Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΖΟΦΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ

Ένα σφάλμα που διαπράξαμε έως τώρα, είναι ότι αφήσαμε χωρίς ανάλυση το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να καλύψουμε αυτό το κενό δημοσιεύουμε τώρα το παρόν άρθρο επίλεκτου συνεργάτη μας – και προετοιμάζουμε τη συνέχεια.
                                                                                                                                                       Θεόδοτος

Γράφει ο Nikolai Romanov


Aλεξή Τσίπρας, η θεατή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Κάποιες φορές είναι απαραίτητο να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα,όσο σκληρή και αν είναι αυτή. Τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών με το ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά ,δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, δυστυχώς δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για τον τόπο.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι, δεν είναι ένα κλασσικό κομμουνιστικό/ μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα. Είναι ένας συνονθύλευμα «κινημάτων» που προέρχονται κατά βάση απο τη ριζοσπαστική αριστερά καθώς και από διάφορες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που έχουν τροτσκιστική, κυρίως, ιδεολογία. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν είχαν υπερασπιστεί άτομα από το χώρο των λεγόμενων «αναρχοαυτόνομων» που είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των διαφόρων "molotov parties", τα οποία η παρακρατική εξωκοινοβουλευτική αριστερά διοργανώνει οποτεδήποτε το αστικό κράτος βρίσκεται στην ανάγκη να αποπροσανατολήσει την κοινή γνώμη. Πολλές φορές έχει λεχθεί ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και διασυνδέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ,διαφόρων ΜΚΟ που ασχολούνται, σε βάση επαγγελματική και κερδοφόρα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των λαθροεισβολέων, την προώθηση και επιβολή των γάμων μεταξύ των ομοφυλοφίλων καθώς και την προστασία ανύπαρκτων κυρίως εθνικών μειονοτήτων που δήθεν καταπιέζονται απο τους Έλληνες! 
Στιγμιότυπο από το ιδιαίτερα πετυχημένο "μολότωφ πάρτυ" του Δεκεμβρίου 2008

       Θα ήθελα εδώ να θυμίσω στους αναγνώστες μας δύο από τις παλαιότερες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ :
α) Όταν η Αθήνα είχε παραδοθεί στις ορέξεις των μπαχαλάκηδων τον Δεκέμβρη του 2008, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, είχε πεί σε μεγάλο κανάλι της διαπλοκής πως «οι λαθροεισβολείς που λεηλατούσαν την Αθήνα είναι πεινασμένοι φουκαράδες που επιδίδονται στο πλιάτσικο επειδή δεν έχουν να φάνε».
Σχεδιάγραμμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
β) Όταν στην βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει εναντίον του νομοσχεδίου αυτού, διότι ο αγωγός -έτσι ισχυριζόταν- θα προκαλούσε προβλήματα στο περιβάλλον! Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι λοιπόν πρωτοστάτησαν  σε όλες τις εκδηλώσεις «διαμαρτυρίας» ενάντια σε ένα έργο που θα άλλαζε πολλά γεωπολιτικά δεδομένα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Μεσόγειο. Στην πραγματικότητα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι και πρεσβεία των ΗΠΑ είχαν κοινές θέσεις και ίσως κοινά συμφέροντα.

* * *

Είναι σαφές πάντως ότι σαράντα και περισσότερα χρόνια αριστερής προπαγάνδας έπιασαν τόπο. Η Αριστερά για πρώτη φορά είναι κοντά στην εξουσία. Είναι πλέον φανερό ότι ακόμα και πρώην ψηφοφόροι της α-δέξιας και χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογίας ΝουΔούλας, εψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτωντας στην «γοητεία» του (wanna be Che Guevara) Alexis Τσίπρα !
Για την κατάσταση όμως που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας ,μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι οργανώσεις και τα κόμματα του λεγομένου δεξιού και εθνικιστικού χώρου. Και εξηγώ το γιατί:
Ι. Γιατί αντί να προσβλέπουν το μέλλον και, κατά συνέπεια,  να δημιουργήσουν ένα ζωντανό κίνημα παρέμειναν απλά νοσταλγοί του παρελθόντος – συγκεκριμένα  του βασιλικού θεσμού, της 4ης Αυγούστου ή και της 21ης Απριλίου.
ΙΙ. Γιατί χρησιμοποιήσαν σχεδόν πάντοτε μια ξύλινη γλώσσα , έναν απαρχαιωμένο λόγο που θύμιζε περισσότερο ομιλίες σε σχολικές επετείους της δεκαετίας του '50 παρά επαναστατικά μανιφέστα.
III. Γιατί ανοήτως πιστεύανε ότι οι μηχανισμοι καταστολής του αστικού κράτους (στρατός, αστυνομία), είναι με το μέρος τους, ενώ, αντίθετα, οι μηχανισμοί αυτοί υπάρχουν για να προστατεύουν το καθεστώς.
ΙV. Γιατί αντί να διαλέξουν το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε μια στείρα και ανούσια εθνικοφροσύνη και έναν παιδαριώδη αντικομμουνισμό , ο οποίος ήταν βούτυρο στο ψωμί της αριστεράς.
V. Γιατί οι διάφοροι αρχηγίσκοι του χώρου έδρασαν σαν επαρχιώτες κομματάρχες της δεκαετίας του '50 επιχειρώντας επαφές και συναλλαγή  με τα κόμματα της εξουσίας, προκειμένου να προσποριστούν  προσωπικά ωφέλη.
Όλα αυτά -σε συνδυασμό με την κυριαρχία της αριστεράς σε σχολεία, ΑΕΙ, ΜΜΕ και κυρίως στον ευρύτερο χώρο του  πολιτισμού συνιστούν τις ουσιαστικές, βαθύτερες για την τωρινή κατάσταση.

* * *

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ., τις εποχές που αποθεωνόταν από τα πλήθη

Ένα παράδειγμα ανυπαρξίας ιδεολογίας, ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε όφελος του «προέδρου»  και σαφέστατου πολιτικού οππορτουνισμού είναι το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. Μέσα στον ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι πατριώτες και εθνικιστές· δυστυχώς όμως είναι πολύ λίγοι, ώστε η διαφορά να γίνει αισθητή. Η ανυπαρξία λοιπόν ιδεολογίας και πολιτικής συνέπειας καθώς και οι αλλεπάλληλες  πολιτικές τοποθετήσεις στο θέμα του μνημονίου έθεσαν τελικώς τον ΛΑ.Ο.Σ. εκτός βουλής.
Π.Καμμένος, βυθισμένος στο ιδεολογικό τίποτα
Το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Καμμένου είναι ένα ακόμα δείγμα της βλακείας που διακατέχει τους αστούς εθνικόφρονες. Άλλωστε ο κ.Καμμένος, με τις δηλώσεις του περί αντιμνημονιακού στρατοπέδου και το φλέρτ του με την Αριστερά , έστρωσε το κόκκινο χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ .
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, εκ πρώτης όψεως, θεωρείται κάτι θετικό, εφόσον φαίνεται πως η τρομοκρατία των λαθροεισβολέων και των αναρχοάπλυτων κούρασε αρκετούς συμπατριώτες μας, οι οποίοι εψήφισαν τους συνδυασμούς αυτού του κινήματος.
Υπάρχει όμως και κάτι το αρνητικό στην όλη υπόθεση. Και αυτό είναι το ενδεχόμενο ότι, χρησιμοποιοώντας την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως πρόσχημα,  το σύστημα θα επιχειρήσει  να συσπειρώσει όλες τις "προοδευτικές και δημοκρατικές" δυνάμεις σε ένα «κοινό μέτωπο έναντια στον φασισμό, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία», έχοντας ως αρχική «δύναμη κρούσης» τους μπαχαλάκηδες και τους λαθροεισβολείς.
Απ'ότι φαίνεται μάλλον κανένα απο τα τρία μεγάλα κόμματα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση· και κανείς δεν μπορεί να  γνωρίζει τι θα πράξει το εκλογικό σώμα στις επόμενες εκλογές,  που, ίσως,  δεν είναι μακρυά. Το χειρότερο σενάριο πάντως (όχι δηλαδή  πως μπορεί να υπάρξει και αισιόδοξο σενάριο), θα είναι μια συγκυβέρνηση κομμάτων της λεγόμενης «εκσυγχρονιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς», πιθανώς και με συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.
Διαδήλωση-συγκέντρωση Μουσουλμάνων στην Αθήνα
Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για την χώρα, αφού πλέον θα εξελιχθούν με γεωμετρική πρόοδο οι διαδικασίες αποδόμησης της κοινωνίας, της εθνικής ταυτότητας και της νομιμοποίησης των 2-2,5 εκατομμυρίων λαθροεισβολέων μετατρέποντας σταδιακώς την Ελλάδα  χώρα σε αφρικανικη και μουσουλμανική αποικία.
Πολύ φοβάμαι ότι, δυστυχώς και για τη χώρα μας αλλά και τον Ελληνικό Λαό, η κατάσταση δεν είναι πια αναστρέψιμη.
 Το Game Over είναι πιο κοντά από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί...

4 σχόλια:

  1. Το εντυπωσιακό στις φετινές εκλογές είναι πως ο κόσμος ψήφισε σε μεγάλο βαθμό τις λεγόμενες "αντιμνημονιακές" δυνάμεις και καταπόντησε τις "μνημονιακές". Είναι εντυπωσιακό, γιατί οι αντιμνημονιακοί στη πραγματικότητα λαϊκίζουν και δεν επιτίθενται στο πραγματικό πρόβλημα της χώρας. Υπάρχουν μόνο και μόνο για να μην επιτρέπουν στους απογοητευμένους ψηφοφόρους να πάνε σε σοβαρότερους πολιτικούς χώρους.

    Ο κόσμος νομίζει πως το μνημόνιο είναι η πηγή του κακού. Δυστυχώς τον κόσμο τον κορόιδεψαν οι MEGA-λοι δημοσιογράφοι. Δεν είναι το μνημόνιο το πρόβλημα. Είναι οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και τόσα χρόνια, αλλά και τα 2 τελευταία χρόνια της κρίσης. Το μνημόνιο απλά λέει "σας δίνουμε δανεικά αλλά μειώνετε το έλλειμα και κάνετε μεταρρυθμίσεις- μπας και τα πάρουμε πίσω κάποτε".

    Το έλλειμα το κόβεις με 2 τρόπους, ή αυξάνεις τα έσοδα ή μειώνεις τα έξοδα. Δηλαδή ή φόροι ή μειώσεις μισθών/απολύσεις/κατάργηση εξόδων. Ο δικομματισμός δεν ήθελε να απογοητεύσει την πελατεία του και την ελίτ του, και φρόντισε να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί το έλλειμα μετακυλώντας το βάρος στους αδύναμους. Παράλληλα φρόντισε και για να μειώσει όσο μπορεί το πολιτικό κόστος (δε φταίμε εμείς- οι ξένοι) αλλά και για να εμποδίσει μια φιλελεύθερη μεταστροφή του κόσμου να κατηγορήσει το κακούργο μνημόνιο και τους παλιάνθρωπους νεοφιλελεύθερους.

    Ξεπετάχτηκαν λοιπόν παρατάξεις που λένε όχι στο Μνημόνιο, χωρίς να μας λένε και τι σκοπεύουν να κάνουν. Λαϊκισμός μέχρις εσχάτων. Το μνημόνιο είναι μια ιδανική λύση, που εκτελέστηκε εσφαλμένα από το δικομματισμό. Και η λύση των αντιμνημονιακών είναι να πετάξουν τη λύση από το παράθυρο και να κάνουν τι; Δραχμή; Στάση πληρωμών; Τι;

    Πήγε ο κόσμος και ψήφισε χωρίς ιδεολογικά και εθνικά κριτήρια, με μόνο κριτήριο όσους έλεγαν πως "θα σκίσουν το μνημόνιο"... Έχουν συνδέσει το μνημόνιο στο μυαλό τους με τη φτώχια, και σαν το σκύλο του Παβλώφ, ακούνε σκίσιμο μνημονίου και υποστηρίζουν όποιον κι αν το λέει. Ο Χίτλερ να κατέβαινε σε αυτές τις εκλογές ως αντιμνημονιακός, θα τον ψήφιζαν.

    Είναι η κλασσική τεχνική των Μασώνων αυτή: Σε αναγκάζουν να επιλέξεις τη λύση που θέλουν... Σε ένα πρόβλημα που αυτοί δημιουργούν...

    Η πραγματική λύση είναι να υλοποιηθεί το Μνημόνιο αλλά σε μια νέα βάση που θα προστατεύει τους αδύναμους και θα δημιουργεί και ανάπτυξη. Γίνεται, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο. Τρόποι υπάρχουν. Αλλά λαός ώριμος για να τους επιλέξει δεν υπάρχει... Με τόσο πλυμένο μυαλό από την αριστερά για δεκαετίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θέμα είναι απλό, τον μέσο σημερινό Έλληνα δεν τον εκφράζει η ρήσις

    "Ελλάς και ας τρώγωμεν πέτρες"

    ακούς πολλούς να συμφωνούν με την μείωσι τών εξοπλισμών αντί για την μείωσι τών μιζών τών εξοπλισμών.

    Σου λέει ο άλλος "εδώ πεινάμε και μου λες για Κωνσταντινούπολι και αλυτρωτισμό;" οπότε στην αίσχατη στιγμή θα σου πει "εδώ δεν έχουμε να φάμε και μου λες για Καστελόριζο και Δυτική Θράκη και νησιά;"

    Για αυτόν τον λόγο ψηφίσανε Σύριζα παρότι έβγαλε τουρκόφρονα βουλευτή, παρότι μιλά για "Μακεδόνες", ισλάμ και "Τούρκους" διότι το θέμα είναι ο μισθός, ένας μισθός για το παιδί ρε παιδιά, αν κάποιος για δύο μήνες δώσει τα λεφτά τής προεκλογικής εκστρατείας για διορίσει 5000 κόσμο ένα μήνα πριν τις εκλογές και τους απολύσει 1 μήνα μετά, αυτός θα πάρει 40% όπως το PASOK με το λεφτά υπάρχουν.

    Οι εθνικιστές είναι μια κατηγορία διάσπαρτη και όχι πολύ οργανωμένη, κάτι πάει να κάνει η Χρυσή Αυγή μιας και διαλύθηκε το ναζιστικό νέφος με το οποίο την είχαν καλύψει τα ΜΜΕ, αλλά θα δούμε, ο καιρός γαρ εγγύς, οι προφητείες πάνε καλά, δεν ξέρω γιατί, δεν έχω άποψι, απλά το σημειώνω, πάνε πολύ καλά οι προφητείες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κοςΤσίπρας φαίνεται να μιμείται καταλεπτώς και επαξίως την δοκιμασμένη τακτική Αντρέα (ευκόλως αναγνωρίσιμη από όσους είναι μεγαλύτεροι).
    Το εάν του "καθήσει" ή όχι είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να το διαλευκάνουμε, επειδή ο μέγας δημεγέρτης είχε 20 χρόνια αβάτζο γιά να παίξει "ρέστα" και να φανή η μπλόφα.
    Όμως το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό...είναι κυρίως ζήτημα στρατηγικό δηλ. πως θα είναι η Ελλάδα του μέλλοντος εντός της διεθνιστικής, φεντεραλιστικής, όπως θέλετε είπετε την ΕΕ και εκεί ο κος Τσίπρας μόνο σαφής δεν είναι.
    Ο ευρωπαικός "μονόδρομος" έχει καταντήσει ένα ιδιώνυμο κατά των Ελλήνων, ξεφεύγοντας κατά πολύ από τις προ δεκαετιών προσδοκίες μας όταν..
    Καθορίζει αμυντικές, εξωτερικές, μεταναστευτικές κλπ ζωτικά κρισιμότατες υποχρεωτικές πολιτικές, που δεν εξασφαλίζουν σε τίποτε καμία ατομική ή κρατική στοιχειώδη ασφάλεια, πρόνοια και επιμελητεία.
    Καταργεί συνταγματικές προστασίες, όπως την κατά δύναμιν ανάληψη φορολογικών βαρών, διά της ισοπέδωσης φορολογικών συντελεστών και χαρατσιών είτε διά πλουσίους είτε διά πτωχούς.
    Αποστασιοποιεί την λαική ψήφο, από τον τελικό λήπτη αποφάσεων, όταν το ήδη μη "αντιπροσωπευτικό" ευρωπαικό κοινοβούλιο ουδεμία ισχύ έχει στην επιλογή του διευθυντηρίου της ΕΕ (που και αυτό άλλωστε εκτελεί αόρατες εντολές!).
    Με την θεσμοποίηση των of shore ( ηθικό είναι το νόμιμο!) δημιουργεί επιχειρήσεις και οικονομικές δραστηριότητες δύο ταχυτήτων, ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθιστώντας αυτές πανίσχυρες και μονοπωλιακά βιώσιμες, μέσω της νέας τάξης νεοοικονομίας, ενώ τους απλούς επιχειρηματίες και επενδυτές καθιστά αδύναμους κρίκους του νέου συστήματος που τελικά θα εκλείψουν και θα γίνουν υπάλληλοι των πολυεθνικών...εις μεταφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...απο μεταφορα
    Μέ την θεσμοποίηση των ISO-προδιαγραφών, που απαιτούνται για να πωλούνται νομίμως αγροτικά προιόντα και άλλα, απ' ευθείας στον καταναλωτή, κάνει αδύνατη την συμμετοχή των απλών πολλών μικροπαραγωγών στην "νόμιμη" αγορά άνευ πανάκριβων, κερδοφόρων γιά το σύστημα, επενδύσεων που μόνο μεγάλες εταιρείες μπορούν να κάνουν(με το πρόσχημα των ποιοτικών ελέγχων και προδιαγραφών...όταν οι "προδιαγεγραμμένες" μονσάντο, καργκίλ κλπ μας τροφοδοτούν με ένα σωρό μεταλλαγμένα και με Ε20 φορτωμένα διατροφικά σκουπίδια).
    Παραχωρεί δικαιώματα σε ΜΚΟ να προβαίνουν σε προσλήψεις που αφορούν το δημόσιο λογιστικό (σφετεριστική κατάργηση κράτους).
    Αλλοτριώνει την αναφαίρετη συνταγματικη υποχρέωση παροχής κρατικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες, επί ίσοις όροις, όταν τις ιδιωτικοποιεί (αντιποίηση αρχής) μισθώνοντας αυτές σε ιδιώτες (που έτσι αποκτούν το χέρι του νόμου).
    Επιβάλλει, με το πρόσχημα των οικονομιών, αφαίρεση παροχών σε αναπηρους με μείωση των συντελεστών αναπηρίας τους όταν "αναγνωρίζει" αυτά σε σαδιστές, πυρομανείς, παιδόφιλους, επιδειξιομανείς. κλπ.
    Εγκαθιδρύει αυτοκαταστρεπτικούς και διαλυτικούς νόμους γιά την ελληνική κοινωνία, αντί να την προστατεύει, όπως αυτοί του δικαιώματος αυτοπροσβολής, εχθροπάθειας κλπ.
    Επιβάλλει νόμους ανοχής σε διαλυτικές διεργασίες κατά της οικογένειας, όπως η αναγνώριση των ομοφιλοφυλικών γάμων και πολλά άλλα.
    Ανέχεται το εμπόριο ναρκωτικών, "αντιμετωπίζοντας" το ως μία περικολοζαμέντε επιχείρηση, αρκεί να πληρώνονται φόροι ή λουφέδες (μείωση των ποινών φυλάκισης γιά ναρκέμπορους και προφανής συνεργασία με στεγανά των αρχών..το αυτό με την πορνεία και το λαθρεμπόριο-παραεμπόριο κλπ που όλα αυτά είναι αυτόματα επακόλουθα της παγκοσμιοποίησης).
    Όμως πριν υπάρξει απάντηση στο δίλημμα ευρωζώνη ή μη πρέπει να φωτισθή επαρκώς το ποία είναι η σημερινή Ευρώπη (καμία σχέση με αυτήν που μας έβαλε ο Κ Καραμανλής το 1980)..ποιοί την διοικούν...πως προκύπτουν αυτοί που την διοικούν...ποιό το ήθος τους...πως προκύπτουν τα εθνοκτόνα Δουβλίνα και οι περίεργοι αποδομητικοί ευρωνόμοι κλπ..και που εξαντλείται η "αλληλεγγύη" των εταίρων όταν τόσα χρόνια μας άφηναν να νομίζουμε ότι έχουμε ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ (Σημίτης) και επομένως, "δικαίως", να συμπεριφερόμαστε καταναλωτικά ως βορειοευρωπαίοι..και πλέον!
    Βεβαίως όταν αγοράζεις τα προιόντα (αχρείαστα πολλές φορές) του άλλου είναι πολύ καλά! τί γίνεται όμως όταν αυτός που στα πωλεί ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι δεν έχεις να του επιστρέψεις το αντίτιμο ( ανυπαρξία αντιστοίχων εξαγωγών) και προφανώς σχεδιάζει να σου κατάσχει, στην πρώτη κρίση, αυτό που έχεις; δηλ. την ιδιωτική και δημόσια περιουσία σου; Πως ο λαός να εμπιστευθή τέτοιους συνεταίρους;
    Αυτά και τα συναφή είναι τα ερωτήματα που πρέπει να αναδειχθούν και απαντηθούν με ψυχραιμία και διαύγεια, διότι εδώ πλέον θα κληθούμε να δώσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ τα κλειδιά της χώρας, μαζι με το μέλλον των επομένων γενεών και πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιούς ανεξέλεγκτους ξένους θεσμούς θα τα παραδώσουμε, έναντι μιας πρόσκαιρης δανειστικής διαχείρησης που "πετάει" την μπάλα στην επομένη πολιτική γενεά.
    Για όσους πιστεύουν στον φεντεραλισμό σημειώνω ότι ο Eλληνισμός ιστορικά είναι "φεντεραλισμός" και δεν έχει να φοβηθή τίποτε από οιονδήποτε ξένο ...ισμό, όμως το παιχνίδι δεν πρέπει να είναι "στημένο" με ότι ακούγεται ορθολογικό να χαρακτηρίζεται ρατσισμός κλπ...και το κυριώτερο την ώρα που εμείς μεταλλασσόμεθα σε φεντεραλιστές οι γείτονες μας, που μας καίνε τα δάση, διεκδικούν επικράτειές μας και τους πόρους των, μας "μπολιάζουν" με εκατ. προβληματικούς ξένους κλπ, να είναι πούροι εθνικιστές..Όταν πηγαίνεις σε σκυλοκαυγά δεν κρατάς κόκκαλο στο χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή