Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

TO ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1942-1944)

To παρόν άρθρο στάλθηκε από φίλο και αναγνώστη του μπλογκ, τα όσα αναφέρει είναι σίγουρο πως θα ξενίσουν πολλούς αλλά καθότι αποτελούν εξακριβωμένα στοιχεία θεωρούμε απαραίτητο να κοινοποιηθούν. Τα όσα περιγράφονται στο άρθρο, για την άθλια συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στους ίδιους τους ομοεθνείς τους, αλλά και απέναντι στους Γερμανούς, δεν ακυρώνουν κάποια περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς από πλευράς των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Περιστατικά όμως που αποτελούν πταίσματα μπροστά στα οργανωμένα εγκλήματα και αίσχη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μεταξύ 1943-1949 για τα οποία ασφαλώς δεν μιλάει κανείς...

Το άρθρο που θα διαβάσετε καλύπτει γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει άλλο άρθρο που θα αναφέρεται εκτενώς στη συμπεριφορά των Ελλήνων που πήγαν ως εργάτες στη Γερμανία την ίδια περίοδο...


Γράφει ο Ιωάννης Μπότσικας

H Aκρόπολη στα 1940
Τα σχετικά με το δράμα του Ελληνικού Λαού την περίοδο 1941-1942 λέγονται και ξαναλέγονται και συνεχώς επαναλαμβάνονται. Η νέα δε κυβέρνηση έχει βάλει και "ενημερωτικά βιντεάκια" να παίζουν στο μετρό. Τα μόνα βέβαια που δεν λέγονται σχετικώς είναι τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας αυτής και οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Για να δούμε λίγο τα γεγονότα λοιπόν… έτσι, μπας και ξεφύγουμε από τον καταιγισμό των οργάνων της καθεστωτικής προπαγάνδας.

Κατά συνέπεια, έχουμε και λέμε:


1. Οι Γερμανοί ΔΕΝ κήρυξαν πόλεμο στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Στρατεύματα του 3ου Ράιχ μπήκανε απλώς στην ελληνική επικράτεια, μόνο και μόνο για να διώξουν τους Άγγλους που είχε φέρει εδώ ο Μεταξάς. Γι’αυτό διακήρυξαν ότι έμπαιναν ως φίλοι, απέφυγαν όσο μπορούσαν τις εχθροπραξίες και βεβαίως δεν κράτησαν αιχμαλώτους.

2. Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία ήταν φιλική προς το 3ο Ράιχ. Στις 6 Απριλίου ανακοινώθηκε η γερμανική εισβολή και ήδη στις 9 είχε καταληφθεί η Θεσσαλονίκη. Αμέσως το Ελληνικό Στράτευμα που έως τότε πολεμούσε στη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία θέλησε –πολύ λογικά- να συνθηκολογήσει και αυτό θα το είχε κάνει στις 10 Απριλίου 1941 κιόλας, αν δεν αντιδρούσε ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ (που φοβόταν τους Άγγλους).

3. Ο ελληνικός λαός, κατά τις γερμανικές πηγές, ήταν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1941 κατά 60% γερμανόφιλος και σύμφωνα με άλλες (και ελληνικές) 99,999% απαθής. Η κατάσταση αυτή όμως, της ουσιαστικής φιλίας μεταξύ των στρατευμάτων κατοχής (ιδίως των γερμανικών) και των Ελλήνων άλλαξε ριζικά από τον Οκτώβριο του 1941, όταν έπεσε στην Αθήνα και τον Πειραιά η «Μεγάλη Πείνα».

4. Αυτή η «Μεγάλη Πείνα» υπήρξε γεγονός μοναδικό όχι μόνο στην κατεχόμενη Ευρώπη αλλά και στην κατεχόμενη Ελλάδα. Μόνο η πρωτεύουσα και το επίνειό της επείνασαν τότε – και περιστασιακώς ορισμένα νησιά (λόγω της διακοπής των συγκοινωνιών). Γιατί όμως;

5.  Τα αίτια της Μεγάλης Πείνας στον Πειραιά και την Αθήνα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής: 

α) Ο ναυτικός αποκλεισμός της χώρας μας από τους Άγγλους, οι οποίοι δεν άφησαν να έρθει στην Ελλάδα ούτε καν το στάρι που η κυβέρνηση Κορυζή είχε αγοράσει  από την Αυστραλία.

β) Η διακοπή των κρατικών επιδοτήσεων προς τους αγρότες, οπότε αυτοί προτιμούσαν να πουλάν τα προϊόντα τους σε μεσάζοντες και όχι στο Κράτος. 

γ) Η λόγω του πολέμου εξάρθρωση του συγκοινωνιακού δικτύου, η οποία εξάρθρωση έπληξε φυσικά την Αθήνα και τον Πειραιά κατά κύριο λόγο.

δ) Η απαγόρευση από πλευράς των Βρετανών οποιασδήποτε βοηθείας σε τρόφιμα από τις συμμαχικές δυνάμεις για να τραφεί ο πληθυσμός που πεινούσε στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam φτιάχθηκε από Βρετανούς διανοούμενους για να βοηθηθεί ο πληθυσμός στην Ελλάδα, αλλά η βρετανική κυβέρνηση απαγόρευσε κάθε τέτοια δραστηριότητα. Αυτό ασφαλώς δεν θα πρέπει να δώσει τροφή σε θεωρίες πως οι «κακοι» και «ανθέλληνες» Βρετανοί, θέλανε το κακό των Ελλήνων. Η αιτία για τη βρετανική άρνηση βοηθείας στην Ελλάδα ήταν πως η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε πλέον γερμανικό έδαφος και θεωρήθηκε πως τα τρόφιμα μπορεί να κατέληγαν στο γερμανικό στρατό. 

ε) Κύριο αίτιο όμως υπήρξε η αθλιότητα της «Μαύρης Αγοράς», στην οποία με πάθος και αποτελεσματικότητα επιδόθηκε μεγάλο μέρος των Ελλήνων, με άμεση συνέπεια τη λιμοκτονία των υπόλοιπων ομοεθνών τους. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η «Μαύρη Αγορά» είχε αρχίσει ΠΡΙΝ από την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, δηλαδή επί Μεταξά. Στη συνέχεια γιγαντώθηκε κυρίως λόγω της απροθυμίας των κατοχικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν με πυγμή τους μαυραγορίτες. Ο Τσολάκογλου π.χ. τους μάζευε και τους έκανε… συστάσεις με αποτέλεσμα αυτοί να επιδίδονται με ακόμα μεγαλύτερο πάθος στην εθνοκτόνα δραστηριότητά τους. 

Ο Hermann Neubacher 
Τελικά μπήκαν στη μέση οι Γερμανοί οι οποίοι, ερμηνεύοντας σφαλερά τη νοοτροπία των μαυραγοριτών (πίστεψαν δηλαδή πως οι άλλοι θα παραδειγματιστούν και θα σταματήσουν) δυστυχώς κρέμασαν ΜΟΝΟ 2-3 από δαύτους. Τους άλλους που μπόρεσαν να πιάσουν (όσους δηλαδή μπόρεσαν να αποσπάσουν από τα χέρια των ελληνικών αρχών που τους προστάτευαν μανιωδώς) τους έστειλαν, επίσης δυστυχώς, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (αντί να τους εκτελέσουν με ιδιαιτέρως συνοπτικές διαδικασίες), από τα οποία στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετά το τέλος του πολέμου, αυτοί επέστρεψαν σαν «ήρωες της εθνικής αντίστασης». Να τι θα πει Ελλάδα… και όποιος δεν το’χει καταλάβει ακόμα… τι να του κάνει ο Θεόδοτος γενικώς και εγώ ιδιαιτέρως.

Βεβαίως, υπήρξαν και άλλα αίτια, όπως η χρήση, κατά τους πρώτους μήνες της Κατοχής των περίφημων «κατοχικών μάρκων» από τη Wehrmacht, τα οποία ουσιαστικώς ήταν χωρίς αξία. Αυτό όμως το κατανόησαν γρήγορα οι γερμανικές στρατιωτικές αρχές  - και σιωπηρά επέτρεψαν, λόγω του ότι η Wehrmacht, σε αντίθεση με τον στρατό των Η.Π.Α. ΔΕΝ είχε αξιόλογη επιμελητεία και οι συναλλαγές  μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων γίνονταν σε χρυσάφι – ιδίως σε λίρες Αγγλίας.

Η κατάσταση της πείνας όμως εξακολουθούσε. Και το καλοκαίρι του 1942, καθώς οι μαυραγορίτες (υπό την στοργική προστασία των ελληνικών αρχών εξυπακούεται) προετοιμάζονταν για τον δεύτερο γύρο, ασχολήθηκε με το ζήτημα ο ίδιος ο Χίτλερ προσωπικά και έστειλε στην Ελλάδα, ως προσωπικό του απεσταλμένο, τον Χέρμαν Νοϋμπάχερ (Hermann Neubacher) έναν ταλαντούχο αρχιτέκτονα, πρώην δήμαρχο της Βιέννης, με σκοπό να συμμαζέψει τους μαυραγορίτες και τους προστάτες τους. Αυτός ήρθε στην Αθήνα κατά το φθινόπωρο του 1942 – και ταχύτατα έφερε σε πέρας ό,τι παγκοσμίως αποκλήθηκε «Θαύμα».

Συγκεκριμένα:

1. Έχοντας κατανοήσει ότι οι ελληνικές αρχές και ιδίως η Αστυνομία Πόλεων αλλά και η Χωροφυλακή προστάτευαν τους μαυραγορίτες που υποτίθεται πως «καταδίωκαν και προσπαθούσαν να τους πιάσουν, για να τους επιβάλουν τη δίκαιη τιμωρία τους» και τα λοιπά που μόνο σε τριτοκοσμική χώρα (εκείνης της εποχής) μπορούσαν  να λέγονται, είχε την ευφυέστατη ιδέα να αφήσει ελεύθερη τη μαύρη αγορά. Με άλλα λόγια, έδωσε εντολή να σταματήσει η –δήθεν- «καταδίωξη» των μαυραγοριτών, οπότε άρχισε ο συναγωνισμός μεταξύ αυτών των τελευταίων και οι τιμές των τροφίμων έπεσαν κατακόρυφα.

2. Για να στηρίξει τη δραχμή, ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1.330.000 ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ώστε το εθνικό μας νόμισμα να αποκτήσει και πάλι αντίκρυσμα σε χρυσό (δεδομένου ότι το επί της εποχής Μεταξά χρυσάφι είχε φυγαδευθεί στην Αφρική λίγο πριν από την είσοδο στην Αθήνα της Wehrmacht). Οπότε ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι απέγιναν αυτές οι 1.330.000 λίρες; Ή –για να μιλήσουμε με όρους σημερινούς: Ποιος –πιθανότατα ευσεβής- Έλλην και βεβαίως απευθείας απόγονος του Περικλή τις έφαγε; Και ακόμα: Ένας τις έφαγε μόνος του ή πολλοί μαζί – ενωμένοι «σα γροθιά» στη μάσα (κατά το «μαζί τα φάγαμε»);

3. Με προσωπική συγκατάθεση του Αδόλφου Χίτλερ και του Υπουργού Οικονομικών του 3ου Ράιχ Βάλτερ Φουνκ (Walther Funk) κράτησε σταθερή την επίσημη ισοτιμία του γερμανικού μάρκου προς τη δραχμή: 1 Reichsmark= 60 δραχμές. Βέβαια, οι Έλληνες αετονύχηδες αντάλλασσαν το Μάρκο του Ράϊχ προς 5.000 ή και 6.000 δραχμές (όπως ήταν πια η πραγματική αξία του Reichsmark). Αυτή την τελείως εικονική επίσημη ισοτιμία (1 μαρκο προς 60 δραχμές) την επέβαλαν οι Γερμανοί, προκειμένου να διευκολύνουν την αγορά αγαθών από Έλληνες στη Γερμανία και να ανακουφίσουν έτσι τους «δυστυχείς και αναξιοπαθούντες Έλληνες».

Κακό του κεφαλιού τους (των Γερμανών). Διότι οι «τίμιοι Έλληνες έμποροι» προικισμένοι με το χιλιοτραγουδημένο «δαιμόνιο της Φυλής» αγόραζαν στο έρμο το γερμανικό Ράϊχ προϊόντα, με την επίσημη ισοτιμία, αξίας 100 Μάρκων του Ράϊχ π.χ., πληρώνοντας έτσι 6.000 δρχ., και μετά τα πουλούσαν στην Ελλάδα εισπράττοντας, χωρίς να υπολογίσουμε τα «έξοδα μεταφοράς», «νομίμου κέρδους» (αυτό το «νόμιμο» πολύ μ’αρέσει άμα τ’ακούω από Έλληνες στην Ελλάδα) τουλάχιστον 600.000 δρχ. Ο Νοϋμπάχερ βέβαια το μυρίστηκε το κόλπο και προσπάθησε –ο έρμος!- να αναχαιτίσει την εν λόγω εκδήλωση του «εμπορικού δαιμονίου» των ομοεθνών μας, απαγορεύοντας τη μετατρεψιμότητα  δραχμών σε μάρκα μέσα στο Ράϊχ. Με άλλα λόγια, όποιος πήγαινε για «εμπορικές συναλλαγές» στη Γερμανία έπρεπε να παίρνει μαζί του μάρκα από την Ελλάδα, οπότε –ιδίως εάν ήθελε πολλά, «για να αγοράσει διάφορα αγαθά και να ανακουφίσει τον πεινασμένο Ελληνικό Λαό»- έπρεπε να τα βρει σε τιμή πολύ ανώτερη από εκείνη των 60 δρχ. ανά Μάρκο. Τότε όμως άρχισε η ανείπωτη τραγωδία των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής. Δηλαδή:

O Walther Funk
Οι Γερμανοί φαντάροι και αξιωματικοί πληρώνονταν σε μάρκα. Πήγαινε λοιπόν ο Γερμανός φανταράκος σε κεντρικό περίπτερο να πάρει τσιγάρα π.χ. και ο περιπτεράς (στο κόλπο, καθότι προικισμένος με το «αθάνατο Ελληνικό δαιμόνιο») του έλεγε π.χ.: «Το πακέτο τα τσιγάρα που θέλεις κάνει 6.000 δρχ. διά 60 δραχμές το μάρκο θέλω 100 μάρκα». Ach so! βογγούσε ο φανταράκος και προσπαθούσε να «αποδείξει» ότι το μάρκο έκανε πια 6.000 και 7.000 δραχμές. Ο περιπτεράς ανάλγητος (προφανώς έκανε και αυτός «Αντίσταση»): «Ιχ φωνάξει Φελντπολιτσάϊ, Γκεστάπο! Καμεράντεν σνελλ!» Μόλις άκουγε «Πολιτσάϊ» και «Γκεστάπο» ο Γερμανός φανταράκος παρέλυε από το φόβο του (τα γερμανικά στρατοδικεία ήταν πολύ πιο αυστηρά για τους Γερμανούς παρά για τους «κατεχόμενους») κι έδινε ολόκληρο σχεδόν το μισθό του για να πάρει 22 τσιγάρα (τόσα ήταν τότε το πακέτο). Και μετά…λιμοκτονούσε (ο Γερμανός φαντάρος)! Πήγαινε να ζητιανέψει λίγο γάλα από συναδέλφους του στην κουζίνα του συντάγματος (που έδινε τρόφιμα αλλά σε πολύ μικρή κλίμακα, λόγω του ότι οι Γερμανοί στρατιωτικοί πληρώνονταν, οπότε έπρεπε μόνοι τους να αγοράζουν φαγώσιμα) και ούτω καθ’εξής.

Η τραγελαφική αυτή κατάσταση πήρε τέτοιες διαστάσεις στις αρχές του 1943, ώστε μια γερμανική εφημερίδα, η Frankfurter Zeitung, έστειλε ειδικό απεσταλμένο στην Αθήνα να «δει τι γίνεται». Και τι να δει αυτός ο ειδικός απεσταλμένος; Σας ερωτώ: τι να δει; Είδε τους πολυάριθμους μαυραγορίτες και τα πλήθη των συνεργατών τους να καταβροχθίζουν τσιπούρες (όχι ιχθυοτροφείου αλλά ελευθέρας βοσκής) και συναγρίδες στις παραθαλάσσιες ταβέρνες, να πίνουν μπουκάλες πανάκριβο κρασί – και από κοντά οι Γερμανοί φαντάροι να «χαζεύουν» παριστάνοντας –για λόγους αξιοπρέπειας- πως δεν καταλάβαιναν τι γίνεται.

Να τι θα πει Ελλάδα, αγαπητοί αναγνώστες του Θεόδοτου! Και για να μην αρχίσουν οι εξυπνάδες του τύπου «χιτλερική εφημερίδα ήταν αυτή που τά’γραφε αυτά», σας πληροφορώ ότι η «Φρανκφούρτερ Τσάϊτουνγκ» ήταν η μόνη γερμανική εφημερίδα που είχε διατηρήσει μια ανεξαρτησία από το ναζιστικό υπουργείο προπαγάνδας, με αποτέλεσμα να κλείσει την άνοιξη του 1943.

Αυτά προς το παρόν. Και έτσι για να κλείσουμε προσθέτοντας και την τελική πινελιά: Το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη βεβαίως το ξέρετε όλοι σας. Ανείπωτα μαρτύρια μας περιγράφει ο μακαρίτης συγγραφεύς του, τα οποία υπέστη αυτός και οι συγκρατούμενοί του σε αυτό το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ουδείς λόγος υπάρχει να αμφιβάλλει κανείς για την αλήθεια των όσων φρικιαστικών περιγράφει στο έργο του ο συγγραφεύς, τα οποία άλλωστε έγιναν και τραγούδι από τον Εθνικό μας Μουσουργό, Μίκη Θεοδωράκη. Ένα μόνο δεν μας είπαν ποτέ ούτε ο Καμπανέλλης, ούτε ο Θεοδωράκης, ούτε οι άπειροι θαυμαστές και των δύο: Πού και γιατί πιάστηκε από τις γερμανικές αρχές ο Καμπανέλλης. Εγώ αγνοώ την απάντηση και στα δύο ερωτήματα.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; (Να  βρω την απάντηση δηλαδή). 


60 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό κείμενο ,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενοχλήσει πολλούς "εθνικά" "σκεπτόμενους" ! Τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχει μια έντονη αντιγερμανική υστερία, που έχει φτάσει να θεωρεί τους Γερμανούς υπεύθυνους για όλα τα δεινά αυτού του τόπου. Γιατί άραγε οι δημιουργοί αυτών των βιντεοκλιπ δεν μας αναφέρουν τα γεγονότα που οδήγησαν στις σφαγές της Κάνδανου ,των Καλαβρύτων ,του Διστόμου και αλλού; Μήπως γιατί οι ελασίτες όχι μόνο σκότωσαν Γερμανούς στρατιώτες αλλά και ασέλγησαν στα πτώματα τους;
    Στην Κάνδανο οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έμειναν άφωνοι όταν αντίκρυσαν τον τρόπο που οι "ηρωϊκοί' αντιφα κρήτες συμπεριφέρθηκαν σε συναδέλφους τους!
    Αυτά ξέχασαν να τα αναφέρουν οι δημιουργοί των βιντεοκλιπ!
    Όπως ξέχασαν να αναφέρουν την συμμετοχή Γερμανών φιλελλήνων στον αγώνα της εθνικής παλιγενεσίας του 1821!
    Η σύγχρονη Γερμανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προτεκτοράτο των "αφορολόγητων" αυτό όμως ξεχνούν να μας τα πούν τόσο οι αριστεροί όσο και οι "εθνικά" "σκεπτόμενοι" νεοαντιστασιακοί"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το αρθρο σας,ετσι για να μαθαινουν καποιοι και την αλλη πλευρα του νομισματος,αρκετα με την κοκκινη προπαγανδα τοσα χρονια!Και αυτο το αντιγερμανικο μενος συνεχεια...ακομη και στο ποδοσφαιρο..υποστηριζουμε(-νε) οποιαδηποτε αλλη ομαδα εκτος γερμανιας-ειτε σε εθνικο επιπεδο ειτε σε συλλογους αλλα οι τουρκοι ειναι φιλοι μας,ετσι?κανουν οτι μπορουν να διαγραψουν την ιστορια!αντε ρε νεοελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλο κειμενο,ετσι για να μην μας βγαινει μαγκας ο καθε απογονος Ελασιτων,και φυσικα ο "κορυφαιος αντιστασιακος"...ο γλοιωδης ο Γλεζος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να βαζετε πηγες να ενισχυετε τους ισχυρισμους μας προς τους αντιφασιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ= Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ -- ΑΠΗΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ισχύει αυτό.
      Η πείνα έπληξε τις μεγάλες πόλεις τον χειμώνα το 1941-42. Τότε το ΕΑΜ ήταν στα σπάργανα και ο στρατός του ο ΕΛΑΣ δεν είχε καν σχηματιστεί. Πρακτικά τα πρώτα αντάρτικα τμήματα το ΕΛΑΣ έκαναν την εμφάνισή τους τον Μάιο του 1942 στην Φθιώτιδα με αρχηγό τον γνωστό δηλωσία.

      Για την πείνα της Κατοχής υπάρχουν πολλοί ένοχοι. Θεωρώ ότι οι Άγγλοι φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

      Διαγραφή
    2. @HΛΙΑΚΟΣ

      Δεν ευθύνονται οι Άγγλοι επειδή κάποιοι νεοέλληνες εκμεταλλεύονταν την πείνα άλλων νεοελλήνων. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους δεν ειναι δυνατόν μονίμως να ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Την κύρια (εάν όχι και αποκλειστική) ευθύνη για τη μαύρη αγορά τη φέρουν οι νεοέλληνες, οι υπόλοιποι ακολουθούν, με προτελευταίους τους Αγγλούς και τελευταίους τους Γερμανούς.

      Διαγραφή
  6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΑΝΤΙ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ".........ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ "ΑΝΤΙ-ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ"......

    ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΡΑΙΩΝΕΣ "ΚΑΤΟΧΕΣ",ΟΠΩΣ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ").............ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΡΙΕΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 1941-1944.........

    ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ)..... ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ...ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ)......

    ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ "ΤΑΞΙΚΟΥΣ" Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΑΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ...........

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟ 41..........ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ,ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β)......ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΠΕΤΑΣΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ..........

    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΛΙΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ........ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ" ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.......ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΕΙΣ .......

    ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ......Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ..........ΕΒΑΛΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ......

    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ,ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ , τΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ,ΤΟΥ ΕΑΜ ,κτλ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗ " Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"......

    ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΙ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βιβλιο ειναι εξαντλημενο; Το εχει σε pdf καποιος να το αναρτησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΑΚΩΒΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗ " Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", http://www.thulebooks.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1745&category_id=40&option=com_virtuemart&Itemid=79

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωρισμένα στοιχεία περιλαμβάνονται στα τελευταία βιβλία του Δημοσθένη Κούκουνα.
    Ιωάννης Μπότσικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άρθρο που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νομίζω ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου η αριστερή (με την καπιταλιστική τσέπη) κυβέρνηση ΤΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει πάραυτα πολεμικές αποζημιώσεις από την κυβέρνηση του Ιράν δια τα δεινά και τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάς από τα στρατεύματα του Δαρείου και του Ξέρξη ,και τα χρήματα αυτά να διατεθούν δια την ανακούφιση των παράτυπων (sic) μεταναστών, την δωρεάν χορήγηση χασίς και λοιπών ναρκωτικών ουσιών στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών , στην επιδότηση όσων ζευγαριών του ιδίου φύλου θέλουν να τελέσουν γάμο και γιατί όχι μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους της πρώτης φορά(;!) αριστερά την κρατική συμμετοχή στις εγχειρήσεις και στις ορμονικές θεραπείες των transgenders!!!!!
    Και επειδή ,για να σοβαρευτούμε ,σύντομα έρχεται η λυπητερή (δλδ η φοροκαταιγίδα) εύχομαι σε όσους ψήφισαν ΤΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αλλά και στους υπόλοιπους ψηφοφόρους του δημοκρατικού τόξου) περαστικά και καλά να πάθετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα παλαιότερο, σε αναθεωρητικό ύφος άρθρο σας για την Ιερά Εξέταση είχε μια κάποια επιτυχία. Το τωρινό ξεφεύγει εντελώς. Ακόμα και αν ξεχάσουμε τα πάντα, το ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ κατοχικό δάνειο ανατρέπει όλα όσα γράφετε. Ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ το αναγνώριζε και είχε πληρώσει δυο δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως ακριβώς το κατοχικό δάνειο ανατρέπει τη μαυρη αγορά, την ισοτιμία μάρκου-δραχμής και τις απατεωνίες των νεοελλήνων εμπόρων εις βαρος των ομοεθνων τους και τα λοιπά τραγελαφικά, παραμένει ασφαλώς ένα μυστήριο το οποίο δεν μπήκες στο κόπο να μας το εξηγήσεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν ανατρέπει τη μαύρη αγορά αλλά ο τίτλος σας όπως και μεγάλο μέρος του άρθρου είναι άστοχο. Οι Γερμανοί δεν υπέφεραν στην Ελλάδα. Κατακτητές ήσαν, έβαλαν τους Έλληνες να πάρουν αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, υπήρξε καταναγκαστική εργασία των κατακτημένων και αν δεν ανατίναζαν την ΕΣΠΟ κάποιοι Έλληνες θα πολεμούσαν στο ανατολικό μέτωπο. Ειδικότερα η μαύρη αγορά συνέβη μόνο στην Αθήνα απο ελάχιστα άτομα και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά και την καταστροφή των σιδηροδρόμων είχαμε οτι είχαμε. Ακόμα και αν δεν υπήρχε μαύρη αγορά πάλι την ίδια πείνα θα είχαμε. Απλώς δεν θα είχαμε "αναδιανομή εισοδήματος". Όταν συνέβαιναν όλα αυτά ποιοί είχαν στα χέρι τους τη διοίκηση της χώρας; Αν για παράδειγμα λέγατε πως απο τους συμμάχους Άγγλους υποφέραμε περισσότερο απο οτι απο τους Γερμανούς θα ήσασταν εύστοχοι. Ή οτι η όποια βία των Γερμανών στην Ελλάδα είναι διαστρεβλωμένη και παραφουσκωμένη. Έτσι όπως γράφετε όμως χάνετε την όποια ισχύ των επιχειρημάτων σας. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως οι νεοέλληνες είναι τεμπελχανάδες μαρξιστές και απαιτούν το κατοχικό δάνειο για να διοριστούν στο δημόσιο και πάλι δίκαιο έχουν και το δίκαιο αυτό αναγνωρίστηκε απο τον ίδιο τον Χίτλερ. Τέλος είναι λίγο αστείο να λέμε πως η Ελλάδα εκβιάζει τη Γερμανία και να θεωρούμε πως οι σχολαστικοί Γερμανοί δεν έχουν οτι αρχεία χρειάζονται.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος4 Ιουνίου 2015 - 11:11 μ.μ.

      Εν συντομία:

      1. Η μαύρη αγορά ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο φαινόμενο, ας μην προσπαθούμε να αμφισβητήσουμε τα αυτονόητα.

      2. τα "ακόμα κι αν" είναι υποθετικά και οι υποθέσεις είναι απλά υποθέσεις και ανάξιες λόγου στο συγκεκριμένο ζήτημα καθότι δεν γίνεται να αποδειχθούν.

      3. Το κατοχικό δάνειο το πήρε η γερμανική κυβέρνηση, δεν το μοίρασε στους Γερμανούς φαντάρους στην Ελλάδα, οι οποίοι όπως καταδεικνύεται στο άρθρο αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λόγω της ισοτιμίας που είχε επιβάλει η γερμανική διοίκηση καθώς και λόγω των αετονύχηδων και δαιμόνιων νεοελλήνων εμπόρων...

      Η εμμονή δε με αυτό είναι κάπως αστεία έπειτα από τα δις που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα από τη Γερμανία (αλλά και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ας θυμηθούμε πως λεφτά στην Ελλάδα μας δίνει μέχρι και η Σλοβακία και η Σλοβενία...). Ίσως οι Γερμανοί να πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των νεοελλήνων, να φτιάξουν και αυτοί μια επιτροπή για το "κούρεμα του χρέους" και να αρχίσουν να ζητούν ότι και οι Έλληνες. Νομίζω πως εάν είναι να κουρευτεί το ελληνικό χρέος, καλό είναι να προχωρήσουμε σε ένα γενικευμένο σβήσιμο χρεών. Τίμια πράγματα, μη μας λένε και πονηρούς!

      4. Η συμμετοχή στο ανατολικό μέτωπο ήταν σε εθελοντική βάση, όχι υποχρεωτική, εάν είχες την αντίληψη πως ίσχυε το πρώτο τότε φοβάμαι πως θα πρέπει να σταματήσεις να διαβάζεις "Μικρό Ήρωα" ως ιστορικό κείμενο.

      5. Όχι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση πλέον να εκβιάσει τη Γερμανία, αν και είναι δεδομένο πως οι νεοέλληνες πολύ θα το ήθελαν αρκεί ο εκβιασμός να ξεπληρωνόταν σε ευρώ. Αυτό δε σημαίνει πως οι Γερμανοί δεν πληρώνουν ακόμα για τον Β'ΠΠ, πληρώνουν (και σε χρήμα και σε υλικό) αλλά... ας πούμε πως οι νεοέλληνες δεν έχουν ούτε το λόμπυ ούτε και τη δυνατότητα να προβληθούν στην παγκόσμια κοινότητα ως "φτωχοί και δύστυχοι" όπως κάνει η Ναμίμπια. Πλέον η άποψη της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι πως οι νεοέλληνες είναι απλά τεμπέληδες και θα κάνουν το παν για να αρπάξουν μερικά χρήματα με οποιαδήποτε δικαιολογία και από οποιονδήποτε. Συνεπώς ότι διεκδικήσεις είχε η Ελλάδα για το κατοχικό δάνειο δεν έχουν ελπίδες.

      Αλλά για να έχουμε και καλό ερώτημα, ας πούμε ότι οι Γερμανοί μας πληρώνουν όλο το χρέος του κατοχικού δανείου και ας πούμε οτι η ΕΕ και το ΔΝΤ και οι πάντες μας σβήνουν το χρέος. Τι ακριβώς θα αλλάξει; Με δανεικά δε ζούμε; Από αυτούς δε δανειζόμαστε και θα ξαναδανειστούμε;
      Κι ας πούμε επίσης πως μας χαρίζουν και μερικά εκατοντάδες δις επειδή "τους κατεβάσαμε από τα δένδρα" και επειδή "εφεύραμε τη δημοκρατία" και επειδή "είμαστε και θερμοί γκρίκ λοβερς". Τι θα γίνει έπειτα; Θα ξαναδιοριστούν μερικά εκατομμύρια συριζοπασόκοι στο δημόσιο και σε 10 χρόνια θα ξαναχρωστάμε τα ίδια και περισσότερα...
      Νομίζω ήρθε η ώρα ως λαός να ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ, να δούμε την ιστορία ΚΑΤΑΜΑΤΑ και να δούμε ποιές είναι οι δυνατότητες μας, όταν επιτευχθεί αυτό, ίσως υπάρξει ελπίδα για αυτό το λαό. Αν και προσωπικά αμφιβάλλω πως οι νεοέλληνες είναι ικανοί για οποιαδήποτε, έστω και επιδερμική, αυτοκριτική και ομφαλοσκόπηση.

      Αυτά, καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμος4 Ιουνίου 2015 - 11:11 μ.μ.

      Άψογα τα επιχειρήματα σου με κάλυψαν.

      Διαγραφή
    5. Θεόδοτος 4 Ιουνίου 2015 - 11:45 μ.μ.

      Περὶ κατοχικοῦ δανείου καὶ κουραφέξαλα, λόγῳ τεράστιου πληθωρισμοῦ τῶν δραχμῶν, μετὰ τὴν Κατοχή, βγῆκε νόμος ὁ ὁποῖος μετέτρεπε ὅλα τὰ χρέη σὲ νέες δραχμὲς γιὰ ὅλους ἀνεξαιρέτως μὲ ἰσοτιμία 1 <> = 50.000.000.000 <> δραχμές.
      Ψάξ΄ το λίγο (ΝΟΜΟΣ υπ’ αριθ. 18 της 9/10 Νοεμ. 1944).
      Γιατὶ νομίζεις δὲν ζητᾶνε τὰ τζιμάνια οἱ πολιτικοί μας τὸ δάνειο; Χαζοὶ εἶναι οἱ γερμανοί;
      Ἄσε ποῦ ὅπου τὸ λέω τὴν ἀκούω κιόλας.

      Διαγραφή
    6. Ξέχασα, ἐδῶ τὸ βρῆκα:
      http://www.e-themis.gov.gr/Portal/files/volumes/temp/%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3%2026.doc

      Διαγραφή
  13. Ενταξει ομως μην αφησουμε να εννοηθει οτι οι γερμανοι μας αγαπουσαν κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον "συνάδελφο ιστολόγο" (sic).... Το σχόλιο σου ανήκει στην ίδια κατηγορία αρκετών σχολίων που λάβαμε για αυτό το άρθρο και που έχουν την ίδια "επιχειρηματολογία" (ή καλύτερα πλήρη έλλειψη τέτοιας) και την ίδια φρασεολογία, η οποία πάνω κάτω είναι η ακόλουθη: "οι κακοί γερμανοί ναζί ρουφήξαν το μπλαντι των περήφανων Ελλήνων". Καθότι τέτοια σχόλια δεν προσφέρουν τίποτα στο προς εξέταση θέμα, δεν θα δημοσιευτεί (δες πολιτική δημοσίευσης σχολίων). Για λόγους που θα πρέπει ήδη να είναι κατανοητοί δεν μας ενδιαφέρει να εμπλακούμε και σε διάλογο μαζί σου καθώς θεωρούμε πως ούτε έχεις τις απαραίτητες ιστορικές γνώσεις, ούτε τη δυνατότητα να κρίνεις αποστασιοποιημένα τα γεγονότα, ούτε καν και την αντιληπτική ικανότητα για να υπάρξει κάποιο όφελος από έναν τέτοιο διάλογο.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θεόδοτε πολύ αμφιβάλω αν η Γερμανική Πρεσβεία θα αξιοποιήσει αυτά τα τεκμήρια και επιχειρήματα, αφού το σημερινό γερμανικό κράτος εν όλω καταδικάζει την τότε γερμανική περίοδο. Μόνο 4ο Ραιχ δεν είναι το σημερινό γερμανικό σύστημα, όσο και αν οι θολοκουλτουριάρηδες νεογραικοί θα θελαν να μας πείσουν. Να ρωτήσω όμως κάτι κυρίως τον συγγραφέα του άρθρου αν γνωρίζει. Όλες αυτές οι ιστορικές πληροφορίες και άλλες, εύκολα μπορεί να τις ψάξει και να τις βρει κάποιος εφόσον ομιλεί βέβαια την γερμανική γλώσσα, ή έχουν θαφτεί εντελώς από το σύγχρονο φιλελεύθερο καθεστώς της γερμανίας? Και κάτι ακόμη. Ο γερμανικός λαός εχει τόσο πολύ αλλοτροιωθεί όπως οι νεοέλληνες ή υπάρχει μια ας πούμε κρίσιμη μάζα που εμφορείται από τα Ιδανικά, και απλά δεν μπορεί να τα εκδηλώσει ανοικτά, για διάφορους λόγους (π.χ πολιτική ορθότητα, νομικές διώξεις). Προσωπικά θεωρώ η μόνη περίπτωση να επαναδυθεί μια ισχυρή παραδοσιακή Ευρώπη, αναμφίβολα προαπαιτεί και προυποθέτει ισχυρό γερμανικό και ισχυρό ρωσικό έθνος.
    Και κάτι τελευταίο. Επειδή ακούω πολλούς νεοέλληνες-τσιφτετέλληνες να επικαλούνται την αρχαία Ελλάδα και να αυτοπαρουσιάζονται ως κάτι αντίστοιχο και ανάλογο του Περικλή και του Σωκράτη, θεωρώ ότι πολιτισμικά έστω η Γερμανία έχει πάρει τα σκήπτρα του κλασσικού πνεύματος(Νίτσε, Χαιντεγκερ,..). Αυτά και ευχαριστώ το Θεόδοτο και όλους τους κατά καιρούς αρθρογράφους που κρατούν τη δάδα αναμμένη σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σημερινή Γερμανία είναι απλά το υποχείριο άλλων δυνάμεων που έχουν σκοπό συγκεκριμένες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εξελίξεις που τις έχουμε περιγράψει σε παλαιότερα άρθρα. Γιατί η Γερμανία και όχι ας πούμε το Βέλγιο; Διότι πρακτικά η Γερμανία λόγω της γερμανικής εργατικότητας, του πληθυσμού της, της τεχνολογίας και της εφευρετικότητας των Γερμανών είναι η κατάλληλη χώρα για να φαίνεται ως ο επικυρίαρχος στην Ευρώπη.

      Μεταξύ του άνωθεν όμως και της αντίληψης των εγχώριων ηλιθίων πως "Η Μέρκελ ειναι απόγονος του Χίτλερ", πως "ο Σοιμπλε ειναι ο νέος Χίμλερ", πως "τα γερμανικά Πάντσερ ξαναεισβάλουν στην Ελλάδα" και όλες τις άλλες αρλούμπες που διαβάζουμε καθημερινά από το σύνολο του πολιτικού χώρου στην Ελλάδα, από τέρμα "δεξιά" έως τέρμα αριστερά υπάρχει χάος.
      Το πρόβλημα της Ελλάδας ως χώρας και των νεοελλήνων ως λαού είναι το εξής: επί πάνω από 70 χρόνια οι νεοέλληνες τρώνε και πίνουν με τα λεφτά των Αμερικάνων, των Άγγλων και εν συνεχεία των Ευρωπαίων. Οι νεοέλληνες ειλικρινά πιστεύουν πως αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να τους πληρώνουν οι άλλοι λαοί της Ευρώπης για να τεμπελχανιάζουν στο δημόσιο, να έχουν μισθούς 3-4.000 ευρώ με απολυτήρια λυκείου, να παίρνουν συντάξεις στα 50 κλπ. Αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα για αρκετές δεκαετίες όταν η οικονομική ευμάρεια της Δύσης άντεχε να ταΐζει τους νεοέλληνες. Υπήρχε και το θέμα του Ψυχρού Πολέμου, η απειλή της ΕΣΣΔ κλπ κλπ, έτσι για χρόνια οι Ευρωπαίοι κάνανε τα στραβά μάτια (προσοχή εδώ σε ένα κρίσιμο σημείο, οι Αμερικάνοι τους πακτωλούς χρημάτων που μας έδωσαν μετά το τέλος του Β' ΠΠ ουδέποτε τους ζήτησαν πίσω...). Τώρα τα πράγματα άλλαξαν.
      Έτσι από τη μία οι Ευρωπαίοι λένε στους Έλληνες: "θα σας δανείζουμε, αλλά φτιάξτε την οικονομία σας" ενώ εμείς τους λέμε "όχι θα μας δανείζετε και θα κάνουμε ό,τι μας καπνίσει". Ε και τα δύο δεν γίνονται.

      Πολύ σωστά κάποιος θα πει πως υπάρχουν σχέδια τραπεζιτών για υποδούλωση των λαών κλπ. Τα έχουμε γράψει και εδώ αυτά κατ’ επανάληψη. Αλλά όλα αυτά είναι προβλήματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Ευρωπαίους και δεν σχετίζονται με το παρόν ζήτημα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

      Για τα ζητήματα περί του άρθρου θα αφήσω να απαντήσει ο συγγραφέας.

      Τέλος ναι, η Γερμανία αποτέλεσε τουλάχιστον τον 18-19 αιώνα τη συνέχεια του κλασσικού πνεύματος και εάν δεν το είχε επανακαλύψει η ταυτότητα μας θα ήταν τελείως διαφορετική. Ας κάνει κάποιος μια βόλτα σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη και θα προσέξει πως οι καλύτερες μελέτες για την αρχαιότητα αλλά ακόμα και για τη σύγχρονη λαογραφία του ελλαδικού χώρου είναι γραμμένες από Γερμανούς.

      Διαγραφή
    2. Φίλε συνομιλητή, οι Αμερικανοί εισέπραξαν μέσω των λακέδων τους όλα όσα μας έδωσαν και μάλιστα υπερδιογκωμένα.Λίμαν μπράδερς και Γκολντμαν Σσαξ καρπώθηκαν τουλάαχιστο 250 billionia με το μη κούρεμα του πολλαπλώς εξοφληθέντος τραπεζικού χρεόυς και την έκδοση ομολόγων καθώς και το swap που μας έβαλε στο ευρώ. Χώρια των ζημιών με τις σπέκουλες που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στην ΕΕ με τις ισοτιμίες και την τιμή του πετρελαίου. Ήρθαν οι "καταραμένοι" Ρώσσοι με την GAZPROM και ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό.Τώρα το Ελλαδιστάν κάνει το δήθεν Δούρειο Ιππο που στελνει τους Τζιχαντιστές στην ΕΕ και οι Ευρωπέη Αρχηγοί κάνουν δήθεν αντίσταση, με τη Γερμανία να ισχυροποιεί τον Αξονα της με την Τουρκία για να πάρει τα πετρέλαια του Αιγαίου.Όσο για τους προδότες δεν κρεμάσαμε ποτέ αρκετούς από αυτούς,δεξιούς και αριστερούς. Τουλαχιστο οι τελευταίοι και στο απυρόβλητο.

      Διαγραφή
  16. ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ........ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ "ΓΕΡΜΑΝΙΑ" ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ...........ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ,ΟΥΤΕ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ.......

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.........ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ........ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΤΙΤΑΝΙΑ ΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΘΝΙΚΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ...........Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ...........

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΩΝ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ" ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΑΤΟΧΗ" Η ΤΟ "ΔΑΝΕΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.......ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ "ΚΑΤΟΧΕΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Η ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ "ΔΑΝΕΙΑ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ)............ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ).......

    ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΓΕΛΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...........Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ!!!!!!!.....

    ΥΓ.....ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ (ΔΙΑΚΟΣ -ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ)........ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΤΙΣ ΕΞΟΡΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, κτλ......ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΠΕΣΤΡΑΦΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως στα όσα λες δεν μπορεί να αντιτάξει κανείς κάτι.

      Διαγραφή
    2. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ........ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ,ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.......

      ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ......ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....

      ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΧΘΡΟ (ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ) ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ......ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ) ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ........ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,ΔΝΤ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ,κτλ).......

      Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΤΟ 1941 ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΤΈΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΤΣΩΡΤΣΙΛ........,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΙΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ......

      ΑΠΟ ΤΟ 1933 ΩΣ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ.....ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ........ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΩ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ...ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ (ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ)....

      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΛΙΤ, ΔΝΤ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ), ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ........ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.........ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ)....,,,ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΒΑΘΜΗΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΚΩΒΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ.........ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ......

      ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ,ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΑΝΕΙΚΟ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΟΡΑΤΟΥΣ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ" ΕΧΘΡΟΥΣ ,.....ΚΙ ΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ) ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ......

      ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ......

      Διαγραφή
    3. Μία διευκρινηση μόνο, για να είμαστε δίκαιοι με τον Μεταξά, ο λόγος που "τον πεθάνανε" ήταν ακριβώς επειδή αρνήθηκε να γίνει ο βομβαρδισμός στις πετρελαιοπηγές στο Ploiești

      Διαγραφή
  17. ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΑΝΕ ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ 2 3 ΤΣΙΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥ ΒΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣΙΤΕΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΟΥΛΑΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΙΑ. ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΩΡΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΝΑΙ ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''Ο Τσολάκογλου π.χ. τους μάζευε και τους έκανε… συστάσεις με αποτέλεσμα αυτοί να επιδίδονται με ακόμα μεγαλύτερο πάθος στην εθνοκτόνα δραστηριότητά τους''. Τουρκόσποροι και προϊόντα επιμειξίας κατ' εμέ οι άνωθι ερευνήστε και πρός την σγκεκριμένη οδό και πιθανότητα. Έλλην το γένος δεν θα πρόδιδε έτσι τους χειμαζόμενους ομοεθνείς του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καί δέν μού λές "Θεόδοτε" ! Υπόθεση κάνω τώρα κι΄ εσύ πές μου! Πόσα πάνω κάτω πήρες από κάποιους Γερμανούς φίλους σου γι΄ αυτό το κατάπτυστο, προδοτικό, καί ανθελληνικό άρθρο; Τό Δίστομο πού κατέσφαξαν τόν κόσμο οί καλοί Γερμανοί φίλοι σου, τό ξέρεις "Θεόδοτε;" Τά Καλάβρυτα, κι΄ άλλα 70 χωριά πού τα έκαναν στάχτη πάλι οι "καλοί" Γερμανοί με εκατοντάδες ορφανά τα ξέρεις "Θεόδοτε;" , ( πού μόνο "Θεό-δοτος" δέν είσαι;) Πόσα τσάκωσες "Θεόδοτε;" Μολόγα πόσα; Έτσι για να ξέρουμε πόσο πάνε οί "αμοιβές" αυτές σήμερα...Καί βέβαια δεν ελπίζω ότι θα το δημοσιεύσεις, όπως καί μέ κάποια άλλα ( υποθέτω ) ότι θα έκανες...

    a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γύρω στα 20.000 ευρώ από τη γερμανική πρεσβεία καθώς και ένα πλήρες σετ από συσκευές siemens (κουζίνα, πλυντήριο, ψυγείο κλπ). Να σου πω την αλήθεια είναι πιό καλοπληρωτές από Βρετανούς, Ισραηλινούς και Αμερικάνους, οπότε θα τους ξαναπροτιμήσω.

      Διαγραφή
    2. ΧΛΩΜΟ ΝΑ ΠΛΩΡΗΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΘΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ "ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ" ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ......ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ ΚΑΝΑΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ (ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ).......

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνω την οργή σου, αγαπητέ ανώνυμε! Γενικώς οι Έλληνες, άμα τους πατάς τον κάλο σε ό,τι αφορά τη μάσα τους, γίνονται έξαλλοι. Ωραία: Το άρθρο είναι ανθελληνικό. Σε τι όμως λέει ψέμματα; Αυτό μπορεί να μας το πεις; Πες μας τι ψέμμα υπάρχει... και ο Θεόδοτος θα το διορθώσει. Για τα Καλάβρυτα άλλωστε, το Δίστομο και τα σχετικά, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ειδικό άρθρο. Θα το κάνει ο Θεόδοτος;

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα "Καλάβρυτα, το Δίστομο και τα άλλα 70 κατεστραμμένα χωριά" με τους μαυραγορίτες. Αυτό δε μας το εξηγεί ο ανώνυμος φιλέλλην; Και αν δεν μας το εξηγήσει αυτός, προτείνω εγώ μια εξήγηση: Εξαγριωμένοι οι Γερμανοί από όσα είχαν υποστεί από τους μαυραγορίτες στην Αθήνα και τον Πειραιά, μόλις βλέπανε τα -αγρίως ακρωτηριασμένα- πτώματα των συμπολεμιστών τους, θυμώνανε και έκαναν αυτά που έκαναν τελοσπάντων.

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος7 Ιουνίου 2015 - 12:17 π.μ.

      Δεν σε βλέπω σωστά ενημερωμένο, η σύγχρονη Γερμανία είναι το 4ο Ράιχ, η Μέρκελ είναι η βιολογική απόγονος του Χίτλερ, ο Σόιμπλε ήταν αξιωματικός των SS (σε ηλικία 2 ετών), οι Γερμανοί τουρίστες ειναι τα σύγχρονα γερμανικά πάντσερ που καταλαμβάνουν κάθε καλοκαίρι τα νησία μας!

      Λοιπόν μη σε ξαναπιάσω αδιάβαστο, κάνε καμία βόλτα από τα πατριωτικοαριστεροτουρλουτουρλου μπλογκς και ξαναέλα.

      Διαγραφή
    6. Για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο δεν υπάρχει κανένα θέμα συζήτησης.
      Είχε ήδη άλλωστε ξεκινήσει η αποπληρωμή του απ΄το Γ' Ράιχ.
      Η μεταπολεμική δημοκρατική και απολύτως εβραιοκρατούμενη Γερμανία σταμάτησε να πληρώνει.
      Η αποπληρωμή του, ή έστω ο συμψηφισμός του με μέρος του ελληνικού χρέους, είναι επιβεβλημμένη.



      Διαγραφή
    7. @ΗΛΙΑΚΟΣ

      Έχουμε ήδη εξαγγείλει (στο τελευταίο άρθρο) ότι θα γραφτει σύντομα κείμενο για το περιβόητο δάνειο. Εάν είναι να συμψηφιστεί με κάτι πάντως πρέπει να είναι με τον πακτωλό χρημάτων που δίνει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα ο Γερμανός ψηφοφόρος.

      Διαγραφή
  20. "Στην Κάνδανο οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έμειναν άφωνοι όταν αντίκρυσαν τον τρόπο που οι "ηρωϊκοί' αντιφα κρήτες συμπεριφέρθηκαν σε συναδέλφους τους! "

    1) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΤΙΦΑ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ-ΣΕΛΙΝΟΥ. "ΕΘΝΙΚΙΑ" (ΓΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ...ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ) ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΗΡΩΙΚΟΙ (ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ) ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

    2) ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ;;; ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΙ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ;;;

    3) Ο Β ΠΠ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΘΕΝ ΚΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΦΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΑΖΙ. ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

    4) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ, ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ-ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ Ο Α'ΠΠ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ;;; ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;;; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ" ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΥΡΗΤΗΣ

      Εύλογο ερώτημα (εννοώ το Β’) αλλά για να μην κουραστείς ιδιαίτερα θα σου αναπαραστήσω εδώ όλο το διάλογο που κανονικά θα επακολουθούσε, διότι τον έχω κάνει αρκετές φορές.

      Πρώτον, τι αποδείξεις επακριβώς χρειάζεσαι; Η αλληλογραφία των γερμανών αξιωματικών και οι ιστορίες των γερμανών αλεξιπτωτιστών για βασανιστήρια (κινεζικού χαρακτήρα) όσων αιχμαλωτίζονταν από τους ντόπιους αποτελούν απόδειξη κατά εσένα; Προφανώς όχι, καθότι θα επιχειρηματολογήσεις πως είναι γερμανική προπαγάνδα.

      Δεύτερον, εάν σου πω πως ακόμα και ο αντιγερμανός ιστορικός Antony Beevor παραδέχεται περιστατικά Κρητικών που πετσόκοβαν τους Γερμανούς, ζωντανούς ή νεκρούς, θα το αποδεχτείς; Μάλλον όχι καθότι θα αντιπαρατάξεις πως αυτά είναι αγγλική προπαγάνδα καθώς ΚΑΙ οι Άγγλοι μας μισούν.

      Οπότε ας κάνουμε τώρα μια υπόθεση εργασίας και ας πούμε ότι είσαι στρατιώτης (οποιουδήποτε στρατού) και βλέπεις πτώματα συντρόφων σου κατακρεουργημένα (με ιδιαίτερα σαδιστικό τρόπο) από ντόπιους. Πως ακριβώς θα αντιδράσεις; Μάλλον θα θες να εκδικηθείς, βάρβαρο πράγμα η εκδίκηση αλλά έτσι είναι ο πόλεμος.

      Θα επιχειρηματολογήσεις ασφαλώς πως το να σκοτώνει κανείς αδιάκριτα χωρικούς είναι βάρβαρο, ναι είναι, αλλά ο βασανισμός αιχμαλώτων είναι εξίσου βάρβαρος (για την ακρίβεια είναι μακράν πιο βάρβαρη πρακτική) και αν δεν κάνω λάθος οι Κρητικοί υποστηρίζουν -στα σοβαρά- πως κάνανε μαζική αντίσταση κατά Γερμανών από τους υπέργηρους μέχρι μικρά παιδιά. Άρα εάν πάρουμε στα σοβαρά τα όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι οι Κρητικοί τότε μάλλον οι χωρικοί μπορεί και να μην ήταν ακριβώς άμαχοι και έπειτα, αυτά τα κατακρεουργημένα σώματα γερμανών στρατιωτών δεν γίνανε από μόνα τους.

      Υπάρχει κάποια δικαιολογία για τον ευνουχισμό, το βγάλσιμο των ματιών κλπ αιχμαλώτων πολέμου ή νεκρών σωμάτων στρατιωτών; Νομίζω πως όχι, αλλά θα αντιπαρατάξεις το κλασσικό επιχείρημα που ακούω από πολλούς νεοελληνέζους: «τι δουλεία είχαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα;» θέλοντας προφανώς να υποστηρίξεις πως από τη στιγμή που ήταν εισβολείς οι δεχόμενοι την εισβολή έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι επιθυμούν σε αυτούς.

      Αυτό τώρα είναι ένα λεπτό θέμα που κινείται στα όρια του πολιτισμού κάθε λαού. Οι λαοί που έχουν κάποια ευρωπαϊκά στάνταρς (δυτικά της στερεάς Ελλάδας) αν και ουδέποτε απόρριψαν τον πόλεμο ως μέθοδο επίλυσης διαφορών, ούτε και το μαζικό φόνο αμάχων σε πολεμικές συγκρούσεις, προσπάθησαν ανέκαθεν να διατηρήσουν κάποια ελάχιστα στάνταρς κατά τη διάρκεια του πολέμου, είναι αυτό που λέμε Jus in bello και που έχει κωδικοποιηθεί και στη συνθήκη της Γενεύης. Ένα από αυτά είναι πως οι αιχμάλωτοι πολέμου από τη στιγμή που δεν είναι πλέον απειλή δεν θα πρέπει να κακομεταχειρίζονται. Αυτό λίγο πολύ στο ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων κρατήθηκε από τις περισσότερες μονάδες με εξαίρεση από το 1944 και έπειτα που ο εκβαρβαρισμός ξεπέρασε κάθε όριο και Γερμανοί και Σύμμαχοι συχνά εκτελούσαν αιχμαλώτους ως αντίποινα. Βέβαια δεν κατακρεουργούσαν τους αιχμαλώτους, είτε επρόκειτο για συνοπτικές εκτελέσεις ή για βία τύπου γροθιών-κλωτσιών.

      Το γεγονός πως αναφορές τέτοιου είδους φρικαλέων βασανισμών Γερμανών αιχμαλωτών στο ευρωπαϊκό θέατρο μαχών υπάρχουν σχεδόν μόνο για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και το ανατολικό μέτωπο ή αφορούν μη-ευρωπαϊκές μονάδες (αφρικανούς, Μαορί κλπ) θα έπρεπε να σε προβληματίζει. Το γεγονός πως ακόμα και σήμερα οι συμπατριώτες μας δικαιολογούν τα βασανιστήρια σε αιχμαλώτους επίσης θα έπρεπε να σε προβληματίζει.

      Γιατί για παράδειγμα οι Γερμανοί δε μίλησαν για αντίστοιχους βασανισμούς από ας πούμε τη γαλλική αντίσταση; Γιατί για παράδειγμα η βελγική αντίσταση κράτησε τα βασικά στοιχεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και δεν έκοβε τα γεννητικά όργανα των γερμανών αιχμαλώτων και δεν τα έβαζε στα στόματα τους ή τα κράταγε ως ενθύμιο;

      Πάντως οι Κρήτες σήμερα είναι εκ των πλέον δημοκρατικών και αντιφασιστών στην Ελλάδα: http://www.inewsgr.com/224/oute-mia-psifo-den-pire-i-chrysi-avgi-sta-anogeia.htm και ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΥΡΗΤΗ.....

      ΤΟ ΕΑΝ Ο Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ Η ΟΧΙ ,ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ "ΚΙΝΗΤΡΑ" ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ".........ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΕΛΕΥΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ).......ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΙ Η ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ.........ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ..........ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ -ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ....

      ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΟΣΜΟΝΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ..........ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ............ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ "ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ", ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.......ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕΘΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ -ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ -ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ , ΠΑΡΑΔΟΣΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ) ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ Β ΠΠ........Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.......

      ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο Β ΠΠ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ (ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΣ)ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΩΝ, ΑΣ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ (ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΥΡΩΠΗ) ΑΠΟ 1ΤΟ 945 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ........

      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ "ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ" , ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΟΜΙΛΟΥΝ..........ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ)?.........ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΝ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΤΟΣΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ?......ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ?....ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟ 1935 ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ Β ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΑ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ"?.........

      ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΜΙΛΑΤΕ?...........

      ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΩΣ "ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΜΙΑ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΟΥΛΟΣ ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" ,ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ......ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...Η ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΚΟΝΤΟΘΩΡΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΥΔΙΑΜΟΝΙΣΜΟΥ.........

      ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΑΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΟΙ "ΚΑΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ" ,ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ....

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ.......ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ) , ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΤΟ 1916).........ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ?.......

      Διαγραφή
    3. "ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟ 1935 ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ Β ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΑ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ"?"
      Αυτο το παραληρημα μου θυμιζει τους δημοκρατες που σκουζουν(χωρις στοιχεια παντοτε) για τους "Αμερικανους που εφεραν την χουντα στην εξουσια"...Αναμενω να μου πεις τις πηγες σου και να τεκμηριωσεις το συνωμοσιολογικο παραληρημα που εγραψες παραπανω

      Διαγραφή
  21. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΕΠΙΤΡΕΞΕ ΜΟΥ ΝΑ ΑΜΒΙΣΒΗΤΩ ΕΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ "ΤΥΠΟΥΣ" ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ.

    1) ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΝΔΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΟΥΔΕΝΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ν ΗΘΕΛΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ, ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ. Η ΚΑΝΔΑΝΟΣ ΕΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΜΑΝ.

    2) ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ-ΕΘΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ....ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΣΕ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΝΟΜΟΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΠΑΛΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΑ. ΛΟΓΙΚΗ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΥΡΑ ΑΠΟ "ΑΜΑΧΟΥΣ" (ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ.

    3) ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΧΗΜΙΚΩΝ.

    4) ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΚΛΑΙΟΥΣΕΣ ΜΙΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ. ΤΕΛΟΣ. (Η ΙΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΣΑ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ Α ΚΑΙ Β ΠΠ, ΕΤΥΧΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ).

    5) ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΜΑΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ) ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ.

    6) ΕΠΕΙΔΗ Η Χ.Α ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ, ΑΥΤΟ ΥΠΟΝΟΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑ;;; ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ ΟΥΤΕ Η Χ.Α ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ.

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ, ΚΡΗΣ ΟΝΤΑΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ..."ΑΝΤΙΦΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @KOYΡΗΤΗΣ

      απαντάω στα σημεία που θεωρώ πως υπάρχει διαφωνία.

      1. Εαν δεν έγιναν βασανιστήρια αιχμαλώτων στην Κάνδανο και έγιναν στο διπλανό χωρίο λίγη σημασία έχει στη συζήτηση μας. Ας μην κάνουμε περιπτωσιολογία.

      2. Το πρόβλημα από δικής μου πλευράς δεν έγκειται στο ότι πολίτες κάνανε αντίσταση, αλλά πως κατακρεουργούσαν αιχμαλώτους και νεκρά σώματα στρατιωτών.

      3. Τα βασανιστήρια στους αιχμαλώτους από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και άλλων "ένδοξων αγωνιστών" δεν είχαν να κάνουν σε τίποτα με απόσπαση πληροφοριών, καθαρή διεστραμμένη διασκέδαση ήταν που δείχνει τη ζωώδη φύση αυτών που τα έπραξαν.Μάλιστα συχνά λέγεται, για να "αποδειχθεί" πως τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ακραία, πως οι "τεμαχισμοί" ακρών των αιχμαλώτων γινόταν μετά το θάνατο τους. Κάτι που προφανώς ακυρώνει όποιο επιχείρημα περί απόσπασης πληροφοριών...

      6. Συλλήβδην όχι, αλλά νομίζω πως η Κρήτη είναι από τις περιοχές της Ελλάδας που έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, 30 χρόνια τώρα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και τώρα πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  22. ΑΝΩΝΥΜΕ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.

    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΄80) ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΟ-ΓΕΡΝΑΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ (ΟΧΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ, ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ). ΔΛΔ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΙ ΑΟΡΙΣΤΑ.

    (ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΞΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ...ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ. )

    ΣΥΝΕΧΙΖΩ....
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΙ ΕΧΕΙ ...ΛΟΓΙΚΗ. ΟΙ ΗΠΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ , ΟΠΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΚΟΣ" ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ Ο ...ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΙΤΑΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΤΟΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΔΛΔ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ (ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.)

    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ( ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ) ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ή ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΙΤΑΛΩΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΒΠΠ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ (ΔΛΔ ΠΟΛΕΜΟΣ, πχ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ) ΑΛΛΑ ...ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

    ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ (Π.Χ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ) ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΒΠΠ.

    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ. ΕΑΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΣ;;; Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΣ;;;

    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ .

    Υ.Γ: ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ Α ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ Β ΚΙ ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ . ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΟΝ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΑ "ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ).....ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ........

      ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ "ΦΑΣΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ" ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ).........ΕΝΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑ Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ........Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΑΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ,ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.......ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΕΟΝ,Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΩΣ ΔΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ)........

      ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...........Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ.......ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.....ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΘΙΚΗ..........ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑ ,ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚΟ .......

      Διαγραφή
    2. ""ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΑ "ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ"".

      ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.

      ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ/ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ (ΠΑΡΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.

      ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ (4 ΕΙΝΑΙ ΜΕ 4 ΠΑΡΕΚΒΑΣΕΙΣ) ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

      ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΤΕΥΕΙ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ...ΟΡΙΣΟΥΝ/ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΚΟΙΝΗ" ΗΘΙΚΗ). Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΗΣ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.

      ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ (ΟΠΩΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ), ΣΤΟΝ ΒΠΠ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΡΑΤΩΝ-ΕΘΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΛΕΥΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΒΛΕΠΩ ΔΛΔ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ Ο ΒΠΠ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ".........ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ...........ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ......ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΝ ΑΣΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ........

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ , ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.......Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΡΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ....

      Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ........Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (ΒΛΕΠΕ ΚΟΝΤΡΕΑΝΟΥ) Η ΜΕΣΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ).......

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ" ΗΘΙΚΗ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ "ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" Η "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"..........ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ......

      ΤΩΡΑ ΕΑΝ Ο ΒΠΠ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ?.......ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ 1933 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ, ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΑ ΒΙΩΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?.....ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ,ΥΛΙΣΜΟ ,ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΔΝΤ ,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ,ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, κτλ?........ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ?........

      Διαγραφή
    4. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ, ΕΙΚΑΖΩ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΞΟΝ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΔΙΔΕΙ ΣΕ ΕΝΝΟΙΕΣ.

      ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΦΙΛΕΥΛΕΘΕΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΟΙ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.ΛΠ ΘΕΩΡΙΩΝ.

      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΝΙΚΟΣ. (ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ) ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ . ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ή ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ( ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ) ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ.

      Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ . Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ. (ΑΣΤΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΣΜΟΥ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΖΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. (π.χ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ).

      ΜΟΛΙΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ (ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΣΤΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ.

      ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ . ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ.

      ΟΡΙΣΤΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ.

      ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΚΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΣΕ ΣΕΝΑ ή ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΚΕΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.

      ΥΓ: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ . ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΦΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΕΝΑΣ ΚΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ..."Ο ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ".

      ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. http://isxys.blogspot.com/2012/06/blog-post_1387.html

      ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ (ΔΛΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ). Η ΦΥΣΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ,ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΝΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ. Η ΗΘΙΚΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΛΟΓΑ ΟΝΤΑ.

      Διαγραφή
    5. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑ ΤΟΣΗ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΙΣΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΦΥΣΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΑΓΕΛΕΑ.ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ...."ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΤΑ ΛΕΥΚΟΥ" ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

      Διαγραφή
    6. ΚΟΙΤΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ......Η ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...........Ο ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤ"ΕΜΕ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΥΙΣΜΟ..........ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΜΟ..........ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΙΤΙΩΔΟΥΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΙΜΑ - ΦΥΛΗ - ΣΩΜΑ - ΨΥΧΗ - ΠΝΕΥΜΑ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.........ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.......ΤΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΕΙΡΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ?.......ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ "ΑΛΗΘΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ........

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΣΤΙΣΜΟ" ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΑΣΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ........ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ "ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΟΠΟΙΟ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ..........ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 19 ΑΙΩΝΑ (ΑΣΤΙΚΗ- ΕΡΓΑΤΙΚΗ)..........ΑΥΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20 ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ..........ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ........ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΩΣ "ΑΣΤΙΣΜΟ" ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΔΗΛΑΔΗ "ΚΟΙΤΑΩ ΤΗ ΖΩΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΜΟΥ ,ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΜΟΥ".........

      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ,ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.....Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.........ΟΠΩΣ Ο ΑΣΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ............

      ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ........ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ..........ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ.........ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΕΚΨΥΛΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΕΙΡΟ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ.......ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΕΙΡΟ ΥΛΙΣΜΟ.......

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ......ΑΠΛΑ ΤΟΝΙΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΦΥΣΗ"........Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ,ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΕΣ......ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΝΟΜΟ....ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ.....

      ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.........

      Διαγραφή
    7. ΛΑΒΕ ΥΠΌΨΙΝ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

      ΟΜΑΙΜΟΝ = ΓΕΝΟΣ
      ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ = ΕΘΝΟΣ
      ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ = ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      ΟΜΟΤΡΟΠΟ = ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ

      ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΠΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

      ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΘΝΗ , ΟΥΤΕ ΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ.

      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΙΣΧΥΣ".

      ΚΟΥΡΗΤΗΣ

      Διαγραφή
  23. 2. κ 3.
    "...ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ".
    ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΠΟΣΟ ΚΟΙΝΑ "ΖΩΑ" ΘΕΩΡΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ

    6.
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ... ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ "ΝΗΣΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ" ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΙΟΥΜΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ.

    ΕΕΕ ΚΑΙ;;;.... ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΕΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ (ΑΡΑ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 41) ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΩ ΕΜΜΕΝΩ. ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ (ΔΙΑΟΛΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ) ΟΥΤΕ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ Χ.Α ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΗΓΑΝ ΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΚΑΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΑΙΟΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΥΡΗΞΑΝ. ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ DELAY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΛΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟ και θαυμάσιο το άρθρο!
    Μια φωνή παρρησίας και γενναιότητος μέσα σ' ένα περιστοιχίζοντα οχετό δειλίας, οχλοκρατικού μιμητισμού των κατωτέρων και χαμερπείας.
    Στην κορυφή του νοσηρού νεοελληνικού οχετού προσπαθεί με πολύ φιλότιμες προσπάθειες να μπει το κατ' εξοχήν κήβδιλο κόμμα, που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και περιττώματα για χρυσάφι, η "Χρυσή Αυγή" και προπαντός ο χαμαιλεοντικός της "αρχηγός"...
    Που πρόσφατα ξανά εμφανίστηκε στη βουλή κατηγορώντας τον κυβερνητικό σχηματισμό Συριζανέλ ως ,,, γερμανόδουλο!!! "Κι εμείς εδώ, μαζί σας είμαστε, ΟΧΙ στο .... Δ΄ Ράιχ", σαν να κλαψολογούσε ο θλιβερός εκείνος γύφτουλας...
    Φυσικά, φιλοσοφώντας λίγο το πράγμα, συμφέρον έχει η "Χ.Α." να είναι πρωτοπόρος του αγώνα για την ολοκλήρωση της πλήρους ιδεολογικής και φιλοσοφικής σύγχυσης, αφού μόνο αυτή μπορείνα της επιτρέψει να εμφανίζεται αυτό το κλαν μπαμπουίνων ως η ... εθνικιστική επιλογή και απάντηση!
    Κοιτάξτε κι ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον άρθρο-απάντηση στον φαιδρό λαϊκιστή Ζουράρι και την περίφημη "κοσμοθεωρητική" του "ανάλυση" του αντιγερμανισμού στη βουλή εδώ:
    http://www.armahellas.com/?p=15055

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν υπάρχει λόγος να διαφημίζουμε αριστερά και παρανοϊκά μπλογκς με παλαβούς αρθρογράφους. Ο φίλος που έστειλε το τελευταιο μηνυμα, ας γράψει τα ίδια χωρίς την παραπομπή στο παλαβομπλογκ και το σχόλιο του θα δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλοκτήτης ΄54
    Κατευχαριστήθηκα άναγνώζοντας όλη τήν παραπάνω άλληλογραφία. Έπιασα τόν έαυτόν μου σχετικώς άδιάβαστο.
    Πάντως θέλω άπαντήσεις:
    Έρώτ.1η = Ή Ίταλική κατά μας έπίθεση ..... είχε κάτι τό κοσμοθεωρητικό;
    2η = Ό τορπιλισμός τού εύδρόμου ήταν διότι ύπήρχαν έδώ άγγλοι;
    3η = Έάν οί Ίταλοί μάς νικούσαν, οί Γερμανοί θά είσέβαλαν;
    4η = Ή στρατιωτική μας άντίσταση έπρεπε νά γίνει;
    5η = Ή Έθνική μας (όποια) άντίσταση έπρεπε νά γίνει;
    Παρακαλώ πολύ ή διαφωτιστική άπάντησής σας μού είναι άπαραίτητως, έστω καί έάν είμαι καθυστερημένος χρονικά. Εύχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μιας και καπου μεσα στα σχολια αναφερθηκε ως "αξιοπιστο και αποκαλυπτικο" σχετικα με τα γεγονοτα που περιγραφονται παραπανω, το βιβλιο του Ιακωβου Χονδροματιδη "Η Συνωμοσια της Αγγλιας Κατα της Ελλαδος", ας παραθεσω λοιπον ενα σχολιο που ειχα γραψει καποτε για αυτο το βιβλιο! Ενδιαφερον εχει επισης το γεγονος οτι ο αρθρογραφος κυριος Ιωαννης Μποτσικας αναφερει οτι καποια απο τα στοιχεια που χρησιμοποιησε βρισκονται στα "τελευταια βιβλια του Δημοσθενη Κουκουνα"! Παντως σιγουρα ο Κουκουνας δεν θεωρει οτι την μεγαλυτερη ευθυνη για τον λιμο του '41-'42 την ειχαν οι Αγγλοι οπως ισχυριζεται ο αρθρογραφος, αλλα οι Γερμανοι(Ιστορια της κατοχης, τομος 1ος)!! Το σχολιο μου λοιπον για το βιβλιο του Χονδροματιδη ειχε ως εξης.
    Ο συγγραφεας και ο εκδοτης μπορει να βαυκαλιζονται οτι το βιβλιο αυτο ειναι "εμπεριστατωμενο" και οτι "διαλυει μυθους", αλλα στην ουσια προκειται για παμπαλαια φιλοναζιστικη προπαγανδα ανευ ουσιας!! Αδυνατωντας να κρινει γεωπολιτικα(δηλαδη νηφαλια και ρεαλιστικα) και οχι ιδεολογικα, την εξωτερικη πολιτικη της 4ης Αυγουστου, ριχνει ολο το φταιξιμο της επιθεσης του Αξονα εναντιον μας, στην Αγγλια και στην "αγγλοδουλη Ελλαδα", αγνοωντας(η κανοντας οτι αγνοουν) την ετσι κι αλλιως επιθετικη πολιτικη της μουσολινικης Ιταλιας η οποια ηθελε να καταστησει την Μεσογειο "ιταλικη λιμνη" και την αντιστοιχη αποδοχη απο μεριας χιτλερικης Γερμανιας οτι η Μεσογειος αποτελει αποκλειστικη σφαιρα επιρροης της Ιταλιας! Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι απο την βιβλιογραφια που χρησιμοποιησε ο συγγραφεας, απουσιαζουν το ημερολογιο του Τσιανο, το βιβλιο του τοτε Ιταλου πρεσβη στην Ελλαδα(Γκρατσι),τα βιβλια των Ιταλων στρατηγων του Μετωπου(Μπαντολιο, Πρασκα κλπ),καθως και συγγραφεων που εχουν μελετησει τα ιταλικα αρχεια(πχ McGregor Knox). Ουτε ειναι τυχαιο οτι ενω γραφει βιβλιο που ασχολειται κυριως με την εξωτερικη πολιτικη της Ελλαδος τοτε, εντουτοις δεν περιλαμβανει στην βιβλιογραφια του κλασικες μελετες(βασισμενες στα ελληνικα, βρετανικα και γερμανικα διπλωματικα αρχεια)που εχουν γραφτει για αυτο το ζητημα(Κολιοπουλος, Βελλιαδης, Κιτσικης, Ηλιοπουλος). Η δε "αντικειμενικοτητα" του ειναι πασιφανης στο ζητημα του επισιτισμου και του λιμου του '41 οπου ριχνει το αποκλειστικο φταιξιμο στην Αγγλια(σε αυτο απαντουν ικανοποιητικα ο Σολων Γρηγοριαδης, ο Αννιβας Βελλιαδης και ο Δημοσθενης Κουκουνας στα βιβλια τους, οπου αναλυουν το ζητημα με λεπτομερειες και αναφεροντας τις ευθυνες τοσο των Αγγλων αλλα ΚΥΡΙΩΣ των Γερμανων)! Συμπερασματικα, ο συγγραφεας του βιβλιου αυτου, ειναι γνωστο οτι εχει σημαντικο συγγραφικο εργο ως προς το ελληνικο εθνικιστικο κινημα του Μεσοπολεμου, καθως και σχετικα με το Γ' Ραιχ, αλλα ως ερευνητης της εξωτερικης πολιτικης της Ελλαδος, ειναι ανεπαρκεστατος!! Οι εγχωριοι εθνικοσοσιαλιστες εχουν φτασει στο αναισχυντο σημειο να ειναι πιο ξενοδουλοι και απο τους κομμουνιστες, λησμονωντας οτι ο αγαπημενος τους Χιτλερ ελεγε πως ο εθνικοσοσιαλισμος ειναι γερμανικο καθαρα φαινομενο και οχι εξαγωγιμο ειδος(βλ. την Πολιτικη Διαθηκη τυ Χιτλερ και Αννιβας Βελλιαδης "Μεταξας-Χιτλερ" οπου ο Χιτλερ ειπε αυτη την φραση στον Κοτζια οταν επισκεφθηκε τν Γερμανια)και επισης βγαζουν σπυρια με την "καπιταλιστικη και εβραιοδουλη Αγγλια" οταν ο ιδιος ο Χιτλερ παντα επεδιωκε να εχει καλες σχεσεις μαζι της("Η Αγγλια και η Ιταλια ειναι οι φυσικοι μας συμμαχοι", βλ. "Πολιτικη Διαθηκη", "Ο Αγων Μου και το βιβλιο "Γκαιμπελς ο Μαγος της Προπαγανδας" του ιδιου του Χονδροματιδη).Λησμονουν επισης οτι ο Οσβαλντ Μοσλευ(που δεν νομιζω οτι αμφισβητει κανεις πως ηταν αυθεντικος φασιστας) ο αρχηγος των Βρετανων Φασιστων, παρολο που προσπαθησε με καθε μεσο να μην ερθουν η πατριδα του και η Γερμανια σε ενοπλη ρηξη, εντουτοις ομως οταν αρχισε ο πολεμος, εδωσε οδηγιες στα μελη του κομματος του να παραμεινουν πιστοι στρατιωτες της πατριδας τους(βλ το βιβλιο του Χονδροματιδη "Συνεργατες Των Ναζι στην Ευρωπη").

    ΑπάντησηΔιαγραφή