Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: O ΚΟΙΝΩΝΙΚOΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΩΝ (1916-1920)


Επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για τον «Ναζισμό», τη «χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία», τον «διάλογο μεταξύ αντιμαχομένων πολιτικών παρατάξεων» κ.λπ., κ.λπ., Ζητήσαμε από τον κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλο, επίλεκτο συνεργάτη του, άδεια δημοσίευσης άρθρου του με τίτλο: «Λησμονημένη Επανάσταση: Ο πολιτικός και κοινωνικός Αγώνας των Ελλήνων Επιστράτων (1916-1920)». Παρ΄όλο που το άρθρο αυτό έχει έντονο επιστημονικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να είναι μακρύ και –πιθανόν- δύσκολο στην ανάγνωση, συνιστούμε σε όλους τους φίλους μας να το διαβάσουν προσεκτικά. Και τούτο, διότι μπορεί, πράγματι, η δημοκρατία να γεννήθηκε στην Αρχαία Αθήνα, αλλά βέβαιο παραμένει ότι η Δεξιά, και μάλιστα στην ιδεατή της μορφή, εμφανίστηκε και καρποφόρησε ακριβώς στη  Σύγχρονη  Ελλάδα.
                                                                                                                                                         Θεόδοτος



Λόγω μεγέθους (36 σελίδες) το άρθρο βρίσκεται ανεβασμένο στο scribd εδώ όπου μπορείτε να το διαβάσετε. Επίκειται δημοσίευση του εντός της επόμενης βδομάδας σε ακαδημαϊκό περιοδικό. Επί του παρόντος το κείμενο στο scribd έχει μόνο δυνατότητα ανάγνωσης, μετά την δημοσίευση του θα ενεργοποιήσουμε και την δυνατότητα κατεβάσματος του.

9 σχόλια:

  1. Θέλουμε οπωσδήποτε το όνομα του περιοδικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πάλι ο κ. Μιχαλόπουλος, απαντάει σε ερωτήματα που μας ταλανίζουν δεκαετίες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι,
    Το άρθρο κυκλοφόρησε. Παρακαλώ τον Θεόδοτο να επιτρέψει την αντιγραφή του από το scribd. Εάν κάποιος θελήσει και ανάτυπο θα είμαι σε θέση να του δώσω σε λίγες μέρες.
    Φιλικά,
    Δημήτρης Μιχαλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορώ να διαβάσω μόνο τις τρεις πρώτες σελίδες. Απο κει κι ύστερα μου εμφανίζει συνέχεια "you're reading af ree preview. The page is not shown in this preview".

    Πώς μπορώ να το διαβάσω?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ έχεις δίκιο, έκλεισε ο λογαριασμός δυστυχώς.

      Μπορείς να μου στείλεις ένα μαιλ στο theodotus777@gmail.com και θα σου στείλω το άρθρο. Εναλλακτικά μπορείς να περιμένεις μέχρι να βρεθεί τρόπος επαναδημοσίευσης του άρθρου.

      Διαγραφή
  5. Τέλικα μπόρεσα να το κατεβάσω ανεβάζοντας ένα αρχείο στο scribd εν είδει ανταλλαγής. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο πρακτικό. Όπως και να 'χει ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή