Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ



                                
Γράφει ο Αναστάσιος Γιαννάς

H έδρα του Jesus Seminar
     Θα τα μάθατε τα νέα: O Ιησούς ήταν παντρεμένος. Αυτό συμπεραίνουν κάποιοι «επιστήμονες», από μία φράση που διάβασαν σε ένα αρχαίο κοπτικό πάπυρο. (Δυστυχώς δεν αποσαφηνίζεται  αν είχε παντρευτεί με θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο.) Το πιο ενδιαφέρον, ίσως, στην όλη υπόθεση, είναι ότι για ακόμη μία φορά, τα μέσα μαζικής αποκτήνωσης, μεταδίδουν ειδήσεις χωρίς να ερευνήσουν την προέλευσή τους, και μιλούν για «επιστήμονες», «καθηγητές»  και άλλους βαρύγδουπους τίτλους, χωρίς να εξηγούν σε τι «είδους» επιστήμονες  αναφέρονται. Ας πάρουμε  λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Τέτοιες ανακοινώσεις εντυπωσιάζουν τους μη ειδικούς  επί των εργασιών, αλλά για όσους ασχολούνται με την θρησκευτική ιστορία, αποτελούν συνηθισμένες καταστάσεις. Σίγουρα πρόκειται για κάποιο γνωστικό απόκρυφο ευαγγέλιο, όπως τόσα άλλα που έχουν ανακαλυφθεί, και τα οποία αναγράφουν πάσης φύσεως γελοιότητες, όπως για παράδειγμα, ότι ο Ιησούς πάνω στον Σταυρό είχε...σκάσει στα γέλια. Νομίζω καταλάβατε περί τίνος πρόκειται. Αλλά ας έλθουμε στην φημισμένη επιστήμονα  που έκανε την ανακάλυψη, δηλαδή την «κυρία» Karen Leigh King . Αυτό που δεν είπαν οι «έγκριτες» εφημερίδες μας, είναι ότι η προαναφερθείσα κυρία είναι γνωστή προπαγανδίστρια του γνωστικισμού, για τον οποίο έχει γράψει και σχετικό βιβλίο, αλλά ακόμη πιο σημαντικό, είναι στέλεχος του Jesus Seminar το οποίο σπονσοράρεται από το Westar Institute..Ποιος είναι ο δεδηλωμένος σκοπός αυτών των οργανώσεων: Α) Να ξαναγράψουν την ιστορία του ιστορικού  Ιησού, βασιζόμενοι στα γνωστικά απόκρυφα (μη κανονικά) ευαγγέλια Β) Να προβάλλουν έναν ανθρώπινο Ιησού που δεν θυσιάστηκε  για να λυτρώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία ούτε και αναστήθηκε, αλλά κήρυξε ένα «κοινωνικό ευαγγέλιο» κ.λπ. (και άλλες δημοκρατικοκομμουνιστικές ανοησίες). 


το σήμα των εκδόσεων του Westar Institute
     Φυσικά όλοι αυτοί  θα ήταν ένα τίποτα, εάν δεν τους προέβαλε με το κατάλληλο τρόπο, το δημοσιογραφικό σύστημα το οποίο αποτελεί  μία πραγματική μάστιγα για την σύγχρονη ανθρωπότητα. Κάθε τόσο λοιπόν, δοκιμάζουν να κάνουν θόρυβο με διάφορες ανακαλύψεις: Άλλοτε βρίσκουν τα λείψανα του Ιησού, άλλοτε το «μυστικό των Nαϊτών» για τον Ιησού και πάει λέγοντας – ή μάλλον σκοινί-κορδόνι. Άντε, τώρα να περιμένουμε την επόμενη ανακάλυψη, που συνήθως γίνεται, εντελώς τυχαία βέβαια, κοντά στο Πάσχα. Αυτή τη φορά, έχω την υποψία ότι θα ανακαλύψουν ότι ο  Ιησούς  μισούσε θανάσιμα....το Ιράν και λόγω της μεγάλης αγάπης που είχε για τις Η.Π.Α. σκόπευε να τις ανακαλύψει πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, αλλά δεν πρόλαβε λόγω των... Ρωμαίων.

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο! Συγχαρητήρια,κύριε Γιαννά!
    Δημήτρης Μιχαλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα πω το πεζό πως η πίστη σε έναν Δημιουργό, που "ασχολήθηκε" με κάποιο ασύλληπτο τρόπο για την κατασκευή μου, με καθιστά δικαιωματούχο στο να αντιστέκομαι προκειμένου να μη γίνω δούλος των πονηρών και των αρπακτικών.
    Τώρα εάν στην όποια επίκτητη επιλογή μου σταθώ πιό κοντά σε μία θεολογία που με κάνει περισσότερο δίποδο από τετράποδο ακόμη καλύτερα.
    Είναι και πολιτικό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή