Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ


Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης             
                             
Η υδρία με την τέφρα του Φρόυντ
Είναι γνωστό ότι, σε κάποιους ιδιαίτερους κύκλους, υπάρχει η συνήθεια να χρησιμοποιούνται διάφορα σύμβολα, που έχουν ως σκοπό να μεταδώσουν στους ''μυημένους'' αυτά που δεν πρέπει να ειπωθούν στους πολλούς και αμύητους. Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι η τέφρα του Σίγκμουντ Φρόυντ, του ''πατέρα'' της ψυχανάλυσης, φυλάχτηκε μέσα σε μία αρχαία υδρία που απεικονίζει τον Θεό Διόνυσο και μία μαινάδα. (δώρο της σεξουαλικά προβληματικής μαθήτριας του πριγκίπισσας Μαρίας Βοναπάρτης.) Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τον ψυχολογικό συμβολισμό του Διόνυσου (πάντα εν σχέση με την ψυχανάλυση), ή τουλάχιστον με την αρνητική όψη αυτού του συμβολισμού, μια που όπως είναι γνωστό, τα σύμβολα έχουν θετικές και αρνητικές όψεις, εκφράζουν θετικές και αρνητικές δυνάμεις, ή απλώς απεικονίζουν τις κοσμικές  νομοτέλειες, ανάλογα με το πλαίσιο αναφοράς. Στην περίπτωση του Φρόυντ, η επιλογή (του ιδίου ή του περιβάλλοντος του δεν έχει σημασία)  να αποθηκευθεί η  τέφρα  του μέσα στην  υδρία στην οποία απεικονίζεται ο Διόνυσος (ενώ  είχε στην συλλογή του δεκάδες αρχείων αγγείων ακόμη και από την Αίγυπτο), παραπέμπει στα βαθύτερα κίνητρα  που τον ώθησαν  στην δημιουργία της ψυχαναλυτικής θεωρίας. Εν ολίγοις, ο  Διόνυσος, μέσα σε ένα ορισμένο πλαίσιο (το επαναλαμβάνω), συμβολίζει το ξέβρασμα  των δυνάμεων του ασυνειδήτου στην  συνείδηση, την κάθοδο στον ψυχο-νοητικό Άδη με οποιοδήποτε τίμημα. Ενδεικτική των προθέσεων του Φρόυντ είναι  μία φράση του Βιργιλίου που έθεσε ως ρητό στην εισαγωγή του βιβλίου του ''Η ερμηνεία των ονείρων'': «flectere si nequeo superos, A acheronta movebo» [Εάν δεν μπορώ να δαμάσω τον Ουρανό, θα κινήσω τον Αχέροντα (τον κάτω κόσμο, τον Άδη) ]


Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε τι γράφει για την ψυχανάλυση, ο Γάλλος διανοούμενος Ρενέ Γκενόν (Rene Guenon), ο οποίος είχε αναλύσει εις βάθος  την δραστηριότητα και τις μεθόδους των  αντι-παραδοσιακών δυνάμεων: 
το βύθισμα στον ψυχο-διανοητικό βόρβορο...
«...Ούτως εχόντων των πραγμάτων, είναι σαφές ότι η κύρια χρήση της ψυχανάλυσης, δηλαδή, της θεραπευτικής εφαρμογής της είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γι’ αυτούς που υποβάλλονται (σε αυτήν) όπως επίσης γι’ αυτούς που την εξασκούν, διότι αυτά δεν είναι πράγματα που ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει με ατιμωρησία. Δεν θα ήταν υπερβολή να δούμε σε αυτήν  την  μέθοδο, ένα από τα μέσα με τα οποία γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί  όσο  το  δυνατόν γίνεται, η ανισορροπία του σύγχρονου κόσμου. Δεν αμφιβάλουμε ότι αυτοί που εξασκούν αυτές τις μεθόδους, είναι πεπεισμένοι για την ευεργετική πλευρά των αποτελεσμάτων. Ακριβώς χάρη αυτής της ψευδαίσθησης η εξάπλωσή τους έγινε δυνατή, και εδώ βρίσκεται η διαφορά μεταξύ των προθέσεων αυτών που τις εφαρμόζουν και την βούληση που διέπει το έργο στο οποίο οι ίδιοι δεν είναι παρά τυφλοί συνεργάτες. Στην πραγματικότητα, η ψυχανάλυση δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα από την επαναφορά στην επιφάνεια όλου του περιεχομένου εκείνων των ''πυθμένων'' της ύπαρξης, που αποτελούν αυτό που ονομάζεται "ασυνείδητο". Και η ανθρώπινη προσωπικότητα, που είναι ήδη ψυχικά αδύναμη, διότι διαφορετικά δεν θα είχε ανάγκη να ανατρέξει σε τέτοιες θεραπείες, δεν έχει την δυνατότητα να αντέξει σε αυτην την ''κατάδυση'' και διατρέχει τον κίνδυνο να γκρεμιστεί ανεπανόρθωτα σε ένα χάος σκοτεινών δυνάμεων  τις οποίες απερίσκεπτα εξαπέλυσε. Εάν παρά ταύτα θα καταφέρει να ξεφύγει από αυτές, τότε θα φέρει, τουλάχιστον για όλη την ζωή, ένα αποτύπωμα που θα είναι σαν ένας ανεξίτηλος λεκές. Κάποιοι, ως αντίρρηση στην άποψη μας, ίσως να επικαλεστούν την ομοιότητα με εκείνη την "κάθοδο στον κάτω κόσμο" για την οποία μιλούν τα αρχαία μυστήρια, όπου ήταν η προπαρασκευαστική φάση για την  μεταφυσική εξέλιξη της προσωπικότητας. Αλλά μία τέτοια εξομοίωση είναι εντελώς λανθασμένη, διότι τίποτα το κοινό δεν υπάρχει στις δύο περιπτώσεις, ούτε ο σκοπός, ούτε η κατάσταση του υποκειμένου. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα είδος βέβηλης παρωδίας, κάτι που ήδη δίνει σε αυτό έναν χαρακτήρα "παραχάραξης" αρκετά ανησυχητικό. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η "κάθοδος στον Άδη", μη ακολουθούμενη από καμία "άνοδο", είναι μία πτώση στον "βόρβορο", εάν ακολουθήσουμε τον συμβολισμό που χρησιμοποιούσαν ορισμένα αρχαία μυστήρια: είναι γνωστό ότι ένας "βόρβορος" εμφανίζεται στο μονοπάτι που οδηγούσε στα Ελευσίνια, και εκείνοι που έπεφταν μέσα ήταν οι  βέβηλοι που έπαιρναν την μύηση χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να την λάβουν, και έτσι γίνονταν  θύματα της ίδιας τους της απερισκεψίας. Στην "κάθοδο στον Άδη" η προσωπικότητα εξαντλεί οριστικά ορισμένες κατώτερες δυνατότητες για να μπορέσει μετά να ανυψωθεί σε ανώτερα επίπεδα. Με την πτώση όμως στον "βόρβορο" οι κατώτερες δυνατότητες την κυριεύουν, την κυριαρχούν και καταλήγουν με το να την βυθίσουν εξ ολοκλήρου…»                                                 

Τέλος, πρέπει να  επισημάνουμε ότι οι  αποκρυφιστικές - καμπαλιστικές ρίζες της ψυχανάλυσης έχουν αναλυθεί από πολλούς ερευνητές: βλ. εδώ
                                                                                    
Ίσως ο αναγνώστης να διερωτηθεί γιατί έγραψα αυτό το άρθρο, αφού μετά τις ανακαλύψεις της  γενετικής, της  βιοχημείας και της φαρμακολογίας, η ψυχανάλυση είναι πλέον εντελώς ξεπερασμένη και δεν έχει θέση στην σύγχρονη ψυχιατρική. Το έκανα για να δείξω με τι υποχθόνιο, γλοιώδη και έρποντα τρόπο οι αντι-παραδοσιακές δυνάμεις βρίσκουν τρόπο να εισβάλλουν μέσα στις δυτικές κοινωνίες, δημιουργώντας πολιτισμικά και ψευδό-επιστημονικά ρεύματα, τα οποία άλλο δεν κάνουν από το να οδηγούν τους ανθρώπους στις αβύσσους της ύπαρξης. Για πολλές δεκαετίες, η ψυχανάλυση δεν προτεινόταν μόνον ως θεραπευτική μέθοδος, αλλά και ως μόδα μέσα στους κύκλους των διανοουμένων. Ήσουν "trendy" και "κουλτουριάρης" αν μιλούσες για ψυχανάλυση ή υποβαλλόσουν σε αυτήν. Παρόμοιες καταστάσεις δημιουργούνται και σήμερα με τις θεωρίες  περί "ομοφοβίας" κλπ, που τις παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας

18 σχόλια:

  1. Θα ηθελα επισης να αναφερθω στο κατεξοχην προβλημα δηλαδη το φυλετικο και θα ηθελα το σχολιο σας.Αναφερομαστε συνεχεια στην Λευκοτητα και αριστα κανουμε καθοτι αυτη αποτελει την πεμπτουσια της υπαρξεως μας.Απο σχετικη ερευνα που εχω κανει οπως και αλλοι ο σημερινος Ελλαδικος πληθυσμος ειναι Λευκος σε ποσοστο 84-85% οπερ συνεπαγεται οτι ενα ποσοστο 15-16% δεν ανηκει ουσιαστικα στην Λευκη φυλη αλλα αποτελειται απο ιρανογενεις(τετοιοι ειναι οι περισσοτεροι σημερινοι λεγομενοι τουρκοι),αραβες,μαυριτανους,γυφτους,τουρκους(κανονικους δηλαδη μογγολους)ακομα και νεγροειδεις,ναι νεγροειδεις ερχομενοι επι τουρκοκρατιας ως σκλαβοι των οθωμανων-αλλωστε ολοι εχουμε δει τον περιφημο πινακα με την εξοδο του Μεσολογγιου οπου πισω απο τους οθωμανους απεικονιζεται καποιος,φορωντας φεσι,νεγροειδης σκλαβος.Χαρακτηριστικο τετοιο δειγμα νεγροειδους μειξεως αποτελει ο βολευτης της ν.δ. γιακουματος που ειναι ολοιδιος ο ...ομπαμα.Αναμενω με ενδιαφερον το σχολιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν και αυτό που λες να ισχύει, ίσως τα πράγματα να είναι και χειρότερα. Το θέμα είναι πως για το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι ιδιαίτερο. Θα σου έλεγα επίσης πως τα πράγματα είναι και μάλλον δυσίωνα, ήδη είναι ορατά τα πρώτα ζευγάρια ελληνίδων με μαύρους, πακιστανούς κλπ Ανοίκουν ασφαλώς κατά κύριο λόγο σε αυτές που δεν γυρίζει να κοιτάξει κανείς (και πηγαίνοντας με μαύρους θεωρούν πως εκδικούνται τους Έλληνες που δεν τις προσέχουν). Αλλά έχω δει και ιδιαίτερα εμφανίσιμες κοπέλες ακόμα και μαθήτριες λυκείου με αφρικανούς πλανόδιους πωλητές. Κοπέλες που σίγουρα δεν ήταν οι μαύροι οι μόνοι που θα πήγαιναν μαζί τους. Κι όμως αντί να επιλέξει τον συμμαθητή ή συμφοιτητή της επέλεξε ένα άτομο που ήρθε από μια ξένη ήπειρο και είναι άγνωστο πόσες ασθένειες κουβαλάει.

      Διαγραφή
    2. -Βαρόνος Μυνχάουζεν

      Το Πρόβλημα δεν είναι μόνο η ραπ αισθητική, είναι και γενικότερα η υποκουλτούρα που κυριαρχεί στις δυτικές χώρες, το ίδιο και στην Ελλάδα. Οι διαφυλετικές σχέσεις όσο πάει ο καιρός προωθούνται μέσω της θολοκουλτούρας. Άμα δείτε τις τελευταίες πιο επιτυχημένες σειρές που υπήρξαν όπως ήταν η πολυκατοικία, οι αναφορές σε όλα αυτά τα φαινόμενα ήταν πάντα πολύ πιο λίγες και λεπτές. Το μέγα θέμα όμως στη χώρα δεν είναι οι σειρές και οι τηλεπαρουσιάσεις αλλά γενικά ο δημοσιογραφικός κόσμος. όποιος πάει εναντίον των πιστεύω της νέας αριστεράς στην Ελλάδα θεωρείται αυτομάτως μεσσαιωνιστής, οπισθοδρομικός και ναζί (μετά της δηλώσεις Πειραιώς για την ομοφυλοφιλία ήταν τυχαίο που του προστέθηκε και αυτός ο χαρακτηρισμός, ή άμα κάποιος πρόσεξε τα σχόλια των δημοσιογράφων "έχουμε 2013 κύριε")

      Το θέμα όμως είναι ότι τώρα στην Ελλάδα πιο πολύ η ομοφυλοφιλία και η μεταναστολαγνεία προωθείται . Πολλά περιοδικά έχουν ρημάξει με το Σότσι και το νόμο που η Ρωσσία ψήφισε εναντίον της προπαγάνδας υπέρ των ομοφυλοφίλων σε ανήλικους, ή οι διάλογοι (πιο κοντά σε μονολόγους) υπέρ των σύμφωνου συμβίωσης. Τέλος η ανακοίνωση γνωστού γκέϊ παρουσιαστή για το γιο του πριν από ένα μήνα δεν πρέπει να θεωρείται ως τυχαία σύμπτωση. Για να πείσεις το λαό για πράγματα τα οποία ο ίδιος δεν πολυδέχεται πρέπει να τα βάλεις στο σπίτι του να τα συνηθίσει ώστε να μην αντιδράσει.

      Διαγραφή
    3. Η κτηνωδης πιθηκοειδης νεγροειδης βοθροκουλτουρα εχει καταστρεψει βασει οργανωμενου σατανικου σχεδιου την Αρια νεολαια δηλαδη το Μελλον της Λευκης φυλης θετοντας ετσι σε θανασιμο κινδυνο την ιδια την βιολογικη υπαρξη της.Ολοι γνωριζουμε τα διαβοητα υπανθρωπινα club οπου χανεται καθε εννοια ανθρωπινης ιδιοτητας.Η καταναλωση νοθευμενου αλκοολ παρα πολλες φορες και η χρηση ναρκωτικων ουσιων καθιστα τους δυστυχους σκουπιδομαζανθρωπους πραγματικα ζωα δικαιως βρισκομενα στα κλουβια(club). Δεν ειναι συμπτωση αλλα συνειδητη επιλογη των σιωνιστων και των δυναμεων στις οποιες πιστευουν-καθοτι στοχος του ειναι ο αφανισμος του ανθρωπου-η ονομασια αυτων των αχαρακτηριστων χωρων που η πορνεια και τωρα πλεον και η ομοφυλοφιλια αποτελουν τον κανονα.Καθε αγωνιστης του παραδοσιακου κοσμου οφειλει να πολεμησει μεταξυ αλλων και για την καθαρση του Λευκου κοσμου απο αυτα τα μιασματα και την συνεπακολουθη κτηνωδη πιθηκοειδη νεγροειδη βοθροκουλτουρα.

      Διαγραφή
    4. @satiros Οσον αφορα το The Forest οχι δεν εχω καμμια σχεση.Σε χαιρετω και εγω.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απολύτως

      Διαγραφή
  2. Επειδη δεν θελω να εχω ρολο...εκπτωτου αρχαγγελου στο ιστολογιο να διασπειρω δηλαδη γνωστικιστικο δηλητηριο ας κλεισει εδω το θεμα παροτι μπορω να το παω παρα πολυ μακρια(εχω τις αναλογες γνωσεις φυλετικης ανθρωπολογιας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ιππότης του Ηλίου
    Δεν τίθεται κάποιο θέμα οικονομίας χώρου. Εάν είναι να αναπτυχθεί ένα θέμα με σοβαρή επιχειρηματολογία, για εμάς αυτό ειναι επιθυμητό. Εάν σε ενδιαφέρει να γράψεις και κάποιο άρθρο επί του θέματος, με ευχαρίστηση να δημοσιευθεί από το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο αυτο το 15-16% των νεοελληνων που δεν ανηκει στην Λευκη Φυλη
    η συντριπτικη πλειοψηφια περιπου το 90% ειναι ιρανογενεις.Αυτοι προερχονται απο τα 400 χρονια της τουρκοκρατιας καθως επισης και απο τους μικρασιατες(στους οποιους συμπεριλαμβανω ποντιους και καππαδοκες)οι οποιοι σε πολυ μεγαλο ποσοστο ειναι ιρανογενεις.Τυπικο δειγμα ιρανογενους μικρασιατη αποτελει ο εμπορας απατεωνας και κλεφτης δηθεν εθνικος ευεργετης ωνασης ο οποιος αμα τον δειτε σε φωτογραφιες ειδικα νεαρο ειναι σαν να εχει βγει απο τα βαθη της περσιας.Απο τους ιρανογενεις προερχεται επι τη βασει του ο ακρατος οριενταλισμος που κατατυρρανει την Ελλαδα και τον οποιον πολεμα ο Θεοδοτος.Στους ιρανογενεις ανηκουν τα μπουζουκια,τα τσιφτετελια,οι αμανεδες,οι μπαγλαμαδες οπως επισης και η υστεροβουλια,η λαμογια,το ρουσφετι,ο ωχαδερφισμος καθως επισης και τα χασισια,οι ναργιλεδες,τα σκυλαδικα και οι τεκεδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη αλλά οι ιρανογενείς είναι μέλη της λευκής φυλής, αλλωστε Ιράν σημαίνει "γη των Αρίων". Βέβαια λόγω της τουρκικής και αραβικής κατάκτησης, οι Πέρσες μπασταρδεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό αλλά και πάλι υπάρχουν πολλοί λευκοί Πέρσες. Οι ιρανογενείς μικρασιάτες που λες ναι έχουν πιο ανατολικά χαρακτηριστικά σε σχέση με κάποιον ντόπιο ή κάποιον αρβανίτη ωστόσο είναι κι αυτοί Έλληνες, κι αυτοί λευκοί.
      Καλή η Ευρώπη των εθνών αλλά μην βγάζουμε και μόνοι μας τα μάτια μας. Είμαστε Ευρωπαίοι επειδή είμαστε Έλληνες, δεν είμαστε ευρωλιγούρηδες! Ο ιρανικός τύπος είναι μεν εξωευρωπαϊκός αλλά είναι πολύ συγγενικός με τον μεσογειακό τύπο.

      Διαγραφή
    2. Εχεις κανει σπουδες βιολογιας/γενετικης, η φυσικης ανθρωπολογιας(ορος που χρησιμοποιησες "φυλετικη ανθρωπολογια", ειναι καπως αδοκιμος); Αν οχι, απο ποιες επιστημονικες μελετες προκυπτουν τα συμπερασματα που αναφερεις και τα αντιστοιχα ποσοστα επιμιξιας; Επισης, ακομα και σωστα να ειναι τα ποσοστα που δινεις, τι εννοεις οταν λες πως "το 15-16% των νεοελληνων δεν ανηκει στην Λευκη Φυλη";
      Αυτο που εννοω, ειναι οτι ακομα και αν οντως το 15% των σημερινων Ελληνων, εχουν καποια ιρανικη η τουρκικη ριζα, δεν μπορεις να τους ονομασεις ουτε καθαρους Ιρανους/Τουρκους, ουτε καθαρους Λευκους, διοτι ολα αυτα τα χρονια, εχουν αναμιχθει με τους αλλους Ελληνες! Η φραση σου θα ειχε σωστη βαση, μονο αν αυτοι που λες, εκαναν γαμους μονο μεταξυ τους(οπως οι γυφτοι)!

      Διαγραφή
    3. Νομίζω πως λέγεται όχι περσικός μα αρμενοειδής, αλλά στα υπόλοιπα που λές έχεις απόλυτο δίκιο.

      Παναγιώτης-Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    4. Ειναι προφανες οτι η αναφορα γινεται για το μη Αριο φυλετικο υποστρωμα της ευρυτερης περιοχης τουρκιας-περσιας.

      Διαγραφή
  5. ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΡΑΝΟΓΕΝΕΙΣ Η ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ Ο ΩΝΑΣΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΣΑΧΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑΙΡΙΑΞΑΝΕ ΠΕΡΣΗΣ ΜΕ ΠΕΡΣΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο θα ηταν να γραφει μια σειρα αρθρων-μελετων στην οποια θα σκιαγραφειται στο διαβα των αιωνων η πορεια της Λευκης Φυλης και θα διαφωτιζονται θεματα οπως Ινδοευρωπαιοι-Αριοι,αυτοχθονες,Μεσσαιωνας,Αρχαιοι κ συγχρονοι Ελληνες,Ευρωπαικοι Λαοι κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tεράστιο θέμα και στο μπλογκ δεν νομίζω πως επί του παρόντος έχει κάποιος το χρόνο ή και την ειδίκευση στο θέμα για να το γράψει. Αλλά εάν κάποιος αναγνώστης επιθυμεί να γράψει κάποιο κείμενο επί του θέματος, και συνάδει με τις αρχές του μπλογκ θα το βάλουμε με ευχαρίστηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνωμη που επεμβαινω αλλα θελω να το πω αυτο αλλιως θα σκασω οπως λενε.Εγω διαμενω στην Τριπολη Αρκαδιας.Ωρες Ωρες μου δημιουργειται η εντυπωση οτι ειμαι στην Τριπολη της Λιβυης.Να εξηγηθω,στην συγκεκριμενη πολη κατοικοεδρευουν παρα πολλοι απογονοι των πληρωματων του Ιμπραημ Πασα.Αυτο το λεω για διαφορους οπαδους της Greek Power οπως μου αρεσει να λεω.Πιστευω οτι αυτο που κανετε ειναι το μονο λογικο εγχειρημα και το μονο με προοπτικη για αυτο και σας στηριζω ωστε να μην αυξηθουν οι εξωευρωπαιοι που υπαρχουν στην πολη μου με την προσθηκη και των συγγενων τους απο το πακισταν αν και τα πραγματα οπως σωστα λετε ειναι δυσοιωνα.Παρολα αυτα ελπιζω.Να ειστε αποφασισμενοι και να ξερετε οτι οσοι σε αυτην την χωρα διαθετουμε στοιχειωδη αριθμο εγκεφαλικων κυτταρων ειμαστε μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή