Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

MΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

 Όπως είχαμε προβλέψει υπήρξαν αντιδράσεις στο τελευταίο άρθρο του κ. Κυριώτη με κύριο θέμα το τελευταίο "φιλελληνικό" hit και κάποια θέματα ονοματολογίας μεγάλων Ελλήνων. Ο κ.Κυριώτης αποφάσισε να απαντήσει σε έναν ανώνυμο αναγνώστη που οι αντιδράσεις του ήταν κάπως έντονες, αλλά καθώς η απάντηση είναι μακροσκελής, δημοσιεύεται σε μορφή άρθρου.
                                                                                                                                                      Θεόδοτος


Γράφει ο Ευστάθιος Κυριώτης 

Κύριε Ανώνυμε (Apr 26, 2012 04:53 PM & Apr 26, 2012 05:22 PM στο άρθρο Ι AM HELLENE...) που κόπτεσθε υπέρ των «αρχαίων σας προγόνων», θα προσπαθήσω να κωδικοποιήσω τις απόψεις και τα επιχειρήματά σας.
 
    1. Η Επανάσταση του 1821 είχε χαρακτήρα πριν και πάνω απ’όλα θρησκευτικό. Οι Χριστιανοί εξεγέρθηκαν εναντίον των Μουσουλμάνων που τους καταπίεζαν. Πρώτα πήραμε τα όπλα υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος, όπως έλεγε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Αυτό ήταν φυσικό, διότι το αντίστοιχο της «εθνικής ιδέας» κατά τον Μεσαίωνα είχε αναπτυχθεί πάνω σε αποκλειστικώς θρησκευτική βάση. Όποιος ήταν Χριστιανός αυτομάτως αποκτούσε την ιδιότητα του υπηκόου του βυζαντινού αυτοκράτορα. Σας υπενθυμίζω εδώ ότι η μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιον Όρος έχει ιδρυθεί από εκχριστιανισμένο... Τούρκο, ότι η πολιτική γραμμή της Αυτοκρατορίας επί Μανουήλ  Κομνηνού χαραζόταν επίσης από Τούρκο, τον Αξούχο (Αξούχ), ότι Τούρκοι υπερασπίστηκαν τα θαλάσσια τείχη της Βασιλεύουσας τον Μάιο του 1453 (και ήταν οι μόνοι που αυτοκτόνησαν, όταν τα στρατεύματα του Μωάμεθ μπήκαν στην Πόλη). Απόγονοι εκχριστιανισμένων Τούρκων (από την εποχή της Φραγκοκρατίας) είναι σήμερα ορισμένοι από τους παλαιότερους κατοίκους της Ηλείας, ενώ, για να πάμε και στους γείτονές μας, οι φανατικότεροι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ρουμανίας είναι Τούρκοι, οι Γκαγκαούζοι (Γκαγκαούζηδες), που φυσικά μιλούν τουρκικά και αρνούνται κατηγορηματικώς να εγκατασταθούν σε έδαφος της εκκοσμικευμένης Τουρκικής Δημοκρατίας. Γιατί δεν διαβάζετε (εφόσον τόσο πολύ ενδιαφέρεστε για την Ιστορία) το τελευταίο βιβλίο του κ. Σπύρου Χατζάρα που λέει αρκετά και ωραία για τους «αυτόχθονες» της «ελληνικής γης»;

    2. Όσον αφορά τα ονόματα, έχετε δίκιο αλλά μόνο εν μέρει. Το σφάλμα σας είναι ότι γενικεύετε. Όταν κάποιος κατά τους αποστολικούς χρόνους και μέχρι την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου γινόταν Χριστιανός,  βαφτιζόταν μεν, αλλά κρατούσε το παλιό του όνομα. Έτσι, υπάρχουν και κληρικοί ακόμα με ονόματα τελείως ειδωλολατρικά, Διόδωρος π.χ. (παλαιός Πατριάρχης Ιεροσολύμων), Αθηναγόρας (παλαιός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως) κ.λ.π.  Πράγματι επίσης, πολλά ονόματα χριστιανικά έχουν εβραϊκή προέλευση, όπως π.χ. Μιχαήλ, Γαβριήλ, Σεραφείμ κ.λ.π. Όλα όμως έχουν τα όριά τους: τα ονόματα Σολομών (που έχει θεωρηθεί όχι δίκαιος όπως λέτε αλλά σοφός), Αβραάμ και Μωυσής είναι εβραϊκά και, όσο τουλάχιστον είναι γνωστό στην Ελλάδα, χρησιμοποιούνται μόνο από Ιουδαίους.  Προσωπικώς, είχα δει κάποτε ένα Γύφτο (Τσιγγάνο), που λεγόταν Αβραάμ, και ένα καλόγερο που ονομαζόταν Μωυσής. Αυτά όμως δεν είναι παρά εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Θέλετε κι άλλο επιχείρημα; Το όνομα Αζώρ είναι από την Παλαιά Διαθήκη και, μάλιστα, ο Αζώρ θεωρείται «πρόγονος του Χριστού». Εγώ δεν ξέρω κανένα Έλληνα όμως να ονομάζεται Αζώρ – και,επιπλέον, παλιότερα, όταν ήμουν κι εγώ νέος, Αζώρ ονομάζονταν αποκλειστικώς οι σκύλοι. Είναι λάθος λοιπόν να βάζετε  φύρδην-μίγδην όλα μαζί τα εβραϊκής προέλευσης ονόματα.

    Σχετικώς με τη Μάνη, αναφέρετε τα ονόματα «Καράτζαλης» και «Χαραμής». Το πρώτο είναι βλάχικο, δηλαδή ρουμανικό. Το ότι υπήρξε βλαχική/ρουμανική διείσδυση στη Μάνη μαρτυρείται από τη λέξη «άπα» του μανιάτικου ιδιώματος, που σημαίνει «περιοχή με νερό». Το «άπα», πράγματι, προέρχεται από το βλάχικο/ρουμανικό apa, που σημαίνει «νερό».  Το Χαραμής πράγματι προέρχεται από το τουρκικό haram, που σημαίνει «θρησκευτικώς απαγορευμένο». Η λέξη αυτή όμως υπάρχει και σήμερα ακόμα, δηλαδή έχει πλήρως ενσωματωθεί στα Νέα Ελληνικά. Κατά συνέπεια, όποιος φέρει όνομα που προέρχεται από αυτήν δεν είναι αναγκαστικώς τουρκικής καταγωγής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει τουρκικής προέλευσης όνομα επιτρέπεται να θεωρηθεί  ντε και καλά Έλληνας και μάλιστα Πελοποννήσιος. Το όνομα Βιτσαξής π.χ. προέρχεται από το τουρκικό biçak (προφέρεται «μπιτσάκ»). Το όνομα δείχνει καταγωγή μικρασιατική, διότι εκεί και οι Χριστιανοί το μαχαίρι το λέγανε «μπιτσάκι». Εν ολίγοις, κ. Ανώνυμε, το να βάζετε σε ένα καλάθι όλα μαζί, φύρδην-μίγδην τα ονόματα, για να αποδείξετε πως όλοι οι Καρατζάληδες, Σολωμοί, Μάντζαροι κ.λ.π. είναι απόγονοι του Πελοπίδα και του Αγαθαρχίδα οδηγεί ακριβώς στο αντίθετο: Δείχνει ποιοι είναι εκείνοι που κατάγονται από Έλληνες Χριστιανούς του Μεσαίωνα και ποιοι προέρχονται  από Μουσουλμάνους που παρέμειναν στην Πελοπόννησο και μετά την Επανάσταση του 1821. Σας υπενθυμίζω εδώ ότι πάρα πολλές «τουρκαλίτσες» με το ζόρι γίνανε Χριστιανές από το 1821 και μετά και ονομάζονταν αρχικώς «Τουρκομαρίες» μέχρις ότου κάνανε παιδιά με Χριστιανούς και το «Τουρκομαρία» ξεχάστηκε).
 
    3. Κάνετε λάθος, όταν λέτε ότι «όλοι θεωρούν τον θάνατο μαυρίλα». Οι Αρχαίοι Έλληνες οπωσδήποτε θεωρούσαν «μαυρίλα» τον θάνατο. – και η αντίληψη αυτή άρχισε να αλλάζει μόνο χάρη στον Σωκράτη και μετά από αυτόν. Διαβάστε π.χ. την Οδύσσεια, το σημείο όπου ο Οδυσσέας κατεβαίνει στον Άδη και συνομιλεί με τον Αχιλλέα. Οι Ιουδαίοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να θεωρούν τον θάνατο τέλος οριστικό (και υπάρχουν αρκετά βιβλία και στα ελληνικά για το θέμα αυτό). Οι πρώτοι όμως οι οποίοι σαφώς θεώρησαν τη μετά θάνατον ζωή καλύτερη από την εδώ υπήρξαν οι Χριστιανοί – για αυτό και έχουμε το τεράστιο πλήθος των Μαρτύρων κατά τους τρείς πρώτους αιώνες της Εκκλησίας. Έχετε πάει ποτέ σε χριστιανική κηδεία; Εάν ναι, θα θυμάστε τι λέει ο ιερέας: «Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα, όσα ουχ υπάρχει μετά θάνατον». Σας υπενθυμίζω επίσης ότι Άγγλος βυζαντινολόγος, ο Στήβεν Ράνσιμαν νομίζω, είχε αποδώσει την πτώση του Βυζαντίου στο ότι οι πρόγονοί μας του Μεσαίωνα είχαν «βαριεστήσει» να ζουν σε αυτόν εδώ τον κόσμο, κοιλάδα δακρύων, και βιάζονταν να βρεθούν μια ώρα αρχύτερα στα «θεϊκά παλάτια των ουρανών».
 
    3. Οι έννοιες «φυλή» και «έθνος» δεν είναι ταυτόσημες. Και οι επήλυδες, εφόσον είναι εργατικοί, πάντοτε ενισχύουν ένα έθνος – εφόσον δεν καταστρέφουν την παραδοσιακή φυσιογνωμία του. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Μετά τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο, επειδή ο ανδρικός πληθυσμός της Γαλλίας είχε αποδεκατιστεί, οι γαλλικές αρχές προσκαλούσαν με κίνητρα στο Παρίσι οποιονδήποτε αρκεί να ήταν καθολικός. Ένα Κράτος εχθρικό προς τη χριστιανική θρησκεία, με άλλα λόγια, έθετε το θρήσκευμα ως προϋπόθεση υποδοχής ξένων!  Και πολύ σωστά, διότι εφόσον η γαλλική παράδοση βασίζεται στην Καθολική Εκκλησία, η «εισβολή» μη καθολικών θα άλλαζε την παραδοσιακή φυσιογνωμία της γαλλικής γης. Ο ίδιος ο Ναπολέων άλλωστε δεν ήταν Γάλλος αλλά Ιταλός. Και για να έρθουμε στα δικά μας, ποιος θα είχε αντίρρηση για την εγκατάσταση στην Ελλάδα Ρώσων, Σέρβων, Αλβανών Χριστιανών Ορθοδόξων και Ρουμάνων ακόμα; Εγώ καμία! Και πιστεύω ότι και άλλοι θα σκέφτονται όπως εγώ. Και τούτο, διότι, μέχρι πριν από λίγο καιρό, οι μόνοι που είχαν προσπαθήσει να αναχαιτίσουν τους Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Μαύρους κ.λ.π. δεν ήταν οι ελληναράδες απόγονοι του Βρασίδα και του Πελοπίδα αλλά Ρώσοι και Αλβανοί.
 
    Η Επανάσταση του 1821 άλλωστε άρχισε και εν πολλοίς ευοδώθηκε από Χριστιανούς σλαβικής και αλβανικής καταγωγής. Ειδικά στην Αττική, όλη η περιοχή από τη συνοικία της Πλάκας και πέρα και ήταν και λεγόταν αλβανική.  Τα τοπωνύμια Σούλι, Μάτι, Λούτσα (=λάσπη) είναι χαρακτηριστικώς αλβανικά όπως και το «Μαλακάσα», που δεν προέρχεται από το μ..λ...κας αλλά από το αλβανικό τοπωνύμιο Malakashtër. Το Μαρκόπουλο βγαίνει από το όνομα Marco Polo, επειδή η περιοχή ανήκε σε κάποιον εξιταλισμένο Αλβανό. Και η λέξη «Πλάκα» άλλωστε αλβανική είναι: προέρχεται από το επίθετο plak, που σημαίνει «παλιός». Έτσι ονόμαζαν οι Αλβανοί της Αθήνας και της Αττικής την «Παλιά πόλη» στους πρόποδες της Ακρόπολης, την οποία οι λίγοι Έλληνες ονόμαζαν «Ριζόκαστρο». Εξυπακούεται ότι οι Αλβανοί ξεσηκώθηκαν το 1821, ενώ οι Ελληναράδες του Ριζόκαστρου «πέρα σφύριζαν». 
 
    Και για να καταλάβετε τις γελοιότητες στις οποίες οδηγούν οι απόψεις σας, ας πάρουμε τα Λιόσια, κοντά στην Αθήνα. Το τοπωνύμιο είναι αλβανικό, από λέξη που σημαίνει τον «λεβέντη», το «παλληκάρι» (εξ ου και το επώνυμο «Λιώσης»). Στα Λιόσια οδηγεί η οδός Λιοσίων, κάτω από την Αχαρνών. Ε, πρόσφατα, οι ελληναράδες του δικού σας τύπου αλλάξανε το όνομα των Λιοσίων σε «Ίλιον» και πήξανε (τα Λιόσια) σε ονόματα παρμένα από την Ιλιάδα του Ομήρου. Η οδός Λιοσίων όμως παραμένει. Την παίρνει λοιπόν κανείς και βγαίνει στο «Ίλιον», οι κάτοικοι του οποίου, μετά από λίγα χρόνια, θα πιστεύουν πως είναι κατευθείαν απόγονοι του Αχιλλέα και του Ιδομενέα και φυσικά θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, Σύριζα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
 
    4. Και τώρα έρχομαι στο οικόσημο του Σολωμού, που μου παραθέτετε «για να με αποστομώσετε». Το ότι η οικογένεια του πατέρα του Σολωμού ήταν από την Κρήτη και έφτασε πάμπλουτη από την Κρήτη στη Ζάκυνθο είναι αναμφισβήτητο – και αν μπείτε στον κόπο να ανοίξετε μια παλιά, σοβαρή εγκυκλοπαίδεια, θα το διαπιστώσετε μόνος σας. Για παράδειγμα μπορείτε να απευθυνθείτε σε άρθρο επί του θέματος του κ. Σπανάκη στα Κριτικά Χρονικά εδώ.Επίσης αναμφισβήτητο είναι το ότι η πατρική οικογένεια του Σολωμού είχε τίτλο ευγενείας. Προσοχή όμως: Οι επί Βενετοκρατίας ευγενείς των Ιονίων νήσων, πολυάριθμοι ιδίως στη Ζάκυνθο, είχαν τίτλους που είχαν τοπική και μόνο αναγνώριση. Ήταν δηλαδή «κόντηδες» μόνο στο νησί τους και όχι σε άλλο σημείο της βενετικής επικράτειας. Αυτό ήταν φυσικό, διότι τίτλο ευγενείας μπορεί να δώσει μόνο βασιλιάς ή αυτοκράτορας και όχι ο επικεφαλής μιας δημοκρατίας (repubblica) όπως ο δόγης της Βενετίας. Αυτό σήμαινε ότι τα οικόσημα μόνοι τους τα φτιάχνανε όποτε και όταν θέλανε. Αυτό άλλωστε γίνεται και σήμερα, διότι υπάρχουν και ελληναράδες που θέλουνε να προβάλουν καταγωγή όχι μόνο από τον Βρασίδα και τον Πελοπίδα αλλά και από ευγενείς του Μεσαίωνα, οπότε, χωρίς να παίρνουνε υπόψη το ότι τίτλοι ευγενείας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, φτιάχνουνε τσάτρα-πάτρα ένα «οικόσημο», το κοτσάρουνε και άντε μετά να εξηγήσεις στους ομοϊδεάτες τους ελληναράδες ότι, για να θεωρηθεί ένα οικόσημο σοβαρό, πρέπει να είναι καταγραμμένο σε πανευρωπαϊκά βιβλία ευγενών κ.λ.π.
 
    Για να ξανάρθουμε όμως στο «οικόσημο» του Σολωμού, υπενθυμίζω ότι οι –τοπικής εμβέλειας-  ευγενείς των Ιονίων νήσων αποκαλούνταν «κόντηδες». Το στέμμα όμως που φαίνεται στο «οικόσημο» που βρήκατε δεν είναι οικόσημο «κόντη» (κόμη). Είναι ιππότη ή, έστω, βαρώνου και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, εάν δει ένα άγαλμα του βαρώνου Σίνα (εάν δηλαδή έχει σωθεί κάποιο από τη λύσσα των δημοκρατικών δυνάμεων). Είναι δηλαδή στέμμα που «κοτσαρίστηκε», επειδή ήταν «φιγουράτο». Ο σταυρός φυσικά υπάρχει, προκειμένου να «διατρανωθεί» ο εκχριστιανισμός της οικογένειας. Το ψάρι όμως; Πράγματι είναι σολωμός – και μάλιστα καλοφτιαγμένος. Ξέρανε όμως τους σολωμούς στη Ζάκυνθο επί Βενετοκρατίας; Όχι βέβαια! Το οικόσημο, κατά συνέπεια, πρέπει να φτιάχτηκε επί Αγγλοκρατίας (1815-1864), οπότε και ο Σολωμός είχε αρχίσει να καθιερώνεται ως «εθνικός ποιητής των Ελλήνων» αλλά και οι Άγγλοι επικυρίαρχοι μια χαρά γνωρίζανε το ψάρι σολωμός – σε όλες του σχεδόν τις ποικιλίες.
 
    Αυτά – προς το παρόν.  Εγώ όμως δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πολύ εμμένετε στην –όπως εγώ πιστεύω, τελείως αβάσιμη- καταγωγή σας από τους Αρχαίους Έλληνες. Θέλετε να σας αναγνωρίσω και εγώ και ο κάθε Ευρωπαίος ως απόγονο του Λεωνίδα; Κανένα πρόβλημα!  Δείξτε θάρρος και γενναιότητα που απλώς να θυμίζει τον  Λεωνίδα της Σπάρτης και τους άλλους ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας κι εγώ πρώτος θα σπεύσω να πω ότι κάτι από την αρχαία αρετή έχει μείνει μέσα σας. Εσείς όμως και οι όμοιοί σας τι θέλετε; Να ανέχεστε το σημερινό αίσχος, να φοβάστε ακόμα και να πείτε τη γνώμη σας, να κρύβεστε συστηματικώς πίσω από το δάκτυλό σας, να μην είσαστε σε θέση μια και μόνο δουλειά να φέρετε σε πέρας με σωστό τρόπο και όλοι όχι μόνο να σας συγχωρούν τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα σας, αλλά και να σας «θαυμάζουνε», διότι κατάγεστε από τους Αρχαίους Έλληνες.
 
    Το επαναλαμβάνω: Θέλετε να μοιάσετε στους «Αρχαίους σας προγόνους»; Βοηθήστε να λυτρώσουμε την Ελλάδα από αυτούς που σήμερα της πίνουνε το αίμα και αναγνωρίζω –πρώτος εγώ-  ως παππούδες σας όχι μόνο τον Λεωνίδα και τον Πελοπίδα αλλά τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα, εάν θέλετε.
 
    Υπάρχει όμως και  άλλη εξήγηση της ελληναράδικης ελληνοφροσύνης σας: Μήπως, λέω μήπως κατάγεστε από απογόνους εκχριστιανισμένων «αυτοχθόνων»; Αυτό, βέβαια, μόνο μια προσεκτική ανάλυση του επιθέτου σας θα μπορούσε να το δείξει.
 
    Από εδώ και πέρα, κ. Ανώνυμε, δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης μεταξύ μας. Όλα τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα είναι πηγμένα στους ομοϊδεάτες σας. Πηγαίντε εκεί να συζητάτε όσο θέλετε για την καταγωγή σας από τον Ηρακλή, τον Αναξίμανδρο και τον ίδιο τον Φάβιο Πορκάριο, εάν έτσι σας αρέσει.
                                                                         

47 σχόλια:

  1. γραψε κατι για τα νησια του αιγαιου κατα την ενετικη κατοχη την εξολοθρευση του ελληνικου πληθυσμου και την αλλαγη των ονοματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Κυριώτη :
    Διαβάζοντας το άρθρο σας εγώ τουλάχιστον θα σχημάτιζα την άποψη ότι πλέον δεν υπάρχουν Έλληνες στην καταγωγή σήμερα . Αναφέρατε περιπτώσεις που εγώ τουλάχιστον δεν τις γνώριζα .
    Συμφωνώ με την αποψή σας ότι η ίδια θρησκεία συντελεί τα μέγιστα στην αφομοίωση ενός ξένου . Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα οι Έλληνες τι έγιναν ;
    Εξαφανίσθηκαν ; Κατά καιρούς έχω διαβάσει ότι το DNA των Ελλήνων έχει διατηρηθεί . Κάνοντας συγκερασμό αυτών των απόψεων θα μπορούσε να πει κανείς ότι ναι μεν κρατήσαν το σώμα την γλώσσα και ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ .Κάτι εντελώς προσωπικό , προσπαθώ εδώ και καιρό να βρω την ετυμολογία του επωνύμου μου , παρακαλώ για την βοήθεια σας . Το επωνυμό μου είναι ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ: 1) Το δεύτερο συνθετικό, -Νίκας, δείχνει καταγωγή βλαχική, δηλαδή απώτερη ρουμανική (όπως τα Τζαβάρας, Τζάρτζανος, Ρετσίνας αλλά και Τρικούπης, Κωλέ(τ)της κ.ά. Το -καρά- πρέπει να είναι η τουρκική λέξη -kara- που σημαίνει "μαύρος". Κάποιος πρόγονός σας δηλαδή, πρέπει να ήταν ιδιαιτέρως μελαχροινός, οπότε τον είπαν "Μαυρονίκα"> Καρανίκα.
      2) Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν στους τωρινούς πληθυσμούς των ελληνικών χωρών άνθρωποι οι οποίοι να μη κατάγονται από τους Αρχαίους Έλληνες. Ποιοι είναι αυτοί όμως είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί - και, το κυριότερο, δεν έχει σημασία. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων είμαστε "παιδιά του Μεσαίωνα" και όχι της Αρχαιότητας.

      Eυστάθιος Κυριώτης

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ. 1) ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΓΥΦΤΟΙ ΟΥΤΕ ΑΣΙΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΟΥΤΕ ΜΑΥΡΟΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΜΙΞΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΡΑ ΟΜΑΙΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΝ ΛΑΟΥΣ. 2) ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΑΡΑΔΟΣΗ. 3)ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mια καλή εμπειρία για εσένα θα είναι να ταξιδέψεις σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.
      Όταν μπεις πχ σε ταξί στη Πολωνία και ο οδηγός ακούει Chopin (o εθνικός κλασσικός τους συνθέτης) και επειδή έκανε ένα ελαφρό απότομο φρενάρισμα γυρίζει και σου ζητάει συγγνώμη (με το χέρι στη καρδία), τότε θα αντιληφθείς αρκετά πράγματα για τον κόσμο και θα κάνεις τις απαραίτητες κρίσεις και συγκρίσεις. Μέχρι τότε απλά φρόντισε μην κολλάει το γραμμόφωνο στο "εμείς τους κατεβάσαμε από τα δέντρα" διότι καταντάει κουραστικό....

      Διαγραφή
  4. ..και η αντίληψη αυτή άρχισε να αλλάζει μόνο χάρη στον Σωκράτη και μετά από αυτόν....
    Κάτι απο τον πλατωνικό Γοργία..."τίς δ' οίδεν, ει το ζήν μέν εστι κατθανείν το κατθανείν δε ζην".
    Επί δε του υπολοίπου νοήματος του κειμένου ας μου επιτραπή να παρατηρήσω ότι την Ελλάδα κατά την παλλιγγενεσία την απελευθέρωσαν, από τον αλλόφυλο ζυγό, υπερήφανοι και μη νενεκίζοντες απλοί χριστιανοί πατριώτες που χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είχαν το "εύδαιμον το ελεύθερον..." ( ειδοποιό χρίσμα του Έλληνα ανθρώπου..όπου γης ακόμη και της αλβανικής, σερβικής κλπ κλπ που δεν έρρεπε εις το σουνέτι για επέκτασι υλικών αγαθών! και που εξ αυτού διαφοροποιείται από άλλους πλέον υπολογιστικούς ανθρωποχώρους)... και βεβαίως δεν εγνώριζαν "που κρατεί η σκούφια τους" εκ του έκπαλαι (αυτοί που εγνώριζαν, ανεξαρτήτως γένους, ήσαν "αριστοκράται" και είχαν και λίμπρο ντόρο ή κάτι άλλον παρεμφερές)... αλλά ενεπνέοντο, εκ της χρυσής αρχαιότητος και των εκκλησιαστικών κειμένων το αθάνατο συλλογιστικό υπερόχημα της γλώσσης και τά ζώπυρα της πολλαπλώς και μονίμως αναζητηθείσης αρετής προκειμένου να διάγουν, με τους συνομοίους των, αρμονικώς και ευδοκίμως με υψηλούς πνευματικούς στόχους και αναζητήσεις (αίτημα καθοδηγητών).
    Όταν, στο πάλαι, η φιλοσοφία και τα ανώτερα νοητικά "τροχειοδεικτικά" εξέπεσαν εκ της ρωμαικής πολυπολιτισμικής υβριδικής "ακαταστασίας"..και του αναμενόμενου εκφυλισμού πάσης καταστηματικής κυριαρχίας, οι φιλοσοφούντες μετήλθον αμάλγαμα με νέους προβληματισμούς, νεοπλατωνικούς και άλλους, προκειμένου να ευρεθή ο συμβιβασμός μεταξύ λογικής και πίστεως.
    Τό πως εξελίσσεται το κάθε θρησκευτικό δόγμα και από ποίους "ερμηνευτικούς" Μεάνδρους διέρχεται είναι ένα πολύ αμφίπλευρο και "πολιτικό" ζήτημα που ιστορικώς έχει μεν τεράστιο ενδιαφέρον όμως γιά τους πολλούς πιστούς και ένθεους ανθρώπους πόση ουσιαστική σημασία έχει;
    Αξία έχει η ένταξις στην αγαθή ή πονηρά πτέρυγα των αντιμαχομένων στρατιών..εκμεταλλευτών, εις όλα και εκμεταλλευομένων, εις όλα.
    Πόσον διαφέρει άραγε το "αγαπάτε αλλήλους" από το παλαιότερο "ου το μη αδικείν αλλά το μη εθέλειν"..αυτή είναι η ουσία του αρχαίου πνεύματος και γιαυτό επεβίωσε ανα τους αιώνας και μέσω του ορθόδοξου δόγματος η αρετή.. "ΠΑΣ ΓΑΡ ΟΤ’ ΕΠΙ ΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΓΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΕΤΗΣ ΟΥΚ ΑΝΤΑΞΙΟΣ" αυτό προ Χριστού το είπεν ο Πλατων! Αυτήν λοιπόν την αρετή την νοσφίζονται κάποιοι κάπηλοι σήμερα, προς ίδιον συμφέρον "αριστοκαταγωγής", όμως είναι αυτόχρημα αξιογέλαστο το χρήμα να ταυτίζεται με την ολιγάρκεια, η δολοπλοκία με την ισότητα κατ' αξίαν, η απληστία με την εγκράτεια, η υπουλότητα με την δικαιοσύνη, ο κορδακισμός με την σωφροσύνη και η αρνησιπατρία με την γενναιότητα.
    Εάν κάπου δύναται κάποιος να κατακρίνη την στωική (λάθε βιώσας) ή χριστιανική ηθική δηλ. την ηθελημένη έλλειψι "αντιστάσεως" στην βία...δεν είναι το καλλίτερο δείγμα οι "ισχυροί" που χρησιμοποιούν τους αδύνατους πνευματικά, αλλά ισχυρούς και "ντοπαρισμένους" σωματικά-ψυχολογικά ανθρώπους να επαίρονται γιά τις αιματώδεις υλιστικές επιτυχίες τους...αυτό ασφαλώς δεν είναι πνευματικό ελληνικό κληροδότημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι παραξενεύονται για τον Σολωμό, πρέπει να γνωρίζουν ότι και ο εθνικός ποιητής της Πολωνίας Adam Mickiewicz ήταν εβραίος και μάλιστα φρανκιστής. Ήταν οι εποχές που στήριζαν τον εθνικισμό εναντίον των αυτοκρατοριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΘΕΟΔΟΤΟΣ ΘΕΤΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει, αφού οι "Έλληνες είναι Έλληνες" και "υποστηρίζουν την καθαρότητα", πώς ανέχονται εδώ και 31 χρόνια την ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε., τους συριζαίους και όλες τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όσους εξακολουθούν να αμφιβάλουν για την απώτερη ιουδαϊκή καταγωγή του Διονύσιου Σολωμού, ξαναπαραπέμπουμε στο άρθρο του Στ.Γ. Σπανάκη, "Η οικογένεια των Σολωμών της Κρήτης", που δημοσιεύθηκε στον 12ο τόμο (έτος 1958)του περιοδικού "Κρητικά Χρονικά", σελίδες 445-451, όπου τεκμηριώνεται η άποψη που υποστηρίζω και εγώ. Ο σύνδεσμος ια το άρθρο αυτό είναι: http://64.244.59.70/IMH/output/2823285570500a.pdf. Εύχομαι καλή ανάγνωση.
    Ευστάθιος Κυριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια αισθάνομαι την ανάγκη να σας στείλω κάποια επιχειρήματα τα οποία συνηγορούν προς στην αντίθετη άποψη σχετικά με τη γνώμη σας περί καταγωγής των Ελλήνων.Παράλληλα θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου που χρισιμοποιήτε επιχειρήματα που επίσης χρησιμοποιούν κυρίως Τούρκοι ιστορικοί αλλα και κάποιοι δικοί μας όπως ο κ.Λιάκος και η αγαπητή κα Ρεπούση.
    1)Κανεις δεν αρνείται ότι έχουν γίνει κάποιες προσμίξεις στον Ελληνικό λαό όπως έχουν γίνει σε κάθε λαό της οικουμένης. Επίσης έίναι αληθές ότι υπάρχουν και τοπωνύμια και λέξεις οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στον πολιτισμό μας.Όπως είναι γνωστό το κριτήριο διαφοροποίησης ακόμα και στην ανταλλαγή του 1922 ήταν πολύ σωστά το θρήσκευμα ως εθνικό και πολιτιστικό στοιχείο.Αυτό όμως πολύ απέχει από το να ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει εθνική και πολιτιστική ασυνέχεια στον Ελλαδικό και όχι μόνο χώρο.Ενδεικτικά αναφερω σε περιοχές όπως η Μάνη,στης Αρκαδία αλλα και στους Τσάκωνες χρησιμοποιούν ακόμα τη Δωρική διάλεκτο.Επίσης για την καταγωγή στο μεσαίωνα Ελληνικών οικογενειών αναφέρω μερικά ονόματα όπως Σγουρός,Βαλτινός,Γαβαλάς,Μεταξάς,Λάσκαρης.Μελλισουργός,Φωκάς.Στενός.Δούκας,Κρεβατάς,Παλαιολόγος,Κομνηνός Νοταράς κ.α
    Για τα επτάνησα έιναι επίσης γνωστό ότι οι ευγενείς συμμετείχαν στο συμβούλιο ευγενών της Βενετίας καθώς επίσης ότι η χρυσή βίβλος με τα ονόματα των ευγενών ήταν επίσημος κρατικός κατάλογος του οποίου αντίγραφα υπάρχουν στη Μαρκιάνή βιβλιοθήκη αν και κυρίως σώζεται από μαρτυρίες που συννέλεξε ο Ραγκαβής όταν ήταν νομάρχης στην Κεφαλληνία.Ο Ραγκαβής έιναι άλλο ένα Βυζαντινό "τζάκι" του μεσαίωνα.
    Επειδή με το να βρούμε καποιες προσμίξεις που έιναι λογικές μετά από τόσους αιώνες,δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα , σας εφιστώ την προσοχή ότι την εθνική συνέχεια την εξασφαλίζει η γλωσσική και κυρίως η πολιτιστική συνέχεια ενός λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει ότι ΑΛΛΟ φυλή και ΑΛΛΟ έθνος. Για τη φυλετική συνέχεια των Ελλήνων -στο πλήρες φάσμα της- υπάρχουν σοβαρότατες αντιρρήσεις. Όσον αφορά την ΕΘΝΙΚΗ και φυσικά την πολιτιστική ΚΑΜΙΑ. Οι Γάλλοι ξέρουνε πολύ καλά ότι ο Ναπολέων ήταν Ιταλός, αλλά είχε γαλλική συνείδηση. Ο Στάλιν ήταν Γεωργιανός αλλά ήταν μεγαλορώσος εθνικιστής.Ο Δάντης Γερμανός αλλά υπήρξε ο μεγαλύτερος ποιητής της Ιταλίας. Ο Μέττερνιχ Γερμανός αλλά ήταν ο χαρακτηριστικότερος Αυστριακός.Και εξυπακούεται ότι όσον αφορά την καταγωγή των τωρινών Ελλήνων από τον Μεσαίωνα φυσικά ΔΕΝ υπάρχει αντίρρηση.

      Διαγραφή
  10. όποιος θέλει να μάθει κατα πόσο είναι φυλετικώς καθαρός ή όχι υπάρχουν και τα τέστ DNA! Η συμπεριφορά των νεοελλήνων ,τα ακούσματα τους η αισθητική τους η συμπεριφορά τους θυμίζουν Μ.Ανατολή και όχι Ευρώπη. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια όσο και αν δεν μας αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί εκνευρίζεστε, μάλιστα πιο κάτω χάνετε σχεδόν τελείως τον έλεγχο, μόνο κακό κάνετε έτσι στο blog του Θεοδότου! Υποτίθεται, και προφανώς, είστε, σοβαρός άνθρωπος! Στους σοβαρούς απαντάμε με επιχειρήματα, ενώ στους περίεργους απλώς δεν απαντάμε καθόλου, δηλ. τους αγνοούμε. Δεν είμαστε όλοι πλασμένοι για τα ίδια πράγματα, συνήθως οι λίγοι θα μπουν μπροστά, κάποιοι θα ακολουθήσουν, ενώ οι περισσότεροι ή κολλάνε στην ..."λάσπη" ή μένουν στα μισά του δρόμου. Απλά είναι τα πράγματα, αλλά η πορεία είναι μοναχική και απαιτεί θυσίες. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε;

      Διαγραφή
  11. Σε ποιά ευρωπαϊκή ή άπω-ασιατική (κίνα, κορέα, ιαπωνία) χώρα ο λαός ακούει μουσική τύπου Θεοδωρίδου, Τερλέγκα, Μπουγά κλπ; Απάντηση: Σε καμμία. Στην Ελλάδα από τον πασόκο που έβγαλε μέχρι δημοτικό (και με μέσον) και τον έβαλε το πασόκ στο δημόσιο επειδή κόλλησε χιλιάδες αφίσες, μέχρι τον μεγαλοεπιχειρηματία όλοι αναστενάζουν υπό τους ήχους των προαναφερθέντων.
    Η Β' διαλογής βίζιτα (σπουδάστρια ΙΕΚ αισθητικής τη μέρα) που μόλις ήρθε από την επαρχία και η υποψήφια διδάκτωρ της φιλοσοφικής λικνίζονται πάνω στα τραπέζια με τους κάφρους γύρω τους να προσπαθούν από κάτω να δουν τα εσώρουχα τους καθώς τους βαράνε παλαμάκια και φωνάζουν "δώστα όλα μανάρ' μου".

    Αυτά τα "μπουμπούκια" ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ και λένε στους Γερμανούς και τους Ολλανδούς "εμείς σας κατεβάσαμε από τα δέντρα".
    Αρκετά με τις αρλούμπες, οι νεοέλληνες δεν σέβονται τους ευατούς τους και ακριβώς για αυτό κανείς δεν πρέπει να τους σέβεται ειδικά κιολας όταν κορδώνονται για τα κατορθώματα των αρχαίων Ελλήνων...
    Για εμένα συνεχιστές των αρχαίων είναι οι Άγγλοι, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί και οι Αμερικάνοι ελληνιστές και κλασσικιστές. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους.
    Αν κάποιον είμαστε σίγουρα απόγονοι είναι των επαναστατών του 21 (και όχι όλοι...) και των χριστιανικών πληθυσμών του Βυζαντίου. Ακόμα και αυτών τη μνήμη την ξευτιλίζουμε όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι έτσιόπως τα λές είναι, απο το λούμπεν προλεταριάτο έως την ψευτοελίτ όλη η μπουρδελλάδα αναστενάζει στις μπουζουκλερί και στα σκυλάδικα. Εδώ δεν άφησαν όρθιο και το δημοτικό τραγούδι, στην επαρχία στα πανηγύρια ακούνε ένα υβρίδιο μεταξύ δημοτικού με γυφτοτουρκοαμανέ σου έρχεται να ξεράσεις !
      Αυτά τα λένε και πολλοί του χώρου που πάσχουν απο φαντασιώσεις μεγαλείου , ξέρεις τώρα οι "βάρβαροι γότθοι", "τι να μας πούν τώρα αυτοί που όταν εμείς φτιάναμε ράναμε ,αυτοί τρώγανε χαρούπια", και το μόνο που ξέρουν απο αρχαία Ελλάδα είναι απο τα βιβλία του Λιάκουρα του Φουράκη και των υπόλοιπων ελλαδεμπόρων άντε και απο την ταινία "300" !
      Και επειδή έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό και εκεί υπάρχει παρακμή ,αλλά το χάλι του μπουρδελιστάν δεν υπάρχει πουθενά.
      Οι Γερμανοί ήσαν οι κληρονόμοι του ελληνορωμαϊκού κόσμου, κληρονόμος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας δεν δικαιούνται να είναι οι τσιφτετέλληνες-μπουρδέλληνες είναι η Ρωσία των τσάρων του Ντοστογιέφσκυ και του Γκόγκολ!

      Διαγραφή
  12. Οι Γερμανοί το 1940 είχαν ηγέτη το Χίτλερ. Σήμερα τη Μερκελ. Άλλαξαν γονιδιακώς; Τι είδους επιχειρήματα είναι αυτά; Αν σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίσει τον Τσίπρα κύριε Συνοδινέ, ποιος θα φταίει; Ο λαός ή μήπως η παιδεία του και ακόμα και ο Καρατζαφέρης για παράδειγμα;
    Όταν η δεξιά είναι εξευτελισμένη, δοσιλογική και μνημονιολάγνα, ο λαός θα ψηφίζει οτιδήποτε. Όπως εσάς σας φαίνεται παράλογη η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, το ίδιο παράλογο είναι να ψηφίσει κανείς τον Καρατζαφέρη. Να όμως που θα βρεθούν κάποιοι (που κρίνουν άλλους) ενώ πράττουν ακριβώς το ίδιο με τον ελληνικό λαό που κατακρίνουν.
    Όσον αφορά την τσιφτετελοκουλτούρα, ο ίδιος πάτος είναι και η μουσική της Μαντόνα που φιλιέται με γυναίκες επί σκηνής και ο κάθε παραμορφωμένος (στην κυριολεξία) καλλιτέχνης που βγάζει την ανωμαλία του στα διάφορα βιντεοκλίπ. Αν δηλαδή μας φαίνεται κάπως ο Μπουγάς, τότε τι να πούμε για τον Boy George; Τι να πούμε δηλαδή για τις μεθυσμένες Αγγλίδες τουρίστριες που ξεβρακώνονται στον δρόμο και τα κάνουν πάνω τους; Όντως οι συνοδοί τους δεν κοιτάζουν τόσο τα εσώρουχα τους γιατί προτιμούν σε μεγάλο ποσοστό τα ανδρικά.
    Φυσικά παραλείπετε το συρτό ως χορό και τα δημοτικά ως μουσική, για να αναφέρουμε δύο παραδείγματα. Αυτό φυσικά είναι το διαχρονικό δείγμα της ελληνικής μουσικής και όχι τα hit των 2 μηνών που εξαφανίζονται και τα οποία είναι εισαγόμενα απο τη Μ. Ασία.
    Τα ίδια ισχύουν και για την κάθε Κολομβιανή πρώην πορνοστάρ που δεν τέλειωσε καν ΙΕΚ και κουνά τα οπίσθια της στις ΗΠΑ και ανεβαίνει στις πρώτες θέσεις των chart ενώ τραγουδά και για τους Προέδρους των ΗΠΑ. Τραγουδά ακόμα και τον Εθνικό τους ύμνο και οι αποχαυνωμένοι Αμερικανοί φωνάζουν γουάου και ψηφίζουν εκστασιασμένοι Μπους και Ομπάμα.
    Αν τώρα συνεχιστές των Αρχαίων θεωρείτε τους Άγγλους ελληνιστές (???), προφανώς δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με την Αρχαία ελληνική γραμματεία. Αν ένας λαός δεν έχει καμία σχέση με το Δυτικό Πολιτισμό αλλά αντιθέτως ευθύνεται για την καταστροφή του, αυτός είναι ειδικώς οι Άγγλοι.
    Εγώ ο Νεοέλληνας στα ελάχιστα χρόνια ύπαρξης μου έχω βγάλει Καβάφη, Σεφέρη, Καραθεοδωρή, Νανόπουλο και άντρες όπως ο Κολοκοτρώνης. Έχω δημιουργήσει πολεμικά έπη απο το '21 έως και σήμερα. Όλα αυτά στη χειρότερη μου καμπή. Ολόκληρη Βρετανική Αυτοκρατορία τι προσέφερε τελικά πλην ενός Σαίξπηρ; Άγαρμπές κλοπές μαρμάρων, το LSE, και τα Παρκερικά; Ναι, τους κατέβασα απο τα δέντρα και συνεχίζω να το κάνω παρά τα πολλά μου αρνητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν διαβάσατε την πολιτική των σχολίων δεν δημοσιεύουμε βλακώδη σχόλια καθώς είναι επικίνδυνα. Παρόλα αυτά θα δώσω μια ευκαιρία στον Alex να σας απαντήσει επί του θέματος καθώς από αυτά που γράφετε δείχνετε πως έχετε βαθύτατα μεσάνυχτα....

      Διαγραφή
    2. 1. Oι Γερμανοί είναι ο μόνος λαός που από το 1945 και έπειτα έχει υποστεί μια απίστευτη προπαγάνδα για την ίδια του τη φύση (οργανωτικότητα, μεθοδικότητα, σκληρή εργασία). Σε τέτοιο σημείο που πρακτικά τους έχουν κάνει να μισούν τους ευατούς τους. Το 1945 όταν ξεκίνησε η περίφημη de-nazification process. Bάζανε τα παιδιά στους κινηματογράφους τους δείχνανε πτώματα και τους λέγανε αυτά κάνανε οι γονείς σας. Τέτοιο τρομερό ψυχολογικό πόλεμο οι Έλληνες δεν δέχθηκαν ποτέ. Οπότε αφήστε τις συγκρίσεις κατά πέρα. Στη Γερμανία δεν ουρούν στα δρομάκια, ούτε φτύνουν κάτω και τα λεωφορία έρχονται στην ώρα τους, ενώ αν αργήσουν δεν πετάγεται καμμία πασοκική συνδικάλα να πει "όποτε θέλουμε θα ερχόμαστε ρε μ****κες!"
      Για την Μέρκελ και την καταγωγή της έχουμε γράψει στο παρελθόν, από τη πλευρά του μέσου Γερμανού πάντως με τα όσα κάνει δεν ζημειώνεται η Γερμανία. Είναι η απόλυτη κυρίαρχη της Ευρώπης και έχει υποσκελίσει και την Γαλλία.
      Οι Νεοέλληνες όμως επί δεκαετίες ψήφιζαν αυτούς που ψήφιζαν ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ οτι κλέβουν. Θυμάμαι το δημοσίευμα που είχα διαβάσει σε μια εφημερίδα των θρυλικών πασοκικών εποχών που έλεγε ότι έχει πέσει αναδουλεία στα σκυλάδικά αλλά περιμένουν να ανέβουν πάλι μόλις έρθουν τα νέα πακέτα Ντελόρ. Και το λέγανε ανοιχτά και κανείς δεν ενοχλούταν. Συνεπώς εν μέρει ο Πάγκαλος είχε δίκιο με το "μαζί τα φάγαμε". Τρώγανε αυτοί και ο λαός τους ψήφιζε για να του πετάνε οι πολιτικοί τα αποφάγια και τα κόκκαλα να γλείψουν.
      2. ΌΤαν λέτε Δεξιά σε ποιά αναφέρεστε; Εγώ δεξιό κόμμα στην Ελλάδα δεν ξέρω κανένα. Εάν εννοείται τη ΝΔ είναι το επικινδυνότερο τροτσκιστικό κόμμα στην Ελλάδα. Το ΕΕΚ είναι πιό δεξιά από τη ΝΔ. Το ΛΑΟΣ αν και έχει κάποιους πατριώτες είναι ένα κόμμα με αρχηγό για κλάμματα και χωρίς σαφές ιδεολογικό στίγμα και ασφαλώς σαφή πολιτική γραμμή. O Kαμμένος ειναι κόμμα οπερέτα που θέλει να κάνει συνεργασίες με το ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όμως ΛΑΟΣ, ΝΔ, Καμμένος είναι για κλάμματα αυτό δεν δικαιολογεί τους νεοελληνέζους να πάνε να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το κόμμα των κουκουλοφόρων από τα ΒΠ (ναι αυτό που θέλει να συνεργαστή ο «ανεξάρτητος Έλληνας»).
      3. Σε καμμία άλλη ευρωπαική χώρα δεν υπάρχει η αριστερά που υπάρχει σε Ελλάδα, ούτε ποιοτικά (από μαοικούς και σταλινικούς) ούτε ποσοτικά (σε εκλογικά ποσοστά). H Ρωσία πρόσφερε δημόσια συγγνώμη στη Πολωνία για τη σφαγή στο Κατύν που έγινε από ένα τελείως διαφορετικό καθεστώς και δεν σημαίνει πως βαραίνει την σημερινή Ρωσία και η Παπαρήγα ακόμα λέει πως αυτά είναι ναζιστική προπαγάνδα και διαδίδει πως το τοίχος του Βερολίνου χτίστηκε για να κρατάει τους δυτικογερμανούς μην αυτομολήσουν στον παράδεισο της STASI. Εάν ο λαός ψηφίσει Τσίπρα δηλαδή ένα κ*λοπαίδι που έγινε γνωστό από τις καταλήψεις και τα ευφυολογήματα "έχουμε ως μαθητές δικαίωμα να επιλέγουμε τι μάθημα θα παρακολουθήσουμε". Εάν ο λαός ψηφίσει Τσίπρα που θελει να νομιμοποιήσει όλους τους λαθρομετανάστες και να ανοίξει τελείως τα σύνορα ενόσω τον βιάζουν, σκοτώνουν και ληστεύουν. Εάν ο λαός ψηφίσει Τσίπρα που το κόμμα του είναι η πολιτική πτέρυγα των κουκουλοφόρων που καίνε κάθε λίγο και λιγάκι την Αθήνα για να καταστραφούν τα μεσαία κοινωνικά στρώματα και να έρθουν οι πολυεθνικές. Eάν ο λαός ψηφίσει κόμματα που εκπροσωπούν μια ιδεολογία που ευθύνεται για 150.000.000 νεκρούς (κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες και Ελλήνων επί συμμοριτοπόλεμου) και απέτυχε όπου εφαρμόστηκε, τότε αποδεικνύει δύο πράγματα α) πως όντως οι μετρήσεις IQ στην Ευρώπη που μας βγάζουν με μέσω όρο 92 (κάτω και από τη Βουλγαρία) ειναι ακριβέστατες β) ο λαός αυτός είναι απλά ψυχοπαθής καθώς αποτελεί δείγμα ψυχοπάθειας να δοκιμάζεις το ίδιο και το ίδιο πράγμα όταν βλέπεις πως αποτυγχάνει στη πράξη (στο παράδειγμα μας ο κομμουνισμός).
      4. Η Madonna είναι ένα εμπορικό κατασκεύασμα για την αποδόμηση της νεολαίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φτιάχθηκε και προωθήθηκε συνειδητά, δεν αποτελεί την κουλτούρα του μέσου ευρωαμερικάνου. Τα σκυλάδικα όμως δεν προωθήθηκαν συνειδητά από κανέναν, πηγάζουν από τον ίδιο αυτό το λαό και ειδικά τους μικρασιάτες. Συνεπώς μην συγκρίνεται ανόμια πράγματα.

      Διαγραφή
    3. μερος Β'


      5. Οι μεθυσμένες αγγλίδες και αγγλοι δεν θα τολμούσαν να κάνουν στη Βρετανία ΤΙΠΟΤΑ από τα όσα κάνουν στα ελληνικά νησιά. Διότι στη Βρετανία εάν κυκλοφορείς στη μέση του δρόμου το βράδυ με μπύρα στο χέρι σε πάνε μέσα. Τα αγγλάκια απλά έρχονται σε μια χώρα μπ**ρδ*λο (Ελλάδα), μεθάνε και κάνουν παλαβωμάρες όπως κάνουν όλοι οι νέοι όταν πίνουν αλκοόλ. Ποιός ευθύνεται; Η χώρα μπ**ρδ*λο Ελλάδα ή οι 17χρονοι μεθυσμένοι από τις μπόμπες που τους ποτίζουν οι μαγαζάτορες με το «δαιμόνιο επιχειρηματικό πνεύμα»; Εγώ λέω πως ευθύνεται η χώρα μπ**ρδ*λο.
      6. Το ποσοστό των ομοφυλοφίλων είναι το ίδιο σε όλες τις χώρες. Αρκεί να σας πληροφορήσω πως πχ στη Γαλλία ομοφυλόφιλους θεωρούν τους Έλληνες, μάλιστα κυκλοφορούσαν και σκετσάκια για κάθε ευρωπαϊκό λαό (για την Ελλάδα είχε έναν τσολιά και δίπλα μια μάνα να κλαίει και η λεζάντα να γράφει «θρύνος της μητέρας μετά την εξομολόγηση του γιού της ότι έχει ετεροφυλικές σχέσεις) παλία επί του θέματος. Για κάντε ένα τεστ πηγαίντε σε καμμια working class pub της Βρετανίας και πείτε τους ότι τους θεωρείτε αδερφές και ελάτε να μας πείτε τα αποτελέσματα.
      7. Ξέρετε πολλά κέντρα που να παίζουν δημοτικά και να πηγαίνουν από τον εργάτη μέχρι τον επιχειρηματία να διασκεδάζουν; Δεν έχω δει κανένα δίπλα στις πινακίδες με τις αϊδούς τύπου Άντζελα Δημητρίου....Μη το πολυσυζητάμε, τα σκυλάδικα είναι απόδειξη πως αυτός ο λαός έχει δεχθεί τεράστια πολιτισμική επιρροή από τον αραβικό χώρο και την Τουρκία.
      8. Πολύ σωστά κάνετε σύγκριση των νεοελληνίδων που περιέγραψα στο προηγούμενο μηνυμα μου με τις κολομβιανές. Ταυτολογούμε. Η Κολομβία πάντως θεωρείται τριτοκοσμική, μη-δυτική χώρα, όπως άλλωστε είναι και η Ελλάδα.
      9. Αυτοί που ζητωκραυγάζουν και ψηφίζουν στις ΗΠΑ είναι το 20% του πληθυσμού. Εδώ αυτοί που δεν ζητωκραυγάζουν ήταν μέχρι πρότεινος λιγότεροι από το 20%. Η σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ασφαλώς βέβαια και ασχέτως με το προηγούμενο δεδομένο είναι παντελώς αδύνατη καθότι είναι δύο τελείως διαφορετικές χώρες. Αλλά ακόμα και μέσα σε αυτή τη χαοτική διαφορά ο μέσος αμερικάνος ξέρει πως εάν παρανομήσει θα πάει φυλακή, εάν αποδειχθεί πως μια επιχείρηση κλέβει το κράτος κλείνει. Με λίγα λόγια λειτουργεί ως κράτος. Η Ελλάδα δεν λειτουργεί καν ως κράτος αφού αδυνατεί να προσφέρει και τα πλέον βασικά όπως ασφάλεια στους πολίτες της. Η Αμερική βέβαια έχει το τεράστιο πρόβλημα των αφροαμερικάνων και τώρα το διαρκώς διογκούμενο των λατινοαμερικάνων. Πάντως ΚΚΕ και Τσίπρα δεν έχουν εκεί να κλείνουν τις επιχειρήσεις και να καταστρέφουν τη βιομηχανία. Ο Ομπάμα πήγε να εφαρμόσει σοσιαλιστικές μεθόδους και αμέσως αντέδρασαν οι ευρωαμερικάνοι με το tea party movement.
      10. Tι πρόσφερε η Βρετανία στο κόσμο...χμ...Kαλά υποθέτω πως αν το γεγονός ότι ένας λαός ξεκίνησε από ένα μικρό νησάκι στην άκρη της Ευρώπης και κατάφερε να ελέγχει για αιώνες πάνω το ¼ του πλανήτη και μάλιστα κατάφερε να το εκπολιτίσει (εκεί που μπορούσε) μάλλον δεν είναι αξιόλογο επίτευγμα για εσάς.
      Οπότε ας δούμε κάτι σε ποιητές, συγγραφείς κλπ που δείχνετε να προτιμάτε...
      Ποιητές
      έχετε μήπως ακουστά τον Rudyard Kipling; Τον D.H.Lawrence; Μήπως τον John Milton; Μηπως τον W.B.Yeats; θα μου πείτε αυτός ήταν Ιρλανδός, αλλά όπως έλεγε ότι διάβασα και αγάπησα ήταν πάντα στα αγγλικά. Τον Byron; κανέναν; Κρίμα....
      Συγγραφείς, μήπως έχετε ακουστά τον J.R.R. Tolkien; Μήπως τον Gilbert K. Chesterton;;; Μήπως τον George Orwell;;;; Mπας και την Agatha Christie; τον Αrthur Clarke; Μήπως τον Hillaire Belloc; Ton C. S. Lewis;; Mπας και σας άρεσε μικρός η Fantasy και είχατε ακούσει έναν άγγλο ονόματι Michael Moorcock;;; Όχι ε; ε οκ...Μήπως τον Charles Dickens;;; Oχι;

      Διαγραφή
    4. Μέρος Γ'


      Τώρα για εφευρέσεις βαριέμαι να γράφω, δείτε εδώ για καθαρά αγγλικές : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English_inventions_and_discoveries
      Και εδώ για βρετανικές (δηλ. +τους σκωτσέζους, βορειοιρλανδούς και ουαλλούς) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English_inventions_and_discoveries
      Εμένα κουράστηκε το χέρι μου στο scroll down....

      Για εφευρεύσεις αφήνω έξω τις ΗΠΑ που πρακτικά είναι βρετανογερμανικό δημιουργημα αν πιάναμε και τους αμερικάνους εφευρέτες βρετανικής καταγωγής θα χανόμασταν.
      Θα σας έγραφα τώρα και για strategic thinkers (πχ J.F.C. Fuller), Iστορικούς (D.Irving , Gibbon, Ranciman, Jeremy Black) κάτι «ψιλο»επιστήμονες (τύπου Darwin, Newton) αλλά το πήρατε μάλλον το μήνυμα.
      Ναι λοιπόν για εμένα συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας είναι Ο Gibbon, o Ranciman, o John Locke, o Thomas Hobbes, o Adam Smith (ασχέτως αν διαφωνώ μαζι του), Ο Κaynes, Ο Δαρβίνος ο εκπληκτικός ερευνητής των ανατολικών παραδόσεων Alan Watts, ο James Frazer και τόσοι άλλοι Βρετανοί που έπλασαν το κόσμο μας.
      Αλλά ως εδώ...διότι βαρέθηκα....

      ΥΓ Το πρώτο πληθυντικό σε φράσεις τύπου «εγώ τους κατεβάσα από τα δένδρα» και «έχω δημιουργήσει πολεμικά έπη» είναι τουλάχιστον αστείες εκτός κι αν ταξιδέψατε με χρονομηχανή από τη μάχη στα Δερβενάκια
      ΥΓ2 πριν πάντως ξανακατεβάσετε τους Βρετανούς από τα δένδρα για πολλοστή φορά, να σας πληροφορήσω πως η γραφομηχανή από την οποία εξελίχθηκε το πληκτρολόγιο που πατάτε τα πλήκτρα για να γράψετε τα πονήματα σας είναι αγγλική εφεύρεση του 18oυ αιώνα. Ειρωνεία της τύχης ε;

      Διαγραφή
    5. συγγνώμη αλλα με το να κάνεις αναφορές σε Yeats ,Lawrence ,Milton ,Gibbon και εγώ συνεχίζω Γκαίτε Βάγκνερ, Σπεγκλερ, Γιουγκερς , Ντοστογιέφσκυ , Πούσκιν, Τολστόϊ, Γκόγκολ, Ταρκόφσκυ ,Σελίν, Πάουντ, Ντριέ ντε λα Ροσσέλ, Μπραζιλιάκ, και άλλους γίγαντες του πνεύματος είναι χαμένος χρόνος. Ο συγκεκριμένος ελληναράς και κάθε ελληναράς γνωρίζουν Φουράκη, Λιακόπουλο,Βελόπουλο,απο μουσική ακούν Πλούταρχο και Τερλέγκα !
      Αυτός είναι ο πολιτισμός μας και η αισθητική σας κ.ανώνυμε "ελληναρά", δικαιώμα σας, επιλογή σας, αφήστε όμως όσους δεν θέλουν να ζούν σ'αυτό το βόθρο στην ησυχία τους, άλλωστε κανείς απο εμάς που διαβάζουμε "Θεόδοτο" δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί μαζί σας.

      Διαγραφή
  13. Οι νεοέλληνες δεν είναι σε καμία περίπτωση απόγονοι των αρχαίων, γιατί εκτός απο την ψυχολογία κράσεως διαφέρουν σε πολλά. Οι αρχαίοι εκφυλίστηκαν και άρχισαν να αφανίζονται φυλετικά στην περίοδο της Ρώμης. Απο την ελληνιστική περίοδο ήταν αδύναμοι στα πολεμικά τόσο που μερικοί Έρουλοι σε μια επιδρομή το 267 Μ.Χ. έφτασαν μέχρι την Αθήνα καταστρέφοντας το άγαλμα της Αθηνάς, ισοπέδωσαν την Αγορά, κ.α. Οι νεοέλληνες έχουν κολλήσει στην κλασική Αθήνα που ουσιαστικά αρχίζει και η παρακμή του αρχαίου κόσμου, και πιστεύουν ότι είναι περιούσιοι(άλλοι εβραίοι μας βρήκαν) επειδή κατάγονται απο τον γελοίο Περικλή ο οποίος έβαζε τα κλάματα στα δικαστήρια για να σώσει μιά εταίρα(ένα έσκορτ-πόρνη πολυτελείας της εποχής). Όπως φαίνεται και απο την Ιλιάδα, τον Ησίοδο αλλά και απο άλλους αρχαίους ιστορικούς μικρή σχέση έχουν οι έλληνες της στρατιάς του Αχιλλέα(οι πρώτοι που ονομάζονταν έτσι, οι άλλοι λέγονταν Αχαιοί η Δαναοί) με τους έλληνες της εποχής του Σωκράτη φυλετικά. Ο τύπος που επικρατεί σταδιακά στην αρχαιότητα, όπως άλλωστε και στούς νεοέλληνες είναι αυτός του Θερσίτη και οχι του Αχιλλέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Καβάφης ήταν Αρμένιος, το όνομα του Σεφέρη τουρκικό, η οικογένεια Καραθεοδωρή όχι μόνο είχε ελληνοτουρκικό όνομα αλλά και υπηρετούσε οθωμανικά συμφέροντα. Το Νόμπελ, τώρα, ο Σεφέρης και ο Αλεπουδέλλης (Ελύτης) το πήρανε λόγω όχι τόσο της ποίησής τους αλλά ως "ανταμοιβή" προς τους Νεοέλληνες του δικού σας τύπου για την από τότε προγραμματισμένη απώλεια της Κύπρου (ο Σεφέρης) και του Αιγαίου, που επίκειται (ο Ελύτης).
    Εμένα, κ. Ανώνυμε, μου θυμίζετε παλιότερη τηλεοπτική εκπομπή, όπου ο μακαρίτης Νεοκλής Σαρρής, αρμενικής καταγωγής και με επίθετο τουρκικό (Σαρ[ρ]ής=ξανθός), έβγαινε με κάποιον κ. Χούντα, αρβανίτη από χωριό της Αττικής. Χούντας στα αλβανικά σημαίνει "μυταράς". Κάθονταν λοιπόν και ρητόρευαν για το μεγαλείο των...αρχαιελλήνων προγόνων τους, με φόντο την Ακρόπολη μάλιστα, ο Σαρρής (τουρκικό) και ο Χούντας (αλβανικό). Τύπου Σαρρή και Χούντα είστε και σεις, κ. Ανώνυμε. Ναι, κατεβάσατε από τα δέντρα τους Ευρωπαίους και μετά... ανεβήκατε σείς! Αυτό είναι αυταπόδεικτο και πασιφανές, διότι μια χαρά έχετε τακτοποιηθεί πάνω στα δέντρα και επιμόνως αρνείστε να κατεβείτε, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλει η δύση και η ανατολή προκειμένου να σας εκπολιτίσει.
    Ευστάθιος Κυριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σεφέρης μπορεί να είναι και εβραϊκό όνομα. :)
      Γράφω αυτή την ίσως άσκοπη απάντηση, για να τονίσω πως μάλλον χάθηκε το νόημα την συζήτησης.
      :)

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο και η ευθύνη ειναι δική μου ως διαχειριστή που άφησα ανούσια και ανόητα σχόλια να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα και να πάμε πάλι πίσω στα γνωστά που κατέστρεψαν τον πατριωτικό χώρο για Σαλαμίνες, Θερμοπύλες, τους Άγγλους που είναι τιούτοι, τους Γερμανούς που ζούσαν στα δέντρα όταν εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη κλπ. Από εδώ και εμπρός θα εφαρμόσουμε άλλου είδους τακτική. Ότι δεν προωθεί τον σοβαρό διάλογο απλά δεν θα εγκρίνεται. Ήδη γινόταν αυτό σε μεγάλο βαθμό, αλλά τώρα θα εφαρμόζεται αυστηρότατα.

      Διαγραφή
  15. Διαβάζοντας όλα τα ανωτέρω και συμμεριζόμενος και εγώ, ίσως από άλλη οπτική γωνία...αλλά δεν έχει σοβαρή σημασία, τους εκατέρωθεν προβληματισμούς μήπως..λέω μήπως είναι καιρός να ξαναδούμε σοβαρά την πόλη κράτος...και έτσι λίγο πιό μακριά και αγαπημένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο φίλτατος Άλεξ τα είπε όλα, εγώ μόνο θα συμπληρώσω 2,3 πραγματάκια ακόμα.
    Οι μπουρδέλληνες ,ξαφνικά άρχισαν να κόπτωνται για το πρόβλημα της μετανάστευσης ενώ την εποχή των "παχιών αγελάδων" οι περισσότεροι (ειδικά αυτοί που τώρα κραυγάζουν εναντίον της μετανάστευσης) είχαν στα χωράφια τους ,στις οικοδομές τους και στα μαγαζιά τους ξένους μετανάστες συνήθως αλβανούς ή πακιστανούς για να έχουν χαμηλό κόστος εργασίας.
    Είναι φοβερά εκνευριστικό και ηλίθιο να ακούς ότι όλες οι κοπέλλες , απο την ανατολική ευρώπη είναι π...τάνες ,επειδή κάποιες που ήρθαν στη δύση, αρκετές χωρίς την θέληση τους, κάνουν το αρχαιότερο επάγγελμα στο κόσμο. Ένα ταξίδι στη Ρωσία θα σας πείσει και δεν μιλάω για μεγάλες πόλεις, αλλά για τις μικρές πόλεις και την επαρχία. Οι νεαρές Ρωσίδες είναι σεμνά ενδεδυμένες εκκλησιάζονται , παντρεύονται σε μικρή ηλικία και είναι τύποι και υπογραμμοι. Για τις δικές μας τις "βίζιτες" που απο τα 16 πάνε με ματσωμένους 50ρήδες και 60ρηδες ,με την προτροπή των γονιών τους κουβέντα,μούγκα εις την στρούγκα!
    Όι κουνιστοί Άγγλοι δεν προκαλούν για τσαμπουκά, όμως αν ξεκινήσεις τσαμπουκά μαζί τους πρέπει να είσαι τον τελειώσεις! Και φυσικά αν κάποιος απο την παρέα τους βρεθεί σε δύσκολη φάση κανείς δεν τον αφήνει αβοήθητο. Οι δικοί μας οι "άντρακλες" αντιθέτως το παίζουν τσαμπουκάδες μα αν δούν ότι δεν τους παίρνει το γυρίζουν στο "δεν τρέχει τίποτα φιλαράκι ,παρεξήγηση ήταν" και στην παρέα τους λένε "ελα μωρε τώρα τον λυπήθηκα τον κακομοίρη ,κρίμα για το παληκάρι" τόσο ελεεινοί είναι.
    Οι κουνιστοί άγγλοι και οι βάρβαροι γότθοι και σλάβοι, όταν ο κολλητός τους τους γνωρίσει την κοπέλα του, ασχέτως αν η σχέση είναι σοβαρή ή όχι δεν προσπαθούν να της κάνουν καμάκι πίσω απο την πλάτη του. Το λεγόμενο ελληνικό φιλότιμο είναι ένας μύθος,αφού οι μπουρδέλληνες δεν έχουν ούτε ήθος ούτε αισθήση τιμής και καθήκοντος!
    Οι νεοέλληνες είναι ο πιο παχύσαρκος και αγύμναστος λαός στην Ευρώπη, δείτε τους ξένους σχεδόν όλοι γυμνάζονται κάνουν ποδήλατο, τζοκινγκ, κολύμβηση, πυγμαχία,πολεμικές τέχνες. Εδώ βλέπεις 19χρόνους και 20χρόνους με πατσοκοιλιές και πλαδαρότητα, στο γυμναστήριο πάνε μόνο άμα θέλουν να βρούν καμμιά γκόμενα!
    Θα κλείσω με κάτι που ίσως προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις . Οι μπουρδέλληνες είναι χειρότεροι των Ιουδαίων,αφού οι Ιουδαίοι μπορεί να "μαμάνε" άλλους λαούς, οι μπουρδέλληνες "μαμάνε" ο ένας τον άλλον!
    ΥΓ Ζητώ συγγνώμη για το επιθετικό ύφος και την όχι και τόσο λόγια γλώσσα, αλλά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ηλίθιους δεν μπορείς να είσαι ούτε κόσμιος ούτε λόγιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι απόλυτα ικανοποιημενος που στην τελευταία ανάρτηση σας,σχετικά με το σχόλιο μου για τα βυζαντινά ελληνικά ονόματα παραδεχτήκατε ότι υπάρχει άμεση σχέση μεσαιωνικού και νεώτερου Ελληνισμού.Λησμόνησα μερικά ακόμα ονόματα όπως Καλλέργης,Μαυρογένης και από το νησί μου την Κεφαλονιά,το επώνυμο Αναλυτής, το οποίο αποδεδειγμένα υπάρχει αδιαλίπτως τα τελευτάία 800 χρόνια στο χωριό Αγία Θέκλη.Ομοίως υπάρχουν και ιταλικής καταγωγής επώνυμα όπως Μπονάνος,Κονταρίνης κ.α Αφού καταλήξαμε στη σύνδεση μας με το Βυζάντινό κόσμο όπου έζησε ο μεγάλος Νομικός Κωνσταντίνος Αρμενόπουλος 1380+ αλλά και ο λόγιος Μανουήλ Μοσχόπουλος.(Το επώνυμο Μοσχόπουλος υπάρχει ακόμα και σήμερα στο νησί μου)αντιλαμβανίμαστε εύκολα ότι Το Βυζαντιο δεν έιναι παρά μία συνέχεια του Ελληνορωμαικου κόσμου που φτάνει εως την Ελληνηστική εποχή. Επειδή η ετυμολογία της λέξης Έθνος είναι το σύνολο των ανθρώπων με κοινή ιστορική συνείδηση(Μακρυγιάννης}γι αυτά τα αρχαία αγάλματα πολεμήσαμε)και σύνολο ατόμων με κοινή γλώσσα,πολιτισμό.Κατά συνέπεια θεωρώ πως ,αν για να αποδείξουμε την αυτονόητη Ελληνική καταγωγή μας χρειάζεται ερευνα DNA,από τις πυραμίδες, αυτό έιναι παράλογο.Για το πράδειγμα του Ναπολέοντα κλπ πιστευω ότι και ο ιδρυτής της Βασιλευουσας Μέγας Κωνσταντίνος,ο Ιουστινιανός αλλά ακόμα και ο Κωνσταντινος ο ΙΒ,αποτελούν κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης με το ίδιο σκεπτικό.
    Όσο για την παρακμή και τη βαρβαρότητα που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα , ας αναζητήσουμε τα αίτια στον πόλεμο που γίνεται στην ιστορία και την παιδεία μας και όχι σε "βαρβαρικές" προσμίξεις, γιατί σας πληροφορώ ότι την ίδια στιγμή που η Αθήνα όλο και ασχημαίνει, τα Τίρανα και η Κωνσταντινούπολη μεταμορφώνονται σε σύγχρονες Ευρωπαικές πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια στο στόμα σου, φίλε Ρομανώφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εχμμμ...

    Το θέμα είναι ότι η μνημόνευση των 2 τύπων ανθρώπων ως "Ελλήνων" και "Ιουδαίων", όπως και ενός τρίτου "Γεννήματα Εχιδνών" από τον ίδιο τον Λόγο, παρεξηγείται σε βαθμό κακουργήματος κατά το δοκούν.

    Το ίδιο και με τους Ομηρικούς χαρακτηρισμούς των "Πανελλήλων" και "Τρώων".

    Είναι πολύ δύσκολο να μιλάει κανείς σήμερα για φυλετική καθαρότητα, όταν οι πάντες έχουν μιχθεί με τα πάντα...ακόμα και με αυτά τα όντα της τρίτης κατηγορίας.

    Αυτό οφείλεται στην έλλειψη κατανόησης των 4 γενών του όντος, ήτοι ταυτότης, ετερότης, κίνησις, στασις.

    Στο στρατόπεδο των "Πανελλήνων" που συμβολίζουν το "άναρχο" φως πέριξ του σώματος - που όσο εκπίπτει από τα ουράνια γίνεται κατασπασμένο πυρ για λόγους ύπαρξης των όντων- ανήκουν κάθε καρυδιάς καρύδια. Πολυμήχανοι Οδυσσείς (Αγγλοι), Σοφοί Νέστορες, Χρυσοθήρες Αγαμέμνωνες (ΗΠΑ), Πολεμιστές Αχιλλείς (Ρώσοι), καμικάζι Αίαντες...έως και τσιρίζοντες Θερσίτες (μέρος των Νεοελλήνων ή μάλλον να το πούμε αλλιώς οι απανταχού μπαχαλάκηδες).

    Στο στρατόπεδο των "Τρώων" -που συμβολίζουν κάθε οργανωμένο σύστημα-σώμα που όσο ανακυκλώνεται πλησιάζει την ύβρι, ενώ στα ουράνια είναι παράδεισος- υπάρχουν αντίστοιχα Δειλοί Πάρηδες (Γάλλοι), ηθικοί πολεμιστές Εκτορες (Γερμανοί), σοφοί βασιλιάδες (Πρί-αμ-οι).

    Επειδή η μικροκοσμική απεικόνισις των ουρανίων φαινομένων (ορατών και αοράτων) λαμβάνει ελέω νόμου χώρα επί της χθονός, αναγκαστικά έχουμε και σε κάθε έναν από αυτούς τους τύπου εκ νέου μια νέα μικρογραφία με διαφορές που οφείλονται σε διαφορετική πόλωση φωτός.

    Το να υποστηρίζουμε ότι οι κάτοικοι του κράτους Greece είναι μόνο αυτοί Ελληνες, καταδεικνύει άγνοια και αθλιότητα.

    Ο χώρος Ελλάς ως χώρος-κόσμημα επί του πλανήτου, βασικά απεικονίζει την Ωραία Ελένη, η οποία υπέκυψε -ως φάντασμα (Νεοέλληνες)- στα "διαφωτιστικά" κελεύσματα του Γάλλου Πάρη (βλ. και φρυγικο-φραγκικό πίλο-σκούφο της "δημοκρατίας") στις μέρες μας, αφού προηγήθηκαν (μιάς και η Τροία ανακυκλώνεται μέσω του Αινεία-Ιταλία-Ρώμη) πολλές διεκλυστίδες μεταξύ "Ανατολής" και "Δύσης" μέσω κάποιου Κωνσταντίνου(σχετικές έννοιες με τις πολώσεις των απεικονίσεων. Η Τροία του Σλήμαν είναι ανατολικά, αλλά η Γαλλία δυτικά).

    Αυτό δεν σημαίνει ότι στην χώρα αυτή, οι κάτοικοί της φέρονται όλοι ως ωραίες Ελένες. Υπάρχουν και Οδυσσείς και Αχιλλείς και Θερσίτες...αλλά και Τρώες. Κατανομή κανονική.

    Οπότε όσο αλλαζονικό είναι το ότι είμαστε εμείς και άλλος κανείς, άλλο τόσο ισοπεδωτικό είναι το είστε όλοι "άδωξυ μπάσταρδοι":-)

    Μην ξεχνάμε ότι η πραγματική Ελένη αυτού του τόπου - ήτοι η ψυχή του- είναι πάντα σάρκα μία με τον Μενέ-λαο, δηλαδή τον Λαό του Αμήν, του Ιησού Χριστού.

    Και ας μην ξεχνάμε ότι τα έπη ανακυκλώνονται, μιάς και ποτέ δεν τελειώνουν. Τα έπη τελειώνουν άμα τη λύτρωση του Οδυσσέα ή οποία περιγράφεται μεν από τον Τειρεσία, αλλά δεν καταγράφεται στα έπη.

    Η συνεχής ανακύκλωση της Τροίας, δίκην κάρμα ή παλιγεννεσίας όπως είναι η ελληνική λέξις, δεικνύει την συνεχή συσσώρευση γνώσεως ή μη (βλ. αιώνιοι έφηβοι) από τους ήρωες των επών.

    Σήμερα λοιπόν ο Εκτωρ (Γερμανία), έχοντας βαρεθεί τις σφαγές από τον Αχιλλέα (Ρωσία) που πάντα υποδαυλίζει ο Αγαμέμνων (ΗΠΑ)-συνπεικουρούντος και του δουρείου ίππου για την ΕΕ, Αγγλίας (Οδυσσέας)- προκειμένου αυτός (ο Αγαμέμνων) να καρπωθεί τα λάφυρα της πτώσης...φωνάζει δικαίως (ο Εκτωρ), τραβώντας το αυτί του άτακτου αδελφού του Πάρη (Γαλλία).

    "ανοίξτε τις σκαιές πύλες...και αφήστε την μπίατς να φύγει μόνη της. Μας τα πρηξες Πάρη εσύ και οι έρωτές σου" !!!

    εμείς...δε, εξακολουθούμε να έχουμε τα μάτια στραμμένα στον Πάρη ανακράζοντας ευτυχείς "Ελλάς-Γαλλία συμμαχία" !!!

    Ευχαριστώ για τον χώρο

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σας με, βρίσκεί σύμφωνο. Δεν λέμε ότι όλοι οι νεοέλληνες είναι "inglorius bastards", μια και αναφερθήκατε στην ταινία του Ταραντίνου, αλλά δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστο των συμπατριωτών μας έχει ιουδαϊζουσα συμπεριφορά και middle east oriental αισθητική!

      Διαγραφή
  20. ...με ολίγη από Γαλλική οτ κουτίρ

    Κοιτάξτε κύριε Νικόλαε

    το θέμα βρίσκεται επακριβώς στην λήψη του κλειδιού αποκωδικοποίησης των δοθέντων στα Ευαγγέλια.

    Οταν ο Λόγος είναι Σκάνδαλον και Μωρία για τους 2 τύπους ανθρώπων (γνωστοί και ως υιοί του φωτός - υιοί του αιώνος τούτου), προφανώς καταλαβαίνει κανείς ότι και οι δύο "αντιμαχόμενοι" προέρχονται από εκτροπή.

    Εκτροπή...εκ του Εν (Φάνης-Νύχτα ΕΝ).

    Εκτροπή Αορίστου Δυάδος...δηλαδή όταν Φάνητας και Νύχτα βρίσκονται σε ξέχωρα βασίλεια (ταλιμπανισμός κατά το λαϊκότερον). Βρίσκονται δηλαδή συμφώνως με την Ορφική και Νεοπλατωνική φρασεολογία σε κατάσταση Εναντιότητος.

    Το θέμα είναι να πάμε σε κατάσταση δημιουργικής δυάδος, ήτοι τριάδος (σωμάτωσις), δηλαδή σε κατάσταση Αντιθέσεως και ακολούθως να γίνουμε τέλειοι ως ο Πατήρ, όντας ΕΝ. (σωτηρία-λύτρωσις νου-ψυχής-σώματος).

    Γι' αυτό όσο και να ερίζουν, η Ορθοδοξία δεν είναι ούτε "Ελληνισμός", ούτε "Ιουδαϊσμός"...που από μόνοι τους είναι αρκούντως επικίνδυνοι ως παρ' υπόστασις του μη όντος για τα όντα...

    Είναι Ελληνισμός-Ιουδαϊσμός ΕΝ...όσο περίεργο και να αντηχεί αυτό στα αυτιά κάποιων αμυήτων στον πνευματικό ορθόδοξο βίο ή στα αυτιά όσων αντιλαμβάνονται την διδασκαλία του Κυρίου μας...μανιχαϊστικά.

    Για αυτό άλλωστε τρόπο τινά και όχι μόνο ο Θεάνθρωπος είναι ''το σώμα''...καταγωγής Δαβίδ (πλευρά Νυχτός)
    ''Τω Νου''...Ελλην (πλευρά Φάνητος)
    χωρίς να είναι ούτε Ιουδαίος όμως, ούτε Ελλην. Αν ερχόταν και ως Ελλην το σώμα...θα έκαιγε τον πλανήτη.

    Για τον ίδιο λόγο, τα ευαγγέλια δεν θα μπορούσαν να δοθούν στα εβραϊκά (τα όποια), παρά μόνο στην γραφή του Λόγου, ήτοι τα Ελληνικά.

    Αυτό απαντά και το διηνεκές της βλακείας των ταλιμπάν του διαστρεβλωμένου Ελληνισμού και Ιουδαϊσμού που μάχονται each other ως προαϊώνιοι εις το χρονικόν.

    Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Θα βοηθήσει ίσως κάπως καλύτερα αυτό στην κατανόηση της Συναλληλίας (Εκκλησία-Βασιλεία ΕΝ. Αυτό που μπορείτε να πείτε Κράτος-Εκκλησία ΕΝ, σε σχέση με τους δημοκρατικούς που απαιτούν τον πλήρη διαχωρισμό αλά Πανδίων-Ετεοβούτη-Ερεχθέα προς περαιτέρω πτώση, διαπράττοντας ύβρη αν αυτή ξεπερνά τα όρια που ο Λόγος έχει θέσει ως προς την απαιτούμενη λήψη έμφασης-γνώσης-πίστης).

    Καλό Σαββατοκύριακο και βόλι (εάν υπάρξει) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. βασικά υπάρχουν πολλές ανακρίβειες και παρανοήσεις στο κείμενο του λάχιστον σε θέματα που γνωρίζω, φαντάσου στα άλλα που δεν γνωρίζω.

    γράφω όσα θυμάμαι.

    Βλάχικος δεν σημαίνει Ρουμάνικος, αυτή ήτο η ρουμανική προπαγάνδα στην ΜΑκεδονία τήν εποχή τών βαλκανικών πολέμων όπου επιδοτούσαν τις οικογένειες να στέλνουν σε ρουμάνικα σχολεία τα παιδιά. Πήγαινε στην Καστοριά να ρωτήσει στο μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για παράδειγμα.

    Αναλυτικά βλέπε το βιβλίο "Ελληνισμός και λαοί τής ΝΑ Ευρώπης" τού ρωμανολόγου Λαζάρου.

    Βλάχοι είναι όσοι είχαν χασει την γλώσσα τους επί προβυζαντινής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μιλούσαν λατινικά, οπότε έχουμε ελληνόβλαχους, ρουμανόβλαχους, αλβανόβλαχους και δεν ξέρω εγώ τί άλλο.

    ο κόσμος άλλαζε ονόματα για να μην τους σφάζουν οι τουρκαλβανοί

    οι Αρβανίτες από τους οποίους προέρχονται τα αλβανικά τοπωνύμια ήσαν καθαροί Έλληνες και δεν έχουν να κάνουν με τουρκαλβανούς και εβραίους οι οποίοι σφάχτηκαν το 1821.

    Το Μαρκόπουλο προέρχεται από κάποιον πλούσιο Μαρκόπουλο όπως και τα Σπάτα από τον πλούσιο Σπάτα(ο Σπάτας) και κακώς δεν έχουν αντικατασταθεί με τις αρχαίες τους ονομασίες που είναι γνωστές.Το Χαϊδάρι από τον Χαϊδάρ Πασά, δηλαδή καλώς έμεινε αυτό το καραγκιοζιλίκι έτσι;

    Έχει γίνει έρευνα και ανατομική και γεννετικού υλικού με βάσι σκελετούς και δείχνει σχεδόν 100% συνάφεια τών αρχαίων με τους σημερινούς, η ελληνική φυλή είναι αφομοιωτική, διατηρεί τα χαρακτηριστικά της.

    Γενικά το άρθρο αυτό είναι σαν συνονθήλευμα από αρθράκια εφημερίδων, εγώ θα ήθελα 5 χρόνια διάβασμα για κάθε παράγραφο που γράφεις πριν την έγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ ο κόσμος καίγεται και η ....γριά χτενίζεται!!!!!!
      Ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε κυβέρνηση (Τ)ΣΥ(Π)ΡΙΖΑ μάλλον σ'αφήνει ασυγκίνητο!!! Τι να πω;Η επιστήμη στην περίπτωση κάποιων σηκώνει τα χέρια ψηλά!
      ΥΓ Το έχω ξαναγράψει και το γράφω για μια ακόμα (και τελευταία) φορά:όποιος θέλει να αποδείξει ότι είναι απευθείας απόγονος των Μυρμιδόνων υπάρχουν και τα τεστ DNA! Γιατί δεν κάνετε ένα τέτοιο τέστ για να βεβαιωθείτε περί της καταγωγής σας ,να ησυχάσετε εσείς και να ησυχάσουμε και εμείς; Τι φοβάστε; Μήπως τα αποτελέσματα;

      Διαγραφή
    2. ρε φίλε πού κολλά όλο αυτό που λες, εγώ απλά έκανα κάποια ιστορικά σχόλια, προφανώς με σκιάζει μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή με κυβέρνησι το τσύριζα. Το άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί μου επιτίθεστε προσωπικά στο θέμα τής καταγωγής, δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ την καταγωγή μου, μιλάω για το ελληνικό έθνος γενικά, έχουμε γεμίσει παλαβούς που προσπαθούν να νεκραναστήσουν τον Φαλμεράυερ και αυτοαποκαλούνται οι "νέοι ιστορικοί"(Λιάκος, Ρεπούση κ.λ.π.) τών οποίων οι θεωρίες λένε ότι ειμαστε μογγολοαλβανοσλάβοι, δηλαδή θεωρούν καθαρά τα γειτονικά μας φυλετικά στοιχεία ενώ οι Έλληνες είναι το μόνο που εξηφανήσθη, δεν έχω ακούσει ποτέ απο αυτούς καμμιά θεωρία που να λέει ότι "κάποτε υπήρχαν αλβανοί, κάποτε σλάβοι, κάποτε μογγόλοι και σήμερα όλοι είναι είναι ένα μείγμα από αυτά", μόνο ο Έλληνας είναι μείγμα.

      Εγώ πάντως έχω ψάξει στα ληξιαρχεία και ξέρω πολύ καλά από πού μπάζει βρώμα η καταγωγή μου και έτσι εξηγήθησαν διαφόρων συγγενών μου οι φιλοΡεπουσιανές απόψεις με τους οποίους ούτε καλημέρα δε λέω και τους αποκαλώ ελληνόφωνους.

      Διαγραφή
    3. Κανείς δεν σας επιτέθηκε λόγω της καταγωγής σας. Προσωπικά δεν σας γνωρίζω και δεν έχω να μοιράσω τίποτα μαζί σας. Το πρόβλημα είναι μια συγκεκριμένη νοοτροπία που δυστυχώς είναι η μάστιγα του πατριωτικού χώρου. Δλδ η ενασχόληση με τα ελάσσονα ,με τρόπο που καταντάει γραφικός ,και με ότι αυτό συνεπάγεται.
      Ο πατριωτικός χώρος αντί να ασχοληθεί με πιο σοβαρά πράγματα όπως π.χ. γιατί έφτασε σήμερα η αριστερά να διεκδικεί και επίσημα την πολιτική εξουσία (ανεπίσημα η αριστερά είναι εξουσία),γιατί οι Ιδέες της Δεξιάς (δεν εννοώ φυσικά ούτε την ΝουΔούλα ,ούτε το ΛΑΟΣ ούτε την αστική εθνικοφροσύνη)δεν έχουν απήχηση στη νεολαία,ασχολείτε με οστά, κρανία και για το αν είμαστε απευθείας απόγονοι του Περικλέως. Και βεβαίως υπάρχουν καιτα χειρότερα όπως οι διαμάχες μεταξύ αυτοχθονιστών και ινδοευρωπαϊστών, αρχαιολατρών και βυζαντινιστών κλπ.
      Έτσι με αυτό τον τρόπο αφήσαμε αγράμματους και άσχετους εθνομηδενιστές όπως π.χ την νεοεκλεγείσα βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ.Ρεπούση να άλωνίζουν στο χώρο του πολιτισμού και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
      Την κ.Ρεπούση και τον κ.Λιάκο δεν τους αντιμετωπίζουμε με κραυγές του τύπου "εγώ ρε είμαι απόγονος του Μ.Αλέξανδρου και του Βουλγαροκτόνου" τους αντιμετωπίζουμε με επιστημονικά επιχειρήματα.
      Φυσικά υπάρχουν και τα χειρότερα στο "χώρο". Υπάρχουν ,τα τελευταία 20 χρόνια κυρίως κάτι απίστευτοι τύποι που ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες προέρχονται απο ...εξωγήινους και ότι ενώ όλα γύρω μας γκρεμίζονται δεν πρέπει ν'ανησυχούμε γιατί σε λίγο έρχεται η σωτηρία είτε απο το "ξανθό γένος" είτε απο τον Σείριο. Βέβαια αυτοί οι "ελλαδέμποροι" τα οικονομάνε χοντρά απο τα βιβλία που πουλάνε. Το πρόβλημα είναι ότι,δυστυχώς, αυτές οι αντιλήψεις έχουν απήχηση σε πολλούς συμπατριώτες μας.
      Και μια που μιλήσατε για μια νέα μικρασιατική καταστροφή, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η απώλεια εθνικού εδάφους αλλά η αποδόμηση της ελληνικής νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας απο τους αριστερούς και τους φιλελεύθερους. Εμένα με τρομάζει το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε σαν δεύτερο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ , το κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των λαθροεισβολέων και όχι των Ελλήνων.
      Αν θέλετε να διαβάσετε για το πόσο "large" είναι οι Έλληνες(εμείς τα ανακαλύψαμε όλα, εμείς τους κατεβάσαμε απο τα δένδρα κλπ) μάλλον επισκεφτήκατε τον λάθος ιστότοπο. Υπάρχουν ,δυστυχώς, αρκετοί ιστότοποι που έχουν αναλάβει εργολαβικά την "υπεράσπιση του ελληνισμού" (όπως φαντασιώνονται τον ελληνισμό) και τους οποίους μπορείτε να επισκέπτεστε, εφ'όσον δεν σας αρέσουν όσα γράφονται εδώ.
      ΥΓ Όταν μιλάμε πολύ για την φυλή σημαίνει ότι την έχουμε ήδη χάσει (την φυλή)!

      Διαγραφή
    4. Δύο παρατηρήσεις

      1ον. Για να αποφανθούμε αν "εμείς οι Έλληνες τα ανακαλύψαμε, όλα" ή τίποτα ή έστω κάτι, πρέπει να το κάνουμε καταφεύγοντας στην επιστημονική έρευνα και όχι στις κραυγές, δηλ. όπως ακριβώς (και πολύ σωστά) λέτε ότι πρέπει να κάνουμε με τους "αγράμματους και άσχετους εθνομηδενιστές όπως π.χ την Ρεπούση, τον Λιάκο" [κλπ].

      2ον. Προσέξτε λίγο την ρηματική κατάληξη στο γ΄ενικό και β' πληθυντικό πρόσωπο (-αι και -ε), οι περισσότεροι "έλληνες(;)" το κάνουν λάθος λόγω αγραμματοσύνης, εσείς προφανώς λόγω δικαιολογημένης βιασύνης. Καλό είναι να μην τους δίνουμε "λαβή".

      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  22. Εγώ δεν βλέπω σε τι αλλάζουνε εκείνα που σεις ισχυρίζεστε αυτά που εγώ λέω. Το ότι ο Μάρκο Πόλο και ο Σπάτα ήταν πλούσιοι δεν σημαίνει πως δεν ήταν Αλβανοί. Το κέντρο, άλλωστε, της Ρουμανίας, όπου βρίσκεται και το Βουκουρέστι ονομάζεται Βλαχία και οι κάτοικοι Βλάχοι. Για την κάθοδο των Βλάχων στον ελληνικό χώρο έχουν γράψει και Πατριάρχες της Κωνσταντινουπόλεως αλλά και ο Σοκόλης στο έργο του "Αυτοκρατορία". Γιατί, εφόσον ασχολείστε τόσο πολύ με τους Βλάχους, δεν βρίσκετε και τα σχετικά έργα;
    Καθόλου διαπιστωμένο δεν είναι ότι οι "Τουρκαλβανοί σφάχτηκαν το 1821". Ακόμα και στην Ντροπολιτσά (σλαβικό τοπωνύμιο που "εξελληνίστηκε" σε Τρίπολη)υπήρξαν πολλοί που έφυγαν υπόσπονδοι. Όσον αφορά τις άλλες περιοχές, έμειναν, αφού εκχριστιανίστηκαν.
    Για τις "Τουρκομαρίες" μιλήσαμε. Δεν ψάχνετε να δείτε μήπως και σεις κατάγεστε από απόγονο εκχριστιανισμένης Μουσουλμάνας; Με όλα αυτά που έχουν γίνει αυτό καθόλου δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όσο για το Χαϊδάρι, που πραγματικά είναι τουρκικό, εφόσον αλλάξει, πώς θα μπορείτε σεις και οι όμοιοί σας να διαμαρτύρεστε για τις αλλαγές των ελληνικών τοπωνυμίων στη Μικρά Ασία; Πολύ λογικά θα σας πουν οι Τούρκοι:"Κάνουμε ό,τι κάνετε".
    Σας συγχαίρω που βρίσκετε καιρό, στους καιρούς στους οποίους ζούμε και μέσα στη φοβερή κρίση την οποία βιώνουμε, να ασχολείστε με σκελετούς αρχαίους ή και προϊστορικούς. Θα σας συνέχαιρα όμως ακόμη περισσότερο, εάν, παράλληλα με την ενδελεχή απασχόλησή σας με τα κόκκαλα και τα κρανία, αφιερώνατε λίγο χρόνο, για να μάθετε, στοιχειωδώς έστω, την ορθογραφία των Νέων Ελληνικών.
    Ευστάθιος Κυριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παράδειγμά σας για τα τουρκικά τοπωνύμια είναι ατυχές. Οι τούρκοι κατά την εισβολή και μετά την κατάκτηση της Μ. Ασίας (αλλά πιθανότατα και από πριν) είχαν εκτουρκίσει τα ελληνικά ονόματα των περισσοτέρων πόλεων/περιοχών για καθαρώς πρακτικούς λόγους. Συνεπώς τα (περισσότερα) τοπωνύμια δεν άλλαξαν, απλώς προσαρμόστηκαν στην τουρκική προφορά. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία είναι αμιγώς τουρκικής προέλευσης, αλλά δεν αυτό το θέμα μας, άλλωστε λογικότατο είναι ένας τούρκος να δώσει τουρκικό όνομα σε κάθε καινούργιο/α χωριό που ίδρυε σε χώρο που είχε κατακτήσει και θεωρούσε πλέον ..."ιδιοκτησία" του. Στην Ελλάδα πλήθος τοπωνυμιών απέκτησαν σλαβικό, βλάχικο, τούρκικο, κλπ., όνομά τους ανάλογα με τον κατακτητή. Πάντως, ΚΑΙ εδώ, μετά την απελευθέρωση, έχουμε προσαρμογή της προφοράς σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα. Αυτό που παρατηρείται τελευταίως, είναι η προσπάθεια μετονομασίας στο αρχικό ελληνικό όνομα, κάτι το οποίο ούτε επιλήψιμο είναι ούτε και ιστορικώς λάθος, αρκεί να μην γίνονται ευτράπελα: Όπως αυτό με τα Λιόσια που έγινε ως δια μαγείας Ίλιον ή ακόμη και η προσπάθεια σημερινού χωριού στην θέση Ισβόρια της Ημαθίας (ΒΑ της Νάουσας) να μετονομασθεί στο αρχαίο μακεδονικό Μίεζα, το οποίο όμως προσκρούει στην ηλιθιότητα της ελληνικής διοίκησης και την γραφειοκρατία με την δικαιολογία ότι το Μίεζα είναι ...σλαβικής προελεύσεως. Δεν γνωρίζω πώς θα μπορούσε να ονομαστεί το Χαϊδάρι, αλλά αν όντως υπάρχει η αυθεντική/αρχαιοελληνική ονομασία, καλώς να μετονομαστεί. Η ελληνική επικράτεια ήταν διάσπαρτη από ελληνόφωνους πληθυσμούς με τα δικά τους αυθεντικά τοπωνύμια πολύ πριν την "έλευση" ξένων επιδρομέων. Δεν βλέπω γιατί είναι κακό να επαναφέρουμε την τάξη αποκαθιστώντας την σωστή ιστορική ονομασία των ελληνικών περιοχών. Τέλος το τι κάνουν οι τούρκοι στην "δική" τους χώρα είναι δικό τους θέμα και εμάς τους Έλληνες (ή μήπως ελληνόφωνους) δεν μας πέφτει πλέον λόγος από την στιγμή που -εσχάτως- στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου "δηθενοπροοδευτισμού" αμβλύναμε την ιστορική μας μνήμη και απαξιώσαμε κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας. Όταν έννοιες όπως "Εθνικισμός", "Μεγάλη Ιδέα", "Αλύτρωτες Πατρίδες" κλπ. σημαίνουν πλέον "φασισμός", "πατριδοκαπηλεία", "σοβινισμός", "επεκτατισμός", "χαμένες πατρίδες", και η επιθετικότητα/αδιαλλαξία των τούρκων και σκοπιανών φίλων μας βαφτίζονται αναφαίρετα δικαιώματα που προάγουν την φιλία μεταξύ των "λαών", τότε δεν δικαιούμεθα να ομιλούμε.

      Διαγραφή
  23. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΓΟΥΡΌΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ;ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπεύδω να απαντήσω εκ των ενόντων , δηλαδή με ό,τι μού έρχεται στον νου από παλαιότερα αποκτημένες γνώσεις – χωρίς, βέβαια, να κάνω νέα έρευνα.
    Η οικογένεια των Σγουρών άκμασε στην Πελοπόννησο κατά τον 12ο και 13ο αιώνα, όταν δηλαδή η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Ελληνικού Έθνους, η γνωστή ως «Βυζαντινή», είχε αρχίσει να καταρρέει. Έτσι οι Σγουροί γίνανε ημιανεξάρτητοι τοπάρχες• ένας μάλιστα από αυτούς, ο Λέων Σγουρός, έγινε κύριος του Ναυπλίου, του Άργους, της Κορίνθου και αργότερα της Αθήνας. Όταν,μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους το 1204, αυτοί οι τελευταίοι εισέβαλαν στην Πελοπόννησο, ο Λέων Σγουρός κλείστηκε στον Ακροκόρινθο, όπου αντέταξε ισχυρή άμυνα έως το 1208, οπότε αυτοκτόνησε. (Γκρεμίστηκε έφιππος από τα τείχη στους βράχους.)
    Κάποιος άλλος από την ίδια οικογένεια παντρεύτηκε Γαλλίδα ευγενή, της οικογένειας Mailly. O γιος του, Γεώργιος, κράτησε και τα δυο ονόματα εξελληνίζοντάς τα και μετέτρεψε το επώνυμό του σε «Σγουρομάλλης» (από το Σγουρός+Mailly). Πιστός όμως στην καταγωγή της μητέρας του, διέπραξε τη μεγαλύτερη προδοσία στη Μεσαιωνική Ιστορία των Ελλήνων. Όταν, πράγματι, οι Μανιάτες και οι Σλάβοι της Μεσσηνίας κατέλαβαν το φρούριο της Καλαμάτας, που ήταν ο πυρήνας της φραγκικής κυριαρχίας στον Μοριά, και ύψωσαν την αυτοκρατορική σημαία με τον δικέφαλο των Παλαιολόγων, αυτός τους έπεισε να παραδώσουν και πάλι το κάστρο στους Φράγκους. Έτσι, η Πελοπόννησος, αντί να απελευθερωθεί τελείως από τους Δυτικούς στις αρχές του 14ου αιώνα μ.Χ., απελευθερώθηκε μόνο κατά τον 14ο, δηλαδή κατά τις παραμονές της τουρκικής κατάκτησης.
    Σε όσους ενδιαφέρονται για αυτήν την περίοδο, συνιστώ να διαβάσουν το βιβλίο του Άγγελου Τερζάκη, Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχω 100% χαρακτηριστικά αρχαίου Έλληνα,και είμαι ίδιος με αρχαία ελληνικά αγάλματα,ακόμη και οι γνωστοί μου το ομολογούν.Δεν θέλω να με βρίσετε αλλά να ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμη άμεσοι απόγονοι τον αρχαίων ελλήνων αλλά είναι πάρα πολύ λίγοι και μένεται να εξαφανιστούν
    όμως αγγίζουν το αρχαίο ελληνικό DNA τουλάχιστον απο το 78% έως το 84% οι περισσότεροι από αυτούς.Επίσης το ελληνικό DNA έχει την τάση να αφομοιώνει χαρακτηριστικά ξένης προέλευσης όταν προέρχονται από μία γιαγιά και μόνο για παράδειγμα.Κατάγομαι εξ ολοκλήρου από ένα απομονομένο χωριό στην Εύβοια και παρά την έλευση αρβανιτών και φράγκων λόγω ρατσιστικών αντιλίψεων η οικογένειά μου από το 1623 δεν έχει μπασταρδευτεί με δαύτους.Η μύτη μου τα μαλλιά μου το ύψος μου τα μάτια μου το σχήμα του κεφαλιού μου δεν διαφέρουν από αυτά των αρχαίων ελλήνων.Και μην μου πείτε ότι έχετε δει και αμερικάνους σαν αρχαίους έλληνες γιατί δεν κάνω πάκα.!!Δέν ξέρω αν είναι σύμπτωση ούτε είμαι τρελός εθνικιστής φασίστας ή πορωμένος ούτε σαν κάποιους που νομίζουν ότι είναι απόγονοι του Πελοπίδα και του Αχιλλέα.Έχω κάνει απώς μία παρατήρηση στον εαυτό μου που απλώς με εκπλήσει.Έχω δει ανθρώπους που μου λένε:Αποκλείεται να υπάρχουν καθαροί απόγονοι των αρχαίων ελλήνων ή είσαι μπάσταρδος και τους μοιάζεις κατα τύχη αφού την οικογένειά σου την γάμησαν τούρκοι και φράγκοι.Όμως πρέπει να αποδεχτούμε και κάποιες εξεραίσεις γιατί σίγουρα από του 6000000 ΕΛΛΗΝΕΣ τουλάχιστον οι 4500 είναι απόγονοι των αρχαίων.Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι σαν και εμένα αλλά πρώτον είναι πολύ λίγοι και δεύτερον άντε να βρείς Ελληνίδα με καθαρό ελληνικό DNA για να κάνεις παιδιά.
    Ακούγεται αστείο αλλά λόγω του ότι οι παππούδες μας ζούσαν σε κλειστές κοινωνίες τυχαίνει 4000 στις 6000000 φορές να υπάρχουν ακόμη και σήμερα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων που όμως δεν μας βλέπω να επιβιώσουμε.
    Τα επόμενα 70 το πολύ χρόνια δεν θα υπάρχει καθαρός Έλληνας με τα μυαλά που κουβαλάμε.
    Άν θέλετε πιστέψτε με δεν έχω όφελος να λέω παπαριές.
    Η ιστορία της οικογένειάς μου βρίσκεται στο μουσείο της Λίμνης στην Εύβοια άν και δεν κατάγομαι από το συγκεκριμένο χωριό.
    Με εκτίμηση
    Διόδωρος Μακρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμείς εδώ πάντως δεν νομίζω πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε...

      Διαγραφή
  26. Εκεί που λέτε τα "Κριτικά Χρονιά" εννοείτε "Κρητικά", επίσης το link στο εδώ δεν λειτουργεί, μπορείτε να το διορθώσετε; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To άρθρο αυτό γράφτηκε σχεδόν 2 χρόνια πριν, το λινκ προφανώς είναι νεκρό πλεόν, έχει ξανασυμβει να βάζουμε λινκ κάπου και μετά από λίγο να το κατεβάζουν. Δεν νομίζω πως έχω το αρχείο κάπου σωσμένο.

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα σας.
    Τυχαία είδα τη συζήτηση και ήθελα να παρεμβω ως προς το επίθετο ΧΑΡΑΜΗΣ διότι η Ετυμολογία που δίνετε είναι λανθασμένη. Η πατριά των Χαραμιανων έχει άμεση σχέση με αυτή του Ψαρακου, Μπεκάκου, Ξωξάκου και άλλων.
    Πράγματι προέρχεται από την αραβική haram ως παρατσούκλι όμως, και σημαίνει, ΕΠΙΔΡΟΜΕΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΛΗΣΤΗΣ κλπ.
    Αυτό συνεβει γιατί η πατρια υπήρξαν κυνηγοί των κατακτητών της Μάνης και πειρατές.
    Συμπερασματικα λοιπόν, το επίθετο είναι προϊόν ιδιότητας που τους απεδόθει από τους ληστευθεντες που ήταν κυρίως Τούρκοι και Άραβες κατακτητές. Αργότερα όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις η ιδιότητα επικράτησε και ως επίθετο. Γνωστή είναι ο στίχος που συναντάμε σε κλέφτικα τραγούδια ``μη είναι κλέφτες στα βουνά μην είναι Χαραμήδες ``


    αραβ. haram (που είχε να κάνει ιδίως με όρους θρησκευτικούς και ηθικούς). Επίσης από την ίδια ρίζα, προέρχεται και το επίθετο χαραμής = παραβάτης, εγκληματίας, ληστής, από το οποίο πιθανά προέρχεται και το τοπικό επίθετο Χαραμής ||'' Επειδή όμως πολλοί από αυτούς εχάνοντο εν τω μεταξύ, τα χρήματα αυτά (τα χαράμια* τους) έμεναν για πάντα στις σπηλίτσες και τα κοιλώματα του Καβομαλιά, ως θρύλοι και μύθοι πλέον στις μέρες μας......* χαράμια= τα παρανόμως, εγκληματικώς αποκτημένα αγαθά» (Μηνάς Αναστασάκης - Τα μυστήρια του Καβομαλιά- Δημοσίευμα εφημερίδας ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή