Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΜΗΣ


Γράφει ο Γιώργος Δρίτσας
  
Ξεκινώντας, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο όρος Μητριαρχία αναφέρεται σε κοινωνίες στις οποίες ισχύει το μητρογραμμικό και μητροτοπικό πλαίσιο. Δηλαδή σε κοινωνίες στις οποίες η μετάβαση της εξουσίας και των κληρονομικών στοιχείων γινόταν στα θηλυκά μέρη του σογιού και η μετάβαση της μελλοντικής οικογένειας γινόταν στο τόπο όπου έμενε η μητέρα, καθώς αυτό που μετρούσε ήταν το σόι της μητέρας. Για να πάρει λοιπόν κάποιος άντρας την εξουσία αυτό γινόταν μόνο μέσω της νύμφευσης με το θηλυκό απόγονο του σογιού.

Ως μοντέλο λοιπόν, η Μητριαρχία ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την Πατριαρχία και το πατρογραμμικό και πατροτοπικό δίκαιο της. Γιατί αυτό επί της ουσίας σήμαινε ότι αξία έχει καταγωγή από την πατρική γραμμή. Ως απότέλεσμα, η μετάβαση εξουσίας και κληρονομιάς στο πρωτότοκο αρσενικό παιδί και η παραμονή στο μέρος όπου βρισκόταν ο Οίκος του Πατέρα ήταν κανόνας και ιερό δίκαιο.

Είναι γεγονός βέβαια ότι αυτές οι διαφορές δεν ήταν μόνο εξωτερικές και επιφανειακές όπως προβάλουν πολλοί σύγχρονοι ανθρωπολόγοι και σεξολόγοι. Οι μητριαρχικοί πληθυσμοί ήταν περισσότερο παθητικοί και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν παρά μικροπολιτισμούς όπως στην παλιά Ευρώπη πριν την έλευση των Ινδοευρωπαίων (των θεμελιωτών των λευκών εθνών) ή και σχεδόν τίποτα αξιόλογο όπως σε πολλές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Στην τελευταία δε και στις υποσαχάριες περιοχές της, το μητριαρχικό μοντέλο ισχύει ακόμα σε πολλές φυλές που βρίσκονται σε σχεδόν πρωτόγονη κατάσταση.

Ο λόγος για αυτή την αδυναμία παραγωγής δυναμικών πολιτισμών εντοπίζεται στην θρησκευτική πίστη αυτών των λαών που ουσιαστικά είχαν μια στάση ζωής τελείως αποκεκομμένη από οποιαδήποτε δυναμική ή θέληση να δημιουργήσουν κάτι μεγάλο και για αυτό λάτρευαν παθητικά την φύση στο πρόσωπο της μητέρας-Μεγάλης Θεάς που συμβόλιζε τις παντοδύναμες φυσικές δυνάμεις που μας περιβάλλουν και μας υποδουλώνουν – όπως εξάλλου καταδεικνύει και ο παθητικός ρόλος των αρσενικών θεών τους που έπρεπε να  θυσιάζονται στους κύκλους των Ηλιοστασίων. Για αυτό τον λόγο -και εντός της μαρξίζουσας λογικής τους- για την ιστορικό Marija Gimbutas, τον σεξολόγο Ernest Borneman και τον θρησκειολόγο Παναγή Λεκατσά αυτές οι κοινωνίες ήταν ένα είδος ‘επίγειου παραδείσου’.

Ωστόσο αυτή η ερμηνεία είναι ανακριβής, διότι για αυτούς τους λαούς η κατάσταση αυτή δεν ήταν επιλογή αλλά βιολογικός μονόδρομος. Κατά συνέπεια ήταν πέρα από οποιαδήποτε έννοια ‘καλού και κακού’ με την σύγχρονη σημασία.

Otto Weininger
Αντιθέτως, οι πατριαρχικοί λαοί, λόγω της δυναμικότητας και της μορφής που τους χαρακτήριζε, κατάφεραν να αναπτύξουν δυναμικές και κοινότητες με βάση του Οίκους, που αργότερα θα βοηθούσαν στην οικοδόμηση των μεγάλων πολιτισμών (όπως ο Ελληνορωμαϊκός και ο σύγχρονος Δυτικός). Αυτό, από θρησκειολογικής άποψης, οφειλόταν στο πρωτεύοντα ρόλο του αρσενικού στοιχείου που εκφραζόταν από τον Πατέρα Θεό ή Πατέρα Πρόγονο που συμβόλιζε την δυναμική αρχή του ίδιου του ανθρώπου που θέλει να δαμάσει και να κυριαρχήσει στις δυνάμεις που τον περιβάλλουν και θέλουν να τον συντρίψουν. 

Στην σύγχρονη εποχή βλέπουμε μια επιστροφή των μητριαρχικών τύπων, όχι επειδή υπάρχει πραγματική βάση για την μητριαρχία αλλά λόγω εκθήλυνσης των φυσικών φορέων της Πατριαρχίας ελέω της παρακμής του Δυτικού Πολιτισμού. Είναι βέβαια γεγονός ότι υπήρχαν πάντα θηλυπρεπείς άντρες αλλά αυτοί αυξάνονται κατά τον Otto Weininger σε συγκεκριμένες εποχές, όπως για παράδειγμα στους δύο τελευταίους αιώνες. Αυτό βέβαια συνοδεύεται επίσης και από την αριθμητική αύξηση των γυναικών που θέλουν ή και μπορούν να προσαρμόζονται σε αντρικές συμπεριφορές και σε αντρικές σωματικές φόρμες, στο βαθμό βέβαια που τους επιτρέπει το φύλο τους. Όμως για να κατανοήσουμε το σύγχρονο αυτό φαινόμενο πρέπει να  πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Καθημερινά λοιπόν βλέπουμε άτομα άψυχα και πολλές φορές χωρίς πολλές ενδείξεις αρρενωπότητας ή θηλυκότητας να περιφέρονται τριγύρω μας. Είναι γεγονός ότι στην σύγχρονη εποχή το ζήτημα των φύλων έχει περιέλθει σε μια τεράστια σύγχυση.

Και αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες με τρεις από αυτούς να είναι βέβαια οι κύριοι:

1) Η θηλυκοποίηση των αντρών.
2) Η ισχυροποίηση μιας περίεργης δυναμικότητας των γυναικών.
3) Ο γενικότερος αποπροσανατολισμός των παλιότερων ιδιοτήτων των δύο φύλων.

Ξεκινώντας με τον πρώτο, είναι γεγονός ότι παρατηρούμε πολλούς εκφερόμενους ως άντρες με λεπτή χροιά φωνής, με υπερβολικά ατονισμένα σώματα και γενικότερη κινησιολογία που θυμίζει ή μας μοιάζει με γυναικεία, ασχέτως του τι φοράνε και τι όχι. Είναι γεγονός ότι δεν είναι περίεργο που αυτή η θηλυκοποίηση συνοδεύεται και από μεγάλα και αυξανόμενα ποσοστά ομοφυλοφιλίας.

Εδώ όμως πρέπει να σταθούμε. Η ομοφυλοφιλία δεν έχει να κάνει με θεωρίες περί ‘γυναικών παγιδευμένων σε σώματα αντρών’ ή με πιό ‘ευαίσθητες υπάρξεις’, αλλά αντίθετα με άνδρες που βρίσκονται σε διαφορετική βαθμίδα έκφρασης του φύλου τους, μη μπορώντας (επειδή δεν δύνανται) να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση ενεργής φύσης ή μη-παθητικής ύπαρξης. Και αυτό αφορά τους ομοφυλόφιλους ως πολιτιστικό κύμα-μόδα στην σύγχρονη εποχή, που δεν έχει καμιά σχέση με προηγούμενες και ίσως πιο υγιείς καταστάσεις του παρελθόντος, καθώς αυτοί ‘αναπαράγονται’ λόγω της αποξένωσης του ατόμου από τις πραγματικές σχέσεις των φύλων και την όλο και μεγαλύτερη ανωριμότητα στην σεξουαλική κατανόηση-συνειδητοποίησή του.

Ακόμη και η νέο-μυικότητα ή για να το αναφέρω καλύτερα o νέο-bodybuilder-ισμος, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει ως στόχο την επιδίωξη της καλυτέρευσης της προσωπικής σωματικής κατάστασης με σκοπό την μεγαλύτερη  ενδυνάμωση,  αλλά μια επιδειξιομανή παραφορά και ταυτόχρονα μια έλλειψη ανώτερης ευαισθησίας και καλαισθησίας που καταλήγει σε πολλές περιπτώσεις σε καταστάσεις παρακμής, όπως με τον εθισμό σε ναρκωτικές ουσίας.

Όσον αφορά τώρα την ενδυνάμωση των γυναικών αυτό οφείλεται, πέρα από την καθημερινή εκθήλυνση των ανδρών και στο σύστημα το οποίο προβάλλει και συνηγορεί  υπέρ μιας φεμινιστικής λογικής περί καταπίεσης των γυναικών και έλλειψης ίσων ευκαιριών. Κυρίως όμως στηρίζεται στην επικράτηση ενός τύπου γυναίκας που θέλει να έχει περισσότερες πρωτοβουλίες, επειδή οι άνδρες παθητικοποιούνται, και επιπρόσθετα θέλει να μιμηθεί όσο μπορεί το αρρενωπό  πρότυπο το οποίο πλέον έχουμε απαρνηθεί ως σύγχρονοι άνδρες.

Από αυτά προχωρούμε στο τελευταίο στοιχείο που είναι ο αποπροσανατολισμός των παλιότερων ιδιοτήτων των δύο φύλων. Αυτό οφείλεται στην βασική αρχή ότι η δυναμικότητα του άντρα, η Virtu του (εκ του vir=άνδρας), με συνακόλουθες αρχές αυτές της μνήμης και της ευφυΐας δεν μπορούν να αναπληρωθούν στους πατριαρχικούς πολιτισμούς με αντικατάσταση από γυναικείες μιμήσεις. Διότι πολύ απλά η γενεαλόγηση που βασίζεται στην μνήμη και η Μεγάλη Πολιτική που βασίζεται στην ευφυΐα δεν μπορούν να αναπληρωθούν από ημίμετρα. Ακόμη και αν οι γυναίκες γίνανε πιο ευφυείς ακόμη και αν γίνανε φύλακες της μνημονικής παράδοσης δεν μπορούν να στηρίξουν την πνευματικο-πολιτική υποδομή ενός λαού με την έννοια που δίνουν οι άνδρες σε αυτήν. 

Έτσι έχει δίκιο η πρώην φεμινίστρια Κριστιαν Κολλανς όταν αναφέρει στο Θέλω να γυρίσω στο σπίτι ότι ακόμη και αν ίσχυε ότι η σημαντικότητα των γυναικών στην σύγχρονη εργασία -κατά κύριο λόγο στον τριτογενή τομέα της παροχής υπηρεσιών- είναι μεγάλη, δεν μπορεί να συγκριθεί με την σημασία που έχουν οι νοικοκυρές και οι μητέρες και ούτε θα προκαλούταν μεγάλο παραγωγικό ρήγμα αν οι εργαζόμενες γυναίκες έμεναν σπίτι τους αντί να δουλεύουν.

Όταν λοιπόν στην σύγχρονη εποχή έχει γίνει σχεδόν κληρονομική η θηλυκοποίηση από γενιά σε γενιά  και η σμίκρυνση του αρσενικού πληθυσμού που φέρει ανδρικά χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβίωση της Μητριαρχίας αλλά μάλλον για το φαινόμενο της μητριαρχίας ως εκθήλυνσης των ηθών στα τελευταία στάδια ενός μεγάλου πολιτισμού.

65 σχόλια:

 1. "έλευση των Ινδοευρωπαίων (των θεμελιωτών των λευκών εθνών)"

  Να συμπληρώσω όσον αφορά τους Ινδοευρωπαίους: Δωρικά και πρωτο-Χεταϊκά φύλα που είχαν σχεδόν αυτοεξοριστεί από μια περίεργη δρουιδική μητριαρχικοποίηση κάποιων κοινωνιών που σε αυτές πήραν απόλυτη εξουσία προφήτισσες μάντισσες (όπως η Βαλπουργία) στις περιοχές της Γαλλίας και της Βρεττανίας.
  Τα γεγονότα βέβαια είναι ασαφή που κινούνται μεταξύ μύθου και ελάχιστων στοιχείων και αποδόσεων, δεδομένου πως μερικές απ΄αυτές δόθηκαν με αμφιλεγόμενο τρόπο από συγγραφείς μαρτινιστικών ταγμάτων, όπως ο Ενκώς. Εντούτοις προσπαθούν να περιγράψουν και να αποδώσουν ένα νόημα και σύνδεση σε ένα σύνολο μετακινήσεων πληθυσμών λευκής φυλής στην ανατολή ή εσωτερικά της Ευρώπης γύρω στο 2600-3200 π.χ..
  Κάποια φύλα λευκής φυλής μετατοπίστηκαν νοτιότερα της Βεστφαλίας μέχρι τη μεσόγειο, άλλα ήρθαν από τις περιοχές της Ανατόλιας και του σημερινού Ιράκ ως μετακίνηση και αποσύνδεση από τους πληθυσμούς που ακολουθούσαν την "θεά".
  Ένα τρίτο τμήμα ανίχνευσης αυτών των διαδρομών δίνεται από τους ποιμένες Υξώς.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο "Papus" (Ενκώς) γράφει για την λευκή φυλή μέσα από κελτικά φύλα σε μια προϊστορική περίοδο.
   Οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Χεταίοι είναι μερικώς διαφοροποιημένη περίπτωση, αλλά κινείται στο ίδιο σκεπτικό. Μετακινήσεις από τη Δύση προς την Ανατολή. Κάποιοι επέστρεψαν κρατώντας τις λευκές παραδόσεις όπως οι Αχιγιάβα (παρακλάδι συγγενικό των πρωτοχεταίων που κατά την Ελληνική εκφραση τους ήταν οι Αχαιοί), άλλοι πληθυσμοί ακολούθησαν τις ανατολίτικες παραδόσεις ή αναμείχθηκαν ακόμα και σε μέρη της άπω ανατολής (Γιουναν Ίωνες).

   Διαγραφή
 2. Έτσι εξαιτίας της θηλυκοποίησης για λόγους μόδας και ναρκισσισμού ευτελίζονται τα αυστηρά όρια αισθητικής σε σε σχέση με τη χρήση αρχαίων μνημείων και αφήνονται πλέον στην παράθεση "γνώμης" του καθενός τα σαφή όρια μεταξύ καταστάσεων του πνευματικού χώρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00003 ] [ 2008.04.08 16:00 ]

  Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

  http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohgos_05

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "ΘΗΣΕΥΣ"

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00005 ] - [ 2009.12.06 00:00 ]

  Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΣΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΟ Athens Voice ΑΡΘΡΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «Είναι ωραίο να λειτουργείς με αγάπη» ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ: "Κάποτε οι άνδρες είχαν πολύ πιο δυνατή σκέψη, ο τρόπος ζωής σήμερα δεν τους βοηθάει, είναι συνεχώς ανήσυχοι, έχουν φόβους, ψάχνουν συνεχώς τρόπους ευχαρίστησης. Εμείς είμαστε αλλιώς οργανωμένες. Νομίζω ότι έχουμε πάλι ανάγκη από μια πολυγαμική μητριαρχία, αλλά αν το πεις στους άντρες θα τρελαθούν…" (!)

  http://thiseus.pa-sy-a.gr/2009/12/06/00-00/pa-sy-a_thiseus_2009-12-06_00-00.htm#plohgos_05

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΔΡΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥ ΥΠΕΡΔΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΚΕΨΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΔΟΜΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΚΕΨΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΟΛΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΑΤΕΛΗ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ

  ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΔΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΕΠΑΝΑΔΟΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ Η ΜΙΑ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΜΗΤΡΩΑ ΠΑΤΡΩΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΔΙΑ-ΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

  ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΙ ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΔΙΑ-ΝΟΜΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΟΜΗΣ ΟΤΙ "ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ" ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΟΛΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΣΕ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΜΕΡΙΜΝΑ / ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΔΙΑ-ΝΟΜΗ ΑΥΤΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ-ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΗΤΕΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

  ΕΔΩ:
  http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#plohgos_05

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "ΑΠΟΛΛΩΝ"
  Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010
  ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ - ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ
  http://s-apollon-s.blogspot.gr/2010/12/κλυταιμνηστρα-συμβολο-του-τελους-της.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. “που αργότερα θα βοηθούσαν στην οικοδόμηση των μεγάλων πολιτισμών (όπως ο Ελληνορωμαϊκός και ο σύγχρονος Δυτικός…”

  Υπάρχει και η άλλη άποψη. Πολύ λιγότερο γνωστή για τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό.
  (Όσον αφορά τον σύγχρονο μεγάλο δυτικό τα έχετε γράψει σε αυτό το ιστολόγιο πολλές φορές…)
  Η “επικρατούσα” είναι πως ο Χριστιανισμός κατάστρεψε την αρχαία Ελλάδα. Εδώ όμως αποδεικνύεται πως ήταν ήδη κατεστραμμένη εξαιτίας των Ρωμαίων και μάλλον ο Χριστιανισμός μέσω του Βυζαντίου την απεκατέστησε!


  Το πραγματικό τέλος της αρχαίας Ελλάδας
  Ερευνα: Δημήτρης Σκουρτέλης

  Σουητώνιος «Ζωή των δώδεκα Καισάρων» Κλαύδιος, 16.
  Ο Αυτοκράτορας Κλαύδιος «όχι μόνο διέγραψε από την λίστα των Δικαστών έναν ευγενή, έναν από τους αρίστους της Επαρχίας της Ελλάδος, επειδή δεν μίλαγε Λατινικά, αλλά του στέρησε και την ρωμαϊκή υπηκοότητα.»
  Ιωάννης ο Λυδός, De Magistratibus ΙΙΙ, 68
  «Ηταν από παλιά νόμος, οτιδήποτε διαβήματα έκαναν οι έπαρχοι, αλλά και οι υπόλοιποι κρατικοί υπάλληλοι, να γίνονται στη γλώσσα των Ιταλών (τα Λατινικά)» «Και αυτά που γίνονταν στην Ευρώπη στην παλιά εποχή, από ανάγκη παρέμειναν εν ισχύ για τους πολίτες, παρά το ότι ήταν Έλληνες κατά πλειοψηφία, να μιλάνε δηλαδή Λατινικά, ειδικά όταν ασχολούνταν με δημόσιες υποθέσεις»

  Σάρδεις, Μ. Ασία.
  Η ρωμαϊκή Σύγκλητος είναι και ιερή,
  είναι και φίλη, είναι και σύμμαχος...
  Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
  ΑΥΡΗΛΙΑΝ ΑΡΤΕΜΕΙΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΠΑΣΙΩΝΟΣ"

  Στο ταφικό αυτό μνημείο βλέπουμε την μίξη
  ρωμαϊκών και ελληνικών ονομάτων...
  Κυριολεκτικά χιλιάδες είναι
  αυτές οι επιγραφές που αποδείχνουν
  ατράνταχτα την κατάντια
  του Ελληνικού Έθνους...
  Π. Εὔφημος κ̣αὶ Τ̣υλλία Σπ̣ένδου̣σα̣, οἱ ἱεραφόροι, καθιέρωσαν |
  τοὺς θεούς, οὓς ἡ θεὸς ἐκέλευσε•
  Σάραπιν, Εἶσιν, Ἄνουβιν, Ἁρφο|κράτην, Ὄσειριν, Ἆπιν, Ἥλιον ἐφ’ ἵππῳ
  καὶ ἱκέτην παρὰ τῶι ἵππῳ, Ἄρη, Διοσ|κόρους....κλπ

  Και οι ιερείς ακόμη είχαν Ρωμαϊκά ονόματα
  και καθιέρωναν ξένους θεούς...
  Το μόνο που μπόρεσε να ικανοποιήσει αυτό τον λαό που καυχώμεθα να θεωρούμε πρόγονό μας, ήταν η οριστική του απελευθέρωση από τον Μακεδονικό ζυγό από τους… Ρωμαίους, πάντα με τις ευλογίες του Μαντείου των Δελφών. Οι Δελφοί, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν έστω και έναν υποτυπώδη φιλελληνισμό. Συνεργάστηκαν με τους Ρωμαίους, που παρουσιάζονταν σαν εκδικητές της Τροίας και του θεού της, του Απόλλωνα.
  Οι Ρωμαίοι δήλωναν πως δεν κατάκτησαν την Ελλάδα, αλλά την βοήθησαν να απελευθερωθεί. Φυσικά οι ελευθερωτές μας δεν παρέλειψαν να λεηλατήσουν κατόπιν τους φιλικούς τους Δελφούς, αλλά και όλες τις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας, γιατί αυτή είναι η ανταμοιβή της προδοσίας και της βλακείας. Μετά από αυτές τις καταστροφές, η τιμή των δούλων έπεσε σε πρωτοφανή επίπεδα για την αρχαία ιστορία.
  Αυτό αποκαλείται Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, ένας πολιτισμός «που τον διδάσκουν δούλοι», όπως δήλωσε ο Ρωμαίος Γάιος Μάριος.. Έτσι κατέληξε η αρχαία Ελλάδα, που καταστράφηκε τάχα από τους… Χριστιανούς.

  Όμως, ο όρος Έλληνας στη Ρωμαϊκή περίοδο ήταν υποτιμητικός. Έτσι εμφανίστηκε και ο όρος «Ελλαδικός» = αυτόχθων Έλληνας, σε αντίθεση μάλιστα, με το «Έλληνας». Αυτός ο όρος δεν κατασκευάστηκε την Βυζαντινή περίοδο, όπως πολλοί ισχυρίζονται. Υπήρχε τουλάχιστον από τον Β΄αι. μΧ. [2]

  Άλλωστε, η λέξη «Ελληνάκι» (Γραικύλος) ήταν πλέον Ρωμαϊκή βρισιά… Ακόμα και ο επίσημος όρος «Γραικός» ήταν επίσης υποτιμητικός, σύμφωνα με τον Ιουλιανό τον Παραβάτη. Σε μια υποθετική συζήτηση Αλεξάνδρου – Καίσαρα, ο δεύτερος λέει υποτιμητικά στον Αλέξανδρο πως δεν έκανε τίποτα παραπάνω από «μυρίων Γραικών κρατήσαι» (εννοεί την Χαιρώνεια και τη Θήβα) και ο Μακεδόνας προσβάλλεται:

  «Επεί ώσπερ διασύρων των μυρίων εμνημόνευσας Γραικών ότι μεν και υμείς εντεύθεν γεγόνατε και τα πλείστα της Ιταλίας ώκησαν οι Γραικοί…»[3]

  https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/rome-troia/to-pragmatiko-telos-tes-archaias-elladas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΗΛΕΩΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΣΣΑ ΜΥΡΤΑΛΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

   ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 2000 ΕΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΤΕΜ

   ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ" ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

   Διαγραφή
  2. Πράγματι, οἱ ἡττημένοι Ἕλληνες τῆς Ἑλληνιστικῆς περιόδου μηδαμῶς ἀπετέλουν εἶδος πρὸς διαφήμισιν, ὄντες κατὰ τὸ μᾶλλον ἢ ἧττον παρακμίαι, διὰ τοὺς ὁποίους ἡ σθεναρὰ καὶ σαφῶς κατὰ τὰ ἰδεώδη της προσηνατολισμένη παιδεία προγενεστέρων ἐποχῶν εἶχε μᾶλλον ἐκφυλισθῆ εἰς ἀστικὴν ἐγκυκλοπαιδικὴν εὐρυμάθειαν, προκαλοῦντες δ᾿ οὕτω μᾶλλον τὴν (εὔλογον!) περιφρόνησιν τῶν ἀληθῶς ἀκόμη κατὰ τὴν Ἀρίαν Πατρικὴν Ἀρχὴν ἐναρέτων Ῥωμαίων πατρικίων καὶ πολεμιστῶν.
   Ὅμως μεταξὺ τῶν πολλῶν ἐκείνων ὑπομετρίων Γραικύλων ἀνεφύοντο ἀκόμη ἀδάμαντες. Ὁ ἐθνοκοινοτικὸς Πυρὴν ὑφίστατο, ἡ Παράδοσις δὲν εἶχεν ἀκόμη σβήσει!
   Ἡ Παρακμὴ ἐπετάθη κι ἐρρίζωσε φυσικῶς εἰς τὸ σημιτικῶς ὄζον φυλετικὸν χάος τῆς Ἀνατολῆς διὰ τῆς κοσμοκρατορίας τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου, μὴ διαχειρίσιμον μετὰ τὸν πρώιμόν του θάνατον, καταστᾶσαν πλέον μολυσματικὸν Ἕλος ἄνευ ὁρίων καὶ περιορισμῶν, καὶ δὴ κακήν-κακῶς (καὶ κακῇ τῇ μοίρᾳ!) ἑλληνόφωνον ἐν πολλοῖς. Τὴν παρακμιακὴν αὐτὴν Ἑλλάδα κατέκτησαν οἱ Ῥωμαῖοι.
   Καὶ ναί, τὸ κίνημα τῶν φανατικῶν Ναζῳραίων ζηλωτῶν δὲν διέλυσε μίαν ἀκμαίαν Ἑλλάδα, διότι τὴν εὗρεν ἤδη σχεδὸν ἐν θρηνώδει ἀποσυνθέσει. Ἄλλως δὲν θὰ ἐκάθηντο οἱ ὄψιμοι Ἀθηναῖοι σοφισταὶ ν᾿ ἀκούουν τὰ ἀμπελοφιλοσοφήματα τοῦ Φαρισαίου Σαοὺλ ἐπὶ τοῦ Ἀρίου Πάγου - παρὰ θὰ τὸν κατεκρήμνιζον ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Βράχου ἢ θὰ τὸν ἐπέστρεφαν "πακέτο" εἰς τὰς Συναγωγὰς ὅθεν ἀφώρμητο!
   Ὀρθὸν λοιπόν, ὁ Χριστιανισμὸς δὲν ἐξεκίνησε τὴν διάλυσιν τοῦ Ἑλληνισμοῦ, διότι αὕτη εἶχεν ἤδη πρὸ πολλοῦ ἀρχίσει...
   Ὄχι, ἁπλῶς ὁ Χριστιανισμὸς τὸν ἔθαψε, καταχώνων ὅ,τι ἀληθῶς ἑλληνικὸν ἀκόμη ὑφίστατο, ὥστε ν᾿ ἀποκλεισθῇ καὶ σφραγισθῇ ἑρμητικῶς κάθε ἐλπὶς ἀνανήψεως!
   Τὸ σημιτικὸν σκότος φανατικῶν ζηλωτῶν καὶ Φαρισαίων, μετηλλαγμένων κι ἐκλεπτυσμένων διά τινος ἀνουσίου, ἀψύχου καὶ ἀφύλου ἑλληνιστικοῦ ἀνατολισμοῦ, μᾶλλον κυρίως φύσει μαιναδικοῦ χαρακτῆρος μετὰ περιστασιακῆς πατριαρχικῆς ἐπικαλύψεως, ἐπεκράτησεν διὰ μέσου τῆς ὠμῆς κι ἀπιθάνου ἀνθελληνικῆς βίας τοῦ βυζαντινοῦ κράτους καὶ τῶν ἐν μοναχικῷ σχήματι παρηλλαγμένων καὶ ἱεροποιημένων, "ἱερῶς" μαινομένων φελάχων/βεδουΐνων, κατὰ τὰ οἰκεῖά των φυλετικὰ πρότυπα, ἐσχάτως διὰ τῶν Ταλιμπὰν κ.ο.κ. εἰς τρέχουσαν ἐπικαιρότητα ἀνεστημένα.
   Καρδιὰ τῆς ἀνθελληνικῆς ταύτης σφηνὸς ἐν τῇ καρδίᾳ τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἡ Αἴγυπτος καὶ ἡ ἔρημος τῆς Ἀραβίας, ὅθεν καὶ ὁ μοναχισμὸς ἐξεπήδησεν. Ἡ τέχνη τοῦ Κόντογλου (στενοῦ φίλου τοῦ Καρόλου Cohen-Κούν!) φέρει ὅλα τὰ κιλλόχροα φυλετικὰ γνωρίσματα καὶ χαρακτῆρας τῶν αἰγυπτιακῶν πορτραίτων Φαγιούμ, συμπεριλαμβανομένης τῆς ἐγγενοῦς ὑβριδικῆς ἀτονίας (ὑπό τινων ὡς "γλυκύτητος" κολακευομένης!), ἀδυναμίας καὶ τῆς ἀβούλου, ἀνάνδρου οὐσιαστικῆς ψυχικῆς τρανσεξουαλικότητος τοῦ μπαστάρδου, ὑπὸ τοῦ χριστιανισμοῦ ὡς "ταπεινότητος", "ἀγάπης", "ὑποτακτικότητος/ὑπακοῆς" κ.ο.κ. ἐξιδανικευμένης. Δὲν εἶναι τυχαῖον ὅτι ἡ αἰγυπτιακὴ κυβέρνησις ἐχρηματοδότησε τὸν Φ. Κόντογλου καὶ τὸν προσεκάλεσε τῷ 1933 νὰ ἐργασθῇ εἰς τὸ Κοπτικὸν Μουσεῖον.
   Τοιαύτην ... " οἰκουμενικὴν "Ελληνικότητα" " προασπίζονται καὶ οἱ γλυκανάλατοι διεθνιστοπατριῶται νεο-ορθόδοξοι παγκοσμιοποιηταί, ἐπανακάμπτοντες οὕτω εἰς τὸ πρωτογενές των μολυσματικὸν ἕλος τῆς Μέσης Ἀνατολῆς, τὸ κατὰ τὴν οὐσίαν του ἀπαράλλακτον πλὴν πλανερῶς καὶ τραγελαφικῶς ἐνίοτε ἑλληνίζοντα μανδύαν ἐπενδεδυμένον...
   Περιορίζομαι ἐδῶ - καὶ εὐχαριστῶ διὰ τὴν φιλοξενίαν.
   ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

   Διαγραφή
  3. Για την παρακμή του Αρχαίου Κόσμου, θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπ' όψιν οι σπουδαίες σπουδαίες παρατηρήσεις του O. Spengler στην "Παρακμή της Δύσης". Ο πιο βαθύς στοχαστής του 20ου αιώνα.

   Διαγραφή
  4. “Ὄχι, ἁπλῶς ὁ Χριστιανισμὸς τὸν ἔθαψε…”
   Πως ακριβώς τον έθαψε; Σε ποίον Λόγο του ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μας καταφέρεται εναντίον των λόγων των Ελλήνων φιλοσόφων ;
   Γράφοντας οι αγράμματοι “Ιουδαίοι” ψαράδες τα Ευαγγέλια στα Ελληνικά; Πως εξηγείται να είναι και αγράμματοι και “Ιουδαίοι” ψαράδες – εφόσον φυσικά δεν δέχεσθε και την επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος , Του Τριαδικού Θεού μας , ούτε φυσικά και οι Εβραίοι , σύμπτωση!!!– και να ΕΓΡΑΦΑΝ , όχι απλώς να μιλούσαν , αλλά ΝΑ ΕΓΡΑΦΑΝ.
   Δηλαδή οι αγράμματοι Ιουδαίοι σπούδαζαν την Ελληνική: Τι σόι αγράμματοι ήσαν: Έχετε αναρωτηθεί μήπως δεν ήσαν Ιουδαίοι;
   Οι Έλληνες Χριστιανοί και οι Άγιοι μας υμών των Χριστιανών , θα πρέπει από εδώ και στο εξής να απολογούμαστε στους Εβραίους που λέτε ότι μας μύησαν στον Χριστιανισμό για να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό.
   Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και σε όσους Έλληνες λένε πως οι Χριστιανοί είμαστε υπεύθυνοι για την εξαφάνιση του Ελληνισμού.
   Δεν ξέρω εάν έχετε παρατηρήσει πως τώρα τελευταία όσοι υποστηρίζουμε την Ελληνοορθοδοξία θα πρέπει να απολογούμαστε και στους οικουμενιστές Ιερείς που προωθούν την πανθρησκεία δηλαδή την κατάργηση του Τριαδικού Θεού μας. Φονταμενταλιστές μας ονομάζουν εθνικιστές και φασίστες!
   Από πού να πρωτοφυλαχθούμε ειλικρινά δεν ξέρω!

   Ήταν ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος "αντισιωνιστής";
   Προστασία τών Χριστιανών από τον Ιουδαϊσμό
   Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου


   Του Χρυσοστόμου έχουμε οκτώ σύντομα κείμενα, που συνιστούν καταγραφή ομιλιών του προς το ποίμνιο της Αντιόχειας κατά τα έτη 386 η 387. Συχνά στα κείμενα αυτά συναντάμε σκληρές εκφράσεις για τους Ιουδαίους και προπαντός έντονη κριτική των τελετών και των εθίμων τους, αλλά και της ίδιας της θρησκευτικής τους συμπεριφοράς κατά τους χρόνους της Π.Δ, της Κ.Δ. Και της Εκκλησίας. Βέβαια, η κριτική του δεν είναι αυστηρότερη από εκείνη που άσκησαν οι Προφήτες και ο ίδιος ο Χριστός κατά των Ιουδαίων. Όμως η δική του κριτική προκάλεσε την έντονη αντίδραση παλαιοτέρων και συγχρόνων συγγραφέων, πολλοί των οποίων προσγράφουν στον Χρυσόστομο σκληρό αντισημιτισμό, που δήθεν επηρέασε τους από τον Ε' αιώνα και εξής Χριστιανούς συγγραφείς.
   Η αλήθεια είναι ότι γενικά ο Χρυσόστομος διατύπωσε οργανωμένα και με φράσεις έντονες, στο πλαίσιο μάλιστα των ανεκτών τότε ρητορικών υπερβολών, τις αντιλήψεις που και οι λοιποί εκκλησιαστικοί συγγραφείς είχαν για τους Ιουδαίους και την θρησκεία τους. …. Αίτια συνιστούσε η θρησκευτική κατάσταση στην Αντιόχεια, όπου το κλίμα εμπόδιζε την αυτοσυνειδησία των Χριστιανών, μεγάλες ομάδες των οποίων δεν διέκριναν μεταξύ Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού και γι' αυτό μετείχαν στις θρησκευτικές εορτές, στις τελετές και στις νηστείες των Ιουδαίων.
   Χριστιανοί ζητούσαν θαυματουργίες από τους ραββίνους με τα φυλαχτά και τις τελετές που αυτοί ενεργούσαν. …. Έτσι αποφασίζει να ομιλήσει για τους Ιουδαίους, διακόπτοντας μάλιστα τις ομιλίες του Περί ακαταλήπτου του Θεού και Κατά Άνομο των, όχι από ιδεολογική εναντίον τους τοποθέτηση, αλλά για να θεραπεύσει την πληγή, «το νόσημα», των Χριστιανών και να τους προστατεύσει από θρησκευτικές πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την σωτηρία τους. Θεωρούσε απόλυτη ανάγκη να πεισθούν οι Χριστιανοί, ότι αυτοί και όχι οι Ιουδαίοι κατανοούν ορθά και πλήρως την πδ. Μόνο έτσι θα έπαυαν οι Χριστιανοί να μετέχουν στην θρησκευτική ζωή των Ιουδαίων…

   «Επειδή τον Χριστόν απεκτείνατε, επειδή κατά του Δεσπότου τας χείρας εξετείνατε, επειδή το αίμα το τίμιοιν εξεχέατε, δια τούτο ουκ εστίν υμίν διόρθωσις, ουδέ συγγνώμη λοιπόν, ουδέ απολογία. … (Κατά Ιουδαίων στ' 2: PG 48, 907).

   http://oodegr.co/oode/pateres1/xrysostomos/kata_ioudaiwn_1.htm

   Συγχαρητήρια για τα Ελληνικά σας. Το λέω με ειλικρίνεια και θαυμασμό. Σκεφθείτε τώρα μετά από δυο χιλιάδες χρόνια να σας κατηγορήσουν πως θέλετε γράφοντας στην γλώσσα μας – που οι Έλληνες πια δεν χρησιμοποιούμε, κακώς κάκιστα - να σας καταλογίσουν πως θέλετε να εξαφανίσετε τον Ελληνισμό!!!

   Διαγραφή
  5. 1)
   Ζητώ συγγνώμη από τον Θεόδοτο που ξεφεύγω από το θέμα , αλλά η αρχική μου απάντηση είχε να κάνει με τον “σπουδαίο Ελληνορωμαϊκό” πολιτισμό και ξαφνικά εμφανίστηκε …ο Σαούλ!

   Ποιος είναι αυτός που πρώτος εισήγαγε την θεωρία περί του Σαούλ και πότε;

   Εγώ τους φιλοσόφους προγόνους μου δεν τους θεωρώ βαρβάρους για να αντιμετωπίζουν τον λόγο με δολοφονίες, παρά μόνο με τον αντίλογο! Ξαναγράφω τον λόγο!
   Εσείς έχετε άλλη άποψη!
   Παρόλα αυτά τον Απόστολο Ανδρέα (και όλους σχεδόν τους Αποστόλους) κάποιοι τον Σταύρωσαν στην Αχαΐα…
   Δέχθηκε και αυτός και οι άλλοι να σταυρωθούν για …ένα ψέμα;
   Ένα “ψέμα” το οποίο το έζησαν και το μόνο που απόλαυσαν …ήταν βασανιστήρια αρνούμενοι να παραδεχθούν πως έλεγαν ψέμματα!!!
   Όπως ψέματα είναι όλα όσα έχουμε μάθει έως σήμερα και την αλήθεια την ξέρει …όχι η αποκάλυψη Του Αποστόλου Ιώαννου την οποία την ζούμε (συνομωσία 2000 ετών;;;) αλλά …


   Ας πάμε στην ουσία της ανακάλυψης του Σαούλ!

   Ας διαβάσουν όσοι νομίζουν πως προέρχεται από Έλληνες!
   Τι άλλο θα μπορούσε να γράψει ένας ραβίνος την εποχή που θα έπρεπε να καταδικαστεί στην συνείδηση των Ευρωπαίων ο Χριστιανισμός η δεξιά κοσμοθεώρηση και να πάρει την θέση του η αριστερά , ο κομμουνισμός;

   ΑΡΘΡΟ 2 ΑΠΟ 2 (συνέχεια εκ του προηγουμένου τεύχους)
   Το παρακάτω άρθρο έχει γραφεί από τον Marcus Eli Ravage, έναν ραββίνο-συγγραέα που «ετιμάτο υπό την εύνοια των Rothschilds (των εβραίων τραπεζιτών) σαν ο μόνος εγκεκριμένος βιογράφος τους».

   Πώς το καταφέραμε; Σχεδόν κατά λάθος. Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν, στην μακρινή Παλαιστίνη, η θρησκεία μας είχε παραπέσει στην παρακμή και στον υλισμό…
   http://www.tetraktys.org/iraklis/mid%20alithis_katagogi.htm

   Τι να πρώτο αναιρέσει κανείς σε αυτό το εντελώς ανιστόρητο και χωρίς καμία απόδειξη για όλα αυτά που γράφει κείμενο, το οποίο έχουν κάνει ευαγγέλιο όλοι όσοι θέλουν να κατηγορήσουν τον Χριστιανισμό ;
   Τον Λούθηρο τον οποίο ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ακριβώς για να μην παρασυρθούν από τις Εβραϊκές επιρροές!
   Τον Λούθηρο επικαλείται ως υπεύθυνο για την διάδοση του …”Εβραιχριστιανισμού” !

   Το ότι οι Ρωμαίοι είναι θέλησαν να Σταύρωσουν τον Ιησού Χριστό φοβούμενοι την επαναστικότητα Του και όχι οι Εβραίοι;

   Το ότι “ Ένας αδέξιος Ρώσος παραχαράζει ορισμένα έγγραφα και τα δημοσιεύει σε ένα βιβλίο με το όνομα Τα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών”…

   Το ότι ζούσαν κομμουνιστικά οι πρώτοι Χριστιανοί;
   Υλιστές δηλαδή οι πρώτοι Χριστιανοί και άθεοι;

   Διαγραφή
  6. 2)

   Ο “σπουδαίος” αυτός Ραβίνος βιογράφος των Ροτσιλντ επικαλείται και τον Gibbon!
   “Προφήτη” της Γαλλικής επανάστασης;
   Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
   Ο Έντουαρντ Γκίμπον … φέρεται ότι συνέλαβε την ιδέα της συγγραφής ενός έργου[1] η συγγραφή του οποίου διάρκεσε από το 1776 έως το 1788. Στο έργο του ανιχνεύεται η σύνδεση του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου, με την διαπραγμάτευση θεμάτων όπως η εγκαθίδρυση του χριστιανισμού, οι Τεύτονες, οι κατακτήσεις του Ισλάμ και οι Σταυροφορίες[2].
   Παράθεση #1
   Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «Ιστορία του Βυζαντίου», Νεφέλη, Αθήνα 2006, σελ. 7 (στον πρόλογο του C. Mango)
   «Δεν πρόκειται να επαναλάβω τη στερεότυπη φράση ότι οι βυζαντινές σπουδές ήταν και συνεχίζουν να είναι αδικαιολόγητα παραμελημένες. Αυτό μπορεί να ίσχυε πριν από 100, ίσως και 50 χρόνια, αλλά σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα. Η περιφρονητική μεταχείριση του Βυζαντίου από μελετητές όπως ο Μοντεσκιέ και ο Εδουάρδος Γίββων διατήρησε κάποια από την κακεντρέχειά της και στη βικτωριανή εποχή, αλλά άρχισε να απορρίπτεται πολύ πριν το τέλος του 19ου αιώνα, προς όφελος μιας πιο θετικής θεώρησης».

   Παράθεση #2
   Lefebvre Georges, «Η Γαλλική Επανάσταση», 7η έκδ. αναθεωρημένη c1989, MIET, Αθήνα 2003, σελ. 77
   «…τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης ο Γίββων δεν έδειξε μικρότερη εχθρότητα απ΄ ό,τι ο Βολταίρος απέναντι στον χριστιανισμό, κηρύσσοντας τον ένοχο για την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας».
   http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/givon_1.htm
   Η Γαλλική Επανάσταση του 1789 …ενέπνευσε τους λαούς όλης της Ευρώπης να παλέψουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την απολυταρχική μοναρχία, αποτελώντας το έναυσμα για τον ξεσηκωμό στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα….

   Τα αποτελέσματα τα ζούμε …ο Χριστιανισμός ευθύνεται και για την επικράτηση του κομμουνισμού!!!
   Εάν είχαμε παραμείνει πιστοί στην Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία η υλιστική αριστερά δεν θα είχε καμία τύχη στην χώρα μας!
   Τώρα ας γευτούμε τα αποτελέσματα!
   Συμπτώσεις!!!

   Διότι κομμουνισμὸς σημαίνει ὑποταγὴ στὸν σιωνισμό!!!
   «Μία προοδευτικὴ φορολογία θὰ δόση πολὺ μεγαλύτερο εἰσόδημα ἀπὸ τὴν σημερινὴ ἀναλογικὴ φορολογία, ἡ ὁποία μᾶς εἶναι χρήσιμη μόνον γιὰ νὰ διεγείρουμε ἀναταραχὲς καὶ δυσαρέσκειες μεταξὺ τῶν Χριστιανῶν.
   Προκαλέσαμε στοὺς Χριστιανοὺς οἰκονομικὲς κρίσεις μὲ μοναδικὸ σκοπὸ ν’ ἀποσύρουμε τὸν χρυσὸ ἀπὸ τὴν κυκλοφορία.
   Κομμουνισμὸς κατὰ βάσιν σημαίνει Μᾶρξ.
   Μᾶρξ σημαίνει συγγενὴς καὶ προπαγανδιστὴς τῶν Rothschild, ποὺ κατὰ Μπακούνιν ἦσαν ἐπὶ πλέον καὶ ἐχθροὶ τῶν λαῶν:

   http://filonoi.gr/2017/02/23/dioti-kommoynismos-shmainei-ypotagh-ston-sionismo/


   Πάλι οι ροτσιλντ στην μέση...
   Νέος λόγος διχασμού των Ελλήνων , παλαιά και να θρησκεία.
   Είμαστε σε καλό δρόμο..
   ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ...

   Διαγραφή
  7. Η «ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

   ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η «ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 3.500.000 ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΒΙΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

   ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ

   ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΥΓΙΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ

   ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗΣ ΔIΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

   ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
   ΕΔΩ:
   http://nemetwr.pa-sy-a.gr/2009/10/24/24-00/pa-sy-a_nemetwr_2009-10-24_24-00.htm#plohgos_05

   ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΑΠΑΝΗΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

   ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/04/30/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-04-30_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/09/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-09_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/15/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-15_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/23/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-23_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/24/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-24_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/25/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-25_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/26/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-26_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/27/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-27_00-00.htm#plohgos_03

   ΕΔΩ:
   http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/05/28/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-05-28_00-00.htm#plohgos_03

   Διαγραφή
 8. Θεόδοτε,θα μπορούσες να παραθέσεις ορισμένα βιβλία περί Ινδοευρωπαίων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ, σε ευχαριστώ Θεόδοτε για την απάντηση.

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας !
   Τα βιβλία που είναι ενδεικτικά του θέματος είναι του J.K.Mallory και του J.Haudry με τον κοινό τίτλο Οι Ινδοευρωπαίοι. Επίσης τα βιβλία η Έλευση των Ελλήνων του R.Drews και Οι λαοί της θάλασσας της K.N.Sandars είναι πολύ βοηθητικά για την ιστορική εκείνη εποχή.

   Διαγραφή
  3. Να είστε καλά κύριε Δρίτσα.

   Διαγραφή
  4. Δέν υφίσταται αγαπητέ κύριε Δρίτσα όρος Ινδοευρωπαίος, είναι αδόκιμος και ανθρωπολογικά δεν υπάρχει τέτοιος τύπος ούτε πολιτισμός!. Είναι ένα συνεχόμενο λάθος των αθρογράφων της Ιστορικής μελέτης.Η επιμειξία στον ευρύτερο χώρο της Ασίας είναι με φύλα κιτρινα και μογγολικά όχι με Ινδούς. Παλαιόθεν υπήρχαν Βραχμάνοι -λευκοί άποικοι από την Μεσόγειο - Ελλαδα που ανεμείχθησαν με τους Ινδούς σε κάποιο ποσοστό άγνωστο σε εμένα,
   Ευχαριστώ

   Διαγραφή
  5. Γιώργος Δρίτσας9 Μαρτίου 2017 - 8:29 μ.μ.

   Καλησπέρα σας,
   Ο όρος έχει καθιερωθεί πράγματι ως μια παράμετρος ονοματολογικής ανάλυσης του φαινομένου της εμφάνισης ενός συγκεκριμένου λαού.Αυτός ο λαός είτε μας αρέσει όμως είτε όχι δεν ήταν μεσογειακός ούτε ανθρωπολογικά στηρίζεται αυτό και μάλλον είναι πιο κοντά στο πρωτο-'νορδικό' και σε κάποιους υποτύπους τέτοιου είδους μετά την ανάμειξη αυτού με τους μεσογειακούς και τους κρομανοειδείς. Από την ανάμειξη με τους παλαιοευρωπαίους ή την διατήρηση του αρχικού τύπου προέκυψαν οι σύγχρονοι Λευκοί Ευρωπαίοι. Η ανάμειξη τώρα με άλλους λαούς ιδιαίτερα δε στην προιστορική περίοδο είναι ένα δεδομένο που υπάρχει και σήμερα και δεν μας ενδιαφέρει απολύτως αλλά πράγματι η γεωγραφική γειτόνευση έφερε και την φυλετική επιμειξία αλλά αποδεικνύει ταυτόχρονα και την πρωτο-πατρίδα των Ινδοευρωπαίων στην στέππα.Βέβαια πέρα από αυτά το να ισχυρίζόμαστε εν μέσω λοιπόν 2017 ότι δεν υπήρξαν Ινδοευρωπαίοι είναι το ίδιο γελοίο με το να ισχυριζόμαστε ότι δεν υπήρξαν ποτέ δεινόμσαυροι επειδή ο όρος δεν καλύπτει το φαινόμενο της εμφάνισης των τεράστιων αυτων ερπετών(θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπόψιν σας την βιβλιογραφία που παρέθεσα αν και υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα έρευνες και βιβλία).
   Επιπλέον θα παρακαλούσα όλους να επικεντρωθούνε στα βασικά θέματα που θίγω και να καταλάβουν όλοι όσοι διαβάζουν το άρθρο ή έχουν διαβάσει τα προηγούμενα άρθρα ότι ούτε αυτοχθονιστής είμαι ώστε να θεωρώ ως λογική εναλλακτική τον 'γηγενισμό' ούτε χαζοπερήφανος για να θεωρώ ότι υπάρχει αιώνια συνέχεια με την αρχική μορφή τους των πολιτισμών και ιδιαίτερα του ελληνικού, δια του σύγχρονου ελληνικού κράτους, με σκοπό να υποβιβάσω τον Δυτικό Πολιτισμό που είναι γέννημα και αυτός της μιας κοινής Φυλής (με την όποιες αλλοιώσεις και παραλλαγές). Θέλω να δώσω να καταλάβουν άπαντες (με βάση τα σχόλια που είδα γενικά και με αφορμή αυτά) ότι ΄σύγχρονος κόσμος' όπως και τα πάντα γενικότερα δεν ερμηνεύονται επιπόλαια και συναισθηματικά.
   Συγγνώμη για την όποια ένταση της απάντησης αλλά λόγω φόρτου δεν μπορώ να απαντήσω μεμονομένα σε όλους και έτσι απάντησα περιληπτικά στην δική σας ένσταση για όλες τις υπόλοιπες ενστάσεις. Αν χρειαστεί θα επανέλθω με πιο αναλυτικά άρθρα. Ευχαριστώ !

   Διαγραφή
  6. Θα τα μελετήσω τα βιβλία που αναγράφεται,δέν εμφορούμαι από αντιπαλότητα , απλά υπάρχει η ανθρωπολογική μελέτη των λαών της στέππας που αναφέρατε και οι οποίοι δέν αποτελούν οργανωμένο πολιτισμό αλλά νομάδες που ζούν με επιδρομές και δεν αναμειγνύονται με τα Ευρωπαϊκά φύλα. Πού ήτο η κοιτίδα τους ήτο Ινδοί?, ήτο Εσκιμώοι, ήτο Αραβες, ήτο Σκύθες, ήτο Αριμασποί ?,ήτο Ιρανοί ?. Οι φυλές αγαπητέ κυριε Δρίτσα είναι οι εξής. Λευκή-Κίτρινη-Μαύρη-Ερυθρή-και Εσκιμώοι. Το πότε έγινε μείξη των άνωθι και σε ποιό μέρος και ποσοστό είναι ένα τεράστιο γεγονός το οποίο χρειάζεται πολυετή μελέτη. Καμία ένταση , η συζήτηση γίνεται με την ευρύτητα που μας προσφέρει το διαδίκτυο και φυσικά εάν οι συγγραφείς των περί των ''ινδοευρωπαίων'' έχουν επιμειξία από την στέπα καλώς να έχουν. Οι Νορδικοί είναι παλαιοί Μεσογειακοί πληθυσμοί που ανέβηκαν μετά την τήξη των παγετώνων βόρεια. Η αληθής προϊστορία δεν μπορεί κατ' ουδένα τρόπο να μειώσει τον Δυτικό πολιτισμό, δύναται να δημιουργήσει σωστές σχέσεις της Ευρωπαϊκής λευκής φυλής. Τα ανθρωπολογικά ευρύματα έχουν αποδείξει ποία είναι η αυτοχθονία των κατοίκων της ανατολικής Μεσογείου και δή των Ελλήνων, ασχέτως ψυχικής ροπής και διαφθοράς που όλους μας στεναχωρεί.
   Ευχαριστώ.

   Διαγραφή
  7. Γιώργος Δρίτσας28 Απριλίου 2017 - 12:42 π.μ.

   Έχετε την άποψή σας περί μεσογειακών ή οποία καλώς θα είναι να θεωρηθεί άποψη όπως και πολλά άλλα που σχολιάζετε. Καλό είναι η έρευνα να βγαίνει και εκτός διαδικτύου ώστε να μην υπάρχει υπερβολή στην χρήση του. Όλα τα ερωτηματά σας θα καλυφθούν αν αναγνώσετε μέρος της βιβλιογραφίας αφού ούτως ή άλλως φαίνεται ότι θέλετε και είστε πρόθυμος να ασχοληθείτε. Καλή σας συνέχεια!

   Διαγραφή
  8. Ανεγνωσα μέρος του έργου του Ιρλανδού J.K.Mallory, συστημικός είναι με τις τεχνικές γράφει που έχει διδαχθεί, συστημικός και αυτός ανατολίτης και θεωρεί απροσδιόριστους τους Πελασγούς(δηλαδή τα προελληνικά φύλα) λόγω απουσίας ενδείξεων μέσω της γλωσσικής έρευνας που χρησιμοποιούν ώς εργαλείο αποδεικτικό για την χρονολόγηση- μετανάστευση και εγκατάσταση πολιτισμών.
   Κάπου θα έπρεπε να έχει μάθει ότι στα Γιούρα Αλοννήσου ευρέθει χαραγμένη πλάκα με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα ΤΑΥΔΑ όπου εννοείται η Θεά Αρτεμις χρονολογίας 6128 π.Χ., η οποία είναι ένα από τα πολλά που θα έχουν βρεθεί και πιθανώς καταστραφεί από τους χιλιάδες λαθρο ανασκαφείς και διαφόρους συλλέκτας.. Τέλος πάντων για να μην κουράζω
   and the compilation of the|preat Greek oral epics such as the Iliad. In the
   subsequent 2,500 years the Greek language has undergone marked changes to
   evolve into Modern Greek which is currently spoken by approximately eleven
   million people both in Greece and in a few of its remnant colonies.

   Πάει να χρονολογήσει μία γλώσσα που εξηγεί ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ-ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ-ΦΥΣΙΚΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ- από προηγούμενους εξελιγμένους τεχνικά πολιτισμούς με ένα span-μέτρηση γραμμική και όχι κυκλική και εκεί μοιραία χάνει χωρίς να ρίξει ούτε τουφεκιά.
   Επίσης πιο πάνω μεταφέρει κάτι προτάσεις Φρυγικές gegreimenan egedou tios outan
   και πάει να το εξηγήσει (. At the other end of the spectrum is tios which some have attempted to relate to
   Sanskrit dyaus, Greek Zeus and similar words for the Indo-European sky-god.
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ tios ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ!!!!! που ήταν ΣΙΟΣ-(ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΟΣ - ΘΕΟΣ - ΘΙΟΣ ΤΙΑUS- DIAUS PITAR - DEUS ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ)
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

   Διαγραφή
  9. Συνεχεια απο το προηγουμενο, οσον αφορα την γλωσσικη εξελιξη 2500 χρονων, που αναφερει evolve... Διευκρινιζω οτι οι εως τωρα επισημες ανασκαφες προσθετουν τουλαχιστον 5000 χρονια + πιθανες τεχνικες γνωσεις, ανωτερου πολιτισμου στο αιγαιο και αλλου. Ευχαριστω.

   Διαγραφή
  10. Γιώργος Δρίτσας4 Μαΐου 2017 - 11:13 π.μ.

   Καλησπέρα σας, δεν ειπώθηκε πουθενά ότι το έργο του συγκεκριμένου ιστορικού (''ανατολίτης'' -sic !) δεν περιέχει κάποιες ''συστημικές'' αναφορές αλλά παρόλα αυτά το βιβλίο του (το τονίζω) είναι αρκετά διασταυρωμένο με έρευνες και πηγές. Αν παρόλα αυτά το βρίσκετε αναρκιβές (το βιβλίο του και όχι αναφορές του στο διαδίκτυο ή άρθρα του στο διαδίκτυο) μπορείτε να διαβάσετε και τα άλλα βιβλία περι του συσγκεκριμένου θέματος( και αν δεν σας φτάνουν αυτά θα σας προτέινω και άλλη βιβλιογραφία και επιστημονική αρθρογραφία καθώ επίσης και την αρχαία ελληνική γραμματεία -π.χ. Ηρόδοτος ) .
   Οσον αφορά τώρα τις αρχαίες πλάκες και τα ευρήματα με πιθηκανθρώπους στο ελλαδικό χώρο : είναι όλα σχετικά!
   Ο χώρος δεν προσδιορίζει εξ αρχής το οτιδηποτε αλλά σε αλληλεπίδραση με ένα λαό και την ουσία αυτού. Φυλή και Γη λοιπόν και όχι χώμα και άνθρωποι.
   Είναι γεγονός ότι τα Ελληνικά φυλα, που ήταν μέρος των Ινδοευρωπαικών εισβολέων και κατακτητών, πήραν πολλά στοιχεια από τους μητριαρχικούς πολιτισμούς του ελλαδικού και νησιωτικού χώρου ένα από αυτά ήταν ως ένα βαθμό και η γραφή για αυτόν τον λόγο βρίσκουμε τέτοιες επιγραφές οι οποίες δεν μπορούν να θεωρηθούν πάντα ως μέρος του Ελληνορωμαικού πολιτισμικού κύκλου (ιδιαίτερα πλάκες που αναφέρονται σε πρώιμες μητριαρχικές θεότητες που αργότερα πήραν μια πιο κοντά στα Ινδοευρωπαικά πρότυπα θεικότητας μορφή).
   Χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω θα ήθελα οι επόμενες απαντήσεις σας να είναι πιο κοντά στο πνεύμα του άρθρου και της ιστορικής γνώσης και όχι σε ξεπερασμένες έννοιες αυτοχθονισμού που δεν έχουν καμιά θέση στην πραγματική Δεξιά εδώ και δεκαετίες. Καλό είναι να μην γράφουμε επιπόλαια για πράγματα που διαβάζουμε εν μέρει ή γνωρίζουμε εν μέρει και μάλιστα μέσω διαδικτύου.
   Μόνο έτσι θα ηττηθεί η φιλελευθερη και αριστερή ψευτο-διανοηση αν εμείς είμαστε πεπεισμένοι για το τι είμαστε και το που πάμε.

   Διαγραφή
  11. Τα ιδια με σας ακριβως υποστηριζουν απο πολλα χρονια οι θεωρουμενοι αριστεροι, εχετε λειτουργησει ενα χρονικο πλαισιο στην ερευνα σας, το οποιο δινει απαντησεις και χρονολογιες μη αποδεκτες απο τις εως τωρα γνωστες ανασκαφες. Και αποκλειεται πολλες εστιες που ακολουθουν ακτινικη μεταναστευση και επιστροφη, συνεπως ευχαριστω για τις πληροφοριες, επειδη τοσα εργα δεν μελετουνται σε λιγες μερες , εαν τα στοιχεια τους ειναι ατρανταχτα, θα συνομολογησω μετα της αποψεως σας. Ευχαριστω

   Διαγραφή
  12. Γιώργος Δρίτσας22 Δεκεμβρίου 2017 - 11:47 μ.μ.

   Οι ανασκαφές έχουν δείξει συγκεκριμένα πράγματα δεν έχετε παρά να μελετήσετε τον Γ.Μυλωνά και Σπ. Μαρινάτου που ομιλούν ξεκάθαρα για Ινδοευρωπαίους. Επίσης δεν έχετε παρά να μελετήσετε τους ίδιους τους αρχαίους συγγραφείς όπως τον Θουκυδίδη και τον Ηρόδοτο. Τέλος δε να μελετήσετε και την νεώτερη ιστοριογραφία από τον Κ.Παπαρρηγόπουλο μέχρι και την εκδοτική Αθηνών περί της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους για να δείτε αν όντως τα υποστηρίζουν αυτά αριστεροί ή είναι πάγιες θέσεις της νεο-Ελληνικής μας Ταυτότητας(αν και όλοι οι αριστερών ή φιλελεύθερων καταβολών ''επιστήμονες''(εκτος από κάποιους επιπόλαιους αυτοβαπτισμένους επιστήμονες πολυ(αμα)θείς άλλων καταβολών) υποστηρίζουν (φιλο-)αυτοχθονιστικές, μπερδεμένες και σε κάποιες περιπτώσεις και μεντιτερανιστικές θέσεις από καθαρά συσσωρευτική και γραμμική αντίληψη της Ιστορίας( σας παραπέμπω στο βιβλίο του Ά.Πουλιανού περί προέλευσης των Ελλήνων και Κ.Τριανταφυλλίδη περί γενετικής καταγωγής των Ελλήνων).

   Διαγραφή
 9. Περὶ τῶν Κυρίων Πατριαρχῶν Ἑλλήνων:
  «Δὲν ἀνεγνώριζον πρὸ τῆς ἐγκαταστάσεώς των εἰς τὴν κατοπινὴν πατρίδα τὴν γυναικοκρατίαν ὡς «πρῶτον ἐξελικτικὸν στάδιον», παρὰ ἠκολούθουν τὴν Πατρικὴν Ἀρχὴν ἀπὸ τῆς πρώτης ἡμέρας τῆς ὑποστάσεώς των».
  Alfred Rosenberg, «Ὁ μῦθος τοῦ εἰκοστοῦ αἰῶνος» (τόμος Α᾿), μετάφρασις: Στέφανος Γκέκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κυριακή, 3 Απριλίου 2011
  Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΛΕΣΒΙΑΖΟΥΣΑ ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ: "...Η ΛΑΒΡΥΣ...ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η λάβρυς είναι λιγότερο δημοφιλής σήμερα από ότι ήταν σε παλαιότερες εποχές αν και η σύνδεσή της με το λεσβιασμό και τις γυναίκες ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Βασικά πρόκειται για έναν διπλό λεπιδωτό πέλεκυ ή πολεμικό τσεκούρι Ινδιάνων που χρησιμοποιήθηκε σαν θεριστικό εργαλείο αλλά και σαν όπλο....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η πρώτη λάβρυς πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από 8000 χρόνια. Ήταν προσφιλής στις φυλές των Αμαζόνων που ζούσαν στην περιοχή του σημερινού Καζακστάν στην Κεντρική Ασία. Συνδέθηκε επίσης με την περιοχή του Κατάλ Χουγιούκ στη σημερινή Τουρκία, γύρω στο 6000 π.χ., που χρησιμοποιείτο σαν εργαλείο για τον καθαρισμό της γης. Το Κατάλ Χουγιούκ ήταν μια ήσυχη περιοχή, στην οποία λατρευόταν η Θεά Γη και άκμασε χωρίς διαμάχες για 1500 χρόνια....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η αρχαιότερη αυτοκρατορία, οι Εσπέριες Αμαζόνες, ήταν Λίβυες γυναίκες πολεμίστριες που κατάγονταν από την Τριτονία, ένα νησί πέρα από τις αφρικανικές ακτές, στη θέση των σημερινών Κανάριων νήσων, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από έκρηξη ηφαιστείου. Η Μύρινα, η σπουδαιότερη βασίλισσά τους κατέκτησε μεγάλα τμήματα της Ασίας, της Αφρικής καθώς και νησιά της Μεσογείου και ίδρυσε αρκετές πόλεις....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Μερικούς αιώνες αργότερα οι Θερμωδόντιες Αμαζόνες επανακατέλαβαν πολλές από τις ίδιες περιοχές στις οποίες είχε κυριαρχήσει η Μύρινα. Υπήρξαν ένα μητριαρχικό έθνος, της Εποχής του Χαλκού, συμμαχικών πόλεων & κρατών. Ζούσαν στον κάμπο του ποταμού Θερμώδοντα, κοντά στη Θάλασσα του Αζόφ. Το έθνος αυτό ιδρύθηκε από τη Λυσίππη με πρωτεύουσα τη Θεμίσκυρα....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η σφαίρα επιρροής του εκτεινόταν από τη Σαρματία (οι σημερινές ρωσικές στέππες) μέχρι τα βουνά της Ταυρίδας. Δια μέσου των λιμανιών του της Ανατολίας η γνώση για τις Αμαζόνες, με τα στοιχεία της θρησκείας τους και τις πρακτικές της κουλτούρας τους διαδόθηκε σ' ολόκληρο τον κόσμο....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Τη διακυβέρνηση ασκούσαν πολλές βασίλισσες, στις οποίες απέδιδαν τιμές ηγετών της φυλής, αλλά δια νόμου η αυτοκρατορία μπορούσε να κυβερνηθεί ή να διδαχθεί τον πόλεμο και την γεωργία μόνο από γυναίκες.....Αργότερα, στην γραπτή ιστορία, Αμαζόνες βρέθηκαν στην Νταχόμεϋ, στη Σιέρρα Λεόνε και στη Νιγηρία της Αφρικής καθώς και στη Βραζιλία όπου ο ποταμός Αμαζόνας πήρε την ονομασία του από εκείνες....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο περιορισμός και η εξαφάνισή τους επήλθε μετά την ήττα τους από τους Έλληνες....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Οι Έλληνες ήταν επικίνδυνοι. Ήταν οι πατριάρχες που έρχονταν να ανατρέψουν το μητριαρχικό σύστημα αξιών, χωρίς σεβασμό στη γυναίκα, στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία της. Ήταν οι πατριάρχες που αλύπητα χτύπησαν έναν περήφανο μητριαρχικό λαό....."

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Δεν είχαν άλλη επιλογή οι Αμαζόνες παρά να τους πολεμήσουν. Να αμυνθούν και να τους πολεμήσουν. Κι όχι μόνο για τις βασίλισσες κι αγαπημένες τους. Διακυβεύονταν πολύ περισσότερα πράγματα εκείνες τις ταραγμένες εποχές....."

  ΠΗΓΕΣ:
  http://anti-amazon.blogspot.gr/2011/04/blog-post_03.html
  http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2009/09/24/24-00/pa-sy-a_enhmerwths_2009-09-24_24-00.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΟΜΕΑΣ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

  ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

  http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohghsh_80

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λόγω του οτι εντοπίστηκε μεταγενέστερη αναβάθμιση των συνδέσμων (Links) που είχε ξεχαστεί και για την διευκόλυνση των αναγνωστών επαναδημοσιεύω το σχόλιο με το σωστό Link

   ΤΟΜΕΑΣ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

   ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

   http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohgos_80

   Διαγραφή
 12. ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΑΜΑΖΟΝΕΣ

  http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohghsh_82

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λόγω του οτι εντοπίστηκε μεταγενέστερη αναβάθμιση των συνδέσμων (Links) που είχε ξεχαστεί και για την διευκόλυνση των αναγνωστών επαναδημοσιεύω το σχόλιο με τα 2 σωστά Links

   ΤΟΜΕΑΣ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

   ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ

   http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohgos_80

   ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ΑΜΑΖΟΝΕΣ

   http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohgos_82

   Διαγραφή
 13. ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟΜΟ (10) ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΤΟ ΛΗΜΑ Μητριαρχία (ή η γυναικοκρατία ή μητρικόν δίκαιον) ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Π. Χόνιγσχάϊμ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ "αρχικόν κύκλον αναγόμενον ουχί είς οικovομικά ελατήρια, αλλ' εις ειδικήν θρησκευτικήν διάθεσιν καί δή διάθεσιν τείνουσαν πρός τήν μαγείαν"

  http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/lexh_mhtriarxia_(350p)_(00%25).jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η “μητριαρχεία” Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ προχωρεί με βήμα ταχύ!

  ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ!!!

  Και ο Ελληνας κοιτάζει το ...ΚΚΕ ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ...


  Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΕΩΝ(!) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, στο ..."φιλόξενο" Πάντειο Πανεπιστήμιο....

  http://attikanea.blogspot.gr/2017/02/blog-post_769.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Βεβαίως υπάρχουν οι ινδοευρωπαϊοι εφόσον έχουν και …γλώσσα και το αναφέρει το εγκυρότατο
  https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BD%CE%AD%CE%BC%CF%89

  Η δική μας η Ελληνική (Η ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ, η πιο παλιά "δεν υπάρχει") έγινε αρχαία ως και εμείς αρχαίοι που χρήζουμε αντικατάστασης από νεό αίμα… ινδοευρωπαϊκό!

  Αρχαία ελληνικά (grc) [επεξεργασία]
  Ετυμολογία [επεξεργασία]
  νέμω < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *nem

  Αρχαία ελληνικά (grc) [επεξεργασία]
  οἶκος < ϝοῖκος < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *woyḱos / *wéyḱs. Συγγενές με το λατινικό vicus (συγκρότημα κατοικιών) και το (σανσκριτικά) विश् (viś), वेश (veśa: οικία)

  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΟΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ “ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” που νέμονται την εξουσία ...χωρίς ΑΝΤΙΛΟΓΟ!


  "Τέλος δὲ καὶ τούτου τοῦ λόγου λαβόντος
  ἠξίουν ἐγὼ καὶ περὶ οἴκου ᾗ χρηστέον εἰπεῖν
  τοὺς ἄνδρας ἡμῖν· "βασιλείας μὲν γὰρ καὶ πόλεις
  ὀλίγοι κυβερνῶσιν, ἑστίας δὲ πᾶσιν ἡμῖν καὶ οἴκου
  μέτεστι."

  Γελάσας οὖν ὁ Αἴσωπος, "οὔκ, εἴγε τῶν πάν- Ο Αίσωπος τότε εγέλασε και είπεν:
  155a των," ἔφη, "καὶ Ἀνάχαρσιν ἀριθμεῖς· τούτῳ γὰρ
  οἶκος οὐκ ἔστιν, ἀλλὰ καὶ σεμνύνεται τῷ ἄοικος
  εἶναι, χρῆσθαι δ' ἁμάξῃ, καθάπερ τὸν ἥλιον ἐν
  ἅρματι λέγουσι περιπολεῖν, ἄλλοτ' ἄλλην ἐπι-
  νεμόμενον τοῦ οὐρανοῦ χώραν."
  Καὶ ὁ Ἀνάχαρσις, "διὰ τοῦτό τοι," εἶπεν, "ἢ
  μόνος ἢ μάλιστα τῶν θεῶν ἐλεύθερός ἐστι καὶ
  αὐτόνομος, καὶ κρατεῖ πάντων, κρατεῖται δ' ὑπ'
  οὐδενός, ἀλλὰ βασιλεύει καὶ ἡνιοχεῖ. πλὴν σέ γε
  τὸ ἅρμα λέληθεν αὐτοῦ, ὡς ὑπερφυὲς κάλλει καὶ
  155b μεγέθει θαυμάσιόν ἐστιν· οὐ γὰρ ἂν παίζων ἐπὶ
  γέλωτι παρέβαλες ἐκεῖνο τοῖς ἡμετέροις. οἶκον δέ
  μοι δοκεῖς, ὦ Αἴσωπε, ταυτὶ τὰ πήλινα καὶ ξύλινα
  καὶ κεραμεᾶ στεγάσματα νομίζειν, ὥσπερ εἰ κο-
  χλίαν ἡγοῖο τὸ κέλυφος, ἀλλὰ μὴ τὸ ζῷον. εἰκότως
  οὖν σοι γέλωτα παρέσχεν ὁ Σόλων, ὅτι τοῦ
  Κροίσου τὴν οἰκίαν κεκοσμημένην πολυτελῶς θεα-
  σάμενος οὐκ εὐθὺς ἀπεφήνατο τὸν κεκτημένον
  εὐδαιμόνως οἰκεῖν καὶ μακαρίως, ἅτε δὴ τῶν ἐν
  αὐτῷ μᾶλλον ἀγαθῶν ἢ τῶν παρ' αὐτῷ βουλό-
  μενος γενέσθαι θεατής· σὺ δ' ἔοικας οὐδὲ τῆς
  σεαυτοῦ μνημονεύειν ἀλώπεκος. ἐκείνη μὲν γὰρ
  εἰς ἀγῶνα ποικιλίας καταστᾶσα πρὸς τὴν πάρδαλιν
  ἠξίου τὰ ἐντὸς αὐτῆς καταμαθεῖν τὸν δικαστήν

  https://www.mikrosapoplous.gr/plut/7s03c.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ἀγαπητέ, καλῶς ἤλθατε στὴν πραγματικότητα - τῶν Ἰνδοευρωπαϊκῶν γλωσσῶν καὶ φύλων, τοῦ Φαρισαίου Σαούλ (δὲν ἔχετε καθόλου ἀκούσει περὶ "Πράξεων τῶν Ἀποστόλων" καὶ τοῦ "ὁράματος" ἐκείνου; Πῶς λοιπὸν ἀποτελεῖ ὁ Σαοὺλ "νέαν ἀνακάκυψιν/ἐπινόησιν";) κ.λπ.!
  Ὀφείλετε μᾶλλον νὰ τὴν ἀναγνωρίσητε, ἀντὶ νὰ τὴν ἐξορκίζητε διὰ στερεοτύπων θρησκολήπτων "ἐπιχειρημάτων"!
  Πράγματι, δὲν εἶν᾿ ὁ αἰγιαλὸς ὅπου ἔκπληκτος προσεγγίζετε στραβός, ἁπλῶς ἀρμενίζετε στραβά!
  Ἡ σημασία τῶν λέξεων μεταβάλλεται πολὺ καὶ τροποποιεῖται χωροχρονικῶς, μὴ σᾶς φαίνεται τόσον ἀπροσδόκητος ἡ λατινικὴ συλλογικὴ σημασία τοῦ Vicus, ὡς ἀντιστοίχου τοῦ ἑλληνικοῦ Fοικος (τὸ F ἐκαλεῖτο βαῦ διὰ τὸν ἦχον, δίγαμμα διὰ τὸ σχῆμα). Πέραν τοῦ ὅτι καὶ νεοελληνιστὶ ἡ λέξις "οἶκος" ἔχει μεταβάλει τὴν κυριολεκτικήν της εἰς ἀποκλειστικῶς μεταφορικὴν σημασίαν (π.χ. "Οἶκος Ναύτου"), νὰ ὑπενθυμίσω τὴν θανάσιμον παρεξήγησιν μεταξὺ Κρητὸς καὶ Ἀρβανίτου ἐν τῇ "Βαβυλωνίᾳ" τοῦ Βυζαντίου, ὅτε ὁ πρῶτος κατηγόρησε τῷ ἑτέρῳ τὸ πῶς οἱ Ἀρβανίται ἐπιπίπτουν εἰς τὰ κοπάδια καὶ καταβροχθίσουν "κουράδια" των, ἤγουν πρόβατα κατὰ τὴν κρητικὴν διάλεκτον - ὄχι ὅμως καὶ κατὰ τὴν στεριανήν, ἀτυχῶς...
  Βεβαίως καὶ δύνασθε νὰ μάθετε πολλὰ καὶ ἐξ ἑνὸς ραββίνου ὅπως ὁ Marcus Eli Ravage, ἐφ᾿ ὅσον δὲ ἤδη ἐντρυφῆτε εἰς ἑβραϊκὰ ἀναγνώσματα, τοὐλάχιστον μὴ γίνεσθε ἐπιλεκτικὸς διὰ νὰ προστατεύσητε τὰς θαυματουργοὺς αὐταπάτας σας. Μελετήσατε ἀκόμη τὶ ἔγραψεν ἤδη ὁ Φαρισαῖος Σαοὺλ πρὸς Ῥωμαίους, κεφ. 11, τὸ πῶς κι ὁ χείριστος τῶν Ἑβραίων θὰ εἶναι ἐσαεὶ καὶ ἀνεπιστρεπτὶ ("ἀμεταμέλητα γὰρ τὰ χαρίσματα καὶ ἡ κλῆσις τοῦ Θεοῦ") κατὰ φύσιν "κλάδος τῆς ἐλαίας", ἤγουν περιούσιος τοῦ αἱμοσταγοῦς Ἰαχβέ, ... πρὸς χάριν του δὲ καὶ τῆς σωτηρίας του ὡς ἀβοηθήτου Γκόιμ ("ἐκ τῆς ἀγριελαίας ἐκκοπέντος") ἀκόμη καὶ πλανᾶσθαι δυναμένου, τότε ὅμως μόνον πρὸς δόξαν Κυρίου (!!!!!! Ῥωμ. 11, 24-36) καί, ἄρα, (Ῥωμ. 11, 17-8) "Εἰ δέ τινες τῶν κλάδων ἐξεκλάσθησαν, σὺ δὲ ἀγριέλαιος ὢν ἐνεκεντρίσθης ἐν αὐτοῖς καὶ συγκοινωνὸς τῆς ῥίζης καὶ τῆς ποιότητος τῆς ἐλαίας ἐγένου, μὴ κατακαυχῶ τῶν κλάδων· εἰ δὲ κατακαυχᾶσαι, οὐ σὺ τὴν ῥίζαν βαστάζεις, ἀλλ᾿ ἡ ῥίζα σέ." Διακήρυξις τῆς οἴκοθεν ὑπερφυσικῆς ὑπεροχῆς τῶν Ἑβραίων, ἐπιρριπτομένη αὐθαδέστατα καὶ κατὰ πρόσωπον ἐπὶ τῶν μισητῶν των "ἐθνικῶν"!
  Διατί, ἀλήθεια, ὁ Σαούλ, αἴφνης ἐν ὁράματι τὴν "περὶ ἀναστάσεως Ἰησοῦ σωτηρίαν ἀλήθειαν" ἐκ τῆς πλάνης ἀναβλέψας, δὲν ἔσπευσε νὰ "σώσῃ" τοὺς οἰκείους του πλανωμένους Ἑβραίους παρὰ ἔστρεψε ὅλην του τὴν ἐνεργητικότητα πρὸς "σωτηρίαν" τῶν Ἐθνικῶν (:Ἀρίων);
  Ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος λοιπὸν προκύπτει εὐκρινέστατα τὶ εἴδους "ὅραμα" καὶ ἀναλαμπὴν εἶχεν ὁ ἕως τότε φανατικὸς διώκτης τῶν Ναζωραίων Σαούλ: "Μὰ τὶ ἠλίθιος εἶμαι! Ἀντὶ νὰ διώκω τὴν γελοίαν ταύτην καὶ ψυχοφυσικῶς εὐνουχιστικὴν ἰουδαϊκὴν αἵρεσιν, διατὶ νὰ μὴ τὴν βοηθήσω καὶ χρησιμοποιήσω κατὰ τῶν μισητῶν μου Ἐθνικῶν;;!!! Προκαλῶν καὶ τὴν πλήρη των πνευματικὴν ἀλλοίωσιν/ἀλλοτρίωσιν καὶ ὑποδούλωσιν;"
  -Τοῦθ᾿ ὅπερ καὶ ἐγένετο! (ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 17. (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΝ>>)
  Παρεμπιπτόντως, τὶ ἀπέγιναν ἐκεῖνοι οἱ Ἑβραῖοι χριστιανοί, ὅπως ὁ Σαούλ - καὶ οἱ χριστιανοὶ Ἑβραῖοί του ἀνὰ τὴν ῥωμαϊκὴν ἐπικράτειαν; Προφανῶς μόλις ἐπέτυχαν τὴν ἀποστολήν των ... "σοβαρεύτηκαν" κι ἔπαυσαν ἐκεῖνο τὸ θέατρον σωτηρίας τῶν ἐθνικῶν, ἀφοῦ πλέον τὸ πρᾶγμα (κατρ)ἐκύλει ἀφ᾿ ἑαυτοῦ, πρωτοστατούντων τῶν (σχεδὸν παρομοίως πλέον ἀνθελληνικῶν!) συριακῶν καὶ μικρασιατικῶν/καππαδοκικῶν φωστήρων, "πατέρων" τῆς ἐκκλησίας...
  Δὲν περιφρονῶ καθόλου τὸν διάλογον, ὅμως θέτω ὅρια. Τὸ γελοῖον λογύδριον τοῦ Σαοὺλ ἐπὶ τοῦ Ἀρείου Πάγου ἀποτελεῖ ἀνυπέρβλητον μνημεῖον διαβολικῆς σημιτικῆς κουτοπονηριᾶς. Ἡ ἀπάντησις θὰ ἔδει νὰ δοθῇ ξίφει, οὐ λόγοις. Ἐπικρατήσαντος δὲ τοῦ μισαλλοδόξου ναζωραϊκοῦ φανατισμοῦ, ἀπηγορεύθη πᾶσα ἐλευθερία λόγου καὶ σκἐψεως, τῆς χριστιανικῆς Σαρίας ἐπιβληθείσης.
  Τὸ ὅτι ἡ πρωτόγονος ἐκείνη ἰουδαϊκὴ θαυματολογικὴ πρόληψις (καθὼς "Ἰουδαῖοι σημεῖον ζητοῦσι") μεθοδικῶς ἀνεμείχθη πρὸς ψήγματα ἑλληνικῆς σοφίας, ἀκόμη καὶ (ἠλλοιωμένα καὶ μεμειγμένα) στοιχεῖα κάποιας Ἀρίας μεταφυσικῆς Παραδόσεως, εἶναι διόλου συναφὲς τῇ σαουλείῳ διαβολικότητι, προκειμένου οἱ ἰουδαιοχριστιανοὶ νὰ διεισδύσουν εἰς καὶ ἁλώσουν τὸν πυρῆνα τῆς Ἑλληνικότητος - καθὼς, ὁπως καὶ ὁ Σαοὺλ ἐπίσταται καὶ ἀναγνωρίζει, οἱ Ἕλληνες ζητοῦσι σοφίαν.

  Μετ᾿ εἰλικρινοῦς φιλικῆς διαθέσεως καὶ συμπαθείας σᾶς προτρέπω λοιπὸν ν᾿ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΤΕ τὴν πραγματικότητα, ἀντὶ συνεχῶς καὶ ἀπαραλλάκτως νὰ τὴν ἐξορκίζητε δογματικῶς, καθ᾿ ὅλας της τὰς πτυχάς! Ἂν βεβαίως ἔχετε τὸ θάρρος: Δὲν εἶναι καθόλου εὔκολον, τὸ γνωρίζω καλῶς!
  Στέφανος Γκέκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. "ΑΝΤΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΝ"

  Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΩΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

  http://anti-kentauron.blogspot.gr/2013/03/blog-post_16.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. 1) Κύριε Γκέκα,
  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε μια συζήτηση σε τι αποκοπούν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί έστω και έμμεσα . Όχι μόνο προς το πρόσωπο μου αλλά και στην ίδια την θρησκεία μου - χαρακτηρίζοντας την γελοία και στους Αγίους της Χριστιανικής πίστης , ως ο Απόστολος Παύλος - ΚΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας υμών των Ελλήνων Χριστιανών Ορθόδοξων.

  Η μέθοδος του να υποτιμούν αυτόν που γράφει και όχι να απαντούν σε αυτά που γράφει είναι ευρέως διαδεμομένη από την κυρίαρχη σήμερα αριστερά. Ειλικρινά ελπίζω να μην επιθυμείται κάτι τέτοιο.
  Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε όλοι μας. Κατηγορείται την Χριστιανική σαρία αλλά παραβλέπεται πως η μέθοδος αυτή κυριαρχεί σήμερα που ΔΕΝ κυριαρχεί η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία.
  Ίσως κυριαρχεί ο σιωνισμός τον οποίο φαίνεται να μάχεσθε.
  Εγώ ΔΕΝ μάχομαι τίποτα και κανέναν. Υπερασπίζομαι την αλήθεια “που έως τώρα γνωρίζω” χωρίς να παραγνωρίζω πως δεν την κατέχω για αυτό και βρίσκομαι σε αυτόν τον εξαίρετο ιστότοπο μαθαίνοντας συνεχώς, χωρίς να σας κρύβω πως έχω αλλάξει άποψη για πολλά από όσα έως πρότινος πίστευα ως αληθινά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μεσαίωνας.
  Δεν νομίζεται όμως πως εάν απαντούσα με τον ίδιο τρόπο για το πρόσωπο σας και σε ότι εσείς πιστεύεται , όχι μόνο διάλογος δεν θα γινόταν αλλά εάν αυτός πραγματοποιούταν δια ζώσης η κατάληξης θα ήταν “τα σιδερένια ξίφη”;

  Δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Όχι διότι αυτό προέρχεται από την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία στην οποία “μας μύησε ο Σαούλ , έτσι που στην μέση της μάχης να γυρίζουμε το άλλο μάγουλο” - δεν αυτός Ο Λόγος Του θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας , αυτά θέλει ο ραβίνος να μεταδώσει , ανεπιτυχώς για όσους έχουν ελάχιστες γνώσεις περί Αυτού Του Λόγου - αλλά γιατί ακράδαντα πιστεύω πως ο λόγος είναι ισχυρότερος και από το σκληρότερο ατσάλι. “Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει”

  Εάν σε αυτήν την βάση του αλληλοσεβασμού προσώπων και Πίστεως συμφωνείτε , ειλικρινά θα χαιρόμουν να συνεχίσουμε αυτόν τον ΔΙΑ ΛΟΓΟ , εάν βεβαίως δεν έχει αντίρρηση “ο Θεόδοτος” εφόσον ξεφεύγουμε εντελώς από το θέμα του άρθρου.

  Ως Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος δεν έχω σκοπό να χαρίσω τίποτα και σε κανέναν ούτε και να ΟΙΚΕΙΟποιηθώ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!
  Ένα από τα πολλά που έμαθα σε αυτόν τον ιστότοπο είναι να κρατάω αποστάσεις από τον “αρρωστημένο” όχι τον υγιή , εθνικισμό. Δεν είναι τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη Ελληνικά. Δεν είναι όλοι εναντίον μας. Όλοι οι λαοί έχουν μερίδιο και για τον καλά και για τα κακά σε αυτόν τον πλανήτη.
  Δεν έχει καταγωγή ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός και ως εκ τούτου καθόλου δεν με απασχολεί εάν έχει Ελληνική ρίζα η Εβραϊκή η Γερμανική, το ίδιο και για τους Αποστόλους. Θα έλεγα βεβαίως ψέματα εάν έλεγα πως δεν θα με χαροποιούσε εάν μάθαινα πως Η Θεοτόκος έχει Ελληνική καταγωγή. Φαντάζομαι πως οποιοσδήποτε πιστός Χριστιανός, Ιρλανδός π.χ. θα χαιρόταν το ίδιο.

  Σήμερα για εμας τους Χριστιανούς ορθοδόξους είναι η εορτή της Ορθοδοξίας , της αναστύλωσης των εικόνων. Εφόσον βλέπω πως επιμένετε να χαρακτηρίζετε Εβραίους τους Αποστόλους ίσως θα ήταν χρήσιμο να ρίξετε μια ματιά στις Αγιογραφίες των Αποστόλων. Η Εικόνα σας μοιάζει Εβραϊκή; Έχετε παρατηρήσει τα δάχτυλα των ποδιών των. Είμαι σίγουρος πως θα γνωρίζετε για το Ελληνικό πόδι και την ιδιομορφία των δακτύλων. Ίσως η παρατήρηση μου να είναι άτυχη και άστοχη. Είναι όμως μια πραγματικότητα από τις πολλές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. 2)

  Επιπλέον δεν νομίζετε πως χαρακτηρίζοντας Ιουδαιοχριστιανικό το Βυζάντιο αλλά και ολην την μετά Χριστόν δισχιλιόχρονη περίοδο που διανύουμε κάνετε ένα απρόσμενο δώρο στους Εβραίους* που λέτε πως μας μισούν και φαίνεται να τους μισείται και εσείς; Επαναλαμβάνω προσωπικά δεν μισώ κανέναν.
  Εννοείται όμως πως δεν θα πέσω σε αυτήν την κακοστημένη παγίδα – τα πάντα όλα Ιουδαϊκά - την οποία δεν αποδέχεται ούτε καν η γνωστή “ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια”. Η οποία δεν τολμά να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Βυζαντίου και της Χριστιανικής ορθόδοξης διδασκαλίας. Δείτε μεταξύ των άλλων στο λήμμα Εξελληνισμός.
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

  Εάν απομονώσω φράσεις από τα Ευαγγέλια και τον Λόγο Του Χριστού μας ξέρετε πόσα αντί ιουδαϊκά μηνύματα περιέχουν;
  Ένα θα σας γράψω μια και αναφέρεστε στην “ρίζα”
  (Ι.κ.8) Έλεγαν λοιπόν σ’ αυτόν: «Πού είναι ο Πατέρας σου;»
  Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Ούτε εμένα ξέρετε ούτε τον Πατέρα μου. αν εμένα ξέρατε, και τον Πατέρα μου θα ξέρατε».

  43 Γιατί δεν καταλαβαίνετε τη λαλιά τη δική μου; Επειδή δε δύναστε να ακούτε το λόγο το δικό μου!

  44 Εσείς είστε από τον πατέρα σας, το Διάβολο, και τις επιθυμίες του πατέρα σας θέλετε να κάνετε. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος από την αρχή και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του. Όταν λαλεί το ψεύδος, από τα δικά του λαλεί, γιατί είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψεύδους.

  45 Εμένα, όμως, επειδή λέω την αλήθεια, δε με πιστεύετε.
  46 Ποιος από εσάς με ελέγχει για αμαρτία; Αν λέω αλήθεια, γιατί εσείς δε με πιστεύετε;
  47 Όποιος είναι από το Θεό ακούει τα λόγια του Θεού. Γι’ αυτό εσείς δεν ακούτε: γιατί δεν είστε από το Θεό».

  Γίνετε εδώ σαφέστατος διαχωρισμός μεταξύ του Θεού των Εβραίων - του αιμοσταγούς ,όπως λέτε Γιαχβε και του Τριαδικού Θεού υμών των ορθοδόξων Χριστιανών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. 3)

  Τι απέγιναν οι Εβραίοι Χριστιανοί; Τον Απόστολο Ιάκωβο τον επονομαζόμενο αδελφόθεο – Αυτόν που όσοι δεν πιστεύουν, δικαίωμα τους , τον ονομάζουν κατά σάρκα αδελφό του Θεανθρώπου , πρῶτο ἐπίσκοπο τῆς Ἐκκλησίας τῶν Ἰεροσολύμων, τον γκρέμισαν οι Ιουδαίοι από το πτερύγιο της στέγης του Ναού, όπως και πολλούς άλλους.

  Υ.Γ. Δεν εντρυφώ σε Εβραϊκά κείμενα. Παρέθεσα ένα που αν και ΑΣΧΕΤΟΣ ( ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ) με την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία μας βγάζει μάτια για τις τις ανακρίβειες που περιέχει σε σχέση με την Ελληνορθοδοξία ΚΑΙ τις προθέσεις του!
  Δεν είναι όλοι οι Εβραίοι Ιουδαίοι και απορώ πως δεν έχετε αντιληφθεί τι σκοπό έχει αυτός ο βιογράφος των ροτσιλντ. Να αποδώσει τα πάντα όλα εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς , γνωρίζοντας την εξάπλωση της Χριστιανικής διδασκαλίας στους Ιουδαίους! Δισχιλιόχρονος Ιουδαϊκός πολιτισμός και παγκόσμια κυριαρχία! Τότε γατί την πολεμούν , την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία; Μην μου πείτε πως δεν το έχετε παρατηρήσει. Ακόμα και η Ιεραρχία της σημερινής εκκλησίας δια της πανθρησκείας και του οικουμενισμού, στον οποίο αντιτίθενται σθεναρά οι πραγματικοί εναπομείναντες Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί! Αντιλαμβανόμενοι πως η κατάληξη θα είναι ο ένας θεός αλλά όχι ο Τριαδικός Θεός των ορθοδόξων Χριστιανών , μεταξύ αυτών και των Ελλήνων ορθοδόξων.

  Παρεμπιπτόντως ο Σόρος είναι Ούγγρος και στο θρήσκευμα δηλώνει Εβραίος. Τι δουλειά έχουν οι Ούγγροι π.χ. με την Παλαιστίνη την οποία ο Ραβίνος συνδέει ντε και καλά με όλους τους Εβραίους που όσο προχωρά στην συγγραφή του θεατρικού έργου του , τους μετατρέπει όλους σε Ιουδαίους;
  Είναι σαν να σας έλεγα πως οι όσοι ασπάζονταν την όποια παλαιά Ελληνική θρησκεία - δεν ξέρω πόσο πίσω πάτε – εχουν σήμερα δικαιώματα στην Ελλάδα.
  Nαι η όχι;

  Φιλικά και όπως μας έμαθαν οι προγονοί μας. Όσο ζω μαθαίνω. Πιστεύω να μην έχετε αντίρρηση…

  Υ.Γ. Αποδίδετε στον Απόστολο Παύλο Σημιτική κουτοπονηριά. Αλήθεια πιστεύεται πως είχαν ξεπέσει τόσο πολύ οι προγονοί μας και όλα τα υπόλοιπα έθνη που ΚΑΤΕΚΤΗΘΗΣΑΝ από κουτοπόνηρους;
  Δεν θεωρώ κουτοπόνηρους τους Ισραηλίτες.
  Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, δεν νομίζετε;
  Η Αλήθεια δεν έχει και μένει εις τον αιώνα των αιώνων. Τον Λόγο Του Ιησού Χριστού μας Πιστεύω, Την Ανάσταση Του και σε αυτό που μας προέτρεψε. Γνώσεσθαι την Αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς!
  Εάν ήταν ψέμα θα έλεγε, πίστευε και μη ερεύνα…

  Η Πίστη του καθενός είναι προσωπικό του θέμα.
  Αλλά όχι και Ιουδαιο χριστιανισμός.
  Ως Ιδεολογίες δεν ταιριάζουν σχεδόν σε τίποτα.
  Εννοείται με ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ!
  Την οποία επαναλαμβάνω κατέχω ελάχιστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δηλαδή ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός, όπως γεννήθηκε με την Αναγέννηση, την Μεταρρύθμιση και τον Διαφωτισμό ήταν "ανώτερος" από τους πολιτισμούς της Ασίας και της Αφρικής;; Ένας παραδοσιακός πολιτισμός, έστω και αν είναι χθόνιας υφής (όπως υποσαχάριοι πολιτισμοί)είναι απείρως ανώτερος της απο-ιεροποιημένης και εκκοσμικευμένης δυτικής κοινωνίας. Όσο για τους "θεμελιωτές ινδοευρωπαίους των λευκών εθνών", εδώ έχουμε την πλήρη παρανόηση του Ινδοευρωπαικού προβλήματος και την τοποθέτηση του σε πλαίσια φυλετικά, ενώ πρόκειται για μια θεωρία της γλωσσολογίας και όχι της ανθρωπολογίας, φυσικής ή κοινωνικής. Και τέλος, πολιτισμοί με προσανατολισμό ηλιακό και "αρσενικό" δεν είναι μόνον οι Ευρωπαικοί αλλά και ο Αιγυπτιακός και ο Βαβυλωνιακός και ο Ιαπωνικός και πολλοί άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άραι Μάραι Κουκουνάραι...

   Η μητριαρχία (κυρίαρχο μοντέλο στην υποσαχάρια Αφρική) δεν έχει τίποτα το παραδοσιακό, είναι η αντιστροφή/διαστροφή της φυσικής και παραδοσιακής δομής του κόσμου.

   Και ναι οι πίνακες του Botticelli είναι ανώτεροι από τα κανιβαλιστικά εδέσματα των υποσαχάριων. Η θεση οτι υπάρχει έστω δυνατότητα σύγκρισης σε επίπεδο πολιτισμών μεταξύ δυτικού και αφρικανικού είναι απλά αστεία.

   Λευκή φυλή υφίσταται είτε σου αρέσει είτε όχι και είτε αρέσει στους νεοελληνέζους "αυτόχθονες" πατριώτες του "εμείς είχαμε χοληστερίνη όταν οι Γερμανοί τρώγανε βελανίδια" είτε όχι. Το αν χρησιμοποιείται ο όρος ινδοευρωπαίοι για να περιγράψει τους λευκούς και ο όρος δεν είναι απόλυτα ακριβής έχει ελάχιστη σημασία.

   Όταν λες οτι ο αιγυπτιακός πολιτισμός ήταν ηλιακός σε ποιά περίοδο του αναφέρεσαι; Διότι καλύπτει άνω των 3500 ετών και οι διάφοροι περίοδοι του έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους...

   Δεν αμφισβήτησε ποτέ κανεις την "αρσενική" φύση του ιαπωνικού πολιτισμου. Για τους Βαβυλώνιους το συζητάμε. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως ποιο είναι ακριβώς το επιχείρημα σου; Ότι υπάρχουν και άλλοι ηλιακοί πολιτισμοί πέρα από αυτούς των λευκών; What else is new?

   Διαγραφή
  2. Γιώργος Δρίτσας22 Δεκεμβρίου 2017 - 11:57 μ.μ.

   Ο όρος Ινδοευρωπαίοι είχε πάντα και μια φυλετική σημασία ήδη ο μεγάλος αρχαιολόγος Γ.Μυλωνάς από τις πρώτες ανασκαφές στις Μυκήνες συνέδεσε τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό με συγκεκριμένους ανθρωπολογικούς τύπους. Επίσης στην σύγχρονη εποχή με τις απλοομάδες, με τα τεστ DNA και άλλες τόσες χιλιάδες ανακαλύψεις και έρευνες είναι γελοία η επιμονή μερικών στην πολιτικά ορθή ορολογία περί ομογλωσσίας και όχι ομοφυλίας. Είναι γεγονός ότι ακόμη και επί εποχής Κ.Παπαρρηγόπουλου καταγράφεται ότι οι Ινδοευρωπαίοι αποτέλεσαν το θεμέλιο της Καυκασιανής (Λευκής) Φυλής, όπως λέει. Κάποιοι που επιμένουν στα απλά πολιτισμικά αγαθά, όπως η γλώσσα, ως ανεξάρτητα πάσης βιολογικής βάσης, ας αναλογιστούν περί της πραγματικής ιδεολογικής ταυτότητάς τους.

   Διαγραφή
 23. Η ιστορική πραγματικότητα είναι πως οι λευκοί λαοί της Ευρώπης ήταν επιεικώς απολίτιστοι εώς ανύπαρκτοι, όταν ο Ελληνισμός μεγαλουργούσε.
  Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα διότι από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Δεν έχει νόημα να αναμασούμε το τι συνέβαινε πριν από 2,500 χρόνια.

  Ο σημερινός δυτικός πολιτισμός μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένος από υλικής και τεχνολογικής άποψης, όμως ηθικά και πνευματικά τείνει να καταρρεύσει, αν δεν έχει ήδη καταρρεύσει.
  Γενικότερα, τους τελευταίους δύο αιώνες ο δυτικός λευκός άνθρωπος απεδείχθη πολύ εύκολο "θύμα" για τον διεθνή Εβραίο... με μόνη εξαίρεση την περίοδο του Μεσοπολέμου.

  Τα περί ινδοευρωπαίων είναι ιστορίες για αγρίους.. Δεν χρειαζόμαστε καμμία ι/ε θεωρία περί δήθεν καθόδου των Ελλήνων απ΄τον Βορρά, η οποία άλλωστε είναι δημιούργημα κάποιου παραμυθατζή Άγγλου εβραιόφιλου φιλελεύθερου δημοκράτη ονόματι Μπούλβερ Λύττον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιώργος Δρίτσας25 Δεκεμβρίου 2017 - 3:46 π.μ.

   Καλησπέρα σας και καλά Χριστούγεννα. Το ότι ήταν απολίτιστοι οι ''λευκοί ευρωπαιοι'' ενώ ο ''ελληνισμός μεγαλουργούσε'' δεν ισχύει για δύο λόγους. 1)δεν υπήρχε γενικά μια ενιαία λευκή ταυτότητα αν και αν μπορούσαμε να κάνουμε κατάταξη, όλοι οι Ευρωπαίοι ανήκαν σε αυτήν(ναι και οι αρχαίοι Έλληνες είναι μέσα σε αυτούς) και 2)ελληνισμός με την έννοια την εθνική και πολιτισμική όπως το νοούμε σήμερα δεν υπήρχε τότε καθώς αυτό είναι δημιούργημα πιο σύγχρονο σαν εννοιολογική αντιπροσώπευση του φαινομένου.
   Συνεχίζοντας ο δυτικός άνθρωπος παρήκμασε γιατί ακριβώς άφησε τις διάφορες μειονότητες να κυριαρχήσουν. Είμαστε σε μια εποχή παρακμής και όχι ακμής οπότε είναι κάτι υπαρκτό αυτό. Το ίδιο συναίβει σε ηθικό και και πνευματικό επίπεδο και στον ελληνορωμαικό πολιτισμό (με πρώιμη κατάσταση τα εκφυλισμένα χρόνια της Ελληνιστικής περιόδου).
   Το περί Ινδοευρωπαίων ζήτημα είναι το μόνο υπαρκτό επιστημονικά που στηρίζεται ακόμη και από τον Κ.Παπαρρηγόπουλο και από όλους τους σημαντικούς ιστορικούς και αρχαιολόγους. Και δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει αν κατέβηκαν οι Έλληνες από τον Βορρά ή ήρθαν από αλλού αφού ούτως ή αλλως οι απλοομάδες και γενικά το DNA και τα πάμπολλα αρχαιολογικά ευρήματα δεν έχουν δείξει κανένα αυτόχθονα αλλά μια συνεχή ροή πολιτισμών στο ελλαδικό χώρο με μεγαλύτερο και καλύτερο τον Ελληνικό. Η συσσωρευτική αντίληψη περί 70χιλιάδων χρόνων ελληνικής παρουσίας δεν έχει καμιά ιστορική και εθνική σημασία (εμάς μα ενδιαφέρει το ποιοι το που το πότε και όχι γενικά το κάποιοι το κάποτε και το πάντοτε). Η Δυναμικότητα μας λείπει και όχι η ψωρουπερηφάνεια σαν αυτή των σύγχρονων αιγυπτίων φελλάχων. Επίσης ο ''άγγλος αυτός παραμυθατζής'' ήταν ερευνητής και αυτά περί εβραιόφιλων φιλελευθερων και δημοκρατών είναι λαϊκιστικοί ισχυρισμοί (που ακόμη και αν ίσχυαν δεν ακυρώνουν τα ευρήματα).

   Διαγραφή
  2. Γιώργος Δρίτσας25 Δεκεμβρίου 2017 - 4:18 π.μ.

   Επίσης για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ο πράγματι μυθιστοριογράφος και διηγηματόγραφος Edward Bulwer-Lytton δεν ''ανακάλυψε'' καμιά Ινδοευρωπαική ''θεωρία΄΄. Για ένα ημιμυστικιστικό και ημιμυθικό βιβλίο φαντασίας είναι περισσότερο γνωστός σε κάποιους κύκλους, <> που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά. Ο πρώτος που έδωσε τα θεμέλια της ύπαρξης μια Ομοφυλίας (προγόνου της Λευκής Φυλής) ήταν ο Sir William Jones που πραγματοποίησε τις πρώτες, αρχικά μόνο γλωσσολογικές, μελέτες στο ζήτημα. Θα παρακαλούσα άλλη φορά όποιος ξαναγράψει για το ζήτημα αυτό να ελέγχει τις πηγές του όπως κάνω και εγώ.

   Διαγραφή
  3. Ο Λύττον ήταν ο πρώτος που έγραψε σε ένα παραμύθι του για κάθοδο των Ελλήνων απ΄τον Βορρά, και δη απ'την Αγγλία!!! Δεν αναφέρθηκα σε γλωσσολογικά στοιχεία.

   Ο Ι/Ε γενικώς δεν στέκει, πέραν της όντως υπαρκτής γλωσσολογικής συγγένειας που όμως δεν συνεπάγεται και την έλευση των Ελλήνων απ΄τον Βορρά ή την Ανατολή. Ο συσχετισμός αυτών των δύο συνιστά (παρα)λογικό άλμα.
   Όσον αφορά ειδικά την γενετική μεγάλο ενδιαφέρον έχει η προσφάτως εκδοθείσα έρευνα του γενετιστή Τριανταφυλλίδη, αλλά και η πρόσφατη έρευνα γενετικής για τους (υποτίθεται Ι/Ε) Μυκηναίους και τους (υποτίθεται μη-Ι/Ε) Μινωίτες.

   Διαγραφή
  4. Γιώργος Δρίτσας1 Ιανουαρίου 2018 - 12:17 μ.μ.

   Ναι, αυτό σας είπα να αναφερόμαστε σε στοιχεία, όχι σε... διηγήματα που έγραψε κάποιος,σημαντικός κατά τα άλλα, συγγραφέας προσπαθώντας να μιλήσουμε για κάτι με αυτό τον τρόπο, εξάλλου σας είπα πιο πάνω ποιος ξεκίνησε την έρευνα περί του ζητήματος - καθώς αυτό είναι επιστημονικό όχι αρλουμποσυνωμοσιολογικό όπως τα γραπτά των αυτοχθονιστών και ΤΩΝ διαφόρης φύσεως ''μη συμβατικών'', όπως εξόχως τους περιγράφει ο Δημήτρης Ε.Ευαγγελίδης στο έξοχο βιβλίο του : "Μη-συμβατικές" θεωρίες: Οι κερδοσκόποι του "ελληνισμού" και ο φενακισμός των αφελών'' από εκδόσεις ΚΥΡΟΜΑΝΟΣ.
   Η έρευνα λέει και τεκμηριώνει την έλευση των Ελλήνων από τις Στέπες της σημερινής Ουκρανίας και Καυκάσου, όχι από τον Βορρά αλλά ούτε από την Ανατολή, όπως έδειχναν τα παλαιότερα δεδομένα. Επίσης γλώσσα χωρίς φυλετική ομάδα εκφοράς αυτής δεν υπάρχει, ούτε τεκμηριώνεται με βάση τις έρευνες, καθώς οι επιστήμονες, ακόμη και ο Mallory, δεν αρνούνται την ύπαρξη Ομοφυλίας.
   Μην γινόμαστε και εμείς άκαιροι και άχρονοι και νομίζουμε ότι ο πολιτισμός δεν δημιουργείται από τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος από τον πολιτισμό (βλέπε άνθρωπος= συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου κάθε φορά δημιουργεί διαφορετικό πολιτισμό). Καθώς αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί ως και σύγχρονος παραλληλισμός, όσον αφορά τις χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, αλλοφύλων που ομιλούν ευρωπαϊκές γλώσσες αλλά δεν είναι Ευρωπαίοι, εκτός και αν δεν πιστεύουμε στο βιολογικό κομμάτι του ανθρώπου αλλά μόνο σε ένα γενικό πνευματικό, πράγμα που βρίσκεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή και ελληνική αντίληψη (εξάλλου ο συνταγματικός πατριωτισμός και εθνικισμός με βάση την καταγραφή σε ένα μητρώο του κράτους με σκοπό την απόκτηση μιας ταυτότητας, δεν έχει καμιά ισχύ πλέον ούτε φαίνεται να αποσοβεί τις συγκρουσιακές τάσεις διαφόρων φυλετικών ομάδων).
   Συνεχίζοντας, ο Τριανταφυλλίδης καταδεικνύει τα στοιχεία που φέρουμε στο DNA μας, όπως και η έρευνα αυτή (δεν αρνούνται την ύπαρξη μεταβολών στο ελλαδικό χώρο ούτε την εισβολή των Ινδοευρωπαίων, όπως εξάλλου ακόμη και ο Άρης Πουλιανός αποφεύγει να κάνει με απόλυτο τρόπο).

   Διαγραφή
  5. Γιώργος Δρίτσας1 Ιανουαρίου 2018 - 12:18 μ.μ.

   ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ -

   Σαφέστατα και φέρουμε και στοιχεία από προηγούμενους πληθυσμούς και σαφέστατα οι Μυκηναίοι και οι Μινωίτες φέρουν κάποια κοινά στοιχεία (αν και η έρευνα μας λέει και για μη ντόπιο εισερχόμενο DNA που φέρουν οι Μυκηναίοι, να τα λέμε όλα..) αλλά αυτό οφείλεται στην ανάμειξη που έγινε και σαφέστατα θέλει και άλλη διερεύνηση και όχι απλά έρευνα σε λίγους σκελετούς της εποχής εκείνης, καθώς και σε λίγα δείγματα γενικά με βάση μόνο το μιτοχονδριακό DNA που κληρονομείται από την Μητέρα(και σαφέστατα οι πρώτοι εισβολείς πήραν πολλές ντόπιες γυναίκες ως συζύγους όπως δείχνει και η ίδια η παράδοση με τους μυθικούς ήρωες βλεπε πχ Θησέας -Αριάδνη και Ιάσονας-Μήδεια, για να έχουμε ένα καθολικό συμπέρασμα (επίσης πρέπει να συνυπολογιστούν οι απλοομάδες(haplogroups) που έχουν συγκεκριμένη προέλευση και είναι το μόνο πράγμα που μας δείχνει με ακρίβεια την διαφοροποίηση πληθυσμών πχ διαφορά R1,R2 και E1 και J). Τέλος οι ίδιοι οι ανθρωπολογικοί τύποι και η ποσόστωσή τους ανά περιοχή (το έχει κάνει με σοβαρότητα μόνο ο σπουδαιότερος ξένος ανθρωπολόγος ANGEL LAWRENCE (βιολογικής ανθρωπολογίας παρακαλώ..)- βλέπε το άρθρο στο συλλογικό τόμο ''Ταφικός Κύκλος Β' των Μυκηνών'' υπό την επιμέλεια του μεγάλου αρχαιολόγου Γιώργου Μυλωνά από τις επίσημες εκδόσεις της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών).
   Βέβαια αυτό AΠO MONO TOY δεν σημαίνει τίποτα καθώς από τότε έγιναν ένα σωρό κάθοδοι πληθυσμών και το μαρτυρά ακόμη ο Θουκυδίδης και ο Ησίοδος, ότι υπήρξε δηλαδή διαφοροποίηση πληθυσμών και σύγκρουση αυτών. Εξάλλου ο μύθος του Θησέα,του Ηρακλή, του Ιάσονα, του Αχιλλέα, του Βελλεροφόντη και του Περσέα αυτό καταδεικνύει. Πρέπει να αναβαπτιστούμε στα νάματα της μυθολογικής παράδοσής μας που καταδεικνύει σαφέστατα την έλευση του καινούριου Κόσμου των Ελλήνων. Επίσης η ιστοριογραφία και η βιβλιογραφία από τον Κ.Παπαρρηγόπουλο μέχρι τους μεγάλους αρχαιολόγους Γ.Μυλωνά, Μ.Σακελλαρίου και Σπ.Μαρινάτο (που επιμελήθηκαν την νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους από εκδοτική Αθηνών) αυτό καταδεικνύει απερίφραστα. Δεν έχετε παρά να κάνετε ένα ταξίδι στις Μυκήνες και στην Φαιστό και Κνωσσό για να καταλάβετε την διαφορά ή απλά μπορείτε να διαβάσετε τον ''Κούρο'' του Ν.Καζαντζάκη ( https://youtu.be/wPeopEVgwpM ). Τα ευρήματα επίσης σας περιμένουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών !
   Καλή σας συνέχεια και Καλή Χρονιά !

   Διαγραφή
  6. Γενικότερα επί του θέματος του Ι/Ε, πρέπει να τονιστεί το εξής:
   Αν κάνουμε την υπόθεση ότι οι σημερινοί Έλληνες είμαστε ένα μείγμα μεταξύ εισβολέων Ι/Ε και αυτοχθόνων μη-Ι/Ε, τότε προφανώς υστερούμε φυλετικά απέναντι στους καθαρόαιμους Ι/Ε της υπόλοιπης Ευρώπης.
   Αυτό από μόνο του καταδεικνύει ότι η αποδοχή του Ι/Ε από εθνικιστές και φυλετιστές αποτελεί επιεικώς "περίεργη" επιλογή.

   Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που μπορεί να πιστεύουν ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Ι/Ε εισβολέων.
   Όπως υπάρχουν και κάποιοι (απειροελάχιστοι ευτυχώς και με μηδενική πολιτικοκοινωνική επιρροή) που εκτός από φανατικοί ινδοευρωπαϊστές είναι και νορδικολάγνοι.
   Οι δύο τελευταίες κατηγορίες είναι προφανώς ανάξιες σχολιασμού.

   Διαγραφή
  7. Γιώργος Δρίτσας8 Ιανουαρίου 2018 - 5:00 μ.μ.

   Αυτό που λέτε πως ακυρώνει το γεγονός ό,τι οι Έλληνες ήταν Ινδοευρωπαίοι ούτε το γεγονός ότι τα ποσοστά που φέρουμε μας κάνουν ΄΄λιγότερο΄΄ Ευρωπαίους, αλλά καταδεικνύουν δια των απλοομάδων και των ποσοστώσεων, ποια ήταν και είναι η αντιπροσώπευση των τύπων που θεωρούνται τώρα όλοι μέρος της Λευκής Φυλής, τόσο οι κάτοικοι της Παλαιάς Ευρώπης όσο και οι νεοεισαχθέντες εκ στεπών Ινδοευρωπαίοι. Καλό είναι να μάθετε τι σημαίνει Λευκός και Ινδοευρωπαίος (ο Παπαρρηγόπουλος κάνει μια καλή αναφορά στις σελίδες 260-5 του πρώτου τόμου, αν θέλετε να πάμε στην αρχή της Εθνικής Ιστοριογραφίας όπως και η ΄Σύγχρονη έκδοση της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους ζπό Εκδοτική Αθηνών σελίδες 357-65...)
   Η μη αποδοχή από εμάς της Ινδοευρωπαϊκής ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ άποψης δεν δηλώνει απλά μια ψυχολογική κι ιδεολογική ανωριμότητα αλλά ταυτόχρονα και μια έλλειψη βάσεων και μια οπισθοδρόμηση σε θέματα που έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Εξάλλου η επιστημονική έρευνα είναι ΕΡΕΥΝΑ όχι καφενειακή κουβέντα πάνω στο τι μας αρέσει και τι όχι. Και μια άποψη κατοχυρώνεται και διασπά μια άλλη άποψη με στοιχεία αλλά παρόλα αυτά οι αρνητές της Ινδοευρωπαικής Επιστημονικής έρευνας δεν έχουν προβάλει καμιά σοβαρή επισήμανση.
   Αν δεν δούμε τα πράγματα ως έχουν δεν πρόκειται να φτιάξουμε τίποτα στο μέλλον.
   Εξάλλου η βασική επιλογή είναι : Είτε Λευκός Έλληνας και Ευρωπαίος είτε απλά ένας κάτοικος ενός κράτους που με μαγικό και ημιθρησκευτικού τρόπο ξεπήδησε μέσα από την Γη όπως πιστεύουν οι ανατολίτες για τους εαυτούς τους (και μην μου αναφέρετε τον μύθο του Δευκαλίωνα(Πάλευκος) και της Πύρρας (πυρρόξανθης - κοκκινομάλλας) γιατί θα έρθει μπούμερανγκ).
   Δυστυχώς αυτοί που λέτε ''νορδικόπληκτοι'' , και μάλλον θα βγάλετε και μένα τέτοιον αφού παραθέτετε μονάχα χαρακτηρισμούς από το πρώτο σας σχόλιο, μακάρι να ήταν περισσότεροι καθώς έχω παρατηρήσει μια τάση του δεξιού-εθνικού χώρου προς την τάση ενός αντιευρωπαϊκού φιλοανατολισμού που έχει δημιουργήσει στην χώρα μας η φιλοσοφικοπολιτική τάση της νεο-ορθοδοξίας.
   Μακάρι ο αυτοχθονιμός και ο στείρος αντι-ευρωπαισμός να εξαφανιστούν από τον ''χώρο'' μας καθώς δεν μας κάνουν μόνο περιγέλαστους αλλά και μίζερους αρνητικούς υπο-βαλκάνιους χωρίς όρεξη και ζωτική δύναμη για Δημιουργία. Επίσης δεν συμγωνούν με την τραγική αντίληψη που έχουμε περί ιστορίας αλλά είναι μια συσσωρευτική, σχεδόν μαρξιστική αντίληψη περί της Ιστορίας και του Κόσμου, που δεν έχει να κάνει ούτε τον παράγοντα πρόσωπο ούτε με τον παράγοντα κοινότητα αλλά με μια μάζωξη στοιχείων φύρδην μίγδην μέσα σε ένα γεωγραφικό χώρο. Προϊόν ενός αρρωστημένου οικονομίστικου ψυχισμού που δεσπόζει στην αντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου που θέλει την Ιστορία μια αιώνια στασιμότητα και Νιρβάνα όπως την έβλεπαν οι Ινδοί βραχμάνοι όταν εισέβαλαν οι Μογγόλοι στην Ινδία και τους κατέκτησαν. (φελλαχική και παραιτημένη από την ζωή αντίληψη περί ύπαρξης)
   Όπως είπα άλλο Αίμα και Γη και άλλο Χώμα και Πληθυσμοί!

   Διαγραφή
 24. π. Γ. Μεταλληνός - Η συνάντηση Ελληνισμού & Χριστιανισμού - 18.6.13

  https://www.youtube.com/watch?v=TWzeabj3Upw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Σύμφωνα με την έρευνα για τους Μινωίτες και τους Μυκηναίους, τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι προέρχονταν κατά 75-85% από γεωργικούς πληθυσμούς από τη νεολιθική Δυτική Ανατολία, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι Μυκηναίοι έφεραν και ένα 5-15% προέλευσης από βορειονατολικά. Είναι προφανές ότι οι ινδοευρωπαϊστές δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτό το 10-15% και να αγνοήσουν όλο το υπόλοιπο έτσι δεν είναι;

  Δεν έχω βρει πουθενά ότι η συγκεκριμένη έρευνα βασίστηκε ΜΟΝΟ στο μιτοχονδριακό DNA.

  Επίσης, ο ισχυρισμός ότι "ήρθαν οι ξένοι Ι/Ε εισβολείς που ήταν μόνο άνδρες και παντρεύτηκαν μη-Ι/Ε αυτόχθονες γυναίκες, άρα γι'αυτό το μιτοχονδριακό DNA δίνει τέτοια αποτελέσματα" είναι εξαιρετικά έωλος και αποτελεί καθαρή εικασία.

  Από που και ως που οι υποτιθέμενοι κατελθόντες ήταν μόνο άντρες;
  Οι μύθοι του Θησέα, του Ιάσονα κλπ που ανέφερες ανάγονται προφανέστατα στην προϊστορική εποχή (όπως το σύνολο των μύθων) πριν το 2.000 π.Χ, οπότε προφανώς και μιλάμε για μη-Ι/Ε (αφού οι Ι/Ε δεν είχαν κατέλθει από τόσο παλιά) είτε από μάνα είτε από πατέρα...

  Όσον αφορά τον Τριανταφυλλίδη σε παραπέμπω στα συμπεράσματά του:
  "Οι Έλληνες χαρακτηρίζονται από υψηλότερο βαθμό γενετικής ποικιλομορφίας
  ανάμεσα στα πληθυσμιακά δείγματα που προέρχονται από την υπόλοιπη Ευρώπη, στοιχείο που υποδεικνύει μετακίνηση πληθυσμιακών ομάδων από τον ελλαδικό γεωγραφικό χώρο προς την υπόλοιπη Ευρώπη."
  Ο άνθρωπος μιλάει για επέκταση απ΄τον ελλαδικό χώρο προς την Ευρώπη. Πουθενά δεν μιλάει για κάθοδο απ΄τον Βορρά.
  Επίσης παρακάτω γράφει:
  "Τα αποτελέσματα πολυπληθών μελετών πληθυσμιακής γενετικής δεν αποκάλυψαν την ύπαρξη πληθυσμιακών μετακινήσεων από τις στέπες της Ουκρανίας-Καυκάσου στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα."

  Εκπλήσσομαι επίσης απ΄την απαξιωτική αναφορά στους υπέρμαχους της αυτοχθονίας. Είναι γνωστό ότι υποστηρικτές της αυτοχθονίας και κατ'επέκταση αρνητές του Ι/Ε είναι οι κορυφαίοι διανοητές του εθνικιστικού χώρου κ.κ.Πλεύρης και Γεωργαλάς, όπως άλλωστε και ο αείμνηστος Δ.Δημόπουλος. Αν δεν κάνω λάθος, ο Ευαγγελίδης στο εν-λόγω βιβλίο του δεν σχολιάζει τα γραπτά κανενός εκ των τριών, παρά μόνο ασχολείται κυρίως με τους Σταγειρίτη, Θωμόπουλο, Πασσά, Πουλιανό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιώργος Δρίτσας8 Ιανουαρίου 2018 - 6:25 μ.μ.

   Αρχίζοντας ο κ.Δημήτρης Ευαγγελίδης αναφέρεται σαφέστατα και στον κ.Πλεύρη τουλάχιστον αν όχι άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις, έμμεσα. Και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν όλα αυτά τα συναισθηματικά ευχολόγια περί ''διανοητών''. Από όσο γνωρίζω η τάση αυτή του κ.Πλέυρη και του κ.Γεωργαλά για να εκφέρουν γνώμη για παντός επιστητού έχει δημιουργήσει μια κακή και πρόχειρη εξέταση πολλών ζητημάτων, που κανονικά χρήζουν επιστημονικής εξέτασης και όχι συναισθηματικών εξάρσεων. Και ούτε έχουν δοθεί εκ μέρους τους ακραιφνώς επιστημονικές απαντήσεις που να καταρρίπτουν κάτι. Όσον αφορά τον κ.Δημόπουλο οι θέσεις του δεν ειναι αυτοχθονιστικές αλλά μεντιτερανιστικές, καθώς δεν απαρνείται ό,τι οι μεσογειακοί δεν ήταν αυτόχθονες και εισέβαλαν εκ Εγγύς ανατολής στη Ευρώπη, άρα και γραφικές καθώς η εξέταση των ίδιων των απλοομάδων και του DNA έχουν αποδείξει ότι αυτοί δεν ήταν οι μόνοι κάτοικοι της Ευρώπης, που εν την περίοδο του εγχρωματισμού διαφοροποιήθηκαν και δημιούργησαν τους άλλους τύπους, αλλά αντίθετα την διαφορετική προέλευση των διαφορετικών τύπων.
   Η όποια προσφορά σε θέματα προπαγάνδας ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉς και εξέτασης αυτής (Πλεύρης- Γεωργαλάς) όπως και κάποιων στοιχείων φυλετικής γνωσιολογίας (Δημόπουλος) σαφέστατα τους καταχωρούν ως σημαντικούς μελετητές αλλά όχι τους οδηγούς ενός αξιοπρεπούς και σοβαρού κινήματος.
   Σας προτείνω στα πρώτα θέματα τις μελέτες του Πέτρο Βλαστό, Νίκο Καζαντζάκη, Παναγιώτη Κονδύλη και ΄Ρένο Αποστολίδη και στο δεύτερο σαφέστατα τον Δημήτρη Ευαγγελίδη και ναι τον κύριο Τριανταφυλλίδη (εξάλλου ο δεύτερος δεν καταρρίπτει την Ινδοευρωπαική θεωρία αλλα μεταθέτει αλλού την πρωτοπατρίδα, αντιεπιστημονικά μεν καθώς είναι μόνο γενετιστής και όχι ανθρωπολόγος, αλλά ταυτόχρονα κάνει σοβαρές έρευνες πάνω στο τι φέρουμε στο dna μας). Επίσης καλή είναι η μετάφραση και εισαγωγή και μετάφραση του πιο παλιού βιβλίου στα <> του Αντρέ Λεφέβρ από τον κ.Ανδρέα Δενδρινό από τις εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις.
   Συνεχίζοντας, όπως είπα παραπάνω ο κ.Τριανταφυλλίδης δεν καταρρίπτει καμιά Ινδοευρωπαική θεωρία καθώς η ανάλυση DNA που πραγματοποίηση δεν καταδεικνύει καμιά αυτοχθονία απλώς μεγάλύτερη αντιπροσώπευση ''παλαιών'' στοιχείων , τα οποία όμως είχαν μεταναστεύσει με την σειρά τους στον Ελλαδικό χώρο από αλλού και δεν ήταν γηγενή. Οπότε δεν καταρρίπτει τίποτα καθώς τα υπόλοιπα που παραθέτετε, όπως έγραψα παραπάνω, απλώς έχουν και πολλές δικές του υποκειμενικές επισημάνσεις και πέρα του αντικειμένου των ερευνών του. Οι μεσογειακοί που είχαν μεταναστεύσει από την Εγγυς Ανατολή πράγματι πήγαν προς Βορρα αφού πέρασαν από τον ελλαδικό χώρο αλλά τότε δεν υπήρχε τεράστιος χώρος (η Αιγηίδα είχα βουλιάξει κάτι εκατομμύρια χρόνια πριν) για να τους συντηρήσει οπότε όντως και πάλι δεν ήταν σε θέση να είναι γηγενείς.

   Διαγραφή
  2. Γιώργος Δρίτσας8 Ιανουαρίου 2018 - 6:26 μ.μ.

   ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ -

   Προχωρώντας πρέπει να πούμε ότι η καινούρια αυτή έρευνα σύγκρισης μιλάει για μιτονδριακό DNA (X και Y χρωμόσωμα) που κληρονομούμε από την πλευρά της μητέρας και θεωρείται το πιο παλιό. Αλλά και πάλι δεν καταφαίνεται τίποτα μεμπτό καθώς στηρίζει στο ό,τι οι ..4 Μυκηναϊκοί σκελετοί , για τους οποίους δεν μας λένε τίποτα( ούτε ποιας χρονολογίας ήταν ,ούτε τι ηλικίας ούτε τι φύλου, ούτε καν σε τι τάξη άνηκαν με βάση τα ταφικά ευρήματα), σαφέστατα είχαν πρόσμειξη 13–18% admixture από Βορρά (Στέπες) πράγμα που καταδεικνύει αυτό που λέω καθώς τα ποσοστά θα ήταν μεγαλύτερα στην πατρική γραμμή του DNA. Όπως διαφαίνεται από το DNA και τις απλοομάδες σήμερα που μέσα από τις ποσοστώσεις καταδεικνύουν και τους αριθμόύς αντιπροσώπευσης των πληθυσμών (ναι εξάλλου φέρουμε και DNA νεάντερταλ). Αλλά όλο αυτό που ακριβώς μπάζει και διατρυπά την Ινδοευρωπαική κάθοδο; Αφού οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν λένε ότι κατέρριψαν τίποτα ; Ευγενής πόθος αλλά και πάλι τίποτα καθώς ακόμη και να καταρριπτόταν η ΙΕ επιστημονική έρευνα (που δεν γίνεται ούτε έχει γίνει)και πάλι θα έπρεπε να εξηγήσετε και να αντιμετωπίσετε τους μεταναστεύσαντες μεσογειακούς καθώς τίποτα δεν καταδεικνύει παρουσία τους εδώ πέρα πάνω από μια χρονική περίοδο ούτε και παρθενογέννηση.
   Και πάλι τίποτα από αυτά δεν καταρρίπτει τίποτα ούτε την έρευνα περι απλοομάδων που καταδεικνύουν από που προήλθαν οι απλοομάδες και τις ποσοστώσεις που υπάρχουν σε αυτές (Η R1,2 και Ε2 και άλλες έχουν σαφώς σαφέστατες ποσοστώσεις και δεν εξαρτούνται καν από τον φορέα που τις φέρει και την μορφή αυτού, είναι απλά αποτύπωμα στο DNA!!).
   Τέλος όσον αφορά τους μύθους το πως ο μύθος του Θησέα με τον Μίνωα είναι πριν τις έλευσης των Ινδοευρωπαιων, με εκπλήσσει η αντίληψή σας καθως ειναι σαφής σαν περιεχόμενο για το τι εννοει(εξάλλου Αθήνα ως Αθήνα άρχισε να υπάρχει από την Μυκηναική περίοδο και αργότερα). Όσον αφορά γενικότερα τους μύθους διαβάστε Paul Faure και τις αναλύσεις του πάνω σε αυτούς όπως και τις θρησκειολογικές αναλύσεις του M.P. Nilsson και τις κοινωνιολογικές του G.Dumezil και του Fustel De Coulanges.
   Τα θέματα που δανείστηκαν οι Ινδοευρωπαίοι Μυκηναίοι από τους προ-Ινδοευρωπαίους Μινωίτες δεν έχουν καμιά σημασία γιατί παραλλάχτηκαν όπως η προνομιακή θέση που δόθηκε στον θνήσκοντα θεό Διόνυσο που από θυσιασθής υποτελής της Μητέρας Θεάς-Φύσις, μεταλλάχτηκε σε Άρχοντα-Άνακτα της Αβύσσου και μέρος του Πανθέου.
   Πέρα από αυτά βέβαια και στο πιο πραγματιστικό πεδίο, όπως διαφαίνεται από σύγχρονες έρευνες του Robert Drews καθώς και άλλων μελετητών, δεν επιτέχθηκε αρχικώς μεγάλη κάθοδος αλλά κάθοδος πιο μικρών ομάδων πολεμιστών (πριν την μεγάλη κάθοδο λίγο μετά 1200 και αργότερα) και αυτή ξεκίνησε μάλλον από το 2000 με 1700 π.Χ.
   Τέλος με εκπλήσσει δυσάρεστα η επιμονή σας σε ένα θέμα που φαίνεται ότι έχετε μελετήσει μονοπλεύρως με σχεδόν θρησκευτικό φανατισμό χωρίς να παραθέτετε κάτι που να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς μου καθώς ούτε είπα ότι οι εισβάλλοντες Ινδοευρωπαίοι ήταν η πλειονότητα ούτε ότι δεν αναμείχθηκαν με τους προηγούμενους κατοίκους, ούτε ότι οι πρώτοι κάτοικοι αυτοί δεν είχαν φτιάξει μικροπολιτισμούς στον ελλαδικό χώρο. Αλλά τι σχέση έχει ειλικρινά η Κνωσσός και Φαιστός με τις Μυκήνες έστω μορφολογικά ; Βέβαια παρόλα αυτά ο Ελληνικός πολιτισμός με τις βάσεις του στις Μυκήνες ήταν αυτοδύναμος σε πολλά και η όποια μείξη των Ελληνικών φύλων με τους ντόπιους δεν ήταν ειρηνική ούτε έγινε ειρηνική μετανάστευση, ούτε χάθηκε το αρχικό μορφολογικό δείγμα των εισβαλλόντων. Όλα αυτά βέβαια θέλουν μια δυναμική αντίληψη και οπτική του θέματος της Ακμής και Παρακμής των πολιτισμών, όπως και μια Τραγική αντίληψη της Ιστορίας. Δυστυχώς αυτό λείπει γιατί έχουμε καταντήσει και εμείς οπαδοί μιας γραμμικής και υπερ-αισιόδοξης αντίληψης περί ιστορίας, τόσο πραγματικά γέρικης και στάσιμης, η οποία αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε νέα έκφραση και προοπτική ενός Γερού και Υγιούς Μέλλοντος !
   Καλή σας συνέχεια !

   Διαγραφή
  3. Καταρχήν -και προς αποφυγή παρεξηγήσεων- σε καμμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς εις βάρος σου. Απορώ που το είδες αυτό. Αναφέρθηκα σε νορδικολάγνους και σε κατά φαντασίαν καθαρόαιμους απόγονους των υποτιθέμενων ι/ε εισβολέων, αλλά αυτό ήταν γενική παρατήρηση και όχι προσωπική. Αν εσύ είσαι νορδικολάγνος ή αν πιστεύεις ότι είσαι καθαρόαιμος απόγονος των υποτιθέμενων ι/ε εισβολέων, αυτό είναι δικό σου θέμα και δεν με αφορά.

   Όπως καταλαβαίνεις βεβαίως, τα περί θρησκευτικού φανατισμού, μονομερούς ενημέρωσης, ψυχολογικής και ιδεολογικής ανωριμότητας που μου καταλογίζεις, απλά επιστρέφονται…

   Όταν ο Τριανταφυλλίδης συμπεραίνει ότι: "
   Τα αποτελέσματα πολυπληθών μελετών πληθυσμιακής γενετικής δεν αποκάλυψαν την ύπαρξη πληθυσμιακών μετακινήσεων από τις στέπες της Ουκρανίας-Καυκάσου στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα"
   τότε δεν αμφισβητεί επί της ουσίας τον ινδοευρωπαϊσμό;
   Για να μην το κουράζουμε, περισσότερα στοιχεία εδώ: http://www.mbg.duth.gr/images/pdf/NEA/Triantafyllidis.pdf

   Όσον αφορά τον Δημόπουλο μπορεί να μην χρησιμοποιεί την λέξη αυτοχθονία, αλλά απορρίπτει ρητώς τον ινδοευρωπαϊσμό και καταφάσκει την ταύτιση αυτοχθόνων Πελασγών και Ελλήνων.

   Επιμένεις να μιλάς για ι/ε Μυκηναίους και μη-ι/ε Μινωίτες, παρά τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία αναφέρθηκα και η οποία αποδεικνύει πολύ μεγάλη φυλετική τους συγγένεια, εώς ταύτιση. Απλά υποθέτεις ότι η συγκεκριμένη έρευνα βασιζόταν ΜΟΝΟ σε μιτοχονδριακό DNA και βάση αυτής της υποθέσης, ξανα-υποθέτεις ότι αν η έρευνα συμπεριλάμβανε και το πυρηνικό DNA τότε θα υπήρχαν άλλα αποτελέσματα!!! Και αυτό το στηρίζεις σε μία άλλη υπόθεση (τρίτη κατά σειρά) σύμφωνα με την οποία κατέβηκαν οι άντρες ι/ε εισβολείς και παντρεύτηκαν αυτόχθονες γυναίκες! Σε ρώτησα από πού προκύπτει ότι οι εισβολείς ι/ε ήταν μόνο άνδρες και σαφή απάντηση δεν πήρα, πέραν κάποιων αυθαίρετων μυθολογικών ερμηνειών που δεν αποδεικνύουν τίποτα.
   Ομιλείς συνεχώς περί επιστημονικότητας, αλλά οι προσεγγίσεις σου στις παραπάνω επιστημονικές έρευνες είναι εμμονικές και όχι επιστημονικές.
   Οι δε πολιτιστικές διαφορές μεταξύ μυκηναϊκού και μινωικού πολιτισμού είναι φυσικά υπαρκτές αλλά δεν είναι απόδειξη κάποιας ουσιαστικής φυλετικής διαφοροποίησης μεταξύ τους. Πολιτιστικές διαφορές υπήρχαν και μεταξύ διαφορετικών ελληνικών πόλεων-κρατών κατά την Αρχαιότητα, αλλά και γενικότερα. Εάν δε ένας πολιτισμός, όπως ο μινωικός, είναι γεωγραφικά απομονωμένος τότε είναι λογικό η διαφοροποίησή του να είναι εντονότερη αφού η αλληλεπίδραση του με συγγενικά φύλα είναι πιο περιορισμένη λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

   Διαγραφή
  4. Λες ότι η Αθήνα ως Αθήνα υπήρχε απ΄την Μυκηναϊκή περίοδο και αργότερα..
   Μα από πού προκύπτει αυτό; Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Ειδικά για την Αθήνα (και όχι μόνο) υπάρχουν καταγεγραμμένοι μύθοι που ανάγονται στο απώτατο παρελθόν. Βλ. Κέκροπας, Ερεχθεύς. Ο τελευταίος ήταν που καθιέρωσε την ονομασία Αθήνα. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Θησέας καταγόταν απ΄το γένος του Ερεχθέα. Εκτός αν θεωρείς ότι ο μύθος του Ερεχθέως ήταν ινδοευρωπαϊκός. Ελπίζω όμως να μην κάνεις αυτό το λάθος…
   Αλλά και πέραν των μυθολογικών αναφορών είναι γνωστή η αναφορά του Πλάτωνα για τον πόλεμο μεταξύ Ατλάντων-Αθηναίων 9.000 χρόνια προ της εποχής του. Ανεξάρτητα απ΄την ακρίβεια ή μη της χρονολόγησης, η αφήγηση του Σόλωνος που μας μεταφέρει ο Πλάτων, είναι ενδεικτική της παλαιότητας της Αθήνας.

   Επίσης είναι περιττό να αναφερθούμε στις πολλές γραπτές αναφορές των αρχαίων που ομιλούσαν περί αυτοχθονίας. Αντιθέτως απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά για έλευση απ΄τον Βορρά ή τις …στέπες!!!

   Το πρόβλημα με εσάς τους ινδοευρωπαϊστές είναι ότι ερμηνεύετε την μυθολογία βάσει του δογματισμού σας και προσπαθείτε με λογικά άλματα, υποτίμηση των στοιχείων που δεν σας συμφέρουν και αναπόδεικτες εικασίες επί εικασιών να κάνετε μία σύνθεση που να σας βολεύει, όπως αυτά που λες για τον μύθο του πελασγού Δευκαλίωνος και της Πύρρας!!! Έλεος! και αυτοί νορδικοί ήταν;… Καθαρά σεχταριστική σκέψη.
   Μιας και αναφερθήκαμε στους νορδιστές, πρέπει να επισημανθεί πως ο νορδισμός δεν ταυτίζεται απολύτως με τον ινδοευρωπαϊσμό. Υπάρχουν και νορδιστικές θεωρήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι Νορδικοί ήταν οι φορείς ενός μέγιστου πολιτισμού ξεκίνησαν από κάποια άγνωστη χαμένη ήπειρο στον Ατλαντικό (εδώ μπαίνει στο κάδρο και η Ατλαντίδα…), εισέβαλαν στην Μεσόγειο και έφτασαν ως την Ινδία και πιθανόν ως την Κίνα!!! Μιλάμε για ένα μείγμα άκρατης φαντασιοπληξίας και βορειοευρωπαϊκού σωβινισμού που ξεπερνάει τα όρια της γραφικότητας.

   Υπάρχει επίσης ένα μόνιμο και σαφέστατα ειρωνικό ερώτημα των ινδοευρωπαϊστών το οποίο και εσύ θέτεις και είναι το εξής:
   Από πού προέκυψαν οι αυτόχθονες Έλληνες; Φύτρωσαν απ΄την γη ή ήρθαν απ΄το σύμπαν;
   Aπάντηση:
   Οι Έλληνες πλάστηκαν στον περιαιγαιακό χώρο (και όχι κατ’ανάγκην αποκλειστικά στον σημερινό ελλαδικό χώρο, πολύ πιθανόν να ήταν και η Μικρά Ασία) με τον ίδιο τρόπο που πλάστηκαν οι υποτιθέμενοι Ι/Ε στην άγνωστη κοιτίδα τους. Ποια πιστεύεις ότι ήταν η Ι/Ε κοιτίδα; Το Παμίρ; Το Τουρκεστάν; Το Κουργκάν; Η Βαλτική; Πως προκέκυψαν λοιπόν εκεί οι Ι/Ε; Φύτρωσαν;
   Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, για οποιονδήποτε λαό ή φυλή και αν μιλάμε, ανάγεται στο ζήτημα της ανθρωπογένεσης συνολικά και ξεφεύγει απ΄το θέμα που συζητάμε.

   Διαγραφή
  5. Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι η απόρριψη του Ι/Ε δεν συνεπάγεται σε καμμία περίπτωση άρνηση συνεργασίας με άλλους λευκούς εθνικιστές άλλων εθνικοτήτων (υπό την προϋπόθεση ότι δεν μας θίγουν εθνικώς), ούτε υιοθέτηση σωβινιστικών αντιλήψεων του τύπου "όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες οι άλλοι ήταν απολίτιστοι". Σαφώς και τότε ήταν από απολίτιστοι εώς υπανάπτυκτοι, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για το ΣΗΜΕΡΑ. Όπως εξίσου μικρή σημασία έχει ότι στην νεότερη εποχή οι δυτικοευρωπαϊκοί λαοί άκμασαν, έγιναν φορείς πολιτισμού και κυριάρχησαν. Αυτό που έχει σημασία ΣΗΜΕΡΑ είναι ότι η Δύση έχει παρακμάσει πιθανότατα σε βαθμό μη-αναστρέψιμο (η απαρχή της Παρακμής της βέβαια χρονολογείται απ΄την εποχή του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης), συνεπώς η φανατική προσκόλληση σε αυτήν συνιστά μία αυτοκτονική επιλογή από κάθε άποψη.
   Ευτυχώς υπάρχει ακόμα η ανατολική Ευρώπη που ανθίσταται σθεναρά στην επέλαση της Παρακμής, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε.

   Διαγραφή
  6. Γιώργος Δρίτσας12 Ιανουαρίου 2018 - 5:56 μ.μ.

   Λοιπόν δεν απαντήσατε σε τίποτα από ό,τι σας έθεσα αλλα συνεχίζεται να ισχυρίζεστε ότι οι αρχαίοι μύθοι μιλάνε για γηγενικότητα. Και ρωτώ ξανά από που προκύπτει αυτό; Εννοώ αυτό το οποίο λέτε εσείς αυθαίρετα και ισχυρίζεστε ότι ειναι σωστό όσον αφορά τους μύθους και από που και ως που οι μεγάλοι αυτοί επιστήμονες που παρέθεσα είναι λάθος και εσείς είστε σωστός; Ειλικρινά αυτό με προσπερνάει και δεν αποτελεί καν αντεπιχείρημα. Επίσης το ζήτημα των μύθων ως ανάμεικτων καταστάσεων παλιών και νέων στοιχείων είναι δεδομένο και δεν χωράει μεθερμηνείες του τύπου ''έτσι είναι'' εγώ αν δείτε σας παρέθεσα όχι μόνο πηγές αλλά και η οποιαδήποτε απολυτότητά μου βασίστηκε σε στοιχεία των μύθων ως ΟΛΙΚΩΝ φαινομένων και εσείς απλά κολήσατε στον Ερεχθέα. Και σας ερωτώ γιατι ποιος σας είπε ότι ήταν ''αυτόχθονας'' ο Ερεχθέας και η γενεαλογία του ; Οι όποιες αναφορές περι γηγενικότητας αφορούσαν μονο την αριστοκρατία και δηλωναν την παλιότητα για αυτο εκφαίρονται μονο γι α την αριστοκρατία και τα βασιλικά γένη όπως ορθά παρατήρησε και ο Κ.Παπαρρηγόπουλος. Επίσης όπως σας προείπα η Αθήνα ήταν ''γηγενής'' με την Ισοκράτεια έννοια καθόσον δεν εγινε άλλη εισβολή μετά το 1200, αλλά κρατήθηκε σε πιο απομονωμένη κατάσταση. Εξ'ου και η κυριαρχία κάποιων πιο παλιών φυλετικών τύπων. Ενδεικτική είναι η μελέτη των αναλύσεων του Angel Lawrence πάνω σε σκελετικά κι αρχαιολογικά ευρήματα στην Αττική.
   Επίσης όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα ομολογώ ότι είστε σε σύγχυση γιατί από την μία ισχυρίζεστε για μη καθαρούς απογόνους των Ινδοευρωπαίων μετά για ''αυτόχθονες'' κλπ. Χωρίς καμιά επιστημονική αναφορά πέρα του Δημόπουλου που σας είπα οτι δεν ισχυρίζεται μια ''αυτοχθονία'' των Μεσογειακών οπως το νοείται εσείς(αν ισχύει ομως αυτο πως δικαιολογείται την ύπαρξη πληθώρας φυλετικων τύπων και απλοομάδων και ενδείξεων περι γενετικών στρωμάτων στο DNA; Οι αυτόχθονες δεν πρέπει να ειναι μονο μια ποικιλία; γιατι είναι τόσο πολλοί και διάφοροι τότε με πολλές και διάφορες εκφάνσεις; Και πανω από όλα που ειναι το Προκεραμικό στάδιο που θα δικαιολογούσε μια ''αυτόχθονη πολιτισμικοτητα'' ; για αυτά δεν υπάρχουν απαντήσεις από ''αυτοχθονιστες''). Επίσης οι μεσογειακοί δεν ήταν οι αρχαιότεροι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου. Επιπλέον σας είπα περι του τεστ DNA, των απλοομάδων και γενικά των φυλετικών τύπων και των ποσοστώσεων που όχι μόνο μπορούν να καταδείξουν κατά πόσο μεγάλο ή μικρό ποσοστό συμμετέχουν νεο-εισαχθέντα στοιχεία την εποχή του Σιδήρου και του Χαλκού.
   Επίσης σας παρέθεσα πάλι έρευνες και βιβλία περί της άποψης περί μεγαλύτερης συμμετοχής άρρενων πληθυσμιακών στοιχείων και εσείς ισχυρίζεστε ακόμη ότι τα βγάζω από το μυαλό μου εν είδη αποκάλυψης και όχι ενδεδειγμένης μελέτης δεκαετιών από την γενετική, αρχαιολογική και ιστορική σκαπάνη και έρευνα. Για αυτό δεν έγινε και η ανάλυση που έκανα κατανοητή από εσάς.

   Διαγραφή
  7. Γιώργος Δρίτσας12 Ιανουαρίου 2018 - 5:56 μ.μ.

   όσον αφορά το που φύτρωσαν οι Ινδοευρωπαιοι.. Κανείς μελετητής δεν είπε ούτε ισχυρίστηκε ότι ''φύτρωσαν'' αλλά υπάρχουν πολλές πιθανές πρωτοπατρίδες με μαλλον κυριότερη αυτην της Στέπας, με βάση αυστηρές έρευνες αρχαιολογικές, γενετικές, ιστορικές που συνεχίζονται μέχρι τώρα. Οι ''αυτόχθονες'' από την άλλη απλά ισχυρίζονται ότι φύτρωσαν χωρίς στοιχεία και με μια απολυτότητα που αρμόζει σε μανιχαίους ανατολίτες και Ισραηλίτες ραβίνους. Εξ ου και η διαφορά δεν προκιεται για δύο ''τάσεις και αντιλήψεις αλλα για μία επιστημονική και για μια κακώς νοούμενη ''ιδεολογική'' από άτομα που σκοπο έχουν μόνο να πούνε ψέματα για να χαιδέψουν λαικά ώτα (δεν εννοω εσας εννοω αυτους που τα προπαγανδίζουν)..
   Οπότε κλείνοντας οι εκφράσεις άκριτου λαικισμού τύπου ''νορδικολάγνοι, ΙΕ παραμυθάκια' και άλλα πολλά, ως διάθεση ειρωνείας μπορούν να εκληφθούν. Η παράθεση απόψεων όπως σας έχω πει πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα και βιβλιογραφία(βλεπε πηγές) όχι ότι μας αρέσει και ότι μας κάνει να αισθανόμαστε με μια παρηκμασμένη έννοια παρήφανοι. Εξάλλου η Δύση μπορεί να έχει ''σαπισει΄΄ λόγω ενός τραγικού Τέλους του Πολιτισμικού Κύκλου αλλά εμείς είμαστε δυστυχώς το ίδιο και χειρότερα παρηκμασμένοι με τη γέρικη ακινησία και φελλαχική ψωρουπερηφάνεια μας. Έτσι σε καμιά περίπτωση για μένα κάπιοιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις που μόνο γελοίες μπορούν να εκληφθούν σε μια οποιαδήποτε παράθεση απόψεων και πάνω από όλα ως έκφραση μιας χαμερπούς και παραμυθιακής Ταυτότητας. Γιατί αυτό που λέτε ειναι ημίμετρο, δεν είμαστε γενικά και αόριστα λευκοί(σαν να λέμε είμαστε γενενικά ευρωπαιοι χωρις φυλετικο κριτήριο πέρα από την ζώση σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο) είμαστε Λευκοί Ευρωπαίοι, φέροντες μια παράδοση που ξεκίνησε από τους Ινδοευρωπαίους Έλληνες όταν εισήχθησαν για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο. Οι πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα στις Μυκήνες και στην Κνωσσό και Φαιστό είναι παραπάνω από εμφανείς και μόνο ένας οπαδός του : ό,τι είναι στο ''χωράφι μου ειναι δικό μου'' θα βάπτιζε κάθε τι γεωγραφικά ευρισκόμενο εδώ, ως Ελληνικό φτάνοντας στο ακραίο βαθμό καιροσκοπίας να βαπτίσει ανομοιγενή στοιχεία ακόμη και έναν νεαντερταλικό σκελετό ως ....πρόγονο των Ελλήνων.
   Όπως είχα γράψει παρά πάνω μόνο με την πραγματικότητα ''πας μπροστά'' όχι με ευχολόγια και συνομωσιολογίες και δήθεν ξεσκεπάσματα ''ανθελληνικών'' θεωρίων περί της καταγωγής μας.
   Καλή σας συνέχεια και ό,τι γράψετε από εδώ και πέρα να έχει να κάνει με την ουσία του άρθρου. Αρκετά τραβήχτηκε το σκοινί χωρίς καν να υπάρχει κατανόηση και ανταλλαγή πηγών και γνώσεων -παρά μόνο υποθέσεων. Αν θέλετε μελετήστε τις πηγές και βρείτε τα λάθη της ''λανθασμενης΄΄ Ινδοευρωπαικής θεώρησης και καταρρίψτε την με άλλη επιστημονική άποψη και πρόταση, αλλιώς απλώς λέμε κουφια λόγια. Η επιστήμη είναι επιστήμη και η άποψη είναι άποψη έχουσε ςκαι οι δύο μια σχετική αντικειμενικότητα, αλλά πάντα η γνώμη είναι μόνο υποκειμενική(εξάλλου δεν ειναι θέμα του τι θέλω να πω και μου αρέσει αλλά τι μπορεί να στέκει και κάποιος μπορεί να μην δύναται να κατανοήσει την ύπαρξη της κυκλικότητας της γης και να νομίζει ότι ειναι επίπεδη, αλλά αυτο είναι μια γνώμη και μόνο δεν είναι ίση με την επιστημονική τοιαύτη που αποδεικνύει μέσω μελετών το τι και πως).

   Διαγραφή