Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΠEΡΙ «ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ», «ΕΛΛΗΝΑΡΑΔIΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ


Γράφει ο Nikolai Romanov

                                   
"Το αίμα των πολεμιστών
 είναι ιερότερο από τις προσευχές των μοναχών
 και το μελάνι των διανοουμένων"
                                                                                                                                           Ιούλιος Έβολα

      Μετά τα τελευταία σχόλια κάποιων αναγνωστών σε κείμενα που δημοσίευσε ο "Θεόδοτος", συγκεκριμένα  του κ. Δ. Tσεργίνη, και βλέποντας τις αντιδράσεις κυρίως διαφόρων "εθνικοφρόνων" (αρχαιολατρών ή υπερορθοδόξων), που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για κάτι το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι η ιστορική αλήθεια, αποφάσισα να απαντήσω σε όλους αυτούς τους σώνει και καλά απογόνους του Λεωνίδα και του Βουλγαροκτόνου με αυτό το κείμενο.

Η χώρα μας τον τελευταίο καιρό μαστίζεται από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση. Κατά την προσωπική μου άποψη μάλιστα, απλώς το προτεκτοράτο των Βρεταννών και στη συνέχεια των Αμερικανών που λέγεται «Ελλάδα» στην ουσία έχει χρεοκοπήσει. Η οικονομική χρεωκοπία όμως δεν είναι το χειρότερο: το χειρότερο είναι ότι ο λαός μας βρίσκεται σε κατάσταση προκεχωρημένης σήψης. 

Σε όλους αυτούς τους ελληναραίους που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων  μπορεί να συγκαταλέγονται και οι "μαϊμούδες" τυφλοί της Ζακύνθου, οι επίορκοι γιατροί που τσεπώνουν τα φακελλάκια, οι δημόσιοι υπάλληλοι που εισέπραξαν τα "γρηγορόσημα" κ.ο.κ. Εν τέλει ο παχύσαρκος εγγονός του στρατηγού Πάγκαλου (ο οποίος κατ' ιδίαν ομολογία είχε πάρει μέρος στον γαλλικό Μάη του '68 ) δεν είχε τελείως άδικο: Αν όχι για όλους, για τη συντριπτική πλειοψηφία των Νεοελλήνων πραγματικά ισχύει το  «Μαζί τα φάγαμε». Άλλωστε γι'αυτό εψήφιζαν οι ελληναραίοι τόσο χρόνια τον μακαρίτη τον Ανδρέα Παπανδρέου:  για το εύκολο χρήμα.

Εντελώς ξαφνικά, τώρα, οπότε ήρθε η εποχή των ισχνών αγελάδων, άρχισαν οι ελληναράδες να συνειδητοποιούν ότι οι μετανάστες είναι πρόβλημα. Πριν όμως από λίγα χρόνια, οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας απασχολούσαν αλλοδαπούς στα χωράφια τους, στις οικοδομές τους και στις επιχειρήσεις τους. Βλέπετε, «κοστίζανε» λιγότερο από ένα ημεδαπό εργαζόμενο. 

Αυτή ήταν και είναι η πραγματικότητα, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς. Λίγο-πολύ για τη χρεωκοπία της χώρας σαφώς είναι υπεύθυνο και το πόπολο που τώρα διαδηλώνει και φωνάζει στις πλατείες. Και για να είμαστε ειλικρινείς: Το πόπολο αγανάκτησε, επειδή τα όνειρα και οι οπτασίες της εύκολης κονόμας της δεκαετίας του 1980 και της ψευτογκλαμουριάς εκείνης του 1990 αλά Πέτρος Κωστόπουλος έλαβε τέλος. Ας μην κατηγορούμε λοιπόν την Τρόικα, τη Μέρκελ, το ΔΝΤ: τοκογλύφοι τσιφούτηδες είναι οι άνθρωποι, μας έδωσαν δανεικά, τώρα τα ζητάνε πίσω, την δουλειά τους κάνουνε. Άλλωστε εμείς τους τα ζητήσαμε.

Για να πάμε όμως, τώρα, να δούμε λίγο και αυτούς που αποκαλούνται "εθνικά σκεπτόμενοι", "εθνικοπατριώτες" κ.λπ. Εγώ έχω καταλάβει, όπως και πολλοί από εμάς στον Θεόδοτο, ότι ο λεγόμενος εθνικός ή πατριωτικός χώρος ζει σε μια virtual reality (εικονική πραγματικότητα),  όπου ο ελληνισμός, ξαφνικά με την βοήθεια των Ρώσων, των Πρώσσων, των Κινέζων ή κάποιων δυνάμεων από το υπερπέραν, θα επανακάμψει, θα επανιδρύσει την βυζαντινή αυτοκρατορία και τα σύνορά μας θα φτάσουν μέχρι την ινδική υποήπειρο. Κάποιοι άλλοι, ανεγκέφαλοι, ανακάλυψαν τον τελευταίο καιρό  ότι η συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ θα διαλύσει την Τουρκία. Ο τίτλος σπουδών μου δεν είναι στην Ψυχολογία ή στην Ψυχιατρική, αλλά από τα ελάχιστα που έχω διαβάσει, νομίζω ότι οι τέτοιου τύπου φαντασιώσεις μεγαλείου αποτελούν  ψυχική αρρώστεια.

Όλοι αυτοί οι "πατριώτες" διαβάζουνε μόνο μυθεύματα τύπου Βελόπουλου και Λιακόπουλου. Ποτέ τους όμως δεν μπήκανε στον κόπο να διαβάσουν Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία. Εάν όμως διαβάζανε Ιστορία και όχι Βελόπουλο και Λιακόπουλο, αμέσως  θα καταλάβαιναν ότι ένας έθνος, μία φυλή ακμάζει, μόνο όταν είναι πολεμική. 

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αλλά και οι βυζαντινοί ακμάσανε, μόνο όταν και όσο ήταν πολεμιστές. Δεν θα υπήρχε η κλασσική αρχαιότητα, εάν δεν υπήρχε η οπλιτική φάλαγγα, ώστε να πετάξει τους Πέρσες στη θάλασσα· ούτε η ελληνική γλώσσα θα γινόταν διεθνής κατά τους αλεξανδρινούς χρόνους και στη συνέχεια, εάν δεν υπήρχαν η μακεδονική φάλαγγα και η σάρισα. Ούτε όμως θα είχε ποτέ ανθήσει ο βυζαντινός  πολιτισμός του Μεσαίωνα, εάν δεν υπήρχαν οι κατάφρακτοι πολεμιστές και οι Ακρίτες. Θα θυμάστε τι έπραξε ο Βασίλειος ο Β', ο επονωμαζόμενος Βουλγαροκτόνος, στους Βούλγαρους αιχμάλωτους πολέμου; Τύφλωσε όλους, διότι τους θεώρησε ενόχους προδοσίας, αφήνοντας ανά εκατό ένα μονόφθαλμο, για να οδηγήσει τους υπόλοιπους «πίσω στα σπίτια τους».

Όσο αποτρόπαιο και αν φαίνεται το μέτρο αυτό της μαζικής τύφλωσης ακόμα και σε κάποιες "πατριωτάρες", αυτή ακριβώς η πράξη έσωσε την αυτοκρατορία. Αυτά που μας λέγανε στα σχολεία ότι οι Έλληνες δεν έκαναν κατακτητικούς πολέμους είναι, επιτρέψτε μου να το πω: κουραφέξαλα. Περισσότερο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε για τους πολεμιστές και κατακτητές αρχαίους Έλληνες και Βυζαντινούς παρά για τους φιλόσοφους, οι οποίοι εκτός από κάποιους πολύ λίγους (Ηράκλειτος π.χ., Πλάτων και Αριστοτέλης) δεν ήταν, ειδικά κατά την ελληνιστική περίοδο, παρά αμπελοφιλόσοφοι. Και τούτο, διότι όταν ψάχνεις το «βαθύτερο νόημα της ζωής» στα συμπόσια των δειπνοσοφιστών και όχι στα πεδία των μαχών, τότε εμφανίζεται κάποιος Αιμίλιος Παύλος με τις λεγεώνες του και δικαίως σε εξανδραποδίζει: Όταν είσαι μαλθακός και σε κατάσταση παρακμής μόνο δούλος σου αξίζει να γίνεις. Το ίδιο ακριβώς έργο "παίχτηκε" και περίπου 1.500 χρόνια μετά, στο Βυζάντιο, όταν αντί οι νέοι να γίνονται στρατιώτες, μπαίνανε στα μοναστήρια, όχι βέβαια επειδή είχανε ασκητική φύση και «κλίση προς τα θεία», αλλά απλώς για να αποφύγουν την στράτευση.

Ας επιστρέψουμε όμως στο  παρόν, διότι υπάρχουν κάποιοι εθνικόφρονες οι οποίοι πιστεύουν πως «πυλώνες του έθνους» είναι ο στρατός, η αστυνομία και η εκκλησία. Θα θυμάστε, ελπίζω, το ανεπανάληπτο σύνθημα της (κατά τις κακές γλώσσες) κυπατζίδικης φυλλάδας που μίλαγε για «τον λοχία που έρχεται με την ταχεία». Η ίδια φυλλάδα καλούσε τους νέους να σέβονται τις ένοπλες δυνάμεις (αυτές που φυλάνε τις φυτείες οπίου στο Αφγανιστάν και τις χασισοφυτείες στο Κοσυφοπέδιο), την αστυνομία που προστατεύει τους προαγωγούς και  πρεζέμπορους, αλλά ρίχνει χημικά σε γέροντες και παιδιά, και στην ελλαδική εκκλησία των κίναιδων ιεραρχών. (Εγώ που γράφω αυτές τις γραμμές είμαι ορθόδοξος.) 

Δυστυχώς αυτός ο λαός έχει ξεχάσει να πολεμάει - και θα εξηγήσω το γιατί. Όταν έγινε το περιστατικό στα Ίμια, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, όλοι έμειναν στα σπιτάκια τους. Και  όχι μόνο αυτό, αλλά και στις εκλογές του 1996 ο εθνοπροδότης Σημίτης εξελέγει πανηγυρικά. 

Οι Σέρβοι όμως, όταν οι προδότες της παγκοσμιοποίησης παρέδωσαν τους ήρωες Κάρατζιτς και Μλάντιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τα έκαναν άνω-κάτω, συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά ακόμα και στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Βεβαίως δεν ήσαν φλώροι ή, έστω, "ευπρεπείς" πατριώτες τύπου Βορίδη, Άδωνι ή Θανούλη Πλεύρη: Ήταν "αλήτες", δηλαδή σκινάδες, ροκάδες, χουλιγκάνοι και μηχανόβιοι. (Και μαζί τους  φυσικά ήτανε και βετεράνοι του πολέμου.) Τα ίδια έπραξαν και στο "gay pride" με αποτέλεσμα η σερβική κυβέρνηση να αναγκαστεί να το απαγορεύσει. Στα "gay pride" της Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όμως, δεν είδα τίποτα το ανάλογο από πατριώτες, ούτε ακραίους, ούτε light. Και φυσικά απαθέστατη έμεινε, στο σύνολό της, και η ελλαδική  εκκλησία.

Και κάτι πιο πρόσφατο:  Ένα γελοίο υποκείμενο, το οποίο είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε φτιάξει στο facebook μια σελίδα υβριστική κάποιου αγίου. Όταν ο τύπος αυτός πιάστηκε και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, οι ομοϊδεάτες του οργάνωσαν μια προκλητική εκδήλωση στα Εξάρχεια που διακωμωδούσε και εξύβριζε την Ορθόδοξη Πίστη. Κανείς δεν αντέδρασε ούτε δυναμικά, ούτε χλιαρά. Στην Ρωσία όμως όταν τρεις πόρνες λεσβίες, οι γνωστές Pussy Riots, προσέβαλαν με βάναυσο τρόπο την Ορθόδοξη Πίστη, οι εκεί πιστοί αντέδρασαν δυναμικά απαιτώντας την παραδειγματική τους τιμωρία. Μαζί στις συγκεντρώσεις αυτές ήσαν οργανώσεις βετεράνων, πατριωτικές ενώσεις, αλλά και αυτοί που οι εδώ "ευπρεπείς" ονομάζουν «αλήτες» (χούλιγκανς, σκίνς και bikers). Kαι επειδή έχω ταξιδέψει στη Ρωσία, πολύ συχνά, στα εκεί κατηχητικά τους, εκτός από το πνευματικό έργο, οι νέοι ασχολούνται και με πολεμικά σπόρ όπως πυγμαχία, πολεμικές τέχνες κ.λπ. Υπάρχουν δε και ιερείς που είναι κάτοχοι μαύρης ζώνης. Κάντε μια σύγκριση λοιπόν με τους δικούς μας τους παπάδες και τα δικά μας τα κατηχητικά: Ενώ ο κόσμος κυριολεκτικώς καίγεται, αυτοί ασχολούνται ακόμα με το αν η ρόκ και μέταλ μουσική και οι πολεμικές τέχνες  είναι «δημιουργήματα του διαβόλου». Αυτά φαίνεται ότι απασχολούν τους παπάδες της Ελλάδας: Καθόλου δεν τους απασχολεί το ότι η χώρα έχει γεμίσει Μουσουλμάνους ουαχαμπίτες, ότι παρελαύνει ανενόχλητο το "αδελφάτο" των κίναιδων και ότι φυσικά καθυβρίζεται η Ορθοδοξία από κάποια VIP κωλoσκατόπαιδα. Πάνω από όλα ευπρέπεια.

Που θέλω να καταλήξω; Όταν φαντασιώνεσαι ότι είσαι απόγονος του Λεωνίδα, του Μεγαλέξαντρου ή του Βουλγαροκτόνου, ας προσπαθείς τουλάχιστον να είσαι μαχητής, πολεμιστής και δημιουργός. Κανείς δεν σέβεται κάποιον για τους μεγάλους και τρανούς του προγόνους: Τον σεβασμό των άλλων τον κερδίζουμε αποκλειστικώς και μόνο με τα δικά μας, προσωπικά επιτεύγματα. Δυστυχώς όμως εμείς οι Νεοέλληνες είμαστε πάντοτε απόγονοι και ποτέ πρόγονοι κάποιου σπουδαίου – όπως είπε και ένας Κορσικανός.







26 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον εγώ ευχαρίστως προσυπογράφω αυτό το άρθρο.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tον Ιανουάριο του 1996 ζήσαμε το εθνικό ρεζιλίκι των Ιμίων. Τον Σεπτέμβρη του 1996, ο ίδιος λαός ψήφισε τον Σημίτη πανηγυρικά, επειδή ήταν...σοβαρός καθηγητής...Από εκείνη τη μέρα και έπειτα κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά της ηγεσίας, αλλά και του ίδιου του λαού...

    ΥΓ Οι περιβόητες λεσβοφεμινίστριες Pussy Riot είναι εβραϊκής καταγωγής (το κανάλι τους στο youtube έχει το όνομα τους γραμμένο με εβραϊκούς χαρακτήρες κλπ). Όλως περιέργως είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των δυτικών ΜΜΕ και της newageκαβαλίστριας Madonna...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι φίλε Synodinos, εγώ τότε ήμουν μικρός τα έζησα ως μαθητής λυκείου και όλους τους ηλίθιους να τρέχουν να αγοράσουν μετοχές του χρηματιστηρίου που θα έφτανε έλεγε ο εβραιοσημίτης στις 4000 μονάδες! Θυμάμαι και έναν συνασπισμένο δάσκαλο που είχαμε μετά τα Ίμια να λέει "και τι θέλατε να γίνει πόλεμος να χάσετε τους γονείς σας;".

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΙ..ΑΠΛΑ ΡΩΜΙΟΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!!Ρ Ω Μ Ι Ο Ι! ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟ!!!ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΦΡΟΝΗΜΑ.
    ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟ...ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ..ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΥΠΟΥ ΨΕΛΛΟΥ, ΟΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΔΙΠΛΟΜΑΤΕΣ, ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΣΑΛΟΝΟΘΡΕΦΤΟΙ ΓΕΝΙΚΑ. ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ!!!ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ! ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΟΝΟΥΜΕ ΟΛΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΣΩΣΤΑ??????ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"!!
    ΑΛΛΑ ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι του Θεόδοτου, οι αδυναμίες των νεοελλήνων είναι γνωστές ακόμη και στις παλιές καλύτερες μέρες της "ασφάλειας".
    Γνωστές είναι επίσης και οι εθνικές φυλετικές συνιστώσες,καθώς και ότι αυτή της σλαβικής είναι ανώτερη φαινοτυπικά από τα λείψανα του Ιμπραήμ κλπ κλπ.
    Και θα "συνεισφέρω" κάτι που πιθανώς αγνοείτε...πως ο Παπαρρηγόπουλος ευχόταν η γοτθική διέλευση να μη διέφευγε προς δύση (με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν)...αλλά να ενσωματούτο στο βυζάντιο με αποτέλεσμα την βελτίωση του γονοτυπικού του ανθρωπότυπου.
    Τι να κάνουμε, το βέλος της ιστορίας δεν μπορεί να γυρίσει πίσω γιά να αποφύγουμε τους σωματικούς και κυρίως τους ηθικούς βιασμούς.
    Η ευθύνη των πολιτικών γιά τα οικονομικά ναυάγια είναι απείρως μεγαλύτερη από αυτή των λαών, που δεν οφείλουν να είναι οικονομέτρες γιά να ελέγχουν τους (πλαστούς επί πλέον και με συναίνεση των εμπορομεγαλοκρατών που ζητούν τώρα τα ρέστα),εθνικούς λογαριασμούς.
    Με αυτά και αυτά το ερώτημα είναι, πέραν των θεωρητικών ιστορικών προσπαθειών γιά αυτογνωσίες (που ο καθένας μετράει και το timing τους σε σχέση με τα κοχλάζοντα στην περιοχή δρώμενα), ποιά είναι η συνολική πολιτική πρόταση γιά έξοδο από το αδιέξοδο;
    Ή έχουμε καταλάβει κάποιοι κάτι λάθος και εδώ γίνονται απλώς ιστορικές αναδιφήσεις;
    Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω να μή κάνετε κατάχρηση του όρου ελληναράδες κλπ διότι εδώ στο μπλόγκ, απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι, σχολιάζουν κυρίως άτομα ψύχραιμα και αξιοπρεπή κατά μεγίστη πλειοψηφία και η υπερχρήση τέτοιων όρων με εκτοξευμένο συνηθέστατα θυμικό σημαίνει πως δεν επιθυμείτε την επίσκεψη τους... εάν είναι έτσι είναι δικαίωμα σας και το μήνυμα ελήφθη, roger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολιτική πρόταση από το αδιέξοδο;
      1. Απέλαση όλων των μεταναστών (νομιμοποιημένων και μη)
      2. Επιστροφή στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, μολις αυτό επιτευχθεί και μπορεί να θραφει ο πληθυσμός τότε
      3. Έξοδος από το ευρώ και απόκτηση ξανά της δυνατότητας τύπωσης χρήματος
      4. Ανάπτυξη στρατιωτικής βιομηχανίας και αγορά πυρηνικών από τη Ρωσία

      Αυτά για αρχή.

      Διαγραφή
    2. Με καλύπτετε πλήρως, πλην ίσως του 1 (υπό απολύτως αυστηρότατες επιλεκτικές προυποθέσεις βεβαίως και γιά ελάχιστους αριθμούς) και του 4 που με υπερβαίνει γεωπολιτικά.
      Πρέπει να κάνετε όμως και κάτι δύσκολο (το γράφω με πραγματικό ενδιαφέρον)...να συνθέσετε τίμιες δυνάμεις που συνοδοιπορούν μεν αλλά έχουν πονεμένη ταυτότητα δέ και αυτό θέλει λεπτούς υπερβατικούς χειρισμούς που με αναγκάζουν να θυμηθώ τις τάξεις της Πολιτείας του Πλάτωνα...τους ολίγους σοφούς φύλακες, τους αρκετούς ευσταλείς και γενναίους πολεμιστές και τους υπερπληθείς παραγωγούς για να επιβιώνει όλο το σύστημα (όλοι γιά όλες τις θέσεις κατ' αξίαν και χωρίς ανιψιοκρατίες).
      Και κάτι άλλο που είπε ο Βιας "ΚΡΑΤΙΣΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝ ΕΝ Η ΠΑΝΤΕΣ ΩΣ ΤΥΡΑΝΝΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ" και σίγουρα η σημερινή "δημοκρατία" μόνο τέτοια δεν είναι αφού κόβεται και ράβεται κατά το δοκούν των κομπραδόρων χερσί "συνταγματολόγων".

      Διαγραφή
  5. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΦΙΛΕ ΡΩΜΑΝΟΦ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ: http://www.anixneuseis.gr/?p=2852?? ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΛΩ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ?. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΔΕ ΟΤΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ, Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ! ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΕΣ..
    ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΣΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αρθρογράφος έχει μπερδέψει λίγο τις περιστάσεις. Στη Σερβία όπου επολέμησαν και πολλοί Έλληνες η κατάσταση ήταν εμπόλεμη και μέσα στο χάος. Τότε κάνεις εύκολα το οτιδήποτε και βρίσκεις εύκολα το οτιδήποτε.Στην Ελλάδα υπάρχει νόμος και τάξη. Αν κάνεις τα δικά σου, απλά θα συλληφθείς. Όπως και σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε πως έβγαινε κάποιος και έκανε ότι ήθελε, οι ξένες δυνάμεις θα επέβαλλαν τη θέληση τους. Δεν είναι η Ελλάδα ξεκάρφωτη στο παγκόσμιο στερέωμα, ούτε έχει 1 δις πληθυσμό για να κάνει ότι γουστάρει. Υπάρχουν σύμμαχοι και δυνάμεις που επιτηρούν. Μάλιστα χάρη στον Μιλόσεβιτς και στις "παλικαριές" τους η χώρα τους κομματιάστηκε. Άλλο το θράσσος λοιπόν και άλλο η γεναιότητα. Θράσσος σημαίνει να έχει 10 μποφόρ και να μπαίνεις στη θάλασσα. Γενναιότητα σημαίνει να κρίνεις ανάλογα την περίσταση. Για παράδειγμα ο Μεταξάς αρνήθηκε να αναλάβει την ηγεσία στη Μικρά Ασία. Αντιθέτως, τα ζώα που μας πήγαν, μας κατέστρεψαν. Αυτά λέγει και ο Αριστοτέλης, αλλά προφανώς ο φίλος μας δεν τον διάβασε ποτέ. Τέλος, να θυμίσω στο φίλο μας πως οι αρχαίοι φιλόσοφοι όπως ο Σωκράτης, ο Ξενοφών ή ακόμα και διάφοροι κωμωδοί πολέμησαν σε πολλές μάχες και αυτό επέλεξαν να γράψουν στα μνήματα τους. Η Ελλάς δεν παρήκμασε λόγω του ότι οι Έλληνες έπαψαν να ειναι πολεμιστές αλλά εξαιτίας αυτού του πάθους που έχουμε για αλληλοσπαραγμό. Οι Ρωμαίοι ήσαν ελάχιστοι σε αριθμό όταν κέρδισαν οριστικώς τους Έλληνες της Μακεδονίας. Ήταν 700 μαζί με 30.000 άλλους Έλληνες μισθοφόρους εναντίον των Ελλήνων Μακεδόνων. Τα ίδια συνέβησαν και στην πτώση της Πόλης. Οι μισοί με τους Δυτικούς και οι άλλοι μισοί με τους Τούρκους. Όπως ακριβώς και οι πρόγονοι μας έτσι φαγωνόμεθα και εμείς σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον προηγούμενο ανώνυμο, απαντώ το εξής: Οι "ελληναραίοι" παντού και πάντα ζητούν προφάσεις, για να μη κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν. Ο Νικολάι Ρομανώφ υπήρξε σαφής: Εφόσον ο λαός υφίσταται παθητικά τα πάντα, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. Συμφωνώ και επαυξάνω: Όποιος θέλει να κάνει κάτι βρίσκει τρόπους. Όποιος δεν θέλει να κάνει τίποτα βρίσκει προφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι πρόφαση το ότι είμεθα μια χώρα 8 εκατομμυρίων με γηρασμένο πληθυσμό και απέναντί μας έχουμε την Τουρκία με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό. Είναι η πραγματικότης. Άναρθρες κραυγές έβγαζαν και οι Χουνταίοι και εχάθη η Κύπρος. Και τέλος πάντων δεν θα ακολουθήσουμε δεξιούς που μιλάνε για αντιμακεδονικό αγώνα. Εσείς που δεν είστε ελληναράδες κάντε αγώνα λοιπόν και αφήστε εμάς.
    Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βεβαίως θα κάνουμε τον αγώνα μας, αλλά όπως και όπου θέλουμε εμείς. Η Κύπρος δεν χάθηκε από τους "χουνταίους", αλλά από τον Ιωαννίδη, η αδερφή του οποίου είχε παντρευτεί Εβραίο. Και συνυπολογίζεται ο Καραμανλής: "Η Κύπρος είναι μακριά", τον Αραπάκη, που γύρισε τα υποβρύχια πίσω κ.λπ., κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω, σε όσους σχολίασαν το κείμενό μου , τους οποίους τους ευχαριστώ για τον κόπο που έκαναν να το διαβάσουν έστω και αν διαφωνούν μαζί μου.
    @ Synodinos και εθνοφρουρός ,δυστυχώς έτσι είναι ,μετά την πανωλεθρία των Ιμίων , αυτός ο λαός ψήφισε τον Κων/νο Σημίτη , το ίδιο έπραξε και το 2000 ,μετά την επίσης ατιμωτική παράδοση του Οτσαλάν, γιατί ο δείκτης του χρηματιστηρίου θα ανέβαινε στις 6000, ήταν η εποχή της φούσκας.
    @mortalos ,φίλε μου όποιος έχει διαθέση να πολεμήσει , αυτός είναι πραγματικά απόγονος του Λεωνίδα και του Βασίλειου του Β'. Όταν γράφω "εκκλησία" δεν εννοώ την Εκκλησία με την θεολογική έννοια ,αλλά τον οργανισμό που λέγεται ,ψευδεπίγραφα ίσως "Εκκκλησία της Ελλάδος" (βάζω και το Οικουμενικό Πατριαρχείο) που έχει καταδικάσει τον εθνοφυλετισμό ως αίρεση ,έχει στις τάξεις της κίναιδους ,έχει υιοθετήσει τον "οικουμενισμό" ,συνδιαλέγεται με παππικούς κλπ. Οι εξαιρέσεις δυστυχώς ,των άξιων κληρικών είναι απειροελάχιστες. Η εκκλησία ,πρέπει να παράγει πνευματικό έργο, συμφωνώ, απόλυτα. Πνευματικό έργο, είναι και η διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, η καλλιέργεια πολεμικού πνεύματος και φιλοπατρίας ,πρέπει να είναι μέσα στο έργο της Εκκλησίας. Άλλωστε τα μαχητικά αθλήματα ,βοηθούν τον χαρακτήρα ενός νέου. Οι σλάβικες εκκλησίες σαν εθνικές έχουν ονομάσει Αγίους τους εθνικούς τους ήρωες όπως τον Στέφαν Ντούσαν, τον Αλεξαντρ Νιέφσκυ κ.α ,η δική μας ουδέποτε σκέφτηκε να αγιοποιήσει τον Παλαιολόγο,τον Βουλγαροκτόνο τον Διάκο και τον Παπαφλέσσα.
    Δύστυχώς ,φίλε mortalos θα σε στεναχωρήσω ,οι σύγχρονοι στρατιωτικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι , πίστα σκυλιά της αστικομαρξιστικής εξουσίας, ας μην περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Και στο στρατό υπάρχουν εξαιρέσεις ,αλλά είναι απειροελάχιστες,απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Για το θέμα της Ρωσίας μια και το έθιξες , δεν είναι και εκεί όλα ανθηρά, θα μου επιτρέψεις να το αναλύσω με κείμενο την κατάσταση εκεί,και να το συζητήσουμε ,μια άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΡΟΜΑΝΩΦ..ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ???ΘΕΛΩ ΝΑΠΩ ΠΟΛΕΜΙΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ??ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ??'Η ΕΣΤΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΘΥΜΑ?? ΔΕΝ ΕΙΝΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ...ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΜΕ ΒΡΙΣΟΥΝ ΒΑΡΑΩ...ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
      ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ WAFFEN SS. ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΑΖΙ 'Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ... Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΟ. ΜΕΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ. ΤΑ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ...ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ", ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ.! ΚΑΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ, ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΟΜΑΧΟΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑΥΤΟ???ΟΙ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΛΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ???ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ??? ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ?
      ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΚ...ΛΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ.

      Διαγραφή
    2. φίλε Μόρταλε , δεν νομίζω ότι το "curriculum vitae" του καθενός που σχολιάζει ή αρθρογραφεί στον "Θεόδοτο" ενδιαφέρει τους αναγνώστες του. Άλλωστε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η φιλική αντιπαράθεση μεταξύ ημών. Την κριτική βεβαίως την δέχομαι ,αλάθητο έχει μόνο ο Πάππας. Νομίζω ότι επί της ουσίας συμφωνούμε : δλδ ότι υπάρχει κάτι σάπιο εις το βασίλειον της Δανιμαρκίας .
      Να σ'ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για τον κόπο σου να διαβάσεις το κείμενο μου και για τα σχόλια σου ,τα οποία είναι καλοδεχούμενα ,έστω και αν υπάρχει διαφωνία: στο κάτω της γραφής οι ζωντανοί άνθρωποι ,κρίνουν, επικρίνουν, συμφωνούν ή διαφωνούν.
      Με τις ευχές για ένα καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  11. @ ανώνυμος :
    Βεβαίως κύριε ανώνυμε ,γνωρίζω ότι ο Ξενοφών με την κάθοδο των Μυρίων , επέτυχε ένα στρατιωτικό άθλο, όπως επίσης ότι ο Αισχύλος προτιμούσε στον τύμβο του να γράψει ότι πήρε μέρος σαν Αθηναίος οπλίτης ,στους μηδικούς πολέμους, παρά ότι ήταν ένας μεγάλος (ο μέγιστος κατ'εμέ) τραγωδός. Και μια που αναφέρθηκατε σε Πλάτωνα ,Σωκράτη ,Αριστοτέλη, δεν απεκάλασα ,αυτούς τους εχθρούς του δημοκρατικού καρκίνου αμπελοφιλόσοφους ,αλλά τους διάφορους σοφιστές ,και τους ψευδοφιλόσοφους των ελληνιστικών χρόνων.
    Θεωρώ ,προσωπικά ,σαν περίοδο πραγματικής ακμής των ελληνικών φύλων ,την περίοδο που περιέγραψε ο Όμηρος και μετέπειτα την αρχαϊκή περίοδο την εποχή δλδ των Ηρώων. Η κλασσική αρχαιότητα ήταν για μένα ήταν η απαρχή της παρακμής των Ελλήνων. Όταν ,κατά την ταπεινή μου γνώμη,αναζητάς την Σοφία σημαίνει πλέον ότι την έχεις απωλέσει. Έχουμε από ότι καταλαβαίνω ,διαφορετική κοσμοθέαση, σεβαστό.
    Ομιλείτε επίσης για "real politik" ,συμφωνώ και εγώ πιστεύω ότι όποιος θέλει να ξεκινήσει εκστρατεία απελευθέρωσης της Πόλης και της Ιωνίας, με αυτές τις συνθήκες, είναι παράφρων. Άλλο όμως real politik ,άλλο όμως οσφυοκαμψία και επικύψεις.
    Αναφέρατε ότι είμαστε μόνο 8 εκατομύρια, οι απέναντι 70-80 εκατ. , και μιας και κάποιοι θέλουν σώνει και καλά συμμαχία με το Ισραήλ λέω: Το Ισραήλ είναι μόλις 8 εκατ. τα έχει βάλει με ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο γιατί; Γιατί οι όχι και τόσο απο την φύση τους πολεμιστές ιουδαίοι, κατόρθωσαν ,για να επιβιώσουν ,να φτιάξουν αξιόλογο στρατό. θα μου πείτε ,το Ισραήλ" έχει πίσω του ,ολόκληρο , λόμπυ στο Αμέρικα και αλλού. Σύμφωνοι, το δικό μας λόμπυ εκεί τι κάνει για να βοηθήσει την μητροπολιτική Ελλάδα; Τίποτα το ουσιαστικό ,φιλανθρωπίες ,τσάϊ και συμπάθεια και ψηφίζει Ομπάμα.
    Αναφερθήκατε στους Σέρβους , επιτρέψατε μου, λόγω σέρβικης καταγωγής ,να σας πω κάποια πράγματα που προφανώς αγνοείτε . Οι Σέρβοι έπραξαν το αυτονόητο δλγ υπεράσπιστηκαν περιοχές(και πληθυσμούς) που ιστορικά ανήκουν στο Σερβικό Έθνος ,από τις διαθέσεις Κροατών και μουσουλμάνων,και παρόλο που είχαν όλη την διεθνή κοινότητα εναντίων τους πολέμησαν και επέτυχαν και νίκες στα πεδία των μαχών. Ο "υπερπατριώτης" ,κατά τα δικά σας λεγόμενα ,Μιλόσεβιτς (τον θεωρώ προδότη) παρέδωσε την Κράϊνα στους Κροάτες ,εγκατέλειψε τους Σέρβους της Βοσνίας και παρέδωσε το σερβικό Κόσοβο στο ΝΑΤΟ, για να παραμείνει στην εξουσία.
    Και κλείνω ,για να μην σας κουράζω άλλο,επειδή ίσως θέλετε να μελετήσετε την αρχαιοελληνική γραμματεία "την οσφυακαμψία πολλοί ηγάπησαν τον οσφυοκάμπτη όμως ουδείς" . Απλά δείτε τον τρόπο που μας μεταχειρίζονται οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" σαν την πόρνη από την ελληνική ταινία "Τα κόκκινα φανάρια" που έκανε ότι ήθελε ο προαγωγός της, ο οποίος τησ φερόταν βάναυσα. Δυστυχώς με αυτή την πόρνη ,μοιάζει η (νεο)ελλάδα, οι μάλλον έτσι την κατήντησαν οι "συνετοί" και "ευπρεπείς" πολιτικοί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο ΠΟΤΕ ενας βαρβαρος σλαβος κρινει το πνευμα των Ελληνων φιλοσοφων?

      Διαγραφή
    2. από τότε που οι "βάρβαροι" Σλάβοι ,έχυσαν το αίμα τους σε Βοσνία (Σέρβοι) και χύνουν το αίμα τους στη Τσετσενία (Ρώσοι) για να μην γίνει η Ευρώπη και η Ελλάδα μαζί χαλιφάτο , οι ελληνίδες χανούμισες και τα ελληνόπουλα γιουσουφάκια στο χαρέμι κάποιου σαουδάραβα ουλεμά.
      Οι Αρχαίοι Έλληνες ήσαν θεοί ,και ναι ίσως κατέβασαν την ανθρωπότητα από τα δένδρα της αμάθειας οι σύγχρονοινεοέλληνες δυστυχώς ανέβηκαν αυτοί.
      Κάνε μου τη χάρη ,πήγαινε ν'ακούσεις τίποτα τσιφτετελοτράγουδα και άσε μας στην ησυχία μας.
      ΥΓ Κοζάκοι της Ρωσίας τον 21ο αιώνα¨:
      http://www.youtube.com/watch?v=kg66az1nbpE&feature=relmfu
      http://www.youtube.com/watch?v=_cD5_s0tPCU
      νεοέλληνες επίσης τον 21ο αιώνα:
      http://www.youtube.com/watch?v=pKcFEQlfdF4
      ποιοί είναι οι πολιτισμένοι και ποιοί οι βάρβαροι;

      Διαγραφή
  12. Kαι κάτι από την ελληνική γραμματεία:
    "Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί,πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν Θεούς έδειξε, τους δε ανθρώπους,τους μεν δούλους εποίησε, τους δε ελεύθερους." Αυτά για κάποιους "σώφρονες" και "ευπρεπείς" "ελληνοκεντρικούς".
    Έστω και ετεροχρονισμένα : Καλή εβδομάδα σε φίλους και εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν έχεις εχθρούς Νικολαι, εχθροί μας είναι τα προβλήματα που αφήσαμε να μας φορτώσουν βυσσοδομικά ξένα συμφέροντα με ΚΑΤΑπρόθυμους ντόπιους ολετήρες...που εν μέρει είμαστε κατά καιρούς και "εμείς" οι ίδιοι, γιατί δυστυχώς οι άνθρωποι γεννιούνται και λιγότερο γίνονται (παράδειγμα τα μέλη της ίδιας οικογένειας). Βέβαια ο σκληροτράχηλος αγροτικός βίος "μόρφωνε" τους εκ γενετής παλιοχαρακτήρες και δεν είχαμε παλαιότερα τους απίθανους εκφυλισμούς και εκθυλύνσεις του σήμερα, τώρα όμως δεν έχουμε τέτοια κουλτούρα και πρέπει με περίσκεψη (εμείς οι μεγαλύτεροι) να ισορροπήσουμε μεταξύ του Δημοσθενικού " πόλεμος ένδοξος αισχράς ειρήνης αιρετώτερος" και του Θουκιδύδειου "έστιν ο πόλεμος ουχ όπλον, αλλά δαπάνης"...πόσω μάλλον, συμπληρώνω, την σήμερον που δεν μετράει το τίμιο mano a mano.

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. βεβαίως και Ηράκλειτος. Και εμείς οι "βάρβαροι" Σλάβοι κάτι κατέχουμε από ελληνική γραμματεία D))))!!!

      Διαγραφή
  14. Κάποια σχόλια σε αυτό το άρθρο δεν δημοσιεύθηκαν και αυτό επειδή παραβαίνουν την πολιτική σχολίων του μπλοκ. Όσοι ενδιαφέρονται να σχολιάσουν ας διαβάσουν τους όρους πάνω δεξιά στο μπλοκ. Νομίζω όλοι μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να παρεκτρεπόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μηπως,λεω,μηπως να μελετουσαμε λιγο περισσοτερο την"ηθελημενα"σβησμενη ιστορια της Σπαρτης,αντι να τρεχουμε σε αλλα μερη ολιγον μακρινα,για ν'ανασυρουμε παραστασεις και μνημες που εξηγουν(;)τον εκφυλισμο μας ως εθνους;Αλλωστε ,μονον 242χλμ.απο Αθηνα(την αδικαιολογητα και προκλητικα προβαλλομενη απο"τοτε")βρισκεται η πολη του Λυκουργου του Λεωνιδα,του Κλεομενη κλπ κλπ...Τι ειχε η Σπαρτη παιδες Ελληνων και ¨θαφτηκε"τοοοοοσο πολυ στη διαδρομη της "Ιστοριας";Ουτε η Σπιναλογκα να ηταν...Και κατι αλλο:Γιατι ΔΕΝ(αρν)τμαται η μαχη του Μαραθωνα βρε παιδια;;;Η και η μαχη των Θερμοπυλων;;;;Περιεργο λιγο ε;Τι τυχη μπορει να εχει ενας λαος που δεν εχει απαντησεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ σε ερωτηματα του ειδους;;;Τι μελλον εχει ενας λαος που εχει αποκοπει ΕΝΤΕΛΩΣ απο την ΙΣΤΟΡΙΑ του;Μερικες αφελεις αποριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. George.
    Σκληρες αλήθειες. Δυστυχως ετσι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..." Ενώ ο κόσμος κυριολεκτικώς καίγεται, αυτοί ασχολούνται ακόμα με το αν η ρόκ και μέταλ μουσική και οι πολεμικές τέχνες είναι «δημιουργήματα του διαβόλου». Αυτά φαίνεται ότι απασχολούν τους παπάδες της Ελλάδας: Καθόλου δεν τους απασχολεί το ότι η χώρα έχει γεμίσει Μουσουλμάνους ουαχαμπίτες, ότι παρελαύνει ανενόχλητο το "αδελφάτο" των κίναιδων και ότι φυσικά καθυβρίζεται η Ορθοδοξία από κάποια VIP κωλoσκατόπαιδα. Πάνω από όλα ευπρέπεια."
    Πολυ σωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή