ανακοίνωση

Τρεις προδοσίες για τη Μακεδονία: 1η) Μία κακή συμφωνία, η συμφωνία των Πρεσπών. 2η) Έστω αυτή η κακή συμφωνία, δεν προβλέπει καμία ρήτρα, καμία ποινή, καμία εγγύηση σε περίπτωση που τα Σκόπια εισέλθουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε και μετά από 5 ή 10 χρόνια αθετήσουν όλους τους όρους της συμφωνίας. Ουδείς θα μπορεί να τα βγάλει από το ΝΑΤΟ και από την Ε.Ε. 3η) Ενώ όλος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος είχε στα χέρια του ένα ‘όπλο’ για να εμποδίσει την υπογραφή της συμφωνίας, δηλαδή ότι δεν προβλέπει εγγυήσεις σε περίπτωση μελλοντικής αθέτησης των συμφωνηθέντων, όχι μόνον δεν χρησιμοποίησαν αυτό το ‘όπλο’, αλλά το αποσιώπησαν. Η απόλυτη κοροϊδία από ένα ολόκληρο σύστημα: το νέο-ελληνικό...

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ο ΘΕΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

               
Γράφει ο Ιωάννης  Αυξεντίου

Πριν από λίγες ημέρες, εντύπωση και χαμόγελα προκάλεσε η είδηση ότι ένας Ισραηλινός ονόματι David Shoshan, κατάφυγε στις δικαστικές αρχές τις χώρας του ζητώντας να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα εναντίον του Θεού, ώστε να μην εμπλέκεται στην ζωή του, διότι αυτός (ο θεός) δεν εισακούει τις προσευχές του και του δημιουργεί προβλήματα. Μάλιστα ο νομοταγής αυτός πολίτης ακολούθησε όλη την τυπική διαδικασία, αφού πριν πάει στο δικαστήριο είχε απευθυνθεί στην… αστυνομία.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θεός οδηγείται στα δικαστήρια, και μάλιστα υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του που… εξετελέστηκαν.

Μετά την οκτωβριανή επανάσταση του 1917, ο μπολσεβίκος Anatoly Lunacharsky  συγγραφέας και κομισάριος για την παιδεία, οργάνωσε την ''Δίκη του Σοβιετικού Κράτους εναντίον του Θεού''. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν άργησε να βγει, και ήταν: ένοχος. Η ποινή: Θάνατος δια τουφεκισμού. Η ποινή εκτελέστηκε από ένα στρατιωτικό απόσπασμα  που  πυροβόλησε… τον ουρανό!

Ο Anatoly Lunacharsky προσπάθησε μάλιστα να εισαγάγει στο τότε κομμουνιστικό κόμμα μία νέα ιδέα, που ονομάστηκε ''κτίσιμο του Θεού'': την θέση της παραδοσιακής θρησκείας και του υπερφυσικού Θεού, θα την έπαιρνε η θρησκεία του σοσιαλισμού και η θεοποίηση της κομμουνιστικής κοινωνίας και του ''νέου ανθρώπου'' που από αυτήν θα προέκυπτε. Η ανθρωπότητα στο σύνολό της θα έπρεπε να λατρεύεται ως ''υπερβατική οντότητα''. Η νέα αυτή θρησκεία θα είχε ναούς καθώς και τελετουργικά που θα προσομοίωναν τα τελετουργικά της κανονικής εκκλησίας. Μάλλον αυτή την ιδέα την εμπνεύστηκε από τις εορτές που είχαν καθιερώσει στην Γαλλία μετά την επανάσταση του 1789, όταν  ''θεοποίησαν''  την ''λογική'' και υπό την μορφή αγίας την λιτάνευαν στους δρόμους του Παρισιού. Τελικά, η προσπάθεια του για την δημιουργία αυτής της νέας θρησκείας απέτυχε, γιατί ο Λένιν και μόνον  στο άκουσμα της λέξης θρησκεία, ακόμη και αν αυτή ήταν γήινη, εκνευριζόταν  σε μεγάλο  βαθμό.

Πίσω από τα ακραία γεγονότα  και  από τις συμπεριφορές που δημιουργούν γραφικές και γελοίες καταστάσεις (πχ σε ορισμένες μορφές ψυχοπάθειας οι συμβολισμοί και οι φιλοσοφικές –θρησκευτικές  ιδέες,  μπορεί να  προσλάβουν μία στερημένη αντιληπτικά  πρακτική  διάσταση), μπορούμε σχεδόν πάντα να ανακαλύψουμε  την ασυνείδητη κεντρική ιδέα, το βασικό πνεύμα από το οποίο παίρνουν έναυσμα αυτές  οι συμπεριφορές. Οι  δύο προαναφερθείσες ''δικαστικές υποθέσεις'' μας αποκαλύπτουν, έστω και με κωμικά μεγεθυμένο τρόπο, τα δύο αντίθετα ρεύματα που διέτρεξαν το εβραϊκό θρησκευτικό πνεύμα καθώς και τα πολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα που αυτά (τα ρεύματα) δημιούργησαν στις δυτικές κοινωνίες.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εβραίος που μηνύει τον θεό επειδή δεν εισάκουσε τις προσευχές του, έχουμε το ρεύμα που ακολουθεί τον Ιουδαϊκό Νόμο (η Torah): Η σχέση του ανθρώπου με τον θεό είναι νομικής φύσεως: Ο άνθρωπος εκτελεί τις εντολές του θεού και εφαρμόζει τους νόμους του, και από την μεριά του ο θεός υποχρεούται να ανταμείβει υλικά τον νομοταγή υπήκοο του. (Tο (παρανοϊκό) σκεπτικό του εβραίου που μήνυσε τον  θεό  θα  ήταν:  ''Εγώ είμαι εντάξει στις νομικές υποχρεώσεις μου απέναντι σου, εσύ όχι, άρα σε πάω στο δικαστήριο''.) Αυτό το Ιουδαϊκό  ρεύμα  ήταν  που θεμελίωσε το καπιταλιστικό πνεύμα, και τους λόγους τους εξήγησε αναλυτικά ο κοινωνιολόγος Werner Sombart  στο γνωστό έργο του «Οι εβραίοι και ο σύγχρονος καπιταλισμός» (Ενδεικτική  αυτού του πνεύματος  υπήρξε  η  δήλωση του  Lloyd Blankfein,  διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs: ''I'm doing God's work'' ("πράττω το έργο του Θεού" ).

Στην δεύτερη ''δικαστική υπόθεση'', αντίθετα, παρουσιάζεται το άλλο ρεύμα που διέτρεξε τον εβραϊσμό, δηλαδή ο γνωστικισμός, ο οποίος όπως πολλάκις έχουμε εξηγήσει στον Θεόδοτο,  θεμελίωσε, στην εκκοσμικευμένη μορφή του, τα κομμουνιστικά και ανατρεπτικά πολιτικά ρεύματα. Ο μπολσεβίκος που πυροβολεί στον Ουρανό για να σκοτώσει τον Θεό, είναι ο αρχαίος γνωστικός που θανατώνει τον ''κακό δημιουργό'' του σύμπαντος, και  μετά προσπαθεί να εγκαθιδρύσει τον γήινο  παράδεισο  των  ίσων.

Εν  κατακλείδι: ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ  (ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΩΣ) ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΕΒΡΑΪΚΟΥ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

 • Ο  Νόμος (Torah): κοινωνικό- οικονομικό αποτέλεσμα:  ο  Καπιταλισμός.
 • Αντινομισμός (Γνωστικισμός): κοινωνικό-οικονομικό αποτέλεσμα: οι κομμουνιστικές  και  ελευθεριάζουσες   θεωρίες.


'Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, καπιταλισμός και κομμουνισμός  εντάσσονται στο ''αριστερό  ρεύμα''  αφού έχουν αντι- παραδοσιακό  χαρακτήρα.

Εδώ στην Ελλάδα οι μηνύσεις κοστίζουν ακριβά (100 ευρώ για κατάθεση  μήνυσης εναντίον απλού πολίτη, εναντίον  του  Θεού  ίσως κάτι  παραπάνω), οπότε μάλλον θα απέφευγαν να τις κάνουν. Θα προτιμούσαν τον… εξωδικαστικό  συμβιβασμό.

5 σχόλια:

 1. http://redskywarning.blogspot.gr/

  Αυτή η κατηγορία τρελλών κομμουνιστών ξέφυγε απο τον Αμερικανό αρθρογράφο, αρθρο για τις φυλές των αριστερών που δημοσιεύει σήμερα ο Κόκκινος Ουρανός.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αγαπητε θεοδοτε εδω στη σαλονικη σημερα εκατονταδες τουρκοι στο λεγομενο σπιτι του κεμαλ γιορταζουν την εθνικη τους γιορτη που ειναι η αποβαση του κεμαλ στη σαμσουντα και την τελικη φαση της γενοκτονιας του ποντιακου ελληνισμου.
  γυρνουσαν υπερηφανοι και θρασυτατοι στη πολη με καπελα με τη τουρκικη σημαια και σημαιες στο πετο και γελουσαν σαν επικυριαρχοι. μας ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι και θελαμε να τους σφαξουμε ολους.
  διπλα μας οι πανηλιθιοι αστοι ουτε που πηραν χαμπαρι τι εγινε και μαλιστα πολλοι αριστεριστες φοιτητες με τις κοτσιδουλες τους τους χαμογελουσαν φιλικα(τα ταξικα τους αδερφια)....ας μην ξεχναμε οτι το 22 οι κομουνιστες ηταν με τον κεμαλ κατεντολην του αρχηγου τους του λενιν, οπως και το 40 ηταν με γερμανους ιταλους αλβανους και βουλγαρους κατακτητες,κατεντολην του αρχηγου τους σταλιν αυτη τη φορα, και σφαζαν τους ελληνες.

  παρακατω ειδαμε 2 αυτοκινητα με ΜΚ απο θρασυτατους σκοπιανους οι οποιοι επισης ανετοι χαχανιζαν και φωναζαν. αυτους τους βρισαμε αγρια στα αγγλικα αλλα και αυτοι και στο τελος μας υψωσαν και κωλοδαχτυλο....ο πανηλιθιος κοσμος γυρω μας κοιτουσε εμας με αποδοκιμασια σαν να ειμαστε εμεις οι τρελοι....

  ουτε 100000000000000000000000000000 χρυσαυγες φτανουν πλεον να αντιστρεψουν τη κατασταση.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κατά την δεύτερη δίκη οι γνωστικιστές μπολσεβίκοι δεν ξέφυγαν τελικά από την πεπατημένη της αναγνωρίσεως της Θεϊκής υπάρξεως καθώς όχι μόνον αναγνωρίσαν την ύπαρξη του και προσδιόρισαν τον τόπο κατοικίας του μάλιστα αλλά τον εκτέλεσαν από πάνω πυροβολώντας τον ουρανό αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτόν εμμέσως πλην σαφώς και την απεραντοσύνη Του και την άυλη διάσταση Του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Σταυροφορος

  το μηνυμα σου δεν δημοσιεύτηκε. Παρακαλείσαι να το ξαναγράψεις με λιγότερους χαρακτηρισμούς. Δεν διαφωνει κανεις με τα όσα γράφεις, αλλά η φρασεολογία είναι προβληματική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΛΠ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 100 ευρω ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΩΣ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ
  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 100 ευρω
  ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΝΔΡΑΣ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 100 ευρω ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ (ΚΟΙΝΩΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΩΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 100 ευρω
  ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ Ή ΑΝΔΡΑΣ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΑΝΔΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 100 ευρω ΕΝΩ ΕΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΑΛΛΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΦΑΕΙ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ) ΑΛΛΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΔΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ (ΕΠΙΤΗΔΕΣ) ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 100 ευρω
  ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 13-03-2010
  ΕΔΩ:
  http://diogenhs.pa-sy-a.gr/2010/03/13/00-00/pa-sy-a_diogenhs_2010-03-13_00-00.htm#plohgos_05

  ΑπάντησηΔιαγραφή