Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΟNTEΡΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Γράφει ο  Ιωάννης Αυξεντίου

«… δεν διαβάσατε ότι ο δημιουργός ευθύς εξ αρχής έπλασε άνδρα και γυναίκα, ως ένα ανδρόγυνο και είπε• Ένεκα τούτου θα εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον πατέρα και την μητέρα του και θα προσκολληθεί εις την γυναίκα αυτού και θα είναι οι δύο μία σαρξ, ένα σώμα; Το ανδρόγυνο λοιπόν, το οποίον ο Θεός τόσο στενά συνένωσε, ο άνθρωπος ας μη το χωρίσει» Ματθαίος ΙΘ’,4-6… 

«Όταν ο σύζυγος και η σύζυγος ενώνονται με το μυστήριο του γάμου, αυτοί δεν σχηματίζουν την εικόνα ενός επίγειου πράγματος, αλλά του ίδιου του Θεού.»
          
                                                                                                       Άγιος Ιωάννης ο  Χρυσόστομος .                                                              

Σε ολοένα και περισσότερες χώρες αρχίζουν να εφαρμόζονται προγράμματα που απευθύνονται σε μικρά παιδιά, τα οποία έχουν ως στόχο να αποτυπώσουν μέσα στην παιδική ψυχονοητική σφαίρα την ιδέα ότι δεν υπάρχουν μόνον δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, τα οποία είναι γενετικά προκαθορισμένα, αλλά ότι το φύλο αποτελεί απλώς μία προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου. Μπορεί δηλαδή κάποιος που γεννιέται άνδρας, να επιλέξει μία θηλυκή σεξουαλική συμπεριφορά και αντιστρόφως, μία γυναίκα να επιλέξει μία ανδρική σεξουαλική συμπεριφορά.

Αυτά τα προγράμματα βρίσκουν εφαρμογές με διαφόρους τρόπους: Στα κείμενα και την εικονογραφία των σχολικών βιβλίων στα οποία παρουσιάζονται άνθρωποι να έχουν συμπεριφορές του αντίθετου γένους, σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ακόμη και σε ρόλους παιχνιδιών. Αυτά τα προγράμματα βασίζονται στην λεγόμενη «θεωρία του φύλου» (gender theory), μια ψευδοεπιστημονική θεωρία η οποία υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές διαφορές μεταξύ αρσενικού και θηλυκού δεν είναι μία βιολογική πραγματικότητα, αλλά προϊόν «πολιτισμικών επιλογών» που κάποτε επιβλήθηκαν με τη βία, και ότι μεταξύ του αρσενικού και θηλυκού γένους υπάρχουν αναρίθμητες ενδιάμεσες καταστάσεις. 

Θα διερωτηθείτε ίσως, πως είναι δυνατόν να διαδίδονται τέτοιες θεωρίες; Στην εποχή μας όλα είναι δυνατά, ιδιαίτερα όταν το αποφασίζει η καπιταλιστική ελίτ.

Αυτά τα προγράμματα λοιπόν έχουν μία ξεκάθαρη στόχευση: την δημιουργία του ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΥ. Ένα  ανθρώπινο ον που ανεξαρτήτως των βιολογικών χαρακτηριστικών με τα οποία γεννήθηκε θα μπορεί, όταν το θέλει,  να αλλάζει σεξουαλική συμπεριφορά είτε προς την μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Πριν εξετάσουμε τον βαθύτερο πυρήνα αυτής της στόχευσης ,να δούμε πρώτα από ποια κέντρα κατευθύνεται. Η Γερμανίδα κοινωνιολόγος  Gabriele  Kuby σε μία συνέντευξη της αναφέρει τα εξής: «Η παγκόσμια σεξουαλική επανάσταση προωθείται από τις ελίτ που βρίσκονται στην εξουσία. Μίλησα ήδη για τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση , καθώς και ένα ολόκληρο δίκτυο διαφόρων οργανώσεων: σε αυτές ανήκουν βιομηχανικοί όμιλοι, μεγάλα ιδρύματα όπως το Rockefeller και το Guggenheim, εκατομμυριούχοι όπως ο Bill και η Melinda Gates, ο Ted Turner, ο Warren Buffett, αλλά και ''Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις'' όπως η International Planned Parenthood Federation  κλπ».

Πολλοί ερευνητές έχουν επισημάνει τις τρομακτικές ανθρωπολογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει αυτή η σεξουαλική επανάσταση. Εμείς δεν θα σταθούμε σε αυτές, αλλά θα προχωρήσουμε ακόμη πιο βαθιά, για να ανακαλύψουμε τον μυστικό πυρήνα αυτής της επανάστασης, και να καταδείξουμε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια Μεταφυσικής και Οντολογικής Ανατροπής, μία αντιστροφή της δημιουργίας.

Ο μεγάλος Ρουμάνος θρησκειολόγος Mircea Eliade στο βιβλίο του "Mephistopheles et l’Androgyne" γράφει: «Ο Seraphitus είναι χωρίς αμφιβολία το πιο συναρπαστικό από τα μεγάλα μυθιστορήματα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ (1799 – 1850). Ασφαλώς όχι εξαιτίας των θεωριών του Swedenborg από τις οποίες είναι εμποτισμένο, αλλά επειδή ο Μπαλζάκ ήταν σε θέση να ρίξει φως με την τέχνη του σε ένα θεμελιώδες ζήτημα της αρχαϊκής ανθρωπολογίας: το ανδρόγυνο θεωρούμενο ως η παραδειγματική εικόνα του τέλειου ανθρώπου. Παρατηρείστε το πλαίσιο και το θέμα του μυθιστορήματος. Σε ένα κάστρο στην άκρη του χωριού Jarvis,κοντά στο Stromfjord, ζούσε ένα παράξενο πλάσμα. Όπως ορισμένοι χαρακτήρες του Μπαλζάκ, αυτό φαινόταν ότι κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό, ένα αδιαπέραστο μυστήριο. Όμως αυτή την φορά δεν πρόκειται για ένα μυστικό όμοιο με εκείνο του Vautrin. Ο “Séraphitus” δεν είναι ένας άνθρωπος που καταναλώθηκε από το πεπρωμένο του και σε σύγκρουση με την κοινωνία. Είναι μία ύπαρξη ποιοτικά διαφορετική από τους υπόλοιπους θνητούς, και το μυστήριο του συνδέεται  όχι με σκοτεινά επεισόδια του παρελθόντος του, αλλά με την ίδια την δομή της ύπαρξης του.»

Πράγματι, αυτό το μυστηριώδες πρόσωπο αγαπά την Minna η οποία και αυτή τον αγαπάει: αυτή τον βλέπει σαν άνδρα, Séraphitus• όμως αυτός αγαπιέται και από τον Wilfred, που τον βλέπει σαν γυναίκα, Séraphita. Αυτό το τέλειο ανδρόγυνο ήταν γεννημένο από γονείς που υπήρξαν μαθητές του Swedenborg.» Για να γίνει κατανοητό ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνον με ζητήματα σεξουαλικής φύσης, αλλά με διαδικασίες  μεταφυσικής-πνευματικής διάστασης, πρέπει να επισημάνουμε ότι  ο  Seraphitus  δεν έχει δικό του φύλο, οι άλλοι τον βλέπουν ως άνδρα ή ως γυναίκα.

Η αναφορά στον Emanuel Swedenborg (1688-1772) δεν είναι βέβαια τυχαία. Αυτός ο Σουηδός αιρετικός θεολόγος, αποκρυφιστής και μέντιουμ, ήταν μαθητής του Ιουδαίου Johan Kemper ο οποίος ήταν οπαδός του γνωστού ψευδομεσία Sabbatai Zevi (ο ιδρυτής ενος μεγάλου εξτρεμιστικού γνωστικού κινήματος μέσα στην Οθωμανική αυτοκρατορία). Φθάνουμε λοιπόν σιγά-  σιγά στον πυρήνα του όλου θέματος: Η γνωστική επιδίωξη της δημιουργίας του ανδρόγυνου  όντος, ως μία διαδικασία  πνευματικής  μεταστοιχείωσης.                                                                                                
Τώρα να κάνουμε ένα άλμα στο χρόνο και από το 1800μχ να βρεθούμε στο 100μχ: Ήταν η εποχή που εμφανιζόταν η  γνωστική σέκτα των Ναασήνων (από την λέξη naḥash: φίδι). Αυτοί  θεωρούσαν τον Ουράνιο άνθρωπο, τον Αδάμ ως ένα ''αρσενοθήλυ''. Ο γήινος Αδάμ δεν ήταν παρά η εικόνα του ουράνιου αρχέτυπου: επίσης και αυτός ήταν ανδρόγυνο. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι κατάγονται από τον Αδάμ, το ''αρσενοθήλυ'' υπάρχει (κατ’αυτούς) εν δυνάμει σε κάθε άνθρωπο, και η πνευματική τελείωση συνίσταται ακριβώς στην  επανεύρεση αυτής της ανδρογυνίας. Το ανώτερο  πνεύμα, ο Λόγος ,ήταν και αυτό ανδρόγυνο. Για τους Ναασήνους η ανδρογυνία ήταν μία μεγαλειώδης διαδικασία κοσμικής ολοκληρωτικοποίησης. Στην επιστολή  του  Ευγνώστου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή που ονομαζόταν Χηνοβόσκιον, αναγράφεται ότι  ο Πατήρ γεννά μόνος του ένα ανθρώπινο ον ανδρόγυνο. Οι Ναασήνοι εφάρμοζαν την ομοφυλοφιλία;  Όπως λέει ο Ιππόλυτος Ρώμης: «...αν και δεν ήταν ευνουχισμένοι συμπεριφέρονταν σαν να ήταν…»

Η πορεία προς την ανδρογυνία είναι η τελική φάση του γνωστικού σχεδίου για την απεξάρτηση του ανθρώπου από τον Δημιουργό του κόσμου • είναι  το εωσφορικό  Εγώ που δεν θέλει να συναντηθεί με το Εσύ, αλλά χωρίζεται σε δύο, σε άρρεν και θήλυ, για να  αυτοερωτευθεί  μέσα σε έναν, μεταφυσικά ,ναρκισσιστικό παροξυσμό.

Στην αρχή του άρθρου αναφέραμε την φράση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου:  «Όταν ο σύζυγος και η σύζυγος ενώνονται με το μυστήριο του γάμου, αυτοί  δεν σχηματίζουν την εικόνα ενός  επίγειου πράγματος, αλλά του ίδιου του Θεού.»                        

Αν είναι έτσι, τότε  το «αρσενοθήλυ ον»  ποίου την εικόνα σχηματίζει;

24 σχόλια:

  1. Αν είναι έτσι, τότε το «αρσενοθύλη ον» ποίου την εικόνα σχηματίζει;

    αρσενοΘΗΛΥ

    όχι αρσενοθύλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για μια ¨Δεξιά¨ κοσμοθέαση .... υπέρ της πατρίδας και του δεσμού με την πατρώα Γη .... υπέρ της κοινότητας, που είναι συνέχεια των παραδόσεων .... υπέρ του φυσικού αυτοπροσδιορισμού (όπως με γέννησε η μάνα μου) ..... υπέρ του υπερβατού όπως αυτό φανερώθηκε στον άνθρωπο, δια μέσω του Ιού του Θεού Χρηστό .... υπέρ της όποιας αναζήτησης χωρείς κανένα δισταγμό, διότι είμαι υπερβατό δημιούργημα με ελευθέρα βούληση, καθ εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού ... ο Δαρβίνος έγραφε ηλιθιότητες .... η ανθρώπινη διάνυα τον έχει αφήσει μίλια πίσω κατά την ελευθέρα αναζήτηση της πορείας του ανθρώπου .....

    γιατί οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. δεν ανακοινώνουν τα αποτελέσματα που έχουν στα χέρια τους εδώ και δύο χρόνια, σχετικά με το λεγόμενο σωματίδιο του Θεού, όπως πρώτος ο Χίγκς μελέτησε θεωρητικά ;;;; η πειραματική μελέτη του κβαντικού κόσμου απλά απέδειξε την ύπαρξη ανώτερου σχεδίου ..... γιατί οι υλιστές που διευθύνουν την Ε.Ε. των πρώην Χριστιανικών βασιλείων, δεν ανακοινώνουν αυτά τα αποτελέσματα, ώστε να κατακρημνιστεί αυτή η ανήθικης και υλιοκεντρική θέαση τους ......

    επαναστατήστε εναντίον των ευρωπαίων υλιστικών ελίτ .... οι άνθρωποι αυτοί ερμηνεύουν το Δημιούργημα κατά το δοκούν και πάντα θέτοντας την σπιθαμιαία ύπαρξή τους στο κέντρο της δημιουργίας, ως τους εκλεκτούς .... δεν υπάρχει κάτι πιο ρατσιστικό .....

    επαναστατήστε συνειδησιακά πρωτίστως σε αυτή την δεδομένη στάση ζωής που μας μεταδίδουν αυτά τα κτήνη, μέσω όλων των τεχνικών που διαθέτουν .... αντισταθείτε συνειδησιακά στην λαίλαπα του ¨διαφορετικού¨ και της ¨εξίσωσης¨ .... το ¨διαφορετικό¨ ως εκ φύσεως αυτοπροσδιορίζεται ως μειονότητα, και έτσι δεν μπορεί να εκφράζει την πλειονότητα .... η ¨εξίσωση¨ είναι μια ουτοπία και ως εκ τούτου μια ανώμαλη και ανέφικτη κατάσταση .... ο Δημιουργός είναι σφόδρα υπέρ του πλουραλισμού ....

    και τα δύο ανωτέρω φιλοσοφικά πεδία δεν έπαψαν να είναι, πεδία δράσης της ¨αριστεράς¨ απο την εποχή που έλαβε τα πρώτα θεμέλια ως καβαλιστικός γνωστικισμός .... απο την εποχή δηλαδή που έβαλε τα ανώμαλα και σατανιστικά της ιδεώδη .... τα ιδεώδη δηλαδή του ατομικισμού και υλισμού .....

    επαναστατήστε λοιπόν καλοί μου Έλληνες ακόμη και εάν εγώ που σας καλώ να το πράξετε έχω αποτύχει .... το ότι ΕΓΩ έχω αποτύχει να γίνω Άνθρωπος, αυτό αποδεικνύει και την πολυπλοκότητα και όχι την βίαιη εξίσωση, σύμφωνα με την Αριστερή οπτική ....

    επαναστατήστε συνειδησιακά για την πατρίδα που έχουν θαφτεί οι πρόγονοί σας ... για την κοινότητα μέσα απο την οποία έχετε ξεπηδήσει και ανδρωθεί .... για το δικαίωμά σας να προσδιορίζεται την ύπαρξή σας ως εχέφρονα όντα .... για την ελπίδα μιας καλύτερης κοινωνίας για τα παιδιά σας .....

    ζήτω η ΕΛΛΑΣ ... ζήτω οι ελεύθεροι Άνθρωποι ....

    GEODETIS ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να γράψω για το άρθρο ;;;;; ειλικρινά ψάχνω και ψηλαφώ κάτι να βρω να προσθέσω – να αντιπαραθέσω .... ΤΙΟΤΕ τελικά .... ακόμη και εάν παραβιάσω ανοιχτές θήρες (μόνιμη ταχτική των αριστερόστροφων) ξανά θα είμαι ανήθικος ..... απλά ένα μπράβο ... πέρα απο το σχόλιο που υπέβαλα ανωτέρω υπό κατάσταση απόγνωσης και θυμού, θα ήθελα μια θέση εάν είναι εφικτό, σχετικά με τις τοποθετήσεις αυτού του κυρίου h-tp://www.paulcraigroberts.org/2014/08/06/will-putin-realize-russia-holds-cards-paul-craig-roberts/ που μελετάω τις τελευταίες μέρες ..... εκ του προοιμίου να αναφέρω ότι θεωρώ ότι ο κύριος Paul Craig Roberts μιλάει την γλώσσα της αλήθειας .... αυτά .....

      GEODETIS …..

      Διαγραφή
    2. Προς στιγμήν νόμισα ότι θα είναι κάνα λαϊκό με μπαγλαμάδες κλπ και τρόμαξα.

      Αλλά ακούγεται πολύ καλό, ωραίος λαός οι Ιρλανδοι.

      Διαγραφή
    3. ναι τους γνώρισα όταν σπούδαζα στην Αγγλία το 1995 ... με γοήτευσαν με την κουλτούρα τους .... βέβαια και ο μπαγλαμάς δεν είναι κακός .... κακός είναι ο επιτηδευμένος καθωσπρεπισμός .... ή ο επιτηδευμένος σνομπισμός .....

      GEODETIS ….

      Διαγραφή
  3. O μύθος του αρχέγονου ανδρογύνου αναφέρεται και στο Συμπόσιο του Πλάτωνα. "… υπήρχε λοιπόν τότε το ανδρόγυνο, που και στην εμφάνιση και στο όνομα αποτελούσε συνδυασμό του αρσενικού και του θηλυκού, τώρα όμως δεν υφίσταται πια αλλά το όνομα χρησιμεύει σαν βρισιά{...}Και ήταν τρία τα γένη και τέτοια, γιατί το αρσενικό γεννήθηκε αρχικά από τον ήλιο, το θηλυκό από τη γη κι εκείνο που μετείχε και των δύο από τη σελήνη, γιατί και η σελήνη μετέχει και των δύο {...}Τώρα όσοι άντρες έχουν προκύψει από τη διαίρεση του ενιαίου σώματος που τότε ονομαζόταν αρσενικοθήλυκο, αγαπούν τις γυναίκες και η πλειονότητα των μοιχών προέρχονται από αυτό το φύλο. Το ίδιο και όσες γυναίκες αγαπούν τους άντρες και ξενοκοιμούνται, από αυτό το φύλο προέρχονται"
    Επομένως, το ανδρογυνικό αρχέτυπο είναι κατα πολύ παλαιότερο του γνωστικισμού. Θα πρέπει να απορρίψουμε και τον Πλάτωνα δηλαδή; Διότι αυτό που παρουσιάζει είναι απίστευτο. Στην ουσία παρουσιάζει την ετεροφυλοφιλία ως απόροια του απώτατου ανδρογυνικού αρχετύπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Ο Πλάτωνας είπε πολλά πράγματα, δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει όλα να υιοθετηθούν άκριτα.Δηλαδή θα πρέπει οι κοινωνίες να σπαστούν σε μικροχωριά των 5040 κατοίκων επειδή αυτό θεωρούσε ως τον καταλληλότερο αριθμό για μια κοινωνία;
    2. Δεδομένου πως ήταν μυημένος στα μυστήρια δεν μιλούσε ανοιχτά, οπότε αναγκαστικά σε αρκετά σημεία μιλάει με γρίφους, αλληλογορίες και κώδικες. Όταν αυτά τα οποία λέει λοιπόν λαμβάνονται αυτολεξεί τότε δημιουργείται σύγχυση.
    3. Και στην αλχημεία υπάρχει το ανδρόγυνο (Rebis) μάλιστα το εξώφυλλο του seraphita αυτό αναπαριστά. Αλλά δεν συμβολίζει κάποιον ον, συμβολίζει μέρος της αλχημικής διαδικασίας.
    4. Το πρόβλημα με τις εσωτερικές διδασκαλίες είναι πως όταν άσχετοι ή κακοπροαίρετοι τις απογυμνώνουν από τους μύθους που τις περιβάλλουν και προσπαθούν να τις εφαρμόσουν στη κοινωνία τότε επικρατεί το χάος και η καταστροφή. Η άποψη μου είναι πως σε μεγάλο βαθμό αυτό συνέβει και με τον τεκτονισμό από τον 18ο αιώνα και έπειτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζεν:

    Συγχαρητίρια στο συγγραφέα του άρθρου τόυτου, δεν έχω τίποτε να προσθέσω σε αυτό.

    Στον Ανώνυμο 10 Αυγούστου 2014-1:22 μ.μ. θα ήθελα να τον πληροφορήσω, καθώς και να προσθέσω στον Συνοδινό, πως ο Πλάτωνας με τον ανδρόγυνο ήθελε να εξηγήσει την ύπαρξη χαρακτησριστικών, του χαρακτήρα, του άλλου φύλου στη συμπεριφορά των ανθρώπων ανά φύλα, καθώς και τη μεταξύ τους έλξη, σημείωση και στο χριστιανισμό ακόμη το μυστήριο του γάμου ενώνει ψυχικά το ζευγάρι στο "ανδρόγυνο". Ουδέποτε όμως είπε ο Πλάτων ότι η φυσική ένωση του ανδρόγυνου μπορεί να είναι εφικτή, ορίστε και η γνωστική πρωτοτυπία. Είμαι ανεκτός σε διορθώσεις από όποιον γνωρίζει καλήτερα το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία διόρθωση μονάχα, εκεί που γράφω ανεκτός, εννοώ ανοικτός, διορθώστε το σας παρακαλώ.

      Διαγραφή
    2. Με το ανδρόγυνο του Πλάτωνα γίνεται μία παρεξήγηση : δεν ήταν ένα ον με δύο φύλα, όπως στον γνωστικισμό, αλλά δύο όντα, αρσενικό και θηλυκό, ενωμένα. Η διαφορά στον συμβολισμό είναι τεράστια. Δύο όντα που μετά χωρίστηκαν και ένοιωθαν έλξη το ένα για το άλλο. Για να το πούμε απλά, ήταν κάτι σαν σιαμαία δίδυμα.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος10 Αυγούστου 2014 - 6:27 μ.μ.

      το blogspot δεν δίνει την δυνατότητα διόρθωσης σχολίων. Μόνο αν κάνεις εγγραφή με σταθερό ονομα μπορείς να αλλάζεις τα σχόλια σου.

      Διαγραφή
    4. Βαρώνος Μυνχάουζεν:

      Ευχαριστώ για τη διόρθωση στα λεγόμενά μου.
      Ευχαριστώ για την προτροπή κ. Θεόδοτε, εγγραφή δεν πρόκειται να κάνω για λόγους ασφάλειας πιο πολύ και επειδή κατήργησα το λογαριασμό μου στο Γκουγκκλ

      Διαγραφή
    5. Ασφάλεια από τι ακριβώς; Δεν υπαρχει ασφάλεια στο νετ, ό,τι λέμε, ό,τι γράφουμε, όποιες σελίδες επισκεπτόμαστε κλπ μένει καταγραμμένο και αποθηκευμένο. Μάλιστα αντικειμενικά οι μεγάλες εταιρίες (google) πολύ δυσκολότερα θα δίνανε πληροφορίες για κάποιο άτομο σε σχέση ας πούμε με τον internet πάροχο του καθενός. Έχεις τον ίδιο βαθμό ασφάλειας πάνω κάτω εάν έχεις google λογαριασμό με ψευδώνυμο και με το να μην έχεις καθόλου.

      Διαγραφή
    6. -Βαρώνος Μυνχάουζεν
      Προτιμώ τα περί ανωνυμίας, πιο πολύ φοβάμαι "ψαράδες" αναρχικούς που ψάχνουν ψευδώνυμα, εφόσον είμαι ανώνυμος δεν θα είναι για αυτούς εύκολη η συσχέτιση. Τη γκουγκλ τη διέγραψα αφότου της απαγόρεψα να πουλάει στοιχεία σε εταιρίες, ανεβάζουν τιμές σε ιντερνετικές αγοραπωλησίες, τα μαζεύουν δεν έχουν δικαίωμα χρήσης.

      Διαγραφή
  6. Δεκτόν οτι ο Πλάτων μιλάει για δύο όντα ενωμένα σε ένα, ωστόσο στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν δοξασίες για ένα όν που συμμετέχει και στα δύο φύλα. Πιο γνωστό παράδειγμα, το παιδί του Ερμή και της Αφροδίτης, ο Ερμαφρόδιτος. Υπήρχε επίσης κι ο Αφρόδιτος, η λατρεία του οποίου από την Κύπρο εισήχθη και στην Αθήνα και στις νυχτερινές τελέτες προς τιμήν του οι άντρες ντύνονταν με γυναικεία ρούχα κι οι γυναίκες με αντρικά. Επίσης στο πυθαγόρισμο μπορουν να εντοπιστούν σημάδια κάποιου απώτατου αρρενοθηλυκού όντος. Ωστόσο αυτό είναι πιο εμφανές στην Ορφική διδασκαλία όπου η δημιουργική αρχή του Σύμπαντος, o θεός Φάνης είχε ερμαφρόδιτη φύση. Ανάλογες ιδέες εμφανίζονται και σε άλλες παραδόσεις. Στον Ινδουισμό υπάρχει η ανδρόγυνη θεότητα Ardhanarishvara, ενώ και οι Ιάπωνες είχαν ανάλογες θεότητες και πίστευαν πως ανάλογα με τη φάση του φεγγαριού μπορούσε κάποιος να αλλάξει σεξουαλική κατεύθυνση και μετά να επιστρέψει ξανά.
    Είναι σίγουρο λοιπόν οτι αυτή η ιδέα προϋπάρχει του γνωστικισμού και είναι απολύτως λογικό να την υιοθέτησαν και οι Γνωστικοί καθώς είχαν δεχτεί επιρροές από πλατωνισμό, πυθαγορισμό και ορφισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας ενδιαφέρουν οι μυθολογίες, στις μυθολογίες των λαών βρίσκεις τα πάντα. Μας ενδιαφέρει ο γνωστικισμός γιατί αυτός επικρατεί και αυτός καθιερώνει τρόπους ζωής.

