Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


γράφει ο Ιωάννης  Αυξεντίου   


    "Όσοι απομείναμε πιστοὶ στην παράδοση, όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα που βυζάξαμε, αγωνιζόμαστε, άλλος εδώ, άλλος εκεί, καταπάνω στην ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αυτοὺς που θέλουνε την Ελλάδα ένα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ένα λουλούδι  χωρὶς μυρουδιά. Κουράγιο, ο καιρὸς θα δείξει ποιος έχει δίκιο, αν και δε  χρειάζεται ολότελα αυτὴ η απόδειξη."

                                                                  Φώτης Κόντογλου  
                    

Σε αυτό το μπλογκ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο γεγονός ότι ο γηγενής πληθυσμός αυτής της χώρας ,σε  κάποιο  ποσοστό, το  μέγεθος του οποίου είναι απροσδιόριστο, αλλά πάντως δεν είναι ευκαταφρόνητο, έχει υποστεί σοβαρή αλλοίωση στην αρχετυπική απεικόνιση του ψυχικού του εικονοστασίου. Έτσι, δεν θυμίζει  σε τίποτα ότι προέρχεται από εκείνη την Παράδοση  που ο Φώτης Κόντογλου είχε αποκαλέσει: Η πονεμένη ρωμιοσύνη: «Οι λαοί που ζούνε με πόνο και με πίστη τυπώνουνε πιο βαθειά τον χαραχτήρα τους στον σκληρό βράχο της ζωής, και σφραγίζονται με μια σφραγίδα που δεν σβήνει από τις συμφορές κι από τις αβάσταχτες καταδρομές, αλλά γίνεται πιο άσβηστη. Με μια τέτοια σφραγίδα είναι σφραγισμένη η Ρωμιοσύνη. Τα έθνη που ξαγοράζουνε κάθε ώρα της ζωής τους με αίμα και μ' αγωνία, πλουτίζονται με πνευματικές χάρες που δεν τις γνωρίζουνε οι καλοπερασμένοι λαοί. Αυτοί απομένουνε φτωχοί από πνευματικούς θησαυρούς κι από ανθρωπιά, γιατί η καλοπέραση κάνει χοντροειδή τον μέσα άνθρωπο. Ενώ ο πόνος κατεργάζεται τους λαούς και τους καθαρίζει, όπως καθαρίζεται το χρυσάφι με φωτιά μέσα στο χωνευτήρι. Για τούτο η δυστυχισμένη Ρωμιοσύνη στολίστηκε με κάποια αμάραντα άνθη, που δεν τ' αξιωθήκανε οι μεγάλοι κι οι τρανοί λαοί της γης.» Σε πόσους αλήθεια νέο-Έλληνες ταιριάζει αυτή η περιγραφή; Μήπως σε αυτούς που ψήφισαν τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μάλλον πρέπει να είναι  απόγονοι…του Αχιλλέα; μήπως σε αυτούς που ψήφισαν τον Καμίνη στην Αθήνα, μάλλον απόγονοι του… Οδυσσέα; ή σε αυτούς που δίνουν το 20% στον Τσίπρα, μάλλον απόγονοι…του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.


Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, όταν θίχτηκε η τσέπη των νέο-Ελλήνων μαζεύτηκαν  κατά χιλιάδες στο σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν. Όμως για το πρόβλημα των βαρβαρικών ορδών που έχουν κατακλίσει την Ελλάδα, για το οποίο θα έπρεπε να μαζευτούν εκατομμύρια έξω από τη βουλή, δεν είδα κανέναν. (Να θυμίσω δε, ότι ακόμη και αυτοί οι «αγανακτισμένοι του Συντάγματος» κατέβηκαν μετά από την προτροπή των Ισπανών: «Που είναι οι  Έλληνες;» φώναζαν την άνοιξη του 2011 οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι της Puerta del Sol. Πράγματι, καλή ερώτηση: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;) Επειδή λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, τουλάχιστον για κάθε ειλικρινή παρατηρητή αυτής της χώρας,  καλά θα ήταν να σταματήσουμε τις «εθνικιστικές κορώνες» που απλώς επικαλύπτουν και εξωραΐζουν το πρόβλημα, και να κοιτάξουμε να εφαρμόσουμε μία Δεξιά πολιτική  και στάση ζωής, η  οποία θα «ξεχωρίσει την  ήρα από το στάρι».

Άραγε, σε αυτήν εδώ τη χώρα, ποιός από τους δύο θα νικήσει;
Πράγματι, εάν κάποιος βροντοφωνάζει ότι είναι «εθνικιστής», αλλά εγώ παρατηρώ ότι μάλλον θυμίζει άξεστο και ακαλλιέργητο νέο-Έλληνα, τότε δεν θέλω να  με  θεωρεί «δικό του». Μα, θα ρωτήσει κάποιος, αυτός μπορεί να σου πει ότι έχει «ελληνική συνείδηση». Απαντώ: ελληνική συνείδηση μπορεί να έχει, αλλά και οι χούλιγκαν ελληνική συνείδηση έχουν. Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν η «συνείδηση του». Με ενδιαφέρει εάν έχει ελληνική συμπεριφορά  και  ελληνικό πνευματικό κόσμο. (βέβαια και αυτή την φράση δεν την καταλαβαίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, αλλά τι να κάνουμε, να μπούμε μέσα στους εγκεφάλους δεν μπορούμε). Τέλος πάντων, ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Σε προηγούμενο άρθρο σε αυτό το μπλογκ  είχε γραφει: «Για πολλά χρόνια, το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να κάνει τις διάφορες βρομοδουλειές του αλλά και για να μπορεί να διατηρείται  στην εξουσία , έφερε στην επιφάνεια όλα τα κατακάθια της κοινωνίας (…) Και για να γίνουμε ακόμη πιο ξεκάθαροι, να περιγράψουμε τις ιδιότητες αυτών των κοινωνικών ομάδων: Άτομα με χαμηλό νοητικό επίπεδο αλλά με ενστικτώδη πονηριά, άτομα με διαφόρων ειδών ψυχοπάθειες και νευρώσεις καθώς και με σεξουαλικές ανωμαλίες πάσης φύσεως, άτομα με κυνισμό και με βασικό ενδιαφέρον την απόκτηση υλικών αγαθών, άτομα ακόμη και με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά χαμηλού πνευματικού επιπέδου, μέχρι και κοινοί εγκληματίες.» Άρα τι θα πρέπει να γίνει, εάν όντως έτσι έχει η κατάσταση; Νομίζω ότι μόνον μια απάντηση υπάρχει: Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΙΑ.

Βέβαια, με το υπάρχων πολιτικό σύστημα, πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αφού οι άρχοντες αυτής χώρας, μόνον Ελληνική μαγιά δεν έχουν, μάλλον έχουν… μαγιά μπύρας,  γι΄αυτό και είναι τόσο φουσκωμένοι με... διοξείδιο του άνθρακα. Αναγκαστικά λοιπόν, τουλάχιστον για την ώρα, την κατάσταση πρέπει να την πάρει στα χέρια του, όπως μπορεί, ο καθένας από εμάς. Είναι γνωστό, ότι οι πιο υγιείς πνευματικά άνθρωποι σε αυτή την χώρα, μέχρι τώρα δεν ήθελαν να αναμιγνύονται με τα πολιτικοκοινωνικά τεκταινόμενα, ήταν και είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων , κάνουν την δουλειά τους, ζουν τις οικογένειες τους, ασχολούνται με θέματα πνευματικά, απεχθάνονται την επαφή με έναν παρηκμασμένο κοινωνικό περίγυρο. Λοιπόν, ήλθε η ώρα να βγείτε από το καβούκι σας  και να  ανακαταλάβετε την γειτονιά σας, την πόλη σας, τον νομό σας, την  χώρα σας.

84 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κάποιος είναι πολύ κρυπτο....

      Διαγραφή
    2. λες να μην ψηφισω ΧΑ με αυτη την αποκαλυψη;


      Πατρικιος

      Διαγραφή
    3. Όχι, ψήφισε καλύτερα Καραγκιοζοφέρη. Ή ακόμη καλύτερα, Αβρααμ - όπουλο με Τσίπρα: http://alithiastofos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9787.html . Τσίπρα καημένε, τον ανηψιό τού Παττακού: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3194.html . Όχι, όχι, Τσίπρα - Καμμένο: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1978.html . Ό,τι κάτσει... Την τρελλιάρα την Αγγελοπούλου - εν ανάγκη - ρε αδερφέ: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2115.html . Τσίπρας - Αγγελοπούλου... κόλαση: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_24.html . Αυτά είναι...

      Διαγραφή
    4. όχι ο Πατρίκιος είναι σε αυτόν τον χώρο διότι κατά την γνώμη μου είναι ιδεολογικά στον χώρο .... ο Πατρίκιος είναι ένας ακτιβιστής της Δεξιάς του διαδικτύου .... δεν γνωρίζω πόσοι εκ των συνδαιτυμόνων τον έχουν ακουστά, αλλά εγώ τον γνωρίζω ..... ο Πατρίκιος έχει δώσει μάχες για την παρουσίαση της ανθΕλληνικής δράσης του κουκουέ και των παρακλάδων του, έναντι άλλων της αριστερής πεποίθησης .... τον Πατρίκιο τον έχω διαβάσει σε αυτά που έγραφε και γνωρίζω την ιδεολογική του θέση ακόμη και εάν κάποιες φορές υπήρξε ριζοσπαστική η έκφραση των ιδεών του ..... όπως και να έχει εάν είναι το ίδιο άτομο που έγραφε με το ψευδώνυμο ¨Πατρίκιος¨ τον γνωρίζω ....... δεν μπορεί παρά να παραμένει εκεί στην δεξιά, ίσως και προδομένος ..... τον Πατρίκιο τον γνωρίζω ....... τουλάχιστον στην ιδεολογική του αποτύπωση ...... κάνεις λάθος Διηκένη .......

      GEODETIS …...

      Διαγραφή
    5. @ GEODETIS
      Εισαι σωστωτατος.
      Γραφω στο "διχτυ" απ' το καιρο που βγηκαν οι λασπες.
      Οσοι δεν εχουν χαμπαριασει ακομα οτι ΜΟΝΟ η Χρυση Αυγη ειναι η Ελπιδα της Πατριδας λυπαμαι.
      Δεν θα διαφωνησω με κανεναν περαιτερω.

      Και ναι, οι αληθεις εκφρασεις των αποψεων μου -γιατι αφου εχεις διαβασει σχολια μου, θα ξερης ο'τι πιστευω οτι η αληθινη λεπρα της ανθρωπωτητος ειναι οι εβραιομπολσεβικοι, και το διαλαλω χωρις φοβο και παθος. Με τους τοπικους προδοτες της Ελλαδος λιγο ασχολουμαι γιατι αυτοι θα εχουν την τυχη που αξιζει στον προδοτη.

      Ατυχως ομως η επινομη μου αυτη, (αλλα και μερικων αλλων αληθινων φωνων) εκανε πολλους/ες διαχειριστες να μπλοκαρουν το ΙΡ μου ενω αλλους να κλεισουν τα σχολια στις ιστοσελιδες τους μονο και μονο για να μην ακουγεται η αλήθεια περι σαγιανιμ-οβριων.
      Και εχω επισης πει οτι αν συλληφθουν 5-10 χιλιαδες μεγαλοσχημοι οβριοι σε ΗΠΑ, Καναδα, Αυστραλια και Ευρωπη και εκτοπιστουν σ, ενα ξερονησι θα δεις για ποτε ησυχαζει ολος ο κοσμος.

      Πιθανως θα θυμασαι βεβαια οτι πριν τις εκλογες του '12 μαντευα ΧΑ 12%-14% και μολις μ' εβλεπαν οι σαγιανιμ και τα κουκουεδια ετρεχαν ασθμαινοντες απο κοντα να μου "πουν για τον ταταρολιακο και τα ροζ ξενοδοχεια του".

      Ελα ομως που ηρθε η ωρα και δεν ξερουν αν εφαγαν το σκουποξυλο απ' το στομα η απο πισω, τωρα που η ΧΑ εχει πανω απο 20% κι ας το κρυβουν οι ΔΟΛιοι ρουφιανοι της συνταγματικης σφεντονας!!

      Αν θελουν ας κανουν εκλογες!


      Με Πατριωτικα χαιρετισματα



      Πατρικιος
      Σαρωνιδα Αττικης



      υγ 1
      Οχι δεν ειναι ψευδωνυμο. Αυτο ειναι τ' ονομα μου.

      υγ 2
      Διηνεκη υπαρχει και μια "Διηδαμεια" σε αλλο μπλογκ.
      Μπας και συγγενευετε ρε;


      Διαγραφή
  2. Ηταν και στο ψηφοδελτιο επικρατειας (εξελεγη βουλευτης) ο κος Γουδης του ΛΑΟΣ. Φυτωριο εθνικοφρονων το ΛΑΟΣ. Γι αυτο μας εσωσε βαζοντας στη πρωτη εθνικη τον τσεκουροφορο και τον τηλεβιβλιοπωλη και ανεδειξε τον Παπαδημο πρωθυπουργο....... Αντε να εμπιστευτει ο κοσμος τον οποιοδηποτε. Που να ξερει τι ρολο παιζει. Γι αυτο δεν βγαινει σε συγκεντρωση. Εχει χειραγωγηθει (και εξαπατηθει) στο παρελθον πλειστακις. Βλεπετε η πατριδοκαπηλια ειναι ενα ευγενες σπορ στο οποιο επιδιδονται πλειστοι οσοι εν Ελλαδι.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εξελέγη ποτέ βουλευτής (επικρατείας ή μη, ούτε το 2007, ούτε το 2009) ο Χρήστος (Χρίστος κατ' εκείνον, έτσι υπογράφει τα ποιήματά του) ο Γούδης. Ο άλλος κρυπτο, ο Ιωάννης Κοραντής εξελέγη βουλευτής (επικρατείας) με το Λάος (το 2009). Για τον πρώην Διοικητή τής ΕΥΠ μιλάμε (από το 2004 μέχρι το 2009), όσο διάστημα δηλαδή καιγόταν η Ελλάς κατά τα έτη 2006 (Χαλκιδική, Μάνη), 2007 (Δυτική Πελοπόννησος, Νότιος Εύβοια, Κρήτη), 2008 (Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, κτλ, Αλέξης Γρηγορόπουλος...), 2009 (Ανατολική Αττική, Κοτρώνι Μαραθώνος - βάση ελικοπτέρων Πολεμικού Ναυτικού, Καπανδρίτι - βάση αντιεροπορικών βλημάτων HAWK, κτλ). Κι εσύ Λαέ (αυτο-) βασανισμένε, πάντοτε εύπιστε και πάντοτε χιλιο-καταπροδομένε... Από ΟΛΟΥΣ._

      Διαγραφή
  3. Θα μου επιτρέψετέ να πω ή μάλλον να γράψω, πως δεν αρκεί κάποιος να έχει ''Ελληνική συνείδηση'' και λέω δεν αρκεί διότι αυτό δεν είναι παρά μια γενικότητα και μια αοριστολογία (μη με παρεξηγήσει ο αρθρογράφος ούτε να τον προσβάλλω ούτε να τον μειώσω θέλω). Η Ελληνική συνείδηση είναι μια εντελώς υποκειμενική και ατομική κατάσταση η οποία δεν αλλάζει ούτε μικροσκοπικά ούτε μακροσκοπικά τα δεδομένα σε μια συντεταγμένη κρατική οντότητα και μια κοινωνία, ο δε πνευματικός ελληνικός τρόπος, δεν μπορεί να προσδιορισθεί εύκολα μια και σε επίπεδο πνευματικής και φιλοσοφικής δραστηριότητας, οι Έλληνες στον ρου της ιστορίας κινήθηκαν ανάμεσα στα... πάντα! Εξέφρασαν κάθε είδους άποψη και κινήθηκαν ανάμεσα σε αναρίθμητες σχολές σκέψης και δράσης! Αυτό που απαιτούν οι καιροί δεν είναι ΄΄΄πνευματικές΄΄ αφυπνίσεις (ο λαός δεν κοιμάται την δεδομένη εποχή μας, ο λαός και όλοι οι λαοί, είναι πάντοτε...μαλάκες), αντιθέτως τα δεδομένα τα αλλάζουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θέσεις και απόψεις. Αυτο που απαιτεί η πολιτική κατάσταση από εμάς είναι να αποσαφηνίσουμε τους πολιτικούς και ιδεολογικούς προσδιορισμούς και όρους και να οριοθετήσουμε το τι είμαστε και το τι προτείνουμε σε συνάρτηση με αυτό που είμαστε. Ανοησίες του τύπου ''είμαι εθνικιστής γιατί αγαπάω το έθνος'' ηχούν ως κραυγές λυκειόπαιδων, όποιος αγαπάει το έθνος είναι εθνιστής και μπράβο του. Το θέμα είναι ως εθνικιστές, ως χώρος που αντιλαμβάνεται το έθνος στο επίκεντρο της πολιτικής σκέψης, τι κάνουμε και που πάμε; Τι θέσεις έχουμε οικονομικά, πολιτειακά, Φυλετικά ,Θρησκευτικά κλπ!

    STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ουσιαστικό σχόλιο του stlv να προσθέσω πως ένας τελευταίος συνδετικός κρίκος κατοίκων, που νομίμως κατοικούν ένα χώρο, είναι τουλάχιστον το οικονομικό τους συμφέρον, αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό και να αναδειχθή με πολιτική-φιλοσοφική τεκμηρίωση;
    Εξηγούμαι πολύ σύντομα, την ιδιοκτησία μας επί του σπιτιού μας την αντιλαμβανόμαστε, την κοινόχρηστη ιδιοκτησία στους μεταξύ των σπιτιών μας χώρους την συνειδητοποιούμε;
    Τις παραλίες μας τις εκτιμούμε; Τις συνολικές υποδομές ( οδικές, κτιριακές κλπ κλπ) μπορούμε να τις αποτιμήσουμε, ή τεμπέλικα τις εκχωρούμε, 100 πχ χρόνια, για να παίρνουμε την ραντούλα μας σαν καθυστερημένες κορασίδες στο ράφι;
    Δεν επεκτείνομαι γιατί το κοινό είναι οξύνοο και αντιλαμβάνεται... δεν είναι η χώρα (ως αξία οικονομική έστω) Αφγανιστάν, ή Γκάνα, για να την ανταλλάσουμε με διεθνιστική αλληλεγγύη... θα γινόμουν και ο πρώτος διεθνιστής άν κατοικούσα σε κάποιο ασιατικό οροπέδιο, από απλούστατο συμφέρον... απλά και μετρήσιμα τα πράγματα.
    Έστω ως οικονομικό έθνος μπορούμε τελικά να συνεννοηθούμε, ή και αυτό είναι ανυπέρβλητα δύσκολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει λευτεριά..”

      Διαγραφή
  5. την Ελληνική κοινωνία, τον κώλο τους να χτυπάνε κάτω οι περιώνυμοι προοδευτικοί ..... δεν την παραδίδουμε ο κόσμος να χαλάσει ...... δεν θα επιτρέψω στον κάθε παπάρα να φαντάζεται ότι θα επιβάλει την όποια αηδία του στην κοινωνία που θα μελώσουν τα παιδιά μου (ανίψια μου) .....
    όχι την χώρα δεν θα την αφήσουμε στα χέρια των ανώμαλων και των παραπλανημένων, ότι και να κάνουν δεν θα πάψουν να είναι άτομα επιπόλαια και επικίνδυνα για την διαρρύθμιση υποθέσεων Εθνικής σημασίας και τοπικής πολιτικής .... η ιστοσελίδα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, και καλά κάνει .... ποια είναι η θέση της έναντι αυτών των έμπρακτων υποθέσεων ;;;;; με απλά λόγια καθημερινά ¨πως απαντάμε στον μαλ@κα Μπουτάρη και στον κάθε μέθυσο Μπουτάρη¨ ποια είναι η πολιτική δράση κύριοι της ιστοσελίδας, που θα δίνατε ως προτεινόμενη έστω έναντι όλων αυτών ..... η Ελληνική κοινωνία θα πέσει ξανά σε ακατάπαυστη προπαγάνδα, όπως έγινε πέρυσι τέτοιο καιρό ..... εμείς που δεν γίνετε να πάμε παραπέρα πλην της δεξιάς ιδεολογίας που να πάμε, δια της ψήφου μας ;;;; εσείς που θα πάτε κύριοι ;;;;;;; εκτός και εάν δεν πρόκειται απλά για χώρο ιστορικής μελέτης, αλλά και για ενδεχόμενο πολιτικό χώρο .....

    GEODETIS …...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία τα λέει ο STLV. Σε αυτό πρέπει να δοθεί απάντηση.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Εσυ πρεπει να εισαι το αλλο εγω του Χριστεμπορα Σωτηροπουλου.
      Μας ταχεις ζαλισει.


      Πατρικιος

      Διαγραφή
    2. Ρε Πατρίκιε, μην αναρτάς τα σχόλιά μου τότε. Άμα στα παραζάλισα, στείλε ό,τι έχης να πης στο dihnekhs480@gmail.com, να το αναρτήσω στο esxatianasxesi. Κανένα πρόβλημα. Όσο για τον Σωτηρόπουλο, τα ακούει κι αυτός από εμένα συχνά. Μην ανησυχείς.

      Γράψε το βρισίδι σου Πατρίκιε και στείλ' το. Θα αναρτηθή αυτούσιο. Έλα, πες μας από τι ακριβώς σού ζαλίστηκαν... Έχει ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    3. O Πατρίκιος είναι αναγνώστης/σχολιαστής. Τα σχόλια εγκρίνονται από εμένα τον διαχειριστή.

      Διαγραφή
  8. Ἐγὼ ἀγαπητοὶ συνσχολιαστές εἶμαι ἐθνικίστρια καὶ δὲν ἀνήκω σέ κόμμα.

    Τώρα ἄν δὲν σᾶς ἀρέση ἡ λέξις ἐθνικίστρια,λίγο μὲ ἀπασχολεῖ.
    Μὲ αὐτὸν τὸν ὄρο ἐννοῶ τὸν πατριώτη.
    Δὲν εἶμαι ἔξεστη,οὔτε ἀκαλλιέργητη καὶ μὴν ἀνησυχεῖ ὁ συγγραφεύς τοῦ ἄρθρου,δὲν τὸν θεωρῶ δικό μου.

    Ὃμως ἔχω σιχαθῆ τοὺς πάντας καὶ τὰ πάντα σὲ αὐτὴν τὴν ἄτυχη χώρα ποὺ ὁ Θεὸς τῆς ἔδωσε τέτοια ὀμορφιὰ ἀλλὰ τὴν γέμισε μὲ πολλούς προδότες ἀναρίθμητους ἠλιθίους καὶ ἐλαχίστους πατριῶτες.

    Βρίσκομαι στὸ σημεῖο νά πάρω τὴν ἀπόφασι νὰ ἀποσυρθῶ στὸν κόσμο ποὺ ἔχω φιάξει καὶ νὰ κλείσω τὴν πόρτα πίσω μου,διότι δὲν μπορῶ μόνη μου νὰ ἀνακαταλάβω,γειτονιὰ ἤ πατρίδα.

    Οἱ Ἕλληνες πλέον εἶμαστε τόσο λίγοι καὶ σέ συνείδησι καὶ σὲ ἀριθμὸ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς του μπλογκ (συμπεριλαμβανομένου και του αρθρογράφου)στα ίδια συμπεράσματα τείνουμε να καταλήξουμε.

      Διαγραφή
  9. Οι αυτοαποκαλούμενοι Εθνικοί πόσο απέχουν από τον ιδανικό Έλληνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρούν ότι, τελούν υπό «Χριστιανική Κατοχή». Ελέγχονται όμως ΠΛΗΡΩΣ από τους σιωνιστές. Μέχρι κι ο δικός τους, ο Φουράκης, τους ξεμπρόστιασε λίγο πριν πεθάνει: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1738.html

      http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/06/bbc.html

      Διαγραφή
    2. Εγώ αν ήμουν σιωνιστής πάντως θα προτιμούσα να ελέγξω την ορθόδοξη εκκλησία που αφορά την πλειοψηφία των Ελλήνων παρά μερικά γκρουπούσκουλα μερικών χιλιάδων ατόμων χωρίς καμία πρακτικά δύναμη (βλέπε 12θειστές) Και κάτι μου λέει πως αυτό ακριβώς έχει γίνει...Εκτός κι αν είμαστε ικανοποιημένοι από την στάση της εκκλησίας τα τελευταία χρόνια σε όλα τα θέματα. Ένας Αμβρόσιος έχει μείνει και ο Σεραφείμ οι υπόλοιποι ασχολούνται πως θα ταίσουν μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και πως να κάνουν συνέδρια με το ΣΥΡΙΖΑ.

      Επίσης ο Φουράκης ουδέποτε δήλωσε 12θειστής και αν κρίνω από τα όσα έγραψε μάλλον και ο ίδιος δεν ήξερε τι ακριβώς είναι.

      Τώρα όσον αφορά τον hellas-orthodoxy, τον περιπλανώμενο από κόμμα σε κόμμα γυρολόγο μπλόγκερ, ας πάει να πουλήσει κανένα βιβλίο με εικόνες από το Άγιο Όρος σε καμιά υπέρογκη τιμή στους αφελείς πελάτες του (βλ. χαζό-ελληνοαμερικάνους) και ας αφήσει τα ηθικοπλαστικά. Τον έχει ξεβρακώσει μέχρι και ο Καμμένος με twits... Ξέραμε τόσα χρόνια τους Ελλαδέμπορες, τώρα έχουμε και τους Χριστέμπορες.

      Η αποβλάκωση του πατριωτικού χώρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε άτομα όπως ο Σωτηρόπουλος με όλες αυτές τις ανοησίες για το τι είπε ο τάδε αγιορίτης, τι έκανε, πότε προσευχήθηκε, πότε είπε θα πάρουμε τη Πόλη, πότε είπε θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος και ένα σωρό άλλα παλαβά. 30 χρόνια τώρα ακούμε όλες αυτές τις παλαβομάρες, ποτέ δεν βγήκε καμία απολύτως προφητεία. Ε αρκετά, το κουράσαμε το θέμα.

      Διαγραφή
  10. Την δεξιά στην Ελλάδα την ελέγχει η οικογένεια Μητσοτάκη......όλα τα άλλα είναι κακίες.

    Είδαμε και την Χρυσή Αυγή στην Βουλή τι προσφέρει. Είδαμε πόσο αγαπά και σέβεται τον εθνικισμό. Φοβερή εικόνα προς τα έξω. Λίγο ακόμα και με τις γνωστές ανοησίες Κασιδιάρη θα ψηφιζόταν ο αντιρατσιστικός νόμος.

    Το Σύνταγμα στην αρχή ήταν μια αυθόρμητη κίνηση.Μετά όχι. Μετά τα κόμματα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν αυτή την κίνηση. Θα θυμόσαστε όλοι σας την μαρξιστοφιλελεύθερη αστυνομία Παπουτσή....που άνοιγε κεφάλια. Φυσικά ΚΑΝΕΝΑ εθνικιστικό κόμμα δεν πήρε θέση..ψέμα;;; Όχι, βέβαια.

    Υπάρχει πνευματική αναπηρία εδώ και χρόνια. Ειδικά μετά τα γεγονότα στα Ίμια έβαλαν μπροστά το μέγα κόλπο της εθνικής απονεύρωσης και το πέτυχαν. Σήμερα ζούμε ένα αίσχος.

    ΤΑΙΠΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι παει να πει ''εθνικη συνειδηση'' και ''εθνικη ενοτητα''? Με καποιον ο ποιος εκθιαζει αλλοφυλλους, αγωνιζεται για τα δικαιωματα τους, τους δινει ιθαγενεια και ψηφο, αντι-μαχεται οτι εχει κρατησει ζωντανο το εθνος των ελληνων τοσους αιωνες ΔΕΝ μπορω να θεωρω ντε φακτο οτι εχουμε τους ιδιους ποθους, εστω και αν κατοικουμε στην ιδια χωρα, μιλαμε την ιδια γλωσσα, πιστευουμε στον ιδιο Θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O TΑΙΠΕΔ κατάλαβε κάτι που ελάχιστοι μπορούν και να υποψιαστούν ακόμα: "Την ακροδεξιά την ελέγχει η οικογένεια Μητσοτάκη".
    Ακριβώς έτσι είναι. Μα ΑΚΡΙΒΩΣ!
    Η οικογένεια Μητσοτάκη, κατά συνέπεια, είναι το κομβικό σημείο του τωρινού ελληνικού προβλήματος.
    L.V.F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tώρα τι θα γίνει; Θα συνεχιστεί το φλουντάρισμα με τα λινκς του εσχατη ανάσχεση και καλά αυτός αλλά τώρα βάζει λίνκς και από τον Δημητράκη; Άμα θέλουμε να διαβάσουμε για "προφητείες" κάποιου παπούλη και το τέλος του κόσμου "κατά τας γραφάς" θα μπαίναμε απευθείας εκει όχι στον Θεόδοτο...
    Η πολιτική σχολίων ισχύει ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με όλο το σεβασμό αλλά υπάρχει ποιοτικό χάσμα ανάμεσα στον Θεόδοτο και την Έσχατη ανάσχεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω ρε φιλαράκο. Για νέο μάς το λες; Σού είπα εγώ ότι είμαι καθηγητής τής Ιστορίας ή τής Γεωπολιτικής; Άραξε.

      Αμαθής όμως, ΔΕΝ είμαι. Γνωρίζω το ότι ΔΕΝ γνωρίζω. Δεν πάσχω από το τού Πλάτωνος «τό μή κατειδότα τι δοκείν ειδέναι» στον διάλογο «Σοφιστής» που είναι ο ορισμός τής αμαθείας (αμαθία στο πρωτότυπο). 'Ντάξ'...

      Αλήθειες πικρές ήθελα να συνεισφέρω, αλλά κάποιοι και κάποιες δεν τις αντέχετε, δεν τις γουστάρετε κτλ, κτλ, κτλ... Αλίμονο... Οι πολλοί, ακριβώς έτσι συμπεριφέρονται. Έκπληξη, θα αποτελούσε το αντίθετο.

      Έχετε άλλη «ατζέντα» μερικοί. Ευφραίνεσθε από το επίπλαστο «κυριλίκι». Καλώς. Απολύτως κατανοητό. Σεβαστό κιόλας. Άντε και γειά. Να με συγχωρήσετε για τη διακοπή.

      http://www.youtube.com/watch?v=u7GDBsI2KRE .

      Συνεχίστε απροσκόπτως το πρόγραμμά σας._

      Διαγραφή
    2. Κύριοι,
      Θεωρώ ότι η στάση μας απέναντι στον Διηνέκη είναι προπετής - και μάλιστα χωρίς λόγο. Και αυτός συνεισφέρει στην κοινή μας υπόθεση. Εάν κάποιος δεν συμπαθεί το όλο του στυλ, μπορεί να μη μπαίνει στο σάιτ του.
      Δημήτριος Τσεργίνης

      Διαγραφή
  15. Θα ήθελα να πω κάτι στον Alex Synodino σχετικά με την ορθόδοξη εκκλησία.

    Η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία είναι κυριολεκτικά ΑΠΩΝ εδώ και 3 χρόνια. Με κάτι Μ.Κ.Ο που βρωμάνε σιωνισμό προσπαθεί θα θολώσει τα νερά αλλά δεν γίνεται τίποτα. Στα μάτια του ελληνικού λαού δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει όταν ο επίσημος εκφραστής της που δεν είναι άλλος απο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στην άγρια Ισλαμοποίηση της πατρίδας. Όλοι μας θυμόμαστε τα γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα με την περιβόητη κλειστή ( αντιρατσιστική) συναυλία μέσα στον χώρο του ναού. Επίσης, δεν υπάρχει όταν Ιεράρχες δηλώνουν επώνυμα την συμπαράστασή τους στο ΔΝΤ, ενώ την ίδια στιγμή οι αυτοκτονίες θερίζουν. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με θαυμάσιους ηθοποιούς. Το ψωμί να βγάζουμε...


    Επίσης, σε μια εποχή που η Ελλάδα στην κυριολεξία σέρνεται στη "σφαγή απο τον διεθνή σιωνισμό ο πατριάρχης Βαρθολομαίος σφυρίζει αδιάφορα. Πότε έδωσε θάρρος στον λαό;; Πότε μίλησε στην καρδιά του απλού Έλληνα;; Χάνονται οι πιστοί του και αυτός μιλά για παγκόσμια διακυβέρνηση. Εξαφανίζονται με συνοπτικές διαδικασίες οι χριστιανοί της Συρίας, και αυτός ασχολείται με τις συναυλίες του Γιάννη Πάριου....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ.....Ο Βαρθολομαίος επί Μητσοτάκη έγινε πατριάρχης το 1990.

    Όσο για τον Αμβρόσιο είναι ένας γραφικός ιερέας και τίποτα άλλο. Ήταν απο τους πρώτους που με μεγάλη ζεστασιά ασπαζόταν τον "αβάπτιστο" όταν ήταν Πρωθυπουργός! Το ξεχνάμε;; Μετά την πτώση Παπανδρεόυ το γύρισε ΞΑΝΑ από την ανάποδη. Δεν πείθει πλέον. Αύριο μπορεί να γλύφει τον νεοταξίτη Τσίπρα..

    Ο Σεραφείμ είναι και αυτός ιερέας. Δεν κάνει ούτε αυτός.Είναι αρκετά προβλέψιμος και πέφτει σε απλές παγίδες. Γενικά η εκκλησία είναι απούσα. Το ΔΝΤ έχει ένα καλό. Μας έδειξε πως ζούσαμε ΟΛΑ αυτά τα χρόνια. Με ποιούς ζούσαμε και ζούμε ΟΛΑ αυτά τα χρόνια..


    ΤΑΙΠΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" μιλάμε για κύκλωμα. Καμία δικαιολογία για την επίσημη ελλαδική εκκλησία. Οι άνθρωποι είναι ΥΠΕΡ της πολυπολιτισμικότητας πάση θυσία. Δυστυχώς, η πατρίδα προδόθηκε απο μέσα.


      Όσο για το blog του περίεργου Ηellas και παπαριές δεν αξίζει να ασχολούμαστε.

      ΤΑΙΠΕΔ

      Διαγραφή
  16. Ο Alex Synodinos είναι Έλληνας της διασποράς; Αν όχι γιατί το όνομα Alex;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ως προς την εκκλησία, ακριβώς όπως τα λέει ο ΤΑΙΠΕΔ είναι.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελέω Αμερικανών και Εβραίων είναι ο επικεφαλής του κεντρικού ελληνικού παρακράτους και ο απόλυτος ρυθμιστής o Mητσοτάκης. Αυτός είναι το πλέον επικίνδυνο στοιχείο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτός προώθησε την κόρη του στα σαλόνια της πολιτικής. Αυτός προωθεί τα εγγόνια του στην νέα πολυπολιτισμική Ελλάδα των εβραίων. Αυτός χτυπούσε τον Χριστόδουλο όταν ζούσε βάζοντας μπροστά εγγονούς που σήμερα είναι δήμαρχοι. Αυτός "σύστησε" στους Έλληνες τον Βαρθολομαίο πατριάρχη.


    Ο Μητσοτάκης χρωστάει όχι απλά την πρόοδό του, αλλά την ίδια του την ύπαρξη στους Αμερικανοεβραίους. Αυτοί τον επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία, όταν οι νεοδημοκράτες τον μισούσαν. Ο Μητσοτάκης ήταν αυτός που στο κίνημα των αγανακτισμένων ζητούσε τα νεά παιδιά της Ελλάδος νεκρά. Ζητούσε αίμα και θάνατο. Αυτός είναι πίσω απο την ακροδεξιά. Γνώριζε αρκετά καλά το 1977 τι άτομο έβαζε μέσα στην ΝΔ ο Καραμανλής. Ο Καραμανλής της Μυκόνου και της άσχετης αριστεράς. Ο Καραμανλής που έκαψε ΟΛΟΥΣ τους φακέλους των χαφιέδων της αριστεράς. Μετά ακολούθησαν οι Καμμένοι, Στεφανοπουλοι, Βουλγαράκηδες, Καρατζαφέρηδες...party κανονικό

    Με λίγα λόγια δεν υπάρχει δεξιά η ακροδεξιά χωρίς Μητσοτάκη. Οι Καραμανλικοί του παρέδωσαν τα πάντα. Χαφιέδες υπήρξαν οι Καραμανλικοί απέναντι στους δεξιούς. Χαφιέδες για διάφορες προεδρίες. Σήμερα το ίδιο έργο παίζεται. Ο ανιψιός γλύφει Τσίπρα για προεδρία. Μιλάμε για συμμορία.

    Μισούν την δεξιά όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Πλάκα κάνουν στους δεξιούς με μπροστάρη τον ανηψιό του Βενιζέλου. Του Βενιζέλο που δολοφόνησε τον Ίωνα Δραγούμη. Τι δουλειά έχουν οι βενιζελικοί δίπλα στον Ίωνα;;; Ακόμα και ο Παττακός βενιζελικός ήταν και όχι δεξιός. Τα ίδια και ο Βορίδης του Κολεγίου Αθηνών. Γελάνε με την ψυχή τους όλοι αυτοί. Στην πολιτική άνοιξη του βενιζελικού Σαμαρά-εγγονού του Μπενάκη δεν ήταν μέλος ο Άδωνις;;;Δεξιός ο Άδωνις;;;

    Ούτε ο μακαρίτης Ντερτιλής ήταν δεξιός.Όλοι τους βενιζελικοί υπήρξαν. Παιδιά του Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου ήταν οι χουντικοί. Επί Μεταξά όλοι αυτοί χώθηκαν στον Στρατό. Κομμουνιστής να μην ήσουν εκείνη την εποχή και πουλούσε το παραμύθι.... Αυτοί έδιωξαν τον βασιλιά. Μισούσαν την δεξιά. Είχαν τους λόγους τους οι άνθρωποι. Ξεκινούσε η pax Americana του Πασοκ μετά από λίγα χρόνια. Ο Βενιζελικός Ανδρέας της σοσιαλιστικής κραιπάλης...με αντίπαλον δέος τον Μητσοτάκη.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ...


    Σήμερα πολύ απλά πουλάνε την πατρίδα μας. Πουλάνε την πατρίδα μας και ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.....βλέποντας τον βενιζελικό Κασιδιάρη να ουρλιάζει....δίνοντας τέλειες πάσες στον άφαντο Τσίπρα.

    ΤΑΙΠΕΔ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνέχεια....

      Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα κόλαση. Η πνευματική αναπηρία έχει βαρέσει κόκκινο σε όλα τα επίπεδα. Ο εθνομηδενισμός κυριαρχεί παντού. Ακόμα και στον Στρατό. Party κάνει o υπόκοσμος που καταλήστεψε τον ελληνικό λαό. Πλήγωσαν σε τέτοιο βαθμό τον λαό, που η λέξη ελευθερία από το ΔΝΤ έγινε ντροπή. Με έξυπνο τρόπο τον καθήλωσαν στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Οι δωσίλογοι βενιζελικοί μέχρι στιγμής δεν έχουν αντίπαλο. Κυριολεκτικά τους ανήκει το κράτος και πουλάνε τρέλα. Από τις ΕΔΩ και τώρα εκλογές μέχρι και τον περιβόητο ανασχηματισμό όλα είναι μα όλα είναι μια κοροιδία απο την στιγμή που η χώρα είναι δέσμια των τοκογλύφων του βενιζελικού εβραίου Παπανδρέου.


      Είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Για πρώτη φορά βρισκόμαστε στα πρόθυρα ολοκληρωτικής εξαφάνισης ως λαός. Θέλω να πιστεύω πως ο καιρός είναι κοντά για μια παγκόσμια ολοκληρωτική κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Αν δεν γίνει αυτό θα ζούμε κάτω από την μπότα των πολυεθνικών σαν τα robots. Θα ζούμε δίπλα με πεινασμένους-τρελαμένους λάθρο και οι πονηροί εβραίοι θα μας κάνουν πλάκα όταν θα μας πατάνε το κεφάλι.

      Εγώ, δεν πιστεύω σε καμία εσωτερική επανάσταση. Τα πάντα είναι ελεγχόμενα από το παρακράτος. Από το κομματικό παρακράτος. Απο το παρακράτος που ελέγχει τους "ανήλικους" πακιστανούς.....

      TAIΠΕΔ

      Διαγραφή
    2. Ποιά είναι η άποψη του Θεόδοτου για τον Ίωνα Δραγούμη και τον Περικλή Γιαννόπουλο?

      Διαγραφή
    3. Oι απόψεις των συντακτών ενδέχεται να διαφέρουν οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια σε αυτή την ερώτηση.
      Από προσωπικής άποψης δεν έχω θετική γνώμη. Ο πρώτος είχε περίεργες απόψεις περί ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας, ο δεύτερος έγραφε ποιηματάκια...Κατά τη γνώμη μου η εμμονή του πατριωτικού χώρου στα κείμενα τους έχει κάνει μεγάλο κακό, καθότι θεωρώ πως και οι δύο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στις μέρες μας. Αλλά αυτά ειναι η δική μου αποκλειστικά άποψη, άλλα μέλη του μπλογκ μπορεί να έχουν διαφορετικές θέσεις, αν και δεν ξέρω κανέναν που να τους θαυμάζει.

      Διαγραφή
    4. Kαι εγώ συμφωνώ με Θεόδοτο.

      Διαγραφή
  19. Εύγε Θεόδοτο για την άποψη! Ο Δραγούμης εξέφραζε έναν ιδιόμορφο εθνικισμό και ενίοτε αποκτούσε στοιχεία αντικρουόμενα στις απόψεις του. Ο δε Γιαννόπουλος δεν έχει σχέση ούτε με την πολιτική ούτε με τον εθνικισμό!!! Υπήρξε ένας ρομαντικός και μόνο!

    STLV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε ΘεόδοτΕ - ο Θεόδοτος, του Θεοδότου, τω Θεοδότω, τον Θεόδοτον,... Ω! ΘεόδοτΕ.
      Προσοχή στη γλώσσα εάν θέλομε να διατηρούμε τον τίτλο του 'Ελληνος.

      (Καλόπιστα!)

      Ιωάννης Σ.

      Διαγραφή
    2. Πόθεν προκύπτει τα περί Δραγούμη με τους "ιδιόμορφους εθνικισμούς" και τις "αντικρουόμενες απόψεις";;; ΕΑΝ μελέτησες τα 'Απαντά του, δύνασαι να το τεκμηριώσεις έτι περαιτέρω;; - Ευχαριστώ

      ΥΓ. Ο Γιαννόπουλος σε ένα μεγάλο μέρος του είχε δίκιο αλλά παρέμεινε ένας δανδής χωρίς βαθύτερη σκέψη...

      Διαγραφή
    3. Μάλλον στο γεγονός πως ο Δραγούμης μιλούσε για ελληνοτουρκική συνομοσπονδία.. Μια ίδέα που ήταν και θα είναι γελοία και επικίνδυνη.

      Διαγραφή
    4. Μπορεί κάποιος να μάς πη περισσότερα περί τής πολιτικής της «ενώσεως της φυλής» τού (ύστερου) Δραγούμη;

      -------------------

      Ο Δραγούμης αντιμάχεται με πάθος την «ελλαδική πολιτική των προσθηκών», την οποία κοντόφθαλμα, όπως υποστηρίζει, ακολουθεί το ελληνικό κράτος, αρπάζοντας το πολύ-πολύ κάποιο «κόκκαλο» και αδιαφορώντας για τον πολύ ευρύτερο εκτός συνόρων ελληνισμό. Έτσι έρχεται σε οξεία σύγκρουση με τον Βενιζέλο, θεωρώντας ότι ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος (1912-13) είχε ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Σε αντίθεση πάντοτε με την πολιτική των προσθηκών, ο Δραγούμης, κατά τα έτη 1907-1909, οπότε με τον φίλο του Αθανάσιο Σουλιώτη-Νικολαϊδη ιδρύει στην Κωνσταντινούπολη την Οργάνωση Κωνσταντινουπόλεως, αμφιταλαντεύεται μεταξύ των δύο μεγαλοϊδεατικών οραμάτων: της «Ανατολικής αυτοκρατορίας» (την οποία υποστηρίζουν ο Σουλιώτης και ο Κ. Σ. Σοκόλης, προσβλέποντας σε ένωση Ελλήνων και Τούρκων και ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας) και της «πολιτικής ένωσης της φυλής» (στενή συνεργασία και τελικώς απελευθέρωση ολόκληρου του ελληνισμού και συγκρότηση ενός μεγάλου ελληνικού κράτους που θα συμπεριλάβει ολόκληρο το έθνος). Τελικώς, ο Δραγούμης θα κρίνει το όραμα του Σουλιώτη ουτοπικό (η εκτουρκιστική πολιτική των Νεοτούρκων, άλλωστε, κατέδειξε ότι έτσι ήταν), οπότε γρήγορα θα κατασταλάξει στην πολιτική της «ενώσεως της φυλής».

      Διαγραφή
  20. Η ταχύτητα βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χάρης
    Εποικοδομητικό το άρθρο μαζί με τα σχόλια,σε βάζει σε αρκετές σκέψεις.Οι πατριώτες είναι παντού στην καθημερινότητά μας.Πχ όταν οδηγούνε και σέβονται Νόμους-Συνανθρώπους τους,στα ψώνια,στις τράπεζες,δημόσιες υπηρεσίες παντού.Σκέφτονται και πράττουν άριστα(Ελληνικά-Χριστιανικά) μπράβο μας!!!διαλέξαμε τον δρόμο της αρετής,κοιμήσου ήσυχα Πατριώτη-Έλληνα-Εθνικιστή σε αποκοίμησε η τν με το κοντρόλ στο χέρι(καναπεδάτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αὐτήν τὴν Ἑλληνοτουρκική Ἕνωσι τὴν πρότεινε καὶ ὁ Πλαστήρας τὸ 1952 στὸν Τοῦρκο πρωθυπουργὸ Μεντερές.

    Παρ᾿ὅλα ὅσα συνέβησαν μετὰ τὸ 1952 (1955,1974)πολλοί διανοούμενοι βρέθηκαν νὰ θέλουν αὐτὴν τὴν ἕνωσι,ὅπως ὁ Δ.Τσάκωνας,ὁ Γ.Γεωργαλᾶς,πρώην κομμουνιστής καὶ πνευματικὸ στέλεχος τῶν Συνταγματαρχῶν,καὶ νὰ μὴ ξεχάσω καὶ τὸν Κιτσίκη μὲ τὴν "ἐνδιάμεση περιοχὴ" του.

    Κατὰ τὸν Κιτσίκη,Ἕλληνες καὶ Τοῦρκοι,παρά τήν διαφορά γλώσσης καί θρησκείας,εἶναι φορεῖς τοῦ ἰδίου πολιτισμοῦ πού τὸν ὀνομάζει "Ἀνατολικό".

    Ἐδῶ τρελλάθηκα!

    Ἀνακαλύπτω πώς πράγματι ὑπάρχει περίπτωσις νὰ ἐρωτευθῆ μιὰ βιασμένη τὸν βιαστὴ της.
    Ἄλλά αὐτοὶ ὅλοι,οἱ τουρκολάτρες ΔΕΝ εἶναι ἡ Ἑλλάδα.


    Ἡ Ἑλλάδα θυμᾶται καὶ δὲν ἐπιθυμεῖ καμμία ἕνωσι μὲ τὸν βιαστὴ της.
    Δὲν ἐπιθυμεῖ ἕναν ἰσλαμικὸ γάμο ὅπου θὰ εἶναι αὐτὴ ἡ νύφη ὑποτελής στὸν Τοῦρκο σύζυγο,ὅπως ἔλεγε ὁ ἀείμνηστος Σαρρῆς.

    Ἡ γνώμη μου εἶναι ὅτι Ἑλληνικὸ κράτος δὲν ὑπάρχει πλέον.
    Οὔτε Ἐκκλησία.
    Αὐτὰ μᾶς πρόδωσαν,ἄρα μᾶς τέλειωσαν.

    Πρέπει νὰ σώσουμε τὸ Ἔλληνικὸ Ἔθνος.
    Αὐτὸ καλούμεθα νὰ κάνουμε.

    Φυλᾶχτε τὴν Γλῶσσα καὶ τὴν Ὀρθοδοξία,διότι αὐτὰ θὰ μᾶς κρατήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Kιτσίκης, που τον προωθούν κάποιοι εγχώριοι ορθόδοξοι κύκλοι και κυρίως ο γνωστός Παπα-ρωμιός, βρίζει τη Δύση και το δυτικό πολιτισμό από το πρωί μέχρι το βράδυ και γράφει ύμνους για την ανατολή, το Ισλάμ και την Τουρκία. Παρόλα αυτά ΔΕΝ ζει στο Τουρκμενιστάν ή στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αλλά στον Καναδά όπου οι "κακοί" φράγκοι του έχουν δώσει και έδρα πανεπιστημίου. Επείδή αγαπάει τόσο την ανατολή φρόντισε να παντρευτεί Σκωτσέζα και ασφαλώς ιδεολογικά είναι κομμουνιστής (μαοϊκός!). Από εκεί και έπειτα καταλαβαίνεις πόσο σοβαρός είναι και πόσο σοβαρά παίρνει τα όσα λέει.

      Η ουσία της τουρκοελληνικής συνομοσπονδίας είναι η επιστροφή του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους ως επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δεν πιστεύω προσωπικά πως όσοι οραματίστηκαν μια συνεννόηση με τους Τούρκους είναι πράκτορες, αλλά αυτή η θεωρία έχει αποδειχθεί πως δεν μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά όταν στρατιωτικά είμαστε αδύνατοι και η άλλη πλευρά το γνωρίζει. Οπότε γιατί να μας δει υπό ίσους όρους; Ο σεβασμός κερδίζεται με το ξίφος. Όταν οι Τούρκοι μας σεβαστούν στρατιωτικά τότε ΙΣΩΣ θα μπορέσει να υπάρξει και συνεννόηση.

      Για αυτό και προσωπικά δεν θεωρώ πως ο Παπαδόπουλος και ο Μεταξάς ήταν ύποπτοι επειδή επιθύμησαν συνεννόηση με τη Τουρκία, η Ελλάδα τότε είχε ισχύ. Ειδικά επί Παπαδόπουλου είμασταν και στρατιωτικά δυνατότεροι από την Τουρκία (λόγω των F-4 κλπ).

      Όσοι όμως μιλάνε για συνεννόηση χωρίς να υπάρχει στρατιωτική ισχύς είναι είτε πράκτορες, είτε ηλίθιοι.

      Επί του παρόντος όμως έχουμε αυτό που έλεγε ο Σαρρής και πολύ σωστά επανέλαβες.

      Διαγραφή
    2. Τροφή για σκέψη

      "...Εκφράζων την ενθερμοτέραν ευχήν όπως η ειρήνη βασιλεύση οριστικώς εις τον κόσμον, όπως θα βασιλεύση αιωνίως μεταξύ των χωρών μας, υψώ το κύπελλον εις υγείαν του Μεγάλου Αρχηγού του Τουρκικού Έθνους Κεμάλ Ατατούρκ, εις το μεγαλείον και την ευημερίαν της φίλης και συμμάχου Τουρκίας, εις την προσωπικήν σας ευτυχίαν, Κύριε Πρόεδρε, καθώς και της χαριτοβρύτου Κυρίας σας, εις την ευτυχίαν του Κυρίου Υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας, ως και όλων των ξένων μας."

      ΠΡΟΠΟΣΙΣ Ι. ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ (28 Απριλίου 1938)

      Πηγή: http://akommatistoi.blogspot.gr/2013/01/28-1938.html

      Διαγραφή
    3. Aνοησίες, ΤΡΑΓΙΚΕΣ ανοησίες για την ακρίβεια.
      Ο Τσώρτσιλ στις συναντήσεις του με τον Στάλιν έκανε προπόσεις στην υγεία των προλεταρίων και της ΕΣΣΔ και ο Στάλιν ανταπέδιδε πίνοντας στην υγεία του Συντηρητικού κόμματος.
      Με αυτή τη λογική ο Τσώρτσιλ ήταν κομμουνιστής, ο Στάλιν συντηρητικός και ο Μεταξάς κεμαλιστής.

      Υπάρχει μια τάση το τελευταίο καιρό από κάποιους κουφιοκεφαλάκιδες άσχετους από ιστορία οι οποίοι έχουν και το βλακώδες θράσος να γράφουν και βιβλία κιολας να προσπαθούν να βγάλουν τον Μεταξά υπερπράκτορα που δούλευε υπερ των Τούρκων, υπερ των Βρετανών, υπερ των Γερμανών, υπέρ δε ξέρω εγώ ποιού άλλου.

      Η πολιτική είναι σύνθετο πράγμα και σε προπόσεις σε δεξιώσεις διπλωματών και αρχηγών κρατών λέγονται τέτοια. Αυτό δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική ενός ηγέτη όμως. ΕΛΕΟΣ!

      Διαγραφή
    4. Κι άλλη τροφή για σκέψη

      ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1968. ΤΑ F-4 ΗΡΘΑΝ ΤΟ 1974.

      Επίσης:

      Έξι μήνες μετά την πρωθυπουργοποίηση του, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην καθημερινή εφημερίδα της Κωνσταντινουπόλεως, Μιλιέτ, και που δημοσίευε η εφημερίδα αυτή στις 28 Ιουνίου 1968, δήλωσε: “Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου … Πρέπει να ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου”.

      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΙΝΟΝΟΥ, 1967. Τα F-4 ήρθαν το 1974...

      Διαγραφή
    5. Τα λινκς βγάζουν σε φωτογραφίες.

      Το μπλογκ του Δημητράκη δεν είναι σοβαρή πηγή, ούτε και τα βιβλία του Κιτσίκη για λόγους που ανέφερα παραπάνω

      Όσον αφορά τον Φοίνικα ήταν και σύμβολο της Φιλικής Εταιρείας και για αυτό τον χρησιμοποίησαν οι Συνταγματάρχες. Να βγάλουμε λοιπόν και τη Φιλική Εταιρεία εβραιομασωνοσιωνιστοταλμουδιστές και να τελειώνουμε μια και καλή.

      Διαγραφή
    6. Οι φωτογραφίες μάς ενδιαφέρουν. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Όχι ο Δημητράκης ή ο Κιτσίκης.

      Τέλος πάντων... Καλώς... καλώς...

      Διαγραφή
    7. http://cdn4.warhistoryonline.com/wp-content/uploads/2013/05/seven_b_three.jpg

      http://driftlessareareview.files.wordpress.com/2010/03/nixon_mao.jpg

      Oυτε οι Nixon, Churchill γινανε κομμουνιστές, ούτε ο Stalin και ο Mao καπιταλιστές.

      Διαγραφή
    8. Επίσης, όσον αφορά τον Φοίνικα, στο σύμβολο της 21ης Απριλίου η σκιά του στρατιώτη βρίσκεται μπροστά από τον Φοίνικα, αυτό ενδέχεται να λέει κάτι...

      Διαγραφή
  23. Είχα ζητήσει να δωθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις περί της "ιδιομορφίας" του εθνικισμού του Δραγούμη καθώς και για τις "αντικρουόμενες του απόψεις". Ο καθένας δίνει τη δική του υποκειμενική απάντηση χωρίς αυτό από μόνο του να τεκμηριώνει ότι ο Δραγούμης επιθυμούσε την δημιουργία μιάς ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας. Από που προκύπτει αυτό;; Επειδή μας το λέει ο Διηνέκης;; Κανείς δεν μας αναφέρει το σημαντικότερο : το ποιά θα ήταν η δομή μιάς τέτοιας κατά Δραγούμη συνομοσπονδίας. Θα ήταν από θέσιν ισχύος ή "καβαλήματος" (όπως αναφέρει ο αείμνηστος Σαρρής);; Χωρίς να έχω μελετήσει τον πλήρη κορμό των Απάντων του Δραγούμη αλλά και χωρίς να συμφωνώ σε όλα όσα έγραψε και είπε, δεν διαπίστωσα να επιθυμεί τη σύσταση μιάς συνομοσπονδίας στην οποία εκτός από ελληνοτουρκική θα συμπεριλαμβάνει Εβραίους και 'Αραβες(!!!). Χωρίς να διατείνομαι ότι τα ξέρω όλα ας μας απαντήσει κάποιος με ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ στοιχεία και όχι υποκειμενικές απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα λέω εγώ ρε φίλε. Αμάν. Κι εγώ ρωτώ κάποιον που γνωρίζει. Όπως κι εσύ. Τι εμπάθεια είναι αυτή πια...

      Ας βγη κάποιος που γνωρίζει, να μάς διαφωτίση.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Διηνέκη πολύ εύθικτος μού είσαι! Κατά δεύτερον, ως άνθρωπος δεν είμαι διόλου εμπαθής. Εάν σε ανέφερα ως "κακό" παράδειγμα στην παραπάνω απάντησή μου είναι διότι αναρτάς στο μπλογκ σου ('Εσχατη Ανάσχεση) πράγματα τα οποία εν προκειμένω δεν τα τεκμηριώνεις. Εδώ δεν μιλάμε γιά την Μαντόνα ή τον Μπρους Γουϊλις αλλά γιά τον 'Ιωνα Δραγούμη ο οποίος - είτε το θέλουν κάποιοι έιτε όχι - αποτελεί σημαντικό ιστορικό πρόσωπο στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία. Εάν δεν τον τρώγανε οι κατσαπλιάδες τού "κρητικού" Βενιζέλου ίσως η πορεία της χώρας να ήταν πολύ διαφορετική. Γιαυτό την άλλη φορά λίγο πιό τεκμηριωμένα και όχι "μου είπαν" ή "έτσι άκουσα"... Να συμφωνήσω μαζί σου στο ότι θα πρέπει να βγει κάποιος που γνωρίζει να μας διαφωτίση...

      Με φιλικούς χαιρετισμούς

      Διαγραφή
    3. Ε, ας βγη λοιπόν. Περιμένουμε σαν τους πελεκάνους τόσες 'μέρες...

      Διαγραφή
    4. Α! Και δεν ασχολούμαι με την καμπαλίστρια τη Μαντόνα. Δύο φορές μόνον το έπραξα, εδώ κι εδώ , διότι δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε. Σε ενόχλησε μήπως κι αυτό κύριε... "γκριζομάλλη";

      Διαγραφή
    5. Κύριε Διηνέκη εκτός από εμπαθής και εύθικτος έχεις έπαρση αλλά είσαι και άσχετος... Το προσωνύμιο "Grizzly" δεν παραπέμπει σε "γκροζομάλλη" αλλά στην "Ursus arctos horribilis". Θέλω πολλάααα χρόνια ακόμα γιά να "γκριζάρω"...

      διάβασε παρακάτω γιά να διευρύνεις τους μαθησιακούς σου ορίζοντες :http://en.wikipedia.org/wiki/Grizzly_bear

      ΥΓ. 'Οσο γιά τη Μαντόνα που δήλωσε ότι οι 'Ελληνες δεν έχουν να φάνε δεν γνώριζα ότι είχες αναρτήσει αυτή την είδηση στο μπλογκ σου. Προσωπικά δεν ασχολούμαι με το τι λέει ο καθένας. Θα ήθελα όμως να σε πάω μιά βόλτα σε λαϊκές συνοικίες όπως την Κοκκινιά, τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, τα Ταμπούρια για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές. Να δεις πως φυτοζωούν... Να σε πάρω και να σε πάω μεσημέρι στην ενορία μου (που θεωρείται καλή περιοχή) να δεις την ουρά από αναξιοπαθούντες που θα σου θυμίσει την Αμερική της δεκαετίας του '30. Χιλιάδες ενορίες παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Σε πείραξε που μας το λέει κατάμουτρα η "καμπαλίστρια" Μαντόνα;;; Ξύπνησε μέσα σου ο "ελληνικός" εγωϊσμός και το "ελληνικό" φιλότιμο;;; Προσωπικά την κυρά την έχω Χ@@@ένη! Η αλήθεια όμως παραμένει αλήθεια... Η πείνα παραμένει πείνα. Σου εύχομαι να μην ζήσεις ποτέ αυτό το συναίσθημα.

      Φιλικά.

      Διαγραφή
    6. Καλά, αυτά κατάλαβες; Καλά...

      Πολλούς χαρακτηρισμούς σκορπάς για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Πολλές ετικέτες...
      Τής "Labelling Theory" είσαι;

      Πολλά λες για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Σε είπαμε «γκριζομάλλη» (αυτό σημαίνει grizzly) και παρεξηγήθηκες έως θανάτου. Πολυβόλο μετά το στόμα σου. Σιγά μην ήμουν υποχρεωμένος να ξέρω την "Ursus arctos horribilis". Μέχρι την Καφέ Αρκούδα γνωρίζω. Πολύ οίηση διαθέτεις αδερφέ μου. Κοίταξέ το λίγο.

      Την πείνα την βλέπω. Δεν είμαι στραβός, ούτε εκτός τόπου και χρόνου. Συνέχεια για αυτό γράφω κι εγώ στο ιστολόγιό μου. Δεν διαθέτεις αποκλειστική οξυδέρκεια.

      Ναι, με πείραξε που το είπε η καμπαλίστρια, διότι το πήγαινε αλλού. Διάβασε πού το πήγαινε και μετά μίλα. Όλο σοφιστίες είσαι. Αποσπασματικές και επιλεκτικές απαντήσεις κτλ...

      Εμπαθείς, είσαι εσύ και κάτι άλλοι εδώ μέσα. Τέλος πάντων, το παραζαλίσαμε.

      Για τον Δραγούμη θα μάς απαντήση κάποιος / κάποια; Αυτό ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    7. 'Εχω να πω στον "Διηνέκη", να αφήσει τους χαρακτηρισμούς περί "εμπάθειας" και "εμπαθών" όπως και κάθε άλλο χαρακτηρισμό. Να κοιτάξει πρωτίστως να βάλει τμήμα σχολιασμού στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ μπλογκ! Εάν θέλει να λέει τη γνώμη του ή να εξασκεί το δικαίωμα της γνώμης του οφείλει να κοιτάξει πρώτα τα του οίκου του(=μπλογκ). Εάν του "ξυνάνε ή του βρωμάνε",κάποιοι που έκαναν σχόλια πάνω στα δικά του σχόλια, δεν αποδέχεται την κριτική, έχει οργή και θυμό για την "κοινωνία" ή ότι το αδίκησαν κάποιοι, κατ' εμέ ο "Θεόδοτος" είναι το λάθος μέρος. Ο χώρος δεν ενδείκνυται γιά μεγαλορρημοσύνη, γλώσσα τού πεζοδρομίου (ρε φιλαράκο κλπ), λεκτικούς τσαμπουκάδες και τα συναφή... Ας με συγχωρέσει ο διαχειριστής του μπλογκ, το ύφος εκείνος το καθορίζει. Εδώ απλώς μία γνώμη εκφράζω και τίποτε παραπάνω!

      Ιωάννης Σ.

      Διαγραφή
    8. Yπάρχει ακόμα το θέμα του Δραγούμη που τελικά δεν το έχουμε λύσει. Εγώ όσα κείμενα έχω διαβάσει για το θέμα γίνεται κατανοητό πως ο ίδιος ήταν στην ομάδα που υποστήριζε τα περί συνεννόησης με τους Τούρκους και μέχρι και συνομοσπονδία. Εάν και δεν θα τον κατέτασα ασφαλώς σε πολιτικούς απατεώνες και συνειδητούς ανθέλληνες όπως ο Σημίτης, θεωρώ πως οι θέσεις του Δραγούμη ήταν προβληματικές.
      Όσοι λοιπόν κατέχουν το θέμα ή έχουν χρόνο να το ψάξουν, ας μας πουν επακριβώς τι πίστευε από τα ίδια τα κείμενα του. Εγώ αυτή τη περίοδο είναι αδύνατο να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Grizzly εάν κατέχεις το ζήτημα η άποψη σου ασφαλώς μας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
  24. Μια και αναφέρθηκε η Φιλική Εταιρεία, τι γνώμη έχετε για τον Χατζάρα που γράφει περίπου ότι η Φιλική Εταιρεία ήταν μασονικό παρακλάδι, με infiltrators μέσα στην Οθωμανική Πύλη που υπονόμευαν τη λειτουργία του τουρκικού κράτους στα πλαίσια της από μασόνους σχεδιαζόμενης διάλυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και αντικατάστασής της από υπογείως ελεγχόμενα κρατίδια, και όπου από την αρχή το σχέδιο των Φιλογενών, όπως στην πραγματικότητα λέγονταν αυτό το μασονικό παρακλάδι, ήταν η κυβέρνηση του νέου κρατίδιου από τον οργανωτή της επανάστασης Καποδίστρια, αλλά κάπου χάθηκε ο έλεγχος και γι αυτό δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θετική γνώμη.
      Δεν ξέρω κατά πόσο εκφράζεις σωστά αυτό που περιέγραψε ο Χατζάρας.
      Ο ίδιος θεωρεί πως η συγκεκριμένη στοά των φιλογενών ήταν "αιρετική" και εκτός πνεύματος του διεθνούς τεκτονισμού.

      Διαγραφή
  25. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ουσιαστικά δεν υπάρχει.
      Αλλά ευελπιστούμε ως μπλογκ να βάλουμε ένα λιθαράκι στη δημιουργία της.

      Διαγραφή
  26. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΟΣ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΙ???

    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντήσεις
    1. Kάποιες πολιτικές μορφές στην ελληνική ιστορία θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν δεξιοί. Αλλά όπως και να έχει η Δεξιά είναι υπό διωγμό από το τέλος του πολέμου και έπειτα. Οι Δεξιές ιδέες έχουν πλέον ταυτιστεί με το απόλυτο κακό λόγω της πλήρους κυριαρχίας του consortium τραπεζιτών-μαρξιστών.

      Η δεξιά που έχουμε στην Ελλάδα είναι απλά άνθρωποι παραδοσιακά συντηρητικοί, κατά κανόνα είναι το έιδος αυτό ανθρώπων που κρατάει τις κοινωνίες σταθερές. Είναι οι "νοικοκυραίοι" (που η βοθροκουλτουριαραίοι και οι δημοσιοκάφροι βρίζουν), οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, που θέλουν να ζουν σε μία χώρα που οι νόμοι εφαρμόζονται, που αγαπάνε τη πατρίδα τους κλπ κλπ. Τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα υπάρχουν, το πρόβλημα είναι πως αυτοί που τους εκπροσωπούν ειναι απατεώνες και νεοφιλελεύθεροι.

      Διαγραφή
    2. Αν είχατε την καλοσύνη να μου πείτε αν ο Βαρβάκης θεωρείται απο τους οικονομικούς ηγέτες της Φιλικής

      Διαγραφή
  28. Το επιτελείο του Θεόδοτου προώθησε σε εμένα το παραπάνω ερώτημα - και σπεύδω να απαντήσω:
    Μηδαμινή σημασία είχε το εάν ο Βαρβάκης ήταν ή δεν ήταν στη Φιλική Εταιρεία. Και τούτο, διότι, όπως έχει επισημάνει πρώτος ο κ. Σπ.Α.Χατζάρας και έχω τεκμηριώσει μετά εγώ, στο βιβλίο μου "Με τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα...", η Φιλική Εταιρεία ήταν απλώς προκάλυμμα άλλης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αυτοκράτωρ της Ρωσίας Αλέξανδρος Α΄ και ιθύνων νους ο Καποδίστριας. Αυτή, η δεύτερη, η ουσιαστική Εταιρεία προετοίμασε και διεξήγαγε την Επανάσταση. Η Φιλική Εταιρεία δεν έκανε τίποτα, γιατί δεν ήταν αυτός ο ρόλος της: Απλώς προετοίμαζε τα πνεύματα για τον Μεγάλο Ξεσηκωμό.
    Δημήτρης Μιχαλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Λοιπόν, ήλθε η ώρα να βγείτε από το καβούκι σας και να ανακαταλάβετε την γειτονιά σας, την πόλη σας, τον νομό σας, την χώρα σας." πως? μονος μου ειμαι. η γειτονια μου ειναι γεματη γερους, γριες, μερικους φοβισμενους μικροαστους και κατι ρεμαλια βαπορακια τουρκαλβανα σε συνεργασια με ελληνικη σαβουρα. αν βγω λοιπον μονος μου ειναι δεδομενο οτι θα βρεθω σφαγμενος κανα βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. το θεμα ειναι ενα. πρεπει να δημιουργηθουν σε καθε γειτονια πατριωτικοι ελληνικοι πυρηνες. ο σκοπος τους θα ειναι η ανακαταληψη της γειτονιας τους και η απομακρυνση της σαβουρας (ναρκωτικα, πορνεια, τουρκαλβανοι και λουμπεν στοιχεια). οπως το εχουν οργανωσει ηδη αριστα οι αναρχοαπλυτοι. αυτοι πως το πετυχαν? πως ομως εγω θα βρω στη γειτονια μου τον αλλον σαν εμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι αναρχοάπλυτοι που αναφέρεις έχουν απεριόριστη οικονομική υποστήριξη που ο δικός μας ο χώρος ούτε καν μπορεί να διανοηθεί. Δες μόνο πόσες χιλιάδες αφίσες κολλάνε κάθε μέρα . Που λες να βρίσκουν τα λεφτά; Από το χαρτζηλίκι του μπαμπά ή από τα ψιλά που ζητάνε από τους περαστικούς;
      Επίσης μεταξύ τους είναι και πράκτορες ξένω χωρών που τους οργανώνουν και τους εκπαιδεύουν. Από μόνοι τους είναι παντελώς άχρηστοι για οτιδήποτε λόγω έλλειψης διανοητικών λειτουργιών και της ιδεολογίας τους που δεν προσφέρεται για ιεραρχικές και αυστηρά δομημένες οργανώσεις που χρειάζονται σε έναν τέτοιο αγώνα.

      Διαγραφή
    2. σωστα. αλλα κατι πρεπει να κανουμε. πνιγομαι καθημερινα.

      Διαγραφή
    3. Aυτά θα τα πούμε αναλυτικά με άρθρο.
      Η πρόταση μου επί του παρόντος είναι να μπορέσεις να βρεις όσο περισσότερους ανθρώπους με αντίστοιχη ιδεολογία μπορείς στη περιοχή σου. Με αυτούς εν συνεχεία μπορείς να φτιάξεις ένα δίκτυο αλληλουποστήριξης.

      Διαγραφή