Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Ο ΜΑΡΞ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ



Άρθρο του Marcello Veneziani
Μετάφραση: Ιωάννης Αυξεντίου

Ο Μαρξ είναι ο φιλόσοφος που περισσότερο επηρέασε την ιστορία του 20ου αιώνα, κατέκτησε όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και τη Λατινική Αμερική, την Ασία καθώς και μέρος της Αφρικής. Για δεκαετίες θεωρήθηκε σχεδόν σαν το Χριστό, συμπύκνωσε τις ελπίδες των μαζών και τον τρόμο των καθεστώτων, στο όνομα του έγιναν πόλεμοι, επαναστάσεις, εξολοθρεύσεις, γκούλαγκ και σχολές διανοουμένων. Μετά γκρεμίστηκε στην αποτυχία του κομμουνισμού, έδυσε με τη σοβιετικη αυτοκρατορία, επιβίωσε υβριδικός στη Μάο-καπιταλιστική Κίνα και εμφανίστηκε στα μάτια του κόσμου ως ο μεγάλος ηττημένος του Ψυχρού Πολέμου.

Είναι όμως άραγε αυτή η αλήθεια; Από χρόνια υποστηρίζω μία άλλη άποψη, αντίθετη στην κυριαρχούσα, που την παρουσίασα στο πορτραίτο που του αφιέρωσα στο βιβλίο μου ‘Ασυγχώρητοι’. Κατά τη γνώμη μου, ο Μαρξ νίκησε και κατοικεί ανάμεσά μας και αυτό δεν πρόκειται για κάτι παράδοξο. Ο Μαρξισμός, χωρισμένος από τον κομμουνισμό, είναι το κυρίαρχο πνεύμα του καιρού. Η πραγματοποίηση του σε προ-μοντέρνες χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, η Καμπότζη ή η Κούβα δεν ήταν παρά μια παρέκκλιση. Ο Μαρξισμός δεν πραγματοποιήθηκε στις χώρες που υπέστησαν τον κομμουνισμό, όπου αντίθετα απέτυχε και διατηρήθηκε μέσω της αστυνομικής και ολοκληρωτικής επιβολής. Αντίθετα, πραγματώθηκε στο πνεύμα του, εκεί που γεννήθηκε και απευθύνθηκε, δηλαδή στη Δύση του προηγμένου καπιταλισμού. Δεν ανέτρεψε το καπιταλιστικό σύστημα αλλά υπήρξε ο κοινωνικός και πολιτιστικός βοηθός στο πέρασμα από την παλαιά αστική-χριστιανική κοινωνία στο νέο-καπιταλισμό, μηδενιστικό και παγκοσμιοποιημένο. Η κοινωνία των επιθυμιών και των εικονικών κόσμων πραγματοποίησε την αποστολή και τον ορισμό που ο Μαρξ έδινε στον κομμουνισμό: “είναι το πραγματικό κίνημα που καταργεί την παρούσα κατάσταση των πραγμάτων”. Στη ‘Γερμανική Ιδεολογία’, ο Μαρξ δηλώνει ότι ο υπέρτατος σκοπός του κομμουνισμού είναι η "απελευθέρωση κάθε ξεχωριστού ατόμου" από τους τοπικούς και εθνικούς, οικογενειακούς, θρησκευτικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Όχι τις κοινωνίες αλλά τα άτομα. Ο νεαρός Μαρξ τιμά μόνον έναν άγιο και μάρτυρα στο ημερολόγιο του: τον Προμηθέα, τον απελευθερωτή της ανθρωπότητας.

Ο Μαρξ στα 'Οικονομικά–φιλοσοφικά χειρόγραφα', ελπίζει στον ερχομό του πρακτικού αθεϊσμού. Ο Μαρξισμός υπήρξε το πιο δυνατό ανάθεμα ριγμένο ενάντια στο Θεό και στο Ιερό, στην πατρίδα και στις ρίζες, στην οικογένεια και στους δεσμούς με την παράδοση, στη φύση και στα όριά της. Υποστήριζε πως εξαλείφοντας τη θρησκεία ως απατηλή ευτυχία του λαού θα απαιτηθεί η πραγματική ευτυχία. Εάν απελευθερωθούμε από το Θεό και τη θρησκεία, σύμφωνα με το Μαρξ, θα απελευθερωθούμε από την αλλοτρίωση και θα κατακτήσουμε την ευτυχία στη γη. Η σημερινή κοινωνία, άθεη αλλά καταθλιπτική, άθρησκη αλλά αλλοτριωμένη, διαψεύδει τη μαρξιστική υπόσχεση της απελευθέρωσης. Η ουτοπία μίας ελευθεριακής κοινωνίας, όπου καθένας θα ασκεί τη δραστηριότητα του ‘όποτε θέλει’, που θα εξαλείψει κάθε πίστη και θα εισάγει ‘μία επίσημη κοινοκτημοσύνη των γυναικών’, κάνει το Μαρξ έναν πρόδρομο της κοινωνίας που όλα τα επιτρέπει. Η ισοτική αρχή χάνει την προφητική της φόρτιση και πραγματοποιείται αρνητικά ως ομοιομορφία και άρνηση της αξίας των ικανοτήτων και των διαφορών. 

Η παγκόσμια καπιταλιστική κοινωνία πραγματοποίησε τις κυριότερες υποσχέσεις του μαρξισμού υπό διαφορετική μορφή, αλλά η ουσία είναι η ίδια: με την παγκοσμιοποίηση πραγματοποίησε το διεθνισμό ενάντια στις πατρίδες, με την ομοιομορφία και τη standard ομολογοποίηση γεννά παγκόσμιο εξισωτισμό, με την παγκόσμια κυριαρχία της αγοράς αναγνωρίζει την παγκόσμια υπεροχή της οικονομίας υποστηριζόμενη από τον Μαρξ, με τον πρακτικό αθεϊσμό και την αθρησκεία πραγματοποίησε τη μαρξιστική κριτική στην θρησκεία, με την απελευθέρωση από κάθε φυσικό δεσμό και παραδοσιακή τάξη πραγματοποίησε τον ελευθεριακό ατομικισμό του Μαρξ. Και όπως ήθελε ο Μαρξ, πραγματοποίησε την υπεροχή της πράξης έναντι της σκέψης. Το πνεύμα του Μαρξισμού πραγματώνεται στη Δύση, γενόμενο radical, οικονομικά φιλελεύθερο και γενετικά τροποποιήσιμο. Έχασε τους βίαιους τόνους του Μαρξισμού, το σκληρό ταξικό αγώνα του προλεταριάτου, που σήμερα αφέθηκε στις επαναστάσεις του Τρίτου Κόσμου και στα εξτρεμιστικά περιθώρια. Μεταξύ του 1858 και του 1861, ο Μαρξ δημοσιεύει στο New York Tribune μία σειρά άρθρων, μετέπειτα συλλεγμένα από την κόρη του Eleanor, υπό τον τίτλο ‘Το ανατολικό ζήτημα’, που εκδόθηκαν στην Ιταλία με τον πιο υποβλητικό τίτλο ‘Εναντίον της Ρωσίας’, με αντί-ρωσικό τόνο, φιλοαμερικανικό και φιλοδυτικό, που ευχόταν τον ερχομό του ελεύθερου εμπορίου και της radical σκέψης.

Τα τελευταία σύνορα του προλεταριάτου ξαναβρίσκονται στις ανοιχτές πόρτες για τους μετανάστες, όπου ο Μαρξισμός ξαναζεί σε μορφές καθολικό-ανθρωπιστικές, μεταφέροντας τις ξεριζωμένες μάζες από τις χώρες της καταγωγής τους για να ξεριζώσουν με τη σειρά τους τους πληθυσμούς της δύσης. Η ταξική πάλη παραδίδεται στην αντεθνική και αντιρατσιστική πάλη καθώς και στην πάλη κατά του φύλου. Ακόμη και η άμυνα για την ισότητα των προλεταριακών μαζών, παραδίδεται στην κατά προτεραιότητα προστασία των ‘διαφορετικών’ μειοψηφιών. Ο Μαρξισμός μένει ενεργός κάτω από ένα ψεύτικο όνομα.

Το τέλος του μαρξισμού, επί μακρόν αναγγελλόμενο, είναι μία περίπτωση φαινομενικού θανάτου. Ο Μαρξ, με αμερικανικό διαβατήριο, χαμογελά πονηρά κάτω από τα γένια. Ο Μαρξ νίκησε, ενώ εμείς εδώ και χρόνια εορτάζουμε την κηδεία του.

19 σχόλια:

  1. Οταν ακόμα και οι πιο ανόητοι φιλελεύθεροι – νεοφιλελεύθεροι , (για τους βέρα αριστερούς με το γνωστό αϊκιου αμοιβάδας δεν τίθεται καν θέμα ) , καταλάβουν την παγίδα που τους έχει στήσει Η ΤΡΑΠΕΖΑ ,το κεφάλαιο...το οποίο παρεμπιπτόντως οι μόνοι* που τους επιτρέπεται* να το πολεμούν* είναι οι κομμουνιστές, θα είναι ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ.

    ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ , της

    ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

    *Ούτε καν για αυτό αναρωτιούνται. Ούτε οι φιλελέ ούτε οι αριστεροί.


    “Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορα…
    ...
    Η γυναίκα του Λωτ...
    Ας επανέλθουμε στο θέμα μας.
    Όταν οι χρεοκοπημένες εταιρείες κρατιούνται στη ζωή χάρη σε μηδενικά και αρνητικά επιτόκια και οι υγιείς βγάζουν υπερκέρδη τα θεμέλιά τους "διαβρώνονται".

    Παράλληλα, όταν τα δάνειά τους καταλήγουν στην Κεντρική Τράπεζα ως ενέχυρο για ρευστότητα, οι επιχειρήσεις κρατικοποιούνται με τέτοια μαζικότητα που θα ζήλευε και ο Λένιν.


    Τι άλλο σημαίνει η αθρόα αγορά ομολόγων του ιδιωτικού τομέα από τις Κεντρικές Τράπεζες παρά κρατικοποίηση;

    Παράλληλα η σύγχυση χτυπάει "κόκκινο", οι αριστεροί κατηγορούν αυτό το μοντέλο (του μεγαλύτερου ελέγχου ιδιωτικής περιουσίας από το κράτος- Τράπεζα) για νεοφιλελεύθερο και οι καπιταλιστές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι κερδοσκόποι παραζαλισμένοι από την άνοδο των μετοχών και της ακίνητης περιουσίας νομίζουν πως έχουν βρει την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, χωρίς να χρειάζεται καν τροφή και νερό...
    Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα, όπως έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά… Απομένει η σπίθα που θα πυροδοτήσει το "μπουρλότο".”

    https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3375039/edo-ginontai-sodoma-kai-gomora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ‘Το ανατολικό ζήτημα’, που εκδόθηκαν στην Ιταλία με τον πιο υποβλητικό τίτλο ‘Εναντίον της Ρωσίας’, με αντί-ρωσικό τόνο, φιλοαμερικανικό και φιλοδυτικό, που ευχόταν τον ερχομό του ελεύθερου εμπορίου και της radical σκέψης.



    Ετσι όπως το γράφετε αφήνετε να εννοηθεί πως ο μαρξ ήταν εναντίον της κομμουνιστικής Ρωσίας η οποία είχε καταργήσει το ελεύθερο εμπόριο, του οποίου την επιστροφή (του ελεύθερου εμπορίου) επιθυμούσε!
    Ομως ο μαρξ την εποχη που τα έγραφε στην Νιου Γιορκ Τριμπιουν κατεφερόταν ενάντια στην Χριστιανική Ορθόδοξη Τσαρική Ρωσία, που και κομμουνισμό δεν είχε και ελεύθερο εμπόριο είχε!
    Επαινούσε τον φιλελευθερισμό της Δύσης ενάντια στην “σκοταδιστική μεσαιωνική φεουδαρχική” Χριστιανική Ρωσία! Λογικό δεν είναι για έναν κομμουνιστή ως ο μαρξ;
    Ετσι δεν είναι;
    Ισως πάλι να μην κατάλαβα καλά , οπότε ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο αληθινό!
    Μπορεί η Σοβιετική Ένωση να κατέπεσε, αλλά ο Μαρξισμός έχει ριζώσει για τα καλά στη σκέψη του "Δυτικού" ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστα,νικησε και κατοικει αναμεσα μας.
    Το ζητημα ειναι,οτι περισσοτεροι "Δεξιοι" δεν το αντιλαμβανονται.
    Συζητωντας με καποιον(22 ετων),του ανεφερα τον βρωμικο και αντεθνικο ρολο του ΚΚΕ,για το Μακεδονικο,εδω και εναν αιωνα.
    Η απαντηση του:Γι'αυτο δεν θα βγει ποτε στην εξουσια,θα μεινει στο 5%.
    Χρειαστηκε μια προσπαθεια αρκετων λεπτων,για να του εξηγησω,οτι η Ελληνικη κοινωνια ειναι αριστεροκρατουμενη,και οτι το ΚΚΕ δεν εχει αναγκη την εξουσια(για δικους του λογους).Απλως καθεται στην "ακρη" και παρατηρει.
    Ποσοι μπορουν πλεον να καταλαβουν οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,ειναι επι της ουσιας αριστερα κομματα,αποτελεσμα της αριστερης κυριαρχιας-τρομοκρατιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00081 ] [ 2014.09.02 20:00 ]
    ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ» Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ"
    http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2014/09/02/20-00/pa-sy-a_anakoinwths_2014-09-02_20-00.htm#plohgos_03

    http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2014/09/02/20-00/o_agwn_mou_000a-1_x800x_z1239z.jpg

    http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2014/09/02/20-00/pa-sy-a_anakoinwths_2014-09-02_20-00_o_agwn_mou_000a-1_x900x_z1394z.htm

    http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2014/09/02/20-00/o_agwn_mou_000a-1_x1300x_z2014z.jpg

    http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2014/09/02/20-00/pa-sy-a_anakoinwths_2014-09-02_20-00_o_agwn_mou_000a-1_x1300x_z2014z.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγα σιγα, λιγο λιγο αρχιζει και αχνοφαινεται η αληθεια!!!.... Ο Μαρξ ανελυσε σχεδον τα παντα στην οικονομια και στην κοινωνια.Δεν αφησε σχεδον τιποτα εξω απο την αιχμηρη οξυδερκη και κακεντρεχη του αρθρογραφια και συγγραφη.Ομως να! κατι ξεχασε να σχολιασει ενω δεν αφηνε καρφιτσα να πεσει χωρις να πει τα δικα του.Και ω του θαυματος αυτο που ξεχασε ηταν η αναλυση του ρολου των υπερτραπεζων και δη των Κεντρικων Τραπεζων, την ανεξαρτησια τους, ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και την σχεση τους με την ΕΘΝΙΚΗ-ΛΑΙΚΗ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.Ενας εξ ορισμου κρατικοδιαιτος και κρατολαγνος ξεχασε να κρατικοποιησει τις κεντρικες τραπεζες!!Σχεδον δηλαδη ξεχασε ο κ.ΜΑΡΞ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ για εναν οικονομολογο της περιωπης του.Η δυναστεια των Ροτσιλντ που μεσουρανουσε μετα τους Ναπολεοντιους πολεμους εμεινε εξω απο την κριτικη του ΠΑΝΤΕΛΩΣ!!.....Αλλα να μετα απο ενα ξεκουραστικο διαλλειμμα με τις γκριζες και διφορουμενες αναλυσεις του Κευνς ιδου ηρθε και ο ομοτεχνος και ομοεθνης των παραπανω κ.Φρηντμαν οπου ΚΑΙ αυτος προχωρησε σε πραγματικα εξαισιες αναλυσεις και καταφορες κατα του κρατους.Πραγματικα εξαισιες!Πλην ομως ΚΑΙ αυτος ΞΕΧΑΣΕ το σημαντικοτερο.Οτι οι κεντρικες τραπεζες ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι θα πρεπει να ανηκουν στο εθνικο κρατος στην πολιτεια αν θελετε.ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ειναι ακρογωνιαιο συστατικο και παρακολουθημα της ΕΘΝΙΚΗΣ-ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.Δεν μπορει να ανηκει σε ιδιωτες τραπεζιτες.Γιαυτο ο φιλος μας δεν ειπε τιποτα.Ψελλισε μονο κατι για ανεξαρτησια των τραπεζων παραβλεποντας ομως το ουσιωδεστερο.Την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.Και αυτος δεν μιλησε για τις παγκοσμιες τραπεζικες δυναστειες που ελεγχουν οχι μονο τις εμπορικες αλλα και τις κεντρικες τραπεζες....Η αγιογραφηση επιστημονικων φυσιογνωμιων της δυσης και της ανατολης δεν συμβαλλει στην δημιουργια-αναπτυξη και αυθυπαρξια της Ελληνικης Οικονομικης επιστημης.Πρεπει να παψουμε να καταναλωνουμε τα επιστημονικα θεσφατα της αλλοδαπης και να στραφουμε στην Ελληνικη Επιστημονικη Σκεψη ειδικα στις ηθικες επιστημες που η Ελλας εχει την ευθυνη της πρωτοποριας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα τα ειπατε.κ.Τοξοτη..
      Αλλα δεν βγαλατε το καταφανεστατο συμπερασμα των οσων ειπατε !!!!
      Το βγαλατε τωρα ???
      Οτι ολους αυτους ..μα ολους...τους εφτιαξαν αυτοι που απεφυγαν να τους περιγραψουν !!!!!
      Θα πειτε ..αδυνατον ..γιατι ειναι τα ...αντιθετα !!! Οχι δεν ειναι...Δημιουργηθηκαν να φαινονται ετσι...!!
      Γιατι ξερουν καλα οι πλαστες πως σκεφτεται ο ανθρωπος..και λειτουργει η φυση...Ολα στην φυση ειναι ετσι.Απ τα ηλεκτρονια και τους πυρηνες...εως την αρχη δρασης αντιδρασης των πυραυλων. Αρκουσε μονο να ελεγχουν το διανυσμα της κινησης.. Κι αυτο εκαναν.Την πανε οπου θελουν..Παγιδεψαν τα πιονια σε μια μεγγενη μαγνητικη..Απ το ενα....στο αντιθετο αλλο.Σαν μπαλακι του τενις πανε ολοι απ την μια ρακετα στην αλλη..Αρκει να μην φυγουν απ αυτες.Τις ελεγχουν αυτοι ..απ εξω..αφανως και σιγουροι σε ασφαλεια..Ολοι οι φιλοσοφοι τους οι ..δηθεν κορυφαιοι..ηταν δικοι τους ..με ρολο συγκεκριμενο.Αυτον.
      Ταχα δεν ειναι γνωστο οτι ασκωντας δυναμη σε κατι αυτο θα αντιδρασει ?? Αντιδρα..Που παει γιαυτο ?? Στο αντιθετο !! Μετα ασκωντας δυναμη στο δευτερο που παει ? Στο αντιθετο πισω.( ελπιζοντας ανοητως μια ..αλλαγη).. Αρα παγιδευτηκε το μπαλακι..Στις κεντρικες ..τραπεζες παντως ..δεν πηγε !!! Ουτε στους Ροτσιλντ...κλπ..κλπ..Αλοιμονο τους αν τοχε καταλαβει ο κοσμος..Αλλα πληρωνουν φιλοσοφους..λαμογια..κυβερνησεις...πανεπιστημια..ολα..Να μην καταλαβει.Παιζουν με το μπαχαλο που φτιαχνει καθε πλευρα ..οπως θελουν πατωντας κουμπια..Χτυπα το κουμπι με αυτην την ομαδα..πατα το αλλο με την αλλη...στρεψε την μια στην αλλη...σταματα λιγο..αρχισε.ξανα αλλιως..κλπ..Και η ωρα περναει..τα λεφτα βγαινουν..η εξουσια αθεατη η ιδια...τα θυματα απειρα..οι πολεμοι κατα το δοκουν...κλπ...
      Αυτο το κορυφαιο συμπερασμα και απλο βγαινει απ οσα σωστα λετε.
      Τι καταγωγη ειχε ο ..Μαρξ ?? Ο Λενιν ?? Τα αλλα βαλτα λαμογια της Δυσης ?? Κι αν δεν ειχαν ιδια..ειχαν κατι κοινο.Τις μυστικες εταιριες..

      Διαγραφή
  7. Α – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΙΜΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΦΥΛΙΖΕΙ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_A

    Β – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΩΡΙΜΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΦΥΛΙΣΕΙ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_B

    Γ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_G

    Δ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_D

    Ε – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_E

    Ζ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_Z

    Η – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_H

    Θ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ…..
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#syndemos_J

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΥΑ
    ΕΔΩ:
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#plohghsh_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ANTI AMAZON"
    2013-03-09
    ANDERS BREIVIK - 2083 - Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ
    https://anti-amazon.blogspot.com/2013/03/anders-braivik-2083.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντεγραψαν την φυση εν μερει.Εφτιαξαν δυο πολους.Αριστερα ..δεξια.Ελεγχουν και τους δυο.Ολο το θεμα τους ειναι τα μπαλακια ..εμεις.Αυτοι καθονται απ εξω με ενα τηλεχειριστηριο στο χερι..αφανεις.Το χρημα.Η ταση ειναι να μην φυγουν τα μπαλακια απ τις ρακετες - πολους και τους εντοπισουν. Το μπαλακι παει απο ρακετα σε ρακετα παγιδευμενο.Αναλογα με τον σκοπο τους.Αυξανουν την πιεση στο ενα..επιδρα ο φυσικος.νομος δρασης αντιδρασης..εκτοξευεται το μπαλακι αντιδρωντας στην αλλη ρακετα την αντιθετη. Οχι σ αυτους.Ξερουν οτι φυση κι ανθρωπος ζουν ανταγωνιστικα. Πας στο αντιθετο απ το δυσαρεστο.Νομιζεις πως γλυτωνεις ..ικανοποιεις και το συναισθημα.της .εκδικησης..Σημασια εχει ναναι.το μπαλακι παγιδευμενο στους πολους.Οχι σ αυτους.Ειναι και χασομερι...να περνα η ωρα νομιζοντας οτι κατι κανεις ..ασχολεισαι ..σαν παιχνιδι..Κατι υποτιθεται ..χρησιμο.Ολη.η αγωνια τους ειναι να μην τους προσεχεις.Το οτι ετσι δρα ο ανθρωπος ..διπολικα..ειναι καταφανες στην ιστορια.Πατρικιοι και Πληβειοι.Πρασινοι και Βενετοι.Εικονολατρες και εικονομαχοι...κλπ.Ακομη και Ολυμπιακος ..Παναθηναικος.Ο μυθος που και που πρεπει να αλλαζει για εκτονωση.Ο Μαρξ.κλπ...εφτιαξε τον νεο μυθο...και αρα τον αντιθετο εχθρο.Τα αλλα τα ...παρταλια.Εγιναν και ενδιαμεσες παραλλαγες ..παντα στο ιδιο στυλ ρακετας.Μην τυχει και ξεφυγει κανεις εξω απ ολα...και δει αυτους .Αν τους δει πολυς κοσμος ..χαθηκαν ..γιατι ειναι λιγοι.Ποιος δηθεν λογικος σημερα ανθρωπος πιστευει οτι μια μικρη μαφια ανθρωπων συσωμη ..κρυφη εταιρια..τα κανει ολα αυτα ?? Ελαχιστοι.Κι οσο ειναι ελαχιστοι ..το κολπο δεν κινδυνευει.Τους αμολας κι ενα .." ειναι γραφικοι..συνομοσιολογοι..ηλιθιοι..φαντασιοπληκτοι...κλπ...και το κολπο παει μια χαρα.Το κολπο για να αποκτησει αιγλη στα μυαλα και δοξα..το ονομασαν απ τον ...Πλατωνα...Ιδεες.Ανωτερο πραγμα.Αν και δεν εχει καμμια ιδεα κανεις τι τουχουν κανει..Δινει κυρος μοναδικο.Ιδεες...Αλλα οι ιδεες δεν ειναι στην διαχειριση μιας καταστασης ποτε.Ειναι στην δημιουργια καταστασεων γυρω απ τις κλασικες αρετες...τις βασικες.Δεν ειναι πως θα διαχειριστεις το φαι.Το φαι ανοικει στον υλικο κοσμο κι οι ιδεες σε αλλον κοσνο αυλο.Ειναι η μιμηση των βασικων αρχετυπων..η κατευθυνση.προς το ωραιο..Δεν ειναι αυτη η ασχημια του ζωου γυρω μας.Ο Μαρξ αυτο τον ρολο επαιξε..οπως και οι αλλοι ..τα καθηκια .Εως εδω τα πηγαν μια χαρα.Δεν ειδαμε τους δραστες.Εχουν αν δειτε στο βαθος ιδια επιδιωξη..Παγκοσμια ..γιατι η απληστια τα θελει ολα...και αφανως..Το ποσο πιανει αυτο το ..αφανως..ειναι τρομερο. Γιατι ο ανθρωπος πιστευει πολυ στα ματια του.Στην οραση.Δειτε πως αλλσζουν τα ονοματα τους στην ιστορια.Υιοθετουν ντοπια ονοματα οπου πανε.Για να χανοντσι στον σωρο να μην ξεχωριζουν..Μονο τα μικρα ονοματα δεν αλλαζουν..για να ανσγνωριζονται μεταξυ τους.Αλλα λιγοι ανθρωποι το προσεχουν αυτο.Ο Μαρξισμος πραγματι εχει διαβρωσει ολα.Αλλα αφου προκειται για το ιδιο σαν στοχο δεν αλλαζει κατι στο κολπο.Ειτε απ εδω ..ειτε απ εκει η γατα τρωει ποντικια..Το πεδιο που την παγιδεψε εχει σημασια..Γιατι την παγιδεψε...αφου ειναι αδιανοητο στα πολλα μυαλα να ..ψαξουν να βρουν κατι ..αλλο εξω απ ολα αυτα...και να εντοπισουν την μαφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)Ελεγχουν το χρημα(fiat money) , βασικα μεσω των Κεντρικων Τραπεζων.Ολα τα υπολοιπα της χρηματοπιστωτικης αγορας μετα γινονται ενα ευχερες παιγνιο γιαυτους. 2)Χρηματοδοτουν εντελως διακριτα και μονοσημαντα δικους τους επιχειρηματιες και τις δικες τους πολυεθνικες.Ο ανταγωνισμος των επιχειρησεων καταληγει ετσι σημαδεμενη τραπουλα. 3) Ιδρυουν λογω του χρηματοδοτικου τους προνομιου κατα το δοκουν Πανεπιστημια, Ινστιτουτα, Δεξαμενες σκεψης,Holywood, Ιδρυματα τυπου και ΜΜΕ, ΝΟΜΠΕΛ, Βραβεια, κλπ και χειραγωγουν μακροπροθεσμα την γνωση την τεχνη και την σκεψη. 4)Δημιουργουν απο το πουθενα δικους τους επιστημονες εφοδιαζοντας τους (αξιζουν δεν αξιζουν) με σωρεια πανεπιστημιακων διπλωματων, μεταπτυχιακων, διδακτορικων και τιτλων απο τα δικα τους Πανεπιστημια. Κατοπιν του ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ κυριολεκτικα για να κυβερνησουν ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ τα εθνη και τα κρατη οπου ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. 5)Δια των μυστικων εταιρειων και των εν κρυπτω οργανωσεων διεισδυουν εκει οπου διαφορετικα θα γινονταν αμεσα αντιληπτοι και ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ετσι ΕΡΓΩ τις νομοθεσιες και τα συνταγματα των κρατων. Δρωντας οχι ως λειτουργοι της οποιας εννομης κρατικη ταξης αλλα ως εντεταλμενοι των χειραγωγων τους. 6)..................κ.ου.κ.

      Διαγραφή
  10. Ο Μαρξισμός είναι προγραμματισμός που καταστρέφει σταδιακά την εξέλιξη της Ψυχής.

    Είναι πτωτικό γνωστικιστικό πρόγραμμα που τρέχει από την αρχαιότητα

    Ο Θεόδοτος έχει δημοσιεύσει άρθρα-αναλύσεις περί του θέματος, και πολύ καθαρά από την ενδελεχή ιστορική μελέτη εντοπίζεται πως αυτός ο Ιός καταστρέφει τους ανθρώπινους οργανισμούς που είναι οι κοινωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι τυχαιο,το οτι καποτε,η τριαδα των ανθελληνων της "Ελευθεροτυπιας",χρησιμοποιουσε τον τιτλο,ο Ιος.

      Διαγραφή
  11. Αριστεροι και δεξιοι κι ολες οι παραλλαγες τους ειμαστε εμεις τα πιονια τους ..τα παγιδευμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λογω του αρχαιου εξαιρετικου προγραμματισμου.,απο τοσο παλια τοση εξελιγμενη ας πουμε σοφια , τοσο γνωστης ολων των πεδιων φυσης κι ανθρωπων,τοσο προχωριμενου λογισμικου, κλπ...υπαρχει βασιμη υποψια πως μπορει και να μην ειναι ανθρωποι....Δεν ειναι δυνατον να ξερουν ολες τις μελλουσες εξελιξεις με προγραμμα τοσο προχωρημενο και γνωσεις τοσες προ χιλιαδων ετων...ισως.Ξεφευγει απ την στατιστικη πιθανοτητα αν ειναι ανθρωποι. Δεν μπορει να πεταχτηκε μια κορυφη σε πολλους μαζι..τοσο μακρυα ..τοσο σε πληθος μια στιγμη προ πολλων αιωνων.Ειναι σχεδον αδυνατο στατιστικα..
    Αρα κι η υποψια πιθανη.
    Ειναι μια φυλη..μικρη.Ομοιογενης.Πολυ εξελιγμενη..απο πριν και πιο πανω απ τον ανθρωπο σε πολλα.
    Δεν θα παραξενευομουν καθολου αν ηταν ετσι..Εχει αρκετη βαση η υποψια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί ενδέχεται και αυτό (ο ιός είναι 'αστρικής' νοημοσύνης και γι' αυτό λειτουργεί χωρο - χρονικά ), είναι προχωρημένο το λογισμικό και η αντίσταση είναι δύσκολή, από την στιγμή που μετράει 200.000 εκατομμύρια θύματα μαζί με τους αγέννητους αυτών απογόνους πάμε στο μισό δις, αξίων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από τους ιοβόλους μαρξιστοτραφείς όλων των χωρών του πλανήτη!
      Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι καθυστερούν την εξέλιξη όλων, και δημιουργούν προβλήματα τα οποία δεν θα έπρεπε καν να τα συζητάμε σήμερα μετά την τεχνολογική άνοδο του 20ου αιώνα, και όμως ασχολούνται όλοι νυχθημερόν με την ατζέντα τους.

      Και άλλα πολλά να μην μακρηγορούμε.
      Ο άνθρωπος είναι ενταγμένος με την Φύση η σύγχρονη τεχνολογία μετά τον Νεύτωνα 1700 και εντεύθεν προσπάθησε μανιωδώς να τον αποκόψει από αυτήν
      Βλέπε τα Φυσικά του Αριστοτέλους και πως περιγράφουν τα αίτια τα οποία δεν είναι υλικά και ποσοτικά είναι ποιοτικά και τελολογικά.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ,

      ψάξε στά πάθη.

      Διαχρονικά τα ίδια,

      όποιος ξέρει τους
      -απλούστατους-μηχανισμούς
      τους,απλά κουνάει τα σχοινια.
      Δε θέλει πολυ μυαλό.
      Κόλπο είναι.

      Πονηρία χρειάζεται μονο.
      Πολύ πονηρία.

      Διαγραφή
  13. "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05260 ] [ 2020.01.07 00:00 ]
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2018-05-16 ΩΡΑ 16:06 - ΟΔΟΙ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ 34 & ΑΙΛΙΑΝΟΥ 1 - ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ - ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑΣ :: ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΙΧΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΣΙΑΛΟΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑ - "ΠΑΝΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ANTIFA - antifa patissia"
    http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2020/01/07/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2020-01-07_00-00.htm#plohgos_03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05256 ] [ 2020.01.03 00:00 ]
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2019-10-29 ΩΡΑ 03:04-03:05 - ΟΔΟΣ ΧΑΝΣΕΝ 39 - ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ - ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑΣ :: ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΙΧΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΣΙΑΛΟΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑ - "ΠΑΝΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ANTIFA - antifa patissia"
    http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2020/01/03/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2020-01-03_00-00.htm#plohgos_03

    ΑπάντησηΔιαγραφή