      Διαγραφή
  7. Έχοντας διαβάσει πολλά άρθρα στο Θεόδοτο, παρατηρώ ότι προσπαθείτε να ταυτίσετε το γνωστικισμό με τους Εβραίους. Μα ο γνωστικισμός παρ' όλη την επιρροή που δέχτηκε από τον ιουδαϊσμό, στην ουσία του είναι βαθύτατα αντιουδαϊκός. Οι περισσότεροι γνωστικοί ήταν αντινομιστές καθώς θεωρούσαν το Νόμο των Εβραίων ώς έργο του κακού. Υπήρχαν άλλοι που δεν αποδέχονταν τα γνωστά μας σήμερα ευαγγέλια επειδή οι ευαγγελιστές προσπάθησαν να εξιουδαϊσουν τη ζωή του Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μεν αυτό, πιθανόν να ισχύει, αλλά, οι παλαιότεροι εκπρόσωποι αυτού που λέμε ως γνωστικισμό, όχι τα μέρη του σε θρησκείες, ήταν Ιουδαίοι. Η αριστερά επίσης είναι λόγω αθεΐας εναντίον των Ιουδαίων, αλλά πολλά από τα ιδρυτικά της μέλη ήταν τούτης της καταγωγής. Π.χ. Καρλ Μαρξ, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, Σίνγκμουντ Φρόυντ (αθεϊστική και υλιστική η φιλοσοφία του), Τρότσκυ, Πόππερ (πατέρας της ανοιχτής κοινωνία, αντί-παραδοσικός, αντί-ιστορικός, του δίνω ότι: ήταν κατά όλων εθνικισμών και του Σιωνισμού, οπότε δεν ήταν υποκριτής, καθώς και ότι ανέφερε ότι στη δημοκρατία της Βαϊμάρης το Κομμουνιστικό κόμα ήταν τίγκα στους περιούσιους, πράγμα που τους έκανε μισιτούς λόγω της αντιγερμανικότητάς του.), Σάμπαταϊ Ζεβί (πατέρας της Σαβατιανής Καμπάλας και πρώτος εξισωτιστής, αναγεννητής ουσιαστικά του γνωστικισμού), Γιάκομπ Λεϊμπ Φρανκ (Πατέρας του φρανκισμού, τα πολιτικά πιστεύω των Ιακωβίνων επαναστατών της Γαλλίας στα λεγόμενά του βασίστηκαν), Χάρβεϊ Μιλκ (Ο πρώτος ανοικτά εκλεγμένος ομοφυλόφιλος πολιτικός, και ακτιβιστής, ήταν γιος ραβίνου). Γενικά μία τάση είναι που παρατηρήται.

      Διαγραφή
    2. . Μέσα στον εβραϊκό κόσμο, μετά το 70μχ, υπάρχουν δύο μεγάλα ρεύματα : το γνωστικό και το Ιουδαϊκό

      Διαγραφή
  8. Έχουμε πει να προσέχουμε τη φρασεολογία μας και τις εκφράσεις μας στα σχόλια. Μπορούμε να πουμε ακριβώς τα ίδια χωρίς χαρακτηρισμούς. Ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς, ας μη ξεχνάμε τι πραγματικά σημαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θελουν να εξαφανισουν σιγα σιγα το αγαπημενο δημιουργημα του θεου
    τον ανθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίζω να μην πιστεύει κανείς σοβαρά στις παραφιλολογίες από τους γνωστικούς και τις μεθόδους τους.Ήταν μια αίρεση που εμφανίστηκε ήδη από τον 1ο αιώνα , η οποία νόθευσε τη Χριστιανική πίστη με μυθολογικά στοιχεία.Αυτοί πίστευαν ότι εέχαν την γνώση για να έρθουν σε άμεση επαφή με τον Θεό.Πουλούσαν φούμαρα για εμπορικούς σκοπούς στον λαό , ο οποίος ανήμπορος πολλές φορές τους πίστευε,

    Αρκετά από τα απόκρυφα ευαγγέλια ανήκουν σε αυτούς.Ο πρώτος γνωστικός θεωρείται ο Σίμων ο Μάγος.

    Ίσως όμως αυτή η αίρεση να συνεχίστηκε και μετά τον 3ο αιώνα μ.Χ. με διαφορετικούς μανδύες ώστε να καλύπτει τους σκοπούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή