Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΝΤΟΒΛΕΤΙ


Γράφει ο Alex Synodinos

Τώρα και οι 'πατριώτες' στηρίζουν Τσίπρα...
Το παρόν κείμενο ξεκίνησε ως ένα απλό σύντομο σχόλιο το οποίο θα έμπαινε στον άτυπο χώρο ανακοινώσεων του Θεόδοτου, δηλαδή κάτω από την περιγραφή του μπλογκ. Τελικά όμως, η έκταση του δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, οπότε ο διαχειριστής με ενημέρωσε να το προσαρμόσω ώστε να μπει ως άρθρο.

Πριν αναπτύξω όμως το παρόν θέμα θα ήθελα να τονίσω στους αναγνώστες μας να μην παραλείψουν να διαβάσουν με προσοχή την ιδιαίτερης σημασίας προηγούμενη δημοσίευση μας η οποία δυστυχώς εν μέρει επισκιάζεται από την παρούσα.

Αλλά ας έρθουμε στο θέμα μας. Έχω ξαναπεί πως προσωπικά αρνούμαι να δω τηλεόραση ή να χάσω μέρος του χρόνου μου παρακολουθώντας τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές κοκορομαχίες πολιτικών ή τις 'αναλύσεις' των δημοσιογράφων. Προσπαθώ δε να αποφεύγω και ανθρώπους που βλέπουν τηλεόραση καθότι δεν σας κρύβω πως θεωρώ πως για να ενημερώνεται κάποιος από την νεοελληνική τηλεόραση μάλλον θα πρέπει να έχει σοβαρό διανοητικό πρόβλημα. Θα μου πείτε: «σου διαφεύγει Συνοδινέ πως η πλειοψηφία των νεοελλήνων ενημερώνεται από την τηλεόραση» και είμαι αναγκασμένος να σας απαντήσω πως αυτό δεν αλλάζει την προαναφερθείσα θέση μου.


Αλλά η όποια αισθητηριακή απομόνωση που προσπαθώ να επιβάλλω στον εαυτό μου για τα ελληνικά θέματα δεν είναι ποτέ πλήρως επιτυχής. Κάτι θα ακούσω, κάποιο εξώφυλλο εφημερίδας θα πάρει το μάτι μου όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα, κάποιος φίλος θα μου στείλει κάποια ιστοσελίδα με κάποια είδηση και ο εγκέφαλος, πάντα διψασμένος για πληροφορίες, θα αρχίσει να παρατηρεί, να διαβάζει και να επεξεργάζεται.

Έτσι έγινε και τις τελευταίες ημέρες. Κάποιοι φίλοι, μου στείλανε κάποια άρθρα για διάφορα θέματα από κάποια ‘πατριωτικά’ και ‘δεξιά’ δικτυακά μέσα ενημέρωσης. Παρατηρώντας λοιπόν τις δημοσιεύσεις σε κάποια από αυτά τα μέσα, διέκρινα μια εξέλιξη η οποία αρχικά με εξέπληξε, αλλά έπειτα από λίγη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα πως ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Ας το θέσω λοιπόν σε μορφή ερωτήματος: Έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες μία μεταστροφή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια ‘πατριωτικά’ δικτυακά μέσα;  

Δεν σας μιλάω για τους επίσημους διαύλους ενημέρωσης του καθεστώτος. Στη περίπτωση τους η πολιτική μεταστροφή ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στην εξουσία είναι αυτονόητη. Όπως το 2010 που ήδη από τα exit polls είχαν μεταβληθεί από υποστηρικτές του Καραμανλή σε υποστηρικτές του Γ.Παπανδρέου.

Σας μιλάω για πατριωτικές σελίδες με ιδιαίτερα μεγάλη αναγνωσιμότητα που μάλιστα μέχρι πριν από λίγους μήνες στήριζαν φανατικά την Χ.Α. και στηλίτευαν το καθεστώς για την έκνομη δίωξη της…

Με διαφορά μερικών ημερών από τις εκλογές λοιπόν, οι εν λόγω ‘πατριώτες’ άρχισαν τους ύμνους προς το ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα προς τον αρχηγό του και πλέον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν προλαβαίνουν δε να ανεβάσουν το ένα άρθρο μετά το άλλο με σχεδόν διθυραμβικά σχόλια απλά και μόνο για τις όποιες ανακοινώσεις- δηλώσεις (και όχι ασφαλώς πράξεις) του οποιοδήποτε μέλους της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, από το ‘βαρεμένο παιδί των καταλήψεων και των Εξαρχείων’ όπως λίγο πολύ τον χαρακτήριζαν και από τον επικίνδυνο ακροαριστερό που θα διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας (αυτό το φετίχ πιά με τα Σώματα Ασφαλείας ρε παιδί μου στο χώρο μας καταντάει αηδία), έχει τώρα μεταβληθεί στον 'χαρισματικό ηγέτη' που συγκρούεται με Γερμανούς και Αμερικάνους, επαναπροσδιορίζει τη πολιτική της χώρας με γνώμονα το συμφέρον της, ανακουφίζει το λαό κλπ.

Όπως προείπα, όλα αυτά είναι ακόμα στα λόγια και αν και είμαι σίγουρος πως πολλοί νεοέλληνες ειλικρινά πιστεύουν πως ο Τσίπρας θα κάνει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική (όπως ασφαλώς οι βιολογικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι τους πίστευαν ότι θα κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου παλαιότερα), θέλω να πιστεύω πως οι αναγνώστες μας είναι ενός κάποιου δείκτη νοημοσύνης, αρκετού για να αντιληφθούν πως όλα αυτά είναι απλά ανοησίες.

Αλλά που οφείλεται αυτή η μετάλλαξη; Θα σας δώσω πρώτα τις πιο πεζές και κοινές ερμηνείες. Η πρώτη ερμηνεία είναι πως είναι επαρκώς ανόητοι να νομίζουν πως θα πάρουν κρατικές διαφημίσεις στηρίζοντας την κυβέρνηση. Μην σας φαίνεται περίεργο, η ηλιθιότητα κάνει θραύση σε αυτή τη χώρα, ειδικά στα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως 'πατριώτες' και ψηφίζουν ΝΔ.

Η δεύτερη ερμηνεία την οποία και θεωρώ πιο πιθανή για μια-δυο ‘πατριωτικές’ ιστοσελίδες που όντως έχουν επιρροή σε ευρύ φάσμα του πληθυσμού, είναι να ευελπιστούν να αυξήσουν το χαρτζιλίκι τους από κάποιους παράγοντες ή να ευελπιστούν να μπουν στο payroll μιας συγκεκριμένης πρεσβείας, η οποία όμως σε αντίθεση με άλλες δεν φημίζεται για τη γενναιοδωρία της... Δεν θα σας πω ποιάς, αλλά εκπροσωπεί μια χώρα που και σε εμάς εδώ στο Θεόδοτο είναι ιδιαίτερα συμπαθής.

Όμως το φαινόμενο της απότομης συριζοποίησης ιστοσελίδων που μέχρι πριν μερικές μέρες στήριζαν τη Χ.Α. είναι μάλλον βαθύτερο και επειδή έχω το ελάττωμα να αρέσκομαι να γράφω λες και αποκαλύπτω πάντα κλειδιά για την κατανόηση της πολιτικής πραγματικότητας, θα με ανεχθείτε να σας παρουσιάσω την εξήγηση για αυτή τη μετάλλαξη κατά το συνήθη τρόπο μου.

Λοιπόν κοιτάξτε, αυτός ο λαός, δηλαδή οι νεοέλληνες, λόγω της οθωμανικής πολιτικής κληρονομιάς του, καθώς και συγκεκριμένων πολιτικοιστορικών εμπειριών του, έχει αποκτήσει κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία ορίζουν πλήρως τη συμπεριφορά του εδώ και δεκαετίες. Διαβάστε λοιπόν το παρακάτω με τη δέουσα προσοχή: ο νεοέλληνας έχει μάθει να πηγαίνει πάντα με το ντοβλέτι. Το ‘ντοβλέτι’ είναι μια τουρκική λέξη (devlet) με απώτερη αραβική καταγωγή (dawlat) που σημαίνει, 'το κράτος' και στην οθωμανική πολιτική παράδοση το κράτος ταυτιζόταν με την απόλυτη εξουσία και την ωμή δύναμη.

Οι νεοέλληνες λοιπόν αν κάτι έμαθαν στη σύγχρονη ιστορία τους είναι πως η ασφαλής οδός είναι να συντάσσονται πάντα με το ντοβλέτι. Και ίσως αυτό το χαρακτηριστικό τους να δικαιολογείται κιόλας λόγω των πολιτικών εμπειριών του τόπου και των δομών (ή καλύτερα της ανυπαρξίας δομών) του σύγχρονου ελλαδικού κράτους. 

Διότι σε μια χώρα στην οποία εάν πας κόντρα και στον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο (δηλ. εκπρόσωπο του ντοβλετιού) είναι αδύνατον να βρεις το δίκιο σου, είναι λογικό όλοι να θέλουν να είναι με την εξουσία. 

Στην Ελλάδα η εξουσία και οι εκπρόσωποι της έχουν το μαχαίρι και έχουν και το πεπόνι… και πράττουν ανάλογα. Οι όποιες δικλείδες ασφαλείας είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Σκεφτείτε το εξής: εάν σας αδικήσει το ελληνικό κράτος ή μπλέξετε με την εφορία θα βρείτε ποτέ το δίκιο σας και αν ναι μετά από πόσα χρόνια;

Έπειτα είναι και κάτι άλλο, τα τελευταία γεγονότα με τις διώξεις κατά της Χ.Α. καταδεικνύουν πως σε αυτή τη χώρα στην κυριολεξία δεν υπάρχει κανενός είδους ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Άμα το καθεστώς θέλει να σε διαλύσει, θα φτιάξει τους νόμους, θα διαστρέψει άλλους, θα κάνει όλα τα απαραίτητα για να πετύχει το στόχο του και πρακτικά είσαι ανήμπορος να αντιδράσεις. Σε μια χώρα που η νόμιμη κατοχή κυνηγετικής καραμπίνας αποτελεί στοιχείο για φυλάκιση ατόμου με την κατηγορία ότι πιθανόν και στο μέλλον να έκανε εγκλήματα με αυτή, τη στιγμή που η χώρα βρίθει από συμμορίες που πωλούν τυφέκια επίθεσης (AK 47), είναι απόλυτα λογικό ο μέσος άνθρωπος να αισθάνεται ως ήρωας σε καφκικό διήγημα.

Η πρώτη αρχή της ζωής είναι η επιβίωση και επειδή οι νεοέλληνες δεν είναι και ιδιαίτερα θαρραλέος λαός, αλλά έχουν μια κάποια φυσική πονηράδα, αντιλαμβάνονται πως επιβίωση σημαίνει ταύτιση με το ντοβλέτι. Και τώρα το ντοβλέτι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ανέμενε κανείς βέβαια η μετάλλαξη αυτή να γίνει κάπως σταδιακά, τουλάχιστον να τηρηθούν κάποια προσχήματα. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

62 σχόλια:

  1. Καλά τά 'λεγε από το 1822 (!!!) η Μαντώ Μαυρογένους στον Μαυροκορδάτο:
    «Θέλετε να παραδώσετε τη χώρα στον Σουλτάνο και μετά 'σεις να γίνετε ο Ηγεμόνας της, επιτηρητής της με την προστασία τής Πύλης...»

    Εδώ, βρίσκεται ένα απόσπασμα από την ταινία «Μαντώ Μαυρογένους» (μπορείτε να το δείτε κι εδώ, από το 58:38 μέχρι και το 62:00) που ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !

    Το ιστολόγιό σας, πρέπει να γράψη άρθρο για αυτό. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, τα έλεγε στον Κωλέττη, το 1832.

      Αλλά το ίδιο ήταν και ο Κωλέττης και ο Μαυροκορδάτος...

      Διαγραφή
  2. O υστερικός εθνικισμός κάποιων blogger ήταν μούφα και φαινόταν από πολύ μακριά.

    Θαυμάσιο κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεγα...δεν θα μιλήσει κανείς για την μεταστροφή του DEFENCENET;;;;
    Ακόμα και μια γιαγιά, κατά τα άλλα συντηρητική, ακούστηκε να λέει....καλά τα πάνε μέχρι τώρα...εντός των πρώτων 18 ωρών....Οι νοητικά καθυστερημένοι Ελλαδίτες, μαθαίνουν μόνο στην πράξη.... και αυτό με πολλά ερωτηματικά. Το πρόβλημα είναι ότι το εν λόγω πολίτευμα μας οδηγεί, κάποιους οι οποίοι δεν είμαστε σαν αυτούς, ή που έστω αναγνωρίζουμε κάποια ιεραρχία και την ακολουθούμε, ακόμα και αν έχουμε δείκτη νοημοσύνης 92, να υφιστάμεθα τις αποφάσεις των τοιούτων υποκειμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To defence net ξεκίνησε ως χρυσαυγίτικο και κατέληξε Σύριζα! Εντελώς τυχαία και ο Μιχαλολιάκος της X.A για ψοφοδεξιά μιλά...λες και το κράτος που τον έβαλε φυλακή είναι δεξιό...

      Βρε Θεόδοτε μήπως το πρόβλημά τους είναι η ιδεολογία της δεξιάς;; Βάζω και την χρυσή αυγή στο κόλπο....

      Αν μπορείς να μου απαντήσεις..

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. @Aνώνυμος 29 Ιανουαρίου 2015- 7:20μμ

      Δεν υφίσταται Δεξιά στην Ελλάδα. Υπάρχει μαρξιστική αριστερά, υπάρχει λιμπεραλισμός (που τον αποκαλούν δεξιά, αλλά είναι απλά ο κλασσικός φιλελευθερισμός του 19ου αιώνα), υπάρχει επίσης και ένας μεσαίος-κεντρώος χώρος που κανείς επακριβώς δεν ξέρει τι εκπροσωπεί και τι πιστεύει καθώς είναι απλά ένα μηντιακό κατασκεύασμα για να ποδηγετήσει ανθρώπους που δεν εκφράζονται ούτε από την αριστερά, ούτε από τη "δεξιά", και το οποίο μηντιακό κατασκεύασμα διαρκώς κινείται προς τα αριστερά, καθώς η αριστερά οριοθετεί το δημόσιο λόγο.

      Δεν υπάρχει δεξιά παράδοση στη χώρα δυστυχώς. Κάτι πήγε να κάνει ο Μεταξάς με τους επίστρατους, κάποιες μικροομάδες βγήκανε και τίποτε παραπάνω. Αυτό το οποίο ονομάζουμε ελληνική δεξιά δεν έχει ιδεολογία, είναι ο μέσος άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, κυρίως πολιτικά μη-μορφωμένος, που κοιτάζει τη δουλεία του και που στο παρελθόν όταν οι κομμουνιστές προσπάθησαν να γενοκτονήσουν τη χώρα πήρε τα όπλα εναντίον τους και τους ξέσκισε. Αλλά δεν είχε κάποια πολιτική κατάρτηση. Ήξερε απλά 2-3 συνθήματα και ήξερε πως οι κομμουνιστές θα τον σφάξουν.

      Αυτό που λέμε Δεξιά στην Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στο παρελθόν και σε έναν τριτοκοσμικό εθνικισμό, αντι να μελετά Spengler, διαβάζει ανούσια κειμενάκια από νεραιδοπαρμένους τύπου Π.Γιαννόπουλου. Αντί να έχει ένα συμπαγές οικονομικό μοντέλο, τη μία μιλάει για ελεύθερη οικονομία, την άλλη βαπτίζει τις ΔΕΚΟ πατρίδα κλπ. Με ονειρώξεις για περικεφαλαίες, θερμοπύλες, έπη του 40 και "εμεις τους κατεβάσαμε από τα δέντρα" δεν καταφέρνεις τίποτα.

      Ως αποτέλεσμα έχασε το ιδεολογικό παιχνίδι και έφθασε (και με τη βοήθεια ξένων παραγόντων, Soros & CIA) να μεταλλαχθεί σε μια άμορφη μάζα που περιμένει να ακούσει τον εκάστοτε αρχηγίσκο της ΝΔουλας να του ορίσει τι πρέπει να πιστεύει. Και έτσι ο ένας αρχηγίσκος τους λέει ότι έιναι κεντροδεξιοί (χωρίς καν να τους ορίζει που διαφέρει αυτό από το κέντρο ή τη δεξιά), ο άλλος ότι είναι μεσαίος χώρος (ακόμα πιο αόριστο), ο άλλος ότι είναι κοινωνικά φιλελεύθεροι!!!

      Και μέσα σε ολα αυτά υπάρχει και το λεκτικό κατασκεύασμα των 'λαϊκοδεξιών'. Έχει καταλάβει κανεις ποιοί είναι αυτοί; Ή είναι απλά ένας όρος για να περιγραφούν διάφοροι με μειωμένες διανοητικές ικανότητες εντός της ΝΔ όπως πχ ο πρώην υπουργός ΠΡΟΠΟ;

      Ευθύνη για αυτά τα παραπάνω έχουν όλοι όσοι βρέθηκαν στις κεφαλές της δεξιάς και είναι άνω των 55-60 ετών. Αντί να φτιάξουν μια συμπαγή ιδεολογία με οικονομικές, πολιτικές και πολιτισμικές προτάσεις, χαχάνιζαν το πόπολο τους με Λεωνίδες και "πας μη- Έλλην βάρβαρος". Δεν θα χρειαζόταν να ψάξουν πολύ, μια βασική γνώση αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής χρειαζόταν μόνο και διάθεση για μελέτη. Αλλά όταν οι περικεφαλαίες, τα λευκά κράνη των ΜΑΤ και οι πράσινοι μπερέδες έχουν αποκτήσει πλέον λειτουργία σεξουαλικού φετίχ, άκρη δεν βρίσκεις.

      Οι κρετίνοι ώψιμοι ΣΥΡΙΖΑιοι στρατόκαβλοι στους οποίους κυρίως αναφέρομαι στο άρθρο, αυτοί που στα 3 άρθρα που δημοσιεύουν, το 1 τουλάχιστον έχει ορθογραφικά και συντακτικά λάθη στην επικεφαλίδα, είναι απλά οι απόγονοι των παραπάνω και ποιοτικά χειρότεροι.

      Αν δεν έχεις ιδεολογία, είναι λογικό να μην πιστεύεις και σε κάτι έντονα, διότι για να πιστεύεις σε κάτι αυτό το κάτι πρέπει να ορίζεται. Οπότε μέχρι χθες στήριζαν Χ.Α. και μας ζάλιζαν για τα δήθεν υπερόπλα του 'ξανθού γένους' και τα στήθη των ισραηλινών φανταρίνων. Τώρα που το ντοβλέτι ξεκάθαρα πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και θεοποιούν τον Τσίπρα.

      Θα μου πεις γιατι το κάνουν; Άλλωστε η κυβ. Τσίπρα μάλλον δεν θα αντέξει και πολύ. Δεν γνωρίζω, στο άρθρο προσπάθησα να δώσω λογικές εξηγήσεις, αλλά προσπαθώντας να ορίσεις λογικά, πράξεις ηλιθίων δεν καταλήγεις πουθενά.

      Διαγραφή
  4. Η ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ είναι ένα απ'τα 3 ελληνικα πολιτικά blogs που παρακολουθώ ακόμα.Ωστόσο κάποτε είχε κάνει και ο Διηνέκης μια αντίστοιχη κολοτούμπα σε παλαίοτερες εκλογές. Εν μια νυκτί και ενώ προηγουμένος ήταν φανατικός χρυσαυγίτης την επομένη των εκλογών είχε μεταλλαχθεί σε φανατικό αντι-χρυσαυγίτη. Τα blogs είναι περίεργα καράβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κείμενο του κ. Συνοδινού δεν είναι απλώς έξοχο: Είναι φιλοσοφικώς πολύ προηγμένο.
    Δ./Ch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συχνά δέχομαι κριτικές επειδή δημοσιεύω εδώ τα μηνύματα του Διηνέκη,
    Θα σου πω το εξης, Το να κάνεις κάποιος μπλογγερ λάθος εκτίμηση για ένα κόμμα και μετά να αλλάξει γνώμη αυτό μπορεί να συμβει. Δείχνει επίσης και μια ιδεολογική σταθερότητα εάν το κόμμα, άλλα έλεγε τη μία και άλλα έκανε την άλλη.. Το πρόβλημα θα ήταν αν συνέχιζε να το στηρίζει ακόμα και όταν είχε αποκαλυφθεί ότι είναι απάτη.

    Και εμείς εδώ, 4 χρόνια πριν αν μας ρώταγες πρωτού τη φιλομνημονιακή- φιλοκαθεστωτική κωλοτούμπα Καρατζαφέρη εμμέσως πλυν σαφώς θα σου λέγαμε πως ΛΑΟΣ στηρίζαμε. Βέβαια όχι τόσο λόγω του προσώπου του Καρατζαφέρη, αλλά άλλων σοβαρών προσωπικοτήτων αμέμπτου ηθικής (που και παραμένουν τέτοιες) και που τότε ήταν μέλη του κόμματος όπως πχ ο Ηλίας ο Πολατίδης.

    Το προβλημα δεν είναι αυτοί που αλλάζουν γνώμη όταν ανακαλύπτουν νέα στοιχεία. Ισα ίσα αυτό είναι και δείγμα ευφυίας. Το πρόβλημα είναι αυτοί που κάνουν κβαντικά ιδεολογικά άλματα με γνόμωνα αποκλειστικά το 'μπαγιόκο' ή λόγω της ψυχολογίας του μέσου Έλληνα που ειναι να θέλει ναι είναι πάντα με την εξουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάλυψε η απάντηση αυτή. Ευχαριστώ.

      Ο φίλος Κλεαν ας (ξανα)δη κι αυτό.

      Θεόδοτε, πρέπει να γράψης κάτι και για τον αλγόριθμο του Rommel. Σού υπενθυμίζω και το θέμα των Δημητρίου Υψηλάντου / Μαντούς Μαυρογένους - Ιωάννου Κωλέττου.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω κανέναν στο μπλογκ που να έχει ασχοληθεί με τον αλγόριμθο Ρόμμελ.
      ΄Τώρα για το ζητημα της ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας πάει πολύ πίσω στο χρόνο και έχει πολλές περίεργες και σκοτεινες προεκτάσεις , θα πρέπει να το αναλάβει κάποιος εκ των ιστορικών του μπλογκ ειδικευμένων στη συγχρονη ελλ. ιστορία.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ασχοληθή ως προγραμματιστές με τον αλγόριθμο αυτόν. Από απόψεως στρατιωτικής ιστορίας, στρατηγικής και τακτικής επί των πεδίων των μαχών στο θέατρο των επιχειρήσεων της Βορείου Αφρικής το 1941 - 1942 και γύρω από την προσωπικότητα του Rommel σού μιλώ.

      Το θέμα της ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας ετέθη από την στιγμή που επαύθη ο Δημήτριος Υψηλάντης από στρατάρχης του στρατού ο οποίος είχε αναλάβη την οργάνωσή του και τη μετατροπή του σε τακτικό στρατό με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας τον εδιόρισε αμέσως μετά την έλευσή του στην Ελλάδα το 1828 και ο Ιωάννης Κωλέττης τον έπαυσε το 1832.

      Να μάς ξεστραβώση κάποιος τέλος πάντων. Μην αποφεύγεις το θέμα Θεόδοτε. Είναι μπροστά μας. Μην εθελοτυφλείς. Οι πάντες, για την ελληνοτουρκική συνομοσπονδία δούλεψαν και δουλεύουν: Δραγούμηδες, Βενιζέλοι, Μεταξάδες, Χουντικοί της 21ης Απριλίου, Καραμανλήδες, Παπανδρέηδες, Μητσοτάκηδες, Μιμίκοι Θεοδωράκηδες, Σημίτηδες, όλοι. Τώρα και το Τσιπράκι με τον Πανάρα...

      Το θέμα είναι διαχρονικό και καυτό. Μην το αποφεύγετε.

      Διαγραφή
    4. θα ρωτήσω τον καθηγητή και έναν ακόμα συγγραφέα που κατέχουν το θέμα να παρουσιάσουν την ιστορία και τη σημασία του όλου εγχειρήματος. Ϊσως βέβαια η θέση τους να έχει αιρετικές θέσεις επί του θέματος.

      Διαγραφή
    5. Ας έχη.

      Θα μάς μιλήση κάποιος επί τέλους; Να γνωρίζουμε το πού οδεύουμε.

      «Κάτω από το χαλί» συνεχώς; Τι κατάσταση είναι αυτή πια στο ψευτορωμέικο; Δεν υφίσταται ελληνικό Κράτος. Δεν υφίσταται εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν υφίσταται Παιδεία. Ε, ας μιλήση κάποιος. Κάποιος !
      Κάποιος που να γνωρίζη και που να είναι σε θέση να μάς απαντήση σε μερικά ερωτήματα.

      Διότι ερωτήματα θα τεθούν. Να είσαι σίγουρος γι' αυτό Θεόδοτε. Την Αλήθεια δεν αναζητούμε όλοι; Η Αλήθεια ελευθερώνει.

      Δεν νομίζω ότι την αποφεύγη ή ότι την φοβάται κάποιος από την παρέα μας.

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι σίγουρο επακριβως που οδεύουμε όσον αφορά την πιθανοτητα κάποιας άλλης μορφής σχέσης με τη τουρκία, αρκετά απο τα σχέδια τους δεν τους έχουν βγει. Μόνο ερμηνείες μπορούμε να κάνουμε

      Διαγραφή
    7. Σύμφωνοι. Η δική μου ερμηνεία είναι αυτή όπως πολύ καλώς γνωρίζεις Θεόδοτε.

      Ας διαβάσουμε και κάποιες άλλες. Να δούμε το πού βρισκόμαστε.

      Διαγραφή
    8. @Διηνέκης

      Η δικία μου άποψη,που έγραψα 2 άρθρα πριν, είναι πως στη μετά-ΣΥΡΙΖΑ εποχη πάμε σε ένα μάλλον φιλοισραηλινό καθεστώς με ένα δεξιό προσωπείο. Έχω την εντύπωση πως Ισραήλ και Τουρκία έχουν πλέον αγεφύρωτες ρήξεις έπειτα από τη πτώση των κεμαλιστών/ντονμέδων στη Τουρκία. Βέβαια αυτά όλα είναι θεωρίες, θα δούμε στο μέλλον τι θα βγει Το ιδανικό για την Ελλάδα θα ήταν μια συμφιλίωση Ρωσίας- Δύσης (που θα ακύρωνε τη γεωπολιτική ισχυρή θέση της Τουρκίας) και μια περαιτέρω βύθιση της Τουρκίας στον ισλαμισμό. Αυτά όλα βέβαια προϋποθέτουν πολιτικούς ικανούς να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες και τέτοιες δεν έχουμε. Επίσης οι συνεργασίες με το Ισραήλ σε όσες χώρες τις κάνουν σπάνια βγαίνουν σε καλό μακροπρόθεσμα, άσχετος τα όποια ‘καλούδια’ προσφέρουν οι ισραηλινοί βραχυπρόθεσμα.

      Διαγραφή
  7. Eπίσης, το blog Makeleio του Στέφανου Χίου! Αυτό το blog ξεκίνησε ως υπερασπιστής του κ. Κασιδιάρη και κατέληξε Σύριζα! Κατέληξε Σύριζα αλλά στηρίζει χρυσή αυγή όποτε αυτό θέλει..... Ένα blog που έγραφε για κακούς σιωνιστές και κάνει τρελά αφιερώματα στο Σύριζα!! Ένα blog που ότι δεν του αρέσει στο διαδίκτυο το αποκαλεί ναζιστικό και αντισημιτικό φοβίζοντας άλλους ανώνυμους bloggers....ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε να υπερασπίζεται την χρυση αυγή με διπλανές αναρτήσεις υπερ του Σύριζα!

    Τι συμβαίνει τελικά;; Μήπως υπάρχει μηχανισμός ύπουλης προπαγάνδας; Μήπως κάποιοι παίζουν επίτηδες με τον ψυχισμό μας; Μιλάμε για πράγματα πρωτοφανή.

    Εξαιρετικό κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω να σου πω γιατί, ίσως θέλουν να τα έχουν καλά με όλους λόγω αναγνωσιμότητας/θεαματικότητας.

      Διαγραφή
    2. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Ο μέσος (κωλο)νεοέλληνας διαχρονικά ήταν γλείφτης, τσάτσος, οσφυοκάμπτης, ωχαδερφιστής στα κοινά αλλά και αχόρταγος μονοφαγας. Πού και πού εμφανιζόταν κανένας ιδεαλιστής "μαλάκας" (με συγχωρείτε για την αθυροστομία) π.Χ. Λεωνίδας, Παλαιολόγος, Διάκος, κλπ., στον οποίο μετά τον ηρωικό του θάνατο ο ...ελληνάρας αφιέρωνε ένα άγαλμα για να συνέχισει μετά το καταστροφικό του έργο.

      Διαγραφή
  8. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ" ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.........ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .......ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ...

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.......ΣΚΟΠΟΣ ΜΙΑΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ" Η "ΕΘΝΙΚΗΣ" Η "ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ , Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ....... ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...........

    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, κτλ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ......ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ........

    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣ, ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ?.........Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ" ΧΩΡΟ.........

    ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΡΙΝ 24 ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ......ΤΟΣΟ ΣΤΟ "ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" ,ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.....ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ .....

    ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ (ΕΘΝΟΣ -ΦΥΛΗ)........... ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.........ΟΥΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ......

    Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΥΠΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ............ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΥΡΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ "THINK TANKS" ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ......

    ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ "GAY PRIDES" ΤΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ..........

    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ...........Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟΥ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ" ΧΩΡΟΥ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΜΑΣΗΤΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, εντωμεταξύ το τραγικό με αυτά τα μέσα εναλλακτικής 'πατριωτικής' πληροφόρησης είναι όχι τόσο τα άρθρα όσα τα σχόλια που ακολουθούν αποκάτω. Σε κάνουν να παθαίνεις ίλιγγο από τη συμπηκνωμένη παράνοια των ατόμων που σχολιάζουν και από την αισχρή φρασεολογία που χρησιμοποιούν. Αυτά τα όντα στη κυριολεξία ζουν ανάμεσα μας και ψηφίζουν

      Διαγραφή
    2. ΚΟΙΤΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΔΑΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ........ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ" ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥΣ............

      ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΡΙΑΣ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑΣ -ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ.........ΤΑΥΤΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣ ΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ (ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ)ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.........ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ......

      Η ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ .......ΤΑΥΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ....

      ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ..........ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ...ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ ,ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ......ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.....ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΟΛΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ........

      ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΠΗΡΜΕΝΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ Η ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.......ΟΠΩΣ ΛΙΓΟ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΗ ΜΑΖΑ ,ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ.........

      ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΣΟΦΑ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΓΚΥΣΤΑΒ ΛΕ ΜΠΟΝ " Η ΜΑΖΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ , ΜΙΚΡΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΕΧΝΑ"..........

      ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΝΕΟ-ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ......ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ......ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ......

      Διαγραφή
    3. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΟΡΘΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ "ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ"............ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ".........ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ"........

      ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ-ΜΗΧΑΝΙΚΗ-ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ......ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ "ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ?..........

      Διαγραφή
  9. Τα μέσα εναλλακτικής 'πατριωτικής' πληροφόρησης δυστυχώς έκαναν μεγάλη ζημιά! Σήμερα ΟΛΑ σχεδόν είναι υπέρ σιωνιστικά......."έκαψαν" εγκεφάλους...Ξεχνάμε τις προφητείες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπες μέσα και κάνε εμετό!!!

    ΠΗΓΗ: http://www.rferl.org/content/greek-syriza-deep-ties-russian-eurasianist-dugin/26818523.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Nτούγκιν πριν κλείσουν τη ΧΑ στη φυλακή έλεγε οτι θέλει να συνεργαστεί μαζί της και την ίδια ώρα έλεγε ότι συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Στους λευκούς εθνικιστές της Ευρώπης λέει ότι είναι αντι-liberal και άρα να συμμαχήσουν μαζί του, στους μουσουλμάνους της Ρωσίας λέει πως η Ρωσία ειναι πολυθρησκευτικό κράτος και θεωρεί πως οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να αντιτίθενται στην ισλαμική επέκταση στην Ευρώπη (αυτό ασφαλώς όταν μιλάει με Ευρωπαίους εθνικιστές το παραλείπει να το αναφέρει). Όταν έρχεται στην Ελλάδα λέει πως μας συνδέει η ορθοδοξία και πως είμαστε δύο σπουδαία ορθόδοξα κράτη. Στους Τούρκους λέει πως η Ρωσία είναι πολυθρησκευτική και δεν θα πρέπει να την αντιλαμβάνονται ως μια ορθόδοξη (και άρα εχθρική χώρα).

      Η προσωπική μου αντίληψη είναι πως το άτομο αυτό είναι απλά ένας καλός δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας που ψάχνει να βρει συμμάχους από παντού. Ειναι η κλασσική περίπτωση πωλητή σε κατάστημα, λέει σε όλους αυτό που θέλουν να ακούσουν για να αγοράσουν το προιόν του.
      Το μόνο πράγμα που ΔΕΝ είναι σίγουρα ο Ντούγκιν ειναι φασίστης και φυλετιστής καθώς στα βιβλία του στρέφεται σφόδρα κατά αυτών των ιδεολογιών.

      Οι Έλληνες μάλιστα ειδικά ξεχνάνε πως η φιλο-τουρκοκυπριακή στροφή της Ρωσίας στο 2004-5 είχε γίνει ακριβώς λόγω του Ντούγκιν.

      Ο Ντούγκιν είναι με όλους και με κανέναν, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς με τη περίπτωση του. Συμφωνούμε μεν στον αντι-λιμπεραλισμό του, αλλά σχεδόν ότι άλλο λέει είναι απλά αρλούμπες ολικής.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Θεόδοτε για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε την ανάμιξη του αφεντικού των Ιλουμινάτι. Πως το εξηγείς?? Τι συμβαίνει με τους Ρώσους? Σύμφωνα με το κείμενο πάντα...

      Διαγραφή
    3. Aυτά τώρα με τους βαρύγδουπους τίτλους μη τα παίρνεις και πολύ στα σοβαρά. Ο καθένας που έχει φράγκα φτιάχνει ένα τάγμα παίρνοντας κάποιον τίτλο από το παρελθόν, βάζει κια μια στολή και δηλώνει κάτι. Βέβαια πως οι Πεφωτισμένοι όντως υπήρξαν είναι δεδομένο και ήταν ακροαριστερής ιδεολογίας και η όλη τους προσπάθεια ήταν όντως μια ένοπλη συνομωσία. Έχουμε γράψει και άρθρο εδώ για το θέμα, αρκετά παλιά βέβαια που ανέλυε το τι πίστευαν και τι σκοπούς είχαν. Δεν γνωρίζω αν συνέχισαν μέχρι τις μέρες μας, αλλά όσοι σχέση δείχνουν να έχουν οι σύγχρονοι τέκτονες με τους ναϊτες άλλη τόση σχέση πρέπει να έχουν οι αυτοαποκαλούμενοι πεφωτισμένοι σήμερα με τον Weishaupt. Iδεολογικά μπορεί να ταυτίζονται, αλλά να είναι απευθείας συνέχεια το αποκλείω.

      Τώρα οι Ρώσοι ψάχνουν συμμάχους,, τους ψάχνουν στη δεξιά, τους ψάχνουν στα αριστερά, γενικά όπου τους βρουν. Το πρόβλημα τους είναι το εξης. Η παραδοσιακή δεξιά που θαυμάζει τον Πούτιν δεν αντέχει αυτή τη κομμουνιστολαγνεία και αντιφασιστικοψύχωση του rt.com ή αριστερά από την άλλη δεν μπορεί να ανεχθεί τον συντηρητισμό της ρωσικής κοινωνίας και τη συντηρητική πολιτική του Πούτιν στα κοινωνικά θέματα. Οι Ρώσοι απλά ελπίζουν κάποια μέρα οι ευρωπαίοι ηγέτες να καταλάβουν πως μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας τους συμφέρει η Ρωσία, αλλά μάλλον αδίκως ελπίζουν, διότι οι ηγέτες της ΕΕ είναι ξεπουλημένοι εδώ και πολλά χρόνια.
      Επειτα μη ξεχνάς πως η Ρωσία έχει και εσωτερικούς εχθρούς, και δεν αναφέρομαι στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της, αλλά στους διάφορους πρακτορίσκους των ΗΠΑ, τις διάφορες οργανώσεις για τα 'ανθρωπινα δικαιώματα' κλπ.

      Τώρα για το άρθρο που λες, τι να σου πω δεν ξέρω, όταν ένας αναρχοφιλελεύθερος συνεργάζεται με αντι-φιελελεύθερους και αντι-καπιταλιστές είναι κάπως παράδοξο.

      Διαγραφή
  11. Σπουδαια Ανάλυση.
    1)Θέλω να πιστεύω ότι η μετάλλαξη αυτή των ιστολογίων έχει να κάνει μόνο με οικονομικό κίνητρο (κρατικές διαφημίσεις είτε από πρεσβεία) και όχι από άλλες υπόγειες εντολές. Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τόσο μίσος με τον Σαμαρά από ορισμένα ιστολόγια προεκλογικά και μετεκλογικά? Δεχόταν κατά την άποψή μου υπερβολικό και εξοντωτικό πόλεμο και μάλιστα προσωπικό. Δεν ήταν πόλεμος εναντίον της ΝΔ γενικά αλλά ειδικά προς το Σαμαρά? Θεωρώ ότι με την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ αυτά τα ιστολόγια κανένα πρόβλημα δεν θα έχουν αν την ηγεσία αναλάβει το μητσοτακεικο ή οι καραμανλικοί.
    2)Απορία: η Ρωσία δεν έχει καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται στην Ελλάδα και το ρόλο του Σύριζα?? Διαβάζω αρκετές αναφορές από Ρωσία, που ούτε λίγο ούτε πολύ αναμένουν από τον τσε Αλέξη να κάνει γεωπολιτική στροφή προς Ρωσία και ότι θα συμβάλει στην άρση των οικονομικών κυρώσεων για το Ουκρανικό (πέρασαν τελικά ψες οι κυρώσεις, παρά τις δήθεν αντιρρήσεις του μικρού Αλέξη).
    3)τι άποψη έχεται για τον Καλεντερίδη και το ιστολόγιο του infognomonpolitics?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέρος 1ο

    Το μήνυμα σου έφαγε λογοκρισία ως προς το τέταρτο μέρος του. Καθότι το άρθρο που παρουσιάζες και ρώταγες τη γνώμη μας για αυτό στο 4ο μέρος του μηνύματος σου είναι από τα ηλιθιοδέστερα που έχω δει στη ζωή μου και θυμίζουν dezinformatsia του παλιού καλού ψυχρού πολέμου Θεωρώ δε πως το άτομο που το έγραψε παίζει έναν πάρα πολύ ύποπτο ρόλο. Ακριβώς επειδή είναι μέσα στους κανόνες του μπλογκ να μην δημοσιεύονται ηλίθια σχόλια, αλλά επειδή το υπόλοιπο σου μηνυμα θέτει κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, η λύση συμβιβασμού ήταν το "ψαλίδι" στο τελευταίο μέρος του σχολίου σου.

    1. Δεν μπορώ να σου απαντήσω επακριβώς τι από όλα ισχύει και όπως έγραψε και ο Αlex τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δεν είμαστε στα παρασκήνια για να ξέρουμε. Έχε στο νου σου όμως πως οι διανοητικά ηλίθιοι στην Ελλάδα είναι απείρως περισσότεροι από τους πράκτορες. Επίσης να θυμάσαι πάντα πως οι περισσότεροι από αυτούς που βλέπεις και νομίζεις για πράκτορες δεν είναι σε κανένα payroll, γράφουν έτσι με την ελπίδα πως θα μπουν στο payroll κάποιας πρεσβείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέρος 2ο

      Δεν γνωρίζω που οφείλεται η αντιπάθεια στο Σαμαρά. Πολλοί νεοδημοκράτες ακόμα του κρατάνε ότι έριξε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Επίσης ο Σαμαράς είχε δεξιό παρελθόν (οκ μιλάμε τώρα για πολλλάαα χρονια πίσω) και αυτό ασφαλώς είναι αρκετό για τους αριστερούς να τον εχθρεύονται και να τον μισούνε. Αλλά και πάλι το τι παιχνίδια παίζονται κανείς δεν ξέρει αν δεν είναι στα παρασκήνια. Μπορεί οι εσωκομματική του αντίπαλοι να ρίχνουν φράγκα σε μπλογκς για να τον βρίζουν και αυτή η τακτική δεν σημαίνει ότι είναι μόνο των αντι-σαμαρικών. Θυμάμαι τότε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ένα μπλογκ που άρχισε στηρίζοντας ΛΑ.Ο.Σ., μετά στήριζε Καραμανλή, σε μία νύχτα το γύρισε φανατικά στον Σαμαρά. Πολλά ακούγονται, αλλά τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα.

      2) Η Ρωσία χρειάζεται συμμάχους και όποια ρίξει καταφέρει στο δυτικό μπλογκ και στο ΝΑΤΟ είναι υπερ της για αυτό και ο Ντούγκιν τη μια δήλωνε πως η ΧΑ είναι ένα γνήσιο λαϊκό αντι-καπιταλιστικό κίνημα και ταυτόχρονα μιλούσε και υπερ του ΣΥΡΙΖΑ. Γεωπολιτική στροφή στη Ρωσία δεν πρόκειται να γίνει, πιθανόν να ήταν θεμιτό κάτι τέτοιο και ιδεολογικά όλοι στο μπλογκ εδώ θα σου πούμε πως προτιμούμε τη συντηρητική Ρωσία από τον υπερφιλελευθερισμό των ΗΠΑ. Αλλά η Ελλάδα δεν ειχε και ούτε θα έχει ποτέ εξωτερική πολιτική ανεξάρτητη.
      Ο Πούτεν δεν περιμένει κάτι από Ελλάδα, περιμένει απλά οι ευρωπαϊκές ηγεσίες να αντιληφθούν πως τους συμφέρει να πάνε με τη Ρωσία και όχι με τις ΗΠΑ. Αλλά δεν αυτό δεν δείχνει να γίνεται.
      Έπειτα μη ξεχνάς πως μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑιοι να μισουν τους 'κακους ουκρανούς ναζί', αλλά η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που έχει βγάλει εκτός νόμου την προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων στα σχολεία και είναι η συντηρητικότερη χώρα στα κοινωνικά θέματα. Ο μέσος ΣΥΡΙΖΑιος κατέβαινε σε πορίες για τις Pussy Riot όχι υπερ του Πούτιν και της ρωσικής εκκλησίας. Πέρα από αυτά τα σύνθετα πάντως. Ο Alexis έχει άλλο σκοπό να επιτελέσει εδώ, διάβασε την τρίτη παράγραφο από το τέλος με τα bold στο http://theodotus.blogspot.gr/2015/01/o.html και θα καταλάβεις.

      3. Για τον Καλεντερίδη προσωπικά έχω θετική γνώμη, πιστεύω πως είναι ένας καλός και γνήσιος πατριώτης. Γνωρίζει τα τουρκικά θέματα άριστα και πιστεύω ότι όντως έκανε το καλύτερο δυνατό τότε με τον Οτσαλάν. Αλλά από πολιτική αντίληψη έχει μηδενική, είναι ο αφελής κεντροδεξιός πατριώτης, που πιστεύει πως " όλοι Έλληνες είμαστε και αριστεροί και δεξιοί" και δεν κατανοεί πως ο εχθρός των Ελλήνων δεν είναι ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Αλβανοί, ούτε δεν ξέρω ποιοί άλλοι αλλόφυλοι αλλά η αριστερά που ουδέποτε ξέχασε πως έχασε τον εμφύλιο και θέλει τη ρεβάνς και που ποτέ δεν θα πει "όλοι Έλληνες είμαστε" παρά μόνο για να σε κοροιδέψει και πετύχει το σκοπό της, δηλαδή να σε καταστρέψει εκ των έσω. ¨Οπως άλλωστε κάνουν όλοι οι "πατριώτες αριστεροί" που μπαίνουν σε πατριωτικά κινήματα χωρίς σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό. Έχω να μπω χρόνια στη σελίδα του, καθώς τα θέματα που αναπτύσσει (στενά γεωπολιτικά ζητήματα της Ελλάδος) δεν με απασχολούν, ούτε και τους αρθρογράφους του Θεόδοτου. Αλλά παλαιότερα θυμάμαι πως όλοι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του ήταν αριστεροί 'πατριώτες' (...) οι οποίοι ανέβαζαν άρθρα για τον φασίστα Μεταξά που κατέστειλε βίαια μια διαδήλωση στη συμπρωτεύουσα (η διαδήλωση ασφαλώς ήταν οργανωμένη από το κομματικό παράρτημα της ΕΣΣΔ και επιζητούσε με αγωνία νεκρούς και βία για να δημιουργήσει αναταραχή και αστάθεια), καθώς και από ότι θυμάμαι εκεί γράφανε κάτι σχολιαστές που μιλούσαν για τον μέγα πατριώτη και εθνικό αγωνιστή Βελουχιώτη και τα σχόλια τους εγκρίνονταν χωρίς πρόβλημα...

      Διαγραφή
  13. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κατανοητοί οι λόγοι της λογοκρισίας.
    -Συμφωνώ και στα προηγούμενα σχόλια αναφορικά με το Ντούγκιν. Ο συγκεκριμένος πρεσβεύει μια καθαρά αντιαμερικανική αντινατοική πρόταση. Ένθερμος υποστηρικτής όπως διατείνεται της δημιουργίας ενός πολυπολικού κόσμου, απορρίπτοντας την αμερικανική παγκοσμιοποίηση, όμως από την άλλη ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τις άλλες μορφές παγκοσμιοποίησης που τείνουν να αναπτυχθούν όπως επί παραδείγματι το ισλαμικό χαλιφάτο. Δεν θεωρώ σοβαρό αυτό που πρεσβεύει καθώς εξυπηρετεί αμιγώς τα ρωσικά συμφέροντα και όχι κατ' ανάγκην και τα ελληνικά.
    -Σχετικά με τα φιλορωσικά αισθήματα, και εγώ δεν διαφοροποιούμαι από τους πλείστους αναγνώστες του Θεόδοτου. Ωστόσο ιδανικότερη λύση είναι η ελληνική πρόταση σε κάθε τομέα χωρίς πάτρωνες ούτε εκ Δύσης (ΗΠΑ, Γερμανία,..) ούτε και εξ Ανατολών (Ρωσία, Κίνα).
    -Σχετικά με τον Καλεντερίδη όντως παρουσιάζει αφέλεια για τα ιδεολογικά ζητήματα αν και γνήσιος πατριώτης ταυτιζόμενος πολλές φορές με άτομα που προσωπικά μου προκαλούν απέχθεια όπως ο Καραμπελιάς που δήθεν προωθούν τον καλό αριστερό πατριωτισμό απέναντι στον κακό και ακραίο δεξιό πατριωτισμό.
    -Κάτι τελευταίο, μιας και αναφερθήκαμε σε τουρκικά θέματα ελέω Καλεντερίδη, για όσους θέλουν να διαβάσουν, κάποιες ωραίες αναλύσεις για γενικότερα πολιτικά φαινόμενα κάνει ο εθνικά σκεπτόμενος τουρκολόγος Χρίστος Ιακώβου Διευθυντής του Κυκεμ(Κυπριακού Κέντρου Μελετών).
    Ενδεικτικά :http://geopolitics-gr.blogspot.com/2013/04/blog-post_9990.html
    http://geopolitics-gr.blogspot.com/2013/03/blog-post_3800.html
    http://kostasxan.blogspot.com/2013/02/blog-post_2453.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ισλαμικό χαλιφάτο είναι δημιούργημα του Ευρωατλαντικου άξονα σε συνεργασια με το βασίλειο του πετροδολλαριου, εκεί στο 'θαύμα' της ερήμου.. Η δρόμος της δύσης , εδυσε και μας παιρνει μάζι του. Έκτος και αν υπαρχουν ας το πούμε, πράκτορες, μεσα στη κυβέρνηση, που μέσω της συμφωνίας με τη Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να τη διαλύσουν εκ των εσω- ή να τη πιέσουν προς το φινάλε της. Και προς τα εκεί θα πρεπει να κινηθούμε, μιας που ξέρουμε ή θα έπρεπε να ξέρουμε πως το ΝΑΤΟ και η ευρ(αι)οπαικη Ενωση εξυπηρετουν τη χρηματοπιστωτική ολιγαρχία (Σορός, Γκόλντμαν Σακς κλπ) και τα συμφέροντα των neocons στις Ματωμένες πολιτείες Αμερικης. Το ισλάμ της Συρίας ηταν συμμαχος μας γεωπολιτικά, δεν το στηριξαμε, το Ισλάμ του Ιράν επίσης. Εμείς ακολουθώντας τον Ευρωατλαντικο άξονα, πάμε για το πολιτιστικό μας τέλος. Εκτός και αν... Έχουμε μυαλό και υποσκαψουμε τη συμμαχία έντεχνα και ομηρικά.

      Διαγραφή
  14. Το σχεδιο για να φαγωθουμε καλα καραταει. Ο Σαμαρας εκανε οτι ητανε δυνατον για να ριξει την ΝΔ στην δευτερη θεση. Τωρα με τον Τσιπρα στην εξουσια ενα πραγμα μας μενει να κανουμε ολοι εμεις που ειμαστε αντιθετοι του διεθνισμου. Να αφησουμε τις ιδεολογιες μας και να ενωθουμε. Ερχονται δυσκολες μερες. Κουραγιο σε ολους τους Ελληνες και Ελληνιδες. Τα δυσκολα τωρα αρχιζουν. Απο δω και περα θα φανει ποιοι ειναι αυτοι που αγαπανε την Ελλαδα και οχι μονο το τομαρι τους και τις οικογενιες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς εχεις μπερδέψει την κοινωνικοπολιτικού οικονομική παγκοσμιοποίηση με το διεθνισμό. Στη μαρξιστική ορολογία ο διεθνισμός είναι η λεξη που σημαίνει 'συμμαχία' και συνεργασια που διέπει τα έθνη στη πορεία ρήξης με το καπιταλιστικό μοντελο επιβολής. Δεν αναιρεί τις εθνότητες , τις αναγνωρίζει και τις θέλει συμμαχες ιδεολογικά. Απ'την αλλη, η παγκοσμιοποίηση επιβάλλει τον κατακερματισμό των εθνών στο πλάισιο της καταναλωτικότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την αναγνώριση της μόνοπολικοτητας (ένας ο αρχηγός της κουλτούρας οι ΗΠΑ) και όλοι οι υπόλοιποι δορυφόροι του. Συνήθως τα κεντρώα (τύπου Ποταμι, Γαπ , ΠΑΣΟΚ) και τα φιλελε ( τυπου Νδ) κόμματα παγκοσμίως είναι υπέρ της παγκόσμιο ποίησης, όμως υπαρχουν και αριστερά κόμματα που υπηρετούν αύτη την ατζέντα π.χ. στην Αγγλία (Η.Β), Σουηδία, Ολλανδια και αλλου. Ωστόσο τη παγκοσμιοποίηση την υπηρετεί και η λεγομενη δεξια σε αλλες τόσες χώρες πχ Πολωνια, μεταγκωλικη Γαλλια, (Σαρκοζύ) , Αγγλία (κεντροδεξιά των δήθεν συντηρητικών του Κάμερον) κλπ..

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου μαλλον εσυ εχεις μπερδευτει. Ψαξε λιγο καλυτερα και τα ξανα λεμε. Στη μαρξιστική ορολογία ο διεθνισμός οπως μας λες, σημαινει και την καταργηση των συνορων. Τι εθνοτητες θα υπαρξουν μετα απο ενα τετοιο αποτελεσμα;
      Επισεις διαβασε και το καταστατικο του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν σου ειναι κοπος.

      Διαγραφή
    3. Aνώνυμε, ζητώ συγγνώμη αλλα μολις τώρα είδα την απαντηση σου.
      Αναφέρεσαι στην οπτική του Τροτσκι, οποίος υποστήριζε πως μετα τη γενικευμένη επανάσταση και μετα απο πολλα χρονια προόδου(ζήσε μάη μου δηλαδή), ναι, τα συνορα δεν θα υπήρχαν πια λόγω της ειρήνης που θα επικρατούσε. Η άποψη αυτη του Τροτσκι, αποδομήθηκε απ΄τη τη τετράγωνη και πραγματιστικη λογική του Σταλιν, και ετσι ο Τροτσκι έφαγε σουτ (αφου κατηγορήθηκε ως υπονομευτής, δηλαδή προδότης) βρίσκοντας καταφύγιο (που αλλού?) στις ΗΠΑ.

      Δεν θα συνεχιζα με απαντηση εαν δεν απαντουσες, μιας που ο Θεόδοτος δεν ειναι ουτε πολιτικη κινηση, ουτε think tank. Ενα blog είναι.

      Το λοιπόν,
      ο μαρξισμος δεν ειναι αντεθνικός αλλα δι-εθνικος (αν μου επιτρέπεις) και αυτο βγαίνει απο :
      Οταν στη γαλλία οι αναρχικοι προυντονιστες, χαρακτήρισαν τα έθνη ξεπερασμένα και πως πρέπει να εξαλειφθούν, ο Μαρξ βεβαίωνε
      ότι τα έθνη ήταν δομές αναγκαίες,
      που δεν ήταν δυνατό να τις καταργήσεις ή να τις αποφύγεις.
      Και τάχθηκε υπέρ της εθνικής αυτοδιάθεσης. (Ιστορία του Μαρξισμού εκδοσεις Οδυσσέας)

      Κατόπιν, σε επιστολή του 1866, που περιγράφει τη σύγκρουσή του με τους προυντονιστές γράφει:
      "Χθες έγιναν συζητήσεις στο Γενικό Συμβούλιο της Διεθνούς για τον σημερινό πόλεμο… Οι συζητήσεις κατέληξαν, όπως και έπρεπε να το περιμένουμε, στο ζήτημα των «εθνοτήτων» και στη στάση μας απέναντί του… Οι αντιπρόσωποι της «νεαρής Γαλλίας» διατύπωσαν την άποψη ότι όλες οι εθνότητες και το ίδιο το έθνος είναι απαρχαιωμένες προλήψεις. Προυντονικός μηδενισμος[…] Εκείνοι λοιπόν (λέει ειρωνικά) που κατάργησαν τις εθνότητες, απευθύνονται σε μας στα γαλλικά, δηλαδή σε μια γλώσσα που δεν την καταλαβαίνουν τα 9/10 της συνέλευσης. Παρακάτω έκανα υπαινιγμό ότι ο Λαφάργκ, χωρίς να το καταλαβαίνει ο ίδιος, με την άρνηση των εθνοτήτων εννοεί, όπως φαίνεται, την καταβρόχθισή τους από το πρότυπο γαλλικό έθνος. (των μεγαλοαστων δηλαδη)

      Το 1870, είκοσι δύο χρόνια μετά την έκδοση του Μανιφέστου, με αφορμή το ιρλανδικό ζήτημα, θα διαπιστώσει ότι
      οι προλετάριοι έχουν πατρίδα,
      και ταυτόχρονα η έχθρα των προλετάριων διαφορετικής εθνικής καταγωγής εκδηλωνόταν εξαιρετικά έντονα, επιβραδύνοντας την επανάσταση:
      "Kάθε βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο στην Αγγλία κατέχει μια εργατική τάξη μοιρασμένη σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τους Άγγλους εργάτες και τους Ιρλανδούς εργάτες. Ο μέσος Άγγλος εργάτης μισεί τον Ιρλανδό εργάτη, αισθάνεται ένα μέλος του ηγεμονικού έθνους… "
      Τα αισθήματα μίσους των Άγγλων εργατών για τους Ιρλανδούς συναδέλφους τους, οδηγούν τον Μαρξ στο συμπέρασμα πως αυτός που ωφελείται περισσότερο είναι η αριστοκρατία και οι καπιταλιστές της Αγγλίας με τη φαγομάρα των εργατών μεταξύ τους.
      Και λέει: "Tο μόνο μέσο για να την επισπεύσουμε την επανάσταση είναι να κάνουμε την Ιρλανδία ανεξάρτητη. "
      O ρατσισμός των αγγλων εργατών ειχε υποβληθεί κατα ενα μεγάλο μέρος, απο την αστική ελίτ, που παίζοντας με τις ζωές των ανθρώπων τους πούλαγαν παραμύθι πως "και σεις εργάτες τελευταίες τρυπες του ζουρνά, μπορείτε να νιώθετε αστοί και 'πατριώτες' αν και φυτοζωείτε, αν και σας εκμεταλλευόμαστε χοντρά" ετσι , ο Ενγκελς παρατηρώντας τη καφρίλα , γράφει :"Το αγγλικό προλεταριάτο, στην πραγματικότητα όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε -δήθεν-
      αστικό, έτσι που και αυτό το έθνος, που είναι το πιο αστικό απ’ όλα τα έθνη, φαίνεται να θέλει να προχωρήσει τόσο μακριά ώστε να έχει πλάι στην αστική τάξη, στην αστική αριστοκρατία και ένα αστικό προλεταριάτο.
      Φυσικά, αυτό είναι ως έναν ορισμένο βαθμό δικαιολογημένο για ένα έθνος που εκμεταλλεύεται όλον τον κόσμο." (Το Εθνικό Ζήτημα, έκδ. Αιγαίο)

      Διαγραφή
    4. τέλος, ο Λένιν, πρόσθεσε : "η αστική τάξη των εθνών μόνο φλυαρεί για εθνική εξέγερση, ενώ στην πράξη έρχεται σε συναλλαγές με τους κεφαλαιοκράτες, πίσω από την πλάτη και ενάντια στο λαό της, στις περιπτώσεις αυτές η κριτική των επαναστατών μαρξιστών πρέπει να στρέφεται όχι ενάντια στο εθνικό κίνημα,
      αλλά ενάντια στον εκφυλισμό, στον εκχυδαϊσμό, στη μετατροπή του σε μικροκαβγά." (Και σε αυτό το σημείο "σκοτώνει" τον δήθεν πατριωτισμο της ακροδεξιάς και των φιλελευθερων).

      Τωρα , σχετικά με τους 'απατριδες' μαρξιστες, είναι απλά αστείοι(αν όχι βαλτοί απο τους κεφαλαιοκράτες) οσο οι προυντονικοι αναρχικοί και οι ψοφοδεξιοι φιλελεδες.

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι κακό να αγαπάει κανείς την οικογένειά του. Όποιος αγαπάει την οικογένειά του θα αγαπάει και το Έθνος του. Κακό είναι να αγαπάει κανείς το τομάρι του και μόνον αυτό.

      Διαγραφή
  15. Με όλο το σεβασμό για την εξαιρετική ιστοσελίδα σας επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι οι αναρτήσεις τύπου "Διηνέκη" υποβαθμίζουν την προσπάθεια που καταβάλετε.Αν ο "Διηνέκης" έχει σχέση με τη Δεξιά κοσμοθεώρηση τότε ο Θεός μάλλον παίζει ζάρια με το σύμπαν.Δείτε την ανάρτηση του από το ΕΑΜ Β και θα καταλάβετε.Ευχαριστώ για το χρόνο σας,καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.

      Δεν υπάρχει καμία ανάρτηση του Διηνέκη στο μπλογκ. Ο Θεόδοτος έχει πολιτική μη-αναδημοσιεύσεων άρθρων από άλλα μπλογκς, εξαίρεση αποτελούν μεταφράσεις ξένων άρθρων που θεωρούμε απαραίτητο να διαβαστουν από τους αναγνώστες μας.

      Ο Διηνέκης σχολιάζει εδώ που και που και βάζει και μερικές φορές στα σχόλια του και λινκς από άρθρα που θεωρεί σημαντικά.

      Το τι αναρτά στο μπλογκ του είναι δικό του θέμα, εάν σε προβλημάτισε η ανάρτηση που έκανε στο μπλογκ του από ΕΑΜ Β', εμένα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι όταν έβαλε άρθρο από το jungle report...
      Εάν το είχε βάλει εδώ ως λινκ σε σχολιο δεν θα του το δημοσίευα, αλλά δεν θα του απαγορεύσει κανείς να ανεβάζει ό,τι θέλει στο δικό του μπλογκ.

      Διαγραφή
  16. Πρώτον,πες τα Θεόδοτε !

    Δεύτερον, αυτός ο παλιάνθρωπος ο Διηνέκης φταίει για όλα ανώνυμε 1:29. Οι υπόλοιποι, άπαντες, είναι ανεπίληπτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε "Διηνέκη" το ''πατριωτικό'' σας ιστολόγιο συναγωνίζεται επάξια τον αλήστου μνήμης αυριανισμό της δεκαετίας του 80 σε ύφος,ιδέες,γλώσσα και αισθητική."Συγχαρητήρια" για την συνεχή προσπάθεια κατασυκοφάντησης των πάντων και βεβαίως για τον "πατριωτισμό" της "φουστανέλας" που παραπέμπει σε θεατρικά δρώμενα επιπέδου δημοτικού σχολείου.Μια φωτογραφία που είχατε αναρτήσει παλαιότερα και απεικόνιζε μια αρκούδα περιβεβλημένη
      μέσω photoshop με τη Ρωσική σημαία είναι ενδεικτικό της ψυχοσύνθεσης ενός λαού που
      εναπόθεσε όλες τις προσδοκίες του σε "προφητείες" αμφίβολης παρασκευής και σκοπιμότητας.
      Επίσης είναι βέβαιο ότι δίνετε αφορμές για άφθονο γέλιο στην μαρξιστική διανόηση κάθε φορά που "υπενθυμίζετε" στους αναγνώστες σας την "τουρκόφιλη" - κατά την άποψη σας- Επταετία,στην οποία έχετε επισυνάψει όλα τα κακά των ορατών και αοράτων συμπάντων.
      Θα ήταν επωφελές για όλους να επιτρέψετε τα σχόλια στη σελίδα σας ώστε να μπορούν να δημοσιεύονται οι απόψεις των αναγνωστών σας με την προυπόθεση βεβαίως ότι πληρούν τις συνθήκες της κοσμιότητας.


      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος31 Ιανουαρίου 2015 - 7:57 μ.μ.

      Δημοσιεύω το σχόλιο και θα δώσω και στον Διηνέκη την ευκαιρία να απαντήσει στο σχόλιο αυτό. Αλλά το θέμα θα πρέπει να λήξει εκεί, καθότι το τι κάνει ο Διηνέκης με το μπλογκ του είναι δικό του θέμα και οι όποιες διαφωνίες στο θέμα πολιτικών προσεγγίσεων και στο θέμα αισθητικής δεν αφορούν το Θεόδοτο.


      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος31 Ιανουαρίου 2015 - 7:57 μ.μ.

      Από αισθητική πια, χορτάσαμε αγαπητέ μου κύριε σ' αυτή τη δύστυχη χώρα. Ιδού ένα δείγμα υψηλής αισθητικής.

      Κατά τ' άλλα, πάλι ο Διηνέκης σάς χαλά την αισθητική σας. Καλά, καλά, ό,τι πείτε.

      Σε μία χώρα κάφρων, σάς ενοχλεί αυτός που κάνει τη διαπίστωση κι όχι η κατάσταση η ίδια.

      Διαγραφή
  17. "δεν υπάρχει κανενός είδους ανεξάρτητης δικαιοσύνης" πρέπει ναι είναι "δεν υπάρχει κανενός είδους ανεξάρτητη δικαιοσύνη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παρατήρησα και εγώ τις απότομες αλλαγές σε ορισμένα ιστολόγια, ειδικά μετά τις εκλογές. Και τυχαία σήμερα βλέπω το άρθρο σας! Συγχαρητήρια τόσο για το άρθρο όσο και για τα σχόλια των αναγνωστών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα και καλό μήνα !
    Αυτα που εγραψε ο Alex και ο @ανώνυμος 7.43 , 30 Ιανουαριου , ειναι πολυ σωστα και αυτα ακριβως και αλλα πολλά, τα γραφω καθημερινά απευθείας στα αναλογα 'πατριωτικά ΄μπλογκς.
    Δεν ξερω τι δημοσιευουν και τι οχι , διοτι ολα τα σχολια ειναι υπο εγκριση συνεχως ...Δεν θα ασχολιομουν μαζι τους , αν δεν ειχαν κοροιδεψει κοσμο και αν τελικα με την δυναμη που εμεις οι σχολιαστες τους δωσαμε ,,εβγαλαν τελικά κυβερνηση ..Για την υποκρισια τους και ολα τα αλλα , δεν το συζηταμε...Αρκει να εχει χρονο κανεις να ψαξει τα παλιοτερα αρθρα τους..,Καθημερινα αρθρα για τα Oρκς που ληστευαν ( δικη τους εφευρεση η λεξη), και εμπαιναν στην χωρα,,Τωρα μιλια..Για την αφιερωση της ΔΟουρου το πρωτο κομματι της Βασιλοπιτας στον ξενο , μιλια . Το χειροτερο βασικες αρχες και αξιες του ΕΛληνισμου, ειδικα το κομματι της πιστεως και της Ορθοδοξιας , το περνανε εξ απαλων ονυχων, ενω σε αλλες περιπτωσεις θα ειχανε σηκωσει τον κοσμο με βαρυγδουπα άρθρα..
    ΟΙ απαντησεις των κλακαδορων της "νεας εξουσιας" ,ειναι συνηθως χυδαίες,,.αλλα΄οχι μονο,,,ενιοτε και αποκαλυπτικες ως προς το προσωπο του καθενος,,,και απειλητικες.
    Ειναι αξιο αποριας, οτι η ταυτοτητα των προσώπων που τα διαζειριζονται ειναι παντελως αγνωστη. ΕΝα πεπλο μυστηριου ποιοι διαχειρίζονται τελικα αυτα τα μεγαλα μπλογκς ...Ειναι απλά κομματοσκυλα, ειναι ηλιθιοι που τους επεισαν οτι ο Συριζα είναι καλος, πράκτορες ..
    Το μονο οπλο μας απενταντι σε αυτους πλεον,ειναι η αγνοηση.

    Παρ΄ολα αυτα αυτο δεν αλλάζει το γεγονος οτι πλεον ζουμε και θα ζησουμε δραματικες στιγμές...
    Το χειροτερο οτι φανηκε ποσο τελικα μεγαλη λοβοτομη εχουν κανει σε αυτον τον λαο ,ποσο χαμηλο επιεπδο παιδειας υπαρχει και υποκρισιας,,,αφου οι περισσότεροι ουδολως ενοχλουνται για την προκλητικη παραδοχη της αθειας, της αρνησης της Ορθοδοξιας απο του "πρωτο" πολιτη της χωρας
    ΕΙναι δε απιστευτο πως χαιρονται για τους τσαμπουκαδες των καουμπουδων εναντιον των Ευρωπαιων,,,
    πραγμα που δειχνει ποσο ασχετοι με το πολιτικο γιγνεσθαι ειναι , ποσο χαμηλη κριση εχουν και ποσο χαμηλα εχει πεσει το επιπεδο...
    Ολα αυτα βεβαια δεν θα πειραζαν αν δεν εβαζαν σε κινδυνο την χωρα ,,,,προκαλουν τους Ευρωπαιους να εχουν αλλοθι να μας τσακισουν και μετα να ερθουν οι περαν του Ατλαντικου συμμοριες να εξαγορασουν τα παντα..
    Σε οτι αφορα την Ρωσία, δυστυχως ολα ειναι για το θεαθήναι,,, και θα φανει σύντομα.
    ΤΟ χειροτερο ειναι οτι πανε κοντρα σε οτι καλο μπορουσε να δωσει η Ευρωπη , ενω αντιθετως εφαρμοζουν κατα γράμμα τις εντολες για ανοιγμα συνορων, πολυπολιτισμους, αδερφατα,,,
    Με μια φραση ,,,ειναι οτι χειροτεροι απο τους αλλους και ισως οτι χειροτερο εχει περασει απο την χωρα,,


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να διαφωνώ καθόλου με την ουσία της ανάρτησης σου, πιστεύεις ότι ένας Έλληνας δεν μπορεί να είναι άθρησκος ή άθεος; Η πνευματικότητα ή θρησκευτικότητα του κάθε αθρώπου είναι ζήτημα του ιδίου, σε αντίθεση με την Φυλή η οποία έχει προαιώνιες ρίζες ..

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος1 Φεβρουαρίου 2015 - 6:47 μ.μ.

      Mέχρι να απαντήσει η σχολιάστρια στην οποία κάνεις την ερώτηση, επέτρεψε μου να σου δώσω και εγώ μια ερμηνεία. Άθρησκος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, σημαίνει απλά πως δεν έχει την ανάγκη να θρησκευεται και άλλωστε αρκετοί μεγάλοι Έλληνες στην ιστορία ήταν τέτοιοι. Επίσης οι αγνωστικιστές κατά τη γνώμη μου είναι απόλυτα αποδεκτοί. Οι άθεοι βέβαια είναι άλλη περίπτωση. Για να είναι κάποιος άθεος σημαίνει πως πλέον γνώρισε και κατανόησε τα πάντα στο σύμπαν και κατέληξε πως δεν υπάρχει θεός. Πρόκειται για την κορύφωση της ανθρώπινης ηλιθιότητας και αλαζονείας.Συνεπώς είτε Έλληνας είτε μη-Έλληνας ένας άθεος είναι απλά ένα τραγικό άτομο ανάξιο λόγου.

      Διαγραφή
  20. Οι περισσότεροι bloggers είναι απλά εκβιαστές τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάρτε το χαμπάρι αν και δεν έχει σημασία κι αν δεν το πάρετε, η Ελλάδα προορίζονταν και συνεχίζει να προορίζεται για Ευρωπαική Ταιλάνδη. Το μόνο που έχετε να παρατηρήσετε είναι η χρήση της από τους νικητές του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου..
    Από τότε που βρέθηκαν τα πετρέλαια του Ιράκ δεν έχουμε κανένα γεωπολιτικό ενδιαφέρον για την Ευρώπη, εφ'όσον αφήσαμε στη μοίρα της την Αν.Θράκη..
    Ο λόγος που δεν γίναμε καλοκαιρινό μπορντέλο τόσο γρήγορα όσο ήλπιζαν είναι η 7ετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και ο Αριστοτέλης Καλέντζης υπερ της κυβέρνησης Τσίπρα: http://hellenicnationalsocialistfound.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ "Ανώνυμος3 Φεβρουαρίου 2015 - 9:38 μ.μ."

    Η αναφορά του ονόματός μου και η διαδικτυακή αποδελτίωση με "έφεραν" στη παρούσα διεύθυνση για την παρακολούθηση της οποίας υπέφερα τα μάλλα ώστε να εννοήσω τα κίνητρα ενός καταρροϊκού βερμπαλισμού που θα μπορούσε να συνοψισθεί ως εξής: «Μέχρι στιγμής, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έξυπνα!»

    Αναφερόμενος στο δικό σου σχόλιο, αρχήθεν, θα ήθελα να σε ενημερώσω για το πασίγνωστο το οποίο, όμως, επιμένεις να δείχνεις ότι αγνοείς: το ιστολόγιο του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» αποτελεί τη διαδικτυακή έκφραση μιας συλλογικότητος η οποία λειτουργεί επί 25ετία (και εάν ήσουν παρατηρητικός θα το ανακάλυπτες από ένα εκ των δημοσιευμάτων του…), σήμερα συντασσόμενο από 4μελή ομάδα αφού. προ χρόνων, ο πέμπτος εξεδήμησε. Συνεπώς, δεν πρόκειται περί του «Ιστολογίου του Αριστοτέλη Καλέντζη» αλλά περί του Ιστολογίου εκείνου που το επιγράφει.

    Σχετικώς με την κακόβουλη, ή επιπόλαιη, ή και ηλίθια διατύπωσή σου ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι «υπέρ της κυβερνήσεως Τσίπρα» θα βοηθήσω την όποια διανοητική σου ανεπάρκεια επαναλαμβάνοντας την τελευταία παράγραφο του εν θέματι κειμένου:

    «Ως Έλληνες Πλατωνικοί (Εθνικοσοσιαλιστές, ή και ετεροπροσδιοριζόμενοι "Φασίστες", ή, Ναζί όπως με Τιμή αποδεχόμαστε) τηρούμε ίσες εχθρικές αποστάσεις από οποιονδήποτε επιχειρεί αναξιοκρατικά και μέσω πλειοψηφιών να καταλάβει την εξουσία και αποστρεφόμαστε σταθερά όποιον επιχειρεί δια της δημοκρατίας να κυβερνήσει, αρνούμενος την ΕΞΕΓΕΡΣΗ την οποία θεωρούμε μόνη ενδεδειγμένη οδό! Έτσι, τον Αλέξη Τσίπρα δεν τον ψηφίσαμε (όπως δεν ψηφίσαμε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ) και δεν θα τον ψηφίσουμε (όπως δεν θα ψηφίσουμε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ). Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα εκπλήξει και γι αυτό τον χειροκροτούμε!»

    Και για να σε υποβοηθήσω με την μέθοδο της …μασημένης μπουκιάς (και πρόσεξε μη σου ξαναπέσει από το στόμα…), επικροτούμε τη ΕΥΦΥΙΑ των πολιτικών κινήσεων της κυβερνήσεως Τσίπρα και όχι «τη κυβέρνηση Τσίπρα», όπως προσωπικώς και οι Εταίροι του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» ουδεμία κοινοβουλευτική κυβέρνηση επικροτήσαμε, επικροτούμε και θα επικροτήσουμε!

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
    Τ.6977764737

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία λόγω "καταρροϊκού βερμπαλισμού". Μια λύση θα ήταν να μην ξαναυποφέρεις ασχολούμενος με τη παρούσα σελίδα.

      εκ της διαχείρισης

      Διαγραφή
    2. Θεόδοτε, μα εσείς δεν έχετε θέσει ως όρο ότι σχόλια κλπ με ηλίθιο περιεχόμενο ΔΕΝ δημοσιεύονται; Γιατί κάνατε εξαίρεση με τον ...Τέλη.

      Διαγραφή
    3. @28 Απριλίου 2015 - 9:33 π.μ.

      Τα λέει επώνυμα, για αυτό. Ο καθένας κρίνεται για τα όσα λέει και γράφει.

      Διαγραφή
  24. Κάπου διάβασα σε ένα έκ των σχολίων σας ότι το πρόβλημα είναι η Αριστερά. Όχι οι Τούρκοι και οι Αλβανοί... 30 Ιανουαρίου 2015 - 7:44 μ.μ. Η σκέψη σας είναι σωστή και επικεντρώνεται στο πρόβλημα, εγώ σας θέτω μιαν ακόμα μεταβλητή στην εξίσωση, με την σκέψη ότι πιθανών ποσοστό αυτών των αριστερών να μην είναι φυλετικά Ελληνες ή να έχουν υποστεί επιμειξία με σλαύους και Τούρκους παλαιόθεν σε ποσοστό άγνωστο και σε προηγούμενες γενεές. Παρακαλώ μην επικεντρωθείτε στον φαινότυπο. Επικεντρωθείτε στο κρυπτόμενο ύπουλο και πρωτοφανές μίσος που φέρουν για τον Ελληνισμό και την φυλή, στην ψυχή μπολσεβίκου υπανθρώπου που φέρουν και τα ζωώδη εγκλήματα που έχουν πραγματοποιήσει και αποκρύψει από τον μέσο φοβισμένο δήθεν δεξιούλη. Φέρει ίχνος Ελληνικότητος ο υπουργός των Οικονομικών, είναι Έλληνας ο μπολσεβίκος Τσίπρας. Αυτά τα ολίγα προς έρευναν στο αγαπητό αναγνωστικό κοινό.
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση Θεόδοτε.. Περιγράφεις τα πράγματα ακριβώς όπως είναι.. Ο κυρίαρχος λαός πάντοτε ακολουθεί την εξουσία. Και αν τολμήσεις να αμφισβητήσεις την κρίση του τότε μαύρο φίδι που σε έφαγε.. Βέβαια πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο στην ΣΥΡΙΖοποίηση των Ελλήνων πατριωτών και μη παίζει η ανάγκη του να υπάρχει αισιοδοξία. "Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι" λένε οι περισσότεροι τι και αν δεν τολμούν να εκφράσουν τις απόψεις τους μπροστά σε Συριζαίους λόγω του κινδύνου να τους σπάσουν το κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα σταθεί αρωγός σε πολλές από τις μελλοντικές σας πρωτοβουλίες και ενέργειες όπως αυτές προαναγγέλθησαν στην ομιλία επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας.

    Οι φοβικοί της Δεξιάς, και δεν αναφέρομαι στους απλούς αγνούς ψηφοφόρους αλλά στους πολιτικούς εκφραστές της Νέας Δημοκρατίας, που εύχονται την αποτυχία της κυβέρνησης.......

    Ποιος τα είπε όλα αυτά; Αριστερός;; Οχι!

    Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή