Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΜΗΣ


Γράφει ο Γιώργος Παξινός
  
Ξεκινώντας, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο όρος Μητριαρχία αναφέρεται σε κοινωνίες στις οποίες ισχύει το μητρογραμμικό και μητροτοπικό πλαίσιο. Δηλαδή σε κοινωνίες στις οποίες η μετάβαση της εξουσίας και των κληρονομικών στοιχείων γινόταν στα θηλυκά μέρη του σογιού και η μετάβαση της μελλοντικής οικογένειας γινόταν στο τόπο όπου έμενε η μητέρα, καθώς αυτό που μετρούσε ήταν το σόι της μητέρας. Για να πάρει λοιπόν κάποιος άντρας την εξουσία αυτό γινόταν μόνο μέσω της νύμφευσης με το θηλυκό απόγονο του σογιού.

Ως μοντέλο λοιπόν, η Μητριαρχία ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την Πατριαρχία και το πατρογραμμικό και πατροτοπικό δίκαιο της. Γιατί αυτό επί της ουσίας σήμαινε ότι αξία έχει καταγωγή από την πατρική γραμμή. Ως απότέλεσμα, η μετάβαση εξουσίας και κληρονομιάς στο πρωτότοκο αρσενικό παιδί και η παραμονή στο μέρος όπου βρισκόταν ο Οίκος του Πατέρα ήταν κανόνας και ιερό δίκαιο.

Είναι γεγονός βέβαια ότι αυτές οι διαφορές δεν ήταν μόνο εξωτερικές και επιφανειακές όπως προβάλουν πολλοί σύγχρονοι ανθρωπολόγοι και σεξολόγοι. Οι μητριαρχικοί πληθυσμοί ήταν περισσότερο παθητικοί και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν παρά μικροπολιτισμούς όπως στην παλιά Ευρώπη πριν την έλευση των Ινδοευρωπαίων (των θεμελιωτών των λευκών εθνών) ή και σχεδόν τίποτα αξιόλογο όπως σε πολλές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Στην τελευταία δε και στις υποσαχάριες περιοχές της, το μητριαρχικό μοντέλο ισχύει ακόμα σε πολλές φυλές που βρίσκονται σε σχεδόν πρωτόγονη κατάσταση.

Ο λόγος για αυτή την αδυναμία παραγωγής δυναμικών πολιτισμών εντοπίζεται στην θρησκευτική πίστη αυτών των λαών που ουσιαστικά είχαν μια στάση ζωής τελείως αποκεκομμένη από οποιαδήποτε δυναμική ή θέληση να δημιουργήσουν κάτι μεγάλο και για αυτό λάτρευαν παθητικά την φύση στο πρόσωπο της μητέρας-Μεγάλης Θεάς που συμβόλιζε τις παντοδύναμες φυσικές δυνάμεις που μας περιβάλλουν και μας υποδουλώνουν – όπως εξάλλου καταδεικνύει και ο παθητικός ρόλος των αρσενικών θεών τους που έπρεπε να  θυσιάζονται στους κύκλους των Ηλιοστασίων. Για αυτό τον λόγο -και εντός της μαρξίζουσας λογικής τους- για την ιστορικό Marija Gimbutas, τον σεξολόγο Ernest Borneman και τον θρησκειολόγο Παναγή Λεκατσά αυτές οι κοινωνίες ήταν ένα είδος ‘επίγειου παραδείσου’.

Ωστόσο αυτή η ερμηνεία είναι ανακριβής, διότι για αυτούς τους λαούς η κατάσταση αυτή δεν ήταν επιλογή αλλά βιολογικός μονόδρομος. Κατά συνέπεια ήταν πέρα από οποιαδήποτε έννοια ‘καλού και κακού’ με την σύγχρονη σημασία.

Otto Weininger
Αντιθέτως, οι πατριαρχικοί λαοί, λόγω της δυναμικότητας και της μορφής που τους χαρακτήριζε, κατάφεραν να αναπτύξουν δυναμικές και κοινότητες με βάση του Οίκους, που αργότερα θα βοηθούσαν στην οικοδόμηση των μεγάλων πολιτισμών (όπως ο Ελληνορωμαϊκός και ο σύγχρονος Δυτικός). Αυτό, από θρησκειολογικής άποψης, οφειλόταν στο πρωτεύοντα ρόλο του αρσενικού στοιχείου που εκφραζόταν από τον Πατέρα Θεό ή Πατέρα Πρόγονο που συμβόλιζε την δυναμική αρχή του ίδιου του ανθρώπου που θέλει να δαμάσει και να κυριαρχήσει στις δυνάμεις που τον περιβάλλουν και θέλουν να τον συντρίψουν. 

Στην σύγχρονη εποχή βλέπουμε μια επιστροφή των μητριαρχικών τύπων, όχι επειδή υπάρχει πραγματική βάση για την μητριαρχία αλλά λόγω εκθήλυνσης των φυσικών φορέων της Πατριαρχίας ελέω της παρακμής του Δυτικού Πολιτισμού. Είναι βέβαια γεγονός ότι υπήρχαν πάντα θηλυπρεπείς άντρες αλλά αυτοί αυξάνονται κατά τον Otto Weininger σε συγκεκριμένες εποχές, όπως για παράδειγμα στους δύο τελευταίους αιώνες. Αυτό βέβαια συνοδεύεται επίσης και από την αριθμητική αύξηση των γυναικών που θέλουν ή και μπορούν να προσαρμόζονται σε αντρικές συμπεριφορές και σε αντρικές σωματικές φόρμες, στο βαθμό βέβαια που τους επιτρέπει το φύλο τους. Όμως για να κατανοήσουμε το σύγχρονο αυτό φαινόμενο πρέπει να  πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Καθημερινά λοιπόν βλέπουμε άτομα άψυχα και πολλές φορές χωρίς πολλές ενδείξεις αρρενωπότητας ή θηλυκότητας να περιφέρονται τριγύρω μας. Είναι γεγονός ότι στην σύγχρονη εποχή το ζήτημα των φύλων έχει περιέλθει σε μια τεράστια σύγχυση.

Και αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες με τρεις από αυτούς να είναι βέβαια οι κύριοι:

1) Η θηλυκοποίηση των αντρών.
2) Η ισχυροποίηση μιας περίεργης δυναμικότητας των γυναικών.
3) Ο γενικότερος αποπροσανατολισμός των παλιότερων ιδιοτήτων των δύο φύλων.

Ξεκινώντας με τον πρώτο, είναι γεγονός ότι παρατηρούμε πολλούς εκφερόμενους ως άντρες με λεπτή χροιά φωνής, με υπερβολικά ατονισμένα σώματα και γενικότερη κινησιολογία που θυμίζει ή μας μοιάζει με γυναικεία, ασχέτως του τι φοράνε και τι όχι. Είναι γεγονός ότι δεν είναι περίεργο που αυτή η θηλυκοποίηση συνοδεύεται και από μεγάλα και αυξανόμενα ποσοστά ομοφυλοφιλίας.

Εδώ όμως πρέπει να σταθούμε. Η ομοφυλοφιλία δεν έχει να κάνει με θεωρίες περί ‘γυναικών παγιδευμένων σε σώματα αντρών’ ή με πιό ‘ευαίσθητες υπάρξεις’, αλλά αντίθετα με άνδρες που βρίσκονται σε διαφορετική βαθμίδα έκφρασης του φύλου τους, μη μπορώντας (επειδή δεν δύνανται) να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση ενεργής φύσης ή μη-παθητικής ύπαρξης. Και αυτό αφορά τους ομοφυλόφιλους ως πολιτιστικό κύμα-μόδα στην σύγχρονη εποχή, που δεν έχει καμιά σχέση με προηγούμενες και ίσως πιο υγιείς καταστάσεις του παρελθόντος, καθώς αυτοί ‘αναπαράγονται’ λόγω της αποξένωσης του ατόμου από τις πραγματικές σχέσεις των φύλων και την όλο και μεγαλύτερη ανωριμότητα στην σεξουαλική κατανόηση-συνειδητοποίησή του.

Ακόμη και η νέο-μυικότητα ή για να το αναφέρω καλύτερα o νέο-bodybuilder-ισμος, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει ως στόχο την επιδίωξη της καλυτέρευσης της προσωπικής σωματικής κατάστασης με σκοπό την μεγαλύτερη  ενδυνάμωση,  αλλά μια επιδειξιομανή παραφορά και ταυτόχρονα μια έλλειψη ανώτερης ευαισθησίας και καλαισθησίας που καταλήγει σε πολλές περιπτώσεις σε καταστάσεις παρακμής, όπως με τον εθισμό σε ναρκωτικές ουσίας.

Όσον αφορά τώρα την ενδυνάμωση των γυναικών αυτό οφείλεται, πέρα από την καθημερινή εκθήλυνση των ανδρών και στο σύστημα το οποίο προβάλλει και συνηγορεί  υπέρ μιας φεμινιστικής λογικής περί καταπίεσης των γυναικών και έλλειψης ίσων ευκαιριών. Κυρίως όμως στηρίζεται στην επικράτηση ενός τύπου γυναίκας που θέλει να έχει περισσότερες πρωτοβουλίες, επειδή οι άνδρες παθητικοποιούνται, και επιπρόσθετα θέλει να μιμηθεί όσο μπορεί το αρρενωπό  πρότυπο το οποίο πλέον έχουμε απαρνηθεί ως σύγχρονοι άνδρες.

Από αυτά προχωρούμε στο τελευταίο στοιχείο που είναι ο αποπροσανατολισμός των παλιότερων ιδιοτήτων των δύο φύλων. Αυτό οφείλεται στην βασική αρχή ότι η δυναμικότητα του άντρα, η Virtu του (εκ του vir=άνδρας), με συνακόλουθες αρχές αυτές της μνήμης και της ευφυΐας δεν μπορούν να αναπληρωθούν στους πατριαρχικούς πολιτισμούς με αντικατάσταση από γυναικείες μιμήσεις. Διότι πολύ απλά η γενεαλόγηση που βασίζεται στην μνήμη και η Μεγάλη Πολιτική που βασίζεται στην ευφυΐα δεν μπορούν να αναπληρωθούν από ημίμετρα. Ακόμη και αν οι γυναίκες γίνανε πιο ευφυείς ακόμη και αν γίνανε φύλακες της μνημονικής παράδοσης δεν μπορούν να στηρίξουν την πνευματικο-πολιτική υποδομή ενός λαού με την έννοια που δίνουν οι άνδρες σε αυτήν. 

Έτσι έχει δίκιο η πρώην φεμινίστρια Κριστιαν Κολλανς όταν αναφέρει στο Θέλω να γυρίσω στο σπίτι ότι ακόμη και αν ίσχυε ότι η σημαντικότητα των γυναικών στην σύγχρονη εργασία -κατά κύριο λόγο στον τριτογενή τομέα της παροχής υπηρεσιών- είναι μεγάλη, δεν μπορεί να συγκριθεί με την σημασία που έχουν οι νοικοκυρές και οι μητέρες και ούτε θα προκαλούταν μεγάλο παραγωγικό ρήγμα αν οι εργαζόμενες γυναίκες έμεναν σπίτι τους αντί να δουλεύουν.

Όταν λοιπόν στην σύγχρονη εποχή έχει γίνει σχεδόν κληρονομική η θηλυκοποίηση από γενιά σε γενιά  και η σμίκρυνση του αρσενικού πληθυσμού που φέρει ανδρικά χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβίωση της Μητριαρχίας αλλά μάλλον για το φαινόμενο της μητριαρχίας ως εκθήλυνσης των ηθών στα τελευταία στάδια ενός μεγάλου πολιτισμού.

33 σχόλια:

  1. "έλευση των Ινδοευρωπαίων (των θεμελιωτών των λευκών εθνών)"

    Να συμπληρώσω όσον αφορά τους Ινδοευρωπαίους: Δωρικά και πρωτο-Χεταϊκά φύλα που είχαν σχεδόν αυτοεξοριστεί από μια περίεργη δρουιδική μητριαρχικοποίηση κάποιων κοινωνιών που σε αυτές πήραν απόλυτη εξουσία προφήτισσες μάντισσες (όπως η Βαλπουργία) στις περιοχές της Γαλλίας και της Βρεττανίας.
    Τα γεγονότα βέβαια είναι ασαφή που κινούνται μεταξύ μύθου και ελάχιστων στοιχείων και αποδόσεων, δεδομένου πως μερικές απ΄αυτές δόθηκαν με αμφιλεγόμενο τρόπο από συγγραφείς μαρτινιστικών ταγμάτων, όπως ο Ενκώς. Εντούτοις προσπαθούν να περιγράψουν και να αποδώσουν ένα νόημα και σύνδεση σε ένα σύνολο μετακινήσεων πληθυσμών λευκής φυλής στην ανατολή ή εσωτερικά της Ευρώπης γύρω στο 2600-3200 π.χ..
    Κάποια φύλα λευκής φυλής μετατοπίστηκαν νοτιότερα της Βεστφαλίας μέχρι τη μεσόγειο, άλλα ήρθαν από τις περιοχές της Ανατόλιας και του σημερινού Ιράκ ως μετακίνηση και αποσύνδεση από τους πληθυσμούς που ακολουθούσαν την "θεά".
    Ένα τρίτο τμήμα ανίχνευσης αυτών των διαδρομών δίνεται από τους ποιμένες Υξώς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "Papus" (Ενκώς) γράφει για την λευκή φυλή μέσα από κελτικά φύλα σε μια προϊστορική περίοδο.
      Οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Χεταίοι είναι μερικώς διαφοροποιημένη περίπτωση, αλλά κινείται στο ίδιο σκεπτικό. Μετακινήσεις από τη Δύση προς την Ανατολή. Κάποιοι επέστρεψαν κρατώντας τις λευκές παραδόσεις όπως οι Αχιγιάβα (παρακλάδι συγγενικό των πρωτοχεταίων που κατά την Ελληνική εκφραση τους ήταν οι Αχαιοί), άλλοι πληθυσμοί ακολούθησαν τις ανατολίτικες παραδόσεις ή αναμείχθηκαν ακόμα και σε μέρη της άπω ανατολής (Γιουναν Ίωνες).

      Διαγραφή
  2. Έτσι εξαιτίας της θηλυκοποίησης για λόγους μόδας και ναρκισσισμού ευτελίζονται τα αυστηρά όρια αισθητικής σε σε σχέση με τη χρήση αρχαίων μνημείων και αφήνονται πλέον στην παράθεση "γνώμης" του καθενός τα σαφή όρια μεταξύ καταστάσεων του πνευματικού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΘΗΣΕΥΣ"

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00005 ] - [ 2009.12.06 00:00 ]

    Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΣΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΟ Athens Voice ΑΡΘΡΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «Είναι ωραίο να λειτουργείς με αγάπη» ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ: "Κάποτε οι άνδρες είχαν πολύ πιο δυνατή σκέψη, ο τρόπος ζωής σήμερα δεν τους βοηθάει, είναι συνεχώς ανήσυχοι, έχουν φόβους, ψάχνουν συνεχώς τρόπους ευχαρίστησης. Εμείς είμαστε αλλιώς οργανωμένες. Νομίζω ότι έχουμε πάλι ανάγκη από μια πολυγαμική μητριαρχία, αλλά αν το πεις στους άντρες θα τρελαθούν…" (!)

    http://thiseus.pa-sy-a.gr/2009/12/06/00-00/pa-sy-a_thiseus_2009-12-06_00-00.htm#plohgos_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΔΡΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥ ΥΠΕΡΔΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΚΕΨΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΔΟΜΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΚΕΨΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΟΛΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΑΤΕΛΗ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ

    ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΔΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΕΠΑΝΑΔΟΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ Η ΜΙΑ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΜΗΤΡΩΑ ΠΑΤΡΩΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΔΙΑ-ΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΙ ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΔΙΑ-ΝΟΜΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΟΜΗΣ ΟΤΙ "ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ" ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΟΛΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΣΕ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΜΕΡΙΜΝΑ / ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΔΙΑ-ΝΟΜΗ ΑΥΤΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ-ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΗΤΕΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

    ΕΔΩ:
    http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#plohgos_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΑΠΟΛΛΩΝ"
    Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010
    ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ - ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ
    http://s-apollon-s.blogspot.gr/2010/12/κλυταιμνηστρα-συμβολο-του-τελους-της.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “που αργότερα θα βοηθούσαν στην οικοδόμηση των μεγάλων πολιτισμών (όπως ο Ελληνορωμαϊκός και ο σύγχρονος Δυτικός…”

    Υπάρχει και η άλλη άποψη. Πολύ λιγότερο γνωστή για τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό.
    (Όσον αφορά τον σύγχρονο μεγάλο δυτικό τα έχετε γράψει σε αυτό το ιστολόγιο πολλές φορές…)
    Η “επικρατούσα” είναι πως ο Χριστιανισμός κατάστρεψε την αρχαία Ελλάδα. Εδώ όμως αποδεικνύεται πως ήταν ήδη κατεστραμμένη εξαιτίας των Ρωμαίων και μάλλον ο Χριστιανισμός μέσω του Βυζαντίου την απεκατέστησε!


    Το πραγματικό τέλος της αρχαίας Ελλάδας
    Ερευνα: Δημήτρης Σκουρτέλης

    Σουητώνιος «Ζωή των δώδεκα Καισάρων» Κλαύδιος, 16.
    Ο Αυτοκράτορας Κλαύδιος «όχι μόνο διέγραψε από την λίστα των Δικαστών έναν ευγενή, έναν από τους αρίστους της Επαρχίας της Ελλάδος, επειδή δεν μίλαγε Λατινικά, αλλά του στέρησε και την ρωμαϊκή υπηκοότητα.»
    Ιωάννης ο Λυδός, De Magistratibus ΙΙΙ, 68
    «Ηταν από παλιά νόμος, οτιδήποτε διαβήματα έκαναν οι έπαρχοι, αλλά και οι υπόλοιποι κρατικοί υπάλληλοι, να γίνονται στη γλώσσα των Ιταλών (τα Λατινικά)» «Και αυτά που γίνονταν στην Ευρώπη στην παλιά εποχή, από ανάγκη παρέμειναν εν ισχύ για τους πολίτες, παρά το ότι ήταν Έλληνες κατά πλειοψηφία, να μιλάνε δηλαδή Λατινικά, ειδικά όταν ασχολούνταν με δημόσιες υποθέσεις»

    Σάρδεις, Μ. Ασία.
    Η ρωμαϊκή Σύγκλητος είναι και ιερή,
    είναι και φίλη, είναι και σύμμαχος...
    Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
    ΑΥΡΗΛΙΑΝ ΑΡΤΕΜΕΙΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΠΑΣΙΩΝΟΣ"

    Στο ταφικό αυτό μνημείο βλέπουμε την μίξη
    ρωμαϊκών και ελληνικών ονομάτων...
    Κυριολεκτικά χιλιάδες είναι
    αυτές οι επιγραφές που αποδείχνουν
    ατράνταχτα την κατάντια
    του Ελληνικού Έθνους...
    Π. Εὔφημος κ̣αὶ Τ̣υλλία Σπ̣ένδου̣σα̣, οἱ ἱεραφόροι, καθιέρωσαν |
    τοὺς θεούς, οὓς ἡ θεὸς ἐκέλευσε•
    Σάραπιν, Εἶσιν, Ἄνουβιν, Ἁρφο|κράτην, Ὄσειριν, Ἆπιν, Ἥλιον ἐφ’ ἵππῳ
    καὶ ἱκέτην παρὰ τῶι ἵππῳ, Ἄρη, Διοσ|κόρους....κλπ

    Και οι ιερείς ακόμη είχαν Ρωμαϊκά ονόματα
    και καθιέρωναν ξένους θεούς...
    Το μόνο που μπόρεσε να ικανοποιήσει αυτό τον λαό που καυχώμεθα να θεωρούμε πρόγονό μας, ήταν η οριστική του απελευθέρωση από τον Μακεδονικό ζυγό από τους… Ρωμαίους, πάντα με τις ευλογίες του Μαντείου των Δελφών. Οι Δελφοί, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν έστω και έναν υποτυπώδη φιλελληνισμό. Συνεργάστηκαν με τους Ρωμαίους, που παρουσιάζονταν σαν εκδικητές της Τροίας και του θεού της, του Απόλλωνα.
    Οι Ρωμαίοι δήλωναν πως δεν κατάκτησαν την Ελλάδα, αλλά την βοήθησαν να απελευθερωθεί. Φυσικά οι ελευθερωτές μας δεν παρέλειψαν να λεηλατήσουν κατόπιν τους φιλικούς τους Δελφούς, αλλά και όλες τις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας, γιατί αυτή είναι η ανταμοιβή της προδοσίας και της βλακείας. Μετά από αυτές τις καταστροφές, η τιμή των δούλων έπεσε σε πρωτοφανή επίπεδα για την αρχαία ιστορία.
    Αυτό αποκαλείται Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, ένας πολιτισμός «που τον διδάσκουν δούλοι», όπως δήλωσε ο Ρωμαίος Γάιος Μάριος.. Έτσι κατέληξε η αρχαία Ελλάδα, που καταστράφηκε τάχα από τους… Χριστιανούς.

    Όμως, ο όρος Έλληνας στη Ρωμαϊκή περίοδο ήταν υποτιμητικός. Έτσι εμφανίστηκε και ο όρος «Ελλαδικός» = αυτόχθων Έλληνας, σε αντίθεση μάλιστα, με το «Έλληνας». Αυτός ο όρος δεν κατασκευάστηκε την Βυζαντινή περίοδο, όπως πολλοί ισχυρίζονται. Υπήρχε τουλάχιστον από τον Β΄αι. μΧ. [2]

    Άλλωστε, η λέξη «Ελληνάκι» (Γραικύλος) ήταν πλέον Ρωμαϊκή βρισιά… Ακόμα και ο επίσημος όρος «Γραικός» ήταν επίσης υποτιμητικός, σύμφωνα με τον Ιουλιανό τον Παραβάτη. Σε μια υποθετική συζήτηση Αλεξάνδρου – Καίσαρα, ο δεύτερος λέει υποτιμητικά στον Αλέξανδρο πως δεν έκανε τίποτα παραπάνω από «μυρίων Γραικών κρατήσαι» (εννοεί την Χαιρώνεια και τη Θήβα) και ο Μακεδόνας προσβάλλεται:

    «Επεί ώσπερ διασύρων των μυρίων εμνημόνευσας Γραικών ότι μεν και υμείς εντεύθεν γεγόνατε και τα πλείστα της Ιταλίας ώκησαν οι Γραικοί…»[3]

    https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/rome-troia/to-pragmatiko-telos-tes-archaias-elladas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΗΛΕΩΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΣΣΑ ΜΥΡΤΑΛΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

      ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 2000 ΕΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΤΕΜ

      ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ" ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, οἱ ἡττημένοι Ἕλληνες τῆς Ἑλληνιστικῆς περιόδου μηδαμῶς ἀπετέλουν εἶδος πρὸς διαφήμισιν, ὄντες κατὰ τὸ μᾶλλον ἢ ἧττον παρακμίαι, διὰ τοὺς ὁποίους ἡ σθεναρὰ καὶ σαφῶς κατὰ τὰ ἰδεώδη της προσηνατολισμένη παιδεία προγενεστέρων ἐποχῶν εἶχε μᾶλλον ἐκφυλισθῆ εἰς ἀστικὴν ἐγκυκλοπαιδικὴν εὐρυμάθειαν, προκαλοῦντες δ᾿ οὕτω μᾶλλον τὴν (εὔλογον!) περιφρόνησιν τῶν ἀληθῶς ἀκόμη κατὰ τὴν Ἀρίαν Πατρικὴν Ἀρχὴν ἐναρέτων Ῥωμαίων πατρικίων καὶ πολεμιστῶν.
      Ὅμως μεταξὺ τῶν πολλῶν ἐκείνων ὑπομετρίων Γραικύλων ἀνεφύοντο ἀκόμη ἀδάμαντες. Ὁ ἐθνοκοινοτικὸς Πυρὴν ὑφίστατο, ἡ Παράδοσις δὲν εἶχεν ἀκόμη σβήσει!
      Ἡ Παρακμὴ ἐπετάθη κι ἐρρίζωσε φυσικῶς εἰς τὸ σημιτικῶς ὄζον φυλετικὸν χάος τῆς Ἀνατολῆς διὰ τῆς κοσμοκρατορίας τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου, μὴ διαχειρίσιμον μετὰ τὸν πρώιμόν του θάνατον, καταστᾶσαν πλέον μολυσματικὸν Ἕλος ἄνευ ὁρίων καὶ περιορισμῶν, καὶ δὴ κακήν-κακῶς (καὶ κακῇ τῇ μοίρᾳ!) ἑλληνόφωνον ἐν πολλοῖς. Τὴν παρακμιακὴν αὐτὴν Ἑλλάδα κατέκτησαν οἱ Ῥωμαῖοι.
      Καὶ ναί, τὸ κίνημα τῶν φανατικῶν Ναζῳραίων ζηλωτῶν δὲν διέλυσε μίαν ἀκμαίαν Ἑλλάδα, διότι τὴν εὗρεν ἤδη σχεδὸν ἐν θρηνώδει ἀποσυνθέσει. Ἄλλως δὲν θὰ ἐκάθηντο οἱ ὄψιμοι Ἀθηναῖοι σοφισταὶ ν᾿ ἀκούουν τὰ ἀμπελοφιλοσοφήματα τοῦ Φαρισαίου Σαοὺλ ἐπὶ τοῦ Ἀρίου Πάγου - παρὰ θὰ τὸν κατεκρήμνιζον ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Βράχου ἢ θὰ τὸν ἐπέστρεφαν "πακέτο" εἰς τὰς Συναγωγὰς ὅθεν ἀφώρμητο!
      Ὀρθὸν λοιπόν, ὁ Χριστιανισμὸς δὲν ἐξεκίνησε τὴν διάλυσιν τοῦ Ἑλληνισμοῦ, διότι αὕτη εἶχεν ἤδη πρὸ πολλοῦ ἀρχίσει...
      Ὄχι, ἁπλῶς ὁ Χριστιανισμὸς τὸν ἔθαψε, καταχώνων ὅ,τι ἀληθῶς ἑλληνικὸν ἀκόμη ὑφίστατο, ὥστε ν᾿ ἀποκλεισθῇ καὶ σφραγισθῇ ἑρμητικῶς κάθε ἐλπὶς ἀνανήψεως!
      Τὸ σημιτικὸν σκότος φανατικῶν ζηλωτῶν καὶ Φαρισαίων, μετηλλαγμένων κι ἐκλεπτυσμένων διά τινος ἀνουσίου, ἀψύχου καὶ ἀφύλου ἑλληνιστικοῦ ἀνατολισμοῦ, μᾶλλον κυρίως φύσει μαιναδικοῦ χαρακτῆρος μετὰ περιστασιακῆς πατριαρχικῆς ἐπικαλύψεως, ἐπεκράτησεν διὰ μέσου τῆς ὠμῆς κι ἀπιθάνου ἀνθελληνικῆς βίας τοῦ βυζαντινοῦ κράτους καὶ τῶν ἐν μοναχικῷ σχήματι παρηλλαγμένων καὶ ἱεροποιημένων, "ἱερῶς" μαινομένων φελάχων/βεδουΐνων, κατὰ τὰ οἰκεῖά των φυλετικὰ πρότυπα, ἐσχάτως διὰ τῶν Ταλιμπὰν κ.ο.κ. εἰς τρέχουσαν ἐπικαιρότητα ἀνεστημένα.
      Καρδιὰ τῆς ἀνθελληνικῆς ταύτης σφηνὸς ἐν τῇ καρδίᾳ τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἡ Αἴγυπτος καὶ ἡ ἔρημος τῆς Ἀραβίας, ὅθεν καὶ ὁ μοναχισμὸς ἐξεπήδησεν. Ἡ τέχνη τοῦ Κόντογλου (στενοῦ φίλου τοῦ Καρόλου Cohen-Κούν!) φέρει ὅλα τὰ κιλλόχροα φυλετικὰ γνωρίσματα καὶ χαρακτῆρας τῶν αἰγυπτιακῶν πορτραίτων Φαγιούμ, συμπεριλαμβανομένης τῆς ἐγγενοῦς ὑβριδικῆς ἀτονίας (ὑπό τινων ὡς "γλυκύτητος" κολακευομένης!), ἀδυναμίας καὶ τῆς ἀβούλου, ἀνάνδρου οὐσιαστικῆς ψυχικῆς τρανσεξουαλικότητος τοῦ μπαστάρδου, ὑπὸ τοῦ χριστιανισμοῦ ὡς "ταπεινότητος", "ἀγάπης", "ὑποτακτικότητος/ὑπακοῆς" κ.ο.κ. ἐξιδανικευμένης. Δὲν εἶναι τυχαῖον ὅτι ἡ αἰγυπτιακὴ κυβέρνησις ἐχρηματοδότησε τὸν Φ. Κόντογλου καὶ τὸν προσεκάλεσε τῷ 1933 νὰ ἐργασθῇ εἰς τὸ Κοπτικὸν Μουσεῖον.
      Τοιαύτην ... " οἰκουμενικὴν "Ελληνικότητα" " προασπίζονται καὶ οἱ γλυκανάλατοι διεθνιστοπατριῶται νεο-ορθόδοξοι παγκοσμιοποιηταί, ἐπανακάμπτοντες οὕτω εἰς τὸ πρωτογενές των μολυσματικὸν ἕλος τῆς Μέσης Ἀνατολῆς, τὸ κατὰ τὴν οὐσίαν του ἀπαράλλακτον πλὴν πλανερῶς καὶ τραγελαφικῶς ἐνίοτε ἑλληνίζοντα μανδύαν ἐπενδεδυμένον...
      Περιορίζομαι ἐδῶ - καὶ εὐχαριστῶ διὰ τὴν φιλοξενίαν.
      ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

      Διαγραφή
    3. Για την παρακμή του Αρχαίου Κόσμου, θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπ' όψιν οι σπουδαίες σπουδαίες παρατηρήσεις του O. Spengler στην "Παρακμή της Δύσης". Ο πιο βαθύς στοχαστής του 20ου αιώνα.

      Διαγραφή
    4. “Ὄχι, ἁπλῶς ὁ Χριστιανισμὸς τὸν ἔθαψε…”
      Πως ακριβώς τον έθαψε; Σε ποίον Λόγο του ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μας καταφέρεται εναντίον των λόγων των Ελλήνων φιλοσόφων ;
      Γράφοντας οι αγράμματοι “Ιουδαίοι” ψαράδες τα Ευαγγέλια στα Ελληνικά; Πως εξηγείται να είναι και αγράμματοι και “Ιουδαίοι” ψαράδες – εφόσον φυσικά δεν δέχεσθε και την επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος , Του Τριαδικού Θεού μας , ούτε φυσικά και οι Εβραίοι , σύμπτωση!!!– και να ΕΓΡΑΦΑΝ , όχι απλώς να μιλούσαν , αλλά ΝΑ ΕΓΡΑΦΑΝ.
      Δηλαδή οι αγράμματοι Ιουδαίοι σπούδαζαν την Ελληνική: Τι σόι αγράμματοι ήσαν: Έχετε αναρωτηθεί μήπως δεν ήσαν Ιουδαίοι;
      Οι Έλληνες Χριστιανοί και οι Άγιοι μας υμών των Χριστιανών , θα πρέπει από εδώ και στο εξής να απολογούμαστε στους Εβραίους που λέτε ότι μας μύησαν στον Χριστιανισμό για να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό.
      Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και σε όσους Έλληνες λένε πως οι Χριστιανοί είμαστε υπεύθυνοι για την εξαφάνιση του Ελληνισμού.
      Δεν ξέρω εάν έχετε παρατηρήσει πως τώρα τελευταία όσοι υποστηρίζουμε την Ελληνοορθοδοξία θα πρέπει να απολογούμαστε και στους οικουμενιστές Ιερείς που προωθούν την πανθρησκεία δηλαδή την κατάργηση του Τριαδικού Θεού μας. Φονταμενταλιστές μας ονομάζουν εθνικιστές και φασίστες!
      Από πού να πρωτοφυλαχθούμε ειλικρινά δεν ξέρω!

      Ήταν ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος "αντισιωνιστής";
      Προστασία τών Χριστιανών από τον Ιουδαϊσμό
      Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου


      Του Χρυσοστόμου έχουμε οκτώ σύντομα κείμενα, που συνιστούν καταγραφή ομιλιών του προς το ποίμνιο της Αντιόχειας κατά τα έτη 386 η 387. Συχνά στα κείμενα αυτά συναντάμε σκληρές εκφράσεις για τους Ιουδαίους και προπαντός έντονη κριτική των τελετών και των εθίμων τους, αλλά και της ίδιας της θρησκευτικής τους συμπεριφοράς κατά τους χρόνους της Π.Δ, της Κ.Δ. Και της Εκκλησίας. Βέβαια, η κριτική του δεν είναι αυστηρότερη από εκείνη που άσκησαν οι Προφήτες και ο ίδιος ο Χριστός κατά των Ιουδαίων. Όμως η δική του κριτική προκάλεσε την έντονη αντίδραση παλαιοτέρων και συγχρόνων συγγραφέων, πολλοί των οποίων προσγράφουν στον Χρυσόστομο σκληρό αντισημιτισμό, που δήθεν επηρέασε τους από τον Ε' αιώνα και εξής Χριστιανούς συγγραφείς.
      Η αλήθεια είναι ότι γενικά ο Χρυσόστομος διατύπωσε οργανωμένα και με φράσεις έντονες, στο πλαίσιο μάλιστα των ανεκτών τότε ρητορικών υπερβολών, τις αντιλήψεις που και οι λοιποί εκκλησιαστικοί συγγραφείς είχαν για τους Ιουδαίους και την θρησκεία τους. …. Αίτια συνιστούσε η θρησκευτική κατάσταση στην Αντιόχεια, όπου το κλίμα εμπόδιζε την αυτοσυνειδησία των Χριστιανών, μεγάλες ομάδες των οποίων δεν διέκριναν μεταξύ Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού και γι' αυτό μετείχαν στις θρησκευτικές εορτές, στις τελετές και στις νηστείες των Ιουδαίων.
      Χριστιανοί ζητούσαν θαυματουργίες από τους ραββίνους με τα φυλαχτά και τις τελετές που αυτοί ενεργούσαν. …. Έτσι αποφασίζει να ομιλήσει για τους Ιουδαίους, διακόπτοντας μάλιστα τις ομιλίες του Περί ακαταλήπτου του Θεού και Κατά Άνομο των, όχι από ιδεολογική εναντίον τους τοποθέτηση, αλλά για να θεραπεύσει την πληγή, «το νόσημα», των Χριστιανών και να τους προστατεύσει από θρησκευτικές πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την σωτηρία τους. Θεωρούσε απόλυτη ανάγκη να πεισθούν οι Χριστιανοί, ότι αυτοί και όχι οι Ιουδαίοι κατανοούν ορθά και πλήρως την πδ. Μόνο έτσι θα έπαυαν οι Χριστιανοί να μετέχουν στην θρησκευτική ζωή των Ιουδαίων…

      «Επειδή τον Χριστόν απεκτείνατε, επειδή κατά του Δεσπότου τας χείρας εξετείνατε, επειδή το αίμα το τίμιοιν εξεχέατε, δια τούτο ουκ εστίν υμίν διόρθωσις, ουδέ συγγνώμη λοιπόν, ουδέ απολογία. … (Κατά Ιουδαίων στ' 2: PG 48, 907).

      http://oodegr.co/oode/pateres1/xrysostomos/kata_ioudaiwn_1.htm

      Συγχαρητήρια για τα Ελληνικά σας. Το λέω με ειλικρίνεια και θαυμασμό. Σκεφθείτε τώρα μετά από δυο χιλιάδες χρόνια να σας κατηγορήσουν πως θέλετε γράφοντας στην γλώσσα μας – που οι Έλληνες πια δεν χρησιμοποιούμε, κακώς κάκιστα - να σας καταλογίσουν πως θέλετε να εξαφανίσετε τον Ελληνισμό!!!

      Διαγραφή
    5. 1)
      Ζητώ συγγνώμη από τον Θεόδοτο που ξεφεύγω από το θέμα , αλλά η αρχική μου απάντηση είχε να κάνει με τον “σπουδαίο Ελληνορωμαϊκό” πολιτισμό και ξαφνικά εμφανίστηκε …ο Σαούλ!

      Ποιος είναι αυτός που πρώτος εισήγαγε την θεωρία περί του Σαούλ και πότε;

      Εγώ τους φιλοσόφους προγόνους μου δεν τους θεωρώ βαρβάρους για να αντιμετωπίζουν τον λόγο με δολοφονίες, παρά μόνο με τον αντίλογο! Ξαναγράφω τον λόγο!
      Εσείς έχετε άλλη άποψη!
      Παρόλα αυτά τον Απόστολο Ανδρέα (και όλους σχεδόν τους Αποστόλους) κάποιοι τον Σταύρωσαν στην Αχαΐα…
      Δέχθηκε και αυτός και οι άλλοι να σταυρωθούν για …ένα ψέμα;
      Ένα “ψέμα” το οποίο το έζησαν και το μόνο που απόλαυσαν …ήταν βασανιστήρια αρνούμενοι να παραδεχθούν πως έλεγαν ψέμματα!!!
      Όπως ψέματα είναι όλα όσα έχουμε μάθει έως σήμερα και την αλήθεια την ξέρει …όχι η αποκάλυψη Του Αποστόλου Ιώαννου την οποία την ζούμε (συνομωσία 2000 ετών;;;) αλλά …


      Ας πάμε στην ουσία της ανακάλυψης του Σαούλ!

      Ας διαβάσουν όσοι νομίζουν πως προέρχεται από Έλληνες!
      Τι άλλο θα μπορούσε να γράψει ένας ραβίνος την εποχή που θα έπρεπε να καταδικαστεί στην συνείδηση των Ευρωπαίων ο Χριστιανισμός η δεξιά κοσμοθεώρηση και να πάρει την θέση του η αριστερά , ο κομμουνισμός;

      ΑΡΘΡΟ 2 ΑΠΟ 2 (συνέχεια εκ του προηγουμένου τεύχους)
      Το παρακάτω άρθρο έχει γραφεί από τον Marcus Eli Ravage, έναν ραββίνο-συγγραέα που «ετιμάτο υπό την εύνοια των Rothschilds (των εβραίων τραπεζιτών) σαν ο μόνος εγκεκριμένος βιογράφος τους».

      Πώς το καταφέραμε; Σχεδόν κατά λάθος. Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν, στην μακρινή Παλαιστίνη, η θρησκεία μας είχε παραπέσει στην παρακμή και στον υλισμό…
      http://www.tetraktys.org/iraklis/mid%20alithis_katagogi.htm

      Τι να πρώτο αναιρέσει κανείς σε αυτό το εντελώς ανιστόρητο και χωρίς καμία απόδειξη για όλα αυτά που γράφει κείμενο, το οποίο έχουν κάνει ευαγγέλιο όλοι όσοι θέλουν να κατηγορήσουν τον Χριστιανισμό ;
      Τον Λούθηρο τον οποίο ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ακριβώς για να μην παρασυρθούν από τις Εβραϊκές επιρροές!
      Τον Λούθηρο επικαλείται ως υπεύθυνο για την διάδοση του …”Εβραιχριστιανισμού” !

      Το ότι οι Ρωμαίοι είναι θέλησαν να Σταύρωσουν τον Ιησού Χριστό φοβούμενοι την επαναστικότητα Του και όχι οι Εβραίοι;

      Το ότι “ Ένας αδέξιος Ρώσος παραχαράζει ορισμένα έγγραφα και τα δημοσιεύει σε ένα βιβλίο με το όνομα Τα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών”…

      Το ότι ζούσαν κομμουνιστικά οι πρώτοι Χριστιανοί;
      Υλιστές δηλαδή οι πρώτοι Χριστιανοί και άθεοι;

      Διαγραφή
    6. 2)

      Ο “σπουδαίος” αυτός Ραβίνος βιογράφος των Ροτσιλντ επικαλείται και τον Gibbon!
      “Προφήτη” της Γαλλικής επανάστασης;
      Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
      Ο Έντουαρντ Γκίμπον … φέρεται ότι συνέλαβε την ιδέα της συγγραφής ενός έργου[1] η συγγραφή του οποίου διάρκεσε από το 1776 έως το 1788. Στο έργο του ανιχνεύεται η σύνδεση του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου, με την διαπραγμάτευση θεμάτων όπως η εγκαθίδρυση του χριστιανισμού, οι Τεύτονες, οι κατακτήσεις του Ισλάμ και οι Σταυροφορίες[2].
      Παράθεση #1
      Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «Ιστορία του Βυζαντίου», Νεφέλη, Αθήνα 2006, σελ. 7 (στον πρόλογο του C. Mango)
      «Δεν πρόκειται να επαναλάβω τη στερεότυπη φράση ότι οι βυζαντινές σπουδές ήταν και συνεχίζουν να είναι αδικαιολόγητα παραμελημένες. Αυτό μπορεί να ίσχυε πριν από 100, ίσως και 50 χρόνια, αλλά σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα. Η περιφρονητική μεταχείριση του Βυζαντίου από μελετητές όπως ο Μοντεσκιέ και ο Εδουάρδος Γίββων διατήρησε κάποια από την κακεντρέχειά της και στη βικτωριανή εποχή, αλλά άρχισε να απορρίπτεται πολύ πριν το τέλος του 19ου αιώνα, προς όφελος μιας πιο θετικής θεώρησης».

      Παράθεση #2
      Lefebvre Georges, «Η Γαλλική Επανάσταση», 7η έκδ. αναθεωρημένη c1989, MIET, Αθήνα 2003, σελ. 77
      «…τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης ο Γίββων δεν έδειξε μικρότερη εχθρότητα απ΄ ό,τι ο Βολταίρος απέναντι στον χριστιανισμό, κηρύσσοντας τον ένοχο για την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας».
      http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/givon_1.htm
      Η Γαλλική Επανάσταση του 1789 …ενέπνευσε τους λαούς όλης της Ευρώπης να παλέψουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την απολυταρχική μοναρχία, αποτελώντας το έναυσμα για τον ξεσηκωμό στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα….

      Τα αποτελέσματα τα ζούμε …ο Χριστιανισμός ευθύνεται και για την επικράτηση του κομμουνισμού!!!
      Εάν είχαμε παραμείνει πιστοί στην Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία η υλιστική αριστερά δεν θα είχε καμία τύχη στην χώρα μας!
      Τώρα ας γευτούμε τα αποτελέσματα!
      Συμπτώσεις!!!

      Διότι κομμουνισμὸς σημαίνει ὑποταγὴ στὸν σιωνισμό!!!
      «Μία προοδευτικὴ φορολογία θὰ δόση πολὺ μεγαλύτερο εἰσόδημα ἀπὸ τὴν σημερινὴ ἀναλογικὴ φορολογία, ἡ ὁποία μᾶς εἶναι χρήσιμη μόνον γιὰ νὰ διεγείρουμε ἀναταραχὲς καὶ δυσαρέσκειες μεταξὺ τῶν Χριστιανῶν.
      Προκαλέσαμε στοὺς Χριστιανοὺς οἰκονομικὲς κρίσεις μὲ μοναδικὸ σκοπὸ ν’ ἀποσύρουμε τὸν χρυσὸ ἀπὸ τὴν κυκλοφορία.
      Κομμουνισμὸς κατὰ βάσιν σημαίνει Μᾶρξ.
      Μᾶρξ σημαίνει συγγενὴς καὶ προπαγανδιστὴς τῶν Rothschild, ποὺ κατὰ Μπακούνιν ἦσαν ἐπὶ πλέον καὶ ἐχθροὶ τῶν λαῶν:

      http://filonoi.gr/2017/02/23/dioti-kommoynismos-shmainei-ypotagh-ston-sionismo/


      Πάλι οι ροτσιλντ στην μέση...
      Νέος λόγος διχασμού των Ελλήνων , παλαιά και να θρησκεία.
      Είμαστε σε καλό δρόμο..
      ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ...

      Διαγραφή
    7. Η «ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

      ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η «ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 3.500.000 ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΒΙΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

      ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ

      ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΥΓΙΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ

      ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗΣ ΔIΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

      ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
      ΕΔΩ:
      http://nemetwr.pa-sy-a.gr/2009/10/24/24-00/pa-sy-a_nemetwr_2009-10-24_24-00.htm#plohgos_05

      ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΑΠΑΝΗΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

      ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/04/30/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-04-30_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/09/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-09_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/15/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-15_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/23/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-23_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/24/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-24_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/25/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-25_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/26/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-26_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/27/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-27_00-00.htm#plohgos_03

      ΕΔΩ:
      http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/28/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-28_00-00.htm#plohgos_03

      Διαγραφή
  7. Περὶ τῶν Κυρίων Πατριαρχῶν Ἑλλήνων:
    «Δὲν ἀνεγνώριζον πρὸ τῆς ἐγκαταστάσεώς των εἰς τὴν κατοπινὴν πατρίδα τὴν γυναικοκρατίαν ὡς «πρῶτον ἐξελικτικὸν στάδιον», παρὰ ἠκολούθουν τὴν Πατρικὴν Ἀρχὴν ἀπὸ τῆς πρώτης ἡμέρας τῆς ὑποστάσεώς των».
    Alfred Rosenberg, «Ὁ μῦθος τοῦ εἰκοστοῦ αἰῶνος» (τόμος Α᾿), μετάφρασις: Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριακή, 3 Απριλίου 2011
    Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΛΕΣΒΙΑΖΟΥΣΑ ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ: "...Η ΛΑΒΡΥΣ...ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η λάβρυς είναι λιγότερο δημοφιλής σήμερα από ότι ήταν σε παλαιότερες εποχές αν και η σύνδεσή της με το λεσβιασμό και τις γυναίκες ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Βασικά πρόκειται για έναν διπλό λεπιδωτό πέλεκυ ή πολεμικό τσεκούρι Ινδιάνων που χρησιμοποιήθηκε σαν θεριστικό εργαλείο αλλά και σαν όπλο....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η πρώτη λάβρυς πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από 8000 χρόνια. Ήταν προσφιλής στις φυλές των Αμαζόνων που ζούσαν στην περιοχή του σημερινού Καζακστάν στην Κεντρική Ασία. Συνδέθηκε επίσης με την περιοχή του Κατάλ Χουγιούκ στη σημερινή Τουρκία, γύρω στο 6000 π.χ., που χρησιμοποιείτο σαν εργαλείο για τον καθαρισμό της γης. Το Κατάλ Χουγιούκ ήταν μια ήσυχη περιοχή, στην οποία λατρευόταν η Θεά Γη και άκμασε χωρίς διαμάχες για 1500 χρόνια....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η αρχαιότερη αυτοκρατορία, οι Εσπέριες Αμαζόνες, ήταν Λίβυες γυναίκες πολεμίστριες που κατάγονταν από την Τριτονία, ένα νησί πέρα από τις αφρικανικές ακτές, στη θέση των σημερινών Κανάριων νήσων, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από έκρηξη ηφαιστείου. Η Μύρινα, η σπουδαιότερη βασίλισσά τους κατέκτησε μεγάλα τμήματα της Ασίας, της Αφρικής καθώς και νησιά της Μεσογείου και ίδρυσε αρκετές πόλεις....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Μερικούς αιώνες αργότερα οι Θερμωδόντιες Αμαζόνες επανακατέλαβαν πολλές από τις ίδιες περιοχές στις οποίες είχε κυριαρχήσει η Μύρινα. Υπήρξαν ένα μητριαρχικό έθνος, της Εποχής του Χαλκού, συμμαχικών πόλεων & κρατών. Ζούσαν στον κάμπο του ποταμού Θερμώδοντα, κοντά στη Θάλασσα του Αζόφ. Το έθνος αυτό ιδρύθηκε από τη Λυσίππη με πρωτεύουσα τη Θεμίσκυρα....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η σφαίρα επιρροής του εκτεινόταν από τη Σαρματία (οι σημερινές ρωσικές στέππες) μέχρι τα βουνά της Ταυρίδας. Δια μέσου των λιμανιών του της Ανατολίας η γνώση για τις Αμαζόνες, με τα στοιχεία της θρησκείας τους και τις πρακτικές της κουλτούρας τους διαδόθηκε σ' ολόκληρο τον κόσμο....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Τη διακυβέρνηση ασκούσαν πολλές βασίλισσες, στις οποίες απέδιδαν τιμές ηγετών της φυλής, αλλά δια νόμου η αυτοκρατορία μπορούσε να κυβερνηθεί ή να διδαχθεί τον πόλεμο και την γεωργία μόνο από γυναίκες.....Αργότερα, στην γραπτή ιστορία, Αμαζόνες βρέθηκαν στην Νταχόμεϋ, στη Σιέρρα Λεόνε και στη Νιγηρία της Αφρικής καθώς και στη Βραζιλία όπου ο ποταμός Αμαζόνας πήρε την ονομασία του από εκείνες....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο περιορισμός και η εξαφάνισή τους επήλθε μετά την ήττα τους από τους Έλληνες....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Οι Έλληνες ήταν επικίνδυνοι. Ήταν οι πατριάρχες που έρχονταν να ανατρέψουν το μητριαρχικό σύστημα αξιών, χωρίς σεβασμό στη γυναίκα, στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία της. Ήταν οι πατριάρχες που αλύπητα χτύπησαν έναν περήφανο μητριαρχικό λαό....."

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Δεν είχαν άλλη επιλογή οι Αμαζόνες παρά να τους πολεμήσουν. Να αμυνθούν και να τους πολεμήσουν. Κι όχι μόνο για τις βασίλισσες κι αγαπημένες τους. Διακυβεύονταν πολύ περισσότερα πράγματα εκείνες τις ταραγμένες εποχές....."

    ΠΗΓΕΣ:
    http://anti-amazon.blogspot.gr/2011/04/blog-post_03.html
    http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2009/09/24/24-00/pa-sy-a_enhmerwths_2009-09-24_24-00.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΜΕΑΣ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

    ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohghsh_80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω του οτι εντοπίστηκε μεταγενέστερη αναβάθμιση των συνδέσμων (Links) που είχε ξεχαστεί και για την διευκόλυνση των αναγνωστών επαναδημοσιεύω το σχόλιο με το σωστό Link

      ΤΟΜΕΑΣ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

      ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

      http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohgos_80

      Διαγραφή
  10. ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΑΜΑΖΟΝΕΣ

    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohghsh_82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω του οτι εντοπίστηκε μεταγενέστερη αναβάθμιση των συνδέσμων (Links) που είχε ξεχαστεί και για την διευκόλυνση των αναγνωστών επαναδημοσιεύω το σχόλιο με τα 2 σωστά Links

      ΤΟΜΕΑΣ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

      ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

      http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohgos_80

      ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΑΜΑΖΟΝΕΣ

      http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohgos_82

      Διαγραφή
  11. ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟΜΟ (10) ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΤΟ ΛΗΜΑ Μητριαρχία (ή η γυναικοκρατία ή μητρικόν δίκαιον) ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Π. Χόνιγσχάϊμ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ "αρχικόν κύκλον αναγόμενον ουχί είς οικovομικά ελατήρια, αλλ' εις ειδικήν θρησκευτικήν διάθεσιν καί δή διάθεσιν τείνουσαν πρός τήν μαγείαν"

    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/lexh_mhtriarxia_(350p)_(00%25).jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η “μητριαρχεία” Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ προχωρεί με βήμα ταχύ!

    ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ!!!

    Και ο Ελληνας κοιτάζει το ...ΚΚΕ ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ...


    Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
    ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΕΩΝ(!) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, στο ..."φιλόξενο" Πάντειο Πανεπιστήμιο....

    http://attikanea.blogspot.gr/2017/02/blog-post_769.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βεβαίως υπάρχουν οι ινδοευρωπαϊοι εφόσον έχουν και …γλώσσα και το αναφέρει το εγκυρότατο
    https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BD%CE%AD%CE%BC%CF%89

    Η δική μας η Ελληνική (Η ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ, η πιο παλιά "δεν υπάρχει") έγινε αρχαία ως και εμείς αρχαίοι που χρήζουμε αντικατάστασης από νεό αίμα… ινδοευρωπαϊκό!

    Αρχαία ελληνικά (grc) [επεξεργασία]
    Ετυμολογία [επεξεργασία]
    νέμω < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *nem

    Αρχαία ελληνικά (grc) [επεξεργασία]
    οἶκος < ϝοῖκος < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *woyḱos / *wéyḱs. Συγγενές με το λατινικό vicus (συγκρότημα κατοικιών) και το (σανσκριτικά) विश् (viś), वेश (veśa: οικία)

    ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΟΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ “ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” που νέμονται την εξουσία ...χωρίς ΑΝΤΙΛΟΓΟ!


    "Τέλος δὲ καὶ τούτου τοῦ λόγου λαβόντος
    ἠξίουν ἐγὼ καὶ περὶ οἴκου ᾗ χρηστέον εἰπεῖν
    τοὺς ἄνδρας ἡμῖν· "βασιλείας μὲν γὰρ καὶ πόλεις
    ὀλίγοι κυβερνῶσιν, ἑστίας δὲ πᾶσιν ἡμῖν καὶ οἴκου
    μέτεστι."

    Γελάσας οὖν ὁ Αἴσωπος, "οὔκ, εἴγε τῶν πάν- Ο Αίσωπος τότε εγέλασε και είπεν:
    155a των," ἔφη, "καὶ Ἀνάχαρσιν ἀριθμεῖς· τούτῳ γὰρ
    οἶκος οὐκ ἔστιν, ἀλλὰ καὶ σεμνύνεται τῷ ἄοικος
    εἶναι, χρῆσθαι δ' ἁμάξῃ, καθάπερ τὸν ἥλιον ἐν
    ἅρματι λέγουσι περιπολεῖν, ἄλλοτ' ἄλλην ἐπι-
    νεμόμενον τοῦ οὐρανοῦ χώραν."
    Καὶ ὁ Ἀνάχαρσις, "διὰ τοῦτό τοι," εἶπεν, "ἢ
    μόνος ἢ μάλιστα τῶν θεῶν ἐλεύθερός ἐστι καὶ
    αὐτόνομος, καὶ κρατεῖ πάντων, κρατεῖται δ' ὑπ'
    οὐδενός, ἀλλὰ βασιλεύει καὶ ἡνιοχεῖ. πλὴν σέ γε
    τὸ ἅρμα λέληθεν αὐτοῦ, ὡς ὑπερφυὲς κάλλει καὶ
    155b μεγέθει θαυμάσιόν ἐστιν· οὐ γὰρ ἂν παίζων ἐπὶ
    γέλωτι παρέβαλες ἐκεῖνο τοῖς ἡμετέροις. οἶκον δέ
    μοι δοκεῖς, ὦ Αἴσωπε, ταυτὶ τὰ πήλινα καὶ ξύλινα
    καὶ κεραμεᾶ στεγάσματα νομίζειν, ὥσπερ εἰ κο-
    χλίαν ἡγοῖο τὸ κέλυφος, ἀλλὰ μὴ τὸ ζῷον. εἰκότως
    οὖν σοι γέλωτα παρέσχεν ὁ Σόλων, ὅτι τοῦ
    Κροίσου τὴν οἰκίαν κεκοσμημένην πολυτελῶς θεα-
    σάμενος οὐκ εὐθὺς ἀπεφήνατο τὸν κεκτημένον
    εὐδαιμόνως οἰκεῖν καὶ μακαρίως, ἅτε δὴ τῶν ἐν
    αὐτῷ μᾶλλον ἀγαθῶν ἢ τῶν παρ' αὐτῷ βουλό-
    μενος γενέσθαι θεατής· σὺ δ' ἔοικας οὐδὲ τῆς
    σεαυτοῦ μνημονεύειν ἀλώπεκος. ἐκείνη μὲν γὰρ
    εἰς ἀγῶνα ποικιλίας καταστᾶσα πρὸς τὴν πάρδαλιν
    ἠξίου τὰ ἐντὸς αὐτῆς καταμαθεῖν τὸν δικαστήν

    https://www.mikrosapoplous.gr/plut/7s03c.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ἀγαπητέ, καλῶς ἤλθατε στὴν πραγματικότητα - τῶν Ἰνδοευρωπαϊκῶν γλωσσῶν καὶ φύλων, τοῦ Φαρισαίου Σαούλ (δὲν ἔχετε καθόλου ἀκούσει περὶ "Πράξεων τῶν Ἀποστόλων" καὶ τοῦ "ὁράματος" ἐκείνου; Πῶς λοιπὸν ἀποτελεῖ ὁ Σαοὺλ "νέαν ἀνακάκυψιν/ἐπινόησιν";) κ.λπ.!
    Ὀφείλετε μᾶλλον νὰ τὴν ἀναγνωρίσητε, ἀντὶ νὰ τὴν ἐξορκίζητε διὰ στερεοτύπων θρησκολήπτων "ἐπιχειρημάτων"!
    Πράγματι, δὲν εἶν᾿ ὁ αἰγιαλὸς ὅπου ἔκπληκτος προσεγγίζετε στραβός, ἁπλῶς ἀρμενίζετε στραβά!
    Ἡ σημασία τῶν λέξεων μεταβάλλεται πολὺ καὶ τροποποιεῖται χωροχρονικῶς, μὴ σᾶς φαίνεται τόσον ἀπροσδόκητος ἡ λατινικὴ συλλογικὴ σημασία τοῦ Vicus, ὡς ἀντιστοίχου τοῦ ἑλληνικοῦ Fοικος (τὸ F ἐκαλεῖτο βαῦ διὰ τὸν ἦχον, δίγαμμα διὰ τὸ σχῆμα). Πέραν τοῦ ὅτι καὶ νεοελληνιστὶ ἡ λέξις "οἶκος" ἔχει μεταβάλει τὴν κυριολεκτικήν της εἰς ἀποκλειστικῶς μεταφορικὴν σημασίαν (π.χ. "Οἶκος Ναύτου"), νὰ ὑπενθυμίσω τὴν θανάσιμον παρεξήγησιν μεταξὺ Κρητὸς καὶ Ἀρβανίτου ἐν τῇ "Βαβυλωνίᾳ" τοῦ Βυζαντίου, ὅτε ὁ πρῶτος κατηγόρησε τῷ ἑτέρῳ τὸ πῶς οἱ Ἀρβανίται ἐπιπίπτουν εἰς τὰ κοπάδια καὶ καταβροχθίσουν "κουράδια" των, ἤγουν πρόβατα κατὰ τὴν κρητικὴν διάλεκτον - ὄχι ὅμως καὶ κατὰ τὴν στεριανήν, ἀτυχῶς...
    Βεβαίως καὶ δύνασθε νὰ μάθετε πολλὰ καὶ ἐξ ἑνὸς ραββίνου ὅπως ὁ Marcus Eli Ravage, ἐφ᾿ ὅσον δὲ ἤδη ἐντρυφῆτε εἰς ἑβραϊκὰ ἀναγνώσματα, τοὐλάχιστον μὴ γίνεσθε ἐπιλεκτικὸς διὰ νὰ προστατεύσητε τὰς θαυματουργοὺς αὐταπάτας σας. Μελετήσατε ἀκόμη τὶ ἔγραψεν ἤδη ὁ Φαρισαῖος Σαοὺλ πρὸς Ῥωμαίους, κεφ. 11, τὸ πῶς κι ὁ χείριστος τῶν Ἑβραίων θὰ εἶναι ἐσαεὶ καὶ ἀνεπιστρεπτὶ ("ἀμεταμέλητα γὰρ τὰ χαρίσματα καὶ ἡ κλῆσις τοῦ Θεοῦ") κατὰ φύσιν "κλάδος τῆς ἐλαίας", ἤγουν περιούσιος τοῦ αἱμοσταγοῦς Ἰαχβέ, ... πρὸς χάριν του δὲ καὶ τῆς σωτηρίας του ὡς ἀβοηθήτου Γκόιμ ("ἐκ τῆς ἀγριελαίας ἐκκοπέντος") ἀκόμη καὶ πλανᾶσθαι δυναμένου, τότε ὅμως μόνον πρὸς δόξαν Κυρίου (!!!!!! Ῥωμ. 11, 24-36) καί, ἄρα, (Ῥωμ. 11, 17-8) "Εἰ δέ τινες τῶν κλάδων ἐξεκλάσθησαν, σὺ δὲ ἀγριέλαιος ὢν ἐνεκεντρίσθης ἐν αὐτοῖς καὶ συγκοινωνὸς τῆς ῥίζης καὶ τῆς ποιότητος τῆς ἐλαίας ἐγένου, μὴ κατακαυχῶ τῶν κλάδων· εἰ δὲ κατακαυχᾶσαι, οὐ σὺ τὴν ῥίζαν βαστάζεις, ἀλλ᾿ ἡ ῥίζα σέ." Διακήρυξις τῆς οἴκοθεν ὑπερφυσικῆς ὑπεροχῆς τῶν Ἑβραίων, ἐπιρριπτομένη αὐθαδέστατα καὶ κατὰ πρόσωπον ἐπὶ τῶν μισητῶν των "ἐθνικῶν"!
    Διατί, ἀλήθεια, ὁ Σαούλ, αἴφνης ἐν ὁράματι τὴν "περὶ ἀναστάσεως Ἰησοῦ σωτηρίαν ἀλήθειαν" ἐκ τῆς πλάνης ἀναβλέψας, δὲν ἔσπευσε νὰ "σώσῃ" τοὺς οἰκείους του πλανωμένους Ἑβραίους παρὰ ἔστρεψε ὅλην του τὴν ἐνεργητικότητα πρὸς "σωτηρίαν" τῶν Ἐθνικῶν (:Ἀρίων);
    Ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος λοιπὸν προκύπτει εὐκρινέστατα τὶ εἴδους "ὅραμα" καὶ ἀναλαμπὴν εἶχεν ὁ ἕως τότε φανατικὸς διώκτης τῶν Ναζωραίων Σαούλ: "Μὰ τὶ ἠλίθιος εἶμαι! Ἀντὶ νὰ διώκω τὴν γελοίαν ταύτην καὶ ψυχοφυσικῶς εὐνουχιστικὴν ἰουδαϊκὴν αἵρεσιν, διατὶ νὰ μὴ τὴν βοηθήσω καὶ χρησιμοποιήσω κατὰ τῶν μισητῶν μου Ἐθνικῶν;;!!! Προκαλῶν καὶ τὴν πλήρη των πνευματικὴν ἀλλοίωσιν/ἀλλοτρίωσιν καὶ ὑποδούλωσιν;"
    -Τοῦθ᾿ ὅπερ καὶ ἐγένετο! (ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΝ>>)
    Παρεμπιπτόντως, τὶ ἀπέγιναν ἐκεῖνοι οἱ Ἑβραῖοι χριστιανοί, ὅπως ὁ Σαούλ - καὶ οἱ χριστιανοὶ Ἑβραῖοί του ἀνὰ τὴν ῥωμαϊκὴν ἐπικράτειαν; Προφανῶς μόλις ἐπέτυχαν τὴν ἀποστολήν των ... "σοβαρεύτηκαν" κι ἔπαυσαν ἐκεῖνο τὸ θέατρον σωτηρίας τῶν ἐθνικῶν, ἀφοῦ πλέον τὸ πρᾶγμα (κατρ)ἐκύλει ἀφ᾿ ἑαυτοῦ, πρωτοστατούντων τῶν (σχεδὸν παρομοίως πλέον ἀνθελληνικῶν!) συριακῶν καὶ μικρασιατικῶν/καππαδοκικῶν φωστήρων, "πατέρων" τῆς ἐκκλησίας...
    Δὲν περιφρονῶ καθόλου τὸν διάλογον, ὅμως θέτω ὅρια. Τὸ γελοῖον λογύδριον τοῦ Σαοὺλ ἐπὶ τοῦ Ἀρείου Πάγου ἀποτελεῖ ἀνυπέρβλητον μνημεῖον διαβολικῆς σημιτικῆς κουτοπονηριᾶς. Ἡ ἀπάντησις θὰ ἔδει νὰ δοθῇ ξίφει, οὐ λόγοις. Ἐπικρατήσαντος δὲ τοῦ μισαλλοδόξου ναζωραϊκοῦ φανατισμοῦ, ἀπηγορεύθη πᾶσα ἐλευθερία λόγου καὶ σκἐψεως, τῆς χριστιανικῆς Σαρίας ἐπιβληθείσης.
    Τὸ ὅτι ἡ πρωτόγονος ἐκείνη ἰουδαϊκὴ θαυματολογικὴ πρόληψις (καθὼς "Ἰουδαῖοι σημεῖον ζητοῦσι") μεθοδικῶς ἀνεμείχθη πρὸς ψήγματα ἑλληνικῆς σοφίας, ἀκόμη καὶ (ἠλλοιωμένα καὶ μεμειγμένα) στοιχεῖα κάποιας Ἀρίας μεταφυσικῆς Παραδόσεως, εἶναι διόλου συναφὲς τῇ σαουλείῳ διαβολικότητι, προκειμένου οἱ ἰουδαιοχριστιανοὶ νὰ διεισδύσουν εἰς καὶ ἁλώσουν τὸν πυρῆνα τῆς Ἑλληνικότητος - καθὼς, ὁπως καὶ ὁ Σαοὺλ ἐπίσταται καὶ ἀναγνωρίζει, οἱ Ἕλληνες ζητοῦσι σοφίαν.

    Μετ᾿ εἰλικρινοῦς φιλικῆς διαθέσεως καὶ συμπαθείας σᾶς προτρέπω λοιπὸν ν᾿ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΤΕ τὴν πραγματικότητα, ἀντὶ συνεχῶς καὶ ἀπαραλλάκτως νὰ τὴν ἐξορκίζητε δογματικῶς, καθ᾿ ὅλας της τὰς πτυχάς! Ἂν βεβαίως ἔχετε τὸ θάρρος: Δὲν εἶναι καθόλου εὔκολον, τὸ γνωρίζω καλῶς!
    Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "ΑΝΤΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΝ"

    Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΩΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

    http://anti-kentauron.blogspot.gr/2013/03/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1) Κύριε Γκέκα,
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε μια συζήτηση σε τι αποκοπούν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί έστω και έμμεσα . Όχι μόνο προς το πρόσωπο μου αλλά και στην ίδια την θρησκεία μου - χαρακτηρίζοντας την γελοία και στους Αγίους της Χριστιανικής πίστης , ως ο Απόστολος Παύλος - ΚΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας υμών των Ελλήνων Χριστιανών Ορθόδοξων.

    Η μέθοδος του να υποτιμούν αυτόν που γράφει και όχι να απαντούν σε αυτά που γράφει είναι ευρέως διαδεμομένη από την κυρίαρχη σήμερα αριστερά. Ειλικρινά ελπίζω να μην επιθυμείται κάτι τέτοιο.
    Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε όλοι μας. Κατηγορείται την Χριστιανική σαρία αλλά παραβλέπεται πως η μέθοδος αυτή κυριαρχεί σήμερα που ΔΕΝ κυριαρχεί η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία.
    Ίσως κυριαρχεί ο σιωνισμός τον οποίο φαίνεται να μάχεσθε.
    Εγώ ΔΕΝ μάχομαι τίποτα και κανέναν. Υπερασπίζομαι την αλήθεια “που έως τώρα γνωρίζω” χωρίς να παραγνωρίζω πως δεν την κατέχω για αυτό και βρίσκομαι σε αυτόν τον εξαίρετο ιστότοπο μαθαίνοντας συνεχώς, χωρίς να σας κρύβω πως έχω αλλάξει άποψη για πολλά από όσα έως πρότινος πίστευα ως αληθινά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μεσαίωνας.
    Δεν νομίζεται όμως πως εάν απαντούσα με τον ίδιο τρόπο για το πρόσωπο σας και σε ότι εσείς πιστεύεται , όχι μόνο διάλογος δεν θα γινόταν αλλά εάν αυτός πραγματοποιούταν δια ζώσης η κατάληξης θα ήταν “τα σιδερένια ξίφη”;

    Δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Όχι διότι αυτό προέρχεται από την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία στην οποία “μας μύησε ο Σαούλ , έτσι που στην μέση της μάχης να γυρίζουμε το άλλο μάγουλο” - δεν αυτός Ο Λόγος Του θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας , αυτά θέλει ο ραβίνος να μεταδώσει , ανεπιτυχώς για όσους έχουν ελάχιστες γνώσεις περί Αυτού Του Λόγου - αλλά γιατί ακράδαντα πιστεύω πως ο λόγος είναι ισχυρότερος και από το σκληρότερο ατσάλι. “Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει”

    Εάν σε αυτήν την βάση του αλληλοσεβασμού προσώπων και Πίστεως συμφωνείτε , ειλικρινά θα χαιρόμουν να συνεχίσουμε αυτόν τον ΔΙΑ ΛΟΓΟ , εάν βεβαίως δεν έχει αντίρρηση “ο Θεόδοτος” εφόσον ξεφεύγουμε εντελώς από το θέμα του άρθρου.

    Ως Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος δεν έχω σκοπό να χαρίσω τίποτα και σε κανέναν ούτε και να ΟΙΚΕΙΟποιηθώ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!
    Ένα από τα πολλά που έμαθα σε αυτόν τον ιστότοπο είναι να κρατάω αποστάσεις από τον “αρρωστημένο” όχι τον υγιή , εθνικισμό. Δεν είναι τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη Ελληνικά. Δεν είναι όλοι εναντίον μας. Όλοι οι λαοί έχουν μερίδιο και για τον καλά και για τα κακά σε αυτόν τον πλανήτη.
    Δεν έχει καταγωγή ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός και ως εκ τούτου καθόλου δεν με απασχολεί εάν έχει Ελληνική ρίζα η Εβραϊκή η Γερμανική, το ίδιο και για τους Αποστόλους. Θα έλεγα βεβαίως ψέματα εάν έλεγα πως δεν θα με χαροποιούσε εάν μάθαινα πως Η Θεοτόκος έχει Ελληνική καταγωγή. Φαντάζομαι πως οποιοσδήποτε πιστός Χριστιανός, Ιρλανδός π.χ. θα χαιρόταν το ίδιο.

    Σήμερα για εμας τους Χριστιανούς ορθοδόξους είναι η εορτή της Ορθοδοξίας , της αναστύλωσης των εικόνων. Εφόσον βλέπω πως επιμένετε να χαρακτηρίζετε Εβραίους τους Αποστόλους ίσως θα ήταν χρήσιμο να ρίξετε μια ματιά στις Αγιογραφίες των Αποστόλων. Η Εικόνα σας μοιάζει Εβραϊκή; Έχετε παρατηρήσει τα δάχτυλα των ποδιών των. Είμαι σίγουρος πως θα γνωρίζετε για το Ελληνικό πόδι και την ιδιομορφία των δακτύλων. Ίσως η παρατήρηση μου να είναι άτυχη και άστοχη. Είναι όμως μια πραγματικότητα από τις πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2)

    Επιπλέον δεν νομίζετε πως χαρακτηρίζοντας Ιουδαιοχριστιανικό το Βυζάντιο αλλά και ολην την μετά Χριστόν δισχιλιόχρονη περίοδο που διανύουμε κάνετε ένα απρόσμενο δώρο στους Εβραίους* που λέτε πως μας μισούν και φαίνεται να τους μισείται και εσείς; Επαναλαμβάνω προσωπικά δεν μισώ κανέναν.
    Εννοείται όμως πως δεν θα πέσω σε αυτήν την κακοστημένη παγίδα – τα πάντα όλα Ιουδαϊκά - την οποία δεν αποδέχεται ούτε καν η γνωστή “ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια”. Η οποία δεν τολμά να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Βυζαντίου και της Χριστιανικής ορθόδοξης διδασκαλίας. Δείτε μεταξύ των άλλων στο λήμμα Εξελληνισμός.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    Εάν απομονώσω φράσεις από τα Ευαγγέλια και τον Λόγο Του Χριστού μας ξέρετε πόσα αντί ιουδαϊκά μηνύματα περιέχουν;
    Ένα θα σας γράψω μια και αναφέρεστε στην “ρίζα”
    (Ι.κ.8) Έλεγαν λοιπόν σ’ αυτόν: «Πού είναι ο Πατέρας σου;»
    Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Ούτε εμένα ξέρετε ούτε τον Πατέρα μου. αν εμένα ξέρατε, και τον Πατέρα μου θα ξέρατε».

    43 Γιατί δεν καταλαβαίνετε τη λαλιά τη δική μου; Επειδή δε δύναστε να ακούτε το λόγο το δικό μου!

    44 Εσείς είστε από τον πατέρα σας, το Διάβολο, και τις επιθυμίες του πατέρα σας θέλετε να κάνετε. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος από την αρχή και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του. Όταν λαλεί το ψεύδος, από τα δικά του λαλεί, γιατί είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψεύδους.

    45 Εμένα, όμως, επειδή λέω την αλήθεια, δε με πιστεύετε.
    46 Ποιος από εσάς με ελέγχει για αμαρτία; Αν λέω αλήθεια, γιατί εσείς δε με πιστεύετε;
    47 Όποιος είναι από το Θεό ακούει τα λόγια του Θεού. Γι’ αυτό εσείς δεν ακούτε: γιατί δεν είστε από το Θεό».

    Γίνετε εδώ σαφέστατος διαχωρισμός μεταξύ του Θεού των Εβραίων - του αιμοσταγούς ,όπως λέτε Γιαχβε και του Τριαδικού Θεού υμών των ορθοδόξων Χριστιανών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 3)

    Τι απέγιναν οι Εβραίοι Χριστιανοί; Τον Απόστολο Ιάκωβο τον επονομαζόμενο αδελφόθεο – Αυτόν που όσοι δεν πιστεύουν, δικαίωμα τους , τον ονομάζουν κατά σάρκα αδελφό του Θεανθρώπου , πρῶτο ἐπίσκοπο τῆς Ἐκκλησίας τῶν Ἰεροσολύμων, τον γκρέμισαν οι Ιουδαίοι από το πτερύγιο της στέγης του Ναού, όπως και πολλούς άλλους.

    Υ.Γ. Δεν εντρυφώ σε Εβραϊκά κείμενα. Παρέθεσα ένα που αν και ΑΣΧΕΤΟΣ ( ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ) με την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία μας βγάζει μάτια για τις τις ανακρίβειες που περιέχει σε σχέση με την Ελληνορθοδοξία ΚΑΙ τις προθέσεις του!
    Δεν είναι όλοι οι Εβραίοι Ιουδαίοι και απορώ πως δεν έχετε αντιληφθεί τι σκοπό έχει αυτός ο βιογράφος των ροτσιλντ. Να αποδώσει τα πάντα όλα εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς , γνωρίζοντας την εξάπλωση της Χριστιανικής διδασκαλίας στους Ιουδαίους! Δισχιλιόχρονος Ιουδαϊκός πολιτισμός και παγκόσμια κυριαρχία! Τότε γατί την πολεμούν , την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία; Μην μου πείτε πως δεν το έχετε παρατηρήσει. Ακόμα και η Ιεραρχία της σημερινής εκκλησίας δια της πανθρησκείας και του οικουμενισμού, στον οποίο αντιτίθενται σθεναρά οι πραγματικοί εναπομείναντες Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί! Αντιλαμβανόμενοι πως η κατάληξη θα είναι ο ένας θεός αλλά όχι ο Τριαδικός Θεός των ορθοδόξων Χριστιανών , μεταξύ αυτών και των Ελλήνων ορθοδόξων.

    Παρεμπιπτόντως ο Σόρος είναι Ούγγρος και στο θρήσκευμα δηλώνει Εβραίος. Τι δουλειά έχουν οι Ούγγροι π.χ. με την Παλαιστίνη την οποία ο Ραβίνος συνδέει ντε και καλά με όλους τους Εβραίους που όσο προχωρά στην συγγραφή του θεατρικού έργου του , τους μετατρέπει όλους σε Ιουδαίους;
    Είναι σαν να σας έλεγα πως οι όσοι ασπάζονταν την όποια παλαιά Ελληνική θρησκεία - δεν ξέρω πόσο πίσω πάτε – εχουν σήμερα δικαιώματα στην Ελλάδα.
    Nαι η όχι;

    Φιλικά και όπως μας έμαθαν οι προγονοί μας. Όσο ζω μαθαίνω. Πιστεύω να μην έχετε αντίρρηση…

    Υ.Γ. Αποδίδετε στον Απόστολο Παύλο Σημιτική κουτοπονηριά. Αλήθεια πιστεύεται πως είχαν ξεπέσει τόσο πολύ οι προγονοί μας και όλα τα υπόλοιπα έθνη που ΚΑΤΕΚΤΗΘΗΣΑΝ από κουτοπόνηρους;
    Δεν θεωρώ κουτοπόνηρους τους Ισραηλίτες.
    Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, δεν νομίζετε;
    Η Αλήθεια δεν έχει και μένει εις τον αιώνα των αιώνων. Τον Λόγο Του Ιησού Χριστού μας Πιστεύω, Την Ανάσταση Του και σε αυτό που μας προέτρεψε. Γνώσεσθαι την Αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς!
    Εάν ήταν ψέμα θα έλεγε, πίστευε και μη ερεύνα…

    Η Πίστη του καθενός είναι προσωπικό του θέμα.
    Αλλά όχι και Ιουδαιο χριστιανισμός.
    Ως Ιδεολογίες δεν ταιριάζουν σχεδόν σε τίποτα.
    Εννοείται με ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ!
    Την οποία επαναλαμβάνω κατέχω ελάχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδή ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός, όπως γεννήθηκε με την Αναγέννηση, την Μεταρρύθμιση και τον Διαφωτισμό ήταν "ανώτερος" από τους πολιτισμούς της Ασίας και της Αφρικής;; Ένας παραδοσιακός πολιτισμός, έστω και αν είναι χθόνιας υφής (όπως υποσαχάριοι πολιτισμοί)είναι απείρως ανώτερος της απο-ιεροποιημένης και εκκοσμικευμένης δυτικής κοινωνίας. Όσο για τους "θεμελιωτές ινδοευρωπαίους των λευκών εθνών", εδώ έχουμε την πλήρη παρανόηση του Ινδοευρωπαικού προβλήματος και την τοποθέτηση του σε πλαίσια φυλετικά, ενώ πρόκειται για μια θεωρία της γλωσσολογίας και όχι της ανθρωπολογίας, φυσικής ή κοινωνικής. Και τέλος, πολιτισμοί με προσανατολισμό ηλιακό και "αρσενικό" δεν είναι μόνον οι Ευρωπαικοί αλλά και ο Αιγυπτιακός και ο Βαβυλωνιακός και ο Ιαπωνικός και πολλοί άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραι Μάραι Κουκουνάραι...

      Η μητριαρχία (κυρίαρχο μοντέλο στην υποσαχάρια Αφρική) δεν έχει τίποτα το παραδοσιακό, είναι η αντιστροφή/διαστροφή της φυσικής και παραδοσιακής δομής του κόσμου.

      Και ναι οι πίνακες του Botticelli είναι ανώτεροι από τα κανιβαλιστικά εδέσματα των υποσαχάριων. Η θεση οτι υπάρχει έστω δυνατότητα σύγκρισης σε επίπεδο πολιτισμών μεταξύ δυτικού και αφρικανικού είναι απλά αστεία.

      Λευκή φυλή υφίσταται είτε σου αρέσει είτε όχι και είτε αρέσει στους νεοελληνέζους "αυτόχθονες" πατριώτες του "εμείς είχαμε χοληστερίνη όταν οι Γερμανοί τρώγανε βελανίδια" είτε όχι. Το αν χρησιμοποιείται ο όρος ινδοευρωπαίοι για να περιγράψει τους λευκούς και ο όρος δεν είναι απόλυτα ακριβής έχει ελάχιστη σημασία.

      Όταν λες οτι ο αιγυπτιακός πολιτισμός ήταν ηλιακός σε ποιά περίοδο του αναφέρεσαι; Διότι καλύπτει άνω των 3500 ετών και οι διάφοροι περίοδοι του έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους...

      Δεν αμφισβήτησε ποτέ κανεις την "αρσενική" φύση του ιαπωνικού πολιτισμου. Για τους Βαβυλώνιους το συζητάμε. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως ποιο είναι ακριβώς το επιχείρημα σου; Ότι υπάρχουν και άλλοι ηλιακοί πολιτισμοί πέρα από αυτούς των λευκών; What else is new?

      Διαγραφή
  21. π. Γ. Μεταλληνός - Η συνάντηση Ελληνισμού & Χριστιανισμού - 18.6.13

    https://www.youtube.com/watch?v=TWzeabj3Upw

    ΑπάντησηΔιαγραφή