Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΑΜΝΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


Γράφει ο Θωμάς Θεολόγης

Μετά την εξόδιο ακολουθία των 300 χθες βράδυ (12 Φεβρουαρίου 2012) στη Βουλή των Ελλήνων και την επικύρωση του «Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο Υ», επιστράτευσα τη μνημοσύνη μου προκειμένου να καταλήξω στα αίτια αυτής της κατάντιας μας και ιδού τα βασικά συμπεράσματά μου:
αρχαιοελληνική επιγραφή
Ο μεγαλύτερος πολιτισμός στον κόσμο, δηλαδή ο ελληνικός, ταξίδεψε στα πέρατα της οικουμένης, επειδή διέθετε ταχύ, άνετο κι αποτελεσματικό μέσο, την ελληνική γλώσσα. Αυτή την κινητήρια δύναμη εμείς την προδώσαμε και με την κακοποίηση της «πετύχαμε» την οπισθοδρόμηση! 

Χωρίς την επικράτηση των προγόνων μας στους αγώνες κατά των Περσών, το μέλλον της Ευρώπης και, γενικότερα, του κόσμου, θα ήταν ζοφερό. Η περίλαμπρη νίκη οφείλεται, κυρίως, στα πολεμικά σκάφη που ναυπηγήθηκαν με τις εισφορές των ευπόρων Αθηναίων. Εκείνοι οι «σ ύ μ μ ο ρ ο ι» πατριώτες, χωρισμένοι σε ομάδες που αποκαλούνταν «σ υ μ μ ο ρ ί α ι», ενίσχυαν το κράτος με έκτακτες πολεμικές εισφορές! Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ τι θα πει «σ υ μ μ ο ρ ί α» και «σ υ μ μ ο ρ ί τ η ς» σήμερα!....

Σημαντικό ρόλο στην οπισθοδρόμηση του ελληνικού πνεύματος έπαιξαν μερικοί ιεράρχες κι αυτό άρχισε από τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού. Παραβλέποντας το γεγονός ότι η διάδοση της νέας θρησκείας επετεύχθη χάρη στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα, εκείνοι έκαναν το παν για να πετύχουν την οπισθοδρόμηση του ελληνικού πνεύματος, εφαρμόζοντας διάφορα τεχνάσματα. Το πλέον διαστροφικό, αλλά αποτελεσματικό, για την επίτευξη του αμαρτωλού των στόχου, ήταν η ταύτιση της εννοίας δύο λέξεων: Έλλην και ειδωλολάτρης!

 απεικόνιση του Γενναδίου
Έ λ λ η ν  και  ε ι δ ω λ ο λ ά τ ρ η ς, είπαν, είναι  έννοιες ταυτόσημες! Ποιος νεοφώτιστος Χριστιανός θα  δεχόταν    να θεωρείται  ειδωλολάτρης; Ακόμα κι ο πατριάρχης Γεννάδιος, είπε: «Αν και μιλώ την ελληνική γλώσσα, ποτέ δεν είπα ότι είμαι Έλληνας». Να πώς προέκυψε το «Ρωμιός»! Ευτυχώς που το « Έλλην» επέζησε στην περιοχή της Δολοπίας ( τα σημερινά Άγραφα) και εμφυτεύθηκε στον Κοσμά τον Αιτωλό, φοιτητή στο Ελληνομουσείο των Αγράφων την δεκαετία του 1730 κι αυτός, με τη σειρά του, το μεταμόσχευσε στους Ρωμιούς που ξανάγιναν Έλληνες.

Άλλα όπλα που χρησιμοποίησαν για την οπισθοδρόμηση του ελληνικού πνεύματος, ήταν η διακοπή τελέσεως των Ολυμπιακών Αγώνων ,το κλείσιμο των θεάτρων και των Πανεπιστημιακών Σχολών των Αθηνών, της Καισαρείας και της Αλεξανδρείας, η παράδοση των βιβλίων στην πυρά, κ.ά. Πρώτη θέση ανάμεσα στους διώκτες κατέχουν οι τρείς Ιεράρχες! Επειδή είχαν κάνει άριστες σπουδές, τους έχρησαν «Π ρ ο σ τ ά τ ε ς των Γ ρ α μ μ ά τ ω ν «!!!

Επιτρέψτε μου αυτή την παράκαμψη: Πολύ συχνά στη χώρα μας βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα:. Από τα πολλά παραδείγματα θ’ αναφέρω μόνο τούτο: Ένας φυγόστρατος (ανυπότακτος, αν προτιμάτε) τοποθετήθηκε στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας!..... Μήπως με τέτοιες μεθόδους οι ευσυνείδητοι αισθάνονται κορόιδα; Σκεφθείτε, επίσης, ποιοι « εγκέφαλοι» κρύβονται πίσω από την μετονομασία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε Υπουργείο δια βίου «Στραβωμάρας»!

Πολλοί συμπατριώτες μας ενοχλούνται επειδή η Τρόικα μας τραβάει το αυτί, ενώ εγώ επαναστατώ γιατί εμείς τους δώσαμε αυτό  το δικαίωμα ! Σαν τι καλλίτερο να περιμένει κανείς από ένα λαό που εξόρισε τον Μ. Αλέξανδρο στα Σκόπια και με περίσσια αναισχυντία- για να ’ναι αρεστός στον Περισσό- ηρωοποίησε τον Γλέζο που είχε την παράτολμη τόλμη να υποστείλει την κατεβασμένη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη; Ο ίδιος ο λαός  εκήδευσε τον Φλωράκη δημοσία δαπάνη, σε αναγνώριση των εγκλημάτων του!

Όσο για τον «αντιστασιακό» Θεοδωράκη, τά ’πε όλα ο τραγουδιστής Νταλάρας σε εκπομπή του ALTER (28.10.2010), παρουσία της υπουργού του Υπουργείου «δια βίου Στραβωμάρας»! Να τι είπε: « Ο Θεοδωράκης ν΄ ανακηρυχθεί εθνικός ευεργέτης μαζί με τον Ελ. Βενιζέλο και τον Άρη Βελουχιώτη»!!!

Ο "εθνάρχης" Βενιζέλος
Δύο λόγια για τον Ιουδαίο Βενιζέλο:  Ήταν τόσο «εθνάρχης»… που δεν αναγνώρισε το Αυτόνομο Ελληνικό Κράτος των Ποντίων(1916-1918) κι άς το είχαν αναγνωρίσει οι Τούρκοι, οι Ρώσοι, οι Ιταλοί ,οι Γάλλοι και οι Άγγλοι. Επί πλέον- κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία-«καταδίκασε απερίφραστα» τις σφαγές των Ελλήνων στη Μ. Ασία, προτείνοντας για το NOBEL ειρήνης, το 1932, τον Κεμάλ Αταρτούκ!!!!Κύριε Νταλάρα! Το στόμα σας να το ανοίγετε μόνο για να τραγουδάτε…

Όσο για τον Βελουχιώτη, τον πλέον διαστροφικό εγκληματία, που έδωσε αυστηρή εντολή να θανατωθούν 2.100 αθώοι στο Μελιγαλά, «χωρίς να χαραμιστεί   ούτε μία σφαίρα», τι να πώ; Δεν άξιζε μόνο για «εθνάρχης». Κάντε το τέταρτο γράμμα «όμικρον» και το έβδομο «γιώτα» και θα εκτιμήσετε την πραγματική του αξία!....

Ο βιασμός της μητρικής μας γλώσσας επιτάχυνε πολύ την πορεία μας προς το πουθενά. Γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνον αυτοί που προτιμούν να τους αποκαλούμε «gay»(αντί ομοφυλόφιλους-παιδεραστές-κίναιδους-ανδροκοίτες-αναίσχυντους-αδελφές αρσενοκοίτες-χαριτοβλέφαρους-συκιές(δεν χωράνε εδώ οι υπόλοιπες τέσσερες λέξεις) αλλά φέρουν ευθύνη κι μερικοί άτονοι γλωσσολογικοί/αφιλολογικοί εγκέφαλοι που κατάργησαν τους τόνους, ενώ άλλοι «άναρθροι αν- εγκέφαλοι» εγκέφαλοι  κατάργησαν τα άρθρα(π.χ. η Ν.Ε.Τ. με την εκπομπή της «Μένουμε Ελλάδα» αντί του ορθού «Μένουμε στην Ελλάδα».
Ωχ, ρε αδελφέ! Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα  στα δύο;  ίσως  πείτε. Ακούστε  την: Λίγη ώρα πριν από μια συνάντηση που είχα στην Καβάλα, βρισκόμουν ακόμα στην Ξάνθη. Σταμάτησα ένα ταξί και είπα στην οδηγό του :
-Παρακαλώ να με πάτε Καβάλα!
-Να χαθείς ,παλιόγερε!
Σας ρωτώ: Αν της έλεγα «παρακαλώ να με πάτε στην Καβάλα», θα συνέβαινε αυτή η παρεξήγηση ανάμεσα στις λέξεις «Καβάλα» και «καβάλλα»;
Έλληνες συμπατριώτες! Για ν’ απαλλαγούμε από την  Τρόικα, πρέπει να ξεχάσουμε τα Τρωικά! Μην ξαπλώνετε σε προγονικές δάφνες. Αν θέλετε να αισθανθείτε περήφανοι για κάτι, πρέπει πρώτα να το δημιουργήσετε!.....

Αντί επιλόγου, κράτησα τις τρείς μεγαλύτερες και πικρότερες αλήθειες που καταδεικνύουν πόσο απερίσκεπτοι είμαστε:


Σ. Νιάρχος  &  Α. Ωνάσης
1.Το Κ.Κ.Ε., δηλαδή το κόμμα της προδοσίας και της απάτης- όπως το χαρακτήρισε ο Γέρος της Δημοκρατίας από το 1946- πότε θ’ αλλάξει τακτική και θα δώσει προτεραιότητα στα συμφέροντα της Ελλάδος; Ο Σταύρος Νιάρχος εισήγαγε την βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα και με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έδωσε εργασία σε πολλές χιλιάδες Ελλήνων! Ο Περισσός ξεσήκωσε τους ευεργετηθέντες που φώναζαν ρυθμικά: «Αέρα-αέρα – να φύγει η χολέρα» και με την άθλια σύμπραξη κυβερνήσεως του ΠαΣοΚ (δεν μπορώ να σας πω με ποιόν πρόστυχο τρόπο τον εξεβίαζαν), ο ευεργέτης μας έφυγε κι ο «περήφανος» φορολογούμενος έγινε μέτοχος στις μόνιμες ζημιές των πάλαι ποτά κερδοφόρων Ναυπηγείων! Αυτό το πέτυχε ο Περισσός με το περίσσιο θράσος του!....

2.Ένας άλλος δαιμόνιος επιχειρηματίας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, αντικατέστησε  τους χαρταετούς, που μέχρι τότε πετούσαν στον ελληνικό ουρανό, με υπερσύγχρονα αεροσκάφη και μέσα στα πρώτα εννέα χρόνια η Ολυμπιακή Αεροπορία έγινε μία από τις επτά καλλίτερες διεθνώς! Οι συνδικαλιστές, η μεγαλύτερη πληγή στον τόπο μας, με τις δαιδαλώδεις μεθοδεύσεις τους, οδήγησαν την Εταιρεία σε καθοδικά ρεύματα και σε ανώμαλη προσγείωση. Αξίωσαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την κρατικοποίησή της κι αυτός- τι ντροπή- υπέκυψε!

O Κουτσόγιωργας αγορεύων
3.Έτσι φτάσαμε στην Τρίτη κατηγορία των υπονομευτών της προκοπής των Ελλήνων, δηλαδή στους πολιτικούς! Στο τσάκα- τσάκα το προσωπικό της Ολυμπιακής Αεροπορίας έκανε άλμα κατά 8.000 νεοπροσληφθέντες, χωρίς καμία αντίστοιχη τροποποίηση σε δρομολόγια ή αεροσκάφη. Μόνον επί Κουτσόγιωργα(1982-1984) είχαν προσληφθεί 6.000! Έτσι ο περήφανος Έλληνας φορολογούμενος έγινε πάλι μέτοχος στις ζημιές!

Αν υπολογίσετε πόσα εκατομμύρια εξατμίζονται σε συντάξεις «αντιστασιακών» που γεννήθηκαν μετά το 1935, σε αγρότες που ουδέποτε είχαν σχέση με τη Γεωργία(δεν αναφέρομαι στη Γεωργία τη μοδίστρα) και πού πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ που διέθεσαν οι Εταίροι μας…. τότε θα κατανοήσετε την απογοήτευσή τους!

Υ.Γ. Θεωρώ ότι οι Σταύρος Νιάρχος κι Αριστοτέλης Ωνάσης, με τόσα που έκαναν για την πατρίδα μας εν ζωή και με όσα εξακολουθούν να προσφέρουν με τα Ιδρύματά τους, αξίζουν μια καλή θέση ανάμεσα στους εθνικούς μας ευεργέτες. Δεν φαντάζομαι να ’χουν περισσέψει μάρμαρα για κανένα άγαλμα, αλλά μήπως κάπου υπάρχουν δύο δρόμοι για να μην ξεχαστούν τα ονόματά τους; Προς Θεού! Δεν προτείνω ν’ αλλάξουν την οδό Άρη Βελουχιώτη, Ούλοφ Πάλμε, ή κάτι τέτοιο. Αυτό θα ’ταν ιεροσυλία!....





2 σχόλια:

  1. Θαυμάσιο κείμενο! Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ξεχάσουμε για λίγο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ας έρθουμε στο σήμερα. Ποιά ήταν η χώρα η οποία έδωσε ένα μοναδικό όπλο στους λαούς να αμυνθούν μέσω της νομολογίας που δημιούργησε στην τότε Κοινωνία των Εθνών; Χάρη σε ποιόν μπορεί ένα αδύναμο κράτος όπως ο Ισημερινός να πει ΟΧΙ στους διεθνείς τοκογλύφους; Φυσικά όλα αυτά οφείλονται στην Ελλάδα και τον Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος το 1936 προχώρησε σε στάση πληρωμών.
    Το γεγονός αυτό αποκρύπτεται σκοπίμως ακόμα και απο φαινομενικά Δεξιούς. Γιατί τόση μούγκα άραγε; Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι απλώς και μόνο για το νεοελληνικό κράτος. Δεν χρειαζόμαστε καν τους Αρχαίους. Αυτοί είναι για τους ξένους οι οποίοι δεν έχουν και τίποτα άλλο αξιόλογο να παρουσιάσουν στα Μουσεία τους. Ας συγκρίνουμε λοιπόν τη μια απλή κίνηση του Μεταξά και όλες τις Μεραρχίες του Χίτλερ. Τι τελικώς ήταν πιο αποτελεσματικό; Ποιός οφέλησε και ποιός έκανε, όχι απλώς μια τρύπα στο νερό, αλλά κατέστρεψε την ίδια του τη χώρα και κατ' επέκτασιν την ανθρωπότητα; Ποιός λαός τελικά είναι ο μόνος που προσφέρει θετικές υπηρεσίες στην ανθρωπότητα; Μόνον οι Έλληνες. Με όλα τα ελλατώματα μας... Αλλά προσφέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή