Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

C. Z. CODREANU: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ''Δεν λαμβάνω  υπ’ όψιν  μου κανένα είδος κανόνων από αυτούς που τηρούν οι συγγραφείς. Δεν έχω χρόνο. Γράφω βιαστικά από το πεδίο των μαχών, εις το μέσον των επιθέσεων του εχθρού.''


Corneliu Zelea CodreanuΜετάφραση: Ιωάννης Αυξεντίου                   
                                                                                 

Μπορεί ένας λαός να εκλέξει την ελίτ του; Τότε λοιπόν, γιατί οι στρατιώτες δεν εκλέγουν αυτοί τον καλύτερο στρατηγό; Για να μπορεί να εκλέξει, αυτή η συλλογική επιτροπή, θα έπρεπε να γνωρίζει καλά:


α) Τους νόμους της στρατηγικής, της τακτικής, της οργάνωσης κλπ.

β) Σε ποιο βαθμό το Χ πρόσωπο συμμορφώνεται, ως προς τις ικανότητες και την επιστήμη, σε αυτούς τους νομούς. 


Χωρίς αυτές τις γνώσεις, κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκλογή. Η μάζα, εάν θέλει να εκλέξει την δική της ελίτ, πρέπει αναμφίβολα και αναγκαστικά να γνωρίζει τους νόμους που καθοδηγούν τον εθνικό οργανισμό και να ξέρει σε πιο βαθμό οι υποψήφιοι συμμορφώνονται, ως προς τις ικανότητες τους και την επιστήμη, σε αυτούς τους νόμους.

Αλλά η μάζα δεν μπορεί να γνωρίζει αυτούς τους νόμους ούτε τους ανθρώπους. Ιδού γιατί πιστεύουμε ότι η ελίτ δεν μπορεί να εκλεγεί από την μάζα.


Η προσπάθεια εκλογής αυτής της ελίτ, είναι σαν να έχουμε την απαίτηση να εκλέξουμε, με ψήφους και πλειοψηφίες, τους ποιητές ενός έθνους, τους συγγραφείς, τους επιστήμονες ή τους αθλητές.


Έτσι, η δημοκρατία, βασισμένη πάνω στην αρχή της εκλογής, εκλέγοντας η ίδια την ελίτ της, διαπράττει ένα ουσιώδες λάθος από το οποίο προέρχεται η κατάσταση δυστυχίας, ανισορροπίας και μιζέριας των χωρών. Βρισκόμαστε εδώ σε ένα καίριο σημείο: διότι από αυτό το σφάλμα εγγενές στην δημοκρατική αντίληψη, ξεκινούν, μπορούμε να πούμε, όλα τα άλλα λάθη.


Οι μάζες καλούμενες να εκλέξουν την ελίτ τους, όχι μόνον δεν είναι σε θέση να την ανακαλύψουν και να την επιλέξουν, αλλά συνήθως εκλέγουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ό,τι χειρότερο υπάρχει μέσα σε ένα έθνος.


Οπότε, όχι μόνον η δημοκρατία απομακρύνει την εθνική ελίτ, αλλά την αντικαθιστά με ότι χειρότερο υπάρχει στο έθνος. Η δημοκρατία θα εκλέξει ανθρώπους χωρίς κανένα είδος ενδοιασμών, χωρίς καμία ηθική, εκείνους που θα πληρώνουν καλύτερα, και κατά συνέπεια εφοδιασμένους με μεγαλύτερη δύναμη διαφθοράς: τους τσαρλατάνους, τους δημαγωγούς, τους ψεύτες, που θα τα καταφέρουν καλύτερα να επιδείξουν αυτές τις ''ικανότητες''  τους κατά την διάρκεια της εκλογικής περιόδου.


Μεταξύ αυτών θα βρεθούν μερικοί τίμιοι άνθρωποι, ακόμη και πολιτικοί με καλή πίστη: θα γίνουν οι σκλάβοι των πρώτων.  


Η αληθινή ελίτ ενός έθνους θα ηττηθεί και θα εγκαταλείψει, διότι θα αρνηθεί να  ανταγωνιστεί με αυτά τα μέσα: θα αποτραβηχτεί και θα κρυφτεί.


Από εδώ προέρχονται οι αποτρόπαιες συνέπειες για το κράτος.


Όταν ένα κράτος καθοδηγείται από μία τέτοια υποτιθέμενη ελίτ, αποτελούμενη από ό,τι το πιό χειρότερο, το πιο άρρωστο, το πιο αποτυχημένο, είναι άραγε επιτρεπτό να διερωτόμαστε ακόμη γιατί  το κράτος αυτοκαταστρέφεται;

                                                      
                                                             Corneliu Zelea Codreanu

Οι μοναχές της ορθόδοξης μονής Petru Voda, Ρουμανία, τραγουδούν:«Ιερή νεότητα Λεγεωνάριων», αφιερωμένο στον Καπετάνιο, δηλαδή στον ηγούμενο της μονής  Iustin Pârvu ο οποίος  υπήρξε  λεγεωνάριος. 


12 σχόλια:

 1. Γιατί δέν συνδέεστε μέ τό disqus έπιτέλους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αθάνατε Θεόδοτε, να, για κάτι τέτοια σε πάω.
   Επί τη ευκαιρία, κάνε μια βόλτα κι από εδώ.

   Διαγραφή
 2. Εξαιρετικό άρθρο για άλλη μια φορά,συγχαρητήρια.Ο μέγιστος άνδρας,Corneliu Zelea Codreanu,ήταν κατά την γνώμη μου από τις μεγαλύτερες μορφές των Φασιστικών/Εθνικιστικών Κινημάτων του μεσοπολέμου.Άξιος απόγονος των ρωμαλέων ανδρών που κατοικούσαν στην δοξασμένη Ρουμανία.
  Αγαπητοί διαχειριστές θα ήθελα να σας ζητήσω κάτι ελπίζοντας να μην σας γίνω βάρος,θα μπορούσατε να ανεβάσετε ξανά ένα παλαιότερο άρθρο σας για αυτήν την μεγάλη προσωπικότητα.Εδώ(http://belogvardyeets.blogspot.gr/search?updated-max=2013-08-27T06:22:00-07:00&max-results=7) είναι το μέρος στο οποίο βρήκα το άρθρο,είχα όμως την δυσάρεστη έκπληξη να δω ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει για το άρθρο έχει καταργηθεί.

  Λάκων Μαχητής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ποιο άρθρο αναφέρεσαι; Δεν φαίνεται κάποιο στο μπλογκ.

   Διαγραφή
  2. Αναφέρομαι στο άρθρο που προλογίζει ο διαχειριστής του άλλου μπλογκ,στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχω βάλει.Αν πατήσεις το λινκ θα σε οδηγήσει σε μία σελίδα(στο μπλογκ σας)που λέει ότι το άρθρο δεν υπάρχει πιά.

   Λάκων Μαχητής

   Διαγραφή
  3. Δεν οδηγει σε σελιδα μας, οδηγει στην αρχικη σελιδα του http://belogvardyeets.blogspot.gr
   Ποιος ηταν ο τιτλος του αρθρου μας στο οποίο αναφέρεσαι;

   Διαγραφή
  4. Αρχικά συγγνώμη για την καθυστέρηση και την αναμονή, επίσης ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.Απο ότι φαίνεται έχω κάνει λάθος την ηλεκτρονική διεύθυνση.Μπορούμε όμως να βρούμε την λύση και έτσι.Για αρχή μπορείτε να μπείτε στην αρχική σελίδα του μπλογκ:λευκή φρουρά, έπειτα να κάνετε δύο φορές κλίκ στις παλαιότερες αναρτήσεις και στην τρίτη σελίδα να βρείτε πρώτο το άρθρο που σας λέω με τίτλο: Σιδηρά Φρουρά.Αν του κάνετε κλικ θα σας οδηγήσει σε ένα άρθρο,στην αρχή έχει έναν πρόλογο από τον δια χειριστή της σελίδας και στο τέλος γράφει:η συνέχεια(δεν θυμάμαι καλά)στον θεόδοτο.Αν κάνετε κλικ θα σας οδηγήσει στην σελίδα σας που θα γράφει ότι το άρθρο δεν υπάρχει πιά στο μπλογκ σας.
   Τον τίτλο δεν το γνωρίζω γιατί το άρθρο σας δεν το έχω διαβάσει,απλά υπέθεσα ότι το άρθρο υπήρχε παλαιότερα και απλώς διαγράφηκε από το αρχείο σας.

   Λάκων Μαχητής

   Διαγραφή
  5. Μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι: http://theodotus.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9.html

   Διαγραφή
  6. Πράγματι αυτό πρέπει να είναι.Σας ευχαριστώ πολύ.
   Υ.Γ. αν έχετε την καλή διάθεση μπορείτε να μου προτείνεται βιβλιογραφία για τον Ισπανικό Εμφύλιο,γιατί όπως θα γνωρίζεται τα περισσότερα βιβλία για την συγκεκριμένη περίοδο είναι το λιγότερο φιλικά προς την αριστερά.
   Προκαταβολικά σας ευχαριστώ πολύ.

   Λάκων Μαχητής

   Διαγραφή
  7. Το καλύτερο είναι αυτό : https://www.amazon.es/histoire-secr%C3%A8te-R%C3%A9volution-espagnole-Poncins/dp/2845194897
   Εν τω μεταξύ μπορείς να μεταφράσεις με την google το ακόλουθο άρθρο το οποίο περιέχει και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες : http://doncurzionitoglia.net/2013/09/02/la-vera-faccia-della-rivoluzione-spagnola/

   Διαγραφή
 3. https://www.amazon.co.uk/gp/product/1849042470/ref=ox_sc_sfl_title_15?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE αυτό είναι για ένα πολύ ενδιαφέρον και άγνωστο θέμα, αυτό των εθνικιστών και καθολικών που πήγαν στην Ισπανία να πολεμήσουν κατά των αριστερών και στο πλευρό των Ισπανών πατριωτών.
  Προσωπικά δεν γνωρίζω το θέμα καλά ώστε να σε κατατοπίσω σε κάτι πιό γενικό για τον Ισπανικο Εμφύλιο Πόλεμο. Εάν κάποιος άλλος ξέρει ας γράψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή