Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ


Σήμερα, μετά από την διεξαγωγή διαφόρων ερευνών και δημοσιευμάτων (συμπεριλαμβανομένων και του Θεόδοτου) και στοιχείων που προέρχονται ακόμη και από εβραϊκές πηγές, έχει καταδειχθεί η εβραϊκή καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ και το θέμα μπορεί να θεωρεί λήξαν. Προκύπτει όμως ένα άλλο γεγονός, εξίσου σημαντικό, που ρίχνει μία νέα διάσταση πάνω στα γεωπολιτικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Γράφει ο  Θεόδωρος Λάσκαρης

Είπαμε ότι σήμερα είναι πλέον γνωστή η εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ. Όμως για ολόκληρες δεκαετίες διαβάζαμε στα ιστορικά βιβλία και σε όλες τις δημοσιεύσεις, ότι η πραγματική καταγωγή του δεν έχει διευκρινιστεί, ότι μπορεί να ήταν Αλβανός, Τούρκος, Σλάβος κλπ. Αυτά διαβάζαμε το 1950, το 1960, το 1970, το 1980, το 2000. Και όμως! αποδεικνύεται ότι ενώ ο Κεμάλ βρισκόταν εν ζωή, ενώ συνέβαιναν οι γενοκτονίες, ενώ μαινόταν ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος, οι μεγάλες δυνάμεις γνώριζαν την εβραϊκή καταγωγή του και ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν κουμάντο στην Τουρκία. Δηλαδή οι Ντονμέδες.

Η εφημερίδα New-York Tribune ήταν μία από τις πιο σημαντικές και μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ, μία εφημερίδα που επηρέαζε τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τις  πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Στις 26 Φεβρουαρίου του 1921, δηλαδή την περίοδο που συνερχόταν στο Λονδίνο η διασυμμαχική διάσκεψη για να εξεταστεί η κατάσταση που επικρατούσε στην Ανατολή, η εφημερίδα New-York Tribune (πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη της εφημερίδας και του άρθρου από το  filonoi.gr ) έγραφε και το παραθέτουμε εδώ σε μετάφραση:     
           
  «Ο ΚΕΜΑΛ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ

O Μουσταφά Κεμάλ, ο Ιουδαίος ηγέτης της Κυβέρνησης της Άγκυρας, με τη στάση της αντιπροσωπείας του εδώ, έχει ενισχύσει πολύ σημαντικά το κύρος του στην Εγγύς Ανατολή. Έπειτα από την επιτυχία του σε αυτή τη διάσκεψη είναι βέβαιο πως θα αναπτυχθεί μία στενότερη σχέση μεταξύ των κυβερνήσεων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Ενώ εδώ συχνά εκφράζεται η άποψη πως η άνοδος του Κεμάλ στην εξουσία προμηνύει την ήττα της κυβέρνησης του Σουλτάνου από τους επαναστάτες της Άγκυρας. Οι Έλληνες είναι σφόδρα πικραμένοι με το αποτέλεσμα των διασκέψεων του Λονδίνου. Κατά τα φαινόμενα, η ειρήνη έχει επέλθει στην Εγγύς Ανατολή, αλλά στην πραγματικότητα όλες οι παλιές ζήλιες και πικρίες παραμένουν. Οι Αρμένιοι είναι με δυσκολία καλύτερα από ό,τι ήταν πριν και η κατάσταση των άλλων εθνικοτήτων στην Τουρκία παραμένει ασταθής» 

Δείτε το δημοσίευμα στα αγγλικά εδώ (μεγεθύνετε, στο κάτω μέρος, τις φράσεις με κόκκινη επισήμανση).

Όπως διαβάζετε στο απόσπασμα από το άρθρο, η εφημερίδα όταν αναφέρεται στην εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ, δεν την παρουσιάζει ως αποκάλυψη, αλλά ως κάτι δεδομένο και γνωστό, τουλάχιστον στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους της εποχής. Εμείς βρήκαμε και άλλη εφημερίδα: την Evening Star, εκδιδόταν στην Ουάσιγκτον, στο φύλλο της 28ης  Σεπτεμβρίου 1922, αναφέρει όχι μόνον την εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ, αλλά και  του Εμβερ Πασά ενός από τους ηγέτες του κινήματος των Νεότουρκων. 

Τέλος, ανακαλύψαμε ότι η μηνιαία εφημερίδα Mècheroutiette, όργανο του Οθωμανικού Ριζοσπαστικού Κόμματος που διεύθυνε ο  Chérif  Pacha  έγραφε το 1911

«Είναι γνωστό ότι η επιτροπή της Θεσσαλονίκης (το «κομιτάτο ένωσης και πρόοδος») ιδρύθηκε υπό την αιγίδα των ελευθεροτεκτόνων, με την υποστήριξη των Εβραίων και των Ντονμέδων  που έχουν την έδρα τους σε αυτή την πόλη, και η οργάνωση είχε ήδη λάβει ένα μασονικό σχήμα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αμπντούλ  Χαμίτ. Όχι μόνο όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το γνωρίζουν αυτό, αλλά ο καθένας το ξέρει σε όλη την Τουρκία και τα  Βαλκάνια »

Όταν λοιπόν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής, οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία οι μπολσεβίκοι βοήθησαν τον Κεμάλ) παρέδιδαν την Τουρκία στα χέρια των Κεμαλιστών, γνώριζαν που την παρέδιδαν. Γνώριζαν επίσης ποια ήταν η ταυτότητα του υπεύθυνου των σφαγών και των γενοκτονιών. Το γνώριζαν όλοι από το 1911 μέχρι σήμερα. Και όλοι έκαναν και κάνουν  τους ανίδεους.

Τα αίτια αυτής της αποσιώπησης είναι απλά .Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δεν έπρεπε  ο Κεμαλισμός να εμφανίζεται ως μία εβραϊκή υπόθεση για τους εξής λόγους: 

Α) Ο Τουρκικός εθνικισμός δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, ένα μαθευόταν ότι οι ηγήτορες του υπήρξαν εβραϊκής καταγωγής.
Β) Η εικόνα του ''κατατρεγμένου εβραίου'', όπως αυτή είχε δημιουργηθεί μετά τα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα ελάμβανε ένα ισχυρό πλήγμα εάν γινόταν γνωστό ότι υπεύθυνοι γενοκτονιών ήταν άτομα εβραϊκής καταγωγής. 
Γ) Δεν ήταν δυνατόν να κυκλοφορήσει παγκοσμίως η είδηση, ότι μία εβραϊκή σέκτα χρησιμοποιώντας την μέθοδο του ''εισοδισμού'', κυρίευσε πολιτικά και πολιτιστικά μία ξένη χώρα.

4 σχόλια:

  1. Ο Τουρκικός εθνικισμός κατάφερε επίσης να ασκήσει επιρροή στον Γερμανικό εθνικισμό και ειδικά στον εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ. Όπως περιγράφεται στο Atatürk in the Nazi Imagination
    του Stefan Ihrig.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρε ἀνὠνυμε. Οἱ Γερμανοὶ στρώνανε ἀπὸ το 1933, σχέδιο γιὰ τὴν Τουρκικὴ καταστροφὴ (διαμελισμός τῆς χώρας στὰ τέσσερα), μὲ πιθανὴ ἔναρξη το 1946-50. Διά τούτο μπορεῖς να εύρεις τὰ στοιχεία είς το τομέα ἱστορικῶν ὑποθέσεων τῆς BRD. Καθώτι ὁ ἱδιος δὲν εἱμαι ἰστορικός, -μόνο το λύκειο ἔβγαλα- ἀλλα κάποια ἀρχεῖα τα ἐπισκέπτικα, καλό θὰ εἶναι νἀ εἰμαστε προσεκτικοὶ σε ὅτι διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ενα δεν αναιρει το αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΕΡΤΡΟΥΔΗ....ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή