Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ...

Όχι, δεν αναφερόμαστε στην πολυδιαφημιζόμενη "διαπραγμάτευση" των Dumb & Dumber περί Eurogroup, που ως δείχνει κατέληξε στην "τεράστια επιτυχία" της παράτασης του Μνημονίου, αλλά σε κάτι διαφορετικό: στις ψευδαισθήσεις των παλαιομαρξιστών που πίστευαν πως το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα προχωρούσε έστω και σε βασικές σοσιαλιστικές οικονομικές πολιτικές.
              Θεόδοτος

Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

Αυτό το άρθρο απευθύνεται περισσότερο στους μαρξίζοντες και σοσιαλίζοντες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά στους αναγνώστες του Θεόδοτου. 

Θα θέλαμε λοιπόν να μας πουν οι "σύντροφοι" εάν στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανίχνευσαν έστω ψήγματα σοσιαλιστικής ή μαρξιστικής οικονομίας. Εγώ όσο και εάν έψαξα  δεν βρήκα κανένα τέτοιο στοιχείο. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος:

Α) Μήπως θα απαγορευτεί στα καπιταλιστικά κεφάλαια να κάνουν μπίζνες στην Ελλάδα; ΟΧΙ

Β) Μήπως η ιδιοκτησία των μεγάλων επιχειρήσεων τύπου Βασιλόπουλος, Lidl, κλπ θα δοθεί στους εργαζόμενους; ΟΧΙ

Γ) Μήπως θα καταργηθεί το χρηματιστήριο; ΟΧΙ

Δ) Μήπως θα τεθούν φραγμοί σε δραστηριότητες καπιταλιστικής και φιλελεύθερης επιχειρηματικότητας; ΟΧΙ

Ε) Μήπως οι πολιτικές αποφάσεις θα παίρνονται με την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων και αλλων προλετάριων; ΟΧΙ

Στ') Μήπως θα φύγουμε  από το ΝΑΤΟ; ΟΧΙ

Και τέλος, η ερώτηση σε όσους θα αρκούνταν και στα ελάχιστα: 

Ζ') Μήπως σχίστηκαν τα μνημόνια και διαγράφηκε το χρέος και μήπως αυξήθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις; ΟΧΙ

Άρα τελικά, τι σας έμεινε από όλη αυτή την σοσιαλο-μαρξίζουσα μαρκίζα; Τι σας έμεινε από όλες αυτές τις κοκκινόχρωμες μεγαλοστομίες; Σας έμεινε… το καρότο, οι Πακιστανοί που θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ανενόχλητοι αμέσως μόλις περάσουν τα σύνορα και ο Αφγανός που με στολή αστυνομικού… θα ζητάει τα στοιχεία σας, θα κάνει σωματικό έλεγχο στην κόρη σας και θα ερευνά το σπίτι σας.

Αυτό που συμβαίνει είναι απλό: Ο Σύριζα εφαρμόζει μία φιλελεύθερη οικονομική πολιτική με κάποιες εξαγγελίες μηδαμινών κοινωνικών παροχών και το μόνο νέο στην ατζέντα είναι η θεσμοθέτηση της παραβατικότητας, δηλαδή η θεσμοθέτηση του καρότου, καθώς και η αντι-Χριστιανική πολιτική του που θα φανεί συν τω χρόνω. Όπως έγραψε και η Γαλλική εφημερίδα Liberation: «Η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε να επιτίθεται στα σύμβολα. Ορκίστηκε χωρίς Ευαγγέλιο και χωρίς γραβάτες: μια μικρή επανάσταση ήδη».

Αυτό ακριβώς είναι ο Σύριζα: φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο (ή προσωπείο) και καρότο...

Εξάλλου, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι όποιος σας τάζει σοσιαλισμό στην οικονομία και παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σας κοροϊδεύει: είναι αδύνατη η εφαρμογή μιας σοσιαλιστικής οικονομίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιος το αποπειραθεί, θα βρεθεί εκτός της Ένωσης σε χρόνο dt.

Τουλάχιστον την επόμενη φορά, εσείς που ακόμα μιλάτε για "την πάλη των τάξεων", για "κοινωνικό προτσές" και συναφεις αρλούμπες, φροντίστε τουλάχιστον να ψηφίσετε ΚΚΕ, ώστε να είστε ήσυχοι με την συνείδηση  σας. (Οι αναγνώστες μου, εδώ θα θορυβηθούν, και θα μου πουν: «μα σοβαρά τους λες να ψηφίσουν ΚΚΕ;». Απαντώ: Ναι, γιατί και τότε πάλι θα γελάσουμε πολύ, μιας που το ΚΚΕ δεν έχει καμία όρεξη να κυβερνήσει και αυτό το έχουν καταλάβει ακόμη και οι υποστηρικτές του, άρα θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να μην κυβερνήσει ποτέ.)

Αλλά ας έρθουμε στην ουσία. Όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας των Ελλήνων ψηφοφόρων: οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θέτουν βραχυπρόθεσμες διεκδικήσεις μόνον οικονομικής φύσης και αν τους τις ικανοποιήσει ο διάβολος, τότε θα ψηφίσουν αυτόν, χωρίς κανένα πρόβλημα, ηθικό ή άλλο. Ο φαρμακοποιός, ο γιατρός, ο μηχανικός, ο έμπορος, ο δικηγόρος, ο αγρότης, θα ψηφίσει όχι αυτόν που θα δημιουργήσει για τα παιδιά του ένα περιβάλλον αξιών, πολιτισμού, ευπρέπειας, αρμονίας, αλλά  όποιον  του υποσχεθεί ότι: «τα αιτήματα του θα ικανοποιηθούν.» Αλλωστε, δεν πάνε πολλά χρόνια από την εποχή που άρχισε να διαφαίνεται η κρίση του ελληνικού χρέους και σε γκάλοπ οι Έλληνες ψηφοφόροι με ποσοστό άνω του 20%, περήφανα απαντούσαν ότι δεν θα πρέπει να παρθουν μέτρα από την κυβέρνηση για το χρέος, αλλά να αφεθεί στις επόμενες γενιές.

Στην Ελλάδα, η γνωστή πεζοδρομιακή ατάκα: «Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις», δεν βγήκε τυχαία. Και μια που αρχίσαμε τις ατάκες, και το θέμα της επικαιρότητας είναι τα χρέη της Ελλάδος, να πούμε και την τραγική πραγματικότητα:

 το βασικό χρέος των Ελλήνων είναι προς μία και μόνο τράπεζα, το όνομα της οποίας είναι ΜΙΧΑΛΟΥ.


12 σχόλια:

  1. Εντάξει δεν το λες και φιλελευθερισμό αυτό που έχουμε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι κρατικοδίαιτα, οι φόροι μοιάζουν με εκείνους της σοβιετικής ένωσης, οι βουλευτές μας προτείνουν αν δεν έχουμε να πληρωσουμε το ΕΝΦΙΑ, να πουλήσουμε το σπίτι μας,τρώμε φόρο κατοικίας!!!, ο ιδιωτικός τομέας συντηρείται από το κράτος, έχουμε φόρο στην περιουσία και όχι μόνο στο εισόδημα, δεν υπάρχει flat tax, η γραφειοκρατία βαράει κόκκινο και έχουμε 40 χρόνια σοσιαλδημοκρατία. Όχι και φιλελεύθερες πολιτικές στην Ελλάδα, έχουν να γίνουν φοροαπαλλαγές κατι δεκαετίες. Σοσιαλισμό του κερατά έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η παλαιά αριστερά στην Ελλάδα ακόμα εμπνέει, έστω και σε επίπεδο φολκλορ. Ο μελλοντικός σκοπός όπως έχουμε πει ειναι καπιταλισμός στα οικονομικά, πολιτισμικός μαρξισμός στη κουλτούρα, στα ήθη και στους θεσμούς. Το μοντέλο αυτό ήδη λειτουργεί στην Ευρώπη και στον υπολοιπο δυτικό κόσμο και όταν θα ξεπεραστει το εμπόδιος της παλαιάς αριστεράς στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί και εδώ.

      Διαγραφή
  2. Σωστές οι παρατηρήσεις. Επίσης, εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία συμβαίνουν τα πολιτικά γεγονότα. Παλιά περιμέναμε π.χ. τις πρώτες 100 ημέρες μια κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, και ίσως 1-2 χρόνια μέχρι να αρχίσει η φθορά της. Τώρα, μέσα σε λίγες ημέρες, τα έχουμε δει όλα. Κάτι σαν απότομη γήρανση της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μη αριστερη οικονομικη πρακτικη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι μαλλον επιθυμητη. Δηλαδη τι θα θελατε? Δικτατορια του προλεταριατου?Μαλλον το ερωτημα που καιει ειναι γιατι η "δεξια" συγκυβερνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ηταν τοσο εξωφθαλμα και τελικα παραλογα αντιλαικη. Δεν ειναι θεμα αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι όταν σχολιάζουμε να έχουμε διαβάσει το άρθρο.
      Το άρθρο δεν κρίνει τι αρέσει σε εμάς και τι όχι. Ασχολείται με το φαινόμενο ένα κόμμα να δηλώνει μαρξιστικό στα οικονομικά θέματα, να ψηφίζεται από πολλούς για αυτό το λόγο και να πράττει ακριβώς τα αντίθετα διότι ιδεολογικά ανήκει στη New Left.

      Από τους νεοφιλελευθερους αριστερους (βλεπε προηγουμενο άρθρο μας με τιτλο Φιλελευθεροι: η αριστερά του χρήματος) Σαμαρά-Βενιζέλο δεν περίμενε κανείς να είναι υπερ του απλού ανθρώπου και της πατρίδας.

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλό το άρθρο. Να δούμε πότε θα εξοφληθεί ο προς τη Μιχαλού λογαριασμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστές οι επισημάνσεις του αρθρογράφου....ουδέποτε έχουν τεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο εξ όσων θυμάμαι από κανένα βουλευτή και πολύ αμφιβάλλω για το άν έστω και ένας βουλευτής από την αυτοαποκαλούμενη δεξιά γνωρίζει έστω στοιχειωδώς αυτές τις ιδεολογικές αρχές.

    Αποδεικνύεται τελικά ότι γρήγορα έπεσαν οι μάσκες του Σύριζα, και το θετικό είναι ότι ακόμη και αυτοί οι ψηφοφόροι του με τον ακατοίκητο εγκέφαλο, και οι μέχρι χθες υποστηρικτές του δείχνουν να καταλαμβαίνουν τα επικοινωνιακά ψεύδη που λέχθηκαν προεκλογικά.
    Το θετικότερο της ιστορίας είναι ότι με τον κόσμο απέναντί του ο Σύριζα δεν πιστεύω να ρισκάρει ν΄ αγγίξει εθνικά θέματα κινδυνεύοντας να πέσει την επόμενη.
    Αν και προβλέπω να είναι πολύ σύντομο το ταξίδι του Σύριζα στην εξουσία, το ερώτημα είναι ποιός και τι θα ακολουθήσει μετά? Οι ρεζέρβες του συστήματος έχουν εκλείψει και εύλογο να σκέφτεται κανείς ότι τη δεδομένη στιγμή εύκολα γίνεται η σπίθα πυρκαγιά για όποιον και αν θελήσει να την ανάψει. Ο κόσμος πλέον δεν έχει και τίποτα άλλο να χάσει παρά μόνο την ήδη πληγείσα αξιοπρέπειά του. Οι εθνικές δυνάμεις της χώρας όσες και αν υπάρχουν, καλό να προετοιμάζονται, ο κάθε ένας από το δικό του μετερίζι για την επερχόμενη μπόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουτε κατα διανοια δεν υπηρξε σοσιαλισμος στη χωρα. Οι αθροες προσληψεις στο δημοσιο δεν ειναι σοσιαλισμος αλλα πελατειακο κρατος και εξαγορα ψηφοφορων οταν αδυνατεις να κτισεις προοπτικη.
    Ο σοσιαλισμος προυποθετει ταξικη συνειδηση και σε ενα αναρχοληστρικο κρατος που προωθει συστηματικα τον εγωκεντρισμο δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο ο υποτιθεμενος πολιτης να αποκτησει τετοια συνειδηση γιατι ειναι προδοτικη στο στενο του συμφερον. Αυτο που υπαρχει και υπηρχε ειναι η 'αιτηση αναθεσης' δηλαδη καμια σχεση με σοσιαλισμο ή οργανωση 'απο κατω" προς τα "πανω".
    Επισης ουτε καν πλησιασαμε το φιλελευθερισμο, μιας που το συστημα αυτο απαιτει μια στοιχειωδη χρηματοοικονομικη οργανωση πολιτικα και κοινωνικα , ενω εδω επικρατουν αναρχοκατσαπλιάδες που μακροπροθεσμα ντυθικαν 'ολιγαρχες' και μπιζνεσμεν.
    Ετσι στο τιμονι της ηγεσιας βρεθηκαν ελληνες που στο ηδη κατακερματισμενο κρατος επεβαλλαν το Μααστριχτ (η κυριαρχια των αγορων επι των κρατων) και βαφτισαν την χρηματοπιστωτικη κριση σε δημοσιονομικη. Φυσικα, ο κονφορμισμος και ο παραπονιαρικος ωχαδελφισμος του πολιτη, καταπιε τα παραπανω και ταυτοχρονα συνεχισε την 'αιτηση αναθεσης' εξουσιας σε αστικα κοματα -μορφωματα και ολιγαρχες, συνεχιζοντας να ζει στη φωτεινη του ηλιολουστη παραζαλη ακομη και ανεργος.
    Σήμερα, γνωρίζουμε ότι η βασική αρχή του οικονομικού (νεο)φιλελευθερισμού είναι ο χωρισμός Κράτους και Αγοράς και η μέγιστη δυνατή αποδυνάμωση του Κράτους υπέρ της Αγοράς..

    Ο Μύθος της «ελεύθερης από το κράτος αγοράς» προσπαθεί να επιβιώσει σήμερα που όλοι βλέπουν το κράτος να αποφασίζει ποιον θα «διασώσει» και ποιον θα «καταβαραθρώσει», έξω και πέρα από κάθε λογική «ελεύθερης αγοράς» και «ανεξάρτητου κράτους». Σώζονται οι χρεοκοπημένες τράπεζες, με χρήματα που φορτώνονται ως χρέος στον πολίτη και εξοντώνονται οι πολίτες, επειδή χρωστούν στις «διασωσμένες» με δικά του λεφτά τράπεζες.


    Σε ενα συστημα που ευνοησε λυκοφιλίες αναρχομαφιοζων (ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε?) με υπερφιαλους ψευδομπουρζουαδες ληστοσυμμορίτες που κυριαρχουν πανω σε ενα κοινωνικο σωμα χαζοχαρουμενων μονοφθαλμων το αποτελεσμα ειναι μια παδεια χωρις εθνικη επιμορφωση,χωρις στοχους, ενα δυσλειτουργικο καρεκλοκενταυριστικο γραφειοκρατικο λαβυρινθο, εναν καουμποικο οπορτουνιστικο ιδιωτικο τομεα (εγω και το οπλο μου) και ενα φαιδρό σλογκαν 'ανηκομεν στη δυση'. Στη δυση ανηκομεν λοιπον γιατι οι δυτικοι εφτιαξαν αυτο το κρατιδιο για το δικο τους συμφερον, πανω σε χαλασματα, πανω σε εναν σμπαραλιασμενο κοινωνικο ιστο και του δωσαν τη βαρια ταμπελα "Ελλαδα". Για να χαιρονται οι ορνιθες και οι γαμπροι.
    Σε ενα εδαφος τοσο πλουσιο και τοσο βιασμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η χωρα αραγε γνωρισε πολιτες? Η μηπως οι ανθρωποι της παρεμειναν υπηκοοι?
    Σε ολες τις πολιτικες εκφανσεις διακυβερνησης που προηγήθηκαν στο νεωτερο ελλαδικο κρατιδιο ο λαός ήταν πάντα «η τελευταία τρύπα του ζουρνά». Ο κοινοβουλευτισμός που επικράτησε στον δυτικό κόσμο υπήρξε μια κορυφαία εφεύρεση των ολιγαρχικών κυβερνητών μιας που η Κοινοβουλευτική «δημοκρατία» είναι μια έξυπνη, και οικονομικά πολύ επικερδής, πολιτειακή διαρρύθμιση της αστικης ταξης που συνασπιζει ψηφοφορους μεσω υποσχεσεων και ταυτοχρονα τους κραταει σε μη-επαναστατικο ληθαργο.
    Το κίνητρο για να αυξήσουν οι δουλοπάροικοι την παραγωγή τους ήταν οι «ελευθερίες» που τους δόθηκαν. Πολιτικές ελευθερίες (ελευθερία μετακίνησης και λόγου, εντάλματα, κλπ), δικαίωμα να εκλέγουν αντιπροσώπους στο κοινοβούλιο κλπ.
    Μαζί με αυτά, απέκτησαν και την υποχρέωση να φορολογούνται. Ωστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η συλλογή του παραγόμενου πλούτου κεντρικά, όπως γινόταν σε όλη την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Του οποίου παραγόμενου πλούτου η μοιρασιά παρέμεινε φυσικά όπως ήταν και πριν.
    Ο λαός παίρνει πάντα το μικρότερο κομμάτι.
    Δυο και βάλε αιώνες μετά την εφαρμογή της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας», εξακολουθούν να υπάρχουν άθλιες συνθήκες εργασίας, παιδική εργασία, λειψή ή ανύπαρκτη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άδικες αμοιβές, διαφορες παρενοχλησεις κλπ Η ευρύτερη αγορά εργασίας δηλαδή δεν λειτουργεί φυσικά προς όφελος του εργαζόμενου λαού, αλλά φροντίζει για τα συμφέροντα των νέων ιδιοκτητών της εξουσίας.
    Σε ενα δυτικο κοσμο που ετοιμαζεται για νεες καφριλες. Μεσα και εμεις οι υπηκοοι που ονειρευονται μεγαλοιδεατισμος χωρις να εχουν λυσει τα βασικα.

    Φυσικο επομενο στο ξεχαρβαλωμενο κοινο (οπως σωστα λεει ο Θεοδοτος) , η επιβολη του δογματος καπιταλισμός στα οικονομικά και πολιτισμικη μπουρδελοποιηση ειναι γεγονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν..μου δίνεται τον λόγο για λίγο;
    Είμαι ''Μαρξίζων'' αλλά σύριζα δεν ψήφισα,,
    Ήταν ξεκάθαρος από πάντα,ο χαρακτήρας του σύριζα ,τουλάχιστον σε κάποιους..
    Ένα αστικό ,ρεφορμιστικό κόμμα...πότε υποσχέθηκε σοσιαλισμούς και επαναστάσεις;
    Συμφωνώ ότι σοσιαλιστική οικονομία εντός ευρωπαϊκής ένωσης είναι αδύνατον..εφόσον δεν πάρουμε τον σοσιαλισμό με την πασοκοσυριζέικη έννοια...αν το πάμε έτσι η ''αριστερά '' κάνει την δουλειά του καπιταλισμού μία χαρά και χωρίς την δεξιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι διαφωνίες της παλιάς αριστεράς (που εκπροσωπείς) με τη νέα αριστερά (που εκπροσωπεί μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ) είναι γνωστές.

      Δυστυχώς για εσάς το μοντέλο αριστεράς που προτείνετε έχει χάσει τη δυναμική του στο δυτικό κόσμο εδώ και δεκαετίες. Έχετε χάσει την εργατική τάξη (που δηλώνατε πως εκπροσωπείτε) η οποία κινείται σταθερά πλέον προς δεξιά-πατριωτικά κόμματα (ήδη στη Γαλλία η πλειοψηφία των εργατών ψηφίζει Lepen) καθότι αντί να την υποστηρίξετε προτιμήσατε να στηρίξετε τον εκτοπισμό της από τα φθηνά εργατικά χέρια των λαθρομεταναστών. Η νέα αριστερά όμως μπορεί να κάνει αυτή τη δουλεία καλύτερα και έχει και καλύτερη χρηματοδότηση (τράπεζες, ΗΠΑ, ΜΚΟ, Soros κλπ) από εσάς και έχει προσθέσει και άλλες κοινωνικές ομάδες (κάθε είδους παλαβούς, ανώμαλους κλπ)

      Δεν γνωρίζω γιατί κάνατε τέτοια μεγαλειώδη πολιτική γκάφα, είτε υπερίσχυσε ο κοσμοπολιτισμός σας, είτε το βαθύ μίσος σας για τους λευκούς & δυτικούς (ασχέτως οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης), είτε απλά σας χαρτζιλικώνει η σαουδαραβική πρεσβεία, είτε στα σοβαρά πιστεύατε πως οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θα γίνουν άθεοι υλιστές μαρξιστές...

      Τώρα το θέμα της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο διαφορετικό, διότι η ελληνική πραγματικότητα είναι εκ φύσεως παλαβή. Ο ελληνικός λαός δύο φορές μετά την αρχή της κρίσης ψήφισε πολιτικούς που πρακτικά του είπαν ότι ‘λεφτά υπάρχουν’, πρώτα τον Γιωργάκη και έπειτα τον Τσίπρα που έπεισε τον κόσμο ότι θα εκβιάσει την Ευρώπη. Αυτοί είναι η Ελλάδα, αυτοί είναι οι Έλληνες.

      Θεωρούμε τον φιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό κινήματα της αριστεράς και έχουμε γράψει εκτεταμένα για αυτό.

      Ενδεικτικά εδώ: http://theodotus.blogspot.gr/2014/04/blog-post_23.html & http://theodotus.blogspot.gr/2014/05/blog-post_16.html

      Διαγραφή
  9. Ως προς εμένα..δεν μιλώ εξ ονόματος τώρα κάποιου κόμματος ή παράταξης...προσωπικά μόνο από πλευράς /μαρξισμού -λενινισμού / ας πούμε...ας μην περιμένει και πολλά από κόμματα και παρατάξεις η εργατική τάξη..αλλά ας φτιάξει την δικιά της αυτόνομη ,δρώσα ταξική οργάνωση...και να έχει επιφυλακτικότητα ως προς βλέψεις ,συμμαχίες κλπ.
    Ως προς τα δεξιά ,πατριωτικά κόμματα καταλαβαίνεται ότι εγώ δεν δέχομαι την ''εθνική ενότητα '' γενικά και αόριστα...
    Κατά αρχάς..αναγνωρίζω την προβληματικότητα του ..αυτού που γενικά καλούμαι αστικό καθεστώς...και θέλω σοσιαλισμό...
    Εσείς πάλι λέτε ότι είστε επίσης εναντίον αλλά από εκ διαμετρικά αντίθετη θέση ,θέλετε την επιστροφή σε ,αν έχω καταλάβει ,σε προκαπιταιστικού τύπου,μεσαιωνικές κοινωνίες...ιεραρχημένες..με μοναρχία ή αριστοκρατία..με θρησκεία σε πρωτεύον ,περίοπτη και εξέχουσα θέση...κλπ...κάτι για το οποίο έχω διάφορες διευκρινήσεις ,ερωτήσεις και απορίες..και θα ήθελα να τις εκφράσω στην κατάλληλη ανάρτηση..όπως για τον τραντισιοναλισμό πχ.
    Ως προς τα φτηνά εργατικά χέρια..δεν διαφωνώ ότι τους είναι βολικά ...αλλά θεωρώ προβληματική αυτήν την αντίληψη σας...για ένα σχέδιο εξόντωσης της λευκής φυλής.....και δεν καταλαβαίνω.
    Αυτοί θέλουν κέρδος....ανεξάρτητα αν θα το παίρνουν από λευκά ή μαύρα ή κίτρινα χέρια.
    Επειδή γενικώς παρακολουθώ τον Θεόδοτο [αν και διαφωνώ πλήρως ] και δεν έχω δει να σχολιάζουν εκτός από ομοϊδεάτες ,η συντριπτική πλειοψηφία..αναρωτιώμουν..εφόσον τηρώ τους κανόνες και είμαι κόσμιος...αν θα είναι ''πρόβλημα'' και μη επιτρεπτό για το ιστολόγιο ..το να εκφράσω κάποιες ενστάσεις...και κυρίως απορίες αντίθετες..κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή