Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ



Γράφει ο Δημήτριος Τσεργίνης


Να αρχίσουμε από τον Ιουστινιανό (527-565); Ναι, ναι, τον Αυτοκράτορα που έκτισε την Αγιά-Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο του Ελληνικού Έθνους κ.τ.λ., κ.τ.λ.; Λοιπόν, ιδού το πορτραίτο του: Ἰουστινιανὸς ἐγεννήθη... ἐν Δαρδανίᾳ καὶ ὁ μἐν πατὴρ αὐτοῦ ὠνομάζετο Ἰστόκ... αὐτὸς οὗτος δὲ Οὐπράβδα, εἶχον δηλαδὴ ὀνόματα καθ’ὅλας τὰς πιθανότητας σλαυικά, τὰ ὁποῖα... ἐπὶ τὸ λατινικώτερον διεμορφώθησαν, τὸ μὲν Ἰστὸκ εἰς Σαββάτιον... τὸ δὲ Οὐπράβδα εἰς Ιουστινιανόν. 

Ποιος τα λέει αυτά; Πράκτορας των «Σκοπιανών» θα μου πούν οι κρυπτοϊουδαίοι... Ε, όχι, βρε παιδιά! Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος τα έγραψε, ο  εθνικός μας ιστορικός. Και να για να ολοκληρωθεί το ψηφιδωτό, σας πληροφορώ ότι η δυναστεία του Ιουστινιανού, η τελευταία βυζαντινή δυναστεία που βασίλευσε σε ολόκληρη σχεδόν τη Μεσόγειο, είχε ιδρυτή της κυριολεκτικώς και γνησίως  «Σκοπιανό», τον Ιουστίνο Α΄, θείο και προκάτοχο δηλαδή του Ιουστινιανού, που ακριβώς είχε γεννηθεί «σε χωριό κοντά στα Σκόπια». Θα μπορούσε λοιπόν να ισχυριστεί κανείς πως η ανέγερση της Αγιά-Σοφιάς δεν ήτανε τίποτα άλλο, στην ουσία, παρά ενέργεια και έργο της προπαγάνδας των Σκοπιανών.

            Να πάμε και στα πιο παλιά, δηλαδή τα Αρχαία; No problem, κατά πως συνηθίζεται να λένε σήμερα. Να λοιπόν τι λέει εν προκειμένω ο εθνικός μας ιστορικός: Ο Μέγας Αλέξανδρος προσπάθησε μεν να συγκεράσει τα δύο φύλα, τους Μακεδόνες δηλαδή και τους Έλληνες, με αποτέλεσμα πὶ Ἀλεξάνδρου καὶ ἐπὶ μικρὸν μετὰ τὸν θάνατον αὐτοῦ, οἱ Μακεδόνες νὰ ἀσπασθώσι τὴν πρὸς τοὺς Ἕλληνας ἰσότητα, ἀλλ΄ἀφοῦ ἐξέλιπεν ἡ  πίεσις τοῦ ἰσχυροῦ ἐκείνου βραχίονος [του Μεγάλου Αλεξάνδρου δηλαδή], να εμφανισθεί ξανά μεταξὺ τῶν δύο φύλων ἀντιζηλία καὶ ἀντίπραξις. Να γιατί, κατά συνέπεια,  οι δημοκρατικοί Αθηναίοι κυρίως προσκάλεσαν τους Ρωμαίους να δώσουν τέλος στη μακεδονική κυριαρχία στην Ελλάδα. Δεν ανέχονταν να έχουν άλλο «στο κεφάλι τους» τους Μακεδόνες.

            Να πάμε και στον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, τον Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο,  που πάλι με χρόνια και καιρούς κ.λπ., κ.λπ.; Ε, αυτός, ήταν από τη μητέρα του Σλάβος, δηλαδή Σέρβος κατά πάσα πιθανότητα (εξ ου και η προσωνυμία του: Δραγάτσης/Δράγασης). Σε αυτήν, τη σλαβική καταγωγή του οφείλεται και το γεγονός ότι οι Σέρβοι εθνικιστές έχουν υιοθετήσει ως έμβλημά τους τον δικό του αυτοκρατορικό θυρεό: Χρυσό Σταυρό σε πορφυρό φόντο και τέσσαρα χρυσά Β στην κάθε γωνία του Σταυρού, αρχικά των λέξεων Βασιλεύς Βασιλέων Βασιλευόντων Βασιλεῦσι.  Λόγω, βέβαια, του ότι καταγόταν από Σέρβους δεν μπορεί να θεωρηθεί ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄Παλαιολόγος άνθρωπος των «Σκοπιανών» - και έτσι, προς το παρόν τουλάχιστον, τη γλυτώνει. Εγώ όμως εξακολουθώ να μη μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι αυτοί οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι ελληναραίοι δεν σήκωσαν αυτοί το λάβαρο των Παλαιολόγων και άφησαν να το οικειοποιηθούν οι Σέρβοι. Μεγάλη Ελλάδα και τα σχετικά δεν θέλουνε;  Την Κωνσταντινούπολη δεν θέλουνε; Ωραία! Ας σηκώσουνε,  ντε, τον Σταυρό των Παλαιολόγων. Δεν θέλουνε τον Σταυρό των Παλαιολόγων; Ας σηκώσουν το φλάμπουρο των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, το περίφημο φλάμμουλον, με τον μαύρο δικέφαλο αετό, που το ύψωσε ο Γεώργιος Καστριώτης, ο Σκεντέρμπεης, στους αγώνες του κατά των Τούρκων και τώρα έχει πια γίνει σημαία των Αλβανών. 

Αλλά με συγχωρείτε, το ξέχασα... τα εμβλήματα αυτά αποφασίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες στα συλλογικά όργανα του κάθε κόμματος που δρα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους Αλβανούς, γιατί πίσω τους είναι οι Αμερικανοί. Και ως προς τους Σέρβους... εντάξει, αρκετή ζημιά τους κάναμε με τους Σημίτη, όταν αυτοί, καθώς μάχονταν ολομόναχοι υπολογίζοντας στους «φίλους» τους τούς Έλληνες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβγαλε νύχτα τα αμερικανικά τανκς στη Θεσσαλονίκη, για να τους χτυπήσουνε από πίσω. Μην τους πάρουμε και το σύμβολο του εθνικισμού τους, γιατί πώς θα μπορέσουμε «ελληνοπρεπέστατα» να τους την ξαναφέρουμε, ακόμα μια φορά στο μέλλον; Αυτά είναι παράγοντες που πρέπει να υπολογίζονται, στη μεγάλη πολιτική που στις μέρες μας ασκούν οι Έλληνες και το Ελληνικό τους Κράτος.

            Δεν σας αρκούν αυτά; Εντάξει, ας πάμε στην Καινή Διαθήκη. Τι λέει για τον Παύλο στις Πράξεις των Αποστόλων; Ἀνήρ τις ἦν Μακεδὼν ἑστώς, παρακαλῶν αὐτὸν καὶ λέγων· διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν. (Πράξεις τῶν Ἀποστόλων, ιστ’ 9.) «Μακεδών» λέει, δεν λέει «Έλλην».  Για αυτό και ορισμένοι μελετητές της ζωής του Αποστόλου Παύλου κάνουνε λόγο για ελληνομακεδονικό πολιτισμό, που, στη συνέχεια, συνενώθηκε με τον ρωμαϊκό, ώστε να συναποτελέσουνε τον ελληνορρωμαϊκό.

            Τώρα, βέβαια, η στερεότυπη απάντηση των απανταχού της Ελλάδος κρυπτοϊουδαίων και, γενικότερα, καθεστωτικών έχει ως εξής: «Και πού να τα ξέρουμε εμείς αυτά; Εμείς έχουμε να φροντίσουμε τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, τα επιδόματα (της γαλοπούλας των Χριστουγέννων π.χ.) που τώρα μας κόβονται από τη Μέρκελ και κινδυνεύουμε να μείνουμε στον δρόμο. Με τον Απόστολο Παύλο και τον Παπαρρηγόπουλο θα ασχολούμεθα

            Άψογα!  Στις λαϊκές αγορές όμως πάτε, λεβέντες μου. Έτσι, δεν είναι;  Κεράσια το καλοκαίρι τρώτε. Έτσι δεν είναι;  Ε, ποτέ σας δεν έχετε ακούσει κάποιον, εκεί, στις υπαίθριες αγορές να φωνάζει: «Τραγανά, ωραία κεράσια Βοδενών»;  Πώς; Δεν τόχετε ακούσει; Η μητέρα σας όμως και, πολύ περισσότερο, η γιαγιά σας σίγουρα θα τα ξέρουνε τα κεράσια των Βοδενών. Ε, σας πληροφορώ λοιπόν ότι τα Βοδενά είναι το παλαιό, σλαβικό όνομα της Έδεσσας:  προέρχεται από τη λέξη «βόντα» και σημαίνει νερό, διότι στην Έδεσσα, ως γνωστόν, υπάρχουν οι περίφημοι καταρράκτες.

            Εάν αυτά δεν σας αρκούν, πέστε το στον Θεόδοτο και –να είστε βέβαιοι- μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση του ζητήματος. 

            Για να δούμε όμως τώρα τι ακριβώς έγινε και γίνεται στη Μακεδονία.

* * *
Το ότι η Μακεδονία είχε, από τον πρώιμο Μεσαίωνα και έως το έτος 1918, κατοίκους στη μεγάλη τους πλειοψηφία σλαβικής καταγωγής αμφιβολία δεν υπάρχει καμία. Οι Σλάβοι αυτοί, ένας από τους αρχαιότερους κλάδους της Σλαβικής φυλής στην Ευρώπη, απέκτησαν βαθμιαία αλλά γρήγορα βουλγαρική εθνική συνείδηση, παρά το ότι οι Βούλγαροι, φύλο τουρανικό, αρχικώς δεν είχαν καμία φυλετική σχέση μαζί τους. Έτσι, συχνά περί τα τέλη του Μεσαίωνα και ιδίως κατά τους Νεότερους Χρόνους, τον Μακεδόνα στη νότια Ελλάδα τον ονόμαζαν Βούλγαρη (κατά το Αρναούτης= Αλβανός) και από εκεί προέρχεται το γνωστό επώνυμο. Το 1918 έγινε ανταλλαγή πληθυσμών, εκούσια όμως και όχι υποχρεωτική. Δηλαδή όσοι Σλάβοι της Μακεδονίας εξακολουθούσαν να έχουν βουλγαρική συνείδηση και –κυρίως- δεν έστεργαν να ζήσουν υπό την κυριαρχία του Ελληνικού Κράτους έφυγαν, ενώ, παράλληλα, ήρθαν στη θέση τους, λίγοι αρχικά και μαζικώς στη συνέχεια, ελληνικοί πληθυσμοί και από τη Βουλγαρία μα κυρίως από τη Μικρά Ασία. Αυτό το είχε προγραμματίσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος, παρά τις κάθε τόσο «μεγαλοϊδεατικές» διακηρύξεις του, θεωρούσε, ήδη κατά το 1915, σχεδόν βέβαιο το ότι τελικώς οι ελληνοορθόδοξοι πληθυσμοί της Μικράς Ασίας θα έρχονταν «χύμα» στην Ελλάδα και, κατά συνέπεια, έπρεπε να «δημιουργηθεί» χώρος και για αυτούς.

            Όσοι Σλαβομακεδόνες μείνανε από το 1918 και μετά εξελληνίστηκαν. Η γλώσσα τους όμως, αρχαϊκή και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μορφή τής αρχικώς ενιαίας σλαβικής γλώσσας, διατηρείται ακόμη και σήμερα – αλλά μόνο μέσα στα σπίτια. Πολλοί πήγανε με τους κομμουνιστές κατά τις πολεμικές συγκρούσεις των ετών 1942-1949. Άλλοι, λιγότεροι, πολέμησαν είτε στις τάξεις ή, έστω, στο πλευρό του Εθνικού Στρατού. Από το 1950 και μετά, η κατάσταση στη Μακεδονία «ηρέμησε», αλλά μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1970, τουρίστες από τη Νότια Ελλάδα, προκειμένου να επισκεφθούν τις λίμνες των Πρεσπών π.χ., χρειάζονταν άδεια από το Γ΄ Σώμα Στρατού,  η έδρα του οποίου, ως γνωστόν, είναι στη Θεσσαλονίκη.

            Σήμερα, πάντως, ένα είναι εκεί το βέβαιο – και αυτό το «βέβαιο»  περιπλέκει πάρα πολύ την όλη κατάσταση και οδηγεί το ζήτημα όχι στη λύση του, μα σε περιπλοκές και όξυνση πολύ επικίνδυνες. Πίσω από την προσπάθεια αναζωπύρωσης  του Μακεδονικού Ζητήματος είναι βρίσκεται ο Soros,  όργανο των Rothschild και των Rockefeller. Γίνεται δηλαδή ό,τι και σε ολόκληρη την υφήλιο. Τι θέλουνε σήμερα οι Σλαβομακεδόνες; «Δικαίωση»; Ωραία! Θα την έχουνε, μόνο που θα ακούνε και θα κάνουνε ό,τι τους λένε οι εγκατεστημένοι στα Σκόπια αμερικανοϊουδαίοι και το εν Αθήναις παράρτημα του State Department, δηλαδή το ΕΛΙΑΜΕΠ. Να γιατί το ζήτημα ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί, όπως και ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό. Οι Ιουδαίοι τάζουνε τα πάντα στους πάντες και μετά προκύπτει σύγχυση και –συχνά αιματηρή- αναταραχή πολύ χειρότερη από εκείνη που –υποτίθεται- θέλουν να «θεραπεύσουν».

            Να το επαναλάβουμε; Ευχαρίστως! Λίγοι είναι πια οι Σλαβομακεδόνες που δεν έχουνε, από το 1918 και μετά, πλήρως αφομοιωθεί στην ελληνική κοινωνία. Τα –κατά τη γνώμη μου- δίκαια αιτήματά τους για διάσωση του τοπικού φολκλόρ καθώς και του γλωσσικού τους θησαυρού (μιλάμε για τη σλαβονική γλώσσα, που είναι η  λειτουργική γλώσσα όλων σχεδόν των ορθόδοξων σλαβικών εκκλησιών) θα μπορούσανε να λυθούνε,  χωρίς κανένα κίνδυνο για την Ελλάδα, μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει ούτε στον αιώνα τον άπαντα, ενόσω δηλαδή στα Σκόπια κάνουν κουμάντο οι άνθρωποι του Soros  και στην Αθήνα το ΕΛΙΑΜΕΠ. Αλλά ειδικώς όσον αφορά το ΕΛΙΑΜΕΠ και τον Soros  θα επανέλθουμε.

* * *
Δεν μένει, νομίζω, παρά ένα τελευταίο ζήτημα προς εξέτασιν. Οι Αρχαίοι Μακεδόνες, εκείνοι του Μεγαλέξανδρου, τι ήτανε; Εδώ τα πράγματα είναι μερικώς και όχι πλήρως σαφή. Και συγκεκριμένα: 

            Ήδη από την εποχή των Μηδικών πολέμων, είναι βέβαιο ότι στη Μακεδονία την εξουσία είχε βασιλική δυναστεία εξελληνισμένη. Ήδη ο Αλέξανδρος Α΄ (495-450 π.Χ.) χαρακτηριζόταν όχι βέβαια Έλλην αλλά Φιλέλλην. Ο εξελληνισμός αυτός προχώρησε ραγδαία (είναι γνωστό π.χ. ότι ο Ευριπίδης είχε βρει φιλοξενία στην αυλή του βασιλιά Αρχέλαου) και είχε ολοκληρωθεί κατά την εποχή του Αλέξανδρου Γ΄ του Μεγάλου (παρά το γεγονός ότι ακόμα και αυτός, ο Μεγαλέξανδρος, επιλεγόταν και μέχρι σήμερα επιλέγεται Μακεδών). Οι στρατιώτες του όμως ήταν πλήρως εξελληνισμένοι; Αυτό βέβαια δεν έχει μεγάλη σημασία, διότι, εφόσον η ηγεσία τους δρούσε «ελληνικώς», ανάλογα θα έπρατταν και αυτοί. Τι γλώσσα όμως μιλούσαν μεταξύ τους οι Μακεδόνες του Μεγαλέξανδρου;

            Λοιπόν, φίλοι και αναγνώστες του Θεόδοτου, η απάντηση εδώ είναι αναγκαστικώς  σαφής: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.  Σύμφωνα με έρευνες που είχανε γίνει πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, είχαν εντοπιστεί οκτώ (8) λέξεις της αρχαίας μακεδονικής γλώσσας και είχαν (ιδίως στη Γερμανία) αρχίσει συστηματικές έρευνες με σκοπό την κατάταξή της σε μία από τις μεγάλες γλωσσικές οικογένειες. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο όμως οι έρευνες αυτές αρχικώς διακόπηκαν και τελικώς σταμάτησαν. Δεδομένου δηλαδή του ότι η Ελλάδα είχε παραχωρηθεί από τον Στάλιν στους Αγγλοαμερικανούς ήδη από τον Οκτώβριο του 1944 (είναι πασίγνωστη η μετέπειτα «αδιαφορία» αυτού του τελευταίου για τον ελληνικό ανταρτοπόλεμο κατά τη διάσκεψη της Γιάλτας το 1945), η Ελλάδα –και τυπικώς πια- ήταν το ανάχωμα που ανέκοπτε την κάθοδο των σλαβικών λαών στη Μεσόγειο. Και τούτο, διότι, εάν οι σλαβικοί λαοί, ιδίως υπό την ηγεσία της Ρωσίας, φτάνανε στις ακτές του Αιγαίου, τότε, σύμφωνα με το περίφημο δόγμα του McKinder, θα μπορούσανε να κυριαρχήσουν σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι οι κομμουνιστές της Ελλάδας κυριολεκτικώς ωθήθηκαν σε βίαιη σύγκρουση με το ελληνικό Κράτος, ώστε να αποδυναμωθούν και, ει δυνατόν, να εξοντωθούν. Το ζήτημα, με άλλα λόγια, δεν ήταν ο «κομμουνισμός»  αλλά η κάθοδος των Ρώσων και γενικώς των Σλάβων.

            Αυτά προς το παρόν, αγαπητοί αναγνώστες του Θεόδοτου. Και ό,τι άλλο θέλετε... στη διάθεσή σας.

Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η

Απέφυγα να βάλω βιβλιογραφικές παραπομπές, για να μη βαρύνω υπέρμετρα το κείμενο. Εάν κάποιος αναγνώστης όμως θέλει να δει «πού τα λέει αυτά ο Παπαρρηγόπουλος», ας υποβάλει το σχετικό ερώτημα μέσω του Θεόδοτου και εγώ θα του απαντήσω.

34 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι επιμιξίες με σλάβους έγιναν πολλές. Αλήθεια είναι επίσης ότι η ελληνική εθνική συνείδηση, όπως και η βουλγαρική-σερβική-αλβανική κτλ διαμορφώθηκε κυρίως τα νεότερα χρόνια. Όμως αλήθεια επίσης είναι ότι οι σημερινοι Έλληνες δεν ήμαστε ούτε Σλάβοι, ούτε Αλβανοί ούτε Τούρκοι. Διαφέρουμε φυλετικά δια γυμνού οφθαλμού από αυτούς. Ήμαστε μια λευκή μεσογειακή φυλή με ελληνική λαλιά και νοοτροπία ανάμεικτη αρίου-ανατολίτη. Σκοπός είναι να καθαρίσουμε πνευματικά και φυλετικά αν θέλουμε να έχουμε λαμπρό μέλλον. Ειδάλλως θα γίνομε ασιάτες και στο αίμα και στο πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμείς οι Σέρβοι ,αντικαταστήσαμε το "Βασιλεύς Βασιλέων Βασιλευόντων Βασιλεύσι" με το Samo sloga Srbina spasava που σημαίνει "Μόνο η ενότητα σώζει τους Σέρβους" . Στη Σερβική σημαία τα 4 Β έχουν αντικατασταθεί με τα 4 C (στο κυριλλικό αλφάβητο το C είναι το Σ)!
    Κλείνοντας ,ένα από τα πιο δυνατά κείμενα που γράφτηκαν στον "Θεόδοτο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαστορα αν διαβασεις το c ειναι ενα απο τα σιγμα του ελληνικου αλφαβητου...

      Διαγραφή
  3. To alter ego μου είσαι, ρε Νικολάι;
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παραλήρημα σας δεν έχει τέλος. Ακόμα και αν οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες ο Αλέξανδρος καταγόταν απο το Άργος. Αν τώρα χρησιμοποιείτε ως ιστορική πηγή τον Παπαρρηγόπουλο που δεν είχε τελειώσει καν το Γυμνάσιο ή την Καινή Διαθήκη με τα... επιστημονικά θαύματα εξευτελίζεστε παντελώς.
    "Εστιν με ουν Ελλάς και η Μακεδονία." Αυτό το είπε γεωγράφος και όχι το κάθε κατευθυνόμενο τσιράκι. Το τι γλώσσα μιλούσαν οι Μακεδόνες Τσερφίνοφ το ξέρουμε απο τα ονόματα τους. Ολυμπία, Φίλιππος (φίλος+ίππος), Αλέξανδρος (Αλέξω+Άνδράς). Σε λίγο θα μας πεις πως και ο Βουκεφάλας ήταν Ζάσταβα. Η Ελλάς για μια ακόμα φορά θα τσακίσει τα ορφανα του Χίτλερ αλλά και του Τίτο. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σας. Κανεις δεν σας παιρνει στα σοβαρά πλην ίσως του Σόρος, της Δραγώνα και του Βαλλιανάτου. Άξιος ο μισθός σας γερμανάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν δεν παίρνετε στα σοβαρά τον Παπαρρηγόπουλο, την Καινή Διαθήκη και το δράμα του Σερβικού Λαού, τότε το μόνο που μπορώ να σας πω είναι: "Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα, κατέβασ' το καπέλλο σου, να μη βραχεί η ομπρέλλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι, για να καταλάβω κι εγώ: Δεν μου κάνετε λιανά τη σχέση μεταξύ Δραγώνα και Βαλλιανάτου αφενός με τον Παπαρρηγόπουλο και την Παλαιά Διαθήκη αφετέρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "η υπερήφανη Ελλάς πολέμησε τον μαύρο και τον κόκκινο φασισμό" κάτι μου θυμίζει αυτό . Ίσως το "Στρατηγέ Βαν Φλήτ ιδού ο στρατός σας" της αστικής εθνικοφροσύνης!
    Έχεις απόλυτο δίκιο η "εθνικόφρων" Ελλάς επολέμησε τον κακό "φασισμό" γι'αυτό στο τέλος εφιλοδωρήθηκε από τους "συμμάχους της (Ρότσιλντ, Ροκφέλερ και ΣΙΑ) με έναν εμφύλιο (οι περισσότεροι της ηγεσίας του ΚΚΕ εδούλευαν για την Ιντελιτζενς Σέρβις ,ο πατερούλης ο Στάλιν δεν ήθελε τον εμφύλιο λόγω της Γιάλτας) και με τις κρεμάλες εφήβων στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bγαίνει σύντομα βιβλίο, Νικολάι, που αποδεικνύει ότι ο μεγάλος διώκτης του κομμουνισμού ήταν ο Στάλιν και ότι η πραγματική κομμουνιστική επανάσταση ξεκινάει από τη Νέα Υόρκη. Θα βγει στα αγγλικά βέβαια. Να δούμε πώς και εάν θα μεταφραστεί στα ελληνικά.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΝΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑΑ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ!
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ. ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΝΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ..
    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟI ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟI ΧΩΡΟI. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ , ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΟΚ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΜΠΗ! ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΜΕΤΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..ΚΙ ΔΥΤΙΚΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ. ΜΕΤΑ ΑΙΓΑΙΟ,ΝΗΣΙΑ, ΑΙΟΛΙΑ, ΙΩΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ.
    ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΗΣΜΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ, ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΛΕΓΟΤΑΝ ΔΑΡΔΑΝΟΙ, ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ!!!), ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ, ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ, ΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ( ΒΑΣΙΛΕΙΣ, ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ), ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΩΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ. Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ,Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Σ'ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΦΩΣ ΣΥΓΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΡΓΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΠΑΡΑΞΕΝΗ, ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΗ, ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ, ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΝΟ ΛΕΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. Π.Χ ΤΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΕΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ 'Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ???ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΑΡΧΑΙΖΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!! ΑΡΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ,Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΜΙΛΟΥΣΕ Ή ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 'Η ΤΗΝ ΔΩΡΙΚΗ ΔΙΑΛΛΕΚΤΟ ΛΟΓΩ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ.-
    ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΛΑΥΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΣΕΡΓΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΡΥΠΤΟΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ........ Ήταν Άνοιξη του έτους 479 π.Χ., και ο ρους του παγκόσμιου πολιτισμού έμελλε να κριθεί εκεί, στις Πλαταιές της Βοιωτίας, δίπλα στον ποταμό Ασωπό.

    Ξαφνικά ένας ιππέας αναδύθηκε ολομόναχος μέσα από την βαθιά νύχτα, από την κατεύθυνση του αντίπαλου στρατόπεδου. Παρέδωσε στους Έλληνες το μεγάλο μυστικό και τα πλήρη σχέδια των Περσών. Επειδή, τους είπε,

    «αυτός τε γαρ Έλλην γένος ειμί τώρχαίον
    και άντ' ελεύθερης δεδουλωμένην ουκ αν εθέλοιμι οράν την Ελλάδα».

    «γιατί είμαι κι εγώ Έλληνας από αρχαίο γένος
    και δεν θα ήθελα να δω την Ελλάδα, αντί ελεύθερη, υποδουλωμένη»

    Ήταν ο Αλέξανδρος Α΄, γιός του Αμύντα, Βασιλεύς των Μακεδόνων, πρόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η παρέμβασή του, το χρονικό της οποίας παραδόθηκε σ’εμάς από τον Ηρόδοτο, τον πατέρα της επιστημονικής Ιστορίας, έκρινε το αποτέλεσμα της μάχης των Πλαταιών πριν καν αυτή δοθεί. ...........
    ........ Για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα Τέμπη και στις Πλαταιές ο Αλέξανδρος Α΄ τιμήθηκε από τους Ελλανοδίκες της Πανελληνίου Αμφικτυονίας με ειδικό Δίπλωμα, όπου προσφωνούνταν «Έλλην των πάνυ Ελλήνων», δηλαδή Έλληνας από τους μεγαλύτερους Έλληνες. ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η βασιλική δυναστεία των Μακεδόνων και ο λαός πριν εξελληνιστούν τι ήταν; Τι τεκμήρια υπάρχουν; Πριν εξελληνιστούν τι γλώσσα μιλούσαν και τι πολιτισμό είχαν; Είχαν επιφανείς άνδρες, θρησκεία, φιλοσοφία , γραμματεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To είπαμε, η βασιλική δυναστεία ήταν πλήρως εξελληνισμένη. Ο Αλέξανδρος που αναφέρετε ήταν ο Αλέξανδρος Α΄ ο φιλέλλην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Αγία Σοφία δεν είναι διαχρονικό σύμβολο μόνο του ελληνικού έθνους αλλά ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου. Το κτίσμα είναι καθαρά Ρωμαϊκής(Βυζαντινής) αρχιτεκτονικής και προφανώς καμία σχέση δεν έχει με Σλάβους. Οι δυο αρχιτέκτονες ,Ισίδωρος και Ανθέμιος, ήταν Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι βασίστηκαν σε έργα Ελλήνων μαθηματικών και μηχανικών όποτε γιατί απορείς που θεωρείται σύμβολο και του Ελληνισμού;

    Όσο για τους Ιουστίνο-Ιουστινιανό αν με το Σκοπιανοί υπονοείς πως ήταν Σλάβοι σου θυμίζω πως οι εγκατάσταση των Σλάβων στα εδάφη της Αυτοκρατορίας ξεκίνησε τον 7ο αιώνα επί αυτοκράτορα Φωκά.

    Για το απόσπασμα από τον Παπαρρηγόπουλο που παραθέτεις δες εδώ: http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/2009/04/h_12.html

    Αν κατάλαβα καλά η άποψη σου είναι πως η Βυζαντινή αυτοκρατορία δεν είναι κληρονομία μόνο των Ελλήνων με το όποιο θα συμφωνήσω. Πάντως η Ελλάδα είναι ο κύριος συνεχιστής της μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eγώ καθόλου δεν απορώ, που η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είναι σύμβολο και του Ελληνισμού. Το αντίθετο μάλιστα: πιστεύω πως είναι σύμβολο κυρίως του Ελληνισμού.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΣΕΡΓΙΝΗ...Ή ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΒΟΥΛΓΑΡΟΓΛΩΣΣΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΟΛΩΜΕΝΟ. ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΟΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ...ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ. Η ΓΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΕΥΓΕΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ 'Η ΤΗΝ ΙΩΝΙΚΗ Ή ΤΗΝ ΔΩΡΙΚΗ ΔΙΑΛΛΕΚΤΟ. Ο ΑΠΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΑ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ.- ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΨΑΞΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ. ΕΠΙ ΤΣΑΡΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΤΕΕΕΕΕ!!!!ΠΟΣΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ???? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ????
    ΑΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΛΑΥΙΚΑ ΤΟΥΣ , ΑΣ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ .ΚΑΛΟ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΕΡΧΕΤΑΙ!!!! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι Σλάβοι είναι μέρος της λευκής φυλής, δε βλέπω που το πρόβλημα ανάμιξης μαζί τους ή γιατί κάποιοι φρικάρουν στην ιδέα αυτή. Εγώ προσδιορίζομαι ως λευκός (πρώτα) και ως Έλληνας (μετά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eνοφρουρέ, εσύ μπορείς να προσδιορίζεσαι όπωσ θέλεις. μπορεί και κάπου αλλού να το παίζεις "Μακεντόνσκι". Σημασία έχει ότι αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν πρόβλημα με μάς τούς Έλληνες και πάνε να πάρουν κάτι που δέν τους ανήκει. Κατάλαβες???

      Διαγραφή
  18. Ιστορία κομμένη και ραμμένη όπως σας βολεύει κύριε Τσεργίνη... Θα έπρεπε να ντρέπεστε...

    Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε καν εθνική συνείδηση πουθενά στο κόσμο. Στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας να έχει κάποιος το γνωρίζει αυτό... Η ελληνική φυλή ήταν χωρισμένη σε πόλεις-κράτη. Αυτές οι πόλεις πολλές φορές πολεμούσαν μεταξύ τους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν ανήκαν στην ίδια φυλή... Αυτές οι πόλεις κράτη ήταν διάσπαρτες σε όλη τη μεσόγειο... Κάποιος πανάσχετος έγραψε για την Τροία: Η Τροία ήταν κι αυτή ελληνική, όπως και η Ρώμη...

    Το ότι η Μακεδονία θεωρούταν ξεχωριστή περιοχή από τις άλλες δε σημαίνει πως δεν την κατοικούσαν Έλληνες... Μία μόνο ερώτηση αρκεί για να σας ξεσκεπάσει: Οι Μακεδόνες σε οποιαδήποτε περίοδο, θεωρούνταν βάρβαροι από τους υπόλοιπους; Η απάντηση θα σας αποστομώσει...

    Πείτε μας απλά πως είστε πράκτορας σκοπιανών-κομμουνιστικών συμφερόντων και αφήστε το δούλεμα, δεν μασάμε όλοι κουτόχορτο εδώ πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λοιπόν, Εθνοφρουρέ, συμφωνούμε πλήρως.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να σας απαντήσω σε σας που με κατηγορείτε πως είμαι πράκτορας σκοπιανών-κομμουνιστικών συμφερόντων. Όταν ο Παπαρρηγόπουλος αποκάλυψε κάτι που πλήρως επιβεβαιώθηκε τον 20ό αιώνα, ότι δηλαδή ο Γεώργιος Καστριώτης, εθνικός ήρωας των Αλβανών, ήταν Σλάβος, τον κατηγόρησαν (τον Παπαρρηγόπουλο) για "σλαβόφιλο". Κι αυτός ο καημένος άρχισε να απολογείται πως δεν είναι κ.τ.λ. Ξέρετε τι λέω εγώ; Πολύ καλύτερα θα ήταν πραγματικά να είχε γίνει ο Παπαρρηγόπουλος "σλαβόφιλος". Και τούτο, γιατί θα είχε τη βοήθεια της Αυτοκρατορικής Ρωσίας, θα μπορούσε να κάνει πολύ καλλίτερα τη δουλειά του και εμείς, σήμερα, δεν θα βρισκόμασταν δεμένοι χειροπόδαρα στη διάθεση των Αμερικανοϊουδαίων.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Tώρα να σας πω... για να ανέχεστε την κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια πρέπει όχι απλώς να τρώτε κουτόχορτο, αλλά να το παίρνετε με ενισχυμένες δόσεις κουταμάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΤΡΙΩΤΟΥ 'Η ΣΚΕΝΤΕΡΜΕΗ

    Τελικά φαίνεται πως και ο Παπαρηγοπουλος δεν είχε αρκετα στοιχεία για την καταγωγή του Καστριώτη γιαυτό έγραψε ό,τι έγραψε...


    Οι αγώνες του Γεωργίου Καστριώτου ήταν αγώνες Ορθοδόξου Χριστιανού ηγέτου εναντίον των Τούρκων για να κρατήσει την Επαρχία του ελεύθερη. Ήταν Ηπειρώτης Έλληνας, όπως αδιάψευστα διακηρύσσουν οι ακόλουθες Ιστορικές Πηγές, που αποτελούν μνημειώδη ντοκουμέντα :

    Ο Marini Barletii, πρώτος του Βιογράφος από την Σκόδρα (αρχές 16ου μ.Χ. αι.), τον αποκαλεί «Ηπειρώτη πρίγκηπα» και «Ηγεμόνα των Ηπειρωτών», ενώ ολόκληρη η βιογραφία αναφέρεται μόνο σε Ηπειρώτες και καθόλου σε Αλβανούς.
    Επίσης, ο ίδιος ο Σκεντέρμπεης απευθυνόμενος προς τον ηγεμόνα του Τάραντα Ιωάννη Αντώνιο και προδίδοντας έτσι την καταγωγή και τα αληθινά του αισθήματα, γράφει : «οι προπάτορες ημών ήσαν Ηπειρώτες , εκ των οποίων ηγέρθη εκείνος ο Πύρρος του οποίου την ορμήν μόλις οι Ρωμαίοι ηδυνήθησαν να αντικρούσουν».
    Παρομοίως ως απόγονος των Ηπειρωτών και όχι των Ιλλυριών αναφέρει σε επιστολή του προς τον Ιταλό Ursini το 1460.
    Ακόμη προς τον Βασιλιά Αλφόνσον, μονάρχη της Αραγόνος, Νεαπόλεως και Σικελίας γράφει: «Τω λαμπροτάτω και κραταιώ Βασιλεί Αλφόνσω, Μονάρχη της Αραγόνος, Νεαπόλεως και Σικελίας, Σκεντέρμπεης Πρίγκιψ των Ηπειρωτών χαίρειν τε και ευ πράττειν».
    Ομιλώντας ενώπιον του Πάπα Παύλου Β' τονίζει: «Μετά την υποδούλωσιν της Ασίας και της Ελλάδος, μετά την σφαγήν των ηγεμονικών γόνων της Κων/πόλεως, της Τραπεζούντος… και την ερήμωσιν μεγίστου μέρους της Μακεδονίας και της Ηπείρου, απέναντι του αγρίου κατακτητού του αγωνιζομένου να συντρίψη τον σταυρόν, να ανυψώση επί του Καπιτωλίου την ημισέληνον και να πληρώση δούλων τον κόσμον όλον … μόνος εγώ ίσταμαι μετά των λειψάνων των στρατιωτών μου και μετά της μικράς μου επικρατείας…».
    Υπήρξε κάτοχος της Ελληνικής Παιδείας και Γλώσσας, αφού από το μετερίζι του στέλνονταν έγγραφα γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα.
    Επιπλέον ο Τούρκος βιογράφος του Αλή Πασά, Αχμέτ Μουφίτ, γράφει για τον Καστριώτη: «το έτος 1443 δραπέτευσε από το οθωμανικό στρατόπεδο του Μοράβα ο Έλληνας ηγεμόνας Καστριώτης και πήγε στην έδρα των προγόνων του, την Κρόια».
    Ιταλικές, Αγγλικές και Σουηδικές αναφορές θεωρούν τον Σκεντέρμπεη Έλληνα. Έτσι ο Ιταλός A. Salvi στην τραγωδία του (1718) τον αναφέρει ως Έλληνα (Greco). Ο Άγγλος C. Randall το 1810 τον αποκαλεί Έλληνα Ήρωα (Grecian Hero) και οι Σουηδοί Barrau αρχικά και Rudbeck αργότερα (1835) θεωρούν τον Γ. Καστριώτη Έλληνα.
    Η Ιστορία του Γάλλου ιστορικού Παγανέλ (Paganel: Histoire de Scanderbey), που εκδόθηκε στο Παρίσι το 1855 τον αναφέρει ξεκάθαρα ως Έλληνα.
    Θέλετε και μια Αλβανική παραδοχή της Ελληνικής Ηπειρωτικής καταγωγής του Σκεντέρμπεη; Το αλβανικό γραμματόσημο του 1968, συμπληρώνοντας εκείνη την χρονιά 500 έτη από τον θάνατό του, παρουσιάζει το εξώφυλλο της προαναφερθείσης Ιστορίας του Barletii, που αναγράφεται σ’ αυτό καθαρά, ότι ήταν Ηπειρώτης Πρίγκιπας (Epirotarum Principis) και όχι Αλβανός η Ιλλυριός. Γράφει το εξώφυλλο : «HISTORIA DE VITA ET GESTIS SCANDERBEGI EPIROTARUM PRINCIPIS».
    Επομένως, ορθώς ο Δανός Φραντς Ντε Ζεσσέν, στρατιωτικός ανταποκριτής της εφημερίδος «Le Temps» των Παρισίων, αμφιβάλλει για την αλβανική καταγωγή του Καστριώτου, τονίζοντας σε διάλεξή του : «Ζήτημα δε είναι, εάν και αυτός ο Σκεντέρμπεης δύναται να θεωρηθή Αλβανός, αφού ήτο υιός του Έλληνος μεγιστάνος Ιωάννου Καστριώτου και Σερβίδος πριγκιπίσσης». Τέλος

    Η Ιστορία περίτρανα αποδεικνύει αβίαστα την Ελληνικότητα του Γεωργίου Ιωάννου Καστριώτου. Η όποια προσπάθεια πλαστογραφήσεως και φαλκιδεύσεως της Ιστορίας έρχεται ώρα που φανερώνεται και ξεσκεπάζεται . Διότι , «μεγάλη η αλήθεια και υπερισχύει » (Α' 'Εσδρας 4,41).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ
    Αλλά και στο παλαιότατο βιβλίο με τίτλο «The History of George Kastriot», που εκδόθηκε στο Λονδίνο το έτος 1594, αναφέρεται η Μακεδονία ως αρχική καταγωγή των Καστριωτών και χαρακτηρίζεται ο πατέρας του ήρωα, Ιωάννης Καστριώτης, ως «...Έλλην πρίγκηψ που ηγεμόνευσε στην Ηπειρο...». Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, παραθέτουμε και το αγγλικό κείμενο από το συγκεκριμένο βιβλίο:
    «...George Castriot... Surnamed Scanderbeg by the Turks, among when it was his lot to dwell many years, was the youngest son of a Grecian prince named John Cstriot, who reigned in Epire, a country lying on the Gulf of Venice, an now called Albania; which name is also... («χάσμα»)... as well as that of Epire. The family of Castriot had its origin in Macedonia, and anciently ruled over Epire with renown...» κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όχι, κάνετε λάθος. Ο πατέρας του Καστριώτη λεγόταν Ιβάν και η μητέρα του καταγόταν από οικογένεια που στη συνέχεια ηγεμόνευσε στο Μαυροβούνιο. Στην πραγματικότητα, ήταν καθολικός (είχε πάρει θέση υπέρ της Ένωσης των Εκκλησιών), γι'αυτό και τον βοήθησαν τόσο πολύ οι Δυτικοί. Το ότι μιλούσε ελληνικά δεν είναι απόδειξη καταγωγής, γιατί τα ελληνικά ήτανε τότε η διεθνής γλώσσα της εποχής (ακόμη και η οθωμανική διπλωματία για ένα μεγάλο διάστημα τα ελληνικά χρησιμοποιούσε ως γλώσσα επικοινωνίας με τις Δυτικές Δυνάμεις).
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τσεργίνη...μα επι τελους...αυτό το απόλυτο όχι σας!!!
      Βέβαια οι Σλαύοι τον αποκαλούσαν Ιβάν διότι έτσι μεταφράζεται το όνομά του στή γλώσσα τους. Αυτό δέν τον κάνει Σλαύο.Ο Καστριώτης ήταν βαπτισμένος Ορθόδοξος όταν τον πήραν για γενίτσαρο οι Τούρκοι. Όταν γύρισε ήταν οθωμανός μουσουλμάνος περιτμημένος. Ίσως (και αυτό δεν είναι σίγουρο) να έκανε μία ομολογία υπέρ του Πάπα και των Λατίνων γιά πολιτικούς λόγους όπως έκαναν και οι Ρωμιοί στην Φερράρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν Λατίνος...Υπέρ της ένωσης ήταν και όλοι οι Παλαιολόγοι. Άλλο το να πάρεις θέση υπέρ της ένωσης και άλλο το να είσαι Λατίνος. Και δω που τα λέμε ποιός δεν είναι υπέρ της ένωσης???Εάν ήταν Σλαύος, τα χρόνια εκείνα κατά τα οποία οι Σλαύοι ήταν σχεδόν κυρίαρχοι σ΄όλη την Ιλλυρία θα ήταν πολύ φυσικό και λογικό να μιλάει την κυρίαρχη γλώσσα και όχι ενός έθνους στο οποίο δεν ανήκε!!!!!και απ΄ότι ξέρω στην Κρούια όλοι μιλούσαν ή αλβανικά ή σερβικά. Γιατί δηλαδή ο Καστριώτης να μιλάει εληνικά και να δηλώνει παντού Ηπειρώτης= Έλληνας και οχι Σλαύος????
      Μέ όλον τον σεβασμό!!!Εγώ ανέφερα ορισμένες ιστορικές μαρτυρίες τις οποίες θα πρέπει νατις λάβεται πολύ σοβαρά υπ''οψιν σας. Το να επιμένετε σλαυικά βέβαια είναι δικαίωμα σας. Υπερασπίζεστε στο κάτω κάτω την καταγωγή σας!!!!
      Αλλά και κάποιοι Ελληναράδες επιμένουν να ελληνοποιούν τα παντα και τους πάντες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι λένε την αλήθεια!!!
      Ο Καστριώτης ήταν Ρωμιός εκ γεννετής, μιλούσε σαν μητρική του γλώσσα τα ελληνικά, είχε συγγενέίς στην Ρωμέικη Κωνσταντινούπολη..και γενικά ήταν ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.-

      Διαγραφή
  25. Λάθος κάνετε. Ο Χαλκοκονδύλης λέει ότι ο πατέρας του ήταν Ιβάν (όχι Ιωάννης) και αυτό δέχεται και ο Παπαρρηγόπουλος.
    Εμένα μπορεί οι πρόγονοί μου να ήταν Σλάβοι (ή/και Αλβανοί). Σε αυτήν την περίπτωση όμως, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση με ένα κατ'ευθείαν απόγονο του Αναξίμανδρου και του Κίμωνα. (Την κατ'ευθείαν καταγωγή σας από τους ανωτέρω ευκλεείς Αρχαίους πιστεύω πως θα την έχετε τεκμηριώσει με εντατική και συστηματική μελέτη πηγών, αρχείων κ.λπ., κ.λπ.)
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ...ΤΟΥ ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ...ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ.

      Διαγραφή
  26. πω πω αυτος ο Τσαργίνης είναι τέλειος ''γεια σου'' ο Καστριωτης ειναι ο απο πατερα Ελληνα οπο οποιος ηταν απο την καστορια εξου και το καστριωτης η μητερα του ηταν Σερβα...Οσο αφορα για την Μακεδονια δεν το σχολιαζω αν ηταν Ελληνικη η όχι....απλά να πω στον παραπληροφορημενο τσεργνινη το γεγονος ότι οι αρκετοι Ελληνες εξσλαβίστικαν τότε απο την καθοδο των Σλαβων γιατι απλά την ηπειρωτικη ελλαδα τότε την ειχανε ολίγων του πεταματου και ειχα εστιασει στην Μ.Ασια η Αγια Ρωμαικα Ανατολη Αυτοκρατορια...και αγαπητε μου σλαβος η αλλιως slave σημαινει σκλάβος, σκλαος των αβαρων ησουν που θέλεις να πιασεις το στομα σου την ιστορια της Μακεδονιας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτο το εμετικο και σκοπιμα ψευδες κειμενο,για ποιο λογο ειναι αναρτημενο εδω περα? Ειστε Ελληνες Δεξιοι ή Σλαβοι Δεξιοι? Ως Ελληνα και Μακεδονα το κειμενο με αηδιαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι ακριβώς είναι ψευδές από το κείμενο; Παρακαλώ προσδιόρισε μας.

      Έλληνες Δεξιοί είμαστε.

      Διαγραφή
    2. Ειναι αληθες το "η Μακεδονία είχε, από τον πρώιμο Μεσαίωνα και έως το έτος 1918, κατοίκους στη μεγάλη τους πλειοψηφία σλαβικής καταγωγής αμφιβολία δεν υπάρχει καμία"? Ειναι αληθες το "συχνά περί τα τέλη του Μεσαίωνα και ιδίως κατά τους Νεότερους Χρόνους, τον Μακεδόνα στη νότια Ελλάδα τον ονόμαζαν Βούλγαρη?"
      Προστυχο κειμενο.

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος14 Οκτωβρίου 2012 - 7:37 μ.μ.

    Άσχετος περι εκλογών στην Ελλάδα...Το πόσοι ψηφίζουν και οτι είναι οι "βολεμένοι" δεν τα λες.
    Συν τις λαμογιές με πλαστά διαβατήρια ρωσοπόντιων και αλβανών...συν τα πακιστάνια με τις σημαίες του πασοκ-νδ στο σύνταγμα. Ετσι γίνονται οι εκλογές στην Ελλάδα άσχετε. Με πουστιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή