Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΚΕΚΡΥMΜΕΝΑ

Ο Θεόδοτος αποφάσισε να δώσει στους αναγνώστες του ορισμένα ντοκουμέντα, τα οποία αν και παρουσιάζουν μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, ωστόσο το δημοσιογραφικό κατεστημένο αλλά και οι ιστορικοί του συστήματος, τα αποσιωπούν  στην Ελλάδα και στο  Εξωτερικό. 

                                                ΠΡΩΤΟ  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Να κάνουμε ως υπόθεση εργασίας, ότι την περίοδο του ’30 επωάστηκε ένα 'αυγό' μέσα από το οποίο ξεπήδησε ο Ναζισμός; Αν κάνουμε αυτήν την υπόθεση, τότε τίθεται ένα βασικό ερώτημα: Ποιος ή Ποιοι ''κλώσησαν'' αυτό το αυγό; Η απάντηση έρχεται από μία μη αναμενόμενη πηγή (συχνό φαινόμενο στην ιστορική έρευνα). Όσοι  ασχολούνται με την ιστορία της αριστερής δημοσιογραφίας και των μαρξιστικών εκδόσεων, ασφαλώς θα γνωρίζουν το περιοδικό με την ονομασία The New Masses ήταν το όργανο του Αμερικανικού Κομμουνιστικού κόμματος την περίοδο 1926-1948. Οι περισσότεροι εκδότες του, όπως ο Mike Gold (Itzok Isaac Granich) ήταν εβραϊκής καταγωγής. Σε αυτό έγραφαν πολλοί γνωστοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες της εποχής , όπως ο Ernest Hemingway, ο Max Forrester Eastman, ο William Carlos Williams κλπ. Στις 29 Φεβρουαρίου του 1935, ο μαρξιστής δημοσιογράφος του περιοδικού John L. Spivak, δημοσίευσε μία εκτενή έρευνα για τους χρηματοδότες του ναζιστικού κινήματος τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, καθώς  και  για τους  χρηματοδότες της αντι-σημιτικής προπαγάνδας εκείνης της εποχής. Πριν ο αναγνώστης μελετήσει το παρακάτω ντοκουμέντο, είναι χρήσιμο να κάνουμε μερικές επισημάνσεις: Α) Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα που περιγράφονται στο άρθρο, από την ερμηνεία που δίνεται σε αυτά. Ο John L. Spivak ως μαρξιστής, ερμηνεύει τα πάντα με τις γνωστές απλοϊκές θεωρίες οικονομιστικού τύπου, δηλαδή: ''κάποιοι καπιταλιστές  των οποίων οι πράξεις είχαν μόνον οικονομικά κίνητρα'' κλπ.(δεν μπορεί, δηλαδή,  να διακρίνει την βαθύτερη  στρατηγική σκέψη  που κρυβόταν πίσω από τις ενέργειες των συγκεκριμένων παραγόντων). Β) Το γεγονός της χρηματοδότησης του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος από κάποιους παράγοντες που ήταν ''εκ φύσεως'' αντίθετοι με την ιδεολογία του, δεν σημαίνει ότι οι ηγέτες του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος είχαν γνώση των  όσων διαδραματίζονταν  πίσω από τις πλάτες τους , καθώς  και ποιοι ήταν οι ανομολόγητοι σκοποί  αυτών των παραγόντων. Θέλουν  λοιπόν οι  αγαπητοί  δημοσιογράφοι  και  ιστορικοί,  να  μάθουν  τα ονόματα και τα επίθετα  αυτών που την δεκαετία του ’30 κλώσησαν ''το αυγό του φιδιού»''; Ιδού ο ρόλος της Αμερικανικής  Εβραϊκής  Επιτροπής [American Jewish Committee],  (Οι σελίδες  1, 2, 13, αρίθμηση του PDF) παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
   
                                                   ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Ο Θεόδοτος σε προηγούμενο άρθρο, έδωσε εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που αφορούν το κίνημα της δεκαετίας του ’60, το οποίο εν πολλοίς δημιούργησε το μετανεωτερικό πνεύμα(συμβίωση των γκέι, δικαιώματα μειονοτήτων, ελευθεριασμός στην εκπαίδευση και τα ήθη κλπ), καθώς και ένα ντοκουμέντο που αφορά τα παρασκήνια για την δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής Ευρώπης που θα αποτελείται από μιγάδες. Όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται εδώ: Αναφερόμαστε ξανά σε αυτά διότι, ως γνωστόν: «Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως», όχι φυσικά για τους αναγνώστες του Θεόδοτου, αλλά για κάποιους νέο-Έλληνες στοχαστές του κωλ… που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, δεν βλέπουν και δεν ακούν. Καλή μελέτη λοιπόν, και φυσικά μην τα δημοσιεύσετε σε καμιά από τις 'σοβαρές' εφημερίδες που δουλεύετε, γιατί μετά,  στους τοίχους της Αθήνας δεν θα μπορούν να γράψουν το σύνθημα: «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» 

                                              Mizaru,  Kikazaru, Iwazaru, τα τρία  πιθηκάκια.

7 σχόλια:

 1. Δεν ανοίγει το λινκ Θεόδοτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε κάποιους browsers (πχ firefox) to κατεβάζει απευθείας ως αρχείο.

   Διαγραφή
 2. Πράγματι αποκαλυπτικά στοιχεία, που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θεόδοτε μια απορία άσχετη με το θέμα, αν μπορείς σε παρακαλώ να με διαφωτίσεις εν τάχει.
  Θεωρείς ότι οι φιλοσοφικές σχολές στην Ελλάδα έχουν διαβρωθεί από
  το δόγμα του γνωστικισμού με τα παρεπόμενα του: ορθολογισμός-επιστημονισμός-Υλιστική σκέψη?
  Υπάρχουν στο εξωτερικό σχολές που παράγουν παραδοσιακή σκέψη ή πλέον να φανταστώ
  ότι το μονο μας όπλο αντίστασης ενάντια στο σύγχρονο πνεύμα είναι η Αυτοδιδαχή-Αυτομόρφωση?
  Ευχαριστώ και συγνώμη για το άσχετο του θέματος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε όλο το κοσμο η ίδια κατάσταση επικρατεί. Οτιδήποτε παράγεται πλέον από τα πανεπιστήμια στις θεωρητικές σπουδές ειναι βλακώδης αριστερή προπαγάνδα.

   Η αυτοδιδαχή είναι η μόνη λυση ναι. Επέλεξε τους συγγραφείς που παράγουν έργο ακόμα και βρίσκονται ασφαλώς στο περιθώριο. τα βιβλία και τα άρθρα του Kerry.R.Bolton, αν διαβάζεις αγγλικά, ειναι μία πολύ καλή αρχή.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19 Μαρτίου 2014 - 9:29 π.μ.,

   Ἀτελεῖς ἰδέες μου.
   Αὐτὴν τὴν στιγμὴ κουμάντο κάνει ἡ ἐπιστήμη. Αὐτὴ μόνον παράγει πολιτισμό. Ὅλοι μας π.χ. χρησιμοποιοῦμε τὸ αὐτοκίνητο, τὴν τηλεόρασι, τὰ φάρμακα καὶ ὅτι συνεπάγονται αὐτά.
   Ἡ ἰσχὺς τῆς τεχνολογίας παράγει ἠθική, σκεφθεῖτε κάποιον νὰ μὴν χρησιμοποιεῖ τὴν τεχνολογία, θὰ εἶναι πάμφτωχος καὶ ὅλοι θὰ τὸν λένε βλάκα κι ὅτι γυρίζει πολλὰ χρόνια πίσω.
   Πιστεύω ὅτι ἕνα βασικὸ στοιχεῖο στοιχεῖο ὑπεροχῆς εἶναι ἡ ὑλικὴ εὐμάρεια ποὺ παρέχει ἡ τεχνολογία καὶ γι' αὐτὸ ἡ φιλοσοφία ἕπεται. Δύσκολα ἀντιστέκεται κάποιος. Γι' αὐτὸ ἡ φυλή, τὸ ἔθνος παραμένουν βασικοὶ πυλῶνες καὶ ὅτι άντιτίθεται σ' αὐτὰ κάποια στιγμὴ καταρρέει.
   Εἶναι περίπλοκο τὸ ζήτημα, ἂς κοιτάξουμε πρωτίστως νὰ μὴν διαλυθῆ ἡ Ἑλλὰς καὶ θὰ ἔχουμε καιρὸ ὡς ἐλεύθεροι νὰ συλλογιζόμεθα.

   Διαγραφή
 4. σπουδαίο ντοκουμέντο .... ευχαριστώ ....

  GEODETIS

  ΑπάντησηΔιαγραφή