Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ



γράφει ο Θεόδωρος  Λάσκαρης
                           
   ‘’… Η  ήττα του γνωστικισμού στους κύκλους της διανόησης  είναι ένα  εντυπωσιακό  παράδειγμα της ικανότητας της αριστοκρατικής κουλτούρας κατά την ύστερη Αρχαιότητα να αναχαιτίσει ένα κίνημα που έναν αιώνα  νωρίτερα φαινόταν να οδηγεί στην πλήρη προδοσία των διανοούμενων."  Peter Brown, Ο Κόσμος της Ύστερης Αρχαιότητας.



Αποφασίσαμε να κάνουμε μία σύνοψη της πολιτικής έκφρασης του νέο-γνωστικού ρεύματος, προσθέτοντας και στοιχεία που αφορούν την πολιτική ιστορία των μουσουλμανικών χώρων, έτσι ώστε να υπάρχει μία πλήρης εικόνα ενός τρομακτικού παγκόσμιου φαινομένου, το οποίο άλλαξε εκ θεμελίων το πολιτισμό μεγάλου μέρους του πλανήτη, και που η επίσημη ιστοριογραφία αρνείται πεισματικά να περιγράψει και να φανερώσει.


                               Ο   ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ  ΕΙΣΒΑΛΕΙ  ΣΤΗ  ΔΥΣΗ


Δεν θα αναφερθούμε διεξοδικά στις πρώιμες φάσεις του γνωστικισμού, όταν δηλαδή το 70 μ.χ. μετά την καταστροφή του Ναού του Σολομώντος από τους Ρωμαίους, μία ομάδα ραβίνων αποσκίρτησε από τον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό, αναγνωρίζοντας πλέον ως αληθινό θεό  μόνον τον Εωσφόρο, ξεκινώντας έτσι το έργο της διαμόρφωσης του κόσμου σύμφωνα με τις επιταγές της νέας τους πίστης. Eίναι γνωστές οι διαδρομές του Γνωστικισμού στην ελληνιστική περίοδο, όταν έλαβε επιδράσεις από διάφορα φιλοσοφικά –μεταφυσικά ρεύματα, τόσο του ελληνικού κόσμου όσο και της ανατολής, καταλήγοντας έτσι σε ένα συγκρητιστικό θρησκευτικό κίνημα, που τον μεσαίωνα θα  λάβει και χριστιανικές αποχρώσεις. Πράγματι ήταν στην μεσαιωνική εποχή που οι γνωστικές σέχτες των Καθαρών, Βογομίλων, Παυλικιανών κλπ προτάσσουν με έντονο τρόπο κομμουνιστικές και αναρχικές πολιτικές θεωρίες. Τελικά, το 1500 ο Γνωστικισμός επιτυγχάνει την πρώτη μεγάλη νίκη του, αφού εισέβαλε μέσα στον θεσμοθετημένο χριστιανισμό με την δημιουργία του πουριτανικού κινήματος από τον Ιωάννη Καλβίνο.

Η πρώτη πουριτανική επανάσταση θα γίνει στην Αγγλία από τον Oliver Cromwell. Αυτή η επανάσταση είχε ως αποτέλεσμα την  είσοδο μεγάλου αριθμού Εβραίων στην Αγγλία, δημιουργώντας σε αυτή την χώρα ένα πανίσχυρο πολιτικό-οικονομικό λόμπι. Η εμφάνιση του πουριτανισμού, λόγω των ιδιόμορφων κανόνων ζωής που πρότεινε, αλλά και της μεταφυσικής του θεωρίας, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του καπιταλιστικού πνεύματος, που στην συνέχεια και με την συνεισφορά των ιουδαίων, καθιέρωσε την καπιταλιστική οικονομία στην Δύση.
Εν τω μεταξύ, διάφορες μορφές του γνωστικισμού εισχωρούν στις μασονικές στοές, οι οποίες πριν το 1600 ήταν πυθαγόρειες (για παράδειγμα, ορισμένες  από τις μεσαιωνικές ενώσεις των μαέστρων οικοδόμων των καθεδρικών ναών) αλλάζοντας ολοκληρωτικά το πνεύμα τους και τους σκοπούς τους. Αυτές οι νέες λοιπόν μασονικές στοές δημιουργούν το πνεύμα του διαφωτισμού και του γαλλικού εγκυκλοπαιδισμού, πνεύμα το οποίο με την σειρά του θα προκαλέσει την Γαλλική Επανάσταση, η οποία θα παρασύρει όλη την Ευρώπη και θα εγκαθιδρύσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ταυτόχρονα, πιο εξτρεμιστικές και μεταλλαγμένες μορφές Γνωστικισμού, καθοδηγούμενες από εβραίους φιλοσόφους και επαναστάτες, θα οδηγήσουν στην δημιουργία του κομουνιστικού κινήματος , με τις γνωστές σε όλους εξελίξεις. Τέλος, την δεκαετία του ΄60 ο Νέο-γνωστικισμός με το κίνημα της «αντί-κουλτούρας» θα κάνει μία μαζική εξόρμηση, αλλάζοντας εκ βάθρων  τα  κοινωνικά , εκπαιδευτικά και σεξουαλικά ήθη των δυτικών κοινωνιών.


                           Ο   ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ  ΕΙΣΒΑΛΕΙ   ΣΤΗΝ  ΑΝΑΤΟΛΗ


                                                         ΤΟΥΡΚΙΑ    

Κεμάλ και άλλοι Ντονμέδες-Νεότουρκοι
Το 17ο αιώνα αρχίζει την δράση του εντός της οθωμανικής αυτοκρατορίας ένα εξτρεμιστικό γνωστικό κίνημα με αρχηγό τον Shabbetai Zevi. Επρόκειτο για εβραίους γνωστικούς οι οποίοι είχαν ασπαστεί εξωτερικά τον Μουσουλμανισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν να αλώσουν εκ των έσω την οθωμανική αυτοκρατορία, ήταν οι γνωστοί Ντονμέδες. Το 1908 θα δημιουργήσουν το κίνημα των νέο-τούρκων, δηλαδή Ντονμέδων, ως επί το πλείστον, αξιωματικών του τουρκικού στρατού, οι οποίοι αργότερα, υπό την ηγεσία του επίσης ντονμέ Κεμάλ Ατατούρκ, θα καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία. Οι ντονμέδες θα καταστρέψουν όλους τους παραδοσιακούς μουσουλμανικούς θεσμούς της χώρας αυτής, εντάσσοντας την έτσι στον δυτικό –ατλαντικό συνασπισμό. Η εξουσία των Κεμαλιστών  κράτησε μέχρι το 2003, όταν οι μουσουλμάνοι  επανέκτησαν το έλεγχο της χώρας, αν και όχι πλήρως.

                                                       ΑΡΑΒΙΚΟΣ  ΚΟΣΜΟΣ

το έμβλημα του κόμματος Ba'ath
Μέσα στους κόλπους του Σιιτικού Ισλάμ  αναπτύχθηκε  μία αίρεση ή καλύτερα μία διαφορετική θρησκεία ,οποία ήταν ένα κράμα ζωροαστρικών, χριστιανικών και μουσουλμανικών δοξασιών, αλλά με βασικό και καθοριστικό στοιχείο τον Γνωστικισμό μαζί με κάποια στοιχεία Ιουδαϊσμού. Αυτό το νέο θρησκευτικό ρεύμα εκφράστηκε  μέσα από δύο  κοινότητες, οι οποίες σχηματίστηκαν σε  διαφορετικές χρονικές περιόδους, τους Αλαουίτες και τους Αλεβήδες, οι οποίες ήταν  εχθρικές προς όλα τα ρεύματα του Μουσουλμανισμού. Οι δύο αυτές κοινότητες έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά ο βασικός θρησκευτικός πυρήνας τους είναι ο ίδιος .Οι Αλαουίτες βρίσκονται στην Συρία, στον Λίβανο, στην Τουρκία. Οι Αλεβήδες  (που έχουν και στοιχεία σουφικού Γνωστικισμού) βρίσκονται κυρίως στην Τουρκία και όπως έχουμε γράψει σε άλλο άρθρο στο Θεόδοτο, υποστήριξαν τον Κεμάλ. Την δεκαετία του ΄30 ο Σύριος Αλαουίτης  Zaki al-Arsuzi  θέτει τις φιλοσοφικές και πολιτικές βάσεις  του κινήματος Ba'ath (Αναγέννηση) από το οποίο θα γεννηθεί το αντίστοιχο πολιτικό κόμμα. Από το  αγαπημένο ρητό  του  Zaki al-Arsuzi  που ήταν: "Οι γιοί της Γης είναι πιό ικανοί να κατευθύνουν τις υποθέσεις τους από τους γιούς του Ουρανού" μπορούμε ήδη να συμπεράνουμε ποιά ήταν η νέο-γνωστική ιδεολογία του κόμματος Ba'ath. Το σύνθημα του κόμματος: "Ενότητα, Ελευθερία, Σοσιαλισμός" ήταν εμπνευσμένο από την πολιτική ιδεολογία των Γάλλων Ιακωβίνων. Στην δημιουργία του κόμματος Ba'ath πρωτοστάτησε ο Michel Aflaq  που καταγόταν από Ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια, αλλά ο ίδιος ασπάστηκε αριστερές ιδέες και επηρεάστηκε από τις θεωρίες του εβραίου φιλοσόφου Henri Bergson. Εν ολίγοις, ο Μπααθισμός ήταν ένα μίγμα εθνικισμού (όπως και ο Κεμαλισμός), αλλά  με σοσιαλιστικές και παναραβικές κατευθύνσεις, και φυσικά υποστήριζε το κοσμικό κράτος.
Οι Σύριοι Αλαουίτες, αν και μειοψηφία (αποτελούν το 12% του πληθυσμού) έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την εξουσία στην Συρία και φυσικά η οικογένεια του Ασάντ είναι όλοι Αλαουίτες. Οι Αλαουίτες  δεν ήταν εχθρικοί προς το Ισραήλ, αλλά όντας μειοψηφία μέσα στην μουσουλμανική κοινωνία έπρεπε να αποκρύπτουν αυτή τη θέση τους.  Στην περίπτωση του Ιράκ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, διότι ο Σαντάμ Χουσείν αν και Μπααθιστής, δεν ήταν Αλαουίτης, προερχόταν από οικογένεια Σουνιτών μουσουλμάνων, ασχέτως αν ο ίδιος ήταν πιστός ή όχι, και έδωσε ισλαμική χροιά στο  Ιρακινό Μπάαθ. [Για να μην παρεξηγηθούμε από κάποιον βιαστικό αναγνώστη, πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν υποστηρίζουμε  τους μουσουλμάνους  της  Συρίας ή της Τουρκίας  κλπ. Ο σκοπός του άρθρου είναι να αναδείξει  την έκταση του γνωστικού φαινομένου.]      
ο Αλαουίτης Άσσαντ
Ο John Myhill καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Χάιφα γράφει για την σχέση Ισραήλ και Σύριων Αλαουίτων: «Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αλαουιτών συνηγορούν στο ότι είναι υπέρ των  ιουδαίων και κατά των Σουνιτών. Πιστεύουν ότι δύο από τις ενσαρκώσεις  του  θεού  ήταν  ο  Joshua  Ben-Nun,  ο αρχικός ιουδαίος κατακτητής  της  γης  του  Ισραήλ και ο τέταρτος χαλίφης  Αλί  που δολοφονήθηκε από τους Σουνίτες. Οι Αλαουίτες της Συρίας υστερούν αριθμητικώς σε σχέση με τους παραδοσιακούς και θεολογικούς τους εχθρούς τους Σουνίτες, με τους τελευταίους να αντιστοιχούν στο 70% του πληθυσμού και τους πρώτους στο 12%. Συνεπώς για να νομιμοποιήσουν την εξουσία τους επί της σουνιτικής πλειοψηφίας πρέπει να προβάλλουν δημοσίως μία εικόνα προάσπισης του Αραβισμού με το να απορριπτουν αδιάκοπα το Ισραήλ και να φλερτάρουν με τους ορκισμένους εχθρούς του. Έτσι, όταν τα αραβικά κράτη είχαν κάποια ελπίδα να νικήσουν το Ισραήλ στρατιωτικά, (πριν η αιγυπτιακή κυβέρνηση μπεί σε διαπραγματεύσεις ειρήνης με το Ισραήλ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970), οι Αλαουίτες έπρεπε να πάνε σε πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ  το 1973 για να κρατήσουν τα προσχήματα. Παρόλα αυτά, τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν υιοθετήσει μια πιο ασφαλή στρατηγική, αυτή της επίδειξης δημόσιας ρητορικής ενάντια στο Ισραήλ και όσων αραβικών καθεστώτων έχουν υπογράψει συνθήκες ειρήνης με αυτό, σε συνδυασμό με μία εκτενώς δημοσιοποιημένη υποστήριξη για ισλαμικές μη-κυβερνητικές οργανώσεις που αντιστέκονται στο Ισραήλ. Όμως όλα αυτά είναι απλά ένα θέατρο. Εκτός από τον πόλεμο του 1973, οι Αλαουίτες  έχουν αποφύγει πλήρως οποιαδήποτε απευθείας σύγκρουση με το Ισραήλ» (Ολόκληρο το άρθρο εδώ )                                                                                      
 Φυσικά μετά από όλα αυτά τίθεται το ερώτημα: Γιατί ο Αμερικανό-ισραηλινός άξονας επιδιώκει την πτώση του Ασάντ στη Συρία; Υπάρχουν δύο υποθέσεις: Α) Διότι θέλουν να επιβάλουν δια της βίας τον κοινοβουλευτισμό δυτικού τύπου στις μουσουλμανικές χώρες, αλλά και επειδή προσπαθούν, με την δημιουργία εσωτερικών συγκρούσεων,  να τις τεμαχίσουν σε μικρότερα κρατίδια(καλυτέρα ελεγχόμενα). Για παράδειγμα, συζητείται η δημιουργία ενός μικρού ανεξάρτητου Αλαουτικού κράτους. Β) Ίσως ο Ισραηλινός παράγοντας να επιθυμεί την άνοδο φανατικών μουσουλμάνων σε κάποιες από τις Αραβικές χώρες ,έτσι ώστε να χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τις ενέργειες του, τον «μουσουλμανικό κίνδυνο».

ερείπια σιντοϊστικου ναού στο Ναγκασάκι
Εδώ αγαπητοί αναγνώστες τελειώνει ο  «κύκλος του  φιδιού». Προσπαθήσαμε να σας περιγράψουμε, με μεγάλη βέβαια συντομία, την εξέλιξη του νέο-γνωστικού πολιτικό-κοινωνικού φαινομένου, που πλέον έχει κυριεύσει σχεδόν όλη την ανθρωπότητα. Ίσως  να  παρατηρήσατε, ότι το βασικό χαρακτηριστικό της γνωστικής πολιτικής μεταφυσικής, είναι το κτύπημα κάθε παραδοσιακής κοινωνίας ανεξαρτήτως θρησκευτικού πιστεύω. Είναι το ίδιο εχθρικός έναντι μιας παραδοσιακής χριστιανικής κοινωνίας, όσο είναι και έναντι μιας μουσουλμανικής ή μιας  κοινωνίας Σιντοϊστών. (Την ατομική βόμβα στην Ιαπωνία δεν την έριξαν μόνον για λόγους στρατιωτικής οικονομίας, αλλά και για λόγους βαθύτερου συμβολισμού, δηλαδή, για να ισοπεδώσουν μία αρχαία παραδοσιακή κοινωνία.) Και φυσικά, θα διερωτηθείτε για πιο λόγο ο γνωστικισμός μισεί παραδοσιακές κοινωνίες που λόγο των διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων τους ,έχουν και μεγάλες πολιτικό-κοινωνικές διαφορές. Για δύο βασικούς λόγους: Α) Διότι όλες οι μεγάλες παραδοσιακές θρησκείες θεωρούν ότι ο δημιουργός του σύμπαντος είναι ο αληθινός θεός και ότι με σοφία εποίησε τον κόσμο. Β) Εξαιτίας αυτής της πίστης, όλες οι παραδοσιακές κοινωνίες δημιουργούν θεσμούς και αρχές, που εμποδίζουν τα κοινωνικά διαλυτικά φαινόμενα, και ως εκ τούτου, εμποδίζονται και τα ατομικά εσωτερικά διαλυτικά φαινόμενα, δηλαδή, εμποδίζεται η ψυχονοητική αποδόμηση του ατόμου και η  απορρόφηση  του μέσα  στο  απροσδιόριστο «Γνωστικό Πλήρωμα.»

22 σχόλια:

  1. …Από το αγαπημένο ρητό του Zaki al-Arsuzi που ήταν: «Οι γιοί της Γης είναι πιό ικανοί να κατευθύνουν τις υποθέσεις τους από τους γιούς του Ουρανού« μπορούμε ήδη να συμπεράνουμε ΟΤΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΡΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ (οι γιοί της Γης) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ (τους γιούς του Ουρανού)

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ «ΚΑΛΧΑΣ»

    ΕΔΩ:

    http://kalxas.pa-sy-a.gr/hmerologiako/pa-sy-a_kalxas_hmerologiako.htm#plohghsh_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ενδιαφέρον άρθρο .... έχω μελετήσει και τα υπόλοιπα άρθρα σχετικά με το θέμα του γνωστικισμού, βέβαια καλά θα ήταν να δώσετε και βιβλιογραφία και άλλες πηγές .... κάντε ένα κόπο και αναρτήστε κάποιους τίτλους ...... ευχαριστώ ....

    GEODETIS …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @GEODETIS

      Για αναλυτική βιβλιογραφία σας παραπέμπω στο βιβλίο του Α. Γιαννά, Το γνωστικό ρεύμα και η μεταφυσική του καπιταλισμού, εκδ.
      Λόγχη, 2010

      Διαγραφή
  3. Ένα τέτοιο φαινόμενο δεν μπορεί να αναχαιτιστεί με πολιτικά μόνο μέσα και προσεγγίσεις της πολιτικής επιστήμης και ιστορίας. Γιατί πρόκειται για σατανιστές. Χωρίς την κατάλληλη μεταφυσική γνώση, είμαστε απέναντί τους σαν μαϊμούδες που πετάνε πέτρες σε κυνηγούς.

    Έχει κανείς μεταφυσικά ενδιαφέροντα σε αυτό το blog; Πχ γιατί οι μασόνοι βάζουν τα σύμβολά τους παντού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπική γνώμη πάντως, το φαινόμενο της αντικοθλτούρας, της παραβατικότητας και γενικά το φαινόμενο της αποδόμησης γενικότερα, σε κάποια φάση θα στραφεί εναντίον του ίδιου του φαινομένου και πιστεύω πως άμα ψαχθεί λίγο θα φανεί πως αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. Ακόμα και η μασόνοι σκιά του εαυτού τους είναι, όπως και οι Ιουδαίοι. Η διαφορά είναι ότι θεωρούν την "αιώνια" νίκη τους έτοιμη και σίγουρη, αγνοώντας ότι οι ίδιες οι ιδέες που οι ίδιοι προώθησαν αρχίζουν να επιδρούν και στους ίδιους, όχι μαζικά, αργά όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά για πολύ λιγότερους ανθρώπους προφανώς. Άμα ρωτήσετε η όλη μετά-νεωτερικότητα ήταν και είναι ένα κίνημα ασυδοτικής ελευθερίας, και προωθήθηκε βάσει την απελευθέρωση των ηδονών γενικά, τώρα όμως ακόμη και αυτές αρχίζουν την σταδιακή περιόρισή τους, πχ αντικαπνιστικά. Ο λόγος είναι ότι η "ελευθερία" του άλλου ενοχλεί την "ελευθερία" κάποιου άλλου, δηλαδή οι μειονότητες που ενοχλούνται από μεγαλύτερες μειονότητες ή την πλειοψηφία κάνει λόμπι με πολύ συγκεκριμένα "θέλω" και προωθεί μία ατζέντα, πχ ομοφυλόφυλοι, μεγαλοτραπεζίτες, Ιουδαίοι, κλπ, αυτή γίνεται δεκτή λόγω της αυξημένης προσέλευσης ψήφων. Αυτό έγινε λόγω του νεοτερισμού. Ο νεωτερισμός από την άλλη ήταν η δημοκρατικά αναγκαία υπερανύψωση του "εγώ" και αυτό μπορεί αν γίνει ορατό από τα κινήματα που δημιούργησε. Οπότε θέματα που δεν αφορούν άμεσα το "εγώ" τα αγνοεί το άτομο. Οπότε η προώθηση τρελών ιδεών βάσει της ανέχειας των υπολοίοπων απλά για τι λένε, δεν θα συμβεί σε μένα. Θα κάνω πάντως μία αναφορά λάθος κατ'εμέ αλλά ταιριάζει στην καταστροφικότητα της αποδόμησης και του σατανισμού: σε μία σειρά που πήγε άπατη, μία κοπέλα γίνεται σατανίστρια και παίρνει μέρος σε θυσία όπου το αντικείμενο της θυσίας: νεαρή εύμορφη κοπέλα, βιάζεται πριν θυσιαστεί. Μία μέρα αποφασίζουν να θυσιάσουν αυτήν γιατί δεν έχει πάρει μέρος στα τελετουργικά και την θεωρούν τον αδύνατο κρίκο, εν τέλει ζει και τους καταγγέλει. λάθος το παράδειγμα, αλλά ένας άνθρωπος μηδενιστής, νιχιλιστής καλύτερα(= σε μετάφραση τιποτιστής) δεν έχει όρια, σε κάποια φάση θα στραφεί και εναντίον του εαυτού, και ομοίων, του.
    το παραπάνω είναι η μόνη ελπίδα αισιοδοξίας που μου έχει παραμείνει, βέβαια οι λαοί της Ευρώπης, μέσα σε αυτούς μάλλον και εμείς δυστυχώς, θα έχουμε γίνει λόγω των επιμιξειών παρελθόν, το μέλλον είναι οι χώρες που έξησαν ότι ζούμε τώρα πριν χρόνια και πάνε να ξορκίσουν το παρελθόν τους, στην ευρώπης, παρακαλώ διορθώστε με (γενικά) αμά κάνω λάθος, η Ρωσσία.
    - Νικόστρατος.
    ελπίζω να μη σας ζάλισα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Με ζαλισες. Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.

      Εχω πει κατ' επαναληψιν οτι αν ηταν δυνατον να συλληφθουν για εγκληματα κατα της ανθρωπωτητας οχι πολλοι,
      περιπου καμια 10αρια χιλιαδες εβραιοι και αλλοι τοσοι συνοδοιποροι τους σε Αμερικη, Καναδα, Αυστραλια, Ευρωπη και Ρωσσια και εγκλειστουν σ΄ ενα ξερονησι φυλασσομενοι απο το ΠΝ των ΗΠΑ τοτε ψοφησε ο γατος.
      Να δης φιλτατε "Νικοστρατε" για ποτε παει ο καθε κατεργαρης στο παγκο του.
      Για ποτε ξαναμπαινουν οι πουστηδες στις ντουλαπες τους, οι προδοτες τους καθε Εθνους στις κρεμαλες, τα κλεφτολαμογια εκει που τους ανηκει, δηλ. στην στενη, η Παλαιστινη να επιστρεφεται στους νομιμους δικαιουχους της οπωσδηποτε συνοδευομενη με τις αναγκαιες αποζημιωσεις, τα μουσλεμα να επιστρεφουν στις πατριδες τους, τα οπλα να χρησιμοποιουνται μονο για κηνυγι μπεκατσας και ελαφιου, και να δης τοτε για ποτε ερχεται παλι το χαμογελο στα χειλη καθε πικραμενου.

      Ειναι απλο.
      Σκεψου το λιγακι.



      Πατρικιος

      Διαγραφή
  5. Βρισκόμαστε κάπου στο αποκορύφωμα της Κali Υuga (Εποχής του Σιδήρου) ,συνεπώς τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ χειρότερα, μέχρι να γίνει το ξεκαθάρισμα (=αποκάλυψη) για να συνεχιστεί ο κύκλος με την Νέα εποχή (Χρυσή).

    Γι'αυτό ο χαρακτηρισμός "νεο-εποχίτης" θα πρέπει να περιγράφει εμάς και όχι τον Henry Kissinger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. ρε εσυ Διηνέκη αυτή η φώτο με το πλακατ: "ανοιχτά μυαλά, ανοιχτοί κ****, ανοιχτή ΕΡΤ" από που ειναι; Που τη βρήκες; Μιλαμε εχουν αποτρελλαθει οι αριστεροι σε αυτή τη χώρα έχουν γίνει τόσο γελοίοι που αυτά που γράφουν ούτε προβοκάτορες δεν θα τα έγραφαν για να τους εξευτελίσουν, εξευτελίζονται μόνοι τους οι φρενοβλαβεις...

      Διαγραφή
  7. Προς satiros: αν κάποιος δεχτεί ως δεδομένη τη μετάβαση από την Kali Yuga σε κάποια χρυσή νέα εποχή, ίσως προκαλούμενη από κάποια άγνωστη δυναμική των ανθρώπινων κοινωνιών, και κάποιος άλλος πιστεύει ότι το μέλλον είναι ανοιχτό και καμία καλύτερη μέρα δεν χαρίζεται, τότε ποιος από τους δύο είναι πιθανό να αντισταθεί πιο σθεναρά στη προφητευόμενη χούντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με άλλα λόγια η προέλευση αυτών των δοξασιών είναι ύποπτη γιατί βολεύει τους συνωμότες να πιστεύουμε ότι η Νέα Τάξη είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.

    Γι αυτό ύποπτη είναι και η προέλευση της Αποκάλυψης. Όχι ότι την έγραψαν οι γνωστικιστές. Αλλά όποιος την έγραψε πρέπει να βρίσκονταν υπό δαιμονική καταληψία.

    Δηλαδή το φαινόμενο του γνωστικισμού κινείται από μεταφυσικές δυνάμεις ("δαίμονες" ελλείψει καλύτερου στο παρόν scope όρου), και μόνο με μία ευρύτερη κοσμολογία να αναχαιτισθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμος18 Ιουνίου 2013 - 12:18 π.μ.
    Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς.....


    Προς Ανώνυμος18 Ιουνίου 2013 - 1:25 μ.μ.
    "Με άλλα λόγια η προέλευση αυτών των δοξασιών είναι ύποπτη γιατί βολεύει τους συνωμότες να πιστεύουμε ότι η Νέα Τάξη είναι καταδικασμένη στην αποτυχία."


    Do you know Hesiodos?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_Man

    Επίσης, εμείς είμαστε οι πραγματικοί "νεο-εποχίτες" "νεο-ταξίτες" :)

    "Γι αυτό ύποπτη είναι και η προέλευση της Αποκάλυψης. Όχι ότι την έγραψαν οι γνωστικιστές. Αλλά όποιος την έγραψε πρέπει να βρίσκονταν υπό δαιμονική καταληψία."


    Πύλες του Ανεξήγητου ? Χαρδαβέλλας? :)

    μεταφυσικές δυνάμεις? "δαίμονες"? μα σας παρακαλώ δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα .....Κοσμολογία ........... τι ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ησίοδος μίλησε για εποχές του παρελθόντος και του παρόντος, όχι για κάποια μελλοντική χρυσή εποχή. Αλλά αν είχε μιλήσει και ο Ησίοδος όπως οι Ινδοί για κάποιο σίγουρο ευτυχές μέλλον μετά την Kali Yuga αυτό δεν αλλάζει τίποτα, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι ο Ησίοδος εξαιρείται από άνωθεν αρνητικές επιδράσεις.

    Δεν κατάλαβα με την κοσμολογία ποιο είναι το ερωτηματικό. Εξ ορισμού κοσμολογία είναι η μελέτη για το τι υπάρχει στο σύμπαν, ορατό και αόρατο. Η Ορθοδοξία έχει την κοσμολογία της, που περιλαμβάνει και δαίμονες και άγγελους και τελώνια κλπ, αλλά δεν περιλαμβάνει ραδιοκύματα, μαύρες τρύπες, προϊστορικά ζώα κλπ. Οι Ινδουιστές έχουν τη δική τους κοσμολογία. Με την άθεη κοσμολογία δεν μπορεί να κατανοηθεί ο γνωστικισμός, πόσο μάλλον να αντιμετωπιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Ανώνυμε 19 Ιουνίου 2013 - 1:45 π.μ.,
    Με τις εποχές μιλάμε για κοσμικούς κύκλους ...

    "Αλλά αν είχε μιλήσει και ο Ησίοδος όπως οι Ινδοί για κάποιο σίγουρο ευτυχές μέλλον μετά την Kali Yuga"

    Και ποιος σου είπε ότι αυτό το μέλλον θα είναι σίγουρο? ... και για όλους?

    "δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι ο Ησίοδος εξαιρείται από άνωθεν αρνητικές επιδράσεις."

    δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι ο Ανώνυμος19 Ιουνίου 2013 - 1:45 π.μ. εξαιρείται από κάτωθεν αρνητικές επιδράσεις

    Κοίτα καλό θα ήταν να μην εκφέρουμε άποψη για θέματα που δεν τα γνωρίζουμε και τα ακούμε για πρώτη φορά....επίσης μιλάς για τον γνωστικισμό λες και τον ήξερες από χθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1.45 εδώ. Με έχουν αποκαλέσει γνωστικιστή. Αυτή την ταμπέλα οι την πετάνε με μεγάλη ευκολία οι άσχετοι. Έτσι και ακούσουν τι πιστεύουν οι υψηλόβαθμοι μασόνοι. Που είναι εν μέρει τα ίδια που πιστεύουν και οι ινδουιστές με τους κύκλους που ανέφερες. Πχ αιθερικό σώμα, αστρικό σώμα, ζωτική ενέργεια που κλέβεται από τους ανθρώπους όπως στην ταινία matrix κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε :) troll Ανώνυμε 19 Ιουνίου 2013 - 5:52 μ.μ.

    Μάλλον αγνωστικιστή θα σε αποκάλεσαν και θα τα μπέρδεψες.

    "Πχ αιθερικό σώμα, αστρικό σώμα, ζωτική ενέργεια που κλέβεται από τους ανθρώπους όπως στην ταινία matrix κλπ."

    Το αιθερικό, το αστρικό, η ζωτική ενέργεια πράγματι υπάρχουν.....Τι να κάνουμε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή κάποιος διάβασε για αιθερικό, αστρικό, κλοπή ενέργειας κλπ που πιστεύουν οι μασόνοι και με αποκάλεσε α-γνωστικιστή ε; Όλα τα καταλαβαίνεις εσύ.

    Είπα μήπως υπάρχει κανείς με το υπόβαθρο για την ορθότερη κατ' εμέ μεταφυσική προσέγγιση στο γνωστικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Γνωστικισμος εχει τις ριζες του πολυ πριν καταστροφη του Ναου που αναφερει λανθασμενα το αρθρο. Αναγονται στην προ-Χριστου Εβραικη Διασπορα και συγκεκριμενα αυτη της Αλεξανδρειας εχοντας διαφορες σεκτες οπως οι Οφιτες, οι ακολουθοι του Καιν (Cainites), οι ακολουθοι του Σεθ (Sethians) και απο εκει μεταφερθηκαν αργοτερα στην περιοχη της Παλαιστινης. Σαν κινημα πρoυπηρχε κατα πολυ του Χριστιανισμου και - αναγνωριζοντας τη δυναμικη του - προσπαθησε να τον προσεταιριστει με σκοπο την αλλοιωση τον χαρακτηρα του εκ των εσω και γινει ο Γνωστικισμος η νεα παγκοσμια θρησκεια στη θεση του Χριστιανισμου, και σε καμοια περιπτωση δεν ηταν απορροια του Χριστιανισμου. Εναντιον τους ηταν τοσο οι ορθοδοξοι ραββινοι οσο και ο κυριος εκφραστης του εξελληνισμενου Εβραισμου Φιλων ο Αλεξανδρευς, καθως και οι μετεπειτα Πατερες της πρωιμης Εκκλησιας και ολοι οι παραπανω εγραψαν πολεμικα κειμενα εναντιον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρωτος γνωστικός θεωρείται ο Σίμων ο μάγος που αναφέρεται στις πράξεις των αποστόλων.Το κίνημα πήρε μαζική μορφή μετά το 70μχ. Οι σέκτες που αναφέρεις δημιουργήθηκαν στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

      Διαγραφή
  16. Η Τουρκιά επέστρεψε στο ισλάμ μετά από χρονιά άντε και στα δικά μας εννοώ και η Ελλάδα να επιστρέψει στην ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή