Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Γράφει ο Alex Synodinos


πιστέψτε το ή όχι έχουν και ιστοσελίδα
Έχετε παρατηρήσει ποτέ την τεράστια διαφορά μεταξύ των θέσεων των ψηφοφόρων και των εκάστοτε ηγεσιών που ψηφίζονται από αυτους; Τώρα θα πειτε: σώπα ρε Alex, σπουδαία ανακάλυψη έκανες, λες και δεν ξέρουμε πως οι πολιτικοί άλλα λένε και άλλα κάνουν. Όχι δεν εννοώ αυτό, εννοώ κάτι πολύ πιο νοσηρό και σύνθετο.


Ας ξεκινήσω με ένα παράδειγμα, πριν κάτι μήνες, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος της χώρας νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ασφαλώς το κόμμα του αντέδρασε έντονα και αντέδρασαν και οι ψηφοφόροι του. Οι αντιδράσεις είναι τέτοιες που τα μεσαία στελέχη και οι ψηφοφόροι του κόμματος μεταφέρθηκαν μαζικά στο UKIP. Kαι πείτε ότι θέλετε για τους Άγγλους και τις υποτιθέμενες σεξουαλικές τους προτιμήσεις, αλλά ως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένοι να καταπιούν τέτοιες καταστάσεις.


Ο Cameron παραξενεύτηκε από αυτή την αντίδραση, δήλωσε πως δεν κατανοεί γιατί υπήρξε τέτοια αρνητικότητα από στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος είπε επίσης πως θέλει να εξάγει τον γάμο των gay και σε άλλες χώρες  και τόνισε πως είναι υπερ των gay γάμων ακριβώς επειδή είναι συντηρητικός  ( σοβαρά το είπε αυτό…
 

Έχουμε λοιπόν έναν πολιτικό που δηλώνει συντηρητικός, ψηφίστηκε από συντηρητικούς και περνάει νόμους που ακόμα και η αριστερή πτέρυγα του εργατικού κόμματος στη Βρετανία θα το σκεπτόταν πριν το προτείνει να το κάνει.


Για να σας τον θυμίσω...
Ας δούμε τώρα ένα άλλο παράδειγμα. Το 2010 όταν εκλέχθηκε ο ΓΑΠ, εντυπωσίασε το σύνολο της Ελλάδος μιλώντας ανοιχτά για "Έλληνες κινεζικής καταγωγής", "Ἐλληνες αφρικανικής καταγωγής" και δήλωσε πως θα δώσει ψήφο σε όλους τους μετανάστες και πως με 3 χρόνια φοίτησης σε ελληνικό σχολείο (πιάνονται και οι κοπάνες από το μάθημα;) παίρνεις ελληνική ιθαγένεια. Μη με κάνετε να ψάχνω τα λινκς, στην Ελλάδα ζείτε τα θυμάστε….Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του φρύαξαν, ειδικά οι παλαιοπασόκοι, αλλά ακόμα και η πλειοψηφία των "προοδευτικών συμπολιτών" μας ένοιωσε πως το μέτρο είναι κάπως υπερβολικό και πρόσκαιρο και αισθάνθηκαν άβολα.


Παρατηρείτε τι θέλω να πω;


Οι πολιτικές ελίτ της Ευρώπης και της Ελλάδας είναι μακράν αριστερότερες ιδεολογικά από ό,τι τα άτομα που τις ψηφίζουν.


(Αυτό είναι το κλειδί που αναφέρω στον τίτλο του άρθρου. Ξαναδιαβάστε το μέχρι να το χωνέψετε ως αξίωμα και μετά προχωρήστε στην ανάγνωση του υπόλοιπου άρθρου.)


 Σκεφτείτε το εξής, πόσοι από τους όψιμους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά επιθυμούν να νομιμοποιηθούν όλοι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα; Δεν αναφέρομαι στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ουσιαστικά λιγότερο και από 2%. Αναφέρομαι σε αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο ψηφίζουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή τους πρωην πασόκους που δουλεύουν στο δημόσιο). Πόσοι λέτε από αυτούς τους ψηφοφόρους αν γινόταν δημοψήφισμα θα ήταν υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, του πλήρους ανοίγματος των συνόρων, της ουσιαστικής αποσύνθεσης των ενόπλων δυνάμεων κ.λπ; Ελάχιστοι. Κι όμως αυτές οι θέσεις είναι ο ιδεολογικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έχουμε λοιπόν στη πράξη; Έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων που ψηφίζει ένα κόμμα που εάν κάνει πράξη τα όσα λέει θα φρυάξουν και για πολλοστή φορά θα φτύνονται στο καθρέπτη (όπως και τότε που ψήφισαν ΓΑΠ).



από τον 'μεσαίο χώρο' στον 'κοινωνικό φιλελευθερισμό᾿..
Αλλά ας μην περιοριζόμαστε μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ας πάμε στη ‘δεξιά’ ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που η ταυτότητα της είναι διαρκώς υπό συζήτηση. Κάθε αρχηγός της που αναλαμβάνει της κοτσάρει και ιδεολογικό τίτλο που όμως ποτέ δεν εξηγεί επαρκώς (σας θυμίζω τα "κοινωνικός φιλελευθερισμός", "μεσαίος χώρος" κ.λπ). Τελικά τι είναι η ΝΔ; Έχει καταλάβει κανείς; Είναι φιλελεύθερη; Είναι συντηρητική; Είναι καπιταλιστική; Είναι ‘liberal’; Είναι ‘libertarian’; Tι ακριβώς είναι; Κανείς επακριβώς δεν έχει ορίσει. Ούτε καν και στελέχη της δεν μπορούν επαρκώς να σας δώσουν απάντηση. Για την ακρίβεια τα μεσαία και κατώτερα στελέχη της είναι παντελώς αδύνατο να συμφωνήσουν έστω και σε μια ελάχιστη ιδεολογική πλατφόρμα. Αλλά αυτό θα το αναπτύξω σε άλλο άρθρο. Μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε όμως τι πιστεύουν και πρεσβεύουν τα ανώτερα στελέχη της όπως επίσης μπορούμε να ορίσουμε και τον ιδεότυπο του ατόμου που ψηφίζει ΝΔ. 


Η ηγεσία λοιπόν της ΝΔ είναι ουσιαστικά από πολιτικής άποψης η φιλελεύθερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα ήταν το πρώτο κόμμα που θα νομιμοποιούσε όχι τον γάμο των ομοφυλοφίλων, αλλά και την υιοθέτηση παιδιών από τρανσεξουαλς. Μη σας φαίνεται κουφό, οι φιλελεύθεροι αυτά πιστεύουν, για αυτούς ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στη κοινωνία.  Άλλωστε όπως θα σας πουν με το υποτιθέμενο μέγα και αφοπλιστικό ‘επιχείρημα’ τους «τι σε νοιάζει τι κάνει από τη στιγμή που δεν σε ενοχλεί;». Βλέπετε για τους φιλελευθερους δεν υπάρχει κοινωνια, δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες, δεν υπάρχουν άτομα στη κοινωνία που λόγω ηλικίας πρέπει να προστατευτούν από αρνητικές επιρροές (πχ ναρκωτικά κ.λπ). Η όλη ιδέα ενός συνόλου με κοινά χαρακτηριστικά, κοινά βιώματα, κοινή συνείδηση είναι ανύπαρκτη για αυτούς, έθνη, λαοί, ακόμα και η έννοια της κοινωνίας είναι ξένη προς αυτούς. Υπάρχουν απλά άτομα-καταναλωτές και το άτομο-καταναλωτής ζει και δρα χωρίς να είναι δέσμιο τίποτε άλλου πέρα από των ορέξεων του.


Ιδεολογικά η ηγεσία της ΝΔ δεν διαφέρει στα κοινωνικά θέματα σε τίποτα από το ΣΥΡΙΖΑ, στα οικονομικά επακριβώς δεν έχει ξεκαθαρίσει τι είναι, αλλά τείνει προς το νεοφιλελευθερισμό, δηλαδή στον πλήρη και γενικευμένο καπιταλισμό. Ξέρετε ο καπιταλισμός δεν αναγνωρίζει τίποτε πάνω από το κέρδος, για τον καθαρό καπιταλιστή δεν έχει σημασία αν είσαι λευκος, μαύρος, Έλληνας, ξένος, λαθραία εισαγμένος στη χώρα ή νόμιμος κάτοικος. Δεν τον νοιάζει αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Γιατί λοιπόν να μην προσλάβει έναν λαθρομετανάστη χωρίς χαρτιά και να πληρώνει έναν Έλληνα; Και οι νεοφιλελευθεροι θα σας εξηγήσουν πως αυτό είναι το ιδανικό διότι έτσι πέφτει το κόστος παραγωγής και υπάρχει ανάπτυξη στην οικονομία. Πεθαίνουν οι Έλληνες, διαλύεται η κοινωνία θα πείτε; Αυτά δεν έχουν σημασία για τους νεοφιλελευθερους. Σημασία έχει η οικονομία. Εάν οι Έλληνες δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους λαθρομετανάστες, τότε να μάθουν να ζουν με λιγότερα και αν όχι, ε τότε κρίμα, οι νόμοι των αγορών είναι πάνω από όλα. Αλήθεια δεν σας κάνει εντύπωση πως οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της λαθρομετανάστευσης είναι οι υποτιθέμενοι πολέμιοι του καπιταλισμου και των αγορών; Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα για άλλο άρθρο….



Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως. Είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ ‘προοδευτικών απόψεων’ στα κοινωνικά θέματα και νεοφιλελεύθεροι στα οικονομικά; Θέλουν να βλέπουν gay parades και να ζουν σε συνθήκες άκρατου καπιταλισμού (δηλ. να συναγωνίζονται, ανεπιτυχώς, για μεροκάματο με τον εκάστοτε λαθρομετανάστη;) Προφανώς το ακριβώς αντίθετο ισχύει.



Ο μέσος ψηφοφόρος της ΝΔ, τον οποίο η ηγεσία της εχθρεύεται είναι ο τυπικός 'νοικοκυραίος' (ναι αυτόν που βρίζουν οι δημοσιογράφοι ότι κρατάει τη χώρα πίσω). Είναι ο άνθρωπος που θέλει να ζει σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα και να ακούει γύρω του ελληνικά, θέλει το παιδί του να μάθει γράμματα και η κόρη του να είναι ασφαλής στο δρόμο. Όταν ακούει πολιτικούς που ψήφισε να λένε ευχαριστώ στους μετανάστες που ήρθαν για να μας γονιμοποιήσουν φρίτει (αλήθεια τον Πάκη τον θυμαστε; Μα θα μου πείτε ξεχνιέται ο Πάκης;). Ο Νεοδημοκράτης δεν είναι και το ευφυέστερο άτομο στον πλανήτη (αλλά με μια χώρα με μέσο IQ στο κατώτερο άκρο των λευκών πληθυσμών δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά). Πιστεύετε πως ο άνθρωπος αυτός, ο μέσος ψηφοφόρος της ΝΔ, έχει θέσεις που ταυτίζονται με αυτές της ηγεσίας της ΝΔ; Προφανώς όχι.



Κατανοείτε τώρα γιατι λέω πως ασχέτως θέσης στο πολιτικό φάσμα οι ηγεσίες των κομμάτων είναι μακράν αριστερότερα από αυτούς που τις ψηφίζουν; Αποτελεί εξαίρεση η Χρυσή Αυγή, αλλά η Χρυσή Αυγή είναι εκτός πολιτικού συστήματος και εάν ανέβει και άλλο το σύστημα θα τη βγάλει και εκτός νόμου τελείως.




Ας ανακεφαλαιώσουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν συντηρητικά ή δεξιά κόμματα (αφήνω εκτός τα κατά τα δημοσιογραφικά λεγὀμενα ‘ακροδεξιά’). Υπάρχουν αριστερά κόμματα που το παίζουν δεξιά και ακροαριστερά κόμματα που το παίζουν αριστερά. Τα πρώτα προσπαθούν να κρατάνε τα προσχήματα όσο είναι εκτός εξουσίας, τα δεύτερα σε λιγότερο βαθμό. Λέγεται συχνά πως η θέση των ΄δεξιών’ κομμάτων σήμερα, είναι η θέση των αριστερών κομμάτων χθες την οποία και εγκατέλειψαν για μια ακόμα αριστερότερη θέση σήμερα. Την τελευταία θέση θα την υιοθετήσει σε λίγα χρόνια το ‘δεξιό’ κόμμα και το αριστερό θα πάει ακόμα αριστερότερα και πάει λέγοντας. Όπως σωστά είπε και ένας αμερικάνος youtubeιστας, «οι Ρεπουμπλικάνοι σήμερα μιλάνε κατά των γάμων των γκει, σε 10-20 χρόνια που οι Δημοκρατικοί θα έχουν προτείνει κάτι πιο 'προχωρημένο' ακόμα, οι ρεπουμπλικάνοι θα μιλάνε για την προστασία της ιερότητας του γάμου των γκέι». Με άλλα λόγια η αριστερά του χθες είναι η ‘δεξιά’ του σήμερα, η αριστερά του σήμερα είναι η ‘δεξιά’ του αύριο. 


Και ασφαλώς όταν η ‘ιδεολογία’ σου είναι απλά μια πιο μετριοπαθής εκδοχή αυτής του αντιπάλου σου, δεν έχεις να ελπίζεις και πολλά...


30 σχόλια:

  1. "Ιδεολογικά η ηγεσία της ΝΔ δεν διαφέρει στα κοινωνικά θέματα σε τίποτα από το ΣΥΡΙΖΑ, στα οικονομικά επακριβώς δεν έχει ξεκαθαρίσει τι είναι, αλλά τείνει προς το νεοφιλελευθερισμό, δηλαδή στον πλήρη και γενικευμένο καπιταλισμό."
    Είναι αυτό "αριστερή" θέση της Ν.Δ. Είναι ο πλήρης και γενικευμένος καπιταλισμός αριστερός;
    Σχετικά με το Σύριζα, ποιά απο τις θέσεις τους στην εξωτερική πολιτική αντίκειται στα συμφέροντα των ΗΠΑ;
    Είναι αυτές "αριστερές".
    Ακόμα και η αλόγιστη λαθρομεταναστολαγνεία βοηθά τον πλήρη και γενικευμένο καπιταλισμό.
    Είναι αυτό "αριστερή¨θέση;
    Συμπερασμα: Τα παραπάνω κόμματα, όπως και όλα τα υπόλοιπα, πλην Χ.Α. είναι αριστεροδεξιά. Με άλλα λόγια η διάκριση "δεξιά-αριστερά" πρέπει να εκλείψη διότι μόνο παραπλάνηση προκαλεί.
    Σ' αυτή την περίπτωση ο Θεόδοτος πρέπει να αλλάξη προμετωπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά πρώτον, μάθε να χρησιμοποιείς τα ερωτηματικά και τα εισαγωγικά εκεί που πρέπει. Δεν είναι οι άλλοι υποχρεωμένοι να μαντεύουν τι ειναι παραπομπή, τι ερώτηση, τι θέση στα όσα γράφεις.

      Κατά δεύτερον, δεν γνωρίζω εάν είσαι ακόμα ένας βλαξ του ΄πατριωτικού' χώρου με τα 'δεν υπάρχει αριστερά δεν υπάρχει δεξιά....κοκκαλα ελληνων...ιερά..." κ.λπ. ή απλό τρολλ. Απλά επειδή γράφεις και ξαναγράφεις (αναγνωρίζω το στυλ σου). Αυτή τη φορά θα σου απαντήσω.


      1. Έχουμε εξηγήση κατ' επανάληψη πως οριοθετουνται οι όροι αριστερά και δεξιά. Εάν διάβαζες τα άρθρα μας θα το γνώριζες. Ο καπιταλισμός είναι ουσιαστικά ο κλασσικός φιλελευθερισμός, η οικονομική όψη του προτεσταντισμού. Έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή αντίληψη του κόσμου και της οικονομίας που υφίσταται προς ώφελος των ανθρώπων και όχι το αντίστροφο. Δεδομένου πως η προαναφερθείσα θέση είναι η εξ ορισμού η δεξιά, ο καπιταλισμός ως αντιπαραδοσιακό φαινόμενο που επιθυμεί την ανατροπή της πρώτερας κατάστασης είναι αριστερός. Για την ακρίβεια είναι πιό διαβρωτικός των παραδοσιακών κοινωνιών από τον μαρξισμό για λόγους που εάν διάβαζες τα άρθρα μας θα ήξερες.

      2. Στη δική σου βλακώδη αντίληψη (προϊον του ψυχρού πολέμου), οι ΗΠΑ ειναι 'δεξία' και αν κάτι είναι κατά των ΗΠΑ ειναι αριστερό. Αρες μάρες κουκουνάρες με άλλα λόγια.
      Οι ΗΠΑ αποτελούν αυτή τη στιγμή την ισχυρότερη επαναστατική και αριστερή δύναμη στον πλανήτη. Συνειδητά προωθούν τη δημοκρατία, τον εξισωτισμό, την πλήρη αποσύνθεση κάθε είδους συνείδησης (εθνικής, θρησκευτικής κλπ), το φεμινισμό, τη διάλυση της οικογένειας κ.λπ, κ.λπ. Αλήθεια σε ποιόν πλανήτη κατοικείς για να μην τα έχεις αντιληφθεί αυτά;

      3. Τα κόμματα που περιγράφηκαν στο άρθρο ασχέτως το τι δηλώνουν προωθούν και υποστηρίζουν αριστερές θέσεις σε όλα τα θέματα. Το γεγονός πως δεν εκπροσωπείται πολιτικά η δεξιά και πως τα 'δεξιά' κόμματα είναι κάλπικα, αυτό δεν ακυρώνει τις βαθύτατες διαφορές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς οι οποίες ακριβώς επειδή βασίζονται σε αρχές και σε αντιλήψεις του κόσμου και του ανθρώπου παραμένουν διακριτές ασχέτως του τι συμβαίνει στη πολιτική σκηνή της εκάστοτε χώρας.

      4. Εν κατακλείδι εσύ θα πρέπει να αλλάξεις εγκέφαλο (δύσκολο) ή να πας πίσω στα 'πατριωτικο' μπλογκς από τα οποία μας κουβαλήθηκες και να στοχασθείς εκεί μαζί με τους άλλους 'πατριώτες' για την ελπίδα του έθνους: τον πατριώτη Θοδωράκη και τη ΣΠΙΘΑ, για το νεο-ΕΑΜ που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τους "ναζί της Μέρκελ", για τις 'πατριωτικές θέσεις' του ΚΚΕ, για την εθνική συμφιλίωση, για το 'πατριωτικό πασοκ', για τον Άρη Βελουχιώτη που μίλησε για την αδιάκοπη συνέχεια της ελληνικής φυλής και δεν ξέρω τι άλλη ηλιθιότητα παπαγαλίζεται αυτό το καιρό.

      Έαν κάποιος ευθύνεται για τη κατάντια αυτής της χώρας δεν είναι οι αριστεροί, αυτοί είναι αυτό που είναι. Το πρόβλημα της χώρας είστε όλοι εσείς οι γιαλατζί ντολμά 'πατριώτες', του 'λίγο έτσι, λίγο γιουβέτσι', του 'είμαστε και αριστεροί, είμαστε και δεξιοί'. Ολοι εσείς οι καρνάβαλοι που φοβάστε να αυτοπροσδιοριστείτε μήπως και σας πουνε 'φασίστες', 'δεξιούς', 'ακραίους'. κ.λπ κ.λπ.

      Θεώρησε αυτή την απάντηση την πρώτη και τελευταία που λαμβάνεις και το μήνυμα σου το πρώτο και το τελευταίο που δημοσιεύεται εδώ.

      Διαγραφή
  2. Τα βασικά στοιχεία ενός δεξιού σε αντιπαράθεση με αριστερές θέσεις.

    1)Πιστεύει στην παραδοσιακή δομή-συγκρότηση της κοινωνίας και την αξιοκρατία.Ο καθένας ανήκει εκεί που του αξίζει να ανήκει.Ο ισχυρός και ο ικανός μπορεί να προοδεύσει εφόσον το αξίζει.Η αριστερά μιλάει για ισότητα και διεθνισμό.Ο ιατρός , το ίδο με τον σκουπιδιάρη και τον ντελιβερά.

    2)Πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία(ο νόμος του οίκου) , συνεπώς και στην ελευθερία του ατόμου να αναπτύσσεται οικονομικά όπως αυτό επιθυμεί , και όχι στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας από το κράτος(αυτό που έκανε το Πασόκ 40 χρόνια και διέλυσε την Ελλάδα , τα ταμεία και το δημόσιο και αυτό που προαναγγέλει και ο Σύριζα).
    Δηλαδή οι δεξιοί πιστεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

    3)Πιστεύει στην θρησκεία και όχι στην αθεία(Τσίπρας).

    4)Αγαπάμε την πατρίδα μας και τις παραδόσεις της.Για αυτό το λόγο , έχουμε ένα είδος συντηρητισμού σύμφωνα με τους αριστερούς.Αυτοι τι θέλουν; Θέλουν παρελάσεις γκέι , ντου αναρχικών σε πρυτάνεις στα πανεπιστήμια , κάψιμο πόλεων(βλέπε Αθήνα 2008) , γενικευμένο μπάχαλο και σύγχυση(όπως συμβαίνει και τώρα στη χώρα μας) , διοίκηση του κράτους από τους εργάτες(δικτατορία του προλαιταριάτου).


    Σε αυτές τις διακρίσεις δε χωράνε εκπτώσεις.Κάθε άνθρωπος έχει μαι φυσική ροπή είτε προς δεξιά είτε προς αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει και ο ορθοδοξος κομμουνισμος ο σταλινισμος ενωειται αυτο που λες εσυ ειναι ο πολιτισμικος μαρξισμος (cultural marxism) και οι αναρχικοι και ο συριζα ειναι παιδια της σχολή της φρανκφούρτης

      Giorgos

      Διαγραφή
    2. Άσ΄το , φίλε.Αν αυτά που γράφω θεωρείς ότι είναι μαρξισμός , τότε εγώ είμαι εξωγήινος.

      Εκτός αν κατανόησα λαθος , γιατί έτσι όπως γράφεις ούτε ένας εξωγήινος δε μπορεί να καταλάβει τι εννοείς.

      Ας μάθετε πρώτα να μιλάτε και να γράφετε τα ελληνικά και μετά ας ονομαστείτε και "εθνικιστές".


      Άντε μπράβο.

      Διαγραφή
    3. Mπερδευτηκες φιλε μου δεν ειπα αυτο αλλο ειπα αλλο καταλαβες αυτο το ειδος μαρξισμου που αναφερεις εσυ ειναι ο πολιτισμικος μαρξισμος δεν ειπα οτι αυτα που λες εσυ ειναι μαρξιστικα
      εγω βασικα ειμαι λευκος εθνικιστης (white nationalism) καμια σχεση με τον civil nationalism

      Giorgos

      Διαγραφή
  3. Τι στατιστικά στοιχεία υπάρχουν τεκμηριώνοντα ότι το IQ του ελληνικού
    λαού είναι από τα χαμηλώτερα των λευκών λαών; Έχουν σίνει έρευνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτά που θα έβρισκες εάν έμπαινες στο κόπο να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης και μετά έψαχνες και τη σχετική βιβλιογραφία.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα περί IQ δεν αγγίζει μονάχα τους Νεοέλληνες και την αγελαία συμπεριφορά τους σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής τους ζωής, αφορά όλο το φάσμα των Ευρωπαϊκών εθνών αλλά και τους λευκούς κατοίκους των ΗΠΑ. Στις μελέτες και στις στατιστικές που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς, οι Ασιάτες της 'Απω Ανατολής (Ιάπωνες, Κινέζοι, Κορεάτες κλπ) διατηρούν χρόνια τώρα τις υψηλές θέσεις στα τεστ ευφυίας. Είναι όντως ευφυείς. 'Εξυπνο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω έναν Γερμανό ή έναν 'Αγγλο. Ο Νεοέλληνας δεν υπήρξε τίποτε απόλα αυτά. Υπήρξε μονάχα πονηρός ή κουτοπόνηρος. Αυτό το παραμύθι ότι εμείς είμαστε οι έξυπνοι και όοολοι οι άλλοι λαοί είναι "βάρβαροι" ή "κουτόφραγκοι" θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Οι Νεοέλληνες δεν προσέφεραν ΤΙΠΟΤΕ στον σύγχρονο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό τα τελευταία 180 χρόνια... Τα επιτεύγματά του είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ!


      Ιωάννης


      ΥΓ. ο παρακάτω σύνδεσμος δίνει μιά μικρή ιδέα για το παραπάνω θέμα σε διεθνές επίπεδο

      http://www.dailystormer.com/human-iq-scores-decreasing/

      Διαγραφή
    3. @Ιωάννης

      Ναι πολύ σωστές παρατηρήσεις.

      Απλά να συμπληρώσω το εξής. Οι απωασιάτες όντως σκοράρουν 2-3 μονάδες παραπάνω στα IQ tests αλλά ιστορικά οι πολιτισμικές και τεχνολογικές τους συνεισφορές είναι πολύ κατώτερες των Ευρωπαίων. Το οποίο πρακτικά σημαίνει πως τους λείπει η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητα. Το οποίο είναι μια αξιοπερίεργη διαφορά.

      Κάθε φορά που ρωτάω έναν Έλληνα τι έχουν συνεισφέρει οι ομοεθνείς μας στο δυτικό πολιτισμό τους τελευταίους αιώνες οι περισσότεροι δεν ξέρουν, οι πιό ψαγμένοι (συνήθως κάποιοι 'νεοορθόδοξοι' μετανιωμένοι αριστεροί) λένε 'έχουμε ποιητές! Στην Ελλάδα παράγουμε ποίηση!".... Επίσης όταν τους ρωτάς σε τι πιστεύουν πως υπερέχουν οι Έλληνες από άλλους λαούς η πιό συνηθισμένη απάντηση είναι "εχουμε διασκέδαση, οι ξένοι δεν ξέρουν να διασκεδάζουν!". Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σχολιασμού στο ζήτημα καν...

      Διαγραφή
    4. http://dienekes.awardspace.com/articles/greekiq/

      Το προβλημα ειναι οτι πλεον οι μελετες IQ βασιζονται σε TISS και PISA τεστ. Αντιθετα τα non-culture τεστ (π.χ. αυτα του Rindermann, http://jakubmarian.com/average-iq-in-europe-by-country-map/) που σχετιζονται μονο με τον παραγοντα g (και αρα με την πραγματικη νοητικη ικανοτητα) γινονται σπανια.

      Αξιζει να κανω εδω 2 σημειωσεις:

      1. Ο Lhynn εχει μια ιδιαιτερη περιεργη μεθοδολογια την οποια ποτε δεν εξηγει. Το αρθρο που εδωσα στην αρχη εξηγει το τι εννοω. Εκτος απ'αυτο πολλες φορες τα νουμερα που δινει δεν ανταποκρινονται σε αυτα των πηγων του.
      http://dienekes.blogspot.gr/2004/08/richard-lynns-massaged-iq-data.html

      2. http://www.counter-currents.com/2011/04/richard-lynns-dysgenics/
      (κατεβειτε στο The fall of greece)
      Το περιεργο ειναι οτι η Ελλαδα εχει ενα ασυνηθιστα μεγαλο IQ Gap μεσα στον ιδιο τον πληθυσμο της. Συμφωνα με τον Buj (και εναν ακομα αντιστοιχο ερευνητη-διαβασα το σχολιο σε μια μελετη προς το θεμα) οι πιο εξυπνοι της ειναι κατα μεσο ορο πιο εξυπνοι απο τους αντιστοιχους των αλλων ευρωπαικων χωρων ενω οι πιο χαζοι της βρισκονται στο επιπεδο των αντιστοιχων της δυτικης μεσης ανατολης. (near east) Δεν χρειαζεται να πω ποιοι ειναι η συντριπτικη πλειοψηφεια...
      Σε καμια αλλη ευρωπαικη χωρα δεν υφισταται τετοιο φαινομενο. Πιθανως σε αυτο να οφειλεται επισης και η μεθοδολογια του Lhynn ως προς την Ελλαδα στην οποια αναφερθηκα.

      Το προβλημα ειναι πιο συνθετο απ'οτι αντιλαμβανεστε.

      Συγγνωμη για τυχον ορθογραφικα, ομιλω και γραφω στην ελληνικη πολυ σπανια την τελευταια δεκαετια.

      Διαγραφή
  4. Εγω αυτοαποκαλουμε ακροδεξιος λευκος εθνικιστης δεν κρυβομαι καθολου

    Giorgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟ άρθρο ομιλείτε περί ιδεολογιών...Τι θα λέγατε για ιδεολογικοποίηση των μαζικών συμπλεγμάτων κατωτερότητας των πανηλίθιων κατοίκων της χώρας και ιδεολογικοποίηση των ψυχιατρικών και παρανοϊκών αντιδράσεών τους;;; Η χώρα της οποίας ο πολίτης ικανοποιείται με τα πρίμ στους πιθήκους της"εθνικής" ποδοσφαίρου, αλλά δεν δίνει μία για γιατρούς, κανονικούς δασκάλους(όχι γιαλαντζί, ψυχασθενείς αριστερούς), πως ονομάζεται;;; Οι ιδεολογίες είναι μια πρόφαση για να εκδηλωθούν τα κατώτερα ένστικτα των κατοίκων της περιοχής....φυσικά η αριστερά ως πρακτική, ικανοποιεί απόλυτα αυτόν τον σκοπό και φυσικά όπως κάποιος νιγηριανός βαφτίζεται..,έλληνας και ο Μήτσος ...Τούλα...έτσι και ο ψυχασθενής (αριστερός ) πολιτικός, αυτοβαφτίζεται δεξιός και τα ζωντόβολα τον ακολουθούν... Ας μην μιλήσουμε για τα ζωντόβολα, που ενώ τα αρχέτυπά τους είναι δεξιά, αυτά στηρίζουν την αριστερά...
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ....ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...και η προσωπική θυσία (η οποία στο κράτος των εκ δανεικών παροχών αγνοείται παντελώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, δεν νομίζω πως κανείς μπορεί να αντιπαραθέσει κάτι σε ό,τι ανέφερες.Όπως τα περιγράφεις είναι, δυστυχώς.

      Η Ελλάδα και να μην είχε τα προβλήματα που έχει αμφιβάλλω εάν θα μπορούσε να λειτουργήσει ως φυσιολογική δυτική χώρα.

      Διαγραφή
  6. Ο Θεός για να μας σώσει χρειάζεται να του το ζητήσουμε.Εμείς άλλα ζητάμε εδώ και χρόνια.Ύλη,χρήμα,γούστα τα οποία νομίζουμε ότι θα μας κάνουν ελεύθερους και ανεξάρτητους χωρίς να χρειαζόμαστε την βοήθεια του Υψίστου.Είμαστε τόσο ηλίθιοι ως λαός που δεν καταλαβαίνουμε πως όσο μεγαλώνουμε τις ανάγκες μας,τις πλαστές ανάγκες μας, μειώνουμε την ελευθερία της υπόστασης μας.Τι να περιμένεις όμως από τους κατοίκους αυτής της χώρας που η αντιληπτική τους ικανότητα είναι κάτω του μετρίου;Τι να περιμένεις όμως από τους κατοίκους αυτού του τόπου, που «βίασαν» με απίστευτους τρόπους την Ελλάδα και τώρα με περίσσια ντροπή σου λένε εμείς δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα για το συμβάν.Αυτά που αναφέρει ο Alex Synodinos και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, είναι ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα χρήζουν άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης γιατί οι επιλογές τους,οι πάσης φύσεως επιλογές τους εδώ και χρόνια, τους οδηγούν στο θάνατο.Ειλικρινά απορώ με την κατάντια μας και θλίβομαι παράλληλα.Υπάρχει ελπίδα;Ανάσταση θα υπάρξει;Η μόνο μετά θάνατον!Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα υπάρξει, αλλά αργά και βασανιστικά.
      Οικία βουλήσει φτάσαμε εως εδώ, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αναστηθούμε.
      Συγχαρητήρια για όσα πολύ σωστά επισημαίνεται.

      Διαγραφή
  7. Δεν υπαρχει Ελλαδα,δεν υπαρχει Ελληνικος λαος.Υπαρχει χριστεπωνυμον πληθος(με ο,τι σερνει μαζι του),υπαρχει και η χωρα των χατζηελληνων-τουρκορωμιων.Οι Εβραιοι οταν(μεσω των Ρωμαιων αυτοκρατορων) μας εκαναν με το ζορι χριστιανους,ηξεραν πολυ καλα τι εκαναν,ειχαν τους λογους τους.Ειμαστε ο περιγελος της Ευρωπης και νομιζουμε οτι ειμαστε απογονοι των αρχαιων Ελληνων(μακαρι να κανω λαθος).Ενας λαος που τα μισα ονοματα του ειναι Εβραικα και τα μισα επιθετα:Παπα,Χατζη,Καρα,Ογλου,κτλ δεν εχει μελλον,ειναι θεμα χρονου να τον καταβροχθισει το ισλαμικο τσουναμι.Ο "Ελληνικος" λαος ζει μεσα στην χριστιανικη μακαριοτητα του.Μια επιβεβαιωση αυτου που λεω(κατα την γνωμη μου):Οταν ξεσπασε το 97 η ιστορια με τις "πυραμιδες" στην Αλβανια,οι Αλβανοι την αλλη μερα πηραν τα οπλα και εξεγερθηκαν εναντιον της πολιτικης ηγεσιας(τα ξερετε ολοι τα γεγονοτα),δεν περιμεναν τον...Θεο και την...Παναγια να κανουν το...θαυμα τους.Εδω εχουμε απο το 2010 σχεδιο γενοκτονιας και το χριστεπωνυμον πληθος(οι τουρκορωμηοι δηλαδη) περιμενει απο την Παναγια να επεμβει.Καλα...Επισης:Αν δεν υπηρχαν οι ακροδεξιοι θεολογοι και οι εχοντες νοοτροπια ακροδεξιου θεολογου,σημερα ο Συριζα(με τους απλυτους) δεν θα επιανε το 25%,αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθείς να χρεώσεις στον χριστιανισμό την κατάντια της Ελλάδας και των Ελλήνων. Μόνο που δεν εξηγείς πως γίνεται το Βυζάντιο να επιβίωσε μία χιλιετία και να υπήρξε μια υπερδύναμη όντας εξ ολοκλήρου χριστιανική αυτοκρατορία. Επίσης η θεωρία σου δεν εξηγεί γιατι άλλα χριστιανικά έθνη (όλη η Ευρώπη δηλαδή και όλοι οι λευκοί πληθυσμοί) δεν έχουν τις αντιδράσεις/συμπεριφορές των νεοελλήνων. Ακόμα και οι Ρώσοι που έχουν το ίδιο θρησκευτικό δόγμα και παίρνουν τον χριστιανισμό τους πολύ πιό σοβαρά δεν έχουν τέτοιες συμπεριφορές όπως οι Έλληνες.

      Η αντίληψη ότι ο χριστιανισμός επιβλήθηκε με τη βία είναι ανόητη και ανιστόρητη. Παρά τις γενικευμένες συγκρούσεις καμμία θρησκεία δεν μπορεί να επιβληθεί με τη βία και τόσο γρήγορα σε μια τέτοια τεράστια έκταση. Ο χριστιανισμός κυριάρχησε διότι είχε τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να γινει μαζικό κίνημα (συμπαγη θεολογία, ενδιαφέρον για τους φτωχούς, αγκάλιαζε τους πάντες), σε αντίθεση με τις άλλες θρησκείες της εποχής.

      Μιλάς για σχέδιο εξόντωσης από το 2010. Δηλαδή η Ελλάδα θα επιβίωνε με υπογεννητικότητα και λαθρομετανάστευση με τα δεδομένα πριν το 2010; Προφανώς και όχι. Αλλά επικεντρώνεσαι στο 2010 διότι τότε μειώθηκαν οι μισθοί, προφανώς για εσένα αυτό είναι και το πρόβλημα. Ας σοβαρευτούμε εξόντωσης της Ευρώπης υπάρχει από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (εαν μας διάβαζες θα ήξερες και ποιος το πρωτοπαρουσίασε, πότε και πως), συνειδητά μπήκε σε εφαρμογη από το 1945 και νωρίτερα, απλά από το 1990 και μορφοποιήθηκε στη τελική του μορφή με τη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

      Εν κατακλείδι, οι θέσεις σου δεν έχουν καμία βάση, κάνεις κβαντικά άλματα λογικής για να δικαιολογήσεις παντελώς αίολες θεωρίες.

      Αποτέλει επίσης ενδιαφέρον πως το όλο σου μήνυμα περιστρέφεται γύρω από το θέμα των λεφτών, για αυτό και επικεντρώνεις το πρόβλημα στο 2010 που πέσανε οι μισθοί, αλλά και φέρνεις ως παράδειγμα προς μίμηση του Αλβανούς που πήρανε τα όπλα με την υπόθεση των πυραμίδων. Δηλαδή πάλι για λεφτά μιλάς.

      Αυτοί που βρίζεις (οι χριστιανοί) τουλάχιστον έχουν και κάποια υψηλότερα ιδεώδη (πιστεύουν και σε αξίες που δεν ορίζονται και περιορίζονται από τα υλικά αγαθά), εσένα το μυαλό σου είναι αποκλειστικά στο χρήμα ως φαίνεται, όπως και οι αριστεροί και οι πασοκοσυριζαίοι δημόσιοι υπάλληλοι που για το μόνο που διαμαρτύρονται είναι οι μισθοί και τα επιδόματα τους. Πριν κρίνεις τους άλλους για έλεγξε μήπως αυτά τα οποία εκφράζεις εσύ είναι μακράν χειρότερα και έχουν ως κίνητρο μακράν ταπεινότερα κίνητρα. Ίσως βρεις πως αποτελείς μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης όπως πιστεύεις.

      Όσο για τα παλαβά περί 'ακροδεξιών θεολόγων'....ειλικρινά μάλλον ζεις σε άλλη χώρα...

      Διαγραφή
    2. Σε λαθος μπλογκ μπηκε το παλικαρι

      Διαγραφή
  8. Ρε Θεόδοτε βάλε μια τάξη ρε φίλε.

    Δε το βλέπετε ότι το γεγονός , να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στο Χριστιανισμό είναι σκέτη στάχτη στα μάτια και κρύβει συμφέροντα;;;;Επίσης κρύβει έναν άκρατο ρατσισμό άνευ ουσίας και νοητικής αντίληψης.Είναι αυτό που λέγατε σε ένα άρθρο σας , ότι η Δεξιά αποδέχεται την Αλήθεια ακόμα κι αν δεν πηγάζει από το έθνος , έτσι ώστε να χτίσει ένα σωστό αξιακό σύστημα.Απλά πράγματα.Οι "εθνικιστές" αποδέχονται ΜΟΝΟ ό,τι έχει σχέση με το έθνος(άσχετα αν είναι καλό ή κακό , το κάνουν αυτόματα και άκριτα) και τους φταίνε πάντα οι άλλες φυλές χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να εξετάσουν τα γεγονότα.Δηλαδή αυτοί τώρα νομίζουν ότι αν προσκηνύσουμε το δία θα σωθούμε.Καταλαβαίνεις τι νοούν;;;

    Παρακαλώ πολύ μηνύματα που μας διχάζουν σε ειδωλολάτρες και Χριστιανούς , να διαγράφονται αμέσως.Κάνουν το πρόβλημα δυσκολότερο και διχάζουν το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα αυτό υπάρχει και αντί να κρύβεται καλό είναι να αναλύεται. Δεν είναι όλοι οι δεξιοί ή οι εθνικιστές χριστιανοί.

      Προσπαθούμε όλοι να βρούμε εξηγήσεις για τη σημερινή κατάντια. Κάποιες έχουν λογική, κάποιες άλλες όχι και κάποιες άλλες απλά αντικατοπτρίζουν προσωπικές πεποιθήσεις και πιστεύω. Για παράδειγμα εγώ δεν αντέχω τους πασόκους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι λογικό να τους κατηγορώ για όλα τα στραβά της χώρας (αν και ευθύνονται για τα περισσότερα). Άλλωστε ο πασοκισμός αποτέλεσμα ήταν και όχι η αιτία...

      Δεν υπάρχει μια αιτία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Εάν η ορθοδοξία αποβλακώνει το λαό και τον προβατοποιεί όπως λένε κάποιοι γιατί οι Ρώσοι ορθόδοξοι της Ουκρανίας πολεμάνε;

      Εάν είναι απλά θέμα IQ γιατί οι ανώτεροι διανοητικά βορειοευρωπαίοι υπέγραψαν τη θανατική τους καταδίκη πολύ πριν από ότι την υπογράψαμε εμεις;

      Είναι μια μίξη παραγόντων και όντως δεν ειναι μόνο πρόβλημα οι νεοέλληνες, υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες που δεν θέλουν η Ελλάδα να αναπτυχθεί.

      Και στο κάτω κάτω σε πόσες ακόμα ευρωπαικές χώρες στο κόσμο υπάρχουν κόμματα σαν την ΧΑ που παίρνουν τέτοια ποσοστά;

      Επίσης, ο όρος ειδωλολάτρης είναι εντελώς λάθος και ταυτόχρονα και προσβλητικός και για τους Αρχαίους Έλληνες και για τους σύγχρονους αρχαιόθρησκους. Δεν μπορείς να μην θες ο άλλος να σε λέει ρωμιό αλλά να τον αποκαλείς ειδωλολάτρη.

      Διαγραφή
  9. Ας με λένε Ρωμιό.Έτσι ονόμαζαν τους πολίτες της βυζανινής αυτοκρατορίας και είμαι περήφανος που είμαι απόγονος των βυζαντινών Ελλήνων και της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην ιστορία.Αυτοί είναι ειδωλολάτρες και παγανιστές.

    Αν θέλετε πλακωνόμαστε και για αυτό να δούμε ποιος θα επικρατήσει και ποιος έχει δίκαιο και ποιος λέει την αλήθεια και ποιος παραμύθια(μυθολογίες).Η μεριά πάντως που προκαλεί δεν είναι των Χριστιανών αλλά των παγανιστών.Έτσι και αλλιώς μια ζωή διχασμένοι είμασταν.Τώρα θα στρώσουμε;


    Και με τον ρυθμό προπαγάνδας που εκπορεύουν αυτοί οι ειδωλολάτρες κατά του Χριστιανισμού , θα δεις ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις και για αυτό το θέμα στο μέλλον , πέρα από το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια θα σου πουν και αυτοί για την Παλαια Διαθήκη πως είναι παραμύθια και μάλιστα και ξένα. Τέλος πάντων δεν είμαστε εδώ για θεολογικές συζητήσεις

      Στα ζητήματα θρησκείας είναι καλό να υπάρχει ανεκτικότητα δεδομένου ασφαλώς πως η εκάστοτε θρησκεία δεν έχει εχθρικό χαρακτήρα. Δεν νομίζω πως ούτε ο χριστιανισμός ούτε η αρχαία θρησκεία (σε όποια από τις μορφές της διότι είχε πολλές) αποτελεί πρόβλημα ή θα προκαλέσει συγκρούσεις στο μέλλον.

      Το λάθος των αρχαιόθρησκων ήταν που ανέχθηκαν αριστερούς άθεους και συριζαίους να τους καβαλήσουν με αποτέλεσμα να τους διαστρέψουν το όλο κίνημα. Αλλά μήπως δεν υπάρχουν και πατριώτρες που αφήνονται να πιστέψουν στις αρλούμπες περί 'πατριωτικής αριστεράς' ;

      Τέλος πάντων το θέμα τελειώνει εδώ. Δεν έχει σημασία να το συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς ανέχθηκαν αριστερούς;;Tα περισσότερα μέλη τους αριστεροί είναι.Βασικά ό,τι νά ναι είναι.Πάντως ένα ακόμη που δε μ΄αρέσει με αυτούς είναι ότι είναι αμετανόητοι υλιστές.΄Εχει πολλές πτυχές το θέμα.Τέλος πάντων.Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. Είναι σύνθετο θέμα. Εάν είσαι μαρξιστής είσαι τότε και υλιστής και κατά συνέπεια άθεος. Τέτοια άτομα γέμισαν το όλο αρχαιόθρησκο κίνημα αρχικα προσποιούμενα τους παγανιστές. Το διέστρεψαν, το μετέτρεψαν σε απλά ένα αντιχριστιανικό κίνημα και όταν ξεφούσκωσε το παράτησαν.

      Διαγραφή


  10. Θεόδοτε 1.17 π.μ

    Νομίζετε ὅτι οἱ βορειοευρωπαῖοι εἶναι διανοητικὰ ἀνώτεροι;

    Ἔζησα σὲ Βὸρειοευρωπαϊκὴ χώρα 35 χρόνια καὶ δὲν βρῆκα τὸ IQ τους ἀνώτερο τοῦ IQ τῶν Ἑλλήνων,βρῆκα

    ἐντελῶς τὸ ἀντίθετο.

    Ἀλλὰ γιὰ νὰ μιλὴσω εἰλικρινὰ τὸ συνέκρινα μὲ τὸ IQ τῶν Ἑλλήνων τοῦ ἐξωτερικοῦ διότι συγκρινόμενο μὲ τῶν Ἑλλήνων

    τῆς Ἑλλάδος ἡ κατάστασις εἶναι ἀπογοητευτικὴ καὶ ἔχετε ἀπόλυτο δίκιο σὲ αὐτὸ.

    Τὰ παιδιά μας ἔξω μπαίνουν στὰ καλλίτερα Πανεπιστήμια καὶ οἱ μὴ σπουδάζοντες διαπρέπουν ἐπαγγελματικὰ.

    Μοιάζει ὅ,τι πιάνουν νὰ γίνεται χρυσὸς.

    Οἱ ἀποτυχημένοι εἶναι λίγοι.

    Καταλαβαίνω γιατὶ γίνεται αὐτὸ καὶ ἐπειδή βλέπω πώς ἐδῶ δὲν θὰ δημιουργηθοῦν οἱ ἴδιες προϋποθέσεις γιὰ νὰ

    πάμε μπροστὰ,θλίβομαι.

    Ἔχω πεισθῆ πλέον ὅτι ἡ Ἑλλάδα δὲν θὰ ζήση,διότι δὲν ἔχει τήν θέλησι νὰ ζήση.


    Υ.Γ

    Μία μόνο πρότασι γιὰ τὸ κίνημα τῶν ἀρχαιοθρήσκων.

    Εἶναι νεοταξῖτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oι μετρήσεις του IQ δεν νομίζω πως αμφισβητούνται και όσες κι αν έχουν γίνει παρουσιάζουν μια διάταξη η οποία επαναλαμβάνεται δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να ζούμε με μύθους.. Κατανοώ πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε αρκετούς να το δεχθούν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.Οι Έλληνες για Ευρωπαίοι δεν είναι και ιδιαίτερα ευφυείς. Οι λόγοι αυτής της διανοητικής καθίζησης είναι πολλοί και αρκετοί από αυτούς είναι κοινωνικού χαρακτήρα, θα τους αναπτύξω σε επόμενο άρθρο.

    Όλοι όσοι είμαστε στο μπλογκ έχουμε ζήσει αρκετά χρόνια εξωτερικό και σε ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία κλπ). Τη σύζήτηση αυτή την έχουμε κάνει κατ'επανάληψη. Κανείς μας δεν παρατήρησε αυτό το οποίο αναφέρεις. Για να είμαι ειλικρινής οι Έλληνες που γνώρισα προσωπικά στο εξωτερικό μάλλον πονηροί ήταν παρά έξυπνοι, ξέρανε να κοροϊδεύουν το σύστημα ενώ οι γηγενείς δεν ξέρανε διότι δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνουν κάτι τέτοιο ή το θεωρούσαν απαράδεκτο να κλέβουν το κράτος. Αυτό για τους Έλληνες θεωρείται 'μαγκία' και 'εξυπνάδα΄...

    Αλλά εάν ισχύει αυτό που λες τότε η εξήγηση είναι η εξής:οι Έλληνες του εξωτερικού που συνάντησες είναι μάλλον ο καρπός του brain drain που υφίσταται η Ελλάδα, ασφαλώς και κάποιοι από αυτούς είναι υψηλότερα διανοητικά από το μέσο Έλληνα και οποιονδήποτε άλλο. Ένας Έλληνας που πιάνει δουλεία ως ας πούμε aerospace engineer στην Dassault ε προφανώς είναι πολύ ανώτερος διανοητικά του μέσου Γάλλου. Aλλά αυτές οι συγκρισεις είναι ανούσιες. Είναι αντίστοιχες με αυτές που δείχνουν τους αφρικάνους φοιτητές σε αγγλικά πανεπιστήμα να έχουν IQ ανάλογο ή και ανώτερο με το μέσο όρο της Βρετανίας αγνοώντας πως οι φοιτητές αυτοί είναι η αφρόκρεμα της κοινωνίας τους και ανήκουν στο 1% του πληθυσμού που αντιπροσωπεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζεν:

      Πρώτα από όλα κ. Συνοδινέ να σας συγχαρώ για το άρθρο σας.
      Δεύτερον, έχοντας γράψει ήδη δύο αναρτημένα άρθρα, με θεωρώ μέλος του σάιτ, συγχωρήστε με άμα αυτό περιέχει κάποιο θράσος. Από τη χώρα δεν έχει τύχει δυστυχώς να έχω φύγει, μιας και είμαι και ο νεώτερος σε ηλικία. Το θέμα της νοημοσύνης του μέσου Έλληνα είναι απλό σχετικά να φανεί, δεν χρειάζεται κανείς να έχει πάει στο εξωτερικό για να καταλάβει γιατί είναι χαμηλό. Πρώτον όσον αφορά τους Ευρωπαίους, οι ειδησεις στις οποίες σιγά σιγά σουτάρουν τις φιλελεύθερες και ψευτοσυντηριτικές κυβερνήσεις τους είναι σημάδι ανώτερης νοημοσύνης, εξαιρώντας βέβαι τα κράτη κυφήνων της σκανδιναβίας. Στην Ελλάδα τώρα ας σκεφτεί κα΄ποιος τα θέλω και τις αντιδράσεις του έλληνα, ουσιαστικά ο μέσος έλληνας δεν έχει κατανοήσει ότι έχει σφάλει και ακόμα χειρότερα κατηγορεί τους πάντες για αυτό. Το χειρότερο από όλα είναι ότι μυαλό δε βάζει, τους ίδιους που τον έφεραν εδώ συνεχίζει να υποστηρίζει, στο σύριζα ψηφίζει το παλιό πασόκ του Ανδρέα, γιατί αυτό βλέπει σε αυτόν, συν τους βουλευτές τους καινούργιους που το εκτίναξαν τους πήρε το κόμμα από το πασόκ. Ο ψηφοφόρος της ΝΔ υποστηρίζει ένα κόμμα που τον βρίζει, δηλαδή το μέσο οικογενειάρχη που μας κρατάει πίσω. Όταν πάντως ο Κάμερον μίλησε εναντίον των ψηφοφόρων του, αυτοί τον σούταραν για το Φαράζ. Ό,τι πω παραπέρα, θα είναι πλεονασμός.

      Διαγραφή
    2. @Βαρώνος Μυνχάουζεν

      Eξέλαβε το ως preemptive :-D Πρέπει να ζήσεις εξωτερικό και κατά προτίμηση να μην επιστρέψεις στην Ελλάδα.


      Διαγραφή
  12. δεν αποπαίρνω τους συνανθρώπους μου, όπως αυτοί προσδιορίζονται ως Έλληνες ... σύμφωνα με τα λίγα κολλυβογράμματα που γνωρίζω, τους θεωρώ ισάξιους και ισότιμους να τοποθετηθούν και να δημιουργήσουν, και γενικά να αντιπαρέλθουν πνευματικά και ιδεολογικά με τους λεγόμενους Δυτικούς.... δεν πιστεύω ότι τα αδέλφια μου όπως και εγώ, ήμαστε κατώτερης νοητική υπόστασης, έναντι των ευρωπαίων συνομιλητών μας .... έχω σπουδάσει στην επαρχία του Northubria εφαρμοσμένη φυσική και έχω πολύ καλή εικόνα του τι διαδραματίζεται στους χώρους που παράγουν γνώση, οι φίλτατοι κατά τα άλλα συνομιλητές μας ευρωπαίοι .... δεν χρειάζεται βέβαια να μεταδώσω την φοιτητική μου εμπειρία, σχετικά με την ασφάλεια και ηρεμία που είχα την χάρα να απολαμβάνω σε αυτά τα ιδρύματα, σε σχέση με τα αντίστοιχα Ελληνικά .... ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Έλληνας είναι γενικά κατώτερης νοητικής υπόστασης, ειδικότερα οι ονομαζόμενοι ως καλλιεργημένοι ....

    την προσωπική μου ταπείνωση έναντι του μεγάλου υπερβατού σχεδίου, οφείλω να την επισημάνω, ακόμη και εάν ως ύπαρξη δεν θα πάψω ποτέ να αναζητώ την λειτουργία σε όλες τις δομές του φαινόμενου ή μη κόσμου ... το Θείον είναι σύμμαχός μου και όχι αντίπαλος διότι εάν το Υπέρτατο δεν με εμπλούτιζε με την ¨ελευθέρα βούληση¨ δεν θα είχα συνείδηση της ύπαρξής μου (γνώθις εαυτόν) οπότε δεν θα υπήρχε και λόγος προβληματισμού .... η ελεύθερη βούληση στο Ον που ονομάζουμε άνθρωπο δεν μπορεί απλά να είναι προϊόν, των τυχαίων χρωμοσωματικών διαφοροποιήσεων, πρέπει να εγκολπώνεται ανώτερη διάνοια, εάν κάποιος αναλογιστεί την γραμμική εξέλιξή του ανθρώπου, σύμφωνα με τα άλλα έμβια είδη ....

    ο άνθρωπος ωστόσο δεν παύει να είναι και ένα είδος ιδιάζον, που παρόλο την διαλεκτική του δεινότητα εκφράζει ακόμη και σήμερα, την ανασφάλειά του μέσα απο την πρόσδεση του με την γη που κατέχει .... την πρόσδεση με τον χώρο, που του εγγυήθηκαν πατρογονικά άγνωστα υποκείμενα, αλλά που τον καθορίζουν και τον προσδιορίζουν .... το δέσιμο του ανθρώπου με την πατρογονική γη είναι αδιάρρηκτο φαινόμενο ....

    το ανθρώπινο Ον δεν είναι ποτέ εκ φύσεως σύμφωνο, με την όποια άμεση και ραγδαία κοινωνική μεταβολή .... όποτε αυτές επήλθαν το σύνολο της κοινωνικής ομάδας αντέδρασε με προοπτική να την αποτρέψει εάν όχι εξαλείψει .... ένα ανθρώπινο σύνολο που έστω και περιορισμένα διάγει μέτρια, δεν επιθυμεί ρηξικέλευθες αλλαγές, ακόμη και εάν αυτές έχουν θετικό αντίκτυπο .... δηλαδή οι κοινωνίες του ανθρώπινου Όντος είναι εκ φύσεως συντηρητικές και καχύποπτες .... αυτό είναι η δικλίδα ασφαλείας που υπάρχει στην μεγανοημοσύνη της ομάδας ....

    μπορεί να σφάλω αλλά αυτή είναι η γνώμη μου .... βρήκα και διαβάζω ένα απο τα κείμενα του Γουσταύου Λε Μπόν ¨Η ψυχολογία τον μαζών¨ σπουδαίο κείμενο ......

    κατά τα άλλα συμφωνώ και επ' αυξάνω με τα αναδυόμενα απο το άρθρο ....

    GEODETIS ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή