Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

MEGA: Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ


Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

το νέο μοντέλο οικογένειας που προτείνει το Mega
Όχι, δεν αποφασίσαμε να γίνουμε  τηλεκριτικοί, ούτε βέβαια να ασχοληθούμε με τα εφήμερα και αμελητέα γεγονότα της σύγχρονης κοινωνικής ζωής.

Νοιώσαμε όμως την ανάγκη να γράψουμε δύο λόγια για αυτό το κανάλι, πρώτον, διότι όλα αυτά που προωθεί καθόλου 'εφήμερα' δεν είναι, και δεύτερο, διότι περιβάλλεται από  μία  αύρα, πολύ  ιδιαίτερη, ή μάλλον, πολύ ιδιαίτερα αρνητική. (όχι πως τα άλλα κανάλια υστερούν σε αρνητικότητα)

Θα αρχίσω αυτή την μικρή ανάλυση, με κάποιες σκηνές από γνωστή σειρά επεισοδίων που  παρουσιάζει αυτός  ο τηλεοπτικός σταθμός: Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων έχει υιοθετήσει ένα μικρό παιδάκι, το περιφέρει, υπερήφανα, από εδώ και από εκεί, και οι δύο πατεράδες-μανάδες, δεν ξέρω πώς να τους αποκαλέσω, παρουσιάζονται στοργικοί, ευαίσθητοι, όλο χαρούλες και αγκαλίτσες με το παιδί τους.


Σκηνή δεύτερη: Μία μαθήτρια όλο χάρη, μονολογεί: «σχολείο χωρίς αποβολή είναι σαν κινητό χωρίς κάρτα».

Σκηνή Τρίτη: Η ίδια μαθήτρια, κατά την διάρκεια του Αγιασμού μαλλιοτραβιέται με μία άλλη μαθήτρια εξαιτίας ενός 'γκόμενου'. Φυσικά, όλα όσα περιγράψαμε, παρουσιάζονται ως μία  εγκεκριμένη, μοντέρνα και φυσιολογική  συμπεριφορά. 

Όπως  λέει και το διαφημιστικό της σειράς: «…Η Μοντέρνα Οικογένεια είναι ένα κωμικό, κάποιες φορές ανορθόδοξο, αλλά πάντα αγαπησιάρικο πορτρέτο μιας σύγχρονης οικογένειας που θα μπορούσε να είναι η δικιά μας.» 

Ακριβώς: έτσι θέλουν να γίνει και η δική σας οικογένεια...

Και τώρα ερχόμαστε στις εκπομπές ειδήσεων ή δημοσιογραφικής έρευνας: θα μπορούσαν να ορισθούν ως η σύνοψη της μετανεωτερικότητας και της αιρετικής σκέψης: ακραία ζωολατρεία, λατρεία της ομοφυλοφιλίας, μεταναστοφιλία, μοντερνολατρεία, και άλλες λατρείες και φιλίες, σε πρώτη διάταξη και  προάσπιση.Ταυτόχρονα, το οικονομικό σύστημα το οποίο ευαγγελίζεται είναι ο οικονομικός φιλελευθερισμός, δηλαδή, λαμβάνει μία ξεκάθαρη καπιταλιστική θέση.

Επίσης, φαίνεται πως στα στούντιο αυτού του καναλιού, θα έχουν συστήσει κάποια μορφή 'σκιώδους κυβέρνησης', μια που από 'αέρος', δίνουν συμβουλές στην κυβέρνηση τι  πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει, προτείνουν νόμους, δίνουν παραινέσεις στην αντιπολίτευση, επιλύουν πολιτικά και κοινωνικά θέματα, έχουν δηλαδή μία απάντηση και λύση διά 'πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν' βασανίζει αυτή την χώρα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό, δημιουργούν ένα κανάλι υπόδειγμα 'Πολιτικής ορθότητας' (θα μπορούσε να είναι το τηλεοπτικό κανάλι της 'Σχολής της Φρανκφούρτης'), ένα κανάλι που εκπροσωπεί άριστα, το γνωστό μας πλέον ρητό: ο καπιταλισμός στην εξουσία και ο νέο-αριστεροστροφισμός  στα ήθη.  

Υπάρχει κάποιος λόγος να μην τα κάνει όλα αυτά; φυσικά και όχι, αφού κανένας δεν το ενοχλεί. Μήπως οι 'διανοούμενοι' μας οι 'φιλόσοφοί' μας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν, να ασκήσουν κριτική, να στηλιτέψουν αυτή την παρακμιακή τακτική; όχι βέβαια. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: αμάν κάνουν να τους καλέσουν σε καμιά εκπομπή 'κουλτούρας', για να εκθέσουν τα 'λαμπρά' διανοήματα τους και τα 'βαθυστόχαστα' βιβλία τους.


Στην Γαλλία βρέθηκε ένας διανοούμενος που αυτοκτόνησε. Εδώ μάλλον οι αυτοκτονίες πρέπει να γίνουν… μαζικές.

9 σχόλια:

  1. Το άρθρο είναι ιδιοφυές. Το θέμα πάντως είναι τι κάνουμε...
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς η τακτική κατάσταση μας οδηγεί στο να ...περιμένουμε. Κάποια πράγματα δεν περνάν απο το χέρι μας, ούτε εδω είναι το μέρος που θα είμαστε για πάντα...Απλά άσκηση εαυτού κάνουμε και αφού όταν έρθει η στιγμή κάνουμε αυτό που πρέπει...τα υπόλοιπα ελπίζουμε ότι είναι στο χέρι Του Θεού.
      Υπάρχει όμως ένα ερώτημα προς όσους νομικούς διαβάζουν τον Θεόδοτο ...Είναι εν ισχύ τα άρθρα για την προσβολή της αιδούς; Είναι εν ισχύ τα άρθρα που αφορούν την διευκόλυνση σε παραφύσει ασέλγεια;;;Υπάρχουν άρθρα που αφορούν τον εκθειασμό ποινικά κολάσιμων πράξεων;;; Αν και έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους υπερτιτανοτεράστιους νάνους δικαστές(ειδικά όσων με την νομιμοποίηση του ισλαμισμού, φροντίζουν να διορίσουν τις κορούλες τους), θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του ομοπαρανοϊκού καθεστώτος σε μια καλή νομική κίνηση....
      Κατά τα άλλα, πάντα για λόγους προσωπικής άσκησης, είμαι οπαδός των γνήσιων, παραδοσιακών και πατροπαράδοτων μεθόδων αναζήτησης του δικαίου....Πάντα με δίκαιο τρόπο και με ανθρωπισμό, που σημαίνει πρώτα απο όλα σεβασμό στον ψυχισμό του μικρού παιδιού του οποίου και οι ομοπαράφρονες, στρεβλώνουν την εικόνα για τον κόσμο.....
      Καλή χρονιά

      Διαγραφή
  2. απο τα μεγαλυτερα και πρωτοπορα λαθρο-βοθρο-καναλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ως ποτε τα βοθροκαναλα και οι δημοσκοποι τους, θα παρουσιαζουν τις δημοσκοπησεις με τη σειρα των ποσοστων των κομματων οπως οι "πελατες" τους επιθυμουν και οχι οπως επιτασσει η στατιστικη επιστημη δηλ. αυξουσα προς φθινουσα απεικονιση των γραφηματων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζεν:

    Συγχαρητήρια καταρχάς στον κ. Ελευθέριο Αναστασιάδη, για το ενημερωτικό του άρθρο, στο οποίο όμως να προσθέσω πως σε ότι αφορά την σειρά, το ζευγάρι των ετεροφυλόφιλων("συμβατικών") γονέων παρουσιάζεται ως πηγή φτηνού γέλιου, ανωριμότητας και ωριακής ανικανότητας, τα παιδιά τους επίσης ως απείθαρχα.

    Για τους Διανοουμένους ταιριάζει μόνο έννοια του σοφιστή του Πλάτωνα: ενός φτηνού ρήτορα, προπαγανδιστή που βασίζεται μόνο στις ευαισθησίες του κοινού του μόνο και μόνο για να επαναλάβει αυτά τα οποία είχε κάποτε κάποιος "μαέστρος" της νόησης.
    Ουσιαστικά πρόκειται για μία ειδεχθή μετάλαξη του ιεροκύρηκα μόνο που αντί για ευαγγέλια, προωθεί επίγειες ελευθεριακές ουτοπίες στις οποίες το εγώ του ανθρώπου θα μπορεί να διοικεί, και να κυριαρχεί, χωρίς κανείς να μπορεί να το περιορίζει.
    Η αντιστροφή αξιών που λέμε ότι έχει επιτευχθεί στη σύγχρονη εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πολλά χρόνια, το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να κάνει τις διάφορες βρωμοδουλειές του αλλά και για να μπορεί να διατηρείται στην εξουσία , έφερε στην επιφάνεια όλα τα κατακάθια της κοινωνίας.
    Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν κοινωνικά στρώματα με αρρωστημένη και ποταπή ιδιοσυγκρασία. Για αυτό και κάθε συνετό πολιτικό σύστημα φτιάχνει θεσμούς αλλά και το κατάλληλο κοινωνικό κλίμα, έτσι ώστε αυτά τα στρώματα να μην έχουν την δυνατότητα να ανελιχθούν, να αποκτήσουν δικαιώματα, να απαιτήσουν συμμετοχή στα κοινά.
    Και για να γίνουμε ακόμη πιο ξεκάθαροι, να περιγράψουμε τις ιδιότητες αυτών των κοινωνικών ομάδων : άτομα με χαμηλό νοητικό επίπεδο αλλά με ενστικτώδη πονηριά, άτομα με διαφόρων ειδών ψυχοπάθειες και νευρώσεις καθώς και με σεξουαλικές ανωμαλίες πάσης φύσεως, άτομα με κυνισμό και με βασικό ενδιαφέρον την απόκτηση υλικών αγαθών, άτομα ακόμη και με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά χαμηλού πνευματικού επιπέδου, μέχρι και κοινοί εγκληματίες.
    Αυτές τις ομάδες λοιπόν το Ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα τις προώθησε , τους έδωσε φωνή, τις τοποθέτησε σε διάφορες θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις έβαλε ακόμη και μέσα στα πανεπιστήμια. Με άλλα λόγια, δημιούργησε αστικά στρώματα αποτελούμενα από στοιχεία, που σε παλαιότερες εποχές βρίσκονταν απομονωμένα στο περιθώριο της κοινωνίας. Έφερε στην επιφάνεια όλο τον βούρκο που υπάρχει μέσα στους οχετούς κάθε πολιτείας. Έτσι , οι κανονικοί άνθρωποι, όταν είδαν αυτήν την επέλαση των Ζόμπι, σίγησαν , απομονώθηκαν, κρύφτηκαν. Αλλά ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, δεν βρήκαν ησυχία. Δέχονταν καθημερινές επισκέψεις, μέσω των τηλεοπτικών καναλιών, από διάφορα ψυχανώμαλα άτομα. Εάν σε όλα αυτά ,προσθέσουμε και τη γενική επήρεια της αριστερής θολοκουλτούρας, τότε η κατάσταση δεν περιγράφεται. Μία μυρωδιά σήψης από παντού. Στο τέλος, ήλθαν και οι ανθρωποθυσίες (η ‹‹εγκληματικότητα››) : Οι βαρβαρικές ορδές που εισχώρησαν στην Ελλάδα , θυσιάζουν κάθε μήνα μερικούς Έλληνες στο βωμό του μίσους και του ρατσισμού τους που νιώθουν προς εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα έναν Ελληνοαρμένιο καθηγητή στην Οξφόρδη. Ναι, ναι, πήρα A levels στη Φυσική και τα Μαθηματικά εκεί στα μέσα τής δεκαετίας τού '90. Μην κάνετε μορφασμούς περιφρόνησης και αηδίας κυρίες και κύριοι, σάς βλέπω ήδη.

    Μάς έλεγε λοιπόν, το εξής: "When you are in trouble, always go back to the definitions".

    Η απάντηση στο ερώτημά σας κύριε Τσεργίνη, βρίσκεται εδώ: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_14.html.

    Ο Ελληνοαρμένιος καθηγητής μου, ο κύριος Συμεών Μασμανιάν (καλή του ώρα όπου κι αν βρίσκεται) γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έλεγε...

    Θα σάς μιλήσω κι άλλη φορά γι' αυτόν αν σάς ενδιαφέρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και γιατί να κάνει κάποιος μορφασμούς περιφρόνησης κύριε ¨Διηκένη¨, για τις σπουδές σου ;;;;; και εγώ την ίδια περίοδο έκανα τα A levels σε αντίστοιχο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με μεγάλη επιτυχία μπορώ να σου πω .... δεν νομίζω να έβγαλα κέρατα ή λέπια .... αντιθέτως πιστεύω ότι υπήρξα σε ένα ανώτατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που μου έμαθε πολλά και ειδικότερα τον έρωτά μου την Φυσική ....

      όπως και να έχει το άρθρο μας αναγκάζει, όπως γίνετε σχεδόν μονότονα πλέον, να συμφωνήσουμε και απλά να το αφομοιώσουμε ..... πράγμα που δεν γίνετε βέβαια στα πλαίσια ¨βίαιης¨ νοητικής υποταγής, αλλά κάτω απο την αγαθή προσέγγιση των επιχειρημάτων με ρεαλισμό και σύνεση .....

      καλή χρονιά σε όλους και σε όλες ..... ¨ο θεός μεθ ημών ουδείς καθ ημών¨ .... μια ευχή απο κάποιον που πιστεύει στον Θεό του Χριστιανικού δόγματος ....

      Διαγραφή
  7. ναι, ἐνδιαφέρει. (καί καλή χρονιά βεβαίως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή