Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΛΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ



Γράφει ο Αναστάσιος Γιαννάς
  
Η Γαλλικη Εθνοσυνέλευση, 1789
Όταν ερευνούμε την βαθύτερη φύση ενός φαινομένου, προτού να στραφούμε  στα διάφορα θεωρητικά  κατασκευάσματα που επιχειρούν να το ερμηνεύσουν, είναι εύστοχο να ακούσουμε τι λέει ο χώρος μέσα από τον οποίο προήλθε αυτό το φαινόμενο. Αφού λοιπόν το θέμα μας είναι η μεταφυσική της Αριστεράς, νομίζω ότι ο χώρος στον οποίο πρέπει να αποταθούμε , είναι αυτός του Ιουδαϊσμού: Ο Jacob Taubes, μπορεί να θεωρηθεί κάτοχος μιας διπλής γνώσης. Σαν ραββίνος που ήταν, πράγματι, γνώριζε τη μυστικιστική παράδοση του Ιουδαϊσμού. Όντας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ήταν άριστος γνώστης της φιλοσοφίας και της ερμηνευτικής. Ήταν λοιπόν ο πιο κατάλληλος, για να απαντήσει σε ένα ερώτημα, στο οποίο οι «επιφανειακοί» ιστορικοί, ως συνήθως,  έδιναν μία απάντηση, με την οποία απλώς περιέγραφονται τα γεγονότα, χωρίς να αναλαμβάνεται προσπάθεια διείσδυσης  στη βαθύτερη σημασία τους.

Η ερώτηση ήταν η εξής: Γιατί οι ριζοσπαστικοί-επαναστάτες και οι μασώνοι φιλελεύθεροι ονομάστηκαν αριστεροί; Η απάντηση των ιστορικών της ‹‹επιφάνειας›› ήταν πως η ονομασία προήλθε από την θέση την οποία διάλεξαν στα έδρανα, όταν το 1789 συνήλθε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ως συνήθως, οι απλές ή, μάλλον, απλοϊκές και –δήθεν- ορθολογικές απαντήσεις ηρεμούν τον κόσμο, τον καθησυχάζουν, τελικώς τον ικανοποιούν, αλλά κρύβουν την ουσία.


Ο ραββίνος Jacob Taubes λοιπόν, στο γνωστό έργο του Abendlandische Eschatologie(=«Δυτική εσχατολογία», που  ήταν η διδακτορική του διατριβή),  δίνει την ακόλουθη εξήγηση, όντας ο ίδιος υποστηρικτής της αριστεράς: «Και...το ότι εδώ δεν πρόκειται για μία παραξενιά της γνώσης, αλλά για ένα βασικό στοιχείο της γνωστικής εξέγερσης (όπως γενικά λέγεται το ριζικό ΠΑΘΟΣ της επανάστασης) φαίνεται καθαρά από τη σύγκριση με τις σύγχρονες τάσεις που διεκδικούν τον όρο «αριστερά» - παρόλο που, ή μάλλον ακριβώς διότι ότι σε όλες τις γλώσσες αυτός ο όρος έχει μία δυσοίωνη και αρνητική έννοια. Είναι αυτονόητο ότι δεν [είναι λόγω] εξωτερικών και τυχαίων αιτίων, όπως για παράδειγμα η θέση των εδράνων στο κοινοβούλιο, που τα σύγχρονα ρεύματα διάλεξαν για τον εαυτό τους το λάβαρο της αριστεράς. Το κάνουν διότι δέχονται θετικά όλα αυτά που ο κόσμος απορρίπτει σαν αριστερά ακριβώς με την γρουσούζικη έννοια που έχει ο όρος.»  Πράγματι  λοιπόν, σε όλες τις γλώσσες ο όρος αριστερά έχει μία δυσοίωνη έννοια: Στα ιταλικά, η έκφραση cose sinistre σημαίνει καταχθόνια πράγματα· ακριβώς  το ίδιο στα γαλλικά και τα  αγγλικά : sinistré και sinister.
ο οιωνοσκόπος ερμηνεύει το πέταγμα των πουλιών

Στον Όμηρο διαβάζουμε για τον καλό οιωνό: ‹‹Σαν είπε αυτά (ο Αίας), πέταξε από τα δεξιά σημαδιακό πουλί, ένας αετός… κι αμέσως κραύγασε των Αχαιών το πλήθος, παίρνοντας θάρρος για το καλό σημάδι.›› (Ιλιάδα, Ν, στ.820.) Και για τον κακό οιωνό: ‹‹Αυτά λαλούσαν κι έλεγαν εκείνοι ανάμεσό τους· ως τόσο του Τηλέμαχου τοιμάζαν οι μνηστήρες   το τέλος και τη μοίρα του. Όμως από τα αριστερά τους φάνη αψηλοπέταχτος αϊτός κρατώντας περιστέρα. Και τότ' ο Αμφίνομος αυτό ξαγόρεψέ τους κι είπε· “δε θα μας έβγη τυχερός αυτός, καλοί μου φίλοι, ο φόνος του Τηλέμαχου’’.›› (Οδύσσεια, Υ, στ. 240.) Πανάρχαιοι συμβολισμοί είναι αυτοί και αρχετυπικές διαδικασίες, που καταδεικνύουν την ύπαρξη μίας μεταφυσικής του χώρου.

Μέσα στην υπερκόσμια διάσταση, πράγματι, υπάρχουν δύο κατευθύνσεις ή θέσεις: Η Δεξιά· Και ανελθόντα εις τους Ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός», όπου εδρεύουν η αλήθεια και η σωτηρία, και η Αριστερά:« θα θέσει τα μεν πρόβατα εις τα δεξιά του τα δε ερίφια εις τα αριστερά» (Ματθ., κε΄33), στην οποία εδρεύουν το ψεύδος και η εωσφορική μανία. Η αντίθεση  μεταξύ αυτών των δύο πόλων αντανακλάται, μέσω της αρχετυπικής μνήμης,  και στο κοσμικό γίγνεσθαι -με αποτέλεσμα οι πρωταγωνιστές των θρησκευτικών και κοινωνικών διαδικασιών να  επιλέγουν τη μία ή την άλλη από αυτές τις δύο κατευθύνσεις ή πόλους, ανάλογα με την εσωτερική τους θετική η αρνητική κλίση. Οι γνωστικοί λοιπόν, επέλεξαν την αριστερή οδό και την κληρονόμησαν στους απογόνους τους, δηλαδή στους εμπνευστές της  «Αριστεράς και της προόδου.»
Η σύναξη των Αγγέλων-Πολεμιστών, W.Turner

Η μεταφυσική της Δεξιάς και της Αριστεράς είναι τόσο βαθιά, ώστε ο  Άγιος Ιωάννης ο  Σιναΐτης στην Κλίμακα,  να διατυπώσει την απορία: ‹‹Τι σημαίνει η δεξιά του Αιτίου (= Πατρός), στάσις και καθέδρα του Χριστού;›› Απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί, γιατί: ‹‹Είναι αδύνατον να διδαχθή ακοή ανθρώπου αυτά τα μυστήρια.››

Ενώ λοιπόν, στην γλώσσα, στην μυθολογία, στις παραδόσεις των λαών και στον θρησκευτικό συμβολισμό, οι έννοιες της Δεξιάς και της Αριστεράς διατηρούν την αρχετυπική τους σημασία, στην κοσμική ζωή υπέστησαν αντιστροφή και διαστρέβλωση: Η Αριστερά προσέλαβε  την εικόνα του αγαθού, ενώ η αστική  δεξιά υιοθετώντας τον καπιταλισμό, διαστρέβλωσε την εικόνα της πραγματικής  Δεξιάς. Είναι η σπηλιά του Πλάτωνα, μέσα στην οποία οι άνθρωποι αδυνατούν να δουν την πραγματική φύση των πραγμάτων, και βλέπουν μόνον τις παραμορφωμένες σκιές τους. Είναι το θέατρο σκιών, όπου όλοι είμαστε θεατές και χειροκροτητές.      
                                                                                
Και μη θαρρείτε ότι  όσοι κατόρθωσαν να δουν την αληθινή φύση των όντων μπορούν ευχερώς να τη μεταδώσουν σε άλλους. Ο Πλάτων προειδοποιεί: ‹‹ Και αυτόν που θα επιχειρήσει να τους λύσει [τα δεσμά] και να τους ανεβάσει [σε ψηλότερα επίπεδα ύπαρξης], εάν τους δινόταν ακροθιγώς [έστω] η ευκαιρία να… τον σκοτώσουν, δεν θα τον σκότωναν;››








15 σχόλια:

  1. Θέλω να σας ρωτήσω κάτι άσχετο με το άρθρο.
    Γιατί δεν κάνετε μια σελίδα στο facebook ώστε να ενημερωνόμαστε άμεσα για κάθε σας άρθρο αλλά και να σχολιάζουμε πιό άνετα και άμεσα τα πολύ όμορφα άρθρα σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτό έχει ξαναπροταθεί, δεν βρίσκω όμως το λόγο να το κάνουμε πράξη.
      Κατά πρώτον όποιος θέλει να σχολιάσει κάποιο άρθρο το κάνει εδώ, υπάρχει η σκέψη για φόρουμ, αλλά αυτό θα γίνει αν φύγουμε από το blogspot και μετακομίσουμε σε κανονική ιστοσελίδα. Κατά δεύτερο λόγο οι ιδέες που παρουσιάζουμε εδώ στο μπλογκ ειναι "αιρετικές" σύμφωνα με την κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί στη κοινωνία και δεν είναι άλλη από αυτόν τον νεφελώδη φιλελευθερο πολιτισμικό μαρξισμό της Νέας Αριστεράς. Εάν όντως φτιάξουμε μια σελίδα στο facebook ενδέχεται μερίδα ατόμων να παρασυρθεί και να κάνει "like" και να σχολιάζει με τα κανονικά της ονόματα. Aυτό σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι ενδέχεται στο μέλλον να στοχοποιηθούν από τα τάγματα εφόδου του συστήματος (αναρχικοί, ακροαριστεροί κλπ) ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Δεν υπερβάλλω καθόλου σε αυτό που γράφω, στην αγγλο-σφαίρα ήδη υπάρχουν παραδείγματα ατόμων που χάσανε τη δουλεία τους επειδή έτυχε να κάνουν κάποιο "πολιτικά μη-ορθό" σχόλιο σε κάποιο social media. Δεν υπάρχει λόγος να διευκολύνουμε το έργο αυτών που επιθυμούν την εξόντωση μας.

      Διαγραφή
  2. ευχομαι για το νεο ετος, υγεια, ομορφια, πλουτο και φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ BLOG. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ BLOG ΚΑΠΟΤΕ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ..Ο ΛΟΓΟΣ;;; ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.......

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Χρονιά σε όλους τους πραγματικούς Δεξιούς και κακή σε όλους τους άλλους.
    L.V.F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά κύριε Θεόδοτε, δεν μας είπατε τι σημαίνει αριστερά και δεξιά.

    Ο όρος πράγματι πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1789 και δεξιά σήμαινε μοναρχία ή συγκέντρωση εξουσίας και αριστερά δημοκρατία ή διάχυση της εξουσίας.

    Στην Ελλάδα, οι όροι χρησιμοποιήθηκαν για να διαχωρίσουν τους "πατριώτες" από τους "προδότες" με τα γνωστά αποτελέσματα του εμφυλίου. Σήμερα ο ορισμός αυτός μάλλον δεν έχει εφαρμογή, διότι ο Σαμαράς (που δηλώνει δεξιός) δεν αποτελεί δα και πρότυπο πατριώτη.

    Στις μέρες μας, ο όρος δεξιά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την φιλελεύθερη αντίληψη που θέλει την ελαχιστοποίηση του κράτους, έναντι της αριστεράς που ευαγγελίζεται την κρατική παρέμβαση στο εμπόριο για τον έλεγχο της συσσώρευσης κεφαλαίου. Σύμφωνα με τον ορισμό αυτόν, η χρυσή αυγή θα ήταν ακρό - αριστερό κόμμα (αυτή θέλει το περισσότερο κράτος) και όχι ακροδεξιό.

    Ο όρος επίσης χρησιμοποιείται (κυρίως από την αριστερά) για να διαχωρίσει τους συντηρητικούς έναντι των προοδευτικών, αλλά αυτός ο ορισμός δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το ΚΚΕ θεωρείται αριστερό κόμμα, αφού είναι ο ορισμός του συντηρητισμού και έχει την ίδια αρχηγό που δεν έχει αλλάξει άποψη τα τελευταία 150 χρόνια.

    Επειδή κατά τη γνώμη μου όλοι οι παραπάνω ορισμοί (πλην του αρχικού) είναι παραπλανητικοί και η μόνη τους χρησιμότητα είναι να διαχωρίζουν τον κόσμο σε αριστερούς και δεξιούς, και επειδή υποψιάζομαι ότι ούτε κι εσείς γνωρίζετε καλά καλά τι εννοείτε όταν γράφετε "για μια πραγματική δεξιά", με την ευκαιρία σας παρακαλώ να μας το ξεκαθαρίσετε, διότι το άρθρο σας είναι εντελώς άστοχο και κενό περιεχομένου.

    Το δε παραπάνω σχόλιο που προφανώς προέρχεται από σχολιαστή που έχει μαύρα μεσάνυχτα και προφανώς είναι δεξιός επειδή έτσι του έλεγε ο μπαμπάς του, είναι αντιπροσωπευτικό του βούρκου στον οποίο βρίσκεται η πολιτική μας σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αριστερά δεν έχει πατρίδα, αυτό βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας τους. Άλλο τώρα τι λένε προς τα έξω για να ψαρεύουν στους αφελείς. Και ο Κλάρας "πατριώτης" δήλωνε, απλά ως πατρίδα του εννοούσε την Σοβιετική Ένωση.


      Διαγραφή
    2. @Θαλαμοφύλαξ
      Παραμερίζω το κακεντρεχές σχόλιο (τυπικό πληθώρας μηνυμάτων από ελληναράδες που λαμβάνουμε) ότι ούτε και εμείς γνωρίζουμε τι είναι δεξιά και προχωρώ.

      Κατά πρώτον σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε άρθρα πάνω στο θέμα και ειδικά και σχετικά με την λιγότερο παρουσιασμένη πλευρά της οικονομικής πολιτικής της δεξιάς που έχει μεγαλύτερη σχέση με κάποια είδη σοσιαλισμού παρά με τον κλασσικό φιλελευθερισμό (classical liberalism) που σήμερα αρκετοί παρουσιάζουν ως δεξιά οικονομική αντίληψη και είναι καρπός της γαλλικής επανάστασης.

      Θα σου πω όμως εν συντομία την ουσιαστική διαφορά δεξιάς και αριστεράς και αυτή είναι η αντίληψη περί ισότητας. Η αριστερά θέλει να κάνει τους ανθρώπους ίσους με αποτέλεσμα να εξισώνει τα πάντα προς τα κάτω, καθότι εξίσωση προς τα πάνω είναι ανέφικτη. Η δεξιά από την άλλη καθότι ειναι η φυσική κατάσταση κάθε κοινωνίας δέχεται πως οι άνθρωποι μεταξύ τους όχι απλά δεν είναι ίσοι αλλά και πως η διαδικασία εξίσωσης της αριστεράς δημιουργεί τεράστια προβλήματα και είναι τροχοπέδη για την κοινωνία.

      Κατά δεύτερο λόγο ένα από τα προβλήματα που παρατηρούμε σε αυτή τη χώρα των απογόνων του Πλάτωνα και του Λεωνίδα, των ανθρώπων που κατέβασαν τους άλλους από τα δέντρα και που είχαν χολυστερίνη όταν οι Ευρωπαίοι τρώγανε βελανίδια είναι πως κανείς δεν διαβάζει. Όλοι περιμένουν να τους τα φέρουν όλα στο πιάτο. Εσύ για παράδειγμα δείχνεις να είσαι ένα τυπικό δείγμα καθότι ενώ αντιλαμβάνεσαι την πλήρη άγνοια σου στο θέμα και μάλιστα την αναφέρεις και στο σχόλιο σου, δεν κάνεις τίποτα για αυτό. Μάλιστα δεν μπήκες καν στο κόπο να κοιτάξεις στην ετικέτα Δεξιά του μπλογκ: http://theodotus.blogspot.gr/search/label/%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC πριν σχολιάσεις.


      Διάβασε λοιπόν τα άρθρα που έχουμε επί του θέματος και ειδικά του Γιαννά και Λάσκαρη και ξαναέλα.

      Επίσης για να αντιληφθείς γιατι είμαστε κατά της περιβόητης εθνικής ενότητας (με αυτούς που ουδέποτε την επιδίωξαν παρά μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, δηλαδή τους αριστερούς) δες αυτό: http://theodotus.blogspot.gr/2012/07/blog-post_26.html

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ διαχειριστή του Θεόδοτου

      Σε κατ' ιδίαν συζήτηση μας σου είχα τονίσει πως χάνεις, και εσύ και η ομάδα του μπλογκ, τον χρόνο σου με τους νεοελληνέζους, δεν με άκουσες τότε, θα με ξανακούσεις τώρα...

      Σαν τον θαλαμοφύλακα που πιστεύει πως οι ιδεολογίες ειναι απλά "ταμπέλες" είναι η πλειοψηφία των "δεξιών" στην Ελλάδα. Για αυτούς βλέπεις οι κομμουνιστές πετσόκοψαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και περίπου 150 εκατομμύρια ανθρώπους στο κόσμο απλά λόγω..κάποιας λινγκουιστικής ιδιομορφίας...Είναι βλέπεις (για αυτούς) θέμα semantics ο διαχωρισμός αριστεράς και δεξιάς όχι ουσίας και ιδεολογίας...Για την ακρίβεια επειδή τους καλαρέσει και η συνομωσιολογία έχουν πεισθεί πραγματικά πως την ευθύνη για τα εγκλήματα των κομμουνιστών στον "εμφύλιο" την φέρουν οι...Άγγλοι...Είναι βλέπεις ο Τσώρτσιλ που διέταξε τους Ελασιτες να αποκεφαλίσουν ανθρώπους στο Μελιγαλά, είναι ο Σκόμπυ που τους πρότεινε να απαγάγουν παιδιά κατά χιλιάδες και να τα πηγαίνουν σε κομμουνιστικές χώρες για να τα κάνουν "καλούς κομμουνιστές" και πάει λέγοντας.

      Τώρα έχουν ανακαλύψει νέο εχθρό, είναι λέει οι Γερμανοί που θέλουν να τους πάρουν τα πετρέλαια και τους μισθούς. Το λέει και ο "δεξιός" Τράγκας άλλωστε. Κάθε φορά που κάποιος προτείνει πως πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απολυθούν τα πασοκικά και ΚΚΕδικα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ του δημοσίου που κατέστρεψαν την χώρα οι "δεξιοί" το εκλαμβάνουν ως επίθεση της "κακιάς φασίστριας" Μέρκελ εναντίον της καλής και κυρίως antifa Ελλαδίτσας. Οι "δεξιοί" που κατά κύριο λόγο είναι στον ιδιωτικό τομέα που μετράει 700.000 απολυμένους και βάλε τρέχουν να υπερασπιστούν τους χαραμοφάηδες αριστερούς του δημοσίου οι οποίοι πλέον ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για να φέρουν τον Τσιπρανδρέα στην εξουσία και να διαλύθει και οριστικά η Ελλάδα. Αυτό είναι και η περίφημη εθνική ενότητα στη πράξη, που εννοεί ο Θαλαμοφύλακας, να κοπροσκυλιάζουν οι συριζοπασόκοκκουεδες και να τραβάνε τα βάρη τα κορόϊδα του ιδιωτικού τομέά (βλ. οι "δεξιοί"). Και να χαίρεσαι που δεν έχει γίνει κάνας πόλεμος κιολας και δεν πήγανε οι βλάκες οι "δεξιοί" να σκοτωθούν στο μέτωπο ώστε να συνεχίσουν οι κόκκινοι να γεννοβολάνε και να απολαμβάνουν τη ζωή τους από τα μετόπισθεν πουλώντας φούμαρα στα κορόϊδα (βλ. τους "δεξιούς") για εθνική ενότητα και πατρίδα...

      Η "δεξιά" παιδί μου στην Ελλάδα έμαθε να είναι ο καρπαζοεισπράχτορας της αριστεράς που μέσα από παραμύθια για εθνική ενότητα βάζει τους "δεξιούς" να βγάζουν μονίμως το φίδι από τη τρύπα. Τόσο πολύ έχει γίνει αυτό βίωμα στους "δεξιους" στην Ελλάδα που όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν την κομπίνα αλλά το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ κιολας. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο ψυχολογίας για να καταλάβεις πως αν διαρκώς σε μαστιγώνουν στο σεξ κάποια στιγμή θα αρχίσει και να σου αρέσει κιόλας. Μη νομίζεις κιόλας πως αυτό ειναι φαινόμενο της μεταπολίτευσης, και πριν τα ίδια γινόντουσαν απλά σε μικρότερο βαθμό. Εδώ μέχρι και το "δεξιό" μετεμφυλιακό καθεστώς αντί να καθαρίσει μερικές χιλιάδες εγκληματίες πολέμου κομμουνιστές και άλλους τόσους πράκτορες και ανθυποπράκτορες κκουεδες τους έστελνε στα ξερονήσια για να κάνουν μπανάκια, ηλιοθεραπεία και να παχαίνουν σε βάρος του ελληνικού λαού. Και όταν τελείωναν εκεί τη θητεία τους επέστρεφαν στις πόλεις και συνέχιζαν το "θεάρεστο" έργο τους ακόμα πιο φανατικά από πριν...Όλοι αυτοί και τα παιδιά τους τη δεκαετία του 80 μπήκαν στο δημόσιο και έκτοτε κοπροσκυλιάζουν και κάνουν το παν για να διατηρήσουν τα προνόμια τους αδιάφοροι αν έτσι καταστρέφουν τη χώρα. Πατρίδα για τους αριστερούς είναι οι ΔΕΚΟ. Δε πα να χαθεί η Θράκη και το μισό Αιγαίο, μη πουληθεί καμμιά ΔΕΚΟ ειναι το πρόβλημα τους και οι καρπαζοεισπράχτορες τους "δεξιοί" τραβάνε το κουπί και σκύβουν το κεφάλι...

      Διαγραφή
    4. Kαι συνεχίζω ακάθεκτος...

      Οι Μπολσεβίκοι στη Ρωσία εκτέλεσαν εκατομμύρια ανθρώπους ως πολιτικά αντίθετους και μόνο στην υποψία πως ενδέχετο στο μέλλον να αντιδράσουν στις πολιτικές τους (μη στα λέω εγώ, στο αντικείμενο σου ειναι τα ξέρεις καλύτερα από εμένα) , στην Ελλάδα ξέρεις πόσους πολιτικά αντίθετους εκτέλεσε η "δεξιά"; Εκτέλεσε ΕΝΑΝ, τον αποδεδειγμένα πράκτορα Μπελογιάννη, ένα αισχίστου είδους κάθαρμα που δούλευε για τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες. Ο δε Παπαδόπουλος που ήταν στο δικαστήριο είχε ψηφίσει μάλιστα κατά της εκτέλεσης. Τόσο φιλάνθρωπος ήταν. Μετά βγήκε στην εξουσία και τι έκανε; Δυο τρεις αριστεροί φάγανε μερικές σφαλιάρες και εκεί σταμάτησαν όλα. Πίστευε και αυτός βλέπεις στην εθνική ενότητα και πως "και οι αριστεροί Έλληνες είναι". Έτσι λοιπόν κατέληξε αυτός να σαπίσει μέχρι θανάτου στη φυλακή και οι αριστεροί να διαφεντεύουν τη χώρα και να κυνηγάνε έκτοτε οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους ιδεολογικά. Επί Παπαντρέα περίπτερο να ήθελες να ανοίξεις κι αν δεν ήσουν πασόκος ή κκουές δεν έπαιρνες άδεια που να χτυπιόσουν κάτω σα χταπόδι. Φοιτητής σε πανεπιστήμιο να ήσουν και να καταλάβαιναν πως δεν είσαι 100% κόκκινος πτυχίο δεν έπαιρνες ποτέ... Μιλάμε για πολλά κιλά εθνικής ενότητας τώρα οχι παίξε γέλασε...



      Λοιπόν, επαναλαμβάνω γιατί φοβάμαι ξέφυγα από το κεντρικό θέμα. Έχεις & έχετε να κάνετε με ανθρώπους (βλ. "δεξιούς" τύπου Θαλαμοφύλακα) που έχουν καταφέρει να συνδυάζουν αμορφωσιά, ανοησία και κατάπωση τόνων αριστερής προπαγάνδας ή οποία συχνά γίνεται και με δεξιό προσωπείο (βλ. τις χαζομάρες Γεωργιάδη).

      Επέτρεψε μου να στο ξαναπώ, πήγαινε σε κάποια αγγλοσαξωνική χώρα όσο είσαι νέος ακόμα και δες τι θα κάνεις στη ζωή σου αντί να ασχολείσαι με βαρεμένους στο σύντομα εξισλαμισμένο Ελλαδιστάν

      Φιλικά (και το ξέρεις πως το εννοώ)

      ΔΠ

      Διαγραφή
    5. @ΔΠ

      Όλα αυτά τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα που γράφεις θα μπορούσες να τα έχεις διανθίσει με τις προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες που είχες όσο ήσουν στην Ελλάδα και να τα είχες στείλει στο μπλογκ προς δημοσίεση.

      Αντ' αυτού αρκέστηκες (όπως και το σύνολο των δεξιών της γενιάς σου) στο να γκρινιάξεις. Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως προτίμησες την ανούσια διαμαρτυρία από το να κάνεις κάτι πιό ουσιαστικό για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε.

      ΥΓ Ευχαριστώ για τις συμβουλές, τις οποίες λαμβάνω πάντα σοβαρά.

      Διαγραφή
  6. Να μπω κι εγώ στη συζήτηση; Μία είναι η θεμελιώδης διαφορά Δεξιάς και Αριστεράς: Η Δεξιά φρονεί ότι, για να θεωρηθεί ο άνθρωπος άξιος για κάτι, πρέπει πρώτα να αποδείξει την αξία του. Η Αριστερά έχει την εντύπωση πως όλοι είναι άξιοι για όλα. Όσο για τα "είμαστε της ίδιας οικογένειας" κ.λπ., αρκούμαι να σας αναφέρω ρήση του Ιερού Αυγουστίνου: Δύο βρέφη, γεννημένα από την ίδια μάνα, τσακώνονται ποιο θα πρωτοθηλάσει... Και βέβαια μπορεί να συνεχίσουν να τσακώνονται και στη συνέχεια, αφότου μεγαλώσουν. Ο Λαός άλλωστε λέει: "Από ρόδο βγαίνει αγκάθι" αλλά και το ακριβώς αντίθετο: "Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει".
    Δημήτρης Μιχαλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Αριστερα περα απο μια βιτρινα που απευθυνεται σε χρησιμους ηλιθιους ειχε και εχει σαν βασικους στοχους την καταστροφη των εθνων. Εχω πειστει πως τουλαχιστον η παρεουλα του Μαρξ, του Μοζες Χες, του Ενγκελς, της Λουξενμπουργκ, της Γκολντμαν και των Μπολσεβικων, ειχαν σαν στοχο την καταστροφη των χριστιανικων εθνων, οχι για να πετυχουν μια φιλολαικη ουτοπια, αλλα για να κυβερνησουν ως αθεη και "πεφωτισμενη" Ελιτ. Δεν το λεω απο τη φαντασια μου αλλα ακομη και ο Τσωρτσιλ διατυπωσε αυτη την εκδοχη σε αρθρο του το 1920. Απο κει και περα το προβλημα της Δεξιας ειναι οτι η αριστερη προπαγανδα εχει πεισει την πλειοψηφια των μορφωμενων των λαων να εχουν αντιδεξια αντανακλαστικα, ειτε ως οριτζιναλ αριστεροι,ειτε ασπαζομενοι τις αξιες του πολιτιστικου Μαρξισμου (ξερετε ποσοι "φιλελευθεροι" Δεξιοι εχουν υιοθετησει τετοιες ιδεες;). Που σημαινει οτι κυριος στοχος μας πρεπει να ειναι μια ιδεολογικη αντεπιθεση που θα ξεκινησει στα Πανεπιστημια, στο Διαδικτυο και στον Πολιτισμο.

    Μιχάλης Κονταξής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκριβώς όπως τα γράφεις είναι, αυτός ήταν εξαρχής ο σκοπός τους, η αποδόμηση των δυτικών κοινωνιών και η δημιουργία του μαζανθρώπου χωρίς παράδοση, συνείδηση καταγωγής και σκέψη. Πάνω σε αυτόν θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν άνετα.

      Ο φιλελευθερισμός είναι απλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Ο Μάρξ έγραφε θετικά για το ελεύθερο εμπόριο διότι όπως έλεγε κατέστρεφε τις παραδοσιακές δομές των κοινωνιών και άμβλυνε τα σύνορα των εθνών.

      Το αν η αληθινή ελίτ τους είναι άθεη μένει να φανεί. Προσωπικά είμαι της άποψης πως πίσω από τους οπαδούς του Σπινόζα, τους άθεους μαρξιστές/φιλελεύθερους κλπ υπάρχει μια κεφαλή που διαπνέεται από καθαρά θρησκευτικά πιστεύω όπως αυτά που εκφράζονται ανοιχτά στη Παλαιά Διαθήκη και μιλάνε για πλήρης κυριαρχία των Εβραίων επί των Εθνικών. Μιλάμε για ένα σχέδιο που κρατάει τώρα αιώνες και είναι εκπληκτικά σχεδιασμένο, οι άθεοι που φυσικά στρέφονται αργά ή γρήγορα στον ηδονισμό (καθώς "μια ζωή την έχουμε") δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν αυτό το ιδεώδες του ονείρου της πλήρης κυριαρχίας δια μέσου των αιώνων.

      Τώρα για την ιδεολογική αντεπίθεση, ευκολότερα λέγεται παρά γίνεται δυστυχώς.

      Διαγραφή
  8. Και όμως... μπορεί να γίνει. Όχι πως είναι εύκολο, αλλά σίγουρα γίνεται. Ο Θεόδοτος δεν έχει κάνει και λίγα προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή