Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

O ΧΑΡΟΣ ΒΓΗΚΕ, ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ…

       
Γράφει ο  Ιωάννης  Αυξεντίου

Jean Francois Millet, "O  Θάνατος και ο ξυλοκόπος"
Και συνεχίζει το λαϊκό άσμα: « μεσ' στη δική μου γειτονιά κι από τον πολύ συλλογισμό έχασε το λογαριασμό.…». Έτσι ακριβώς! Τώρα πλέον έγινε καθημερινή συνήθεια το άκουσμα της είδησης, ότι δύο γεροντάκια βρήκαν φρικτό θάνατο στα χέρια αλλοδαπών κακοποιών. Ότι ολόκληρες οικογένειες βασανιστήκαν και ληστεύτηκαν από άτομα ξένης καταγωγής. Ουδείς συγκινείται! Άγνωστα άτομα κυκλοφορούν με καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα, χειροβομβίδες, στήνουν καραούλια και πυροβολούν όποιον έχουν βάλει στο μάτι για τον οποιοδήποτε λόγο. Πλέον συναγωνιζόμαστε το  Μεξικό.

Ο Αθηναίος δεν φεύγει το πρωί από το σπίτι του φορώντας κράνος, στολή παραλλαγής και ένα αυτόματο ανά χείρας για να πάει να πολεμήσει στην Συρία ή στο Αφγανιστάν, φεύγει απλώς  για να πάει στη δουλειά του. Δεν μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να φθάσει σε καμιά μυστική συνάντηση με τον Αλ Καπόνε, αλλά για να πάει στον σινεμά. Και όμως, κάπου εκεί κοντά μπορεί να  τον περιμένει ένα αλβανικό καλάσνικοφ, ή  ένα γεωργιανό μαχαίρι για να τον στείλει στον άλλο κόσμο.

Αυτή η κατάσταση στην χώρα μας μπορεί να ερμηνευτεί, εάν προβληματιστούμε  πάνω στην σημειολογία της αλλαγής της ονομασίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως σε Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη. Η λέξη  ΤΑΞΗ  φαίνεται ότι ακουγόταν πολύ ''ντεμοντέ'' στα αυτιά κάποιων, στις ''προοδευτικές'' κοινωνίες  δεν επιτρέπεται  να μιλάμε για ''τάξη'', δεν είναι ''αριστερά ορθή'' αυτή η έννοια. Αλλά ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα: εάν σε μία χώρα επικρατεί τάξη, τότε ο πολίτης δεν έχει ανάγκη από…προστασία. Η ίδια η κατάσταση τάξης  προστατεύει τον πολίτη. Ελλείψει της τάξεως,  χρειάζεται ένα υπουργείο… ''προστασίας'', το οποίο φυσικά δεν μπορεί να προστατεύσει κανέναν σε συνθήκες…αταξίας! Βέβαια, η λέξη ''προστασία'' σε μία εποχή ''θηλυκοποίησης'' των πάντων, ακούγεται καλύτερα και ταιριάζει  με το όλο κλίμα της ''προστασίας'' των ''μειονοτήτων'', των ''παραβατικών'', των ''ιδιαίτερων'' και γενικά όλων όσων έχουν ανάγκη από  «στοργή και Προδέρμ».

Όποτε γίνονται συλλήψεις, ακούς τις ίδιες και ίδιες ανακοινώσεις: «σπείρα γεωργιανών εξαρθρώθηκε από την αστυνομία», «αφγανός ήταν ο μαχαιροβγάλτης που συνελήφθη» κλπ. Όμως κανείς δεν ρωτά: Πως όλοι αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα; Πως κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι παντού; Ποιος φρόντισε να μάθει τι κάνουν και πως ζουν;

 Όταν  χάθηκε η ΤΑΞΗ ανακάλυψαν  την  ''προστασία''.

August Friedrich Schenck, "Αγωνία"
Ήσυχοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, κουρασμένα γεροντάκια, νέοι άνδρες, μικρά κορίτσια, οικογενειάρχες, το αίμα τους έχει ποτίσει τα πατώματα των σπιτιών τους, τους δρόμους, τα χωράφια. Όλοι αυτοί δεν φώναξαν , δεν απαίτησαν, δεν διαμαρτυρηθήκαν. Μόνον η σιωπή τους υπάρχει. Η σιωπή των αμνών. Για αυτούς τους σφαγμένους αθώους αμνούς ενδιαφέρθηκε ποτέ καμία ''μη κυβερνητική οργάνωση'' ή κάποιος ''διεθνής οργανισμός''; Μήπως τους πρότειναν για το βραβείο νόμπελ; Μήπως τους ανήγειραν μνημεία;  Ήλθαν ίσως ηθοποιοί από το Χόλυγουντ για να συλλυπηθούν τους συγγενείς και να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη; Μήπως υψωθήκαν για χάρη τους αριστερές ή φιλελεύθερες γροθιές;

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής ορθότητας αλλά και όλων των νέο-''ανθρωπιστικών'' ρευμάτων, είναι η αγάπη για την γενικότητα και η απέχθεια για το ειδικό .Για παράδειγμα, τα κλισέ που χρησιμοποιούν πάντα για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους είναι του τύπου: «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι», «ο κάθε άνθρωπος έχει δικαιώματα που δεν πρέπει να παραβιάζονται», κλπ. Έτσι λοιπόν, για την πολιτική ορθότητα , τι είναι  ένας  αθίγγανος;  Απλά ένας άλλος πολίτης με διαφορετικά ήθη και έθιμα. Τελεία. Καμία άλλη βαθύτερη και ειδικότερη ανθρωπολογική προσέγγιση. Άλλο παράδειγμα : Ο υπουργός  Νίκος  Ξυδάκης δήλωσε, ότι οι πρόσφυγες θα βοηθήσουν στην λύση του δημογραφικού προβλήματος της  Ελλάδας! Αναμενόμενη αυτή  η αντίληψη του, αφού προέρχεται από την πολιτικά ορθή νοοτροπία του: ''Οι πρόσφυγες γεννούν πολλά παιδιά. Αυτό δηλαδή που έχει ανάγκη η Ελλάδα''. Το αν αυτά τα παιδιά θα είναι πακιστανικής, αραβικής ή αφρικανικής καταγωγής, για τον Νίκο  Ξυδάκη είναι αδιάφορο. Βλέπετε η ανθρωπολογία δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα της πολιτικής ορθότητας. Όλα αυτά τα νέο-''ανθρωπιστικά'' ρεύματα είναι  εντελώς αντι-επιστημονικά, μια που όπως είναι γνωστό, η επιστήμη δεν ασχολείται με τις γενικότητες αλλά με το ειδικό

Θα κάνω ένα παράδειγμα, το οποίο όσο και εάν φανεί κωμικό, στην Ελλάδα του σήμερα θα μπορούσε να συμβεί: ας υποθέσουμε ότι στην Ινδονησία ξεσπά ένας μεγάλος πόλεμος και σε αυτόν  η  φυλή των Korowai είναι κατατρεγμένη. Αυτοί οι ιθαγενείς λοιπόν, καταφέρνουν με κάποιο  τρόπο να φθάσουν στο αιγαίο και εκλιπαρούν για βοήθεια. Οι διάφοροι '' Ξυδάκηδες''  θα άρχιζαν τις πολιτικά ορθά γενικότητες: «είναι πρόσφυγες», «πρέπει να τους υποδεχθούμε», «είμαστε όλοι άνθρωποι». Σύμφωνοι! Όμως υπάρχει μία ''μικρή'' και ''ασήμαντη'' λεπτομέρεια (το ''ειδικό'', που λέγαμε): είναι μία φυλή ανθρωποφάγων. Βάζετε στοίχημα ότι στην  Ελλάδα  ουδείς  ''αρμόδιος'' θα εξέταζε αυτό το θέμα, και θα βλέπαμε στον Πειραιά να καταφθάνουν ορδές ανθρωποφάγων; Εγώ στοιχηματίζω αβίαστα όλα τα λιγοστά υπάρχοντα μου.(Παρεμπιπτόντως: Για τις ''εξωτικές συνήθειες'' των Αφγανών δείτε αυτό).

Εν τέλει, για όλα αυτά που συμβαίνουν σε  αυτό  το  τόπο, ακούσατε ίσως καμιά φωνή διαμαρτυρίας από τους ''φωτισμένους'' πανεπιστημιακούς μας, από την ''Ακαδημία  Αθηνών'', από τις ''ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων'';  Άκρα του ΤΑΦΟΥ σιωπή. Εξάλλου αυτό έγινε η σύγχρονη Ελλάδα, ένας πνευματικός, οικονομικός, πολιτισμικός, κοινωνικός  τάφος. Μετά τις τόσες σφαγές ελλήνων από ξένους, μετά τα όσα φρικτά υπέστη η μικρή Μυρτώ από έναν πακιστανό  ''οικονομικό  παράτυπο μετανάστη'' (sic!) , κηρύχτηκε έστω μία ημέρα πανελλαδικής απεργίας; Ούτε μία ημέρα κινητοποιήσεων! Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, οι δικηγόροι κρέμασαν τις γραβάτες τους στα δένδρα.


Εγώ σκέπτομαι να κρεμαστούμε όλοι μαζί...

6 σχόλια:

 1. δεν ειναι θεμα ελλαδας μονο αλλα πανευρωπαικο φαινομενο
  στοχος τους η γενοκτονια ολης της λευκης φυλης
  εγω λεω οχι να κρεμαστουμε εμεις αλλα να κρεμασουμε καποιους αλλους.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι λετε τωρα.Ειναι δυνατον να ασχολουμαστε με Ελληνες[παππουδες νιες νιους οικογενειαρχες].Εχουμε τους ''νεους ελληνες''[αλβανους αφγανους αφρικανους πακιστανους....και λοιπους ετερους εξαθλιωμενους ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και όμως στο τέλος της μέρας η φυσική τάξη των πραγμάτων είναι αυτή που κυριαρχεί. Και ειδικότερα αν λάβουμε υπόψιν το τι είχε πει ο Vilfredo Pareto :
  «Κάθε λαός που τρέμει το αίμα σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην γνωρίζει πώς να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αργά ή γρήγορα θα γίνει το θήραμα ενός πολεμοχαρούς λαού ή κάποιου άλλου. Ίσως δεν υπάρχει ούτε καν ένα μέτρο γης πάνω στην υφήλιο, που να μην έχει κατακτηθεί με το σπαθί κάποια στιγμή και να μην το έχει διατηρήσει με την δύναμη ο λαός που το κατέχει».

  Μια ερώτηση μόνο. Γιατί αυτή η αταξία πρέπει να μας θλίβει; Πέρα από το ανθρωπιστικό μέρος, δηλαδή την οργή που νιώθουμε κάθε φορά που ένας Έλληνας πέφτει θύμα ξένων συμμοριών, σε πολιτικό επίπεδο θα έπρεπε νομίζω να μας χαροποιεί το γεγονός ότι το ανθελληνικό κράτος πνέει τα λοίσθια.

  "Δεν επιθυμούμε 'Νόμος και Τάξη', διότι νόμος και τάξη συνεπάγονται την διαιώνιση αυτού του σάπιου υπερτιμημένου καπιταλιστικού εβραϊκού συστήματος. Επιθυμούμε ''αναρχία'' και χάος διότι θα μας επιτρέψουν να επιτεθούμε στο σύστημα ενόσω τα γουρούνια του Μεγάλου Αδελφού θα προσπαθούν να περισώσουν τα κομμάτια του καθώς θα καταρρέει. Επιθυμούμε μία κατάσταση τόσο συγκεχυμένη και περίπλοκη, που θα μας επιτρέψει να τσακίσουμε αυτούς τους μπάσταρδους που είναι υπεύθυνοι για την πολιτική εναντίον των Λευκών και τις επιθέσεις εναντίον τους που λαμβάνουν χώρα στο παρόν. Τοιούτο χάος θα μας επιτρέψει έτσι να εντείνουμε τις επιθέσεις μας, έως σημείου να οδηγήσουμε ολόκληρο το σύστημα στο θάνατό του. Για εμάς το να υποστηρίξουμε αυτούς (δηλαδή τους μπάτσους) που συντηρούν τους 'κανόνες που οι σοφοί άνδρες συντάσσουν για τους ηλιθίους' είναι παράλογο και αυτοκτονικό".
  Joseph Tommasi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιοι ειναι αυτοι που θα τσακισουν το συστημα ρε φιλε οταν εδραιωθει το χαος; Νομιζω οτι δεν υπαρχουν. Κι αν υπαρχουν θα τους φαει το μαυρο σκοταδι διότι δεν θα εχουν σοβαρη δυναμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πραγματικά,τα γεγονότα, που σας και μας δικαιώνουν,κινούνται τόσο γρήγορα,που το να γράφει κανείς άρθρα πρέπει να το κάνει μόνο για λόγους αναψυχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ποίος είναι αυτός που δεν καταλαβίνει πως το χάος ειναι μια επιθυμητη κατασταση;
  Οι φιλελεδες οι limperal , αυτοι δινουν στον λενιν το σχοινι που θα τους κρεμασει χωρις να το αντιλαμβανονται.
  Οι αριστεροι που το επιθυμουν θα γνωρισουν την γλυκα σε ολο της το μεγαλειο.
  Συντομα όλοι θα ζητήσουμε , νόμο και τάξη.
  Με τους φορους η δημευση της ατομιμης ιδιοκτησιας παίρνει πολύ χρόνο και τετοιον δεν διαθετει αλλο το τραπεζιτικο σύστημα που εχει αρχισει και σκαει, αρα απαιτουνται πιο δραστικα μέτρα απαλλοτριωσης...
  Η πανευρωπαική σταλινικη κοινωνια ....περιμενει στην γωνία.

  Το τειχος δεν επεσε τυχαια, το εριξαν για να το μεταφερουν περιμετρικα ΚΑΙ
  της ελευθερης εως τοτε δυτικης Ευρωπης,

  Τι λενε οι κομμουνιστες τοσα χρονια και δεν τους καταλαβαινουμε;
  Νομοτελειακα λενε ο καπιταλισμος θα αντικατασταθει απο τον κομμουνισμο, αυτο δεν λένε;
  Τιποτα δεν λεν αυτοι τυχαία....

  ΑπάντησηΔιαγραφή