Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ


Γράφει ο Αναστάσιος Γιαννάς

Ernst Schäfer στο Θιβέτ
     Αυτή την φράση από τον μύθο του  Αισώπου  ‹‹νρ ναυαγός››,  την χρησιμοποιούμε  για να δηλώσουμε ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την  Θεϊκή βοήθεια, αλλά οφείλουμε και εμείς να προσπαθούμε κάνοντας  έργα. Επειδή όμως στην εποχή μας, αυτή η φράση μετετράπη σε μία μονομερή ανθρωποκεντρική  άποψη για τα γήινα τεκταινόμενα, δίνοντας έμφαση στο δεύτερο μισό της φράσης,  εμείς θα κάνουμε το ανάποδο, δηλαδή θα ασχοληθούμε με το πρώτο μισό της φράσης, το « Σν Αθην....».Δεν θα επικεντρωθούμε τόσο στο σύνηθες  νόημα που αποδίδεται στην φράση (αυτό που προαναφέραμε), όσο  στο βαθύτερο νόημα που υποδηλώνει, δηλαδή την αλληλεπίδραση μεταξύ κοσμικών και υπερκόσμιων παραγόντων. Μια που αυτός ο αιώνας παραείναι γεμάτος από ανθρώπινες ενέργειες και ‹‹κατορθώματα›› (αποτυχημένες επαναστάσεις, παγκόσμιοι πόλεμοι, φαλιρισμένα πολιτικά συστήματα κλπ)ίσως να είναι χρήσιμο να...μειώσουμε για λίγο την δράση και να ατενίσουμε κάποιους άλλους κόσμους. Ακόμα και οι άνθρωποι που πιστεύουν στο υπερβατικό, στη μεταφυσική, σπάνια σκέφτονται ότι αυτή η διάσταση μπορεί να έχει άμεση σχέση με τα συμβάντα του κόσμου μας και την θεωρούν  αμέτοχη στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Και όμως , υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μέσα στην ιστορία που αποδεικνύουν το αντίθετο. Ερευνώντας  σε  βάθος τις λεπτομέρειες  των ιστορικών καταγραφών, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε καταστάσεις και γεγονότα που δείχνουν ότι όσα συμβαίνουν σε αυτό εδώ τον πλανήτη, ούτε τυχαία είναι  ούτε αποκομμένα από την υπερβατική διάσταση. 
    Ένα τέτοιο γεγονός θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο μου. Όμως πρώτα, πρέπει να εξηγήσω γιατί διάλεξα αυτό το συγκεκριμένο και όχι κάποια άλλα. Τα κριτήρια  της επιλογής ήταν δύο: η αξιοπιστία της μαρτυρίας, εφόσον έπρεπε ο μάρτυρας του γεγονότος να προέρχεται όχι μόνο από  λαό που διακρίνεται για την ψυχραιμία του και την ορθολογική του αντίληψη αλλά να είναι και επιστήμονας/τεχνοκράτης. Το δεύτερο κριτήριο ήταν, αυτό το γεγονός να έχει σχέση με μία μεγάλη ιστορική στιγμή.

   Όπως είναι γνωστό, στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία  είχε  δημιουργηθεί  μία εταιρεία με την ονομασία «Ahnenerbe» (Εταιρεία για την έρευνα της προγονικής κληρονομιάς) που είχε ως σκοπό: α) Να διεξάγει έρευνες σχετικές με την προγονική ιστορία του Γερμανικού Λαού και γενικώς  των Αρίων• και β)  να μελετήσει τις διάφορες φυλές, ανθρωπολογικώς, θρησκευτικς και γενικότερα πολιτιστικώς. 
Η αποστολή της Ahnenerbe στο Θιβέτ
     Έτσι λοιπόν πάρθηκε η απόφαση αυτή η εταιρεία (που αποτελούσε κλάδο των SS) να κάνει μία εξερευνητική αποστολή στο Θιβέτ κατά  το 1938. Αρχηγός της αποστολής τέθηκε ο ζωολόγος Ernst Schäfer. Όταν έφτασαν  στο Θιβέτ, έγιναν δεκτοί από τη θρησκευτική ηγεσία του τόπου, δηλαδή τους  Λάμα και γενικώς τους μοναχούς, οι οποίοι, προς τιμήν τους, οργάνωσαν εκδηλώσεις διάφορες (κυρίως θρησκευτικές). Σε μία από αυτές τις εκδηλώσεις, της οποίας μάλιστα υπάρχει και η κινηματογραφική καταγραφή (διασώθηκε στο κτήριο της Καγκελλαρίας), ένας Θιβετιανός θρησκευτικός λειτουργός, ενώ εκτελούσε τελετουργικό χορό μπροστά στον Ernst Schäfer, έπεσε ξαφνικά σε τράνς, είδος καταληψίας.(Μικρό απόσπασμα της ταινίας μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=rnspIlta4j4
     Ο Ernst Schäfer σχετικώς διηγείται:«...Ήταν  ύπαρξη εντελώς δαιμονισμένη, Άρχισε να τρέχει και να χορεύει αλλάζοντας χρώματα: πρώτα έγινε κιτρινωπός, μετά γκρίζος, στο τέλος κόκκινος. Έμοιαζε να είχε μεταμορφωθεί σε ένα κακό πνεύμα. Έπεσε κάτω κάνοντας σπασμούς σαν να είχε επιληπτική κρίση και φάνηκε να λιποθυμά. Όταν συνήλθε μου λέει : « Οι ιπτάμενοι άνθρωποι θα έλθουν εδώ, ένας κεραυνός θα  κτυπήσει την Λάσα και θα φέρει την καταστροφή στο Θιβέτ και στην θρησκεία μας... Αλλά και σε εσάς στην Ευρώπη θα συμβούν τρομακτικά πράγματα, στην Αγγλία [αλλά] στην Γερμανία θα ξεσπάσει η καταστροφή». Προέβλεψε δηλαδή την έναρξη του Δεύτερου Παγκόσμιου πόλεμου καθώς και την εισβολή των  στρατευμάτων της κομμουνιστικής Κίνας στο Θιβέτ το 1950.
    Ο  Ernst Schäfer σχολιάζει: «...Εξαιτίας της αποστολής σε αυτήν την περιοχή, ήμουν για πολλούς μήνες εντελώς αποκομμένος από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Μπορείτε να φανταστείτε το σοκ που υπέστη όταν μετά διαπίστωσα ότι μου είχε περιγράψει την έναρξη του πολέμου...» (Η αποστολή στο Θιβέτ κράτησε  από τον Μάιο του 1938  έως  τις αρχές Αυγούστου του 1939. Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος άρχισε τον  Σεπτέμβριο του 1939.)

Ο Ernst Schäfer στο National  Geographic, 1990

      Εκεί λοιπόν, στις εξωκοσμικές  διαστάσεις,  η έννοια του χρόνου καταργείται και τα γεγονότα είναι γνωστά πριν ακόμη συμβούν. Τα σχέδια των ανθρώπων κάποιος τα βλέπει και γελάει (ή κλαίει). Σκοτεινές και δαιμονιώδεις  δυνάμεις  αντιπαλεύουν με την  Θεϊκή θέληση, και αυτή η σύγκρουση μεταφέρεται  στο κοσμικό γίγνεσθαι•    βρίσκει πεδίο μάχης ακόμη και μέσα στην ανθρώπινη ψυχή.
     Θα ρωτήσετε ασφαλώς: Ποιο το δίδαγμα των συμβάντων που παρουσιάσαμε; Απλό αλλά  κρίσιμο. Να εκτελούμε το καθήκον μας , να κινούμε το χέρι μας , αλλά να μην ξεχνάμε ότι...η Αθηνά κρυφοκοιτάζει και επιθυμεί να την υπολογίζουμε. Έτσι, αν έχουμε υπόψιν μας  τα λόγια του αποστόλου Αποστόλου  Παύλου:  τι οκ στιν μν πάλη πρς αμα κα σάρκα, λλ πρς τς ρχάς, πρς τς ξουσίας, πρς τος κοσμοκράτορας το σκότους το αἰῶνος τούτου, πρς τ πνευματικά τς πονηρίας ν τος πουρανίοις, τότε  ίσως και οι αγωνιστικές μας πράξεις  να αποκτήσουν άλλη χροιά  και  βάθος. Αυτά τα λόγια θα βοηθήσουν επίσης, ώστε να μην ξεχνάμε και τις πέντε τελευταίες λέξεις από τον μύθο του Αισώπου, μέσα στον οποίο υπάρχει η φράση που βάλαμε ως τίτλο στο άρθρο μας: Τος ες συμφορς μπίπτοντας χρ κα ατος πρ αυτν κοπιν κα οτω το θεο περ  βοηθείας δέεσθαι. (Ελπίζω  ο  Αίσωπος  να μη παρεξηγηθεί λγω των  ιδιόμορφων  παρεμβάσεών  μου στον μύθο του.)

Σημείωση
Το βίντεο με την αποστολή της Ahnenerbe στο Θιβέτ και τη συνέντευξη με τον Ernst Schäfer δημοσιεύθηκε από τον Ιταλικό εκδοτικό οίκο Hobby&Work, με τίτλο «Il Nazismo Esoterico. Mito Sacro, Occulto (Μιλάνο, 1994), υπό την επιμέλεια του καθηγητή Marco Dolcetta .

3 σχόλια:

 1. Οι αυτάπατες του Reichsfuehrer Θιβέτ, Αγκάρθα και Ανταρκτική,Wewelsburg,Holy Graal,Λόγχη του Πεπρωμένου και δεν συμμαζεύεται. Βέβαια για όποιον γνωρίζει οι άντρες ,και η ηγεσία των Waffen SS εκοροϊδεύαν τον Χίμμλερ! Άντρες και πόροι εδιατίθεντο για αναζήτηση ουτοπίων και χιμαιρικών αναζητήσεων,τη στιγμή εκατομύρρια Γερμανών και Ευρωπαίων μάτωναν στο μέτωπο.
  Και για να μην αναφέρουμε την ηλίθια πολιτική απέναντι στους Σλάβους ,άφησαν αναξιοποίητους εκατομύρια Ρώσους αντικομμουνιστές ,γιατί έτσι και άλλιώς θα ανακάλυπταν μυστικά όπλα στην Σαμπάλα και στην Αγκάρθα. Και φυσικά η Γερμανία επλήρωσε το τίμημα αλλά μαζί μ'αυτή και η υπόλοιπη Ευρώπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε κάθε οργάνωση, σε κάθε εσωτερικό τάγμα, σε κάθε μυστική εταιρεία, υπάρχουν πάντα ομόκεντροι κύκλοι μύησης. Έτσι και στα SS υπήρχε ένας εσώτερος κύκλος και το μάχιμο τμήμα (τα Waffen SS). Δεν νομίζω πως κανείς από τους δεύτερους κοροϊδευε τον Χίμμλερ.

   H άρνηση να χρησιμοποιηθούν εκατομμύρια Ρώσοι αντικομμουνιστές ήταν αποτέλεσμα της έντονης επιρροής του Martin Bormann αλλά και της παραδοσιακής κόντρας Γερμανών και Σλάβων. Προσωπικά δεν θεωρώ τυχαίο πως ο Bormann είναι ο κύριος ύποπτος για τον ρόλο του Werther (δηλαδή του κατάσκοπου που έδινε αναλυτικές πληροφορίες στους σοβιετικούς μέσα από το ίδιο το γερμανικο OKW) στο δίκτυο της Κόκκινης Ορχήστρας. Αν το 1.500.000 σοβιετικών πολιτών που πολέμησαν μαζί με τους Γερμανούς ήταν 10.000.000 και οι Γερμανοί είχαν υποσχεθεί σε όλες τις εθνότητες της ΕΣΣΔ ανεξάρτητο δικό τους κράτος πιθανόν τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά...

   Διαγραφή
 2. ανοικτά όχι ,κανείς δεν το κοροϊδεύε ,αλλά έχοντας διαβάσει τα απομνημονεύματα ανδρών που υπηρέτησαν στα Waffen SS,Γερμανών και Ευρωπαίων ,ο ορνιθότροφος δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Ειδικά ο Skorzeny τον "περιποιείται" δεόντως! Αλλά και εμβληματικές μορφές των Waffen SS όπως οι Felix Steiner ,Paul Hauser κ.α δεν είχαν την καλύτερη γνώμη για τον Himmler. Μάλιστα κάποιοι απο τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των Waffen SS εκκλησιάζονταν τακτικά ,δείχνοντας στον Reichsfuehrer το πόσο συμμερίζονταν τις αντιλήψεις του. Αλλα τα Waffen SS ήταν λιγότερο πολιτικοποιημένα τουλάχιστον κατα την διάρκεια του πολέμου σε σχέση με τα Algemeine. Πολλοί άλλωστε αξιωματικοί και οπλίτες ,διάλεξαν τα Waffen SS γιατί ήθελαν να υπηρετήσουν σε μονάδες ελίτ!
  Eδώ πρέπει να τονίσουμε ότι αρκετοί αξιωματικοί της Wermacht αλλά και των Waffen SS δεν ήσαν αντισλάβοι. Η περίπτωση του Herman von Pannwitz διοικητή των μονάδων Κοζάκων είναι χαρακτηριστική. Ο feldataman έμεινε πιστός στους άντρες του ως το τραγικό τους τέλος,αρνούμενος πρόταση των Βρεταννών να παραμείνει αιχμαλωτός τους!
  Κλείνοντας ,έχει γραφεί ότι ο προσωπικός αστρολόγος του Himmler ήταν εβραϊκής καταγωγής και πράκτορας των Βρεταννών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή