχούν. Φθάνει να φανταστούμε ότι θα μπορούσαν να διαδραματίζουν αυτό τον ρόλο υπάρξεις μιας αφηρημένης φύσης, σχεδόν Πλατωνικής»

Οι εμπνευσμένοι επιστήμονες λοιπόν, έχουν ήδη διαισθανθεί  ότι υπάρχουν μη υλικές διαστάσεις οι οποίες μπορούν να αντιδράσουν με απρόβλεπτο από εμάς τρόπο,  έναντι των σχεδίων μας και των παρεμβάσεων μας στο  κοσμικό  γίγνεσθαι.

Η αντιστροφή της καταστροφικής πορείας  της ανθρωπότητας θα μπορούσε , υποθετικά, να συμβεί μόνον μετά από ''οντολογικές σεισμικές δονήσεις'' εντός του υλικού πεδίου, ή διαφορετικά, από  την παρέμβαση του ίδιου του Κόσμου των Ιδεών με τρόπους και μεθόδους, άγνωστους ή μη προβλέψιμους  από  εμάς .

Ίδωμεν...

Σε ατομικό επίπεδο, αυτό που προέχει είναι η σταθερή και αδιασάλευτη  στάση μας έναντι της ορθής αντίληψης των Ιδεών, και η γνώση ότι ο εσωτερικός αγώνας είναι εξίσου, αν όχι πιο ιερός, με τον εξωτερικό. Στην εποχή μας πρέπει να ομοιάσουμε με τον ιππόκαμπο: όταν γύρω είναι όλα ταραγμένα και τα κοπάδια των άλλων ψαριών, οριζοντιωμένα,  ακολουθούν το ρεύμα, αυτός παραμένει όρθιος και ατάραχος. 

7 σχόλια:

 1. Καταστρέφουν τη δημιουργία και μέσω των γενετικών υβριδικών διασταυρώσεων απελευθερώνοντας στη φύση τροποποιημένα έντομα, φυτά, επιβάλλοντας μεταλλαγμένους σπόρους και ελεγχόμενες καλλιέργειες. Σε λίγο και κλώνους ανθρωποειδείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ψάξτε για το κίνημα tranhumanist. America's Highest-Paid "Female" CEO Was Born a Man - Trangendered Transhumanist Martine Rothblatt https://www.youtube.com/watch?v=g-HgGDAhS7k&feature=youtu.be

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να γδέρνω, να μαδάω.
  Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς,
  αυτό που … πολεμάω!

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να παίρνω χορηγίες,
  επιδοτήσεις, αρπαχτές,
  κονδύλια, αργομισθίες.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  και στη δεξιά μου τσέπη,
  να βάζω όσα ο λαός
  σε μια ζωή δεν βλέπει.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  χρυσά να ‘χω κουτάλια
  κι όταν μαζί μου διαφωνούν
  να σπάω και κεφάλια.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να έχω ασυλία.
  Θολές παρόλες να πετώ,
  να γράφω και βιβλία.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Ένα με τους παρίες,
  κοστούμι Αρμάνι να φορώ
  δίπλα τους στις πορείες.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  ξερόλας τελοσπάντων,
  κήνσωρ, Ιεροεξεταστής
  και τιμητής των πάντων.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Μονά-ζυγά δικά μου.
  Ο πιο στυγνός δικτάτορας
  να ωχριά μπροστά μου.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να μένω στην Εκάλη.
  Φασίστες, ρατσιστόμουτρα
  να είναι όλοι οι άλλοι.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να εισβάλω στη Βουλή.
  Να καταλάβω … έδρανο,
  να κοιμηθώ πολύ.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  την ανεργία να σκίσω.
  Δούλους πολλούς, εισαγωγής,
  τον τόπο να γεμίσω.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  να σπάσω τα ταμπού.
  Κόκα, παρτούζα κι αστακοί
  να γίνουν του συρμού.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  για να υμνώ τη φύση.
  Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές,
  να καλλιεργώ χασίσι.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  και να πουλώ κουλτούρα.
  Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά,
  ξεράσματα και ούρα.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να βγάζω και φιρμάνια.
  Να κάθονται όλοι προσοχή
  στη γκέι περηφάνια.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να βρίζω τον Χριστό.
  Αλλοδαποί θρησκόληπτοι
  να μ’ έχουν για αρχηγό.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  τις εκκλησιές να κλείσω,
  μπούργκες να βλέπω ολόγυρα,
  πολλά τζαμιά να χτίσω.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  και πολυπολιτισμικός.
  Τις παραδόσεις τού Έλληνα
  να θάψω δια παντός.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Μοντέρνος, ριζοσπάστης.
  Δανδής και ανανεωτής.
  Φελλός κι απεργοσπάστης.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Τον Μαρξ ν’ αποκηρύξω.
  Τους συνεπείς αριστερούς
  στα Τάρταρα να ρίξω.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να είμαι χιπ και τρέντι.
  Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί,
  να μ’ έχουν για αφέντη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με την προτελευταία στροφή, ακύρωσες όλα όσα έγραψες πρίν. Υπονοείς οτι οι "συνεπείς αριστεροί" ΔΕΝ έχουν τα γνωρίσματα που περιέγραψες.
   Η είσαι κακός ποιητής ή "συνεπής αριστερος".

   Διαγραφή
  2. Άυτό το ποιήμα έχει και ποιητή.
   Αυτόν εδώ: http://aristidisdikaios.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8.html

   Ποιήμα χωρίς τον ποιητή = λογοκλοπή

   Διαγραφή
 4. ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΩΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

  http://polemos.pa-sy-a.gr/pa-sy-a_polemos.htm#polemos_08

  ΑπάντησηΔιαγραφή