Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ"


γράφει ο Αlex Synodinos 


Μεγαλώνοντας στην μαρξιστοκρατούμενη Ελλάδα και μέσα στην όλη παράνοια που η  «Γενία του Πολυτεχνείου» επέβαλε στη κοινωνία, η επαφή μου με τα διάφορα σύμβολα της Αριστεράς αναγκαστικά έγινε σε πολύ μικρή ηλικία. Ένα από αυτά που αισθητικά μου φαινόταν ιδιαίτερα αποκρουστικό, χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί, ήταν το περιβόητο «Σύμβολο της Ειρήνης». Αργότερα, διαβάζοντας ορισμένα άρθρα για την γερμανοσκανδιναβική προχριστιανική παράδοση ανακάλυψα κατά τύχη την προέλευση αυτού του συμβόλου και νομίζω πως ήρθε η ώρα να την επεξηγήσουμε. 


O Ρούνος της Ζωής
Τα διάφορα γερμανικά φύλα πριν από την έλευση του Χριστιανισμού είχαν αναπτύξει ένα μαγικό και μαντικό αλφάβητο, που σήμερα είναι γνωστό ως Ρούνοι (Runes). Κάθε γράμμα αυτού του αλφαβήτου εκπροσωπεί και μια σειρά κοσμικών δυνάμεων και αρχών. Ένα από αυτά είναι το ρουνικό γράμμα Elhaz (στο αλφάβητο του von List είναι ο Ρούνος Man). Πέρα από τους άλλους συμβολισμούς του, που δεν είναι του θέματος να αναπτύξουμε, ο Ρούνος Elhaz συμβολίζει τη ζωή, την άνθηση, τη δημιουργία και κατά συνέπεια αποκαλείται  «Ρούνος της Ζωής».  Το ρουνικό αλφάβητο με την επιβολή της χριστιανικής θρησκείας στις γερμανικές χώρες χρησιμοποιήθηκε από τους μοναχούς ως αλφάβητο γραφής και η απόκρυφη σημασία του σιγά-σιγά ξεχάστηκε. Αργότερα, κατά τα τέλη του 19ου αιώνα στη Δύση γενικώς και τη Γερμανία ιδιαιτέρως αναπτύχθηκε το φαινόμενο του «Occult Revival», μια επανάνθηση του εσωτερισμού, η οποία συνοδεύτηκε και από την επανακάλυψη των Ρούνων ως μαγικού αλφαβήτου - σε νέα, όμως, μορφή όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον αρειοσοφιστή Guido von List. Στο σύστημα που αυτός ανέπτυξε, ανεστραμμένος ο Ρούνος Elhaz/Μan  γινόταν ο «Ρούνος του Θανάτου» Yr. Η χρήση αυτών των συμβόλων στη Γερμανία και την Αυστρία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και μάλιστα σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως π.χ. στην αναγραφή της ημέρας γέννησης και θανάτου ενός ατόμου στις εφημερίδες. Αυτή μάλιστα η πρακτική διατηρηθηκε και αρκετά μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου. ‘Ετσι στο συλλογικό ασυνείδητο των Γερμανών ο μεν «Ρούνος της Ζωής» κατέληξε να απεικονίζει την γέννηση  ενός ατόμου, ενώ ο «Ρούνος του Θανάτου» τον βιολογικό του θάνατο.

Ο Ρούνος του Θανάτου
Σε μια προσπάθεια ψυχολογικού πολέμου από την προπαγανδιστική μηχανή της ΕΣΣΔ καθώς και από Γερμανούς κομμουνιστές (οι οποίοι κατά τη συνήθη πρακτική των αριστερών συνεργάστηκαν με τους εχθρούς της χώρας τους) ο «Ρούνος του Θανάτου» άρχισε να εμφανίζεται σε σοβιετικά προπαγανδιστικά φυλλάδια προς το τέλος του Β΄Παγκόσμιου Πόλεμου που καλούσαν τον Γερμανικό Λαό να παραδοθεί και να μη φέρει αντίσταση στις σοβιετικές δυνάμεις που προέλαυναν, γιατί αλλιώς θα αντιμετώπιζε ποινή συλλογικού θανάτου. Χρήση του ίδιου συμβόλου γινόταν βέβαια και σε άλλα, παρεμφερή φυλλάδια με σκοπό, εξυπακούεται,  την κατατρομοκράτηση των Γερμανών.

Ο «Ρούνος του Θανάτου» λοιπόν απεικονιζόταν μέσα σε κύκλο, πρακτική που χρησιμοποιείτε στον εσωτερισμό ως μαγική οριοθέτηση ενός χώρου και συνακόλουθης ενίσχυσης  των ενεργειών του κυκλωμένου συμβόλου. Ασχέτως από το εάν κάποιος παραδέχεται τη μεταφυσική ερμηνεία των συμβόλων και της πρακτικής με την οποία απεικονίζονται,  από καθαρά ψυχολογική άποψη, η χρήση του «Ρούνου του Θανάτου» υπήρξε μια ευφυής προσπάθεια χρησιμοποίησης συμβόλου ειλημμένου από την παράδοση ενός Λαού εναντίον αυτού του τελευταίου -  με σκοπό την κάμψη του ηθικού του.κομμουνιστικό προπαγανδιστικό φυλλάδιο με τον Ρούνο του Θανάτου, 1944

Ο περικυκλωμένος «Ρούνος του Θανάτου» ξαναεμφανίστηκε αργότερα, κατά τη δεκαετία του 1960 συγκεκριμένα, σε πορείες ειρηνιστών και διαδηλωτών κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων ως πλέον το «Σύμβολο της Ειρήνης». Πώς έγινε αυτή η μεταμόρφωση του συγκεκριμένου συμβόλου και πώς αυτό κατέληξε να χρησιμοποιείται ευρύτατα με νόημα τελείως διαφορετικό από το πραγματικό του αποτελεί ένα αίνιγμα. Ποιος πρωτοπαρουσίασε αυτό το αρνητικό σύμβολο και το προέβαλε ως  «Σύμβολο της Ειρήνης» επίσης αποτελεί αίνιγμα. Ίσως η εξήγηση όλων αυτών να είναι το ότι οι σοβιετικές και, γενικώς, κομμουνιστικές υπηρεσίες κατασκοπείας, έχοντας επιδοθεί στην αναζήτηση  συμβόλου για το «Κίνημα της Ειρήνης» της δεκαετίας του 1960, ανέσυραν ένα παλαιότερο και ξεχασμένο και το ‘ρίξανε’ στις μάζες των αφελών.


διαδήλωση αεροκέφαλων με το "Σύμβολο της Ειρήνης", 1970

Αυτή η άποψη ας μη παραξενεύει τον αναγνώστη. Η ενίσχυση των διαφόρων κινημάτων ειρήνης, πυρηνικού αφοπλισμού, αλληλοκατανόησης κ.λπ., κ.λπ. στη Δύση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου από την πλευρά των υπηρεσιών του Ανατολικού Συνασπισμού είναι ιστορικώς αποδεδειγμένη και καταγεγραμμένη. Παράλληλα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών σοβιετικών πρακτόρων που κατάφεραν να διαφύγουν σε δυτική χώρα, τα περισσότερα από τα κινήματα και οργανώσεις αυτές είτε χρηματοδοτούνταν από την ΕΣΣΔ ή ήταν πλήρως σοβιετικά δημιουργήματα.


Εν κατακλείδι, ένας Rene Guenon ή ένας Julius Evola θα αναγνώριζε σε τέτοιες πρακτικές από τη πλευρά των αριστερών έναν ιδιότυπο μαγικό πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις της Παράδοσης. Σαφέστατα, όπως προαναφέρθηκε, η ύπαρξη ή όχι της μεταφυσικής επίδρασης τέτοιων συμβόλων στο συλλογικό ασυνείδητο ενός λαού, είναι θέμα ερμηνείας και αντίληψης. Η χρήση όμως ενός καθαρά αρνητικά φορτισμένου μαγικού συμβόλου με στόχευση το ηθικό του αντιπάλου είναι κάτι σύμφωνο με τις πρακτικές των δυνάμεων του νιχιλισμού και της διανοητικής και πνευματικής ισοπέδωσης που ανέκαθεν εκπροσωπούσε η αριστερά, από την εποχή του Weishaupt μέχρι την σύγχρονη εποχή του Georgi Soros, της New Left και των διαφόρων κινημάτων για την «απελευθέρωση» κάθε είδους αφυσικότητας.Βασική πηγή:


Flowers, E.S. (1986) Runic Origins of the “Peace Sign”, Runes IV:5.

 

31 σχόλια:

 1. Πολύ καλό άρθρο :) και εμένα πάντα με ''ενοχλούσε'' αυτό το σύμβολο.
  O Stephen Flowers βέβαια δεν είναι και το καλύτερο παιδί.
  π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=fLWn7Qq8nJc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aπό ακαδημαϊκής άποψης ο Flowers είναι εκπληκτικός, ειδικά όσον αφορά την εργασία που έχει κάνει πάνω στην αρχαία γερμανική παράδοση. Αντίστοιχα και τα εσωτερικά & θρησκειολογικά του κείμενα που συνήθως υπογράφει με το ψευδώνυμο Edred Τhorsson ειναι μοναδικά στο είδος τους. Ακόμα και το έργο του Lords of the Left Hand Path ειναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, έστω και αποκλειστικά απο ιστορικής απόψεως.
   Τώρα οι διάφορες περίεργες προτιμήσεις που έχει σε θρησκευτικά θέματα που και εγώ προβληματίζομαι πως τις συνδυάζει με την Asatru, είναι μάλλον αποτέλεσμα του γεγονότος πως σαν νέος έζησε στην Αμερική τη δεκαετία του 70. Διότι ελάχιστοι άνθρωποι ζήσανε ως νέοι τα 60s και 70s και δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από την πνευματική σύφιλη που αυτά εκπροσωπούσαν.

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ απόλυτα! Για εμένα είναι ένας πολύ καλός συγγραφέας και το The Secret King: The Myth and Reality of Nazi Occultism είναι καλό και το Hermetic Magic: The Postmodern Papyrus of Abaris. Ωστόσο είναι ξεκάθαρα Left Hand path(δεν το κρύβει άλλωστε).Πώς τα συνδυάζει όλα? Γιατί έχει εκφράσει και απόψεις που έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με έναν κλασσικό Νεο-εποχίτη ? Δεν ξέρω...ίσως είναι και αυτό στο κόλπο, ίσως γίνεται για να προσεγγίσουν ανθρώπους που αποστρέφονται την συνηθισμένη New Age ρητορική στo σύνολο της. Ίσως το τελευταίο χαρτί που θα παίξει το New Age είναι το anti-New Age.

  Τα 60s και 70s έκαναν την μεγάλη ζημιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aντικειμενικά το New Age κινημα ειναι καθαρά Right Hand Path με την ερμηνεία που δίνει ο Flowers τουλαχιστον στα Right Hand Path και Left Hand Path.

   Το Lords of the Left Hand Path βρισκεται πλέον και στο scribd, εκεί δίνει μια θεωρία πως γενικά η προχριστιανική νορδική παράδοση ειναι καθαρά LHP.

   Υποθέτω πως ο Flowers βλέπει τον ευατό του ως συνέχεια των αρειοσοφιστών και της επανακάλυψης της αρχαίας γερμανικής παράδοσης που έλαβε χώρα στα τέλη του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου και όχι ως New Ager.

   Γενικά ως άτομο εχει αρκετές αντιθέσεις, παλαιότερα είχε παντρευτεί μια εβραία αν δεν κάνω λάθος και τον είχαν αποκηρύξει όλοι στον κύκλο του μέχρι που αναγκάστηκε να την χωρίσει.

   Τώρα σχετικά με το New Age κινημα (η για την ακρίβεια κομματιού του) νομίζω πως έγινε ότι γίνεται με τα περισσότερα κινήματα που δημιουργούνται από Εβραίους ή που Εβραίοι έχουν μεγάλο ρόλο σε αυτά. Κάποια στιγμή χάνουν τον έλεγχο και τα κινήματα αυτά ή παρακλάδια τους στρέφονται εναντίον τους. Έτσι έγινε και με τον σοβιετικό κομμουνισμό ουσιαστικά.

   Είναι χαρακτηριστικό πως σε αντίθεση με τους εγχώριους καρναβαλιστές που αυτοαποκαλούνται "αρχαιόθρησκοι" (ενώ στη πλειοψηφία τους ειναι άθεοι ΣΥΡΙΖΑιοι) η Asatru έχει κατά κύριο λόγο άτομα δεξιάς ιδεολογίας. Προσωπικά έτυχε να γνωρίσω αρκετούς στο παρελθόν και ούτε κατά διάνοια θα τους έλεγε κάποιος New Agers ή "προοδευτικών πεποιθήσεων", έχουν δε ανοιχτό πόλεμο με την φεμινιστική σύφιλη της Wicca.

   Διαγραφή
 3. Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει το Lords of the Left Hand Path. Δεν πιστεύω πως το New Age είναι Right Hand Path (ερμηνεία Flowers) ούτε νομίζω πως θα στραφεί εναντίον των Εβραίων στο μέλλον. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως νέα μόδα είναι New Agers να υιοθετούν anti-New Age ρητορική.
  Τους διάφορους αρχαιόθρησκους στην Ευρώπη δεν τους βλέπω θετικά αν και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Σίγουρα όμως δεν θα είναι του ίδιου μήκους κύματος και επιπέδου με έναν π.χ. Ρασσιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To φαινόμενο New Agers να υιοθετούν αντι-Νew Age ρητορική είναι ίσως και δείγμα πως αυτά τα κινήματα άρχισαν ουσιαστικά να ωριμάζουν και να αντιλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Πάρε για παράδειγμα μερίδα του black metal, ξεκίνησε με μια καφροειδή αντιχριστιανική ρητορική και έναν εφηβικό νιχιλισμό και πολλά συγκροτήματα μετεξελίχθηκαν σε φορείς δεξιάς ιδεολογίας και υπερασπιστές της Παράδοσης, ερχόμενα ουσιαστικά σε πλήρη σύγκρουση με το παρελθόν τους. Το ίδιο συνέβει και με πληθώρα οπαδών του black metal (μεταξύ αυτών και του γράφοντος:-) ).

   Προσωπικά θεωρώ πως όπου μειώνεται η εβραική επιρροή σιγά σιγά υπάρχει μια επιστροφή σε παραδοσιακές αξίες και δομές. Η Σοβιετική Ρωσία ειναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι αρχικοί Μπολσεβίκοι (Τροτσκυ, Καμενεφ, Ζινοβιεφ, Ράντεκ κλπ) είχαν αποποινικοποιήσει και προωθούσαν την ομοφυλοφιλία και ουσιαστικά οδηγούσαν τον θεσμό της οικογένειας στη διάλυση μέσω από την "απελευθέρωση" των γυναικών. Όταν η εξουσία τους μηδενίστηκε μετά από το 1924, η κοινωνία σταδιακά άρχισε να επιστρέφει στις παραδοσιακές της δομές (αυτό και με την νομοθεσία του Στάλιν που κατανόησε εγκαίρως πως διάλυση της οικογένειας ισούται με διάλυση της κοινωνίας).
   το Lords μπορείς να το βρεις στο scribd:
   http://www.scribd.com/doc/50239871/Stephen-E-Flowers-Lords-of-the-Left-Hand-Path-1997

   Διαγραφή
 4. Δεν νομίζω πως κρυπτοιουδαίοι όπως ο Christopher Hyatt, Mark Stavish, άτομα όπως ο Joseph Lisiewski (με ιουδαίους μέντορες-Ιsrael Regardie) και "δρυΐδες" όπως ο John Michael Greer (για να αναφέρω μερικούς συμπεριλαμβάνοντας και τον Stephen Flowers που ήταν ένας από τους πρώτους) υιοθετούν anti-New Age και παραδοσιακή(κάποιοι από αυτούς) ρητορική γιατί άρχισαν ουσιαστικά να ωριμάζουν και να αντιλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Απλώς θέλουν να επιρρεάσουν και να φέρουν κοντά τους ανθρώπους διαφορετικού ας πούμε κοινού.

  Και εγώ Βlack metalas ήμουν και είμαι αν και δεν το παρακολουθώ πολύ το αντικείμενο τώρα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σατυρε σε βρίσκω ιδιαίτερα ενημερωμένο επί του θέματος και αυτό ειναι ευχάριστο.

   Από τη πλευρά μου δεν θα κατέτασσα απατεώνες τύπου Hyatt στην ίδια κατηγορία με τον Flowers, αλλά αυτό είναι θέμα άποψης.

   Προσωπικά το black metal το έχω παρατήσει καθότι αισθάνομαι πολύ μεγάλος για το είδος πλέον.

   ΥΓ Υπάρχει η θεωρία πως ο Lisiewski ήταν ψευδώνυμο/περσόνα του Hyatt.

   Διαγραφή
  2. Καλά ο Hyatt εννοείται δεν είναι στην ίδια κατηγορία με τον Flowers, γιατί ο Flowers έχει γράψει τουλάχιστον κάτι αξιόλογο.

   "ΥΓ Υπάρχει η θεωρία πως ο Lisiewski ήταν ψευδώνυμο/περσόνα του Hyatt. "

   Αυτή η θεωρία απόσο έχω ψάξει δεν ισχύει. Παλίοτερα είχα βρει επιστημονικό Joural στο οποίο σε μία στήλη γινόταν αναφορά για μία παρουσίαση μιας εργασίας του πάνω στην φυσική όπως και στο internet μπορεί κανείς να βρει πολλές πληροφορίες για αυτόν και την γυναίκα του π.χ. Profile του στη nasa.

   Όταν είχα έρθει σε επαφή με τα γραπτά του Lisiewski είχα εντυπωσιαστεί και μπορώ να ισχυριστώ πως ξέρω τα έργα του απέξω και ανακατωτά συμπεριλαμβάνοντας και κάποια αρκετά σπάνια "μυθιστορήματα" του που τα είχε υπογράψει με το ψευδώνυμο Norman Erik Keller. Επίσης είχα έρθει σε έπαφη με άτομα από Ελλάδα που είχαν συνομιλία μαζί του μέσω email και με έναν υποτιθέμενο μαθητή του.

   Ωστόσο, κοιτώντας πίσω, δεν θεωρώ πως το έργο του με οδήγησε σε σωστό δρόμο, αντίθετα εξαιτίας αυτού έκανα μερικά πολύ σοβαρά λάθη.

   Διαγραφή
  3. Xμ ώστε ο Lisiewski ειναι όντως φυσικός. Ενδιαφέρον.

   Στο μέλλον θα ασχοληθούμε στο μπλογκ με το θέμα των γκουρους (ανατολικών και μη) καθώς και με τις διάφορες μυστικές εταιρίες και τον ρόλο που αυτές έπαιξαν στη πολιτική. Το θέμα ειναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς μεγάλη μερίδα καλοπροαίρετων ανθρώπων εισέρχονται σε αυτές με σκοπό την αναζήτηση και καταλήγουν να γίνονται πιόνια σε πολιτικά παιχνίδια αφού αφήνονται να πεισθούν για την ύπαρξη "μυστικών αρχηγών" και mahatmas, που όλως περιέργως πάντα καλούν τους πιστούς να υποστηρίξουν σχέδια (πχ παγκοσμιοποίηση) αντίστοιχα με αυτά της τραπεζιτικής ελίτ.

   Διαγραφή
  4. Πολύ σημαντικό θέμα.
   Το πρόβλημα με όλους αυτούς, με τις οργανώσεις, τις μυστικές εταιρίες κτλπ είναι ότι σου προσφέρουν μεγάλες δόσεις αλήθειας μαζί με μικρή ποσότητα δηλητηρίου, αυτή η μικρή ποσότητα είναι ικανή να κάνει μεγάλη ζημιά.
   Παραδείγματος χάριν, άνθρωποι με "ανησυχίες" στρέφονται στον παπά της γειτονιάς και ακούν βλακείες οπότε είναι λογικό να καταλήξουν σε προσιτά και φτηνά βιβλία όπως του CW Leadbeater και της Annie Besant. Λαμβάνουν έτσι μεγάλες δόσεις αλήθειας ενστερνίζονται όμως ταυτόχρονα και όλο το Θεοσοφικό πακέτο.

   Διαγραφή
 5. Το επίθετο Lisiewski έχει Πολωνική προέλευση, άρα δεν αποκλείεται ο Lisiewski να είναι φρανκιστής όπως ήταν και οι πρόγονοι της Monica Lewinsky.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ...

  1.ΨΑΧΤΕ ΤΟΝ ΡΟΥΝΟ CALC ....

  2. ΣΤΟ LORDS OF THE LEFT HAND PATH ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΕΣ...ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΤΕΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΒΑΖΡΑΓΙΑΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ....
  ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΕΘ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑΕΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ???
  ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ CARNAL ALCHEMY....ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!!!!

  3.ΑΝ Ο HYATT ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΓΚΑΡΝΤΙ ΤΗΝ ΡΑΙΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ....ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ
  ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΙΟΥΔΑΙΚΕΣ !#$%^%^&^&%***&^ ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Tο μήνυμα σου αν δεν είχε κάποιες αξιόλογες πληροφορίες δεν θα δημοσιευόταν καθότι δεν δημοσιεύουμε μηνύματα με φρασεολογία σαν αυτή που χρησιμοποιείς και προσωπικά έχω και μια απέχθεια στο caps lock.

   Επί του θέματος τώρα. Ο Wilhelm Reich ήταν εξίσου τσαρλατάνος όπως και οι άλλοι "εναλλακτικοί θεραπευτές" ομόφυλοι του. Η μίξη Freud και νεομαρξισμού που έκανε, οι "ασθένειες" που ανακάλυπτε στους αφελείς "ασθενείς" του, τα υπέρογκα ποσά που ζήταγε για να θεραπεύσει με τους συσωρευτές οργόνης αυτές τις "ασθένειες" καθώς και οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου που είχε (συνέκρινε τον ευατό του με τον Χριστό και τον Σωκράτη) σκιαγραφούν μια ιδιαίτερα προβληματική προσωπικότητα.

   Η Καμπαλά πρακτικά είναι νεοπλατωνισμός με ιουδαϊκό περιτύλιγμα (δες το Greek Qabalah: Alphabetic Mysticism and Numerology in the Ancient World του Kieran Barry).

   Διαγραφή
  2. H πρακτική χρήσης ρούνων για τον συμβολισμό θανάτου και γέννησης ενός ατόμου που αναφέρεται στο άρθρο είχε ως βάση το Armanen Futharkh του List, οχι τα προγενέστερα αλφάβητα. Συνεπώς τεχνικά ο ρούνος είναι ο Yr και όχι ο Κalc του αγγλοσαξωνικου futhοrk παρότι αυτοί οι δύο ταυτίζονται.

   Δεν έχω ακούσει ποτέ αντίστοιχη κριτική για το συγκεκριμένο βιβλίο του Flowers σαν αυτή που κάνεις εσύ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα (CoS, ToS, Carnal Alchemy κλπ) είναι νομίζω θέμα άποψης.

   O Hyatt ήταν ένας απατεώνας που πουλούσε βιβλία στους γκοϊμ λέγοντας τους να απορρίψουν κάθε θρησκεία και κάθε κοινωνική επιταγή και θεσμό (πατριωτισμό, οικογένεια κλπ), τους προέτρεπε να γίνουν "toxick magicians" και άλλα παλαβά και την ίδια ώρα ο ίδιος ήταν ορθόδοξος ραββίνος και σιωνιστής. Απορώ που κάποιος με τις γνώσεις σου στο θέμα δείχνει να έχει θετική άποψη για αυτόν...

   Διαγραφή
  3. καταρχας ευχαριστω για την δημοσιευση ,συγνωμη για τα κεφαλαια και την ελλειψη τονων στα μικρα ειμαι ακομα τεχνολογικα πρωταρης...οσο για τη φρασεολογια θα προσπαθησω να μεινω εντος οριων.
   το οτι ο ραιχ ηταν προβληματικος ειναι εμφανες απο την πορεια της ζωης του.
   στο τελος πολεμαγε τους εξωγηινους και μεσα απο την ελλειψη επαφης του με την πραγματικοτητα κατεληξε στην φυλακη οπου και πεθανε.προσωπικα ομως κραταω σε μια γωνια τα οποια καλα προσεφερε καθως και την προσπαθεια του να αποδειξει οτι ο κοσμος μας ειναι πιο πολυπλοκος και ενδιαφερων απο ο,τι προσλαμβανουμε.
   το αν η καμπαλα ειναι πρακτικα νεοπλατωνισμος μενει να αποδειχθει.
   απο την αλλη αν ''εργαζεσαι''μαγικα επικαλουμενος των θεο των εβραιων ειναι ζητημα.αυτο ισχυει και για τις θρησκευτικες πρακτικες.οταν δοξαζεις τον θεο των εβραιων,εστω και με το επικαλυμα του ''καλου χριστουλη'' ταιζεις το ενεργειακο πεδιο του γιαχβε.αν εισαι ορθοδοξος χριστιανος το δογμα που πρεσβευεις περαν των λαικων παρερμηνειων ειναι πολυ γιαχβικο. διαβαστε και φριξτε!!!

   http://www.oodegr.com/oode/theos/theos.htm

   σε ο,τι αφορα τους ρουνους.παρολη την ποικιλοια αλφαβητων,'η μια απεικονιση θα πρεσβευει κατι φιλοσοφικα/ενεργειακα 'η οχι. το δωρο του οντιν στην ανθρωποτητα
   ειναι κατα τη γνωμη μου σαφες. ο λιστ μου ειναι συμπαθης αλλα προτιμω τα παλαιοτερα αλφαβητα.

   φυσικα και δεν κανουν κριτικη στον φλαουερς μιας και ειναι η ιερη αγελαδα του χωρου.
   προσωπικα μου αρεσει η εργασια του πανω στους ρουνους και την βορεια παραδοση
   αλλα απο την αλλη διαφημιζει το ναο του σετ...
   εγω βλεπω δυο ποδια σε δυο βαρκες.
   η ισοπεδωση δε του οντιν/σατανας/σετ μου σηκωνει την τριχα.
   σε οτι αφορα τα περι αποψης για την εκκλησια του σατανα τον ναο του σετ και τον σαδομαζοχισμο ,δεν ξερω αν ειναι ζητημα αποψης ...
   η αληθεια δεν μπορει να εχει δυο μετρα και δυο σταθμα
   πχ. δεν μπορεις να εισαι επιθετικος μετον χαιατ και να αφηνεις τον μεικτης καταγωγης λαβει στο απυροβλητο.φιλοσοφικα πρεσβευουν το ιδιο.
   ο χαιατ ηταν οντως ενας εξυπνος εμπορακος αλλα το οτι στην σημερινη εποχη προασπισε την θεση του ρεγκαρτντι για καθαρση μεσω θεραπειας πριν την εναρξη του σοβαρου μαγικου εργου,γιατι αλλιως θα βλεπεις και θα επικαλεισαι μονο τους θεους και δαιμονες του εσωτερικου σου πεδιου,θεωρω οτι ηταν μεγαλη συνεισφορα.τωρα αν εβγαλε και λεφτα δειχνωντας καποιους τροπους μου ειναι αδιαφορο.

   οσο για τα περι τοξικων μαγων κλπ.....δεν μπορω να λαβω υποψη μου καθε εμπορικο κολπακι του χαιατ.
   αυτη η βλακεια κρατησε οσο ζουσε.ποιος το συνεχιζει απο τις ομαδες που ειχε???
   εγω δεν ξερω καποιον...

   Διαγραφή
  4. Bρισκω δύσκολο να αντιτεθώ σε κάτι από αυτά που γράφεις καθώς με βρίσκουν προσωπικά απόλυτα σύμφωνο. Κάποιες όμως από τις θέσεις που παρουσιάζεις ειδικά στο θέμα του χριστιανισμού ενδέχεται να μην είναι πλήρως αποδεκτές από άλλους φίλους και συνεργάτες του μπλογκ. Αρκετά ζητήματα είναι διανοητικά ναρκοπέδια και σίγουρα δεν χρειαζόμαστε περισσότερες ενδο-δεξιές διαμάχες. Αργά ή γρήγορα βέβαια ακόμα και αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν.

   Θα σχολιάσω ένα από τα θέματα που θέτεις. Υπάρχει μια μερίδα της Δεξιάς η οποία ειναι αντιχριστιανική για πληθώρα λόγων. Αυτό το φαινόμενο στην ακραία του μορφή οδήγησε αρκετούς σε ένα είδος αντίστροφου χριστιανισμού και σε μια παιδαριώδη σατανολατρεία, κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να μιλούν για την "ινδο-ευρωπαική" καταγωγή του Σατανά (...) ώστε να ταυτίσουν τις φυλετικές/πολιτικές τους θέσεις με τις θρησκευτικές...
   Αυτό είναι ένα είδος παιδική ασθένειας της μεταπολεμικής Δεξιάς, το οποίο πρέπει να αναγνωρισθεί και να αντιμετωπιστεί. Ρίξε μια ματιά σε αυτό http://www.scribd.com/doc/56114901/Satan-is-Dead
   Νομίζω πως η Fraternitas Lockiana εχει κάνει μια καλή ανάλυση επί του θέματος σε αυτό το φυλλάδιο της.

   Τώρα για τον Hyatt υποθέτω πως το extreme individual institute θα έχει ακόμα κάποιους ακόλουθους. Άλλωστε όλο και κάποιος θα έχει τα δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων του και λογικά θα έχει συμφέρον από την συνέχιση των ιδεών του.

   Διαγραφή
  5. "ο χαιατ ηταν οντως ενας εξυπνος εμπορακος αλλα το οτι στην σημερινη εποχη προασπισε την θεση του ρεγκαρτντι για καθαρση μεσω θεραπειας πριν την εναρξη του σοβαρου μαγικου εργου,γιατι αλλιως θα βλεπεις και θα επικαλεισαι μονο τους θεους και δαιμονες του εσωτερικου σου πεδιου"

   Ο Regardie διατύπωσε αυτή την θέση στην αρχική μορφή του βιβλίου του "The Middle Pillar" για να μην τον πρήζει ο κάθε αρχάριος με αλληλογραφία. Απόδειξη o μαθητής του Joseph Lisiewski-o οποίος το ομολογεί και ο οποίος δεν είχε κάνει καμία μορφή ψυχολογικής κάθαρσης(ψυχοθεραπείες κτλπ).
   Τώρα θα ήθελα να ήξερα τι εννοείς γράφοντας "σοβαρου μαγικου εργου"?

   Διαγραφή
 7. Συνήθως δεν επεμβαίνω στη εξέλιξη συζητήσεων στο μπλογκ (με εξαίρεση όταν έχω να κόψω σχόλια "προοδευτικών" trolls χεχ), όμως θα ήταν προτιμότερο να επικεντρωθούμε στην κοινωνική και πολιτική πλευρά των θεμάτων που συζητάμε.
  Ο χώρος εδώ δεν είναι ο κατάλληλος για συζητήσεις καθαρά εσωτερικού χαρακτήρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε παιδιά, δεν θα ήταν καλύτερα να μιλάτε για Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Ηράκλειτο , ή για Μάξιμο τον Ομολογητή, Γρηγόριο Παλαμά, αντι όλων αυτών των αρχόντων των "αβυσσαλέων κόσμων";Τουλάχιστον , αν κάποιος θέλει να πληροφορηθεί για θέματα άλλων θρησκειών κλπ,ας διαβάσει αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς όπως ο Mircea Eliade κλπ.

   Διαγραφή
 8. Εγω παντως παροτι Χριστιανος -αν και οχι δογματικος και τυπολατρης- βρισκω ιδιαιτερα ενδιαφερον οτι σ' αυτο το μπλογκ μπορουμε απο τη μια να συζηταμε για την θετικη συμβολη της Ιερας Εξετασης και απο την αλλη για διαφορα αποκρυφιστικα ρευματα. Οσο για την Καβαλα οντως ειχε νεοπλατωνικη επιρροη αλλα ο βασικος της φετιχισμος με τα γραμματα του εβραικου αλφαβητου και την εναλλακτικη σημασια φρασεων και λεξεων μυριζει σχολαστικη ταλμουδιλα απο μιλλια μακρυα. Και κατι ακομη, παροτι στα νιατα μου διαβαζα εμβριθως οτι αποκρυφιστικο διαμαντι η σκουπιδι κυκλοφορουσε, σημερα που τα βλεπω με αλλο ματι καταληγω οτι τα μεγαλα ονοματα του χωρου δεν ειχαν μια πιο συνθετη μορφωση ωστε να επεξεργαστουν και να διανειμουν βαθεια κοινωνικοπολιτικα μηνυματα, περιπτωσεις σαν του Γκενον και του Εβολα ειναι σπανιες. Αυτος ο τσαρλατανισμος και η ελαφροτητα του Νιου Ειτζ μην νομιζετε οτι ειναι τυχαιος, οι Θεοσοφιστες και τα μελη της Χρυσης Αυγης ειχαν την ιδια αδυναμια αναλυσης και συνθεσης πρωτοποριακων στοχασμων και μηνυματων. Οι περισσοτεροι απο αυτους φαγωνοντουσαν για την καρεκλα και για να αποδειξουν οτι κατειχαν αρχεια χαμενων παραδοσεων -ολος ο καυγας γινοταν γι' αυτο. Οι αξιολογοι ηταν μετρημενοι στα δαχτυλα, ενας απο αυτους ηταν ο Αρθουρ Μαχεν, ο οποιος την κοπανησε απο αυτους τους κυκλους πιθανοτατα γιατι καταλαβε την ελαφροτητα των αναζητησεων τους (ο ιδιος ομως βρηκε το δικο του πνευματικο δρομο). Οσο για τον Ραιχ ειναι συμπαθης οχι τοσο γι' αυτα που ελεγε αλλα γιατι σε αντιθεση με τους καιροσκοπους και πραγματιστες ομοφυλους του ειχε αρκετα διονυσιακα στοιχεια, εχει ενδιαφερον που ενας Εβραιος καταργησε την ρομποτικη θωρακιση της φυλης του και μπορεσε να τρελλαθει.

  Μιχάλης Κονταξής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστές παρατηρήσεις.
   Σχετικά με την Καμπάλα πάντως και ο Barry και ο Flowers την θεωρούν δημιούργημα των σεφαραδιτών της Ισπανίας του 12ου και 13ου αιώνα βασισμένη στα ερμητικά κείμενα και στον νεοπλατωνισμό. Η δε Γκεμάτρια δηλαδή το σύστημα αντιστοιχίας γραμμάτων και αριθμών έλκει την καταγωγή της από την Πυθαγόρεια Ισοψηφία. Και αυτό δεν λέγεται με κάποια διάθεση νεοελληνικής "περηφάνειας" τύπου "εμείς τους κατεβάσαμε από τα δένδρα". Μακρυά από εμάς τέτοιες ανόητες νοοτροπίες.

   Διαγραφή
 9. Κύριοι, ορθώς όσον αφορά την Καββάλα. Η πόλη όπου γεννήθηκε ο ιουδαϊκός μυστικισμός είναι η Χερόνα (Gerona στα ισπανικά, Girona στην καταλανική γλώσσα), βόρεια της Βαρκελώνης και πολύ κοντά στη γαλλοϊσπανική μεθόριο.
  L.V.F.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μα τι είν' αυτή όλη η συνωμοσιολογία! Δεν είμαι αριστερή, αλλά ούτε και μισαλλόδοξη. Αυτό το έμβλημα της ειρήνης, αναπαριστά το "κάντε έρωτα" απλώς! Σημαίνει έναν άνδρα με ενωμένα πόδια πάνω σε μια γυναίκα με ανοιχτά: "κάντε έρωτα κι όχι πόλεμο" έλεγαν οι χίπυς και δεν είναι έβλημα αριστερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Bρε Ελπίδα αυτή τη θεωρία περί ανοιχτών ποδιών νομίζω θα έπρεπε να την αναλύσουμε κάπου μόνοι μας χωρίς τρίτους. :-)

   Συγγνώμη που σε παίρνω στη πλάκα, αλλά φοβάμαι πως αν σε πάρω στα σοβαρά θα πρέπει να αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο για το τι άτομα έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτή τη χώρα...

   Διαγραφή
  2. ΕΛΠΙΔΑ η ερμηνεία σου είναι απαράδεκτη ... η σωστή είναι: ένας κουλός ανήρ με τρία πόδια ...

   Διαγραφή
  3. Το αστείο είναι πως το άρθρο του Flowers γράφτηκε το 1986 (όπως εξώφθαλμα γράφω και στη παραπομπή) και υπάρχει κόσμος μεταξύ αυτών και η Ελπίδα που πιστεύει πως το κείμενο είναι "ιντερνετική συνομωσία". Όλα αυτά τη στιγμή που το δίκτυο εκείνη την εποχή δεν είχε ανοίξει ακόμα σε ιδιωτες και περιοριζόταν σε κρατική, στρατιωτική και επιστημονική χρήση...

   Μερικές φορές αναρωτιέμαι που πάμε και τι πάμε να κάνουμε με λαό σαν αυτό...

   Διαγραφή
 11. Οι χίππυδες λέγανε "make love not war" οι Ευρωπαίοι νεοφασίστες ,εθνικοεπαναστάτες λέγανε "make love and after war". Ο έρωτας και ο πόλεμος είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής.
  @ΕΛΠΙΔΑ αυτοί που τα 60s και 70s φωνάζανε "make love not war" ήταν αυτοί που μια χαρά μετά στα 80s και 90s βολευτήκανε στο σύστημα. Τι ειρώνεια: οι πρώην χίππυδες και ειρηνιστές σαν τον Κλίντον τον Μολαίρ τον Κον Μπεντίτ ήσαν αυτοί που έστειλαν το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τη Σερβία!
  Kαλή χρονιά σε όλους τους επαναστάτες της Δεξιάς Κουλτούρας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπράβο, ρε Νικολάι! Καλά, μέσα στο μυαλό μου είσαι;
  L.V.F.

  ΑπάντησηΔιαγραφή