Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΙΑΣΠΟΡΙKH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ



Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης


Ένα φάντασμα τριγυρίζει μέσα στην Ελλάδα, το φάντασμα της Φραγκφούρτης: Ο εκπρόσωπος  του νέο-γνωστικού ρεύματος, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την Σχολή της Φραγκφούρτης, υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί στην ηγεσία της χώρας μας! Το ‹‹Ινστιτούτο για την Κοινωνική Έρευνα›› στο πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης, δημιούργημα της «φιλοσοφίας» της ιουδαϊκής διασποράς (diasporic  philosophy), ήταν αυτό που ακαδημακοποίησε και πολιτικοποίησε το παραβατικό πνεύμα, που έσπρωξε στην κατάβαση σε αβύσσους, που μετέτρεψε το αιρετικό γνωστικό πνεύμα σε μαζική κοινωνική διεκδίκηση. Και τώρα, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει αυτό που ούτε οι ιδρυτές της Σχολής της Φραγκφούρτης δεν είχαν τολμήσει να φανταστούν: Να κυβερνηθεί μία χώρα από τους...οπαδούς τους. Το ΠΑΣΟΚ ήταν η μικροαστική κατσαπλιά, η θεσμοθέτηση της απατεωνιάς και της ρεμούλας, ο εκχυδαϊσμός της κοινωνικής ζωής. Αλλά ‹‹μέχρι›› εκεί. Δεν τόλμησε, αλλά και ούτε ήταν στο DNA του, η κατάβαση στους αβυσσαλέους χώρους της ψυχοπνευματικής παραβατικότητας και της αιρετικής  οντολογίας. Πάμε λοιπόν μια χαρά: Από το πνεύμα της ρεμούλας θα μετακινηθούμε στο πνεύμα...του ιουδαϊκού παραβατισμού. 
Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε ποιες είναι οι πηγές από τις οποίες αντλεί ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ: Α) Από λαϊκά στρώματα, που, ενώ η ψυχοπνευματική τους ιδιοσυγκρασία δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογία που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκαν να τον ψηφίσουν, καθώς πιέζονται από τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε το μνημόνιο, και διότι το μορφωτικό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν τι πραγματικά εκπροσωπεί αυτό το κόμμα. Β) Από πωρωμένους συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΣΟΚ, που τώρα που βουλιάζει το πλοίο αναζητούν νέο...υπερωκεάνειο. Γ) Από πνευματικά εκφυλισμένους μεγαλοαστούς. Δ) Από ψηφοφόρους του ΚΚΕ που φοβήθηκαν την αντί-ευρωπαϊκή στάση του κόμματός τους. Ε) Και φυσικά, από την παραδοσιακή του βάση, δηλαδή αριστερούς που αποτελούν το 3% του εκλογικού σώματος. Βάσει λοιπόν αυτών των δεδομένων, η στρατηγική των δυνάμεων της Παραδοσιακής Δεξιάς πρέπει να επικεντρωθεί στην πρώτη κατηγορία ψηφοφόρων, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τους πείσει, ότι η πολιτική της θα είναι αντιμνημονιακή, αντικαπιταλιστική και εθνικά σοσιαλιστική. Εάν δεν συμβεί αυτό, η Ελλάδα από κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού, μπορεί να μετατραπεί σε κοιτίδα...του Σοδομικού πολιτισμού.
  
                
  
              Γελοιογραφία του Μαρκούζε: ‹‹Η διαδικασία της κοινωνικής επανάστασης χρειάζεται κυβερνητική  υποστήριξη.›› (Εννοεί τον επιστημονικό κλάδο που λέγεται  Κυβερνητική.)

6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή παρατήρηση, οι ψηφοφόροι που πραγματικα ταυτίζονται ιδεολογικά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου στο 3% (ίσως και λιγότερο). Πρόκειται για τον συρφετό κάθε φύσης ανωμάλων, ανθελλήνων, λαθρομεταναστολάγνων, της σάπιας διανόησης που ελέγχει τα πανεπιστήμια, των δημοσιοκάφρων, των κουκουλοφόρων και των αριστερών τρομοκρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σας παρακαλω γραψε κανενα αρθρο για την συντηρητικη επανασταση δεν βρησκω αρθρο πουθενα

    nick warcore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια τριπλή ερώτηση : Ποιες είναι οι δυνάμεις της παραδοσιακής δεξιάς; Εκφράζονται από κάποιον φορέα σήμερα στην Ελλάδα; Συμπεριλαμβάνονται και οι εθνικιστές σε αυτές τις δυνάμεις;
    Ζάχος Ζαφείρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλάδα σήμερα πραγματική παραδοσιακή δεξιά δεν υπάρχει.Ο σκοπός άλλωστε της προσπαθειάς μας είναι ακριβώς η δημιουργία μιας τέτοιας κίνησης.Τώρα όσον αφορά τις εκλογές, βέβαια και συμπεριλαμβάνονται και οι εθνικιστές καθώς και οι διάφοροι άλλοι σχηματισμοί , όπως η "Κοινωνία" κλπ. Τι να κάνουμε , προς τα παρών πρέπει να βασιστούμε σε ότι υπάρχει, όπως υπάρχει... Θεόδωρος Λάσκαρης.

      Διαγραφή
    2. Όχι, σήμερα δεξιά δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Όλα τα κόμματα είναι κόμματα της Αριστεράς.
      L.V.F.

      Διαγραφή