Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΚΑΪ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου
 
Δεν ξέρω εάν το γνωρίζατε, αλλά στην Αθήνα, εδώ και καιρό, έχει ανοίξει μία σπουδαία φιλοσοφική σχολή, της οποίας το βασικό πρόγραμμα σπουδών, αποτελείται από όλα τα ρεύματα του φιλελευθερισμού, δηλαδή το οικονομικό, το φιλοσοφικό, και το κοινωνικό. Τα μαθήματα παραδίδονται εξ αποστάσεως, όπως εξάλλου συμβαίνει με πολλά σύγχρονα “πανεπιστήμια”. Ο “διευθυντής” και “πρύτανης” της “σχολής” ονομάζεται Αλαφούζος. Δεν γνωρίζω (και άρα δεν το υιοθετώ), εάν το επίθετο του έχει κάποια  σχέση  με όσα διάβασα στο εβραϊκό περιοδικό “Χρονικά”, τεύχος Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010, σελίδα 8: «….υπάρχουν πολλά εβραϊκής προέλευσης προσωπικά ονόματα, όπως Σαμπάτης (Σαμπεθάι), Αβράμης (Αβραάμ), δάβος (δαβίδ), Αρώνης (Ααρών), Λεβής (Λεβύ) καθώς και Μπενιζέλος (Μπεν Ζελόν), ίσως και Αλαφούζος. Φυσικά πολλά από τα προαναφερθέντα ονόματα δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως προσωπικά, έχουν όμως επιβιώσει σε επώνυμα…». Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και εάν το επίθετό του δεν έχει σχέση με τα  παραπάνω,  υπάρχει  η  παροιμία που λέει: άλλος έχει τ’ όνομα (ή τη φήμη) και άλλος τη χάρη…

Λέγαμε λοιπόν, ότι σε αυτή την “πανεπιστημιακή σχολή” κάτι περίεργοι - ανθρωπολογικά- τύποι, διδάσκουν στους “αμύητους” ‘Έλληνες τη σωτηριολογική γνώση του φιλελευθερισμού, ήτοι, όλο το απαύγασμα της αγγλικής πνευματικής ανωμαλίας. Για παράδειγμα, σε μία από τις εκπομπές – συγγνώμη- μαθήματα ήθελα πω, αυτού του σταθμού–πανεπιστημίου, αναφέρθηκε και το όνομα του Άγγλου φιλελεύθερου-ωφελιμιστή Jeremy Bentham του οποίου την πνευματική ασθένεια την είχαμε αναλύσει σε ένα προηγούμενο άρθρο. Ένας από τους κεντρικούς “καθηγητές” αυτής σχολής αποκαλεί μάλιστα τον εαυτό του  “δεξιό”,  δείχνοντας έτσι πόσο αγράμματος και αστοιχείωτος είναι, αφού από πολιτικής άποψης, ο φιλελευθερισμός εντάσσεται στην αριστερά  και όχι φυσικά στην Δεξιά.

Κάθε τόσο, σε αυτή τη σχολή, καλούν και εξωτερικούς “καθηγητές”: είχαν καλέσει, για να τον συγχαρούν, τον Κ. Ζουράρη όταν ψήφησε υπέρ του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Καλούν επίσης και τον  γνωστό Ζαν Κοέν, του οποίου η μορφή, δεν ξέρω για ποιο λόγο, μου θυμίζει  κάτι  από έναν  ζωγραφικό  πίνακα του  Ιερώνυμου  Μπος.

Ένας μητροπολίτης πριν κάποιο καιρό είχε διαμαρτυρηθεί διότι : «Έγινε πλέον έθος του τηλεοπτικού διαύλου ΣΚΑΙ η κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα κάθε έτους, ανασταύρωσις του Ενσαρκωθέντος Θεού Λόγου με την τηλεοπτική αναπαραγωγή δήθεν επιστημονικών ντοκυμαντέρς που όλως περιέργως άρχονται και τελειούνται με Εβραίους συνεντευξιαζομένους, που σκοπόν έχουν την απομείωσιν και την κατασπίλωσι του Παναγίου Προσώπου του Σωτήρος και Λυτρωτού Κυρίου»

Θα διερωτηθείτε ίσως, τι σχέση έχει η κατασπίλωση της σταυρώσεως του Ιησού, με τον φιλελευθερισμό του ΣΚΑΙ; Και όμως έχει, εάν διαβάσουμε προσεκτικά  όσα  γράφει  ο  Γερμανός καθηγητής της πολιτικής φιλοσοφίας, Eric Voegelin, για τον Άγγλο πατέρα του κλασικού φιλελευθερισμού, τον John Locke: «Εάν λάβουμε υπ’ όψιν αυτή την αποκρουστική διαστροφή των ανθρώπινων ιδεών· εάν περαιτέρω θυμηθούμε κάποιες άλλες λεπτομέρειες, όπως το Θεό ως ιδιοκτήτη· τα βέβηλα σχόλια επί του Δείπνου του Κυρίου, (…) την άρνηση να εισαχθούν οιεσδήποτε θετικές-ηθικές αρχές στη δημόσια σφαίρα για τη συγκράτηση του πάθους και αν λάβουμε υπ’ όψιν την ασυνείδητη άγνοια της σοβαρότητας της ερμηνείας του, καταλήγουμε στο συμπέρασμα -στο οποίο ο προσεκτικός αναγνώστης έχει ήδη φθάσει- πως ο Locke έπασχε από μια σοβαρή πνευματική διαταραχή. Λέω εσκεμμένα πνευματική (spiritual) και όχι διανοητική (mental)· ο Locke δεν ήταν μία κλινική περίπτωση και η ασθένεια του δεν συγκαταλέγεται στις κατηγορίες της ψυχοπαθολογίας. Η δική του περίπτωση είναι μία περίπτωση πνευματικής ασθένειας με την έννοια της ‘πλατωνικής νόσου’· ανήκει δηλαδή στην πνευματοπαθολογία του 17ου αιώνα (…) Στον Locke, η ζοφερή παράνοια της απληστίας φθάνει  στο αμόκ.»

Τον κομμουνισμό στην Ελλάδα τον έφερε κάποιος Αβραάμ Ελιέζερ Μπεναρόγια. Το φιλελευθερισμό θέλει να τον φέρει κάποιος Γιάννης Αλαφούζος. Τι  είδους  συγγένεια υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο  προσώπων δεν γνωρίζω. Πάντως, τουλάχιστον ιδεολογικά (αφού ο μαρξισμός και ο φιλελευθερισμός είναι οι δύο αντίθετες όψεις του ίδιου φιλοσοφικού νομίσματος), ανήκουν και οι δύο στην Αριστερά.

Έτσι λοιπόν, επειδή κατά την διάρκεια των εκπομπών-μαθημάτων, οι περισπούδαστοι καθηγητές της σχολής συνηθίζουν να υβρίζουν την αριστερά, ας τους εξηγήσει κάποιος ότι υβρίζουν… τον εαυτό τους! 

Εκτός βέβαια και εάν οι μαζοχιστικές πρακτικές τους ερεθίζουν ποικιλοτρόπως. Έξαλλου, τέτοια και πολλά άλλα βίτσια, τα είχαν κάποιοι Άγγλοι φιλελεύθεροι… Και απ’ ότι βλέπω μάλλον αυτές οι τάσεις τους είναι διαχρονικές...

Εν κατακλείδι, η ουσία του ελληνικού πολιτικού τοπίου συνοψίζεται ως ακολούθως: σήμερα στην Ελλάδα συγκρούονται δύο αντίθετες εκκοσμικευμένες γνωστικές σέκτες: η μία βρίσκεται στη κυβέρνηση  και  η  άλλη  στην  αντιπολίτευση.

Σημείωση: πάντως, αν κάποιοι από αυτούς επιθυμούν το αντίδοτο στην πνευματοπαθολογία τους, αυτό υπάρχει, είναι βέβαια λίγο πικρό, αλλά έτσι είναι όλα τα φάρμακα που λειτουργούν.

13 σχόλια:

  1. Το μοναδικό κανάλι που δεν ελέγχει ο αδίστακτος Τσίπρας ειναι ο Σκαι.

    Μήπως το κείμενο είναι άκυρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιχειρηματολογία σου είναι συγκλονιστική...
      Ο Τσίπρας δεν ελέγχει τον Σκάι άρα ο Σκάι είναι καλός και θα πρέπει να τον στηρίζουμε.
      Οι φιλελεύθεροι δεν είναι μαρξιστές, άρα οι φιλελεύθεροι είναι καλοί και θα πρέπει να τους στηρίζουμε.

      Διαγραφή
    2. (Παρά)Λογική του τύπου "το μπουζούκι είναι όργανο, ο μπάτσος είναι όργανο, άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι". Και αυτή αριστερίστικη.

      Διαγραφή
  2. και να βλέπουμε μόνο ΕΡΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τηλεόραση ε;

      Διαγραφή
    2. Να τα βλέπουμε όλα, αρκεί να έχουμε την κριτική ικανότητα και την σοφία να κατανοήσουμε τα γεγονότα, χωρίς να περιμένουμε από τους "διαμορφωτές κοινής γνώμης" να μας πουν τι να σκεφτούμε.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχως αγαπητε αν ακομα στηριζουμε τις ελπιδες μας σε ''μη ελεγχομενα'', και καλα, ΜΜΕ δεν εχουμε μαθει ΤΙΠΟΤΑ. Μελετη-Μελετη-Μελετη. Κλειστε επιτελους τα χαζοκουτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εύστοχο άρθρο.
    Θα ήθελα να κάνω ένα διευκρινιστικό σχόλιο στην προτελευταία παράγραφο του άρθρου: "Εν κατακλείδι, η ουσία του ελληνικού πολιτικού τοπίου συνοψίζεται ως ακολούθως: σήμερα στην Ελλάδα συγκρούονται δύο αντίθετες εκκοσμικευμένες γνωστικές σέκτες: η μία βρίσκεται στη κυβέρνηση και η άλλη στην αντιπολίτευση".
    Πρόκειται για τον έλεγχο της πολιτικής κατάστασης μέσω θέσης-αντίθεσης και την παραγωγή μιας μεταξύ τους σύνθεσης (αριστερού πάντα περιεχομένου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Έτσι λοιπόν, επειδή κατά την διάρκεια των εκπομπών-μαθημάτων, οι περισπούδαστοι καθηγητές της σχολής συνηθίζουν να υβρίζουν την αριστερά, ας τους εξηγήσει κάποιος ότι υβρίζουν… τον εαυτό τους!”

    Το ίδιο κάνουν και σε διάφορους καπιταλ ιστικούς ιστότοπους.
    Στους ομιλούντες την Ελληνική αναφέρομαι , που δεν είναι και κατ’ανάγκη Ελληνες . Στα σχόλια είναι η μεγάλη πλάκα. Οι πιο πολύ σχολιαστές βέβαια έχουν άγνοια.
    Η άποψη μου είναι πως ξέρουν – τουλάχιστον οι μυημένοι δημοσιολαλούντες – πολύ καλά ποια είναι η δεξιά και ποια η αριστερή κοσμοθέαση.
    Τους επιβάλλεται όμως να παρουσιάζουν την αριστερά ως αντίπαλο για να συντηρείται ετσι το ανύπαρκτο δίπολο.Ο καπιταλισμός που υποστηρίζουν οι δεξιοί και ο κομμουνισμός που υποστηρίζουν οι αριστεροί. Καπιταλισμός κομμουνισμός οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος. Απλά “νομοτελειακά” όπως λενε οι κομμουνιστές, ο καπιταλισμός θα καταλήξει στον κομμουνισμό. Απόλυτα λογικό εφόσον για αυτόν τον στόχο τον παγκόσμιο κομμουνισμό “αντιμάχονται οι “δεξιοί” και οι αριστεροί.
    Στημένο παιχνίδι ΑΛΛΑ φέρνει αποτελέσματα. Ξέρετε πόσους απόφοιτους πανεπιστημίου - σκαι οπληκτους - γνωρίζω που τους λέω πως οι “αντίπαλοι είναι ίδιοι” και απλά σας παραμυθιάζουν ; Όταν τους λέω είναι ίδιοι οι φιλελε με τους αριστερούς και αρα και εσεις που υποστηρίζετε τους φιλελε ειστε αριστεροί πέφτουν επάνω μου να με λυντσάρουν. Ωρύονται : “Μην με προσβάλλεις , με περνάς για εγκεφαλικά νεκρό , είναι φυτά , είναι …χαρακτηρισμοί που ενας δεξιός τους αποφεύγει, ουτε να τους μεταφέρω δεν θέλω”!

    Βεβαίως ανεξάρτητα από τι πιστεύουν οι αδαείς, οι επαΐοντες, η λέσχη , γνωρίζει πως το παραμύθι φτάνει στο τέλος του. Οι εργάτες περισσότερο από ότι οι σπουδαγμένοι έχουν καταλάβει πως οι κομμουνιστές τους δουλεύουν ψιλό γαζί και στρέφονται μαζικά προς τον “Παπαδόπουλο”! Ως εκ τούτου φέρνουν τους “Μετανάστες λόγω των πολέμων “ για να συντηρηθεί ο διχασμός. Χωρίς διχασμό – παλαιά “εμφύλιοι” – δεν μπορεί να σταθεί το κομμουνιστικό σύστημα.
    Συγχαρητήρια για το θέμα που ανοίγεται. Πιστεύω πως απαιτείται να ξεσκεπαστεί το σύστημα . Δεν είναι οι Ελληνες προδότες του έθνους και της Χριστιανικής ορθόδοξης θρησκείας μας ,όπως διατείνονται πολλοί (πατριωτικοί - εθνικιστικοί (;)) ιστότοποι , άλλα άσχετοι. Και βέβαια αυτοί οι πατριωτικοί - εθνικιστικοί (;) ιστότοποι ΠΟΤΕ δεν αναρτούν θέματα με το ποία είναι η δεξιά κοσμοθέαση και ποία η αριστερά. Αφήνουν τους αναγνώστες τους στο σκοτάδι και όχι μόνον. Προβάλλουν – αν και υβρίζουν, όπως οι σκαι οπληκτοι, τους κομμουνιστές – αλλά προβάλλουν ΑΡΙΣΤΕΡΑ άρθρα που καταδικάζουν τον νεοφιλελευθερισμό και την δεξιά.
    Το εντεχνα κατασκευασμένο μπέρδεμα βρίσκεται στο ότι όπως πιστεύουν οι φιλελε οι κομμουνιστές είναι υπερ των κρατικών μονοπωλίων ενώ οι ίδιοι επιθυμούν ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. Αδυνατούν να κατανοήσουν πως ακριβώς αυτό θέλουν και οι επαΐοντες – οι μυημένοι αρχηγοί κομμουνιστές. Όλα στο διεθνιστικό παγκόσμιο τραπεζιτικό σύστημα . Τραπεζομονοπωλιακός καπιταλσιμός = παγκόσμιος κομμουνισμός στα πρώτυπα του σοβιετικού “κρατικο” μονοπωλιακού καπιταλισμού. Κρατικα σε εισαγωγικά . Τίποτα δεν ανήκε στο έθνος κράτος των γηγενών πολιτών αλλά στα χέρια των κατακτητών κομμουνιστών που είχαν χρηματοδοτηθεί από τους τραπεζίτες για να καταλάβουν την εξουσία.
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάλληλοι των τραπεζιτών στην ουσία οι κομμουνιστές . Και βέβαια όταν έγινε η επανάσταση και επικράτησαν παρέδωσαν την κρατική τράπεζα της Ρωσίας στους Ροτσιλντ. Μέσω αυτης της παραχώρησης τα πάντα ΟΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ που ήλεγχαν το χρήμα όπως ακριβώς και στις καπιταλιστικές χώρες με την διαφορά πως στις καπιταλιστικές υπήρχαν ατομικές ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΆ ΜΟΝΩΠΟΛΙΑ και απλά πληρώναμε δάνεια και τόκους στους τραπεζίτες.
    Εθνικές και ατομικές ιδιοκτησίες , αυτές που χάνονται σήμερα με τους φόρους …λόγω χρέους και περνούν ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ που μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στον παγκόσμιο κομμουνισμό. Απέναντι στους τραπεζίτες οι μόνοι που επιτρέπεται να αντιστέκονται είναι …οι κομμουνιστές. Πιο γελοίος και οφθαλμοφανείς σχεδιασμός δεν θα μπούσε να υπάρξει. Παρολα αυτά το κόλπο τους πιάνει , μεχρι στιγμής.
    Οι φιλελε αντι να αντιληφθούν πως δεν έφταιγαν τα εθνικά μονοπώλια για το πελατειακό κράτος και την χρεοκωπία αλλα το σοβιετικό σύστημα που εφάρμοσαν από κοινού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ , όπως ακριβώς έγινε και στις πρώην ανατολικές κομμουνιστικές χώρες και να διώξουν τα κόμματα του κομμουνιστικού τόξου από την Ελλάδα …διώχνουν *τις εθνικές επιχειρήσεις.. Ουτε γα τα απλά δεν αναρωτιούνται και αναμασούν ότι ακριβώς θέλουν οι κομμουνιστές υπάλληλοι των τραπεζιτών.
    *Διώχνουν κυριολεκτικά εφόσον τα κέρδη τους μεταφέρονται στο εξωτερικό. Οσο για φόρους θα το διαπιστώσουν σε λίγο…όταν οσο και να μας ξεζουμίζουν στο φόρους θα τους φταίει η φοροδιαφυγη…
    Η μεγαλύτερη πλάνη είναι πως δεξιοί και αριστεροί στην Ελλάδα πιστεύουν πως το ιδιωτικό κεφάλαιο ηταν ανύπαρκτο στις πρώην κομμουνιστικές χώρες, ΣΔΙΤ είχαν και εκει και πάμπολλες επιχειρήσεις από τα” βάρβαρα” καπιταλιστικά κράτη που ξεζούμιζαν τους “κρατικούς υπαλλήλους” εργάτες !!!
    Οποιος αμφιβάλλει για τα παραπάνω α διαβάσει την μαύρη βίβλο του κομμουνισμού και όχι μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον περισσοτερο πλουτο τον εχουν σκληροι κομμουνιστες ως νεανιες τυπου κοκκαλη, και αρκετοι ακομα που δεν εμφανιζονται. Ο σκαι ειναι μια τυπικη προσπαθεια αντιγραφης του αγγλοσαξονικου bbc , με τις εγχωριες προσμειξεις, απο στελεχη που εχουν προυπηρεσια σε σημητικες περιοδους, 'σοσιαλιστικες'. Ειναι καθαρα θεμα αισθητικης, η αντιπαθεια των συριζαιων προς τους φιλελεφτ και μαλιστα αμφιδρομης. Σε αυτο κερδιζουν χωρις καν μαχη οι φιλελεφτ. Η απουσια αισθητικης συνειδησης των συριζαιων ειναι καθαρα θεμα εσωτερικης ανωριμοτητας και απουσιας αισθητηριου και προτυπου του ωραιου και αγαθου, το οποιο απεχθανονται. Αυτο φυσικα δεν κανει αυτοματως τους φιλελεφτ ρομαντικους και χαρισματικους με στυλ και ομορφια, ειναι φυσικα η διαφορα τους τεραστια.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Αυξεντίου ο Ελληνικός λαός είναι αναλφάβητος σχετικά με τα πραγματικά πολιτικά ρεύματα και πως αυτά τελικά εκφράζονται φιλοσοφικά .... αυτό δεν το παραδέχομαι χωρείς αυτοκριτική και προσωπική ενδοσκόπηση .... θυμάμαι την μικρότητά μου σε ηλικία 25 χρονών (φτασμένος άνδρας), οπότε και περίμενα να εκφραστούν οι βαθιά συντηρητικές μου απόψεις από την φιλελεύθερη Ν.Δ. .... όνειρο θερινής νυκτός, βέβαια .... σήμερα εξακολουθώ να είμαι ιδεολογικός ¨μετανάστης¨ διότι αποτυπώνω την επιλογή μου σε πολιτική παράταξη με την οποία δεν ταυτίζομαι αλλά επιλέγω ..... ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή δεν με εκπροσωπεί ουσιωδώς, ωστόσο θα έκοβα τα δάχτυλά μου εάν ψήφιζα άλλον (βλέπετε ο μακαρίτης παππούς μου και ο πατέρας του πήγαιναν για λαϊκό δικαστήριο στο χωριό Ζιάκας), διότι δεν μου επιτρέπει η Ιστορία .... βέβαια θέλω να τονίσω ότι παρατηρώ ότι η λεγόμενη ως ¨alternative right¨ - ¨alt-right¨ ή ¨εναλλακτική δεξιά¨ δεν έχει κάποια ολοκληρωμένη έκφραση στην Ελλάδα ή στην Μεγαλόνησο .... θέλω να ρωτήσω λοιπόν .... ποια η θέση του blog σε σχέση με αυτά τα υπαρκτά κατά τα άλλα ιδεολογικά κινήματα ???? ποιος είναι ο κύριος Richard B. Spencer για εσάς και η κριτική όπως εκφράζετε στον φορέα του ¨Θεόδοτου¨ ???? με εκτίμηση .......

    GEODETIS …. Δεξιά και κάτι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΘΗΣΕΥΣ"

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00006 ] [ 2010.01.04 00:00 ]

    ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ (ΑΝΔΡΕΣ-ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ) ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    http://thiseus.pa-sy-a.gr/2010/01/04/00-00/pa-sy-a_thiseus_2010-01-04_00-00.htm#plohgos_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή