Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

SIMIA EUROPAE (ΠΙΘΗΚΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ)

γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

       Είναι από αυτές  τις ειδήσεις που  τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιμελώς τις θάβουν. Το γνωρίζατε ότι η επίσημη ευρωπαϊκή θέση για την δημιουργία του ανθρώπου είναι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου, δηλαδή η θεωρία της προέλευσης του ανθρώπου από τον πίθηκο; Και όμως συνέβη και αυτό ! Το 2007 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέδωσε το ψήφισμα  1580,1 με το οποίο ουσιαστικά κατακερματίζει τον θεμέλιο λίθο του Ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου πολιτισμού, δηλαδή την  ακράδαντη θέση, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό Θείο δημιούργημα, και σχεδόν διατάζει  τις χώρες μέλη της, να διδάσκουν στα σχολεία την εξελικτική θεωρία και τις περί πιθήκων γνωστές αρλούμπες, της βέβηλης επιστήμης. Ουδέποτε πριν, από την εποχή των Βεδών έως τον Όμηρο, από τον Ησίοδο έως Ηράκλειτο, από τον  Πυθαγόρα  έως τον  Πλάτωνα, από το Χριστιανικό Μεσαίωνα έως την Αναγέννηση, ακόμη και ούτε μετά τη Γαλλική επανάσταση,  δεν υιοθετήθηκε μία τέτοια άποψη – ούτε καν για αστείο! Και σήμερα, οι πεφωτισμένοι (illuminati) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισαν, επειδή έτσι τους διέταξαν οι γνωστοί- άγνωστοι, να διακηρύξουν ότι ο αρχαίος ένδοξος προγονός μας , ήταν ο...ουραγκοτάγκος. 

Προσέξτε τις ακόλουθες παραγράφους του ψηφίσματος διότι έχουν ιδιαίτερη σημασία: Παράγραφος 2. Μεταξύ των άλλων γράφει ότι, η πίστη στον Δημιουργισμό (επιστημονική θεωρία που αντικρούει την θεωρία της εξέλιξης) μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες συνέπειες γα το «δημοκρατικό μας σύστημα».  

Παράγραφος 13. Επισημαίνει τον κίνδυνο, ότι ο Δημιουργισμός  υποστηρίζεται από ....«ακροδεξιές οργανώσεις»

Παράγραφος 19.5. Συστήνει στα κράτη μέλη να προωθήσουν τον δαρβινισμό ως  την θεμελιώδη  επιστημονική θεωρία στα σχολικά προγράμματα.
 
Αμέσως βέβαια, κάθε λογικός άνθρωπος θα διερωτηθεί: Αφού όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν λαμπρούς επιστήμονες και συμβούλια, δεν μπορούν από μόνες τους να αποφασίσουν για το εάν θα πρέπει να διδάσκεται μόνον η δαρβινική θεωρία; Για ποιο λόγο λοιπόν το ευρωπαϊκό συμβούλιο θέλει να επιβάλλει με ειδικό ψήφισμα τι πρέπει  να κάνουν όλες οι χώρες μέλη; Μετά από την επιβολή νόμων στην Ιστορία (η απαγόρευση αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος) τώρα έχουμε και νόμους...πάνω στην δημιουργία!  Να λοιπόν πως εξηγείται γιατί κάθε τόσο στην τηλεόραση, ακούτε για την τάδε μεγάλη ανακάλυψη που βρήκε τον «ενδιάμεσο κρίκο» μεταξύ του πιθήκου και του ανθρώπου και άλλες συναφείς ανοησίες, οι οποίες βέβαια είναι όλες τους αέρας φρέσκος και κοπανιστός, εφόσον δεν υπάρχει καμία αυστηρά επιστημονική απόδειξη, που να επιβεβαιώνει την καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο. Απλή προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Αποκτήνωσης και των δήθεν «επιστημόνων» που τα χρησιμοποιούν.

 Τα πιο κρίσιμο σημείο σε αυτό το ψήφισμα, κατά τη γνώμη μας, είναι  η ομολογία ότι η δαρβινική θεωρία είναι απαραίτητο στήριγμα για την αστική δημοκρατία. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Την απάντηση, με σαφήνεια, μας την δίνει ο ιστορικός  Δημήτρης Μιχαλόπουλος:«....εάν απορριφθεί η αθανασία της ψυχής, τότε απορρίπτεται και η έννοια της αντικειμενικής αλήθειας : Η αλήθεια νοείται μόνον ως υποκειμενική και αυτή «διαμορφώνεται» από την οποιαδήποτε, περιστασιακή πλειοψηφία, ανεξάρτητα από το πως και από ποιους σχηματίζεται αυτή. Με άλλα λόγια, η απόρριψη της αθανασίας της ψυχής ή, ακόμα, η αδιαφορία για το επέκεινα αποτελεί, κατά κανόνα, τη θεωρητική βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος· από τους πρώτους που, εναργώς, το επισήμαναν αυτό υπήρξε ο Σωκράτης. Έτσι, είναι σαφές πως η σύντηξη του «παραδοσιακού» Χριστιανισμού, για τον οποίο η αληθινή ζωή αρχίζει μετά θάνατον, με την ιδέα της δημοκρατίας, όπως αυτή αναπτύχθηκε στην ατλαντική κοινότητα, παρουσιάζει δυσχέρειες....»2

Ο δεύτερος λόγος  για τον οποίο στηρίζουν την δαρβινική θεωρία, είναι ότι σχετίζεται άμεσα με το ιδεολόγημα της «προόδου» (εξέλιξης),θέμα το οποίο ο Θεόδοτος ανέλυσε σε προηγούμενο άρθρο με τον τίτλο :  Το εφεύρημα της ‹‹προόδου». 

Ο Τ.Η.Huxley μπροστά στο άγαλμα του Δαρβίνου
        Όμως για να έχουμε μία πλήρη  εικόνα του όλου θέματος, ας δούμε, εν συντομία, πως έφθασε στην ακαδημαϊκή επιφάνεια ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος: Το 1864 ο βιολόγος και μασόνος Thomas Henry Huxley μαζί με άλλους οκτώ επίσης μασόνους επιστήμονες της Royal Society3 του Λονδίνου, ιδρύουν το X Club το οποίο θα είχε ως σκοπό την προώθηση του «ακαδημαϊκού φιλελευθερισμού» .Ο  Δαρβίνος είχε δημοσιεύσει την εργασία του Η καταγωγή των ειδών, ήδη από το 1859, και έτσι ο  Thomas Henry Huxley αποφάσισε να τον προωθήσει μέσα στην Λονδρέζικη ακαδημαϊκή ελίτ, και έγινε ουσιαστικά ο προστάτης του.(Εξ ου και επονομάστηκε το «μπουλντόγκ» του Δαρβίνου) Από τότε ο δαρβινισμός αποτέλεσε το κυρίαρχο δόγμα στις βιολογικές επιστήμες. Παρόλα αυτά, στην εποχή μας υπήρξαν θαρραλέοι επιστήμονες , όπως ο βιολόγος Remy Chauvin,ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του CNRS (δηλαδή του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας) και καθηγητής  Ζωολογίας στη Σορβόνη, ο οποίος γράφει:
«Αυτοί που πίστεψαν ότι θα βρουν μία εξήγηση για όλα, διαβάζοντας αποκλειστικά στο μεγάλο βιβλίο της φύσης, δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν. Ιδιαίτερα, γίνονται κομμάτια οι Δαρβινικές θεωρίες, κάτω από το βάρος της απλοϊκότητας  [που τις χαρακτηρίζει]...».4 Βέβαια αυτές είναι μεμονωμένες φωνές, που δεν μπορούν να αλλάξουν τις ντιρεκτίβες και τα λόμπι που υπάρχουν ακόμη και στο πεδίο των θετικών επιστημών. Δεν θα τελειώσω με τους λόγους ενός φιλοσόφου ή ενός μύστη, αλλά με τις φράσεις  ενός μεγάλου σύγχρονου μαθηματικού, του δημιουργού της Θεωρίας των Καταστροφών (Catastrophe Τheory), René Thom: «Τα φαινόμενα  προσαρμογής ορισμένων ζωντανών ειδών έναντι της προσπάθειας  μας να τα εξοντώσουμε με την χρήση βιολογικών και χημικών ουσιών, θα έπρεπε να μας οδηγήσουν σε μία μεγαλύτερη ταπεινότητα. Αντί να τα αποδίδουμε βλακωδώς στη νέο-δαρβινική  περίπτωση  των ευνοϊκών μεταλλάξεων- πάντα έτοιμων να πραγματοποιηθούν- θα ήταν καλύτερα να αναρωτηθούμε μήπως εδώ [έχουμε]... δομές που προσομοιώνουν  την ανθρώπινη  ευφυΐα. Η ιδέα ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν στην φύση υποστάσεις των οποίων η συμπεριφορά θα μιμούνταν-αν και υπερβαίνοντάς την-τη νοημοσύνη μας, αποτρέποντας έτσι την υλοποίηση των καλλίτερα καταστρωμένων σχεδίων μας, μία τέτοια ιδέα δεν μπορεί παρά να προκαλεί σε εμάς  μία αληθινή δυσφορία. Εδώ δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε την ύπαρξη «εξωγήινων» που ίσως μας κυριαρχούν. Φθάνει να φανταστούμε ότι θα μπορούσαν να διαδραματίζουν αυτό τον ρόλο υπάρξεις μιας αφηρημένης φύσης, σχεδόν Πλατωνικής»5 Νομίζω ότι αυτός  ο  συλλογισμός του  René Thom,  μπορεί να βρει εφαρμογή και πέραν των βιολογικών επιστημών. Για παράδειγμα στην ιστορία.

Μιχαήλ Άγγελος, Η Δημιουργία του Αδάμ, 1510


Παραπομπές

1. Το  ψήφισμα 1580 του συμβουλίου της Ευρώπης: http://assembly.coe.int/main.asp?link=/documents/adoptedtext/ta07/eres1580.htm#1
2. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Ο Εθνικός Διχασμός. Η άλλη διάσταση, Εκδόσεις Πελασγός, Αθήνα, 2012.
3. Lomas  Robert, Freemasonry and the Birth of Modern Science, Massachusetts, 2003
4. Remy Chauvin, Dieu des fourmis, Dieu des étoiles, Paris, 1988
5. René Thom, Modèles mathématiques de la morphogénèse, Paris, 1980

38 σχόλια:

  1. Δηλαδή την Π. διαθήκη, μετά της Γενέσεως της, την θεωρούν "διεργασία" παραγωγής ακροδεξιών φαινομένων; Πολύ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία και η ρήση του κ.Μιχαλόπουλου : "εάν απορριφθεί η αθανασία της ψυχής, τότε απορρίπτεται και η έννοια της αντικειμενικής αλήθειας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Λάσκαρη από τα γραφόμενά σας δείχνεται να μην έχετε κατανοήσει την εξελεγκτική θεωρία του Δαρβίνου....Η εξελεγκτική θεωρεία ΔΕΝ υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο,αλλά απλά είναι συγγενής με τον πίθηκο...Επίσης η εξελεγκτική θεωρία δεν είναι πλέον θεωρία....είναι αξίωμα... όπως και η θεωρία της σχετικότητας...άσχετα αν την αναφέρουμε ως θεωρία ...αν έχετε κάποιο γνωστό σας βιολόγο θα σας το επιβεβαιώσει...επίσης υπάρχουν άπειρες βιβλιογραφίες (ελληνικές-ξένες)για να διαβάσετε...επίσης και ο χριστιανισμός την έχει αποδεκτή επίσημα (ορθόδοξος-καθολικός)γιατί απλά δεν μπορεί να την διαψεύσει...Τώρα περί (illuminati)κ.λ.π δεν γνωρίζω....

    Εδώ μία συζήτηση για την εξελεγκτική θεωρία > http://www.antifono.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1276:-u-q-&catid=190:videos&Itemid=362

    θα κατανοήσετε απόλυτα τα περί εξελεγκτικής θεωρίας ...μετέχουν έγκριτοι βιολόγοι...Ο κ. Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής Βιολογίας στο ΑΠΘ, ο κ. Ιωάννης Αντωνίου, καθηγητής Μαθηματικών στο ΑΠΘ, ο ιερέας Νικόλαος Λουδοβίκος και μέσω web ο κ. Ουζούνης απο το King College του Λονδίνου....τα συμπεράσματα δικά σας....

    ΥΓ. Η εκπομπή έγινε την Δευτέρα, 29 Ιούνιου 2009...αλλά αυτά είναι γνωστά περί αμνημονεύτων χρόνων....

    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσείς δεν έχετε κατανοήσει. Τι συγγένεια έχει ο άνθρωπος με τον πίθηκο;Πρώτου βαθμού;Δεύτερου; ή τρίτου; Τώρα τα περί αξιώματος αφήστε τα, γιατί το πως κατασκευάζονται τα αξιώματα είναι γνωστό. .. Για τους επιστήμονες που αναφέρατε, προτιμώ τους ξένους που ανέφερα στο άρθρο. Και σας παραπέμπω στην σχετική βιβλιογραφία.Το ότι κάποιοι νέο-χριστιανοί δέχονται τον δαρβινισμό δεν λέει τίποτα.Σημεία των καιρών.Διαβάστε αυτό : Remy Chauvin, Dieu des fourmis, Dieu des étoiles, Paris, 1988.Καθηγητής βιολογίας είναι στην Σορβόνη και πολύ ανώτερος όσων αναφέρατε.

      Διαγραφή
    2. Για την Ελληνική βιβλιογραφία πολύ ενδιαφέρον είναι το : "Συμβολή στην τελετή λήξεως της θεωρίας της Εξέλιξης" του Ιωάννου Κωστώφ, Φυσικού.

      Διαγραφή
    3. Μόσχα

      Έκκληση να τερματιστεί στα σχολεία το μονοπώλιο της διδασκαλίας των θεωριών του Δαρβίνου απηύθυνε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζοντας ότι πρέπει να διδάσκεται παράλληλα και η άποψη της θρησκείας.

      Πρέπει να μείνει στο παρελθόν «το μονοπώλιο του Δαρβινισμού και η παραπλανητική ιδέα ότι η επιστήμη γενικά είναι αντιφάσκει με τη θρησκεία», υπογράμμισε σε ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας, αναφέρει το «Reuters».

      «Η θεωρία του Δαρβίνου παραμένει θεωρία», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν και άλλες θεωρίες.

      Μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το κομουνιστικό καθεστώς αξιοποιούσε τις θεωρίες του Δαρβίνου για να αντιπαρατεθεί στη θρησκευτική διδασκαλία. Εξακολουθεί να διδάσκεται και σήμερα στα σχολεία.

      Διαγραφή
    4. "Darwinism is not a testable scientific theory, but a metaphysical research programme", Karl Popper,"Unended Quest: An Intellectual Autobiography"

      Διαγραφή
    5. Υπάρχουν εκατοντάδες ευρήματα που καταρρίπτουν την θεωρία της εξέλιξης που θέλει τον άνθρωπο περίπου 100.000 ετών. Όπως για παράδειγμα τα ανθρώπινα κόκκαλα που βρέθηκαν στο Πικέρμι και χρονολογούνται 4.000.000 πριν.
      Η δαρβινική θεωρία προωθήθηκε στις ακαδημαϊκές κοινότητες από το Rockefeller Foundation διότι ακριβώς υποστηρίζει τις θεωρίες του υλισμού και ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω πέρα από ύλη, μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Απόψεις που ταιριάζουν απόλυτα με το είδος ανθρώπου θέλουν να καλλιεργήσουν ευαγή ιδρύματα όπως το προαναφερθέν και οι σύμμαχοι τους.

      Διαγραφή
  4. Το θεμελιώδες ερώτημα, σήμερα, δεν είναι από τι συνδυασμούς προήλθε ο άνθρωπος, ή εάν είναι κυρίως υπόστρωμα ή εμφύτευμα, αλλά εάν θα αντιμετωπίζεται από το "σύστημα" με σεβασμό ή ως εκτρεφόμενο οικόσιτο είδος (εφ' όσον εξομοιούται εκ καταγωγής με τα ζώα), με συγκεκριμένο πνευματικό και υλικό σιτηρέσιο και στο τέλος ίσως, κατά το δοκούν της αρχής, να είναι και "αποδοτικά" αναλώσιμο...
    Το "πράγμα", εάν επιτραπή συνειδησιακά τέτοιος διάλογος, μπορεί να πάει αφάνταστα και εφιαλτικά μακριά, δεδομένης της σύγχρονης τεχνολογίας.
    Αυτή είναι η "ταμπακέρα", γιατί σήμερα δεν υπάρχουν πολυτέλειες γιά επιστημονικες ή επιστημονικοφανείς ερωταποκρίσεις, αλλά τα θέματα χρήζουν από ξεκάθαρες "πολιτικές" απαντήσεις... και όταν το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι εμείς δεν πρέπει να παρατηρούμε το νύχι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξανά επαναλαμβάνω ...η δαρβινική (θεωρία)αξίωμα... δεν υποστηρίζει την καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο!!..αλλά ο άνθρωπος συγγενεύει με τον πίθηκο και όχι μόνο....όλα τα όντα κατά 98% έχουμε τον ίδιο γενετικό κώδικα...ανατρέξτε σε όποια βιβλιογραφία θέλετε...και δα δείτε ότι κάνετε λάθος.Επίσης η δαρβινική θεωρία δεν καταρρίπτει την ύπαρξη θεού (μέχρι στιγμής) καταρρίπτει όμως όλες της θρησκείες....και δεν είναι μόνο η δαρβινική θεωρία που γκρεμίζει της θρησκείες...είναι και ο δεύτερος ΝΟΜΟΣ της θερμοδυναμικής = ΕΝΤΡΟΠΙΑ = (Εντροπία είναι το μέγεθος της τάξης-αταξίας της ύλης που παρατηρείται σε ένα σύστημα. Όσο μικρότερη εντροπία έχει ένα σώμα, τόσο πιο χρήσιμη ενέργεια διαθέτει και τόσο μεγαλύτερη είναι η τάξη που εμφανίζει μικροσκοπικά η ύλη του... Στη φύση επικρατεί η πορεία προς την αύξηση της εντροπίας του Σύμπαντος...)σε απλά ελληνικά... αν ένα μήλο αρχίζει να σαπίζει δεν μπορεί να ανασυνταχθεί η μάζα-ύλη του...και αυτά δεν είναι θεωρίες ούτε ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ...Επίσης βρίσκεται στα (σκαριά) η περίφημη
    θεωρία Μ (αυτή είναι όντως θεωρία) που υποστηρίζει ότι για την δημιουργία του σύμπαντος δεν χρειάζεται η παρέμβαση του θεού!!! αναμένουμε ...ξέρετε η επιστήμη δεν στηρίζεται σε υποθέσεις ούτε σε ενδείξεις ...αλλά σε ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ....δηλαδή το αντίστροφο με της θρησκείες...
    Επίσης αν οι θρησκείες μπορούσαν να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ κάτι από αυτά που πρεσβεύουν απλά δεν θα υπήρχαν πολλές θρησκείες αλλά μόνο ΜΙΑ !!... Το να χρησιμοποιείται εκφράσεις ( να διδάσκουν στα σχολεία την εξελικτική θεωρία και τις περί πιθήκων γνωστές αρλούμπες, της βέβηλης επιστήμης.)εκτίθεστε ανεπανόρθωτα...

    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνθρωπέ μου τι λέει η δαρβινική θεωρία για την προέλευση του ανθρώπου;Δηλαδή πριν ο άνθρωπος γίνει αυτό που είναι σήμερα; Ήταν πάντα άνθρωπος;Εαν είναι έτσι , τότε να συμφωνήσουμε.Αν όμως δεν ήταν πάντα αυτό που είναι σήμερα , τότε τι ήταν; Ένα είδος πιθήκου.Σωστό; Επίσης, μην μπερδεύτε την βιολογική συγγένεια με την οντολογική. Άλλο το ένα , άλλο το άλλο. Τώρα , επαναλαμβάνω και εγώ, ελπίζω να γνωρίζετε τι αντιπροσωπεύει για την επιστήμη ο Karl Popper.Θεωρείται η κορυφή της επιστημολογίας. Λέει λοιπόν το εξής : "Darwinism is not a testable scientific theory, but a metaphysical research programme", Karl Popper,"Unended Quest: An Intellectual Autobiography" Μάλλον εσεις εκτίθεστε.

      Διαγραφή
  6. Θέλετε πραγματικά μεγάλους επιστήμονες; Ο Didier Raoult έγραψε το βιβλίο:"Beyond Darwin", στο οποίο απορρίπτει τον δαρβινισμό.Ποιός είναι ο Didier Raoult; Εδώ :
    http://en.wikipedia.org/wiki/Didier_Raoult

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας

    Αρχικά θα πω ότι διακρίνω μία ένταση και εκνευρισμό ....είναι προφανές... (ΤΟ ΞΑΝΆ ΛΕΩ)ότι δεν έχετε κατανοήσει τη δαρβινική θεωρία...θα το πω με δύο λόγια...αν σε μία λίμνη στην κεντρική Αφρική η θερμοκρασία φτάσει για παράδειγμα 30c (λόγω καιρικών μεταβολών)τα περισσότερα ψάρια θα πεθάνουν...αυτά που θα επιβιώσουν (αν επιβιώσουν)στο βάθος του χρόνου... θα αλλάξει ο μεταβολισμός τους και πλέων θα ζουν στους 30c...; ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!! Απο τον πρώτο φανεροζωικό αιώνα μέχρι και σήμερα πάνω από το 99% τον έμβιων όντων έχει εξαφανιστεί...και όχι γιατί ο Νώε ξέχασε να τα βάλει μέσα στην κιβωτό του.....Το σημαντικότερο είναι ότι σε όλη αυτή την ΧΡΟΝΙΚΉ διεργασία (δαρβινική θεωρία = ΑΞΊΩΜΑ) επεμβαίνει ο άνθρωπος άμεσα... και έμμεσα....΄όταν παίρνουμε μια αντιβίωση μια ασπιρίνη επεμβαίνουμε στην εξέλιξη!!..Επίσης η εξέλιξη δεν έχει να κάνει με την πρόοδο... όπως μας λέει ο κ.Θεόδωρος Λάσκαρης >(Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο στηρίζουν την δαρβινική θεωρία, είναι ότι σχετίζεται άμεσα με το ιδεολόγημα της «προόδου» (εξέλιξης)...) για την φύση (εξέλιξη) δεν υπάρχει ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ εξέλιξη...ούτε πρόοδος η μη...απλά Η ΦΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΆΦΟΡΗ !!...Επίσης ο κ.Λάσκαρης λέει:Ουδέποτε πριν, από την εποχή των Βεδών έως τον Όμηρο, από τον Ησίοδο έως Ηράκλειτο, από τον Πυθαγόρα έως τον Πλάτωνα...δηλαδή κ.Λάσκαρη οι ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΊ ΦΙΛΌΣΟΦΟΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ;...αχ...αχ...δεν μίλησαν για εξέλιξη;....γιατί πάντα τους ξεχνάτε; ....

    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Αριστομένη Ηλιόπουλε,
    Εμένα τα όσα λέτε μου μυρίζουν -και μάλιστα ασφυκτικά- μπολσεβικισμό ή μάλλον, κατά τη σύγχρονη έκφραση, δημοκρατοκομμουνισμό. Το ότι οι δημοκρατομπολσεβίκοι είναι συγγενείς του πιθήκου είναι πασιφανές και αυταπόδεικτο. Εμάς όμως τι πάτε να μας μπλέξετε; (Εκτός εάν το κάνετε επίτηδες.)
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τσεργίνη καλά θα κάνετε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο περί Δαρβινισμού και ας σταματήσουμε τα περί:Μπολσεβικισμούς,δημοκρατοκομμουνισμούς,ιλλουμινάτους,εβραίους,καλβινιστές,σιωνιστές νεφελίμ,ελοχίμ και άλλες συνομοσιολογίες του είδους (βλέπε Λιακόπουλο)...στην επιστήμη δεν υπάρχουν οι παραπάνω....στα πειράματα που λαμβάνουν χώρα στο CERN ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ (ομαδικά) ΜΑΖΙ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ...διαφορετικών... πολιτικών,θρησκευτικών,άθεων κ.λ.π αντιλήψεων... ΕΠΙ ΤΈΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΛΛΆΜΕ ΤΑΜΠΈΛΕΣ
    ΚΑΙ ΑΣ ΑΚΟΎΣΟΥΜΕ ΤΙ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΎΝ !!!....

    ΥΓ. Προσωπικά αν κάποιος είναι δημοκρατομπολσεβίκος που είναι κατά εσάς συγγενείς του
    πιθήκου εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου!!... εμένα με ενοχλεί να μην ακούω ανοησίες....από όπου και αν προέρχονται τέλος πάντων....οι μπολσεβίκοι σε γενικές γραμμές μου προκαλούν βραχυκυκλώματα στους νευρώνες του εγκεφάλου μου αλλά έχω μάθει να ακούω...να κρίνω...και να εγκρίνω... αν κάτι είναι σωστό...και όχι να το απορρίπτω επειδή ο Μπολσεβίκος είναι συγγενείς με τον πίθηκο !!...


    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γενικώς εμένα με ενοχλεί να ακούω ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ (ανώνυμε)...αν έχετε επιχειρήματα να τα καταθέσετε...γιατί τα (Γενικώς εμένα με ενοχλεί να ακούω ανοησίες.)εμένα δεν μου λένε τίποτα....αυτά τα γενικώς είναι μόνο για τους καφενέδες...

    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Ηλιόπουλε μήπως έχετε προβλήματα στην όραση; Ή μήπως δεν γνωρίζετε να διαβάζετε αγγλικά; Επαναλαμβάνω λοιπόν : Θέλετε πραγματικά μεγάλους επιστήμονες; Ο Didier Raoult έγραψε το βιβλίο:"Beyond Darwin", στο οποίο απορρίπτει τον δαρβινισμό.Ποιός είναι ο Didier Raoult; Εδώ :
    http://en.wikipedia.org/wiki/Didier_Raoult
    Επἰσης , ελπίζω να γνωρίζετε τι αντιπροσωπεύει για την επιστήμη ο Karl Popper.Θεωρείται η κορυφή της επιστημολογίας. Λέει λοιπόν το εξής : "Darwinism is not a testable scientific theory, but a metaphysical research programme", Karl Popper,"Unended Quest: An Intellectual Autobiography".Ένας καφές σε ένα καλό καφενείο , δίνει διαύγεια πνεύματος και ανοίγει τα μάτια. Λοιπόν μην μας κουράζετε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λένε όμως πολλά σε εμένα αγαπητέ...το είδος του "αγώνος" είναι πολύ σύνθετο πλέον καί "εξ' όνυχος τον λέοντα".
    Πάντως όλοι κανουμε λάθη και ο αναμάρτητος...έτσι εάν σας προσέβαλα με συγχωρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τον Karl Popper και βέβαια τον αναγνωρίζω ως μεγάλο διανοητή,αλλά είναι φιλόσοφος κοινωνιολόγος και όχι βιολόγος....ο Didier Raoult βέβαια είναι βιολόγος αλλά τα πιστεύω του δεν τα αναγνωρίζει ούτε το 1% των βιολόγων παγκόσμια.....εδώ το κλείνω γιατί και εγώ κουράστηκα...ο καθένας ας κάνει της επιλογές του....

    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δείξε μου ,ποιούς θεωρείς μεγάλους διανοητές να σου πώ τι είσαι! Και στην προκειμένη περίπτωση ο κ.Ηλιόπουλος είναι θαυμαστής του πνευματικού πατέρα του Τζώρτζ Σόρος ,του μακαρίτη Κάρλ Πόππερ.
      Οι θαυμαστές φιλελεύθεροι του Καρλ Πόππερ(όπως βεβαίως και οι υποστηρικτές των pussy riot) ,εντάξει δεν είναι απόγονοι του πιθήκου ή του χιμπατζή σίγουρα όμως είναι απευθείας απόγονοι της αμοιβάδας ή του κόλοβακτηρίου Escherichia coli.
      Xαιρετισμούς εις το "open society foundation" το οποίο αν του βαστάει ας ανοίξει κάνα παράρτημα εις την Λευκορωσία (ο Λουκασένκο σας γυρεύει)!

      Διαγραφή
    2. Πάντως ομολογώ μετά την παρέμβαση του κ.Αριστομένη "i was illuminated", ένας νέος μαγευτικός κόσμος μου αποκαλύφτηκε. Ένας κόσμος δίχως την πραγματικότητα των μπολσεβίκων,των δημοκρατοκομμουνιστών, των ιλλουμινάτων, των εβραίων, των καλβινιστών, των σιωνιστών(καλά αυτός ο κόσμος είναι παραδεισένιος). Όπως επίσης πλέον η εξελεγκτική θεωρεία ΔΕΝ υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο. Με την υπερβατική επιστημονική τεκμηρίωση ---> ότι απλά ρε άνθρωπε "η εξελεγκτική θεωρεία ΔΕΝ υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο" και αφήστε τις συνομοσιολογίες Λιακόπουλοι όλοι σας. Από εδώ και πέρα ο Θεόδοτος πρέπει να τερματίσει την ύπαρξη του και την θέση του θα αναλάβει το vlog Αριστομένης Ηλιόπουλος.

      Bέβαια μετά ξύπνησα και κατάλαβα πως στην πραγματικότητα ο κόσμος είναι όντως "ΚΑΚΟΣ"(και όσο περνάν τα χρόνια θα χειροτερεύει), όχι γιατί είναι δημιούργημα ενός "κακού" Θεού,αλλά γιατί μάλλον έχω πολλές "αμαρτίες" να ξεπληρώσω και πολλά να δω να μάθω. Γι'αυτό θα φάω στη μάπα πολλούς Αριστομένιδες Ηλιόπουλους.

      Διαγραφή
    3. παραφράζοντας τον Τζιμάκο :"γράμματα ,σπουδάματα των ιλλουμινάτι πράματα φτύστα τους κατάμουτρα". Δυστυχώς φίλε μου έχουμε γεμίσει Αριστομένιδες Ηλιόπουλους οι οποίοι είναι σαν τις κατσαρίδες και τους αρουραίους των υπονόμων πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο!

      Διαγραφή
  15. Γεια στο στόμα σου, ρε Νικολάι. Να σε χαίρετε η Μάνα σου κι η κοπέλλα σου. Μπράβο σου, ρε παλληκάρι μου. Κατάλαβες οι ανόητοι; Προβάλλουνε τον... Πόππερ. Καλά, ο Δαρβίνος έχει δίκιο για μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. Εμεις πώς θα απαλλαγούμε από δαύτους, αυτό είναι το ζήτημα.
    Ευστάθιος Κυριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα μάτια είναι άχρηστα όταν το μυαλό
    είναι τυφλό...

    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εντάξει κ.Ηλιόπουλε , εμείς έχουμε ΄τυφλό μυαλό γιατί δεν γουστάρουμε open society και Καρλ Πόππερ. Τι να κάνουμε δεν έχουμε την δικιά σου απέραντη σοφία δεν διαβάσαμε ποτέ Πόππερ, Σιμον ντε Μπωβουάρ ,Σάρτρ,Ντεριντά την Σάρα την Μάρα και το κακό το συναπάντημα και όλες τις μεγάλες μομφές της μετανεωτερικότητας .Εμείς γουστάρουμε Εβολα, Γκενόν, Ελιάντε, Μισίμα, Τσεστερτον, Γιούγκερς, Ζοζεφ Ντε Μαίστρ (μπά δεν νομίζω να τους έχεις ακουστά, δεν "συχνάζετε" στους ίδιους κύκλους).
      Αφού λοιπόν για να στα πώ και λίγο χύμα¨"χαλιέσαι" να διαβάζεις τον "Θεόδοτο" βρές κανα μπλόγκ που γράφει η διασταύρωση χιμπατζή και νυφίτσας που λέγεται Γιώργος Βέλτσος και άσε μας στην ησυχία μας.
      Ή τράβα στο CERN μαζί με τα υπόλοιπα αμάμητα νερντάκια απο διαφορετικές φυλές ,θρησκείες ,σεξουαλικό προσανατολισμό (αφού τέτοια κοινωνία γουστάρεις)να παίξετε το θεό και άει στο καλό!

      Διαγραφή
    2. Γιώργος Βέλτσος μορφή :)

      Διαγραφή
  17. Βασικά ορισμένοι εδώ στα σχόλια θα πρέπει να μάθετε την έννοια της επικρατούσας Θεωρίας. Η Θεωρία της εξέλιξης δεν είναι ευρέως αποδεκτή γιατί είναι αποδεδειγμένη, αλλά γιατί οι περισσότερες ενδείξεις την επαληθεύουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη θεωρία. Από κει και ύστερα, όπως με όλα τα αμφιλεγόμενα πράγματα σε τούτη εδώ τη ζωή, είναι θέμα οπτικής γωνίας. Ανάλογα με την υποκειμενικότητά του ο καθένας κι εφόσον δεν υπάρχουν τα σκληρά στοιχεία που να μην αφήνουν αμφιβολία για τίποτα, ο καθένας επιλέγει ποιούς επιστήμονες θα ακούσει και τι θα πιστέψει...

    Το να προσπαθούν είτε Ηλιόπουλοι είτε Romanov να μας πείσουν πως έχουν το απόλυτο δίκιο, είναι γελοίο, γιατί απόλυτο δίκιο δεν έχει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος προς στιγμήν... Απλά χαβαλές να γίνεται...

    Αλλά μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει ποιά από τις δύο πλευρές είναι η λιγότερο αντικειμενική και με κρυφή αντζέντα:

    Η θεωρία της εξέλιξης αν τελικά ισχύει απειλεί τις περισσότερες θρησκείες γιατί ανεξάρτητα από τις ανοησίες που λέει η Εκκλησία καταρρίπτει μεγάλο μέρος των Γραφών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι "Δημιουργικοί" επιλέγουν να βλέπουν ΜΟΝΟ ό,τι τους βολεύει και να απορρίπτουν όλα τα άλλα. Έρχονται στο τραπέζι της συζήτησης έχοντας προαποφασίσει την στάση τους απέναντι στο ζήτημα έτσι κι αλλιώς... Αυτό όμως δεν είναι επιστήμη, θέλει ανοιχτό μυαλό...

    Εγώ τι πιστεύω; Πως κατάγομαι από τη μάνα μου και τον πατέρα μου. Απο κει και ύστερα μικρή σημασία έχει η καταγωγή, και να κατάγομαι από κάποιο είδος πιθήκου δε θα στενοχωρηθώ και πολύ, και ο Θεός να πήρε λάσπη και να με έφτιαξε επίσης. Δε θα κάτσω να σκάσω. Πολύ φασαρία για το τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με τον ίδιο τρόπο οι οπαδοί του δαρβινισμού αρνούνται να εξετάσουν ή να αναγνωρίσουν ακόμα και την ύπαρξη εκατοντάδων ευρημάτων που καταρρίπτουν την αγαπημένη θεωρία τους.
    Ένας περιεκτικός κατάλογος αυτών των ευρυμάτων που αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι πολύ αρχαιότερος των 100.000 χρόνων μπορεί να βρεθεί στο εκπληκτικό έργο των Cremo & Thompson, The Hidden History of the Human Race http://www.amazon.co.uk/Hidden-History-Human-Race-Archeology%2522/dp/0892133252/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1347885914&sr=8-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σας

    Σήμερα είδα την απάντηση του κ. Nikolai Romanov και μπήκα στον πειρασμό να του απαντήσω...

    Κύριε Nikolai ο τρόπος που σκέπτεστε και κατ επέκταση ο τρόπος που γράφετε πιστοποιεί απόλυτα την συνέχεια του (αρχαίου ελληνικού πνεύματος) ...μέχρι και το τελευταίο αιμοσφαίριο σας .....Θα πρέπει να μάθετε (όχι μόνο εσείς)ότι όταν ένας Έλληνας συνομιλούσε (διαλέγονταν ελληνικός...) με κάποιον....το κριτήριο που έθετε ήταν ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ και όχι τα γενετικά χαρακτηριστικά του....και χρησιμοποιούσε την νόηση του και όχι την μύτη του ...όπως ο κ. Τσεργίνης παραπάνω...
    Η δημιουργία του Ελληνικού πολιτισμού στηρίχτηκε σε δύο συστατικά....τον ιντελεκτουαλισμό και την αμφισβήτηση .....ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !! με αυτό μεγάλωσε και πορεύεται η δύση και όχι μόνο...και εμείς ακόμα ζούμε με τις Βυζαντινές μούμιες.... Επίσης θα πρέπει να μάθετε ότι είναι άλλο η θετική επιστήμη
    και άλλο η θεωρητική ...όλοι οι διανοούμενοι είναι θεωρητικοί.... Μας λέτε για ανοικτές – κλειστές κοινωνίες και λοιπά...και εγώ ρωτάω τι σχέση έχει η επιστήμη με τις ανοικτές – κλειστές κοινωνίες ; Ακούστε...είναι γνωστό ότι η επιστήμη σε κάποιους προκαλεί ζαλάδες...αλλά η επιστήμη δεν μπορεί να σταματήσει την γη να γυρίζει επειδή κάποιοι ζαλίζονται....λέτε ότι (γουστάρετε) Εβολα, Γκενόν, Ελιάντε, Μισίμα, Τσεστερτον, Γιούγκερς, Ζοζεφ Ντε Μαίστρ και θα προσθέσω εγώ Τσόμσκι,Νίτσε,Πόπερ κλπ οι παραπάνω κύριοι θα πρέπει να μάθετε ότι είναι Θεωρητικοί ....επίσης αυτά που λένε δεν είναι καινούργια ...απλά τα εκλαίκευσαν ....τα έχουν πει οι Έλληνες από αμνημονεύτων χρόνων...οι Γερμανοί που θεωρούνται αυθεντία σε ότι έχει να κάνει με τους Έλληνες....το δήλωσαν απερίφραστα....

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.....

    διαβάστε προσωκρατικούς και θα δείτε τι λένε για την εξέλιξη ....ο κ.Λάσκαρης όταν τον ρώτησα τι είπαν η Έλληνες για την εξέλιξη ....δεν απάντησε....απλά έχετε δημιουργήσει μία σούπα και τρέφεστε με αυτή ....

    Η αμφισβήτηση δεν πρέπει να πληγώνει κατ ανάγκη πάντα τον εγωισμό.....


    Αριστομένης Ηλιόπουλος






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι υποτίθεται είπαν οι (αρχαίοι) Έλληνες για την "εξέλιξη" (δηλ. την δαρβινική θεωρία). Νόμιζα πως ο Δαρβινισμός ξεκίνησε με τον Δαρβίνο...Για αναπτύξτε το θέμα κ. Ηλιόπουλε.

      Διαγραφή
  20. Γεια σας

    Αν προσέξατε τα γραφόμενα μου (για τους αρχαίους Έλληνες)μιλάω για εξέλιξη...και όχι για Δαρβινική θεωρία ....είναι γνωστό ότι πριν 2.500+ χρόνια δεν υπήρχε (γενετική,μοριακή βιολογία κλπ) απλά ήταν οι πρόδρομοι,θεμελιωτές της Δαρβινικής θεωρίας...δεν είχαν κατανοήσει το ρόλο των διαφοροποιήσεων για την εξέλιξη των ειδών.... Ο Εμπεδοκλής μίλησε για γένεση των οργανικών όντων... η οποία αναπτύσσεται με βασική αρχή την εξέλιξη....και ότι τα φυτά προ υπήρξαν των ζώων και ότι τα τελευταία προέρχονται από τα πρώτα .... ο Ηράκλειτος με το (τα πάντα ρεί ) με το παράδειγμα του (ποταμού)...Ο Αναξίμανδρος ότι όλα τα ζώα προέρχονται από το νερό και ζούσαν στο νερό...ο άνθρωπος στην αρχή ήταν ψάρι !! μέχρι που εξελίχθηκε στην σημερινή μορφή !!....αλλά και ο Αριστοτέλης μιλάει για εξέλιξη...κλπ και τα παραπάνω δεν είναι υποθέσεις...και βέβαια ο δαρβινισμός ξεκίνησε(επίσημα...)με τον Δαρβίνο...αλλά αν δεν ήταν ο Δαρβίνος θα ήταν κάποιος άλλος...

    ΥΓ.

    Δεν πιστεύω ο κ.Θεόδοτος να μου έστειλε βιολόγο για αντιπαράθεση.... αστειεύομαι βέβαια
    πάντα γράφω καλοπροαίρετα αλλά δεν μπορώ να ( καταπιώ ) το ότι ένας γάιδαρος μπορεί να πετάει...ούτε μπορώ να (καταπιώ) το ότι η δαρβινική θεωρία έχει απαγορευθεί στα σχολεία....αυτά μου θυμίζουν μεσαίωνα ...πρέπει ο άνθρωπος να απαγκιστρωθεί από την απάτη των θρησκειών και να κοιτάξει μπροστά....

    Αριστομένης Ηλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. προς κ.Αριστομένη Ηλιόπουλο ,
    Με τον εχθρό δλδ με φιλελεύθερους ,τροτσκιστές, αναρχίδια και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις εγώ προσωπικά δεν κάνω διάλογο.
    Έλκω την μισή καταγωγή μου από ένα μέρος της Βαλκανικής (Σερβία) που τα φιλελεύθερα αθύρματα ,το αδελφάτο και οι λοιπές δημοκρατουρικές δυνάμεις παίρνουν ότι τους αξίζει όπως ο μακαρίτης ο Τζίτζιτς . Κανένας διάλογος με τον εχθρό.
    Για να μην το κουράζουμε πολύ το θέμα, κυρ -Αρίστο μου :Είμαι αυτός που είμαι ένας κακός "Φασίστας" ,και πριν μου αρχίσεις τις παπαρδέλες του Βολταίρου περί διαφωνώ με αυτά που λές και τα ρέστα ,τον "πλουραλισμό" και την πολυφωνία σας την εγνώρισαν ,και την γνωρίζουν για τα καλά ο David Irving και άλλοι αναθεωρητές ιστορικοί που με επιχειρήματα κατέρριψαν τις μπούρδες περί "Ολοκαυτώματος" αλλά και χιλιάδες από τους συντρόφους μου σε ολόκληρη την Ευρώπη.
    Να είσαι καλά και να σε βλέπουμε σπανίως.
    ΥΓ χέστηκα για την θεωρία του Δαρβίνου ή την θεωρία της σχετικότητας ,αυτό που με απασχολεί είναι η μετατροπή της Ευρώπης σε πολυφυλετικό-πολυπολιτισμικό μόρφωμα αλά USRAEL.
    Razumes ? (που λένε και στα μέρη μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η εξέλιξη είναι ένα γεγονός...και για την οργανική ύλη και για την ανόργανη και με την γενική σημασία του αέναου μετασχηματισμού της ύλης,η κίνηση είναι εσωτερική ιδιότητα της ύλης..για την εξέλιξη των ειδών ,τώρα συγκεκριμένα, όλα τα στοιχεία την στηρίζουν...απολιθώματα,γεωγραφική κατανομή,μοριακή γενετική,συγκριτική μελέτη των ειδών κλπ.
    Το κήρυγμα του δημιουργισμού...είναι ένα γνωστό μέρος της γενικότερης μεταφυσικής και ιδεαλιστικής αντίδρασης..που κηρύττει τη στασιμότητα ,την αμεταβλητότητα..της φύσης..του βασιλείου των φυτών και των ζώων...της κοινωνίας...το τέλος της εξέλιξης..κλπ... ..αλλά κάποιες αλήθειες έχουν αναγκαστεί να τις αποδεχτούν..και η καθολική εκκλησιά ακόμη αναγνώρισε ότι η δαρβινική θεωρία είναι περισσότερο από μία θεωρία..βέβαια προσθέτει και μία αθάνατη ψυχή...αλίμονο..
    Τελικώς δεν υπάρχει και κανένα απολύτως μεταφυσικό χάσμα μεταξύ ανόργανης και οργανικής ύλης..δηλαδή οτιδήποτε έχει να κάνει με την εξέλιξη και τον Δαρβίνο ..είναι ένα κατασκεύασμα..κομμουνιστόμπολσεβίκικο -σιωνιστικό -ιλλουμινάτι κλπ κλπ....;
    Πάντως έχετε δίκιο, τεράστιο ρόλο έπαιξε αυτή η ιδέα για την καταπολέμηση του θρησκευτικού σκοταδισμού...αλλά μην ανησυχείτε ..προς το παρόν δε θα εξαφανίσει ακόμη τις θρησκείες..την πίστη στο θεό..και τον ιδεαλισμό γενικά...δεν συμφέρει κάτι τέτοιο ,και στο υπάρχον καθεστώς κιόλας..το δόγμα αναπροσαρμόζεται,αναδιπλώνεται..
    Οι φυσικές επιστήμες και οι επιστήμες της ζωής θεμελιώνουν τον υλισμό.
    Δεχόμαστε την αυθυπαρξία της ύλης ,την απειρότητα του Σύμπαντος στο χώρο και το χρόνο,αυτό το συμπέρασμα είναι η μόνη λογική κατάληξη της έως τώρα γνώσης..κάθε άλλη παραδοχή οδηγεί σε πολλές αντιφάσεις...και το οποίο Σύμπαν βρίσκεται σε αέναο γίγνεσθαι....και η ίδια η φύση ,η ύλη,δημιούργησε και τη ζωή και το πνεύμα..κι όχι το αντίθετο που κυρήσσουν οι θρησκείες όλων των αιώνων και ο ιδεαλισμός.
    Εν τέλει θέλω να πω ότι είναι ένα γεγονός η προέλευση του ανθρώπου από το ζωικό βασίλειο..η εξέλιξη του έμβιου κόσμου..και η καταγωγή όλης της οργανικής ύλης από την ανόργανη...έστω κι αν δεν γνωρίζουμε με την μεγαλύτερη λεπτομέρεια κάθε βήμα.
    Εν έτει 2016 μπορεί για κάποιους να μην είναι τίποτε.αλλά δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να δεχτώ την εκ του μηδενός δημιουργία από έναν θεό..είτε πρόκειται για το Σύμπαν,την ύλη..είτε για τον άνθρωπο και την έμβια ύλη...θρησκευτικός και ιδεαλιστικός σκοταδισμός...ο καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει..αλλά θεωρώ νομοτελειακό το ότι κάποια στιγμή ο ιδεαλισμός δεν θα κυριαρχεί πια στις συνειδήσεις ..γιατί θα είναι αλλιώς η κοινωνία.
    Β.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι ο Χριστός μας δεν Αναστύθηκε δεν υπάρχει περίπτωση ουτε μια στο άπειρο να το αποδείξετε, διότι απλούστατα ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!
      Τι πιο εύκολο απο αυτό να το αποδείξετε "επιστημονικά , ως την εξέλιξη, ίσως" για να σταματήσει ο Χριστιανισμός να υπάρχει;
      Το οτι Αναστήθηκε το μαρτυρούν εκτός απο την Πίστη μας , αυτό είναι που μας διδάσκει ο Λόγος του Χριστού μας, την πίστη στις δυνάμεις μας και οχι την απόδειξη της δύναμης μας, το αποδυκνείουν οι Αγιοι Απόστολοι μας που μαρτύρησαν υπερασπιζόμενοι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ.
      Κανείς δεν θα δεχόταν να μαρτυρήσει για να υποστηρίξει ΕΝΑ ΨΕΜΑ, ΚΑΝΕΙΣ, θα έπαιρνε τα αργύρια και θα ζούσε στον επίγειο παράδεισο , αυτον που όλοι οι υλιστές ψάχνετε να βρείτε.
      Οσο για αυτούς που "τινάζονται" στον αέρα παίρνοντας άλλους "χίλιους?" αθώους συνανθρώπους μας στο λαιμό τους , χωρίς να γνωρίζουμε τι και πόσα αφήνουν πίσω τους, φανερώνει την ΑΓΑΠΗ του Χριστού
      μας στον Ανθρωπο που δημιούργησε και κατ'επέκταση και σε όσους Τον ακολουθούν μη θέλοντας ποτέ να βλάψουν ΚΑΝΕΝΑΝ, σε αντίθεση με τις άλλες και βέβαια και την τεράστια αντίθεση με τους άθεους υλιστές αντίχριστους κομμουνιστές που μεσα σε ελάχιστα χρόνια δολοφόνησαν 100,000,000 εκατομ. Αθωους ανθρωπους χωρίς καμία μα καμία τύψη , ουτε καν μια συγγνώμη.
      Αλήθεια δεν σου κινεί την περιέργεια ως υποστηρικτής του η γη γυρίζει , γιατί αυτοί οι δολοφόνοι υλιστές , εκατομ.Ορθοδόξων ως επι το πλείστον Χριστιανών δεν δικάστηκαν καταδικάστηκαν επίσημα ποτε απο κανένα διεθνές δικαστήριο απο εσας τους υπερασπιστες "επιστήμονες" τ ης ελευθερίας της έκφρασης και της ατομικής ιδιοκτησίας ως φιλελεύθεροι που διατυμπανίζετε πως ειστε;
      Απο οτι βλέπετε ομως καταδικάστηκαν απο τον Χριστό μας με την επιστροφή Του, σε όλες τις χώρες απο οπου προσπάθησαν να τον εξαφανίσουν και αυτη ειναι μια ακόμη απόδειξη της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ!
      Οι Χριστιανομάχοι και αυτη τη φορά θα κάνουν μια τρύπα στο νερό.
      Το φώς θα νικά πάντα το σκοτάδι, η αλήθεια το ψέμα.
      Αυτο το ξέρουν οι σκοταδιστές παγκοσμιοποιητές και για αυτο βιάζονται , βιάζονται γιατι αντιλαμβάνονται πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια , παρατηρούν την επιστροφή των Ευρωπαίων στην αλήθεια της Ανάστασης του Χριστού μας, αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα απο εσας που ειστε "κλεισμένοι" πνευματικά στον υλιστικό μικρόκοσμο σας και βιάζονται και επειδή βιάζονται ...κάνουν λάθη ολοφάνερα πια ακόμα και για όσους ...δεν πιστεύουν, ετσι που και αυτοι ολο και περισσότεροι αρχιζουν να πιστευουν.
      Το " χάραγμα" είχε προβλεφθεί απο τους Αγίους μας εδω και δυο χιλίαδες χρόνια.
      Αλήθεια η ψέμματα;
      Συνο μωσία 2,000 ετών;
      Μα οι ορθολογιστές δεν πιστεύουν στις συνομωσίες, ετσι δεν είναι;
      Ε λοιπόν δεν θα προλάβουν να μας σκλαβώσουν οι αντίχριστοι.
      Ο οργουελικος κοσμος βαδιζει προς το τελος. Εντος της σπηλιας θα μείνουν και παλι μόνο όσοι θέλουν ΟΙΚΙΑ ΒΟΥΛΗΣΕΙ.
      Ελευθερία αυτο είναι ο Χριστός μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΛΗΘΕΙΑ, για αυτο και Τον τρέμουν.

      Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ολης της ανθρωπότητας, ειναι προ των πυλών.

      Προσπαθείσται αυτοβούλως να συμμετασχετε στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ενάντια στην ΣΚΛΑΒΙΑ.
      Στην αναζήτηση της Αλήθειας , στην ελευθερία του λόγου, ενάντια στην με νόμους επιχειρούμενη φίμωση μας, αυτο τουλάχιστον δεν μπορείται να ισχυριστείται πως δεν το βλέπετε.
      Εκτός και εαν δεν πιστεύεται ουτε σε ...αυτο που βλέπετε.

      Διαγραφή
  23. Δεν μίλησα πουθενά για κανέναν Χριστό αλλά παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι την θρησκεία την δημιουργεί η ίδια η κοινωνία,είναι ένα ιστορικό φαινόμενο.
    Ούτε προέρχεται εξ άνωθεν,ούτε από κάποια δήθεν προαιώνια έμφυτη μυστικιστική τάση του ανθρώπου.
    Όποιον λαϊκό χαρακτήρα και να είχε ο χριστιανισμός στην αρχή τον έχασε μετέπειτα και συμβιβάστηκε μια χαρά με την άρχουσα τάξη.
    Τι ακριβώς έφερε στον κόσμο,τι ιστορία έγραψε η "θρησκεία της αγάπης";
    Ανακάτεψες πολύ και την πολιτική τώρα...
    Ό`τι έγινε ή δεν έγινε σε αυτές τις χώρες το χρεώνεις στον φιλοσοφικό υλισμό;
    Κάτσε τώρα με μπέρδεψες κι εκεί που λές για τους "αντίχριστους κομμουνιστές"..λες για φιλελευθερισμό και υπεράσπιση της ατομικής ιδιοκτησίας..
    Μα σε εκείνες τις χώρες επιχειρήθηκε το χτίσιμο ενός μοντέλου κοινωνίας και οικονομίας βασισμένο στην κρατική σοσιαλιστική ιδιοκτησία και στην συνεταιριστική και σε έναν παγκρατικο έλεγχο με σχεδιασμένη οικονομία...έτσι όπως το θέτεις..εχθροί του φιλελευθερισμού ήταν...
    Τι γνώμη έχεις για τον Δαρβίνο;Δηλαδή όλα έγιναν απο θείο σχεδιασμό όπως τα λέει η βιβλο;
    Και η γη τι ηλικία έχει; Το σύμπαν; και έχει πεπερασμένη ηλικία;
    Ή μήπως πιστεύεις ,οπως λέει ένα κατά τη γνώμη μου σύγχρονος κοσμογονικος μύθος,όλο το συμπαν,το όλον δημιουργήθηκε από το μπιγκ μπανγκ πριν 15 δισεκατομμύρια χρόνια και πριν δεν υπήρχε τίποτε ή κατά άλλους μόνο ο θεός!;
    Β.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω σε ποιον απαντάς, αλλά αμφιβάλλω εάν κάποιος από αυτούς που συμμετείχαν στη συζήτηση πριν τόσους μήνες θα δει την απάντηση σου...

      Διαγραφή
    2. Απαντούσα στον αμέσως άνω από μένα.
      Ναι,δικό μου λάθος,που δεν έβαλα το σχόλιο ως συγκεκριμένη απάντηση στον ίδιο κι ετσι δημιουργείται σύγχυση.
      ΒΣ

      Διαγραφή