Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ;


Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο διότι τώρα τελευταία, μετά τα καμώματα της νέας αριστεράς όσον αφορά τη θεσμοποίηση του ελευθεριασμού και της παραβατικότητας (σύμφωνο ομοφυλοφίλων, αλλαγή ταυτότητας φύλου, κλπ) κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι αυτά τα νέα ήθη είναι δημιουργήματα μιας νέας αριστεράς η οποία έχει αφήσει πίσω της τον παλαιό μαρξισμό, ο οποίος δεν εμπεριείχε αυτού του είδους τις ελευθεριότητες, ήταν δηλαδή πιο ‘συντηρητικός’. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα του όλου ζητήματος . 

Υπάρχει η άποψη, ότι ο Μαρξ και ιδιαίτερα ο Έγκελς καταδίκασαν τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές. Πρόκειται όμως για μία παρανόηση. Ο Μαρξ δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου σε αυτό το θέμα, ο δε Έγκελς δεν καταδίκασε γενικώς την ομοφυλοφιλία  αλλά την παιδεραστία, τόσο στην σύγχρονη εποχή όσο και στην Αρχαία Ελλάδα. Ας το ξεκαθαρίσουμε, στα κείμενά του δεν αναφέρεται σε ενήλικους ομοφυλόφιλους αλλά σε παιδεραστές.

Αφού λοιπόν δεν γνωρίζουμε με σαφήνεια την άποψή τους, εάν δεχτούμε, μόνον ως υπόθεση, ότι μπορεί να απέρριπταν τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές, αυτό  δεν  θα  συνέβαινε για λόγους κάποιας ανώτερης ηθικής ή μιας πνευματικής αρετής αλλά διότι θα απέδιδαν αυτές τις παρεκτροπές στον αστικό κόσμο. Με  αυτό τον τρόπο, θα ήθελαν να στιγματίσουν ως διεφθαρμένη την αστική τάξη. Εν ολίγοις, οι  σεξουαλικές παρεκτροπές θα παρουσιάζονταν ως ένα από τα αποτελέσματα των αστικών- καπιταλιστικών επιβολών πάνω στην κοινωνία. Κοινωνιολογική λοιπόν η προσέγγιση και όχι ηθικής-πνευματικής  φύσεως.

Για  να δούμε εάν όντως ο Μαρξ υπήρξε ‘συντηρητικός’ ή όχι, θα πρέπει να διαβάσουμε όσα γράφει για τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών στην κόκκινη ‘Βίβλο’, δηλαδή το κομμουνιστικό μανιφέστο. Οι  Κ.Μαρξ  και  Φ. Έγκελς γράφουν λοιπόν: «…Οι αστοί μας, μη όντας ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι έχουν στη διάθεσή τους τις γυναίκες και τις κόρες των προλετάριών τους, χωρίς καν να γίνεται λόγος για την επίσημη πορνεία, βρίσκουν μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση να ξελογιάζουν ο ένας τη γυναίκα του άλλου. [Σημ. εδώ κάνει την εξαίρεση κανόνα, δηλαδή υπερβάλει συνειδητά ώστε να καταλήξει εκεί που θέλει]. Ο αστικός γάμος είναι στην πραγματικότητα η κοινοκτημοσύνη των παντρεμένων γυναικών. Το πολύ-πολύ θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τους κομμουνιστές ότι στη θέση μιας υποκριτικά καλυμμένης κοινοκτημοσύνης των γυναικών θέλουν να βάλουν μια επίσημη, ανοιχτόκαρδη  κοινοκτημοσύνη.»
   
Άρα τι προτείνει ο Μαρξ έναντι της ‘αστικής υποκρισίας’; Μία ενάρετη και συγκρατημένη ζωή; Μία ειλικρινά μονογαμική σχέση; Μία σχέση πνευματικής αρετής και ειλικρινούς αγάπης μεταξύ ενός ζευγαριού; Όχι βεβαία, τίποτα από άλλα αυτά (φυσικά για τη Μυστηριακή αντίληψη του γάμου ούτε να κάνουμε κουβέντα). Αυτό λοιπόν που προτείνει είναι μία επίσημη(!), ελεύθερη και οικιοθελή εκ μέρους των γυναικών, ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ. Δηλαδή...περάστε κόσμε... Κατά συνέπεια, ουδέποτε λοιπόν υπήρξε συντηρητικός ο κομμουνισμός και ο μαρξισμός.

O Kήπος των γήινων απολαύσεων (H.Bosch)
Η σημερινή θέση του ΚΚΕ για την μη θεσμοθέτηση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και της ομόφυλης οικογένειας (γάμος, υιοθεσία κλπ) και πάλι δεν οφείλεται σε λόγους ηθικής και πνευματικής αρετής. Εναντιώνεται σε αυτές τις εκτροπές  για δύο βασικούς λόγους: 

Α) Ο μαρξισμός είχε και έχει εμμονή με την επιστημονική–φυσική αντίληψη της πραγματικότητας. Δηλαδή θέλει να διαμορφώνει τις αντιλήψεις του σύμφωνα με τα πορίσματα της υλιστικής επιστήμης και τους φυσικούς νόμους. Οπότε, στην περίπτωση της ομόφυλης  οικογένειας  δηλώνει  ότι αυτή δεν είναι  φυσιολογική, και έτσι την απορρίπτει. Όχι δηλαδή για λόγους ηθικής και πνευματικής αρετής, αλλά για λόγους φυσικής νομοτέλειας.
Β) και η δεύτερη αιτία είναι ότι βλέπει ότι αυτό το ρεύμα της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας εκπορεύεται από τα μεγάλα καπιταλιστικά κέντρα, οπότε το θεωρεί ως εργαλείο της μεγαλοαστικής τάξης.

Και τώρα  θα έλθουμε σε ένα άλλο θέμα, που και αυτό με  την σειρά του θα μας δείξει εάν μπορεί να υπάρξει συντηρητικός  κομμουνισμός ή όχι. Το θέμα της έννοιας της πατρίδας. Το ΚΚΕ πρόσφατα τάχθηκε ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ‘μακεδονικού έθνους’. Όμως γιατί πήρε αυτή την απόφαση;  Διότι πίσω από  τις ενέργειες των Σκοπιανών βλέπει τους Αμερικανούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαβλέπει δηλαδή ‘δάκτυλο’ των καπιταλιστών. Ερωτώ λοιπόν: εάν τα Σκόπια ήταν μία κομμουνιστική χώρα και φώναζε για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία, εξεγειρόταν  εναντίον των Αμερικανών, κλπ, τότε ποια θα ήταν η στάση του ΚΚΕ;  Σας αφήνω να την φανταστείτε...

Ας δούμε όμως πως δικαιολογεί την άρνηση ύπαρξης ‘μακεδονικού έθνους’ το ΚΚΕ μέσα από τις ανακοινώσεις του. Η ορολογία που χρησιμοποιεί είναι η ακόλουθη: «Την πολιτική του Τίτο την ανέχτηκαν οι μετεμφυλιακές ελληνικές κυβερνήσεις και την υπέθαλψαν οι ιμπεριαλιστές, γιατί, μετά τη σύγκρουση με τη Σοβιετική Ένωση, μια τέτοια πολιτική εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για τη δημιουργία προβλημάτων στην περιοχή. Μετά τη ρήξη του Τίτο με τη Σοβιετική Ένωση, χαρακτηρίζοντας τους κατοίκους του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας ως χωριστή "μακεδονική" εθνότητα (οι οποίοι ζούσαν, όχι μόνο στο γιουγκοσλαβικό κομμάτι της Μακεδονίας, αλλά και στο ελληνικό και στο βουλγαρικό), κάτι που θα της έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει στο μέλλον ανεξάρτητη εθνική υπόσταση

Χρησιμοποιεί δηλαδή μόνον όρους γεωπολιτικής για να προσδιορίσει ανταγωνιστικές συγκρούσεις μεταξύ καπιταλιστικών και κομμουνιστικών συγκροτημάτων. Πουθενά δεν θα δείτε να ομιλεί για ιστορικούς συμβολισμούς, προγονικές εστίες, αρχετυπικές μνήμες, θρύλους, αγιασμένα χώματα. Η αντίληψη λοιπόν των κομμουνιστών για την πατρίδα ουδεμία σχέση έχει με αυτήν του Σωκράτη: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστιν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»

Πράγματι, στο κομμουνιστικό μανιφέστο διαβάζουμε:«Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί να τους πάρεις αυτό που δεν έχουν. Οι εθνικοί χωρισμοί και οι εθνικές αντιθέσεις ανάμεσα στους λαούς εξαφανίζονται όλο και περισσότερο με την ανάπτυξη της αστικής τάξης, την ελευθερία του εμπορίου, την παγκόσμια αγορά, την ομοιομορφία της βιομηχανικής παραγωγής και των συνθηκών ζωής που αντιστοιχούν σ' αυτήν. Η κυριαρχία του προλεταριάτου θα τους εξαφανίσει ακόμα πιο πολύ.»  Βέβαια ο ‘σύντροφος’ έκανε λάθος καθώς είναι η μετανάστευση που θα εξαφανίσει τα έθνη όπως όλα δείχνουν.

Φ. Κόντογλου, Η Ελλάδα των τριών κόσμων.
Είναι ολοφάνερο ότι η έννοια  έθνος για τους Μαρξ και Έγκελς δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από ένα σύνολο ανθρώπων με κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Και για την πατρίδα τι μας λένε; Ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα διότι δεν κατέχουν οι ίδιοι τα αγαθά που αυτή παράγει. Μόνον εάν κατείχαν αυτά τα αγαθά τότε θα είχαν δική τους πατρίδα. Με άλλα λόγια βλέπουν την πατρίδα ως μία κοιτίδα παραγωγής αγαθών. Φανταστείτε ο Σωκράτης να έλεγε ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα διότι τα πλούτη της δεν ανήκουν σε αυτούς αλλά ανήκουν στους αστούς. Μιλάμε για μία διαφορετική θεώρηση του κόσμου, απόλυτα  διαφορετική. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και με πολλά άλλα, όπως την μαρξιστική παρότρυνση για την κατάργηση της οικογένειας (μάλιστα ο Γ. Μήλιος και ο Μ. Σπαθής (ΣΥΡΙΖΑ) σε άρθρο τους με τίτλο ‘Μαρξισμός και Οικογένεια: Μια στρατηγική επαγγελία που «ξεχάστηκε»’, παραπονιούνται (!) γιατί η σημερινή αριστερά ξέχασε την επαγγελία της κατάργησης της οικογένειας, γιατί ‘η αστική ιδεολογία κυριάρχησε ακόμα και μέσα στην Αριστερά.’), την εμμονή σε αθεϊστικές, υλιστικές, αντιλήψεις  κλπ κλπ.

Δύο λοιπόν μαρξίζουσες τάσεις παρουσιάζονται εμπρός μας:
Α) Η νέα, η οποία μπορεί να ορισθεί ως η ‘μετανεωτερική αριστερά’.
Β) Η παλαιά τάση, η οποία μπορεί να ορισθεί ως η ‘νεωτερική αριστερά’.
Και στη μία περίπτωση και στην άλλη,  οι κομμουνιστές δεν μπορεί ποτέ να είναι συντηρητικοί διότι προτείνουν την κοινοκτημοσύνη της ύλης και όχι  του  Πνεύματος. Το Πνεύμα συντηρείται και συντηρεί, η ύλη φθείρεται και  φθείρει.

Τέλος θέλω να αναφερθώ σε κάτι άλλο, είναι γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του Μαρξισμού, αναδύθηκε και η φιγούρα του ‘αριστερού  διανοητή’  η  οποία  ταλαιπώρησε ιδιαίτερα το σύγχρονο πολιτισμό. Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, πλην λίγων εξαιρέσεων, δεν έγιναν αριστεροί επειδή τους ‘έκαιγε’ ο πόνος των άλλων ανθρώπων. Είναι νομίζω χρήσιμο να καταλάβουμε τους βαθύτερους λόγους που τους ώθησαν σε αυτή την διανοητική περιπέτεια. Εν συντομία τρείς είναι αυτοί οι λόγοι:
Α) «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;» σημείωνε, ενδοσκοπώντας,  ο  Καβάφης. Πράγματι, ο αριστερός διανοητής, ως επί το πλείστον άθεος, στερείται εσχατολογίας και άρα έχει να αντιμετωπίσει ένα εσωτερικό υπαρξιακό κενό. Αυτό το κενό πρέπει να γεμίσει και τούτο επιτυγχάνεται  αφενός με την εύρεση ενός εχθρού στην καταπολέμηση του οποίου πρέπει να αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι και αφετέρου, με την πίστη σε μία μορφή εσχατολογίας: εκείνη δηλαδή την αποκάλυψη, τη λύση, την πλήρωση, που ο κομμουνισμός θα φέρει στα έσχατα των καιρών.
Β) Ο άλλος λόγος, είναι η  μη-ανοχή του, για διάφορους ψυχολογικούς λόγους, στην εξουσία, στην ιδέα ότι κάποιοι είναι πάνω από αυτόν και τον κυβερνούν.
Γ) Ο τρίτος λόγος είναι ότι, εξαιτίας μιας εσωτερικής κρυμμένης υπηρηφάνειας, δεν μπορεί να δεχτεί την ιεραρχία, δηλαδή τις έννοιες του ‘ανώτερου’ και του ‘κατώτερου’ μέσα στην κοσμική δημιουργία. Αυτά τα τρία στοιχεία μαζί, είναι που, ασυνείδητα, καθόρισαν την πορεία τους ως ‘αριστερούς διανοητές’, ταλαιπωρώντας, μέχρι αίματος, τις δυτικές και όχι μόνον κοινωνίες.

10 σχόλια:

  1. 1)Απο το βιβλιο της ΚΕ του ΚΚΕ,πεντε χρονια αγωνες 1931-1936:Η 6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ,καθωρισε ως υποχρεωση του ΚΚΕ,να αγωνιστει για την εθνικη αυτοδιαθεση μεχρις αποχωρισμου των καταπιεζομενων Μακεδονων και Θρακων και να συνεργασθει για τον σκοπο αυτον,με τις Βουλγαρικες οργανωσεις της εσωτερικης επαναστατικης μακεδονικης οργανωσης και της θρακικης επαναστατικης οργανωσης.

    2)Στην Βορεια Ελλαδα,ο Μακεδονικος λαος τα εδωσε ολα για τον αγωνα,και πολεμα με μια ολοκληρωση ηρωισμου και αυτοθυσιας που προκαλουν θαυμασμο.Δεν πρεπει να υπαρχει καμμια αμφιβολια, οτι σαν αποτελεσμα της νικης του ΔΣΕ(του ΚΚΕ δηλαδη),ο Μακεδονικος λαος θα βρει την πληρη εθνικη αποκατασταση του,ετσι οπως την θελει ο ιδιος,προσφεροντας σημερα το αιμα του για να την αποκτησει.Παραλληλα το ΚΚΕ πρεπει να βγαλει απο την μεση ολα τα εμποδια,να χτυπησει ολες τις μεγαλοελλαδιτικες σωβινιστικες εκδηλωσεις και τα εργα που προκαλουν δυσαρεσκεια και δυσφορια μεσα στον Μακεδονικο λαο,και ετσι βοηθουν τους διασπαστες στην προδοτικη σταση τους,και ενισχυουν το εργο της αντιδρασης.-Απο το εκδοθεν εκ του ΚΚΕ εντυπο,με τιτλο:Η Ελλαδα στον δρομο προς τιν νικη,μπροστα στην αποφασιστικη καμπη(σελ. 20-21).

    3)Ο τελευταιος ιμπεριαλιστικος πολεμος 1914-1918 στα Βαλκανια,που τελειωσε με την οικονομικη κατερειπωση,την πολιτικη υποδουλωση και το μοιρασμα της Μακεδονιας και της Θρακης μεταξυ της Γιουγκοσλαυιας,της Ελλαδος και της Βουλγαριας,περιεπλεξε ακομη περισσοτερο το εθνικο ζητημα και εκανε πιο βαθυ το μισος μεταξυ των λαων.Κομμουνιστικη Επιθεωρηση(Οκτωβριος 1924 σελ.348-349).

    4)Ο ιδιος ποθος(με τους Μακεδονες) για μια ενιαια και ανεξαρτητη Θρακη συνενωνει τον Θρακικο λαο,που εχει κατατεμαχισθει σε τρια μερη,απο την Ελλαδα,την Τουρκια και την Βουλγαρια.Κομμουνιστικη Επιθεωρηση(Οκτωβριος 1924 σελ.348-349).

    5)Αποφαση του Εκτακτου Συνεδριου του ΚΚΕ(26 Νοεμβριου-3 Δεκεμβριου 1924):Ανεξαρτησια στην Μακεδονια και στην Θρακη(στην αρχη του κειμενου).Ζητω η ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη,ζητω η Ομοσπονδια των Βαλκανικων εργατοαγροτικων δημοκρατιων(στο τελος του κειμενου).

    6)Ο Μακεδονικος και Θρακικος λαος διεξαγουν εναν επαναστατικο αγωνα,για την ελευθερια και την ανεξαρτησια τους,αυτος ο αγωνας γινεται με το δικαιο του πληρους αυτοκαθορισμου,μεχρι πληρους αποχωρισμου απο την Βουλγαρια,Ελλαδα,Τουρκια και Γιουγκοσλαυια και του σχηματισμου αυτοτελων κρατων.Ριζοσπαστης 27 Ιουνιου 1925.

    7)Η Κ.Ε. του ΚΚΕ ανακοινωνει οτι:Αποφασισε οπως παραπερα το ΚΚΕ αγωνιστει για την πληρη ισοτητα των Μακεδονων,διακηρυσσοντας οτι τελειωτικα το μακεδονικο θα λυθει με τιν νικη της σοβιετικης εξουσιας στα Βαλκανια.Κομμουνιστικη Επιθεωρηση Δεκεμβριος 1935.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8)Η 7η Ολομελεια διακηρυττει για αλλη μια φορα,οτι παλευοντας για τα δικαιωματα των εθνικων μειονοτητων και ξεκινωντας απο την πραγματικοτητα που διαμορφωθηκε στην Ελλαδα και στα Βαλκανια,το ΚΚΕ αγωνιζεται για το δικαιωμα της ισοτιμιας των σλαυομακεδονων που κατοικουν στην Ελλαδα.Αποφαση της ΚΕ του ΚΚΕ,περιοδικο Νεος Κοσμος,φυλλο 3,Μαρτιος 1957,σελ.17.

    9)Η 7η διασκεψη του ΚΚΕ,καλει τους Μακεδονες να συγκεντρωθουν γυρω στη σημαια που φερει την επιγραφη:Ανεξαρτητη και ενιαια Μακεδονια(αυτο που λενε και για την Κυπρο!).Ριζοσπαστης 12 Αυγουστου 1924.

    10)Ο Μακεδονικος λαος στεναζε κατω απο τοσους ζυγους σκλαβιας,οπως ηταν οι Ελληνες κομιτατζηδες οπλαρχηγοι Παυλομελαδες,καπεταν Βαρδαιοι,Τσοντοι και Γαρεφηδες,που του εσφιγγαν τον λαιμο.Κομμουνιστικη Επιθεωρηση 1 Μαρτιου 1947.

    11)Να ανοιξουμε παντου σχολες αγραμματων για να μαθουν ολοι οι σλαυομακεδονες να μιλανε,να γραφουν και να διαβαζουν στην μητρικη τους γλωσσα.Να δημιουργησουμε εκπολιτιστικους ομιλους για την καλλιεργεια και αναπτυξη του εθνικου μακεδονικου πολιτισμου.Να βελτιωθουν οι μακεδονικες σελιδες στις εφημεριδες μας.Κομμουνιστικο περιοδικο Νεος Κοσμος,τευχος 10 ετος 1951.

    12)Τραγικη η κατασταση των 180000 ψυχων της σλαυομακεδονικης εθνοτητος στους οποιους το Αγγλοελληνικο καθεστως εξασκει αφανταστη τρομοκρατικη καταπιεση.Ριζοσπαστης 13 Ιανουαριου 1946.

    13)Δεν θα παψουμε την παλη μας,για την ανεξαρτησια του Μακεδονικου λαου.Ο Μακεδονικος λαος θα αποκτησει πραγματικα το δικαιωμα της ανεξαρτησιας του,μονον μεσα σε μια Βαλκανικη Ομοσπονδια εργατοαγροτικων Ομοσπονδιων.Ριζοσπαστης 23 Μαρτιου 1931 σελ.1

    14)Η Ελλαδα ειναι ενα κρατος ιμπεριαλιστικο,που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφερειες κατοικημενες απο αλλες εθνοτητες(Μακεδονια και Θρακη),που τις καταπιεζει και τις υποβαλλει σε μια αποικιακη εκμεταλλευση,που καταδιωκει και εξοντωνει τις εθνικες μειονοτητες(εβραιοι).Το ΚΚΕ διακηρυττει εν ονοματι των βασικων αρχων του μπολσεβικισμου,για την Μακεδονια και την Θρακη το συνθημα για το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος ,του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηριζει δραστηρια την επαναστατικη παλη του πληθυσμου των περιφερειων αυτων,για την εθνικη τους απελευθερωση.Το Κομμα,και μαζι του ολοκληρο το προλεταριατο της Ελλαδος,πρεπει να διεξαγουν μια συνεχη παλη εναντια στο ματωμενο καθεστως.Ριζοσπαστης 5 Μαρτιου 1932 σελ.4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5)Η εβραικη φτωχολογια,οι καταπιεζομενες εθνοτητες της Μακεδονιας και της Θρακης που στεναζουν κατω απο τον ζυγο σας,τον βουρδουλα του χωροφυλακα και την απειλη της εξοντωσης,οι καταπιεζομενες εθνοτητες που υφιστανται μεσαιωνικα μαρτυρια για τον βιαιο εξελληνισμο τους,ξερουν οτι εκεινοι που τους υπερασπιζονται,εκεινοι που στην σημαια τους εχουν αναγραψει την παλη κατα της καταπιεσης και της εξοντωσης τους,για την πληρη αυτοδιαθεση τους,μεχρι χωρισμου απο την καπιταλιστικη Ελλαδα,για την ενιαια και ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη,ειναι μονον οι κομμουνιστες.Ριζοσπαστης 28 Απριλιου 1932 σελ. 1

    16)Γι'αυτο πεφτει καθηκον στους Ελληνες εργατες να υποστηριζουν το εθνικοαπελευθερωτικο κινημα,να παλεψουν εναντια στην εθνικη,οικονομικη και πολιτικη καταπιεση των μειονοτητων,για το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης τους,μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος,για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη.Ριζοσπαστης 3 Αυγουστου 1932 σελ.1

    17)Υπερασπιστειτε τον καταπιεζομενο λαο των εθνικων μειονοτητων.Παλεψτε μαζι του,για το δικαιωμα να καθοριζουν μονοι τους,την τυχη τους.Για την ενιαια και ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη.Οι εβραιοι,οι Μακεδονες,οι Βουλγαροι,οι Τουρκοι της χωρας μας,ειναι αδελφια μας στην εκμεταλλευση και καταπιεση,κοινο εχουμε μαζι τους τον εχθρο,τους Ελληνες καπιταλιστες.Κοινο πρεπει να ειναι το μετωπο μας μαζι τους.Ριζοσπαστης 12 Ιανουαριου 1933 σελ.1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΚΚΕ ως σταλινικό συγκλίνει περισσότερο με τη Θεώρηση Γκόρκι για την ομοφυλοφιλία. ο Γκόρκι υποστήριξε ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μια μορφή αστικού εκφυλισμού.

    Η άνοδος του σταλινισμού σήμανε το τέλος της εξουσίας των εργατών και μαζί με αυτό την ανατροπή των υλικών κατακτήσεων που επέτρεψαν στις σεξουαλικές μειοψηφίες και τις γυναίκες να ζουν ελεύθερα. Επειδή η ΕΣΣΔ βρισκόταν σε ανταγωνισμό με την Δύση τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον βιομηχανικό τομέα χρειαζόταν περισσότερη εργατική δύναμη, η οποία απαιτούσε αντίστοιχα και υψηλότερους ρυθμούς γεννήσεων. Στις γυναίκες που έκανα περισσότερα παιδιά δίνονταν μετάλλια και μαζί με αυτό ήρθε και η αναπόφευκτη ανατροπή των σεξουαλικών ελευθεριών που δεν συνεπάγονταν την αναπαραγωγική σεξουαλική λειτουργία η οποία αναγκαστικά συνεπάγεται ετεροφυλόφιλη σχέση.

    πληροφορίες θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο Homosexual Desire in Revolutionary Rusia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ.....ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΟΡΕΛ ΚΑΙ ΚΡΟΤΣΕ.......ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΤΟΝ ΥΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ........ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ.......

    ΕΛΕΓΕ Ο ΚΡΟΤΣΕ....."ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δειτε τι βρηκα αληθευει????
    αν ναι βαλτε το παντου και διαδωστε το να το μαθουν ολοι ειναι φοβερο!

    Οι κομμουνιστές οφείλουν τόσο στα αισθήματα όσο και στις πράξεις τους να αποφεύγουν κάθε ενίσχυση σε όσους φρονούν εθνικά.
    Δεν πρέπει να υπερασπίζουν την χώρα και τον λαό απ όπου κατάγονται.
    Αντίθετα έχουν καθήκον να την προδίδουν.
    Την μόνη χώρα που πρέπει να υπηρετούν και να υπερασπίζουν είναι η Σοβιετική Δημοκρατία!
    Ολομέλεια της Κ.Δ.συνεδρ.Απριλίου 1931

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμπειρικά εγκαθιδρύθηκε η εξήγηση για τις κοινωνικές συσχετίσεις. Ο Πνευματικός χώρος είναι και ο εξ΄αποκαλύψεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το άρθρο!

    Συμπληρωματικώς, μερικά λόγια «περί της 'καλής Αριστεράς' και της 'κακής Αριστεράς'»(!): Αυτής της διπολικής παγίδας που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί με -μάλλον- ύποπτους σκοπούς αφού στόχον έχει τον εξωραϊσμό και εξανθρωπισμό («εξελληνισμό», ορθότερα) της στυγνώς υλιστικής (εβραιογενούς, φυσικά, και ΟΧΙ ελληνογενούς) Αριστεράς…

    -Γιώργος


    Υ.Γ.
    Επειδή η παραπάνω μου ανάρτηση εχει δεκάδες παραπομπές για την υποστήριξη των ισχυρισμών του αρθρογράφου, αλλά το πρότυπο (το 'template') του συγκεκριμένου ιστολογίου δεν υπογραμμίζει με διαφορετικού χρώματος και ύφους γραμματοσειρά (κυανού, συνήθως, με υπογράμμιση) τους υπερσυνδέσμους, ορίστε η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου σε άλλο (φίλιο του πρώτου) ιστολόγιο, όπου το πρότυπό του επιτρέπει την διαφοροποίηση των υπερσυνδέσμων από το υπόλοιπο κείμενο, εδώ.

    Υ.Υ.Γ.
    Της παραπάνω δημοσίευσης το περιεχόμενο, όντας προσωπικό μου πόνημα, δίδεται από τον συντάκτη του σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να γίνεται χρήση κατά βούληση --αρκεί να μην αλλοιώνεται το ελληνοκεντρικό του νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή πιστεύεται και εσείς πως το ΚΚΕ διαφέρει σε σχέση με τα άλλα κόμματα του “δημοκρατικού” τόξου;
    Εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ τι θα έλεγαν τώρα στους έχοντες ψΙλό αϊκιου;
    Μου λέει προχθές ένας από αυτούς , εάν κυβερνούσε το ΚΚΕ ΘΑ...

    Ποίους θα κατεβάσουν στους δρόμους για τα δικαιώματα του εργάτη , εάν (γράφω εάν) τύχει και κάποιος πρωθυπουργεύων δεν πουλήσει π.χ. τα αεροδρόμια εκεί που πρέπει;
    Ποίους θα κατέβαζαν στους δρόμους για τα δικαιώματα του εργάτη , εάν (γράφω εάν) ο πρωθυπουργεύων δεν υπέγραφε την συμφωνία με τα Σκόπια;


    Πολύ απλά ότι δεν ψηφίζει το ΚΚΕ το κάνει για τον απλούστατο λόγο πως έτσι στα φυτά του λέει “είμαστε διαφορετικοί, το βλέπετε από το νομοσχέδιο τάδε που ΔΕΝ ψηφίσαμε”, μόνοι εμείς από όλους τους άλλους...

    Ας εξαρτιόταν από τις ψήφους του ΚΚΕ το νομοσχέδιο για την Μακεδονία και τότε θα βλέπαμε εάν θα ψήφιζε η όχι. Τώρα εκ του ασφαλούς λέει ότι θέλει. Βέβαια ακόμα και εάν χρειαζόταν οι 15 ψήφοι από τους 15 που έχει και πάλι το ΚΚΕ δεν θα ψήφιζε! Θα διαγράφονταν και άντε ΠΑΜΕ πάλι από την αρχή για Β ΚΑΤΑΝΟΜΗ...
    Το ΚΚΕ είναι ο επίγειος παράδεισος σε αντιδιαστολή με τον επουράνιο Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας.
    Έκαναν το λάθος οι τραπεζίτες και τους έκαναν με την βία κυβέρνηση , σοβιετία και αλλού.
    Κατάλαβαν πως αυτό δεν περπατάει, διότι αφενός απεκαλύφθη η απάτη , αφετέρου δε, δεν έχει όραμα (όπως και εσείς λέτε, "Πράγματι, ο αριστερός διανοητής, ως επί το πλείστον άθεος, στερείται εσχατολογίας ..." ) έριξαν το τείχος του Βερολίνου, τάχα έπεσε ο κομμουνισμός και μην τον φοβάστε πια, για τους αφελείς και προσέφεραν και όραμα στους διανοητές!
    Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια!

    Είστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ιστότοπος από τον οποίο μπορούν να ακουστούν αυτές οι αλήθειες!
    Παρακαλώ εάν δεν είναι όπως τα γράφω για το ΚΚΕ και κάνω λάθος διορθώστε με. Από εσάς , επειδή είμαι σίγουρος πως θα το τεκμηριώσετε λόγω των ασύγκριτα περισσοτέρων γνώσεων που διαθέτετε σε σχέση με εμένα , θα το δεχθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή