Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΑ ''ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ'' ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σχολιασμός επικαιρότητας: Πρέπει να το εμπεδώσετε καλά, εξάλλου το δήλωσε και ο Netanyahu στη συνάντηση της Ομάδας του Βίσεγκραντ: «Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να ζήσει και να ευημερήσει ή εάν θέλει να συρρικνωθεί και να αφανιστεί. Δεν είμαι πολύ πολιτικά ορθός. Γνωρίζω ότι είναι ένα σοκ για ορισμένους από εσάς. Αλλά η αλήθεια είναι αλήθεια, τόσο για την ασφάλεια της Ευρώπης όσο και για το οικονομικό μέλλον της. Και οι δύο αυτές ανησυχίες απαιτούν  μία διαφορετική πολιτική προς το Ισραήλ (…) Η ΕΕ υπονομεύει την ασφάλειά της, υπονομεύοντας το Ισραήλ. Η Ευρώπη υπονομεύει την πρόοδό της υπονομεύοντας τη σχέση της με την ισραηλινή καινοτομία» (διαβάστε όλο το άρθρο του Guardian για να καταλάβετε, αν και νομίζω ότι ήδη το “πιάσατε το υπονοούμενο”.) 


Ξέρετε τι μου θυμίζουν όλα αυτά; Αυτούς που πουλάνε προστασία στα μαγαζιά. Πρώτα τα καίνε, τα σπάνε και μετά πηγαίνουν στον ιδιοκτήτη και του λένε: «αν θέλεις το μαγαζάκι σου να μην έχει πρόβλημα  κάνε αυτό που θα σου πούμε».

 Ιδού λοιπόν για ποιο λόγο Eυρωπαίε πέθανες στα πεδία των μαχών το 1940, για να μαζεύεις σήμερα τα σφαγμένα παιδιά σου από τους δρόμους της Βαρκελώνης, του Παρισιού, του Λονδίνου, της Ρώμης…



Άρθρο του Mauro Indelicato
Μετάφραση: Ιωάννης Αυξεντίου


Ο ορισμός της μεταμοντέρνας πολιτικής θα μπορούσε να είναι ο
 ακόλουθος. Εάν μία ίλη αρμάτων ισοπεδώσει ένα 
 χωριό, μπορεί να μην αντιδράσει κανείς διεθνής 
παράγοντας. Αν όμως δεν γίνουν δεκτά τα ''δικαιώματα''  
 του γκέι μπορεί να στείλουν ένα σμήνος βομβαρδιστικών 
να  ανατινάξει τους ''ομοφοβικούς''.
 
Πολιτισμός, πρόοδος, δικαιώματα κλπ είναι, χωρίς αμφιβολία, όμορφες λέξεις που παραπέμπουν σε  κάτι θετικό, που φορτίζουν άμεσα με θετικότητα όποιον τις ακούει. Όμως, στο βάθος, αυτές οι λέξεις σήμερα εκφράζουν το δράμα που ζει ο Δυτικός κόσμος, και πιο ειδικά η Ευρώπη. Η προνοητικότητα και η ικανότητα στην εκμετάλλευση αυτών των λέξεων, δίνει την ιδέα του πως από αρκετές δεκαετίες η κουλτούρα και η μαζική πληροφόρηση, βρίσκονται στα χέρια σκοτεινών κέντρων και σε εκείνα τα οικονομικά λόμπι που αναισθητοποιούν την νόηση του Ευρωπαίου ανθρώπου. Αυτές οι λέξεις έχουν γίνει τώρα πλέον αληθινές ασπίδες, πίσω από τις οποίες όποιος έχει το συμφέρον να μεταμορφώσει την κοινωνία με έναν ορισμένο τρόπο, το κάνει ανενόχλητος, περνώντας μάλιστα σχεδόν σαν ήρωας και σαν ένας “προοδευτικός” ή ένας υπέρμαχος των ατομικών, ηθικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όποιος δεν συμφωνεί με αυτή την οπτική, κινδυνεύει σοβαρά να περιθωριοποιηθεί από την κοινωνία και να κατηγορηθεί για επικίνδυνο αναχρονισμό…
Πράγματι, ο μέσος Eυρωπαίος πολίτης, κατευθύνεται εδώ και πολύ καιρό, αλλά τα τελευταία χρόνια, αυτοί που κρατούν το τιμόνι κάνουν τον Ιταλό ή το Γάλλο ή το Γερμανό να πιστέψει ότι οδηγεί εκείνος. Πως όμως οι πραγματικοί οδηγοί καταφέρνουν από δεκαετίες (ή αιώνες) να δημιουργούν αυτήν την ψευδαίσθηση; Είναι απλό, μεταφέροντας τις συζητήσεις στο ψεύτικο πεδίο των δικαιωμάτων, ώστε να περάσουν στο περιθώριο τα αληθινά ζητήματα σχετικά με την επιβίωση της Ευρώπης. Οπότε, ενώ στην Ευρώπη γινόταν ο πόλεμος μεταξύ φτωχών πάνω στα θέματα των αμβλώσεων, το γάμο των gay, την ευθανασία κλπ, με την πεποίθηση ότι αυτά είναι τα ζωτικά θέματα του μέλλοντος, η  Bilderberg, η Trilateral και τόσες άλλες οργανώσεις δημιούργησαν τα τέρατα των κοινών νομισμάτων, του ελεύθερου εμπορίου και των τραπεζών που παίρνουν τα ηνία της εξουσίας.

Αλλά το πλασάρισμα επιβλαβών συνηθειών ως μεγάλων κατακτήσεων του πολιτισμού, δεν χρησίμευσε μόνο στο να αποσπάσει την προσοχή του ικανοποιημένου και άρα νωχελικού μέσου Ευρωπαίου, χρησίμευσε και στην καταστροφή της οικονομίας και της ενότητας της οικογένειας. Εάν είναι πράγματι αλήθεια, ότι πολλά γραπτά της μασονίας παρακινούν, για την επίτευξη της κυριαρχίας επί του κόσμου, το χωρισμό της κοινωνίας, την κατάργηση των ηθών, την απώλεια της ιερότητας της γυναίκας και το τέλος της ομοιογένειας των ευρωπαϊκών κοινωνιών, τότε είναι ξεκάθαρο ότι πολλά από εκείνα τα μέτρα που τα περνούν ως “ατομικά δικαιώματα” χρησίμευαν και χρησιμεύουν στους σκοπούς της ελίτ. 

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη δεκαετία του ’60, είναι η δεκαετία της “σεξουαλικής απελευθέρωσης” και των διαμαρτυριών που ήθελαν την κατεδάφιση των βασικών αρχών της κοινωνίας. Από εκεί και μετά, στο κέντρο της πολιτικής  (ή μάλλον της ψευδο-πολιτικής) συζήτησης ετέθησαν σχεδόν αποκλειστικά τα “ατομικά δικαιώματα”. Ξεκινήσαμε με την απελευθέρωση των διαζυγίων, μετά με τις αμβλώσεις, μετά με τους γάμους των γκέι, μετά με την ευθανασία, την έρευνα πάνω στα έμβρυα και τώρα είμαστε στη δεκαετία των δικαιωμάτων των μεταναστών που καταφθάνουν στις ακτές μας. Αυτό όμως που είναι πιο σοβαρό είναι η κατεύθυνση που πήραν οι υποτιθέμενες δημοκρατικές συζητήσεις, μια που εάν κάποιος πάει στην τηλεόραση να πει ότι είναι αντίθετος με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, θα τον κατηγορήσουν ότι είναι “ομοφοβικός”, αν διαμαρτυρηθεί για τη μετανάστευση, θα τον κατηγορήσουν ότι είναι “ρατσιστής”.

Δημιουργήθηκε, δηλαδή, μία πολιτιστική δικτατορία, που όμως ζωγραφίζεται με το ίδιο θαυμάσιο χρώμα που έχουν τα τριαντάφυλλα που φυτρώνουν στη γη. Είναι όλοι πεπεισμένοι ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο, ενσταλάζουν  στους νέους την προοδευτική νοοτροπία, τον καταναλωτισμό και γενικά ο πολιτισμός κατασκευάζεται όπως οι ελίτ θέλουν να κατασκευαστεί.

Αλλά, ας ξαναγυρίσουμε για λίγο στη δεκαετία του ’60, από τι ξεκίνησε, σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, αυτή η αποσύνθεση και ιδιαίτερα από που; Η απάντηση είναι πως ξεκίνησε από τις πατρίδες εκείνων που νίκησαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή, από εκείνους που άρχισαν να επιβάλλουν τον αγγλοσαξονικό πολιτισμό τους στις νέο-λατινικές χώρες. Προσέξτε, φθάνει να ακουστεί ο ήχος μιας ηλεκτρικής κιθάρας και μία λέξη με αγγλική προφορά και αμέσως κρίνεται θετικά ακόμη και το πιο χυδαίο τραγούδι. Και έτσι, ξεκινώντας από όσους μεγάλωσαν τη δεκαετία του ’70-’80, εξαπλώθηκε η ιδέα ότι ο αμερικανικός κινηματογράφος είναι ο καλύτερος, ότι η αγγλική μουσική είναι η πιο υψηλή μορφή τέχνης, σε αντιδιαστολή με τον ιταλικό “επαρχιωτισμό” ακόμη σταματημένο στα “τραγουδάκια” της Μίνα και του Λούτσιο Μπατίστι. Οι τελευταίοι βέβαια ήταν άνθρωποι που δεν πέρασαν τη ζωή τους σπάζοντας ξενοδοχεία, γυρνώντας τον κόσμο ή κάνοντας να φαίνεται ως κάτι το θετικό η λήψη ναρκωτικών ουσιών. Με λίγα λόγια, εξαπλώθηκαν ομάδες και συγκροτήματα που πρότειναν ένα στιλ ζωής στο οποίο η ηθική εμφανίστηκε σαν κάτι απαρχαιωμένο, το οπισθοδρομικό, το επιβλαβές.
 
Για παράδειγμα, όποιος έτυχε να δει την ταινία πάνω στην ζωή του Eminem, (πρόκειται για έναν ανόητο λευκό ράπερ  που ήταν στην μόδα το 2000), ο οποίος ερμήνευσε τον εαυτό του στην ταινία με μία αηδιαστική λατρεία της προσωπικότητας, θα πρόσεξε κάτι ενδιαφέρον. Σε πολλές σκηνές υπήρχε ανοιχτή διάθεση χλεύης και κοροϊδίας για όποιον είχε μία ευτυχισμένη οικογένεια, χωρίς κανένα μέλος της να έχει συλληφθεί, να έχει απατήσει τη σύζυγο ή να έχει χωρίσει. Είναι άραγε τυχαία η διάδοση αυτής της κουλτούρας διαμέσου αυτών των συγκροτημάτων; Όχι ακριβώς, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, οι Rolling Stones χρηματοδοτούνταν από τον Ιουδαίο πρίγκιπα (υπάρχουν και τέτοιοι…) Rupert zu Loewenstein, φίλο των Rothschild. Όπως επίσης αποδείχθηκε ότι ο  διευθυντής της EΜΙ, της δισκογραφικής εταιρείας που προώθησε τους Beatles, ήταν συνδεδεμένος με τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και τη λονδρέζικη μασονία. Επίσης, ο ιππότης των No Global, αυτός που χαρακτηρίστηκε ως ένας “ήρωας της τρίτης χιλιετίας”, ο Bono Vox, τραγουδιστής των U2, πληρώνεται αδρά από την εταιρεία Monsanto, την πολυεθνική των τροφίμων που δηλητηριάζει το μισό πλανήτη με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα της.

Όπως φαίνεται λοιπόν, πίσω από κάθε νέο είδωλο (δημιουργημένο εντέχνως), δοσμένο στους νέους σαν παράδειγμα προς μίμηση και ως έμβλημα του βαθμού ελευθερίας που κατορθώθηκε από την κοινωνία, κρύβονται χρηματιστές, μασόνοι, μυστικές υπηρεσίες και πολυεθνικές. Και έτσι, ο νέος της  τρίτης χιλιετίας, με τα μουσικά του είδωλα να ξεπηδούν από το τίποτα, με την πεποίθηση του ότι είναι ελεύθερος, με την πεποίθηση ότι είναι επαναστάτης χάρη στο μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα και την αντι-κληρική ρητορική που ξεδιπλώνει με τους φίλους του, δεν υποπτεύεται κανέναν κίνδυνο για το μέλλον του και για την πιθανή κοινωνική καταστροφή στην οποία κατευθύνεται η Ευρώπη. Kατά αυτό τον τρόπο γίνεται συνένοχος στο ίδιο του το τέλος. 

Αλλά υπάρχει ακόμα καιρός και ελπίδα, Πολλοί έφηβοι αρχίζουν να ξυπνούν και να δυσπιστούν για τα είδωλα που παράγει η μαζική κουλτούρα. Ίσως δεν είναι η πλειοψηφία, αλλά με την κλιμάκωση της κρίσης και την απώλεια των ψεύτικων υλικών προνομίων, γίνονται όλο και περισσότεροι.



18 σχόλια:

  1. Δεν είναι ο Τζάγκερ αυτός. Ο Κηθ Ρίτσαρντς είναι με τίγκα καραμπογιά στο μαλλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 50 χρόνια μουσικής κορυφής είναι αυτά για τους Stones και αρκετοί άνθρωποι πέρασαν δίπλα τους. Κάπου διάβασα ότι ο Rupert zu Loewenstein, τα είχε σπάσει με τον Jagger με αφορμή ένα βιβλίο που ειχε γράψει για τους Stones. Να σημειώσω ότι δεν ήταν χρηματοδότης των Stones αλλά ο Τραπεζίτης των Stones. Ο λογιστής για αρκετά χρόνια. O Financial manager του συγκροτήματος. Ο οικονομικός εγκέφαλος. Οι Stones την δεκαετία του 70 έσερναν δίπλα τους τελειωμένα ρεμάλια μιας και οι ίδιοι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Σήμερα απλά τραγουδούν σε ώριμους άντρες. Η ερώτηση είναι: Έκαναν ζημιά στην τότε νεολαία; Φυσικά και ναι. Δεν υπάρχει συγκρότημα που να μην έχε αφήσει κάποιο στίγμα.

    Μπιγιονσέ, Ριάνα, Μαντόνα, Αντζελίνα Τζολί προωθούν για πλάκα την ομοφυλοφιλία, τα δικαιώματα των λάθρο. Είναι οι ιέρειες της σύγχρονης μόδας.

    Ο Bono των U2 ξεκίνησε να τραγουδά με Λουτσιάνο Παβαρότι και κατέληξε με Σόρος σε πολύ σκοτεινά δωμάτια. Είναι άνθρωπος της Νέας Τάξης και το δείχνει δημόσια χωρίς δισταγμό. Υπερασπιστής ανοιχτά των Gay και των μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πολλοί έφηβοι αρχίζουν να ξυπνούν και να δυσπιστούν για τα είδωλα που παράγει η μαζική κουλτούρα. Ίσως δεν είναι η πλειοψηφία, αλλά με την κλιμάκωση της κρίσης και την απώλεια των ψεύτικων υλικών προνομίων, γίνονται όλο και περισσότεροι."

    Δεν είναι ανάγκη αυτοί οι αφυπνισμένοι να γίνουν πλειοψηφία.
    Με δεδομένη την αποχαύνωση του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας, αρκεί ένα ικανό (ίσως και μονοψήφιο, αλλά ας μην εστιάζουμε στα νούμερα τώρα) ποσοστό αφυπνισμένων, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάλλακτοι, φανατικοί και αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους.

    Οι μειοψηφίες ηγούνται.
    Οι μάζες απλά ακολουθούν. Αυτή είναι φύση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Θα συμπληρώσω ότι στις κοινωνικές αλλαγές, επαναστατικές ή σωρευτικές, ηγούνται μειοψηφίες δυναμικές και οργανωμένες και ακολουθούν οι μάζες. Για να επικρατήσει όμως η αλλαγή - καταδεικνύεται ιστορικά- ὀτι χρειάζεται και η οικονομική αυτάρκεια, την οποία διάφοροι επαναστάτες του παρελθόντος την εξασφάλισαν με δανεισμό από γνωστούς τραπεζίτες της τότε εποχής. Η σημερινή άναγκαία αυτάρκεια από που θα προκύψει από δανεισμό από εκμετάλλευση ανεκμετάλλευτων μέχρι σήμερα πόρων ή από την ολιγάρκεια;

      Διαγραφή
  4. Αναφορικώς με τον νεολογισμό "ομοφοβία": http://theodotus.blogspot.gr/2016/04/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποια πράγματα όσον αφορά την αντίληψη για τον "Πολιτισμό". Έχει αντικατασταθεί με ασαφείς έννοιες όπως: προοδευτική κοινωνία, ανοικτή κοινωνία, καθώς και με πολιτικά περιεχόμενα οικολογικών διατάξεων, υπονοώντας πως η λατρεία της γης είναι πάνω από τον Άνθρωπο και μέσα από παρανοϊκές εκλογικεύσεις και think tank "κριτικής θεωρείας" που θέλουν να παρουσιάσουν προδιαγραμμένα το καλοχρηματοδοτούμενο "πανεπιστημιακό" και "ακαδημαϊκό" συμπέρασμα του "κακού λευκού ανθρώπου". Επίσης μιλάνε για "κοινότητες", για ευρωπαϊκή κοινότητα" όσον αφορά τις εργασίες της Ε.Ε., χωρίς να γίνεται αντιληπτό πως είναι εννοιολογικά αντιδάνεια από το αναρχικό κίνημα, τις συλλογικότητες, και διάφορα ειρηνιστικά παρακλάδια.
    Ο πολιτισμός σε συνάφεια με την παραδοσιακή του υπόσταση, σαν έννοια και ως προς τα συνθετικά του στοιχεία άλλαζε συνεχώς ως προς το περιεχόμενο του από τις παρεμβολές και επιδράσεις της αριστεράς μετά τις επαναστάσεις του διαφωτισμού μέχρι σημείου πως αντικαθίσταται από τον "κοινωνισμό" και τις συλλογικοτήτες.
    Μη ξεχνάμε και η φεμινίστρια Ελιζαμπεθ κουλνταβις παίρνει παραδείγματα για το μητριαρχικό της αφήγημα από κοινωνίες ιθαγενών νοτίου Αμερικής για να εξιδανικεύσει αντιιεραρχικές κοινωνίες και να κάνει κριτική θεωρεία εν μέσω δυσφημίσεων εις βάρος των λευκών. Σήμερα το μοναδικό κίνητρο υποστήριξης του ευρωκρατισμού και συναφώς ο "δικαιωματισμός" έχει να κάνει με την αφρικανοποίηση και ασιατικοποίηση της Ευρώπης προς παραγωγή κάποιου λευκοδραβιδικού λευκομελανοκίτρινου ή ευρωαραβικού πληθυσμού με μέσο χαμηλό και εξαιρετικά χαμηλό νοητικό επίπεδο.

    υπ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ http://theodotus.blogspot.gr/2012/12/coudenhove-kalergi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἐξαιρετικὸν ἄρθρον!
    Θὰ προσέθετα ὅμως ὅτι ἡ ἀρνητικότης τῶν χαζοτράγουδων τῆς πὸπ-(ἀντι-)κουλτούρας τῶν αὐτοπυροβολημένων νικητῶν τοῦ Β΄ΠΠ, ποὺ ὑπὸ σιωνιστικὴν ἐπιστασίαν καὶ καθοδήγησιν πολέμησαν κι ἐπέτυχαν τὴν ἴδια τους τὴν ἐκ θεμελίων διάλυσιν διὰ τῆς "νίκης" των, ἁπλῶς δευτερογενῶς προκύπτει ἐκ τῶν παρακμιακῶν της κειμένων:
    Διότι τὸ πρώτιστον καὶ θεμελιῶδες στοιχεῖόν των, ποὺ προσδιορίζει τὸ ἦθος, τὸ εἶδος καὶ τὸν χαρακτῆρά των, εἶναι κυρίως αὐτὴ καθ᾿ ἑαυτὴ ἡ ξεπεσμένη κι ἕρμαιη, νεγρόρρυθμος κι ἄβουλος, παραλυμένη καὶ χαζοχαρούμενη ὡς μόνον εἰς βλαμμένα κι ἀρρίζωτα μοντέρνα ξεσαλωμένα κοράσια προσιδιάζουσα, αἰσχρωτάτη δὲ κατὰ τὴν ὑπ᾿ ἀρρένων υἱοθέτησίν της, "μουσικότης"/χορευτικότης - οὖσα ὄχι ἁπλῶς ξένη, ἀλλ᾿ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ἀσύμβατος καὶ ἀντίθετος πρὸς τὸν ἴδιον παραδοσιακὸν αὐθεντικὸν χαρακτῆρα τοῦ Λευκοῦ Ἀθρώπου! Ὁ κατὰ τὴν ἀρχαιοελληνικὴν ἔννοιαν ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟΣ λικνισμός, καὶ δὴ τοῦ ἄρρενος, εἰς τοιούτους ῥυθμοὺς συνιστᾷ πρακτικῶς, τελετουργικῶς καὶ βαθέως ὑπαρξιακὴν ὑποδούλωσιν εἰς τὴν καλπάζουσαν σκοτεινότητα ὑπὸ πᾶσαν ἒποψιν, τὴν ἐσωτερικὴν ἀντιστροφὴν Τάξεως καὶ Ἱεραρχίας, τὴν ἐπαναστατοῦσαν ἐγωκεντρικότητα καὶ ἰδιοτέλειαν ἀναγομένας εἰς ἰδεώδη, τὴν διάλυσιν καὶ διαβολὴν καὶ τῶν τελευταίων ἴσως ψηγμάτων τοῦ κατὰ Πλάτωνα (ποὺ ἐπίσης ἐπεσήμανε τὴν θεμελιώδη τῆς μουσικῆς ποιότητος σημασίαν!) "Ἡγεμονικοῦ" ἐσωτερικοῦ Κέντρου, τῶν τελευταίων στοιχείων ἐσωτερικῆς ἁρμονίας καὶ ἰσορροπίας.
    Τώρα, ἂν ταῦτα συμβαίνῃ νὰ συνοδεύωνται ὑπὸ κειμένων ὑπὲρ ναρκωτικῶν καὶ τῆς ἀμπελοφιλοσοφίας τῶν παιδιῶν τῶν λουλουδιῶν ἢ ὑπὸ κειμένων εὐχαριστίας πρὸς τὸν Jesus, γιὰ νὰ λικνίζωνται οἱ νέγροι πιστοὶ (καὶ οὐ μόνον...) στὶς εὐαγγελικὲς ἐκκλησίες τῶν ΗΠΑ ἢ τὰ παιδάκια τοῦ κατηχητικοῦ τῆς ἀδελφότητος θεολόγων "ἡ Ζωή", τοῦτο ἀποτελεῖ μᾶλλον τριτεύουσαν λεπτομέρειαν: ἡ φέρουσα διαμορφωτικὴ δύναμις τῆς ἰδίας μουσικοχορευτικῆς ὑποστάσεως καθ᾿ ἑαυτῆς εἶναι ἀσυναγωνίστως ὑπερτέρα καὶ καθοριστική, διαμορφωτική. Αὐτὴ καὶ κυρίως ἀπέκοψεν τὴν Εὐρώπην ἐκ τοῦ Ἑαυτοῦ της - ὥστε τώρα, ὡς πραγματικὸ "χαμένο κορμί", νὰ "ἐπιλέγῃ" τὴν ὁριστικήν της ἐκρίζωσιν καὶ θάνατον...
    Καὶ κάτι ἄλλο, ἐπειδὴ μεταξὺ τῶν "ἀρνητικῶν" συγκαταλέγει ὁ ἀρθρογράφος καὶ τὴν ἀντικληρικαλικὴν ῥητορικήν: Ζώντας στὴν προτεσταντικὴ Δανία δύναμαι νὰ σᾶς βεβαιώσω ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ὅτι, καὶ μ᾿ ὅλην τὴν δεδομένην σιδηρᾶν "πολιτικὴν ὀρθότητα" τῶν ἰσχυρῶν ΜΜΕ, ἀδυνατῶ ἐν τούτοις νὰ βρῶ πιὸ ἀκραίους καὶ παρανοΐκοὺς κήρυκας τῆς ἀπολύτου καὶ ἄνευ ὅρων χαρωπῆς καὶ ... μακαρίας αὐτοπαραδόσεως εἰς τὰς ὀρδὰς ἀλλοφύλων εἰσβολέων ἐκ Μέσης Ἀνατολῆς καὶ Ἀφρικῆς (ἀκόμη καὶ μεταξὺ τῶν κομμουνιστῶν!) ἀπὸ τοὺς ἐκκλησιαστικοὺς "ἱεροκήρυκας"/πάστορας, τῶν ὁποίων ἐνίοτε ῥαδιοφωνικῶς ἀκροῶμαι... Παρόμοιοι δὲ τόνοι ἐκπέμπονται καὶ ἐκ τῶν ἀντιστοίχων τῆς Ἑλλάδος - ἐξ ὁλοκλήρου τῆς Εὐρώπης καὶ τοῦ κόσμου, πράγματι!
    Ὁ καιρὸς τοῦ κληρικοῦ τύπου Παπαφλέσσα καὶ Γερμανοῦ Καραβαγγέλη φοβοῦμαι ὅτι παρῆλθεν ἀνεπιστρεπτί - καὶ ὀφείλομεν ν᾿ ἀντιμετωπίσωμεν τὴν πραγματικότητα. Ἄλλως δὲν ἔχουμε καμμιὰν ἐλπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως προς το σχόλιό σας για τον ρόλο των χριστιανικών εκκλησίων, θα διαφωνήσω μαζύ σας κ. Γκέκα. Και τούτον όχι διότι είμαι πιστός της χριστιανικής θεολογίας και σωτηριολογίας, αλλά διότι εκτιμώ τον ιστορικό ρόλο των χριστιανικών εκκλησιών στην προάσπιση του ευρωπαικού πολιτισμού. Ρόλος που εν πολλοίς επλάσθη μέσα από τη σύγκρουση με το πνεύμα της ισλαμικής Ασίας και Αφρικής. Αναμφίβολα, το πνεύμα αυτό έχει εν πολλοίς τρωθεί στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, καίτοι δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως (ιδίως στην αγροτική ύπαιθρο). Πιστεύω όμως πως στην Ανατολική Ευρώπη (καθολική, ορθόδοξη ή και προτεσταντική) οι εκκλησίες παραμένουν ακόμη εν ισχύι, αντανακλώντας ισχυρά τα πατριωτικά και αντικομμουνιστικά ένστικτα των λαών τους.
    Στην Ελλάδα, καίτοι υπολειπόμεθα της Πολωνίας ή της Ρωσσίας, η ορθόδοξη εκκλησίας δεν είναι πλήρως αλωμένη και στον πυρήνα της, και κυρίως στη λαική της βάση, παραμένει μια ανασχετική δύναμη στην πορεία διάλυσης της ταυτότητάς μας. Μάλιστα τάσεις όπως αυτές των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, με ισχυρή παρουσία σε συντηρητικές αγροτικές περιοχές (συνήθως αρβανίτικες), είναι ψυχικά ταυτισμένες με τις δυνάμεις της παράδοσης και του Αίματος.
    Προσωπικώς φρονώ πως εθνικοεπαναστάτες οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας πρωτίστως με τη λαϊκή θρησκευτικότητα και δευτερευόντως με τους αντιοικουμενιστικούς κύκλους εντός της Εκκλησίας. Και ακολούθως να συγκροτήσουμε μια εθνική εκδοχή του χριστιανισμού, γνήσια ελληνική - και αριοευρωπαική, αν θέλετε, όπως την αντιλαμβανόταν ο Χ. Σ. Τσάμπερλαιν - ως όπλο απέναντι στην ισλαμική λαίλαπα. Από τον κάλπικο και διανοητικό ψευτοπαγανισμό των μεταμοντέρνων δωδεκαθειστών, προτιμώ χίλιες φορές τον βιωμένο χριστιανισμό των απλών παπάδων, των πολυτέκνων, και των "αμορφώτων" των λαικών περιοχών. Ο Σταυρός ακόμη και τώρα, φέρει στο ασυνείδητο Ελλήνων και λοιπών Ευρωπαίων, μια διάσταση βαθύτατα μυστικιστική. Ας την σμιλεύσουμε και ας την οργανώσουμε στην υπηρεσία του Έθνους και της Φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρινιστικά σε όσα ανωτέρω αναπτύσσω, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής. Ο χριστιανισμός, και δη η ελληνορθοδοξία, ασφαλώς και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέγεθος με τον Ελληνισμό. Ο Ελληνισμός είναι το Όλον, το Μέγα Σώμα, ενώ ο χριστιανισμός ένα μέλος αυτού - και στον βαθμό που δεν αντιστρατεύεται τα πεπρωμένα της Φυλής. Αποτελεί όμως (ενν. ο χριστιανισμός) ζωτικό μέγεθος καθότι ιεροποιεί τη Φυλή, εμπλουτίζοντάς την με διάσταση μεταφυσική που χάνεται στους αιώνες και στη βιωμένη παράδοση του Λαού μας. Αν η Παλαιά Διαθήκη της Φυλής μας είναι αναμφόβολα οι Ολύμπιοι Θεοί, οι ημίθεοι, οι ώρωες και οι νύμφες και ξωτικά, η Καινή Διαθήκη είναι ο προφητικός Λόγος του Πατροκοσμά του Αιτωλού, το τελετουργικό κάψιμο του Ιούδα, το μυστικιστικό δέος του Τη Υπερμάχω Στρατηγώ, οι ηρωικές παλαιολόγειες ζωγραφικές αποδόσεις των πολεμικών μας Αγίων, το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας. Όλα τούτα αποτελούν Σάρκα και Αίμα από το Μυστικό Σώμα της Φυλής, για τούτο και δεν πρέπει να υποτιμώνται. Τουναντίον οφείλουν να αναδεικνύονται και να εμπλουτίζονται.
      Εναπόκειται σε εμάς, σε μια κατεξοχήν μηδενιστική και άθεη εποχή, να πλάσουμε μια νέα Ιερότητα που θα εμπνεύσει τις εν υπνώσει δυνάμεις του Αίματος. Τώρα, όσο ποτέ, οφείλουμε να αναδειχθούμε σε αληθινούς Σωτήρες του Θεού (Salvatores Dei).
      Τέλος, επιθυμώ να επισημάνω πως αυτή ήτο και θεώρηση επί του θρησκευτικού ζητήματος του Μεγάλου Ανδρός του ΧΧ Αιώνος.

      Διαγραφή
    2. Ὁ Σταυρὸς ὑπὸ τὴν ἀρχετυπικήν του ϋψηλὴν κοσμικὴν ἔννοιαν καὶ τὸ συμβολικὸν του περιεχόμενον ναί, πρβλ. τὴν σχετικὴν πραγματείαν τοῦ René Guenon. Ὄχι ὡς χριστιανικός, διὰ νὰ μὴ ὑπεισέλθω ἐδῶ καὶ εἰς τὴν βιαίαν θρηνώδη ὑποβάθμισιν τοῦ συμβόλου τοῦ σταυροῦ διὰ τῆς συνειρμικῆς του μολύνσεως ὑπὸ σκηνῶν βασανισμῶν, ἐκτελέσεως, κολασμοῦ.
      Ἡ παγανιστικὴ καὶ ἔμφορτος ἐθνοφυλετικοῦ χαρακτῆρος Λαϊκὴ θρησκευτικότης ἐπροστάτευσε (ἐν μέρει...) τὸν Λευκὸν Ἄνθρωπον ἐκ τῆς Σαουλικῆς (πρβλ. π.χ. τὴν πρὸς Ῥωμαίους ἐπιστολήν του) καὶ Βιβλικῆς διαβολικῆς του ὑποβλέψεως καὶ ὑποσκάψεως.
      Περαιτέρω συχνὰ ἐχρησιμοποιήθη ὁ χριστιανισμὸς ὡς δηλωτικὸς ἐθνοφυλετικῆς ταυτότητος, κατ᾿ οὐσίαν ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ πρὸς τὰ ἴδια βιβλικὰ δόγματα καὶ θεμέλια, ἁπλῶς κατὰ τὴν δυναμικὴν τῆς Ἱστορίας. Τοῦτο δὲν δύναται ΕΠ᾿ ΟΥΔΕΝΙ νὰ ἀποδοθῇ εἰς τὰ θετικὰ τοῦ χριστιανισμοῦ, καθὼς συνέβησαν ἐν τῇ ἐθνοφυλετικῇ δυνσμικῇ τῆς Ἱστορίας ΠΑΡΑ τὸν ἐπισήμως κρατοῦντα χριστιανισμόν - καὶ ΟΧΙ χάρις εἰς ἐκεῖνον, βεβαίως! Ἔτσι, ὁ ἄριος χαρακτὴρ ἐξεφράσθη καὶ διὰ τοῦ ἱπποτικοῦ "χριστιανισμοῦ", ΠΑΡΑ τὸ ὑποκείμενον κεντρικὸν σημιτικὸν δόγμα, ποὺ ἂν ἐκυριάρχει πράγματι, τότε ἐκεῖνοι οἱ εὐσεβεῖς πολεμισταὶ μᾶλλον θὰ ἐγίνοντο "ἀγαπησιάρηδες" χίππηδες διεθνισταὶ καὶ "διὰ Χριστὸν σαλοί", παρὰ θὰ ἀνεβίωνον τὸν ἀρχέτυπόν των ἴδιον χαρακτῆρα. Ὁμοίως οἱ γοτθικοὶ ναοὶ ἢ ἡ μουσικὴ τοῦ J.S.Bach δὲν ἀποτελοῦν δάφνας τοῦ χριστιανισμοῦ, κι ἐκεῖ πάλιν ἡ σημιτικὴ αὕτη δεισιδαιμονία ἐστολίσθη μὲ ἀλλοτρίας δάφνας!
      Τώρα ὅμως ἤδη ἔχει κάθε προστατευτικὸν κέλυφος διαλυθῆ ἢ τοὐλάχιστον διαρραγῆ, δὲν ὑπάρχει πιὰ ἡ ζῶσα παγανιστικὴ παραδοσιακὴ κουλτούρα τῆς ἑλληνικῆς κοινότητος. Ἡ γιαγιά μου π.χ. ἔβλεπε στὸν ὕπνο της τὴν Ἁγίαν Παρασκευήν, προστάτιδα τοῦ Πινδείου της χωρίου, δι᾿ αύτὴν δὲ πράγματι ἀποτελοῦσαν ἀνωτέραν πνευματικήν του ἐνσωμάτωσιν/προσωποποίησιν, καὶ τῆς ἔχτισε κι ἐκκλησάκι πρὸ τῆς εἰσόδου τοῦ χωρίου ὅπου ἐγκατεστάθησαν μετακομίσαντες τῷ 1936 εἰς Μακεδονίαν, καθ᾿ ὑπόδειξίν της. Θὰ ἤμουν ἐπιφανειακὸς κι ἀνούσιος ρασιοναλιστὴς βλὰξ καὶ ὑλιστὴς ἂν περιεφρόνουν τὸν παραδοσιακόν της πνευματικὸν χῶρον καὶ τὸν ἀπέρριπτα ὡς "φανταστικόν": Ὄχι, ἐπρόκειτο περὶ ζώσης καὶ αυθεντικῆς πνευματικότητος μὲ χριστιανοφανὲς περιεχόμενον.
      Ἂν σήμερον ὑπῆρχε ἡ ἐκδοχὴ αὕτη ὡς πράγματι διαθέσιμος, θὰ τὴν ὑπερήσπιζα ἐκ παντὸς θυμοῦ. Ὅμως δὲν ὑπάρχει, ἐφρόντισε διὰ τοῦτο ἡ "πρόοδος", ἡ καθολικὴ "παιδεία", ὁ ἐκφυλισμὸς, ὁ μοντερνισμὸς κι ἡ ἀποφθορὰ τῶν χαρακτήρων.
      Ὁ παραδοσιακὸς ἄνθρωπος εἶχεν ἐπαφὴν μετὰ τοῦ πνευματικοῦ κόσμου καὶ τῶν σταθερῶν, τῶν πραγματικοτήτων του καὶ τῶν ἀληθειῶν του, αἱ ὁποῖαι ἀπετέλουν δι᾿ ἐκεῖνον ἂν ὄχι ὁρατήν, πάντως ἁπτὴν πραγματικότητα. Ὅμως ὁ "μορφωμένος" μηχανοποιημένος ἄνθρωπος-ρομπὸτ ἔχει διὰ παντὸς ἀπολέσει κάθε ἁφήν, ὅρασιν καὶ πνευματικότητα, ἀποτελῶν μᾶλλον τηλεκατευθυνόμενον θλιβερὸν ζόμπι.
      Ἡ πνευματικότης ἐκείνη ἐπενδύετο καὶ χριστιανικὸν μανδύα. Τώρα ὅμως ὁ ὅποιος ἐπιβιῶν χριστιανισμὸς δὲν ἀποτελεῖ μανδύα κάποιας, ἀνυπάρκτου πλέον, οὐσιαστικῆς πνευματικότητος - ἀλλὰ καθαρὸν σημιτικὸν δηλητήριον, καταλῦον ἴδιον χαρακτῆρα, πνευματικότητα καὶ κάθε ἐσωτερικὴν ἄμμυναν· ἤτοι καθαρῶς διαβολικὴν δύναμιν, ὑπὸ τὴν ὀντολογικήν, ἀληθῶς μεταφυσικὴν ἔννοιαν τῶν ὅρων. Μπορεῖ βεβαίως νὰ ὑφίστανται ἀκόμη κάποια μοναχικὰ ὑπολείμματα τῆς παραδοσιακῆς καταστάσεως, ταῦτα πλέον ὅμως κυρίως δυστυχῶς χρησιμεύουν εἰς τὴν ἀδυναμίαν καθαροῦ ἀφ-ορισμοῦ στρατοπέδων καὶ τὴν ἐμβάθυνσιν τῆς Συγχύσεως, προσφέροντα ἐν τέλει κυρίως ἀρνητικὸν ἔργον.
      [ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ >>]

      Διαγραφή
    3. [>> ἐκ συνεχείας]
      Ἐν ὀλίγοις, ὁ σημερινὸς χριστιανισμὸς ὡς παράγων καὶ δύναμις δὲν ἀποτελεῖ παρὰ μίαν ψυχολογικῶς διεισδυτικωτέραν ἐκδοχὴν τοῦ ἰσοπεδωτικοῦ κι ἐθνομηδενιστικοῦ πολιτιστικοῦ Μαρξισμοῦ.
      Παρεμπιπτόντως, συμφωνῶ ὅτι παρομοίαν πνευματικὴν κενότητα καὶ ὀντικὴν ἀλυσιτέλειαν ἐκπροσωπεῖ καὶ τὸ 99% (τοὐλάχιστον) τῶν συγχρόνων "δωδεκαθεϊστῶν", ἀναμφιβόλως.
      Ὅμως ἡ Ἐκκλησία ἔχει κατασπαταλήσει κάθε της εὐκαιρίαν. Ἡ διέξοδος ποὺ ἀναφέρει ὁ H.S.Chamberlain ἔχει ἀπὸ μακροῦ ἤδη κατασπαταληθῆ. Ἡ ἐκδοχὴ ἐκείνη ἔχει παραχωθῆ κάτω ἀπὸ χιλιοτόνους προδοσίας καὶ κριμάτων αἰσχρᾶς συστρατεύσεως τῶν ἐκκλησιῶν καὶ παραεεκκλησιῶν ἀγκαλιὰ μὲ τοὺς χειρίστους τῶν ἐχθρῶν τῆς ἴδιας μας τῆς ὑποστάσεως... Οἱ νέοι σταυροφόροι μαχηταὶ δὲν θὰ φέρουν, πλέον, τὸν σταυρὸν τοῦ ἐσταυρωμένου Ἰησοῦ - ἀλλὰ τὸν ἴδιόν των ἀρχέτυπον σταυρὸν τῆς συζεύξεως τῆς ὁριζοντίου μετὰ τῆς κατακορύφου καὶ ἀνωτροπικῆς διαστάσεως.
      ΕΣ ΚΟΡΑΚΑ, λοιπόν! Ὁ πονηρὸς "ἀπόστολος τῶν Ἐθνῶν" Φαρισαῖος Σαοὺλ εἶναι πιὰ καιρὸς νὰ ἐπιστρέψῃ ἐκεῖ πίσω, μεταξὺ τῶν βεδουΐνων τῆς ἀραβικῆς ἐρήμου - προτοῦ καταφέρει νὰ μετατρέψῃ πλήρως καὶ τὴν Εὐρώπην τῶν (τόσον μισητῶν του..) Ἐθνῶν μας εἰς ἀραβικὴν ἔρημον!
      Στέφανος Γκέκας

      Διαγραφή
  8. Με άρθρα ως τα δικά σας και αυτά που αποδεικνύουν τα ψέματα της αριστεράς για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ιδίως για την οικονομία εφόσον όλα τα άλλα φαίνεται να μην απασχολούν τους υλιστές κατοίκους του πλανήτη γη και δη της Ελλάδος μας , η αριστερά σύντομα θα αποτελεί παρελθόν!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.

    Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ» (ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!) ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    19/09/2017

    Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
    Την δική του απάντηση σ’ όσους αμφισβητούν την διάθεση του Τσίπρα να φέρει «επενδύσεις» (δηλαδή να ξεπουλήσει την Ελλάδα στο διεθνές κεφάλαιο), δίνει από την «Αυγή» ο διευθυντής της, σύντροφος Καρτερός, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Λένιν: «… Γιατί δεν ξέρουν, οι αστοιχείωτοι, ότι, επί σκοτεινού μπολσεβικισμού, ο Λένιν έδινε στο ξένο κεφάλαιο φωτεινές επενδυτικές ευκαιρίες. Έκτοτε όλοι οι ερυθροί τον μιμούνται. Ανερυθρίαστα…».
    Ε, λοιπόν, οφείλω να ομολογήσω πως έχει απόλυτο δίκιο ο σύντροφος Καρτερός! Διότι, με την ΝΕΠ του Λένιν (εν έτει 1922) δόθηκε η δυνατότητα ενοικιάσεως εργοστασίων από εταιρείες ή ιδιώτες του εξωτερικού, καθώς και δυνατότητα εκμεταλλεύσεως των τεραστίων πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ρωσσίας! Προφανώς, κατόπιν απαιτήσεως των διεθνών χρηματοδοτών των μπολσεβίκων, για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω! Αναφέρει σχετικώς η εξ’ ΗΠΑ κομμουνίστρια (και Εβραία) Έμμα Γκόλνμαν στο βιβλίο της «Η απογοήτευσή μου στη Ρωσία»: «Οι μπολσεβίκοι προσκαλούσαν το διεθνές κεφάλαιο να επενδύσει στη χώρα τους, της οποίας ο φυσικός πλούτος “περιμένει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης”, όπως διαβεβαίωνε ο Τσιτσέριν τους απανταχού καπιταλιστές».
    Μάλιστα, υπεύθυνη για την προσέλκυση των διεθνών καπιταλιστών «επενδυτών» και την υπογραφή των συμβολαίων με το κράτος, ορίστηκε η Λένα Γκόλντφιλντς, η οποία ως Εβραία που ήταν, δεν στερείτο… εμπορικού πνεύματος. Κι όπως βεβαιώνει ο επίσης κομμουνιστής και Εβραίος Βικτώρ Σερζ (Κιμπάλσιτς), στο βιβλίο του «Αναμνήσεις ενός Επαναστάτη», τον τόνο στο ξεπούλημα της Ρωσσίας στο διεθνές σιωνιστικό κεφάλαιο έδινε ο ίδιος ο Λένιν, που έλεγε χαρακτηριστικά: «Θα πουλάμε τα πάντα, εκτός από εικόνες και βότκα».
    Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι τις ανοησίες του τύπου «ο Τσίπρας ακολουθεί δεξιά πολιτική». Την πολιτική του Λένιν, του Στάλιν και του Τσιτσέριν ακολουθεί, παραδίδοντας γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους!

    https://ethnikismos.net/2017/09/19/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "YOU TUBE" - "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ": ΠΑΣΥΑ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - 03-04-2018 - ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ 'Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ' - 1

    http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/04/06/24-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-04-06_24-00.htm#plohgos_03

    https://www.youtube.com/watch?v=L0KsNkbZ2IQ

    https://youtu.be/L0KsNkbZ2IQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "YOU TUBE" - "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ": ΠΑΣΥΑ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - 03-04-2018 - ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ 'Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ' - 1

    http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/04/06/24-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-04-06_24-00.htm#plohgos_03

    https://www.youtube.com/watch?v=gWmqhhzI3f8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς ΕΝΗΜΕΡΩΤΗ: το είδα καθυστερημένα το μήνυμα σου συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή