Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου


Πρώτος ο Πλάτωνας το είχε διαπιστώσει: Οι δημοκρατίες ευθύνονται για την γέννηση των τυραννιών, δηλαδή, των δικτατοριών. Αφού λοιπόν τις γεννήσουν, μετά κλαίγονται ότι η δημοκρατία…''απέθανε''.  Όμως  ένα άλλο χαρακτηριστικό των δημοκρατιών, είναι να φέρονται οι ίδιες δικτατορικά, όταν δουν ότι απειλούνται τα συμφέροντα τους. Θα προσπαθήσουμε  λοιπόν να περιγράψουμε τι συνέβη στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Πρώτα όμως θέλουμε να επισημάνουμε, ότι όσα θα γράψουμε δεν αποτελούν υπεράσπιση του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μια που δεν έχουμε σχέσεις με κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση, και κάθε φαινόμενο που εξελίσσεται εντός του Ελλαδικού και Ευρωπαϊκού μετανεωτερικού χωροχρόνου, ο Θεόδοτος το αντιμετωπίζει με κριτική ματιά. 

Όταν λοιπόν το εν Ελλάδι πολιτικό-οικονομικό σύστημα αντιλήφθηκε ότι ένα κόμμα ακολουθεί μία οδό εκτός των ''εγκεκριμένων προδιαγραφών'', οι οποίες μπορεί να οριστούν ως : ο φιλελευθερισμός στην οικονομία και η αριστερά στον πολιτισμό (όπως έξαλλου με ακρίβεια τις είχε περιγράψει ο Αλαίν ντε Μπενουά),τότε αποφασίστηκε ότι αυτό το αντισυστημικό κόμμα έπρεπε να βγει εκτός μάχης. Βέβαια, καταλύτης γι’ αυτή την απόφαση ήταν και οι επίμονες διαμαρτυρίες του γνωστού λόμπυ που εδράζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Έτσι πάρθηκε η οριστική απόφαση για την εκτέλεση αυτού του κόμματος, και περίμεναν μόνον την κατάλληλη ευκαιρία, ή οποία δεν άργησε να έλθει, εξαιτίας του γεγονότος ότι όταν προσελκύεις στις τάξεις ενός κόμματος άκριτα τον οποιονδήποτε, τότε σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα• αυτή εξάλλου είναι και η αχίλλειος πτέρνα όλων των λαϊκών κομμάτων, και αυτό φυσικά το σύστημα το γνωρίζει και υπομονετικά περιμένει….Έτσι, ευκαιρίας δοθείσης και με την συνεργασία όλων των ''δημοκρατικών'' τηλεοπτικών καναλιών, εφημερίδων, πανεπιστημιακών και λοιπών ''δημοκρατικών'' θεσμών και υπερθεσμών, έγινε η πρώτη μεταπολιτευτική απόπειρα πραξικοπήματος: Το πραξικόπημα  των ''δημοκρατών''.

Αυτό φυσικά που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση του βιβλίου Guinness, είναι ότι για πρώτη φορά στην Ευρώπη ή και στον κόσμο ακόμη, επιχειρείται ένα πραξικόπημα και ουδείς, μα απολύτως ουδείς στην χώρα που γίνεται  αυτή η απόπειρα, δεν βγαίνει για να το καταγγείλει. Αυτό στα Δυτικά χρονικά δεν έχει ποτέ καταγραφεί. Άλλη μία Ελληνική…πρωτιά.

12 σχόλια:

  1. Μα καλα, δεν εχει θεσμους (δικαιοσυνη, στρατος για παραδειγμα) το ελληνικο κρατος να υπερασπισθουν το συνταγμα??? Αυτη δεν ειναι η αποστολη τους???? Τι ειναι αυτοι που τους εχει παραλυσει????? Εμεις κυροι του Θεοδοτου, ενω βλεπουμε τα τανκς και την καταλυση ουσιαστικα του οποιου δημοκρατικου καθεστωτος, ΔΕΝ προκειται να κανουμε τιποτα, γιατι δεν εχουμε διαθεση να περασουμε τη ζωη μας αλλοι στο χωμα και αλλοι στη φυλακη, μια και οι δυναμεις που ενεργοποιουνται σε αυτο το ψευτορωμεικο κρατιδιο ειναι υπερτερες και η βλακεια του εκλογικου σωματος αμετρη.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ελληνική δικαιοσύνη ουσιαστικά υπάγεται στο υπουργείο δικαιοσύνης, ο στρατός στο υπουργείο εθνικής άμυνας, η αστυνομία στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Υπάλληλοι ειναι οι άνθρωποι και κάνουν ότι τους λένε οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους. Οι προϊστάμενοι τους είναι μέλη της κυβέρνησης, η κυβέρνηση παίρνει εντολές απ έξω. Αυτή είναι η αλυσίδα της ιεραρχιας. Τα υπόλοιπα ειναι απλά ιστορίες για αγρίους. Να μην αναμένεις απολύτως τίποτα από κανέναν που βρίσκεται σε οποιαδήποτε θέση της προαναφερόμενη ιεραρχίας.
      Όσον αφορά τους Έλληνες, δεν έχουν ούτε την διανοητική ικανότητα, ούτε την παιδεία για να αντιληφθούν τι συμβαίνει και δεν έχουν ούτε και το προαπαιτούμενο ελάχιστο θάρρος και αξιοπρέπεια για να πράξουν οτιδήποτε.. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις αντίσταση έστω και παθητική με έναν τέτοιο λαό.
      Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα απο το 2010 είναι ένας καθρέπτης όπου πρέπει να δούμε το είδωλο μας σε αυτόν και να τον δούμε επιτέλους για αυτό που πραγματικά είναι.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Θεοδοτε ακριβως ετσι εχουν τα πραγματα, οποτε εδω τιθεται το βασανιστικο ερωτημα πως γινεται η ανατροπη της δουλειας. Διοτι περι δουλειας προκειται αν και δεν ειναι ορατη για το μεσο Ελληνα που ψηφιζει το κομμα του και πηγαινοερχεται στη δουλεια του βλεποντας το βραδυ τουρκικα και ενημερωνομενος απο τα γνωστα "αντικειμενικα" ΜΜΕ. Εκει ειναι η καυτη πατατα! Ποιος και πως θα κανει το προφανες.

      ΑΖ

      Διαγραφή
    3. @AZ

      συντομη απάντηση: κανείς,

      η Ελλάδα ως χώρα ειναι τελειωμένη το ίδιο ισχύει και για τον ελλαδικό ελληνισμό. Ο αγώνας θα είναι σε πανευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο ή δεν θα έχει καμία ελπίδα.

      Διαγραφή
  2. Το πραξικόπημα (=κατάλυση του πολιτεύματος) έγινε όταν ορκίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα της Χ.Α. είναι μόνο άλλη μια σκηνή στο κουκλοθέατρο που παίζεται, έκτοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω ένα Messerschmitt Bf 109 σε κλίμακα 1/32 θα με κλείσουν μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρταται, καταρχας γιατι bf 109 και όχι ας πουμε ένα Sturmovik με μεγαλο μεγαλο κοκκινο άστρο ή γιατί όχι ενα P-51 Mustang με μεγαλο ασπρο άστρο;
      Τώρα βέβαια έαν στο κάθετο ουραίο του 109 έχεις βάλει το σύμβολο για το οποίο δεν πρέπει να μιλαει κανεις τότε ναι ενδέχεται να σε κλεισουν μέσα...

      Διαγραφή
  4. Theodotus7 Οκτωβρίου 2013 - 12:08 μ.μ.

    διαφωνω ριζικα μαζι σου
    η ελλαδα δεν ειναι καθολου τελειωμενη. η ολλανδια σουηδια και βελγιο ειναι, καθως και αλλες χωρες των γελοιων κοιμισμενων τουβλων του βορα...

    η ελλαδα εχει το υψηλοτερο ποσοστο αντιστασιακων στο κοσμο
    με χρυσαυγη, ναζιστες, αντιναζιστες κομουνιστες αντικομουνιστες αναρχοαριστεριστες , χρισταινους, αντιχριστους, αρχαιολατρες αντιαρχαιολατρες εσενα που αντιστεκεσαι με τη δικη σου δεξια, ο ιφικρατης αμυρας με τη δικη του εθνικιστικη αρχαιολατρικη αριστερα, ο κολοτουμπας καρατζαφερης με τη βασιλοχουντικη χαζοδεξια του, εγω με τη δικη μου θεση και παρα πολλοι αλλοι ελληνες.
    ενα μεγαλο ποσοστο φυσικα ειναι παραιτημενοι αλλα νομζω πως ειναι λιγοτεροι σαν ποσοστο σε σχεση με αλλους λαους

    οι γερμανοι ειναι τελειωμενοι. και αν φυγει και ο πουτιν τελειωσε και η ρωσια για παντα

    εγω βλεπω οτι σε 3 γενιες απο σημερα δεν θα υπαχρει ουτε ενας ασπρος στην ευρωπη και σε ολο τον κοσμο.
    αυτο που βλεπω ειναι η ελλαδα να εχει απομεινει μονο στη πελοποννησο να επιβιωνουν ενα εκατομμυριο ελληνες σαν το τετελυταιο γαλατικο χωριο με καθεστως φυσικα φασιστικον, ναζιστικον, ολοκληρωτικον, πλατωνικον σπαρτιατικον, οπως θελετε πειτε το,και με πυρινικα και αλλα εναλλακτικα οπλα......θα ειναι ενα θαυμα... παμε ενα στοιχημα??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρωσία που δεν εποικίστηκε ποτέ με αραπάδες, ούτε επί Γέλτσιν, ούτε επί Σοβιετικής Ένωσης, γιατί είναι τελειωμένη χωρίς τον Πούτιν;

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν έχεις πάει Μόσχα να δεις πόσοι Καυκάσιοι μουσουλμάνοι και σχιστομάτηδες Τουρκμένοι, Ουζμπέκοι κλπ ζουν εκεί, και να μη μιλήσω για το 1/5 του πληθυσμού της Ρωσίας που είναι μουσουλμάνοι γενικά (συντηρητική εκτίμηση) και γεννοβολούν αβέρτα.
      MJÖLLNIR

      Διαγραφή
    3. Πάντως σοβαρά θα ήθελα την άποψη του Θεοδότου στα παραπάνω θεματάκια που έθεσε ο προηγούμενος σχολιαστής. Η δικιά μου άποψη περί της αντίστασης του Έλληνα πάντως είναι η εξής: άμα έχει πάρα πολύ από κάτι είναι σαν να μην το έχεις. Όσο για τα αντί-κινήματα χρειάζονται πάντα, έστω και φανταστικά, κινήματα για να μπορέσουν να υπάρχουν.

      -Νίκος.

      Διαγραφή
  5. Δύο κράτη πάντοτε θα υπάρχουν (ακόμη και με σχάση του τελικού "νικητού) , γιατί όταν υπάρχει μόνο ένα δεν υπάρχει κανένα, καταρρέει από το βάρος του "βάρους" του. Διαλεκτικό το αίτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